Mitt

Whippet lab and social justice club: När krogbesöket blir aktivism

Krogkommissionen. Skanstullsrestaurangen Whippet lab and social justice club har ambitioner att vara mer än en restaurang, och ätandet och drickandet blir en del i en större rörelse. Mitt i allt traskar vovven Sherlock omkring som en fyrbent hovmästare.
Läs mer om Sherlock.

Tv-familjens bebislycka – har fått sitt åttonde barn

Vilken bebislycka!Nu har Susanne och Gunnar Zeeck från tv-serien Familjen annorlunda fått sitt åttonde barn.Välkommen till världen mitt åttonde underverk!!!, skriver Susanne på Instagram.
Stjärnan sänkte ÖHK med hattrick
Färjestad gjorde processen kort med Örebro – som har stora problem just nu.Michael Lindqvist stod för karriärens första hattrick och Färjestad spelade stundtals ut hemmalaget i Behrn arena.23-årige Lindqvist är nu ensam i toppen av skytteligan.– Jag tror det var mitt första hattrick som senior. Jag har gjort två mål tidigare men aldrig tre så det känns skitkul, säger Lindqvist.
Läs mer om Behrn, Färjestad, Lindqvist, ÖHK och Örebro.
Gängprofilens gömma på Stordalens lyxhotell
Här checkar gängprofilen in på sitt rum.Bara en kort stund senare kunde personalen avslöja hans knarkgömma – på Petter Stordalens lyxhotell mitt i Göteborg.– Vi skulle ha kul, förklarar mannen för polisen.Nu döms han till fängelse.
Läs mer om Göteborg.

Stora trafikstörningar efter tunnelbrand i Norra Länken

En bilbrand inträffade mitt i rusningstrafik i Eugeniatunneln i Norra länken på torsdagseftermiddagen. En halvtimme senare var bilen släckt. Men nu kan det bli stora trafikstörningar.
Filippas viktiga beslut: Visar upp sin sjukdom
Som tonåring dolde hon kroppen under långärmade tröjor och byxor.I dag vågar Filippa Söderström, 21, prata och visa upp fläckarna som täcker hela hennes kropp.– Det är så här jag ser ut. Jag kan inte låta sjukdomen hindra mig från att leva mitt liv, säger hon.
Snickare åtalas för mordet på Elena
Förskolläraren Elena Åsberg, 56, stacks ner och dödades utomhus mitt på dagen.Den misstänkte mördaren: En periodvis hemlös snickare med aggressionsproblem.Nu åtalas mannen:NN har dodat Elena Asberg genom att tilldela henne ett flertal hugg med en kniv eller annat eggvasst foremal mot huvudet, nacken, halsen, balen, ansiktet, brostryggen, handerna och armarna, står i åtalet.
Läs mer om Elena Asberg och Elena.
Forskaren som varit ett Status Quo-fan i snart 35 år
Rockgruppen Status Quo har varit Eva Kjellander Hellqvists favoritband i snart 35 år. I sin doktorsavhandling Jag och mitt fanskap visar hon att även vuxna kan vara fans – och att de som gillar band med låg status måste legitimera sitt musikval inför både sig själva och andra.
Läs mer om Jag.
Mindhunter: Tonfisksandwich
I välspelade och mörka Mindhunter finns det mycket som kan få en att tappa aptiten, strösslad med autentiska seriemördare som den är. Men det hindrar ingen riktig maratontittare. Konserverad tonfisk finns med som en talande detalj. Tonfisksandwich är dessutom en amerikansk klassiker. Här är den gjord på mitt vis med dill, ägg och saltgurka.
Läs mer om Mindhunter.
70 liter olja har läckt ut
Mitt under arbetet på den halländska landsbygden började ett arbetsfordon att spruta olja.Cirka 70 liter hydralolja ska ha läckt från fordonet.– Tanken har tömts, säger Johan Wallin, räddningstjänsten Halland.
Läs mer om Halland och Johan Wallin.
Här blir den värsta mardrömmen sann
Här slår den värsta mardrömmen in.Jättetalangen Fredrik Samuelssons stav gå av – mitt under ett hopp.Men han klarade sig utan några skador.– I efterhand är jag bara glad att det hamnade på film, säger Samuelsson.Se olyckan längre ner i artikeln!
Läs mer om Samuelsson.Se.
Christina stoppade grymtande knivman: Som en skräckfilm
Plötsligt flydde en blödande främling in i bilen.Jagad – av en drogpåverkad, grymtande knivman med förflutet på rättspsyk.Veterinären Christina Schönewald, 63, hamnade mitt i dramat:– Som en skräckfilm.Nu åtalas en man för mordförsök.
Person ska ha slungats i väg efter påkörning
Vid 16-tiden på onsdagen ska en person ha blivit påkörd på landsvägen mellan Sjöbo och Tomelilla.Enligt en vittnesuppgift som Skånska Dagbladet refererar till personen ha blivit påkörd av en personbil, slungats i väg och låg vid larmtillfället mitt i vägen.
Därför vägrar GW köpa aktier i sin kompis bolag
Leif GW Persson har uppmärksammats för sina framgångsrika affärer på börsen.Men att satsa pengar i kompisen Stefan Perssons HM skulle han aldrig göra.– Jag har aldrig ägt en HM-aktie i hela mitt liv och varför skulle jag, säger polisprofessorn till Di TV.
Läs mer om Di TV och HM-aktie.
Mladics utbrott på domaren: Skäms på dig
Bosnienserbernas tidigare befälhavare Ratko Mladic fälldes på onsdagen för bland annat folkmord och etnisk rensning till livstids fängelse. Mitt under rättegången skrek han på domaren då denne inte gick med på att skjuta upp förkunnandet av resten av med hänsyn till Mladic höga blodtryck.
Läs mer om Mladic och Ratko Mladic.
Johaug erkänner till sist: Det var mitt ansvar
Therese Johaug har hela tiden sagt att skulden till hennes dopning var landslagsläkarens. Men i en dokumentär säger nu skidstjärnan att hon hade ett ansvar. – Hög tid att ett erkännande kom, säger norsk kommentator.
Interna striden avgjorde Östlings öde
Det var inte pengarna på Malta som fällde Leif Östling. Han hade kanske också kunnat överleva de klumpiga kommentarerna i SVT-intervjun. Men han var redan mitt i en intern maktstrid som blev ohållbar när kritikstormen snabbt tilltog.
Läs mer om Leif Östling och Malta.
Hans dröm: Ena koreahalvön med en gemensam konsert
Mitt i kärnvapenkrisen ska musiker från Nordkorea och Sydkorea hålla konsert ihop. I alla fall om sydkoreanske violinisten Hyungs plan går i lås. Hans konsertid är världspolitiskt hetstoff – och nu på väg att bli verklighet.
Läs mer om Nordkorea och Sydkorea.
Ska aldrig sjunga mitt namn igen
Succn var ett faktum. Cam Abbott ledde i sin första match som huvudtränare Rögle till 6-1-seger i hemmamatchen mot Örebro.Fansen sjöng hans och brodern Chris namn.– Det ska de inte göra igen, säger tränaren.
Läs mer om Rögle och Örebro.Fansen.
Branddramat i Hela Sverige bakar som tittarna inte fick se
Det hettar till i kvällens avsnitt av TV4:s Hela Sverige bakar.Mitt under produktionen av chokladtårtan börjar det ryka från Bradley Peters plats.– Är det sant? Har du bränt den? undrar Tilde de Paula Eby häpet.
Läs mer om Hela Sverige, Paula Eby och Tilde.
Hjördis, 52, visar sin kärlek på ena armen
Hjördis Vrede, 52, älskar Ikea så till den milda grad att hon lät tatuera in möbelföretagets logga på överarmen.– Det är mitt andra hem och då ville jag ha deras märke på armen också, säger hon.
Läs mer om Ikea.
Tränaren klar för Öster – efter infekterat bråk
Christan Järdler från Värnamo till Öster har varit en infekterad intrig.– Vi anser att det är en fientlig handling mot IFK Värnamo, sa sportchefen Thomas Lundqvist i oktober.Men nu är det klart. Öster har presenterat Christian Järdler.– Jag har i mitt eget huvud sett mig själv som Öster-tränare ett tag, så det är skönt att allt är på plats nu.
Studie: Bättre för gravida att sova på sidan
Gravida som sover på sidan kan halvera risken för dödfödsel, enligt ny studie. Den som har svårt att sova på sidan hela natten ska dock inte må dåligt, menar professor Alexander Heazell:- Det sista jag vill är att en kvinna ska vakna på rygg, och tänka Herregud, jag har gjort något fruktansvärt mot mitt barn!