Mitt

Så bra är filmen Black Panther

Vinden av förändring har kittlat mitt hjärta ända sen Wonder woman i våras, och med Black panther får den ny förlösande kraft. Detta är inte bara den mest ambitiösa superhjältefilm jag någonsin sett, utan den sprudlar dessutom av äventyrlig skaparglöd.
Läs mer om Black, Black Panther och Wonder.

Där kan man tala om änglavakt

Vi fick se två visslande upplopp på Åby i går.Tonicetobetrue och Great King Wine svarade för dem.Mitt travhjärta värms – snart är fartfesterna här igen!
Läs mer om Great King Wine och Åby.
Andersson föll men nöjd sexa i OS-debuten
Lisa Andersson kraschade i semifinalen, reste sig och kom ned som sexa i OS-debuten. – Mitt sikte var pallen och medalj, men jag är rätt nöjd ändå, säger hon.
Läs mer om OS-debuten.

Tvingas lämna planen – blöder från ansiktet

Östersund är på väg mot en sensationell vändning borta mot Arsenal.Men mitt under match fick Östersundssupportrarna hjärtat i halsgropen.Mittbacken Tom Pettersson lämnade planen och sprang in i omklädningsrummet sedan han fått en lagkamrats armbåge i ansiktet.
Höggravida Ronja fast i bilköer – på väg till BB
Ronja Borghs färd till BB blev allt annat än odramatisk.Hon och sambon Emil Råberg skulle åka in för att föda i tisdagsmorgon.Då fastnade de mitt i en bilkö.
Läs mer om Emil Råberg.
Familj smet från hotellnota – gav sig i väg mitt i natten
En familj bokade in sig två nätter på hotell Best Western.När det var dags för utcheckning dök ingen upp.Det visade sig att de hade smitit i väg – mitt i natten.
Läs mer om Best Western.När.
Förödande att sätta in militären i förorten
Den hårda retoriken från en del politiker oroar många unga som jag möter i mitt område och vid föreläsningar. Det som behövs är inte populistiska förslag om militära insatser – vi behöver poliser som kommer nära medborgarna och skapar förtroende, skriver Hanif Azizi, polis och föreläsare.
Läs mer om Hanif Azizi.
Högskolestudier: Korta kurser ska locka medelålders till vidareutbildning
Regeringen satsar 20 miljoner kronor på nya, avancerade fortbildningskurser för yrkesverksamma mitt i livet. Pilotprojektet pågår till 2020 och handlar om korta, flexibla högskolekurser. Tjänstemannafacken applåderar.
Nyfödda Britt ska göra IT-marknaden mänskligare
INVID Mitt AB kliver ur INVID Gruppen och bildar nytt IT-bolag: Britt. De fem bolagen som väljer att skapa det nya bolaget Britt Sweden AB finns etablerat med kontor i Västerås, Stockholm, Falun, Örebro och Eskilstuna.
Pappans panik: Jag har dödat mitt barn
Hemma hos pappan fanns droger som egentligen används för att söva elefanter.Den treåriga dottern fick i sig det och dog.– Jag har dödat mitt barn! Jag har dödat mitt barn!, skrek pappan, enligt polisen.
Avled i lada efter miss av hemtjänsten
Mitt i natten föll en person omkull i en ladugård på sin tomt i Nynäshamns kommun tidigare i år. Personen som hade hemtjänst använde sitt trygghetslarm men blev liggande i kylan och avled senare på sjukhus. Händelsen är nu lex Sarah-anmäld.
Läs mer om Sarah-anmäld.
Min dotter hade kunnat äta hur mycket som helst
Svenska barn har aldrig varit fetare än i dag.Sedan 1975 har andelen flickor med fetma blivit dubbelt så många – och andelen feta pojkar har tredubblats.Förutom risken för svåra följdsjukdomar visar studier att de klarar skolan 30 procent sämre än normalviktiga barn.– Jag har lärt mig att min dotter äter mer än vad hon behöver, och är ingen vuxen med och säger att det räcker med en eller två små portioner hade hon kunnat äta hur mycket som helst, berättar en förälder.LÄS MER: Sabina, 42: Jag tänkte att det bara var mitt eget fel
Göran Jonsson: Tronskifte på den svenska kroghimlen
KÖPENHAMN. Mitt under Dagens industris segerintervju med Björn Frantzn på scenen i det pampiga rådhuset i Köpenhamn bryter Mathias Dahlgren in, räcker honom handen och säger: Grattis!. Det är en handling som äger viss symbolik en kväll som denna, när franska Guide Michelin just korat Frantzn till Sveriges första trestjärniga restaurang.
Kajsas livsändring – efter läkarens besked
Kajsa Bergqvist var med om en omskakande upplevelse för ett år sedan, något hon inte berättade för någon utom sin fru.Ett mammografitest visade en förändring och idrottsstjärnan befarade det värsta.– Jag trodde att jag stod potentiellt inför en kamp mot döden, det är den värsta veckan i mitt liv, säger hon i Framgångspodden.
Läs mer om Framgångspodden.
Trump hejar på Mitt Romney
Läs mer om Mitt Romney.
Planet tvingades nödlanda – mitt på motorvägen
Motorfel gjorde att piloten tvingades nödlanda planet – mitt på motorvägen.
Sverige sköt bort medaljchansen tidigt: Ingen förklaring
Förhoppningarna var höga inför skidskyttets mixedstafett. Men silverhjälten Sebastian Samuelsson kom inte till start – och Mona Brorsson bommade fem skott redan i första rundan. Kanske största besvikelsen i mitt liv, säger hon till Sportbladet.
Höjer säkerheten efter attackerna: En hotbild
Först bröt sig tjuvar in i Nelson Garden Arena, stal pengar, hackade sänder isen och förstörde kansliet.Sen saboterades supporterbussen som tappade två hjul mitt på vägen.Nu ökar Tingsryds AIF säkerheten kring laget och klubbens supportrar.– Vi behandlar det som en ökad hotbild mot föreningen, säger ordföranden Johan Blomster.
Därför tackade jag nej till Mellon – jag ångrar mig inte
En gång, för länge sen, blev jag tillfrågad om jag ville ställa upp i Melodifestivalen som artist.Jag och de andra i mitt musikgäng tackade prompt nej.Inte en enda gång har jag ångrat mitt beslut.
Läs mer om Mellon och Melodifestivalen.
Clara Henry om obehagliga olyckan: Spräckte underlivet
Clara Henry råkade ut för en obehaglig olycka när hon tränade med en kettlebell.Hon drog upp träningsredskapet för långt och spräckte en blygdläpp.– Vet du om att jag har spräckt mitt underliv med en kettlebell, säger hon i programmet Anders knackar på.
Familjen hamnade mitt i kaoset på E6: Är helt vansinnigt
När älgar ställde till problem på E6 valde flera bilister att riskera sina och andras liv – genom att köra mot trafiken.Daniel Hunskår, 38, vars sambo och dotter hamnade mitt i kaoset, reagerar med bestörtning.– Folk äventyrar min familjs säkerhet. Om något hade hänt dem hade jag aldrig förlåtit den personen, säger han.
Djurgården bekräftar: El Kabir klar för rysk klubb
Förra veckan så bekräftade Othman El Kabir för Fotbollskanalen att han vara på väg att lämna Djurgården för ryska FC Ural. - Klubbarna är överens och det är bara jag som ska göra läkarundersökningen och skriva på mitt kontrakt.