Moa hjelmer

Hjelmer väljer att lägga ner våldtäktsutredning

Ingen utredning kommer följa Moa Hjelmers våldtäktsvittnesmål. Det har hon själv beslutat. – Det handlar inte bara om mig själv, säger Hjelmer till Radiosporten.
Läs mer om Hjelmer och Radiosporten.

Ingen polisutredning i Hjelmers våldtäktsfall

Moa Hjelmer berättade att hon hade blivit våldtagen efter Finnkampen 2011.Nu står det klart att ingen polisutredning följer, på hennes egen begäran.–Jag har sagt det jag vill säga, säger Hjelmer till Radiosporten.
Läs mer om Finnkampen, Hjelmer och Radiosporten.
Hjelmer väljer att lägga ner utredning
Ingen utredning kommer följa Moa Hjelmers våldtäktsvittnesmål. Det har hon själv beslutat. – Det handlar inte bara om mig själv, säger Hjelmer till Radiosporten.
Läs mer om Hjelmer och Radiosporten.
Därför ville Hjelmer inte visa sin kropp
Friidrottaren Moa Hjelmer, 27, har blivit mamma två gånger om men i år satsar hon på elitnivå igen.Nu berättar hon om hur kroppen och hennes syn på utseende förändrats efter graviditeterna i tidningen Mama.– Jag valde täckande kläder när jag tävlade, säger hon.
Läs mer om Hjelmer och Mama.

Efter våldtäkten – flera drabbade

Moa Hjelmer vittnade om att ha blivit våldtagen av en landslagskollega.Nu har svenska friidrottsförbundet larmats om att fler aktiva i landslaget har fallit offer för liknande övergrepp.
Därför vill Moa Hjelmer inte namnge förövaren
Moa Hjelmer berättade om att hon blev våldtagen av en annan aktiv idrottare efter Finnkampen 2011.Den förre svenska friidrottsstjärnan för fortsatt en dialog med friidrottsförbundet om hon ska polisanmäla – men har valt att inte peka ut personen.– Personen finns inte med inom idrotten längre. Därför är inte namnet relevant just nu, säger Hjelmer.
Läs mer om Finnkampen, Hjelmer och Moa Hjelmer.
Har pratat med några av de som är utpekade
Moa Hjelmer berättade om att hon blev våldtagen av en annan aktiv idrottare efter Finnkampen 2011.Gärningsmannens identitet är fortfarande okänd för förbundet - men de har varit fört samtal med en handfull av dem som passar in på Hjelmers beskrivning.– Vi har kontakter med några av de som är utpekade, säger Björn O. Nilsson, ordförande i förbundsstyrelsen.
Läs mer om Björn O och Finnkampen.
Nya beskedet – efter våldtäkten
Moa Hjelmer har vittnat om att hon har blivit våldtagen av en annan aktiv idrottare.Svenska friidrottsförbundet vet fortfarande inte vem som är skyldig.– Genom att lägga pussel är det nere i under en handfull personer, säger Olsson till SVT.
Läs mer om Olsson och SVT.
Ingen polisanmäld efter Hjelmer-våldtäkt
Svenska friidrottsförbundet har ännu inte lämnat in en polisanmälan sedan löparstjärnan Moa Hjelmer i förra veckan berättade att hon blev våldtagen av en annan aktiv efter Finnkampen i Helsingfors 2011.
Ilskan i Nyhetsmorgon: Herregud, hur kan de?
Moa Hjelmer har vittnat om att hon blev våldtagen av en annan aktiv efter Finnkampen.Samtidigt har friidrottsförbundet tvekat kring att polisanmäla saken – vilket fick gänget i TV4-programmet att rasa.– Herregud, nu får de ta och polisanmäla, utbrast programledaren Jesper Börjesson.
Friidrottsförbundet vill anmäla våldtäkten
Svenska friidrottsförbundet vill polisanmäla våldtäkten mot Moa Hjelmer. – Vi vill göra en polisanmälan tillsammans med Moa Hjelmer, vi vill tillsätta en extern utredning för att förstå vad som hänt och om det finns ett mönster i svensk friidrott, säger förbundets generalsekreterare Stefan Olsson till SVT.
Läs mer om Moa Hjelmer, SVT och Stefan Olsson.
Tog en halvtimme att ta reda på vem det var
Moa Hjelmer vittnade i går om att hon har blivit våldtagen av en annan aktiv idrottare.Patrik Sjöberg säger sig veta vem den skyldige är – och kräver nu aktion från Svenska friidrottsförbundet.– Det är helt sjukt, säger Sjöberg i SVT-programmet Morgonstudion.
Läs mer om Sjöberg och Svenska.
Patrik Sjöbergs ilska: Det är så jävla fegt
Friidrottsstjärnan Moa Hjelmer har berättat att hon blev våldtagen av en annan aktiv idrottare efter Finnkampen 2011.Men det svenska friidrottsförbundet tänker inte göra någon utredning i frågan.Något som får höjdhoppsikonen Patrik Sjöberg att se rött.– Det är så fegt och oförsvarligt, säger han.
Läs mer om Finnkampen och Patrik Sjöberg.
Moa Hjelmer: Därför berättade jag inget
Moa Hjelmer berättade på Instagram att hon blivit våldtagen av en annan aktiv efter Finnkampen.Nu berättar friidrottsstjärnan för DN om beslutet att berätta öppet om övergreppet – och varför det dröjde sex år innan hon gjorde det.–Jag kände att: det här har hänt, det är fruktansvärt men jag har inte tid att fokusera på det utan nu ska jag springa fort, säger Hjelmer till tidningen.
Läs mer om Finnkampen.Nu, Hjelmer och Instagram.
Hjelmer: Att berätta är en seger över det jag blev utsatt för
Idrottsuppropet i svallvågorna av metoo fick Moa Hjelmer att berätta om en våldtäkt som hon aldrig hade tänkt tala öppet om. – Jag är bara glad att en sådan dålig sak kan vändas till någonting bra istället. Det är en seger i sig över vad jag blev utsatt för, säger hon till DN.
Läs mer om Moa Hjelmer.
Kallurs stöd till Hjelmer: Ingen står ut längre
Moa Hjelmer får stöd från flera idrottskollegor efter att hon berättat att hon våldtagits. Det får aldrig aldrig ske igen, skriver Susanna Kallur.
Läs mer om Hjelmer och Susanna Kallur.
Stefan Olsson: Väcker mycket känslor och förbannelse
Svenska friidrottsförbundets generalsekreterare Stefan Olsson var förbundskapten under Finnkampen 2011. Han visste ingenting om våldtäkten innan Moa Hjelmer själv berättade på torsdagen. – Det här väcker mycket känslor och en hel del förbannelse, säger Stefan Olsson.
Johan Esk: s berättelse Moa Hjelmer hjälper förhoppningsvis till att bryta ner tystnadskulturen
Moa Hjelmers skakande upplevelse är den värsta historien sedan Patrik Sjöberg började berätta. Den värsta i svensk friidrott? I svensk idrott.
Läs mer om Moa Hjelmer och Patrik Sjöberg.
Moa Hjelmer: Jag våldtogs efter Finnkampen
Mer än 2 000 kvinnor inom idrotten har anslutit sig till uppropet #timeout. En av dem är friidrottsstjärnan Moa Hjelmer som nu berättar att hon våldtagits av en annan aktiv.
Läs mer om Finnkampen och Moa Hjelmer.
Vi kommer inte att utreda – det vore fel
Friidrottsstjärnan Moa Hjelmer har berättat att hon blev våldtagen av en annan aktiv idrottare efter Finnkampen 2011.Svenska friidrottsförbundet kommer i dagsläget inte att göra någon utredning i frågan.– Vi kommer inte att göra en polisutredning själva. Det har vi inte kompetens för, och det vore fel, vi skulle kanske till och med kunna förstöra för en sån, säger Björn O. Olsson, ordförande i Svenska friidrottsförbundet.
Läs mer om Björn O, Finnkampen och Svenska.
Kritiken mot förbundet: Det måste få ett slut
Moa Hjelmer har vittnat om att hon blev våldtagen av en annan aktiv friidrottare efter en Finnkampstävling.Nu har sporten reagerat med chock och avsky – och ställt krav på Svenska friidrottsförbundet.
Läs mer om Finnkampstävling.Nu och Svenska.
Hjelmer våldtagen efter Finnkampen
Moa Hjelmer är en av svensk friidrotts största stjärnor de senaste åren.Nu har Hjelmer, i samband med idrottsuppropet #timeout, berättat att hon blev våldtagen av en annan aktiv i samband med Finnkampen för sex år sedan.När det är över tar jag mina saker och går därifrån. Jag skäms, vad gjorde jag för fel?, skriver Hjelmer på Instagram.
Läs mer om Finnkampen, Hjelmer och Instagram.
Moa Hjelmer: Jag blev våldtagen
Efter sportuppropet #timeout berättar friidrottaren Moa Hjelmer på sitt Instagram-konto om att hon blivit våldtagen av en annan aktiv efter Finnkampen för sex år sedan.