Moderaterna göteborg

Johan Hilton: Det Göteborg som M drömmer sig tillbaka till har aldrig funnits

I sin nya valfilm utmålar Moderaterna Göteborg som ett sjunket Atlantis. Det är en lika felaktig som försåtlig bild av västkustens pärla, skriver Johan Hilton.

M-toppen träder tillbaka från ordförandeposten

Maria Rydn träder nu tillbaka från ytterligare ett lokalt uppdrag - som ordförande för Moderaterna i Göteborg.Det beskrivs i ett pressmeddelande som att hon tar en tillfällig paus fram till årsmötet i mars då nya val hålls.– Axel Josefson träder in i hennes ställe och leder Göteborgsmoderaternas arbete fram till årsmötet. Sedan får vi se vad det blir för styrelse som väljs där, säger Gustaf Josefson, chefombudsman för Moderaterna i Västra Götaland.
Stenhårda kravet – efter lyxresorna
M-toppen Maria Rydn har under flera år gjort privata lyxresor –på betald arbetstid.Nu ställs krav på Rydns avgång.– Jag tycker att hon ska avgå som kommunalråd. Det här är systematiskt, säger Tord Karlsson (S).– Det får vi ju se. Tillkommer här ytterligare saker så blir ju det här en annan sak, säger Jonas Ransgård, gruppledare för Moderaterna i Göteborg.
Förslag om tiggeriförbud får svidande kritik: Oempatiskt
Moderaterna vill förbjuda tiggeri på vissa platser i centrala Göteborg.Nu får förslaget stark kritik.– Det är ett försök att vilseleda göteborgarna att tro att fattigdomen försvinner om vi inte ser den, säger Ulrika Falk som arbetar med utsatta EU-medborgare vid Göteborgs Räddningsmission.Ett förbud löser absolut inte några problem, menar kommunalrådet Helene Odenjung, L.

Moderaterna i Göteborg vill införa tiggeriförbud

Moderaterna i Göteborg vill förbjuda tiggeri i centrala Göteborg. Det rapporterar GP.– Människor ska inte behöva dra sig för att vänta på bussen eller tåget bara för att man gång på gång blir ombedd om pengar, säger Jonas Ransgård (M), kommunalråd i Göteborg, till tidningen.
Läs mer om Göteborg.
Bättre arbetsvillkor gagnar hela EU på sikt
Toppmötet i Göteborg tar upp frågan kring hur vi kan skapa fler och bättre jobb och en tillväxt som kommer alla EU-medborgare till del. Detta är en förutsättningen för att den fria rörligheten ska fungera, skriver EU-minister Ann Linde (S) i en replik till Moderaterna.
Björklund ligger i för att slippa följa Batra
Liberalernas partiledare Jan Björklund och hans allianskollegor har nu ett gyllene tillfälle att profilera sig i väntan på en ny ledare för Moderaterna. Samtidigt utmanas Björklund om partiledarposten av Birgitta Ohlsson.I dag är det upp till bevis för Björklund när han sommartalar i Göteborg.
Björklund ligger i för att slippa följa Batra
Liberalernas partiledare Jan Björklund och hans allianskollegor har nu ett gyllene tillfälle att profilera sig i väntan på en ny ledare för Moderaterna. Samtidigt utmanas Björklund om partiledarposten av Birgitta Ohlsson. I dag är det upp till bevis för Björklund när han sommartalar i Göteborg.
Björklund ligger i för att slippa följa Batra
Liberalernas partiledare Jan Björklund och hans allianskollegor har nu ett gyllene tillfälle att profilera sig i väntan på en ny ledare för Moderaterna. Samtidigt utmanas Björklund om partiledarposten av Birgitta Ohlsson.I dag är det upp till bevis för Björklund när han sommartalar i Göteborg.
M-politiker: Dopning en fråga större än idrotten
GÖTEBORG. Riksidrottsstyrelsen nej i frågan om en från idrotten fristående antidopningsorganisation har fått politiker att reagera. Moderaterna kräver att idrotts- och folkhälsominister Gabriel Wikström agerar. – Regeringen måste förstå att det här är en fråga som är mycket större än att bara gälla idrotten, säger Saila Quicklund, moderaternas talesperson i idrottspolitiska frågor.
M-politiker anmäld för bedrägeri av domstolar
Ordföranden för Moderaterna i Torslanda, kommunpolitikern Pontus Båth, har polisanmälts av två domstolar i Göteborg efter misstankar om att han kryddat underlagen för sina arvoden.Han har stängts av från sina uppdrag både i Hovrätten och Förvaltningsrätten i Göteborg.Pontus Båth, som drev en uppmärksammad riksdagskampanj under förra året, beskriver det hela som ett stort missförstånd.– Jag har aldrig begärt mer än jag haft från min arbetsgivare, säger Pontus Båth.
JUST NU: Profilerad M-politiker bedrägerianmäld av domstolar
Ordföranden för Moderaterna i Torslanda, kommunpolitikern Pontus Båth, har polisanmälts av två domstolar i Göteborg efter misstankar om att han kryddat sina arvoden.Han har stängts av från sina uppdrag både i Hovrätten och Förvaltningsrätten i Göteborg.Pontus Båth, som drev en uppmärksammad riksdagskampanj under förra, beskriver det hela som ett stort missförstånd.– Jag har aldrig begärt mer än jag haft från min arbetsgivare, säger Pontus Båth.
Domstolar bedrägerianmäler profilerad moderatpolitiker
Ordföranden för Moderaterna i Torslanda, kommunpolitikern Pontus Båth, har polisanmälts av två domstolar i Göteborg efter misstankar om att han kryddat sina arvoden.Han har stängts av från sina uppdrag både i Hovrätten och Förvaltningsrätten i Göteborg.Pontus Båth, som drev en uppmärksammad riksdagskampanj under förra, beskriver det hela som ett stort missförstånd.– Jag har aldrig begärt mer än jag haft från min arbetsgivare, säger Pontus Båth.
Så vill Moderaterna stoppa brottsvågen
Nu vill Moderaterna i Göteborg ta krafttag för att stoppa brottsvågen i Nordstan. – Det blir som en arbetsförmedling för brott, säger oppositionsrådet Jonas Ransgård (M). Bland annat vill M stänga köpcentret tidigare och skärpa kameraövervakningen.
Läs mer om Göteborg, Moderaterna och Nordstan.
M-politikern: Palme en äcklig människa
GÖTEBORG. Kommunpolitikern kom in på Sveriges mördade statsminister Olof Palme i en lokalpolitisk debatt på Facebook: En äcklig människa var han! –Det han sa och gjorde var för mig väldigt äckligt, säger Jörgen Olsen, ledamot för Moderaterna i Barn- och utbildningsnämnden på Öckerö.
Moderaterna röstade för lokalt tiggeriförbud
Moderaternas partistämma röstade på söndagen igenom förslaget att kunna förbjuda tiggeri lokalt. Enligt förslaget ska ordningslagen ses över så att tiggeri kan förbjudas för att upprätthålla allmän ordning. – Det handlar inte om att förbjuda människor att tigga utan att om att göra det förbjudet vid specifika platser, säger Jonas Ransgård, kommunalråd i Göteborg.
Läs mer om Göteborg.
Magnusson (M) om tiggeridebatten: Går i rätt riktning
Nu vill Moderaterna i Bohuslän förbjuda tiggeri, skriver Bohusläningen. Allt enligt den motion som har lämnats in till helgens moderatstämma i Stenungsund. – Jag tycker att diskussionen går i rätt riktning, säger Cecilia Magnusson, (M) riksdagsledamot och ordförande för Moderaterna i Göteborg.
Moderat röstade på regeringsbudget
Cecilia Magnusson (M) från Göteborg röstade ja till S-budgeten vid onsdagens riksdagsomröstning, skriver Göteborgsposten på nätet. — Jag tryckte fel. Det var ett jättestort misstag, säger Cecilia Magnusson, ordförande för Moderaterna i Göteborg till tidningen. Enligt henne var det vanans makt som ledde till misstaget. — Jag är lite ringrostig efter att ha röstat ja i åtta år.
Nu avgörs Wannholts öde – kan uteslutas
Blir kommunalrådet Martin Wannholt utesluten ur Moderaterna? Beslut i frågan kommer att tas under fredagen då partiets styrelse sammanträder i Stockholm. – Våra stadgar säger att man som medlem inte kan samverka med ett annat parti, har Cecilia Magnusson, ordförande för Moderaterna i Göteborg, tidigare sagt till GT.
Nu tar moderaterna strid för Wannholt
Moderaterna i Göteborg vill att Martin Wannholt sparkas ur partiet – efter att han kuppat till sig en plats i kommunstyrelsen. Nu får han stöd av Askimsmoderaterna. Ordförande Mats Brodefors anser att en uteslutning skulle skada partiet och leda till medlemstapp. – Man är tondöv för hur göteborgarna och många moderater uppfattar detta, säger han.
M i Göteborg vill ha Kinberg Batra
Göteborg Även Moderaterna i Göteborg vill se Anna Kinberg Batra som ny partiledare efter Fredrik Reinfeldt.
M i Göteborg begär att få Wannholt utesluten
Efter kuppen i kommunfullmäktige – Göteborgsmoderaterna begär att Martin Wannholt utesluts ur partiet. Det beslutades på ett möte på måndagskvällen. – Vi har beslutat att partistyrelsen ska pröva Martin Wannholts medlemskap, säger Cecilia Magnusson, ordförande för Moderaterna i Göteborg.
Moderat om partiet: Rena Nordkorea
GÖTEBORG. På Göteborgsmoderaternas Facebooksida pågår just nu ett ordkrig där väljare och partimedlemmar delar med sig av sin ilska över hanteringen av Martin Wannholt. Partiets bemötande – anonyma svar och borttagna kommentarer. – Det är rena Nordkorea, säger Owe Sterner som är medlem i Moderaterna och en av dem som skrivit ut sina åsikter.
M vill bli av med Västlänk-kritiker
Moderaterna i Göteborg har bett förra kommunalrådet Martin Wannholt lämna partiet, uppger lokala medier.
M vill bli av med Västlänk-kritiker
Moderaterna i Göteborg har bett förra kommunalrådet Martin Wannholt lämna partiet, uppger lokala medier. Bakgrunden är att Wannholt gått emot partilinjen och aktivt drivit frågan att stoppa Västlänken, den planerade järnvägstunneln under centrala Göteborg.