Moderatledare

Kristersson: Fler unga behöver göra lumpen

Den nye moderatledare, Ulf Kristersson, ser försvaret som en kärnuppgift.Det förklarar han i en intervju i SvD.Han vill på tio år fördubbla anslagen – och menar att många tusen fler unga kommer behöva göra lumpen.
Läs mer om SvD.Han och Ulf Kristersson.

Kristersson: I Sverige talar man svenska

Tuffare krav på nyanlända och bättre förutsättningar för social rörlighet var två huvudteman i Ulf Kristerssons första jultal som moderatledare. – I Sverige talar man svenska, sade han bland annat.
PR-konsulten som sa ja till Kristersson – två gånger
PR-konsulten Birgitta Ed tar komikern David Batras plats.Men utan fruns ja hade det inte blivit någon moderatledare av Ulf Kristersson.– Vi hade rejäla familjediskussioner, säger han.
Läs mer om Kristersson och Ulf Kristersson.
Kristersson har redan bokat möte med Alliansledarna
Den senaste tiden har stämningen inom alliansen framstått som frostig.Som nyvald Moderatledare känner Ulf Kristersson ansvar för samarbetet – och har redan bokat möte med de andra alliansledarna.– Ytterst måste någon vara alliansens naturliga statsministerkandidat. Jag känner det ansvaret, säger han.

Kristersson måste vända historiskt dålig opinion

Alliansen ska bilda regering efter nästa val, sa Ulf Kristersson när han valdes till ny Moderatledare. Men för det krävs att Kristersson kan motbevisa gamla sanningar – på samma sätt som Fredrik Reinfeldt och Stefan Löfven gjorde.
Jimmie Åkesson: Han har avgörandet i sin hand
Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson beskriver söndagen som en viktig dag i svensk politik. Han hoppas att valet av Ulf Kristersson till moderatledare innebär en nystart i relationen mellan partierna.
Just nu: Anna Kinbergs sista framträdande som Moderatledare
Anna Kinberg Batra gör sina sista minuter som Moderaternas ledare -extrastämman väntas välja Ulf Kristersson som hennes efterträdare. Följ vår direktrapportering från stämman.
Meningslös strid riskerar bryta ut mellan M och C
Centern och Moderaterna blir alltmer lika men nu kan den stora striden bryta ut, när en ny Moderatledare vill ha tillbaka sina väljare. Men båda partierna kommer att förlora om ingen lyckas vinna väljare från S eller SD.
Läs mer om Moderaterna och Moderatledare.
Kristersson blir ny moderatledare
Moderaternas valberedning har bestämt sig. Ulf Kristersson ska bli ny partiledare efter Anna Kinberg. Han känner stöd i partiet och säger att laget går före jaget.
Läs mer om Anna Kinberg.
Kristersson storfavorit som ny moderatledare
Trots att det står Ulf Kristersson på de flesta nomineringar till ny partiledare i Moderaterna så ska partiets valberedning nu ta sig en funderare.Är Kristersson personen som kan vända partiets opinionsras? Och har han rätt utstrålning?
Läs mer om Moderaterna och Ulf Kristersson.
Margit Silberstein: Endast språkdräkten är ny
KOLUMNEN. Margit Silberstein är journalist och fristående kolumnist i Dagens Nyheter. Hon har tidigare varit inrikespolitisk kommentator i SVT. Ulf Kristersson, som väntas bli ny moderatledare, avfärdar frågor om Sverigedemokraterna som tjat. Men det var Moderaterna själva som ställde regeringsfrågan i förgrunden och med sitt utspel om SD slog in en kil i alliansen.
Flera moderater i alliansledda kommuner positiva till förbud
Moderaternas partiledning vill införa ett nationellt tiggeriförbud. Flera moderatledare i kommuner runt om i Stockholm är positiva till förslaget. De är även öppna för lokala förbud.
Läs mer om Stockholm.
Kristersson: Förhandlar inte med SD
Ulf Kristersson, kandidat till posten som ny Moderatledare efter Anna Kinberg Batra, säger i en intervju i SVT:s Agenda att han, om han väljs, inte tänker förhandla med Sverigedemokraterna.
Ulf Kristersson redo bli moderatledare
Ulf Kristersson kandiderar som partiledare efter Anna Kinberg Batra. Han står till valberedningens förfogande.
Läs mer om Anna Kinberg Batra.
Ulf Kristersson vill bli ny moderatledare
Ulf Kristersson kommer att kandidera till posten som ny partiledare i Moderaterna. – Jag har meddelat dem att jag står till förfogande för uppgiften som Moderaternas partiordförande, skriver han på Facebook.
Läs mer om Facebook och Moderaterna.
Odenberg vill smälla igen dörren till SD
Nu har i alla fall Jan Björklund och Annie Lööf en drömkandidat till jobbet som Moderatledare. Mikael Odenberg vill smälla igen dörren till Sverigedemokraterna – och det är precis vad Centern och Liberalerna önskat sig.
Kinberg Batras krisplan: Upprensning
Det är en hårt pressad Moderatledare som kallar till pressträff klockan 13 efter några dagar av stenhård kritik och avgångskrav.Enligt uppgifter till Expressen planerar Anna Kinberg Batra för stora personförändringar – även partisekreterarposten ska ha diskuterats.
Interna kritiken: Kinberg Batras framtid hotad
Tålamodet med Anna Kinberg Batra krymper i takt med de sjunkande opinionssiffrorna.Nu börjar hennes framtid som moderatledare ifrågasättas internt, uppger flera moderatkällor för Expressen på tisdagskvällen.– Anna Kinberg Batra kommer ryka. Frustrationen är för stor, ledarskapet försvagat och kommunalråden är förbannade. Hon ryker innan valet, säger en uppgiftslämnare.
Läs mer om Anna Kinberg Batra och Expressen.
Kinberg Batra svarar på den hårda kritiken
Svidande internkritik och usla opinionssiffror. Det är tufft att vara moderatledare nu. Här är Anna Kinberg Batras svar till kritikerna: – Jag blir mer peppad.
Glans behöver inte skrika från scenen
Merparten svenska ståuppkomiker gör mig egentligen mest bara nervös. För att de kanske har ett visst ovanifrånperspektiv, är gifta med en Moderatledare, gillar utmanande ord eller att skapa allmän osäkerhet i salongen. Men inte Johan Glans inte.
Läs mer om Moderatledare.
Glans behöver inte skrika från scenen
Merparten svenska ståuppkomiker gör mig egentligen mest bara nervös. För att de kanske har ett visst ovanifrånperspektiv, är gifta med en Moderatledare, gillar utmanande ord eller att skapa allmän osäkerhet i salongen. Men inte Johan Glans inte.
Läs mer om Moderatledare.
Stor majoritet ledande moderater vill riva upp LAS
En stor majoritet av ledande moderater i landet är för att riva upp LAS, Lagen om anställningsskydd. Det visar en enkät som SVT gjort. Under Reinfeldts tid som moderatledare lät man frågan bero, men nu kan partiet ta strid mot LAS, menar SVT.
Läs mer om Lagen och SVT.
Moderaterna vill riva upp LAS
En stor majoritet av ledande moderater i landet är för att riva upp LAS, Lagen om anställningsskydd. Det visar en enkät som SVT gjort. Under Reinfeldts tid som moderatledare lät man frågan bero, men nu kan partiet ta strid mot LAS, menar SVT.
Läs mer om Lagen och SVT.