Mona brorsson

Brorsson tappade efter en bom

Sporttelegram. En bom i sista skyttet förstörde Mona Brorssons chans till en pallplats i skidskyttets jaktstart i Oslo. Hon blev ändå bästa svenska på 13:e plats.
Läs mer om Oslo.

Brorsson tappade efter en bom

En bom i sista skyttet förstörde Mona Brorssons chans till en pallplats i skidskyttets jaktstart i Oslo. Hon blev ändå bästa svenska på 13:e plats.
Läs mer om Oslo.
Skidskyttelaget fick sina silvermedaljer
För andra gången fick Hanna Öberg gå upp på prispallen i OS i Pyeongchang. När hon stod där själv fick hon ett guld, för distanssegern. Men i dag hade hon sällskap av stafettkompisarna Linn Persson, Mona Brorsson och Anna Magnusson.
Kärleken ledde till ett OS-silver
PYEONGCHANG. Mona Brorsson var nere i källaren i missarna på mixedstafetten. Nu berättar hon om stödet hon fått och all kärlek som hjälpte henne att hjälpa Sverige till ett silver i stafetten. – Det var ovärderligt - det gjorde det lätt att komma tillbaka, säger hon.
Läs mer om OS-silver och Sverige.

Tacka Familjen Skidskytte för OS-succn

Att umgås med samma människor varje dag kan gå en på nerverna. Det kan också skapa en sällan skådad sammanhållning. När de svenska skidskyttarna ska förklara OS-succn svarar alla samma sak: – Vår lagkänsla, jag tror att den är unik, säger Mona Brorsson.
Läs mer om Mona Brorsson och OS-succn.
Svarar norskan: Så kan man inte säga
PYEONGCHANG. Vinden har återvänt till OS-byn.Det påverkade damernas skidskyttestafett till den grad att den norska experten Ann Kristin Flatland menade att tävlingen kanske borde ha ställts in.Den svenska silvermedaljören Mona Brorsson delar inte den åsikten.– Så kan man inte säga, säger hon.
Jag ber om ursäkt till alla där hemma
Linn Persson hade problem med skjutningen och växlade till Mona Brorsson som tia. Hon var känslosam efter sin sträcka.– Jag vill be om ursäkt till resten av laget och alla där hemma i sofforna, säger Linn Persson till Eurosport.
Så jäkla mäktigt – hon är makalös
PYOENGCHANG/STOCKHOLM. Svenskt skidskytte fortsätter att leverera.En superinsats från Hanna Öberg på sistasträckan fixade ett silver i stafetten.– Hon har inga nerver. Så jäkla mäktigt. Alla andra står där. Hon har alltid sagt det. Jag är inte rädd för någon. Hon är makalös, säger lagkamraten Mona Brorsson.
Läs mer om Hanna Öberg och Mona Brorsson.
Nobbade intervju med Kanal 5 inför stafetten
PYEONGCHANG. Mona Brorsson nobbade en intervju med Kanal 5 inför torsdagens damstafett.Detta eftersom hon inte ville bli påmind om vad som hände på mixedstafetten.– Helt rätt, säger skidskytteexperten Magdalena Forsberg.
Läs mer om Kanal och Magdalena Forsberg.
Brorsson får ny chans – de startar i skidskyttedamernas stafett
PYEONGCHANG. Damernas stafettlag i skidskytte blir det väntade i OS. Sverige ställer upp med exakt den uppställning som blev trea i världscupen i Ruhpolding i januari: Linn Persson, Mona Brorsson, Anna Magnusson och guldmedaljören Hanna Öberg.
Brorsson får chansen trots bommarna
Mona Brorsson sköt bort Sveriges medaljchanser i mixedstafetten i OS – men får chans till revansch i damstafetten. Då tar Brorsson hand om andrasträckan.
Läs mer om Brorsson.
Sverige sköt bort medaljchansen tidigt: Ingen förklaring
Förhoppningarna var höga inför skidskyttets mixedstafett. Men silverhjälten Sebastian Samuelsson kom inte till start – och Mona Brorsson bommade fem skott redan i första rundan. Kanske största besvikelsen i mitt liv, säger hon till Sportbladet.
Efter fiaskot: Nu petas Brorsson
Mona Brorsson sköt bort Sveriges chanser i mixedstafetten.Nu har hon petats från förstasträckan i den reguljära stafetten, rapporterar Kanal 5.
Läs mer om Brorsson och Kanal.
Brorsson sköt bort medaljchans: Som att taket rasade in
Pyeongchang. Det finns olika grader av besvikelse. Efter att ha skjutit bort Sverige i mixedstafetten sade Mona Brorson att det förmodligen handlar om den största besvikelsen i hennes liv. – Det var som att taket rasade in, sade hon efter elfteplatsen.
Läs mer om Mona Brorson och Sverige.
JUST NU: Ratas i mixedstafetten
Samboparet Hanna Öberg och Jesper Nelin får chansen tillsammans i Sveriges mixedstafettlag i skidskytte i OS. Laget, som också består av Sebastian Samuelsson och Mona Brorsson, presenterades på dagens presskonferens i Sweden Arena i Pyeongchang.
Hemligheten bakom guldet: Unikt för oss
STOCKHOLM/PYEONGCHANG. Hanna Öberg tog guld och glädjetårarna sprutade hos hennes lagkamrater.Och det är en del av segerreceptet.– Det är unikt för vårt lag, säger Mona Brorsson.– Vi är ett tajtare landslag än de andra, säger Anna Magnusson.
Läs mer om Anna Magnusson och Mona Brorsson.
Pojkvännen avslöjar orden innan loppet
Glädjetårarna rann hos familj och lagkamrater efter Hanna Öbergs guld.–Det är så himla känslosamt, jag är så himla glad för Hannas skull, säger lagkamraten Mona Brorsson, som grät sig igenom en tv-intervju i Kanal 5.– I dag sa jag till henne att nu vinner du och det gjorde hon. Helt sjukt, säger pojkvännen och landslagskollegan Jesper Nelin.
Läs mer om Jesper Nelin, Kanal och Mona Brorsson.
Veteranen Högberg får chansen i OS-premiären
PYEONGCHANG. Anna Magnusson startar inte skidskyttarnas premiärtävling i OS. I stället får veteranen Elisabeth Högberg chansen i sprinten i Pyeongchang på lördag. Även Mona Brorsson, Hanna Magnusson och Linn Persson står på start.
Brorsson: Kommer att sakna Pichler i spåret under OS
Strax före jul fick skidskyttarna beskedet: Förbundskaptenen Wolfgang Pichler får inte följa med till OS. Inför veckans omstart i världscupen har svenskarna pratat mycket om vad avstängningen kommer att innebära. – Man kommer att sakna honom ute i spåret, säger Sverigeettan Mona Brorsson.
Brorsson långt efter Dahlmeier
Skidskytten Mona Brorsson imponerade i skyttet. Men 20 träffar räckte ändå inte för att vara med i toppen av världscupens jaktstart över 10 kilometer i franska Annecy.
Läs mer om Annecy och Dahlmeier.
Brorsson långt efter Dahlmeier
Skidskytten Mona Brorsson imponerade i skyttet. Men 20 träffar räckte ändå inte för att vara med i toppen av världscupens jaktstart över 10 kilometer i franska Annecy.
Läs mer om Annecy och Dahlmeier.
Mona Brorsson blev snackis efter premiären
Säsongens första individuella skidskyttelopp gick av stapeln på onsdagen i Östersund. På förhand handlade det om de två skidskyttegiganerna Darya Domracheva och Kaisa Mäkäräinen men efteråt gick allt snack kring svenska Mona Brorsson.
Urstarkt lopp av Mona Brorsson
Mona Brorsson stod för ett urstarkt lopp i damernas 15 kilometer i Östersund på onsdagen.Hon gick rent och slog om en pallplats - bara för att bli snuvad i sista stund.
Läs mer om Mona Brorsson och Östersund.
Stark upphämtning av Brorsson
Skidskytten Mona Brorsson körde upp sig från 25:e till tolfte plats i världscupmasstarten i finländska Kontiolahti.
Läs mer om Brorsson och Kontiolahti.
Brorsson åtta i för-OS
På OS-banorna i sydkoreanska Pyeongchang gjorde Mona Brorsson sitt näst bästa resultat i karriären.
Läs mer om Mona Brorsson och Pyeongchang.