Mordet

GW:s skarpa kritik mot polisen – efter mordet

Den misstänkte mördaren i Ulricehamn hann ta livet av sig innan han kunde gripas av polis – men han hade kunnat tagits levande.Det menar kriminologiprofessor Leif GW Persson, som riktar skarp kritik mot polisutredningen när fallet tas upp i Veckans Brott i SVT.– Det är alldeles uppenbart är att man arbetar på olika sätt inom olika polismyndigheter och att man är mer eller mindre försiktig, säger Persson, som också erbjuder sig att genomföra en oberoende granskning av utredningen.

Åklagaren: Madsen planerade mordet på Kim Wall

Otäcka detaljer och rå brutalitet fyller åklagarens gärningsbeskrivningar om mordet på Kim Wall. Åtalet mot misstänkte styckmördaren väcktes förra veckan – nu lyfts locket på en ryslig stämningsansökan.
Läs mer om Kim Wall.

Åtalet mot Peter Madsen blir offentligt

För en vecka sedan åtalades den danske ubåtsägaren Peter Madsen för mordet på den svenska journalisten Kim Wall. Under tisdagen blev stämningsansökan offentlig och fler detaljer om åtalet släpptes.
Läs mer om Kim Wall och Peter Madsen.
13.00: Åtal mot Peter Madsen blir offentligt
Peter Madsen åtalades för en exakt vecka sedan för mordet på den svenska journalisten Kim Wall.Enligt åklagaren kan hon antingen ha dött av att halsen skars av eller genom kvävning.I dag klockan 13.00 blir stämningsansökan offentlig.
Läs mer om Kim Wall.Enligt och Peter Madsen.
Teorin om mordet på försvunna Bernt Olov
Polisen vädjar om tips för att lösa det misstänkta mordet på 68-årige Bernt Olov Karlsson som försvann i april 2016.I lördags gjorde Missing people ett nytt försök att hitta kroppen och polisen har en möjlig motivbild klar.– Jag tror att det finns folk som sitter inne på information, säger Anders Selevik på grova brott.
Giftmördade Kim Jong-Uns halvbror – riskerar dödsstraff
Det har snart gått ett år sedan Kim Jong-Uns halvbror, Kim Jong-Nam, mördades på den internationella flygplatsen i Kuala Lumpur.Kvinnorna som misstänks ha gnuggat det dödliga nervgiftet i Kim Jong-Nams ansikte nekar till mordanklagelsen och hävdar att de trodde att de var med i ett dolda kameran-program. Regimen i Nordkorea förnekar all inblandning i mordet, trots misstankar om att landets underrättelsetjänst tränat kvinnorna och planerat attacken.På måndagen återupptas rättegången mot de två kvinnorna – som kan dömas till döden.
Fem häktade för mordet på utpekad gängledare i Bromma
En 24-åring har häktats misstänkt på sannolika skäl för mordet på en utpekad gangsterledare som sköts till döds under en biljakt i Mariehäll, Bromma i november. Sammantaget sitter nu fem personer häktade för inblandning i mordet.
Läs mer om Bromma och Mariehäll.
De kopplas till mordet på ärkefienden i gängkriget
Han sköts till döds i en vild biljakt där mördaren hängde ut genom rutan och öppnade eld.Ett av de blodigaste krigen i Stockholms undre värld har eskalerat: Två tongivande medlemmar i Östberganätverket är häktade för inblandning i mordet på en 28-årig ledare i rivaliserande Bredängsnätverket.Samma 28-åring som 2013 fällde skotten som enligt polisen blev startpunkten för konflikten – som skördat fyra liv.
Mördaren avslöjades – efter oväntad detalj
Mordet på bästisen avslöjades genom en selfie.På bilden poserar mördaren med mordvapnet – och dömdes därefter till sju års fängelse.Jag kommer aldrig att förlåta mig själv. Det skulle aldrig ha hänt. säger Cheyenne Antoine i ett uttalande.
Läs mer om Cheyenne Antoine.
Vännernas gåta efter mordet: Inte våldsam
För kompisgänget är den misstänkte mördaren i Ulricehamn en gåta.Tre dagar efter mordet festade de ihop – som om ingenting hade hänt.– Han var precis som vanligt, glad och tjötade på, säger en nära vän.Men vid årsskiftet drog han sig undan – och svarade inte när kompisarna frågade om han skulle DNA-topsas.– Jag tänkte att det vore bra om det gick och samåka till polisen. Men han sa ingenting, säger vännen.
Läs mer om Ulricehamn.
53-åring begärs häktad för mordet på Fatima
Fatima Berggren, 57, försvann mystiskt från sitt hem i Västerås i förra året i maj. Polisen har sökt henne och fattade tidigt misstankar om att hon kan ha förts bort mot sin vilja.Nu kan polisen ha nått ett första framsteg i utredningen.En 53-årig man begärs häktad för mord och brott mot griftefriden, enligt åklagarmyndigheten.
Läs mer om Fatima.
Catarina Lundbäck om DNA- metoden: Gett utdelning
Efter att polisen via en så kallad masstopsning fått DNA-träff på gärningsmannen i mordet i Lassalyckans friluftsområde i Ulricehamn betraktar polisen mordet som polisärt uppklarat.Enligt Expressens kriminalkrönikör Catarina Lundbäck, kan metoden vara effektiv för att lösa grövre brott.– I grova brott och när man har bra spår så är det relevant att göra den här typen av topsningar, säger hon.
Dna-träff i Ulricehamn-mordet
Polisen har fått en dna-träff i jakten på den som mördade en 60-årig kvinna i Ulricehamn i höstas. Enligt ett pressmeddelande från polisen är mannen död.
Läs mer om Ulricehamn och Ulricehamn-mordet.
DNA-träff i Ulricehamnsmordet
Polisen har fått DNA-träff gällande mordet på en kvinna i Ulricehman.Den misstänkte gärningsmannen som DNA-träffen matchats mot visade sig vara avliden.
Ännu ingen gripen för mordet i Helsingborg
Tre dagar efter den dödliga skottlossningen i Helsingborg har polisen fortfarande ingen misstänkt. – Men vi har en rätt så god bild av hur det gick till, säger kommissarie Tommy Lindn, chef för polisens utredningssektion i nordvästra Skåne.
Läs mer om Helsingborg, Skåne och Tommy Lindn.
Peter Madsens väg mot åtalet
Ubåtsbyggaren Peter Madsen åtalas för mordet på svenska journalistens Kim Wall. Detta har hänt i fallet.
Läs mer om Kim Wall.
Madsen åtalas för mord på Kim Wall
Ubåtsbyggaren Peter Madsen åtalas för mordet på den svenska journalisten Kim Wall, uppger Köpenhamnspolisen.
Läs mer om Kim Wall och Köpenhamnspolisen.
Nu åtalas Madsen för Kim Walls död
Efter mer än fem månaders arbete är utredningen om mordet på den svenska journalisten Kim Wall klar.I dag lämnade specialåklagaren Jakob Buch-Jepsen in åtalet mot ubåtsbyggaren och uppfinnaren Peter Madsen.Han åtalas bland annat för mord och brott mot griftefriden.Åklagaren kräver i första hand livstids fängelse för Peter Madsen, i andra hand förvaring, inlåsning på obestämd tid.
Madsen åtalas för mord på Kim Wall
Ubåtsbyggaren Peter Madsen åtalas för mordet på den svenska journalisten Kim Wall, uppger Köpenhamnspolisen.
Läs mer om Kim Wall och Köpenhamnspolisen.
Mannen bar skottsäker väst – sköts i nacken på nära håll
Mannen i 35-årsåldern bar skottsäker väst – men dödades på nära håll med tre skott i nacken.Så gick mordet i Rissne natten till måndag till, enligt Expressens uppgifter.Polisen har hittat ett automatvapen men ingen misstänkt skytt är gripen.
Läs mer om Rissne.
25-åring anhållen för mordet i Malmö
En 25-årig man har anhållits misstänkt för medhjälp till söndagens mord i Malmö. Mer säger inte polisen om ärendet.
Läs mer om Malmö.