Mordet

18-åring åtalas för mord på 17-åring i Åkersberga

I dag tisdag väcks åtal mot en 18-årig man, misstänkt för mordet på en 17-åring i Åkersberga i somras. 17-åringen sparkades till döds av 18-åringen, som var på en obevakad permission från ett ungdomshem utanför Göteborg. 18-åringen nekar.
Läs mer om Göteborg och Åkersberga.

Tovas ett år långa helvete före mordet

I över ett års tid utsatte expojkvännen Tova Moberg för olika former av misshandel. Sedan mördade han henne. Det har utredningen visat, enligt åklagaren Christer Sammens. – Hon har varit utsatt under en längre tid.
Läs mer om Tova Moberg.
Tysk högerextremist får livstid för polismord
En 50-årig högerextremist döms till livstids fängelse för mordet på en polis i tyska Georgensgmünd i fjol, rapporterar public service-sajten Tagesschau.
Läs mer om Georgensgmünd och Tagesschau.
Trump ger klartecken för dokument om Kennedy-mordet
Trots oro från säkerhetsmyndigheterna kommer president Donald Trump inte stoppa offentliggörandet av hemligstämplade dokument om mordet på John F Kennedy, meddelar Trump på Twitter.

Trump vill offentliggöra dokument om JFK-mordet

President Donald Trump tänker offentliggöra hemligstämplade dokument kring mordet på John F Kennedy, skriver han på Twitter.
Läs mer om John F Kennedy och Twitter.
Trump överväger släppa hemliga Kennedydokument
Donald Trump säger sig vara beredd att inte förlänga hemligstämpeln på ett stort antal dokument kring mordet på John F Kennedy. Totalt rör det sig om cirka 3.600 dokument från framför allt CIA och FBI.
Misstänkt för mordet på Södermalm – nu begärs han häktad
En 23-årig man har begärts häktad, misstänkt för att ha mördat en annan man i en våning på Södermalm i centrala Stockholm.Enligt utredningsuppgifter till Expressen kan mordet ha varit en följd av en tidigare utpressningshärva.
21-åring tar på sig dubbelmord i Hallonbergen
En 21-årig man tar på sig mordet på ett gift par i Hallonbergen i mars i år, skriver mitti.se.– Han ifrågasätter inte att han har orsakat deras död, men han har inte haft för avsikt att döda, säger 21-åringens advokat Carla Pantzar till nyhetssajten.
Läs mer om Carla Pantzar och Hallonbergen.
Ung man tar på sig dubbelmord i Hallonbergen
En 21-årig man tar på sig mordet på ett gift par i Hallonbergen i mars i år, skriver mitti.se. – Han ifrågasätter inte att han har orsakat deras död, men han har inte haft för avsikt att döda, säger 21-åringens advokat Carla Pantzar till nyhetssajten.
Läs mer om Carla Pantzar och Hallonbergen.
21-åring tar på sig dubbelmord i Hallonberg
En 21-årig man tar på sig mordet på ett gift par i Hallonbergen i mars i år, skriver mitti.se.– Han ifrågasätter inte att han har orsakat deras död, men han har inte haft för avsikt att döda, säger 21-åringens advokat Carla Pantzar till nyhetssajten.
Pekade ut Kaj Linna – får själv skadestånd
Hans vittnesmål var avgörande för att få Kaj Linna felaktigt fälld för rånmordet i Kalamark 2004.Nu får huvudvittnet, Nils, själv 7 500 kronor i skadestånd – efter att tidigare i år ha suttit frihetsberövad för inblandning i mordet.
Läs mer om Kaj Linna och Kalamark.
Servet, 16, sköts till döds – polis söker vittnen till mordet
I måndags sköts 16-årige Servet Abdija till döds utanför sitt hem i Köpenhamn.Nu söker polisen vittnen som sett Servet under timmarna innan han mördades.– Vi har flera spår att jobba med, men det är viktigt att vi kommer i kontakt med alla som kan veta något om detta, säger Hans Erik Raben, som leder polisens utredning, enligt ett pressmeddelande.
Hör GW om mordet på Kim Wall
I SVT:s Veckans Brott besöker Leif GW Persson Peter Madsens ubåt UC3. Se ett utdrag ur programmet.
Läs mer om Kim Wall och UC3.
Anklagar skurkarna i landets ledning för mordet
Min mamma mördades för att hon stod mellan rättssäkerheten och dem som ville förstöra den, skriver Matthew Caruana Galizia i ett känslosamt inlägg på Facebook. Dagen innan dödades Daphne Caruana Galizia när hennes bil sprängdes av en kraftig bomb i Bidnija på Malta. Sonen anklagar skurkarna i landets ledning för mordet.
Mördade journalistens son pekar ut skurkarna som leder Malta
Min mamma mördades för att hon stod mellan rättssäkerheten och dem som ville förstöra den, skriver Matthew Caruana Galizia i ett känslosamt inlägg på Facebook. Dagen innan dödades Daphne Caruana Galizia när hennes bil sprängdes av en kraftig bomb i Bidnija på Malta. Sonen anklagar skurkarna i landets ledning för mordet.
Sonen anklagar Maltas elit – för mordet på Daphne Caruana Galizia
Journalisten Daphne Caruana Galizia sprängdes ihjäl av en misstänkt bilbomb.Nu väljer hennes son att berätta om sorgen –och anklagar landets politiska elit för att ha tillåtit det ske.Om myndigheterna hade fungerat som de skulle, så hade det inte funnits något mord att utreda, skriver han i ett känslosamt inlägg.
Polisen vädjar om tips om misstänkta mordet
Polisen har gått ut med en vädjan till allmänheten i utredningen där en äldre kvinna hittats misstänkt mördad i ett soprum i Norsjö.Polisen hoppas nu att personer som rörde i området kan bidra med bilder.– En sådan bild kan hjälpa oss i vårt pussel, säger Peder Jonsson, presstalesman vid polisen.
Friades för gangstermord – nu vill han ha skadestånd
En 28-årig man som varit misstänkt för mordet på en känd kriminell på Mobilias parkering avförs från utredningen.Nu vill han ha ersättning.– Som de flesta som suttit frihetsberövade så har han så klart mått dåligt, säger hans advokat Jesper Montan.
Läs mer om Jesper Montan.
Mördaren Nenad Misovics larm inifrån fängelsecellen
Yrkesmördaren Nenad Misovic, 45, är dömd till livstids fängelse för mordet på Ratko Gudfadern Djokic.Nu larmar han inifrån sin fängelsecell – om att anstalten förstör bevis som ska fria honom.Kriminalvarden Saltvik har med avsikt forstört huvudbevis i detta arande, skriver Misovic i en JO-anmälan.
Dömdes till utvisning – misstänkt för nytt mord
En 36-årig man sitter häktad, misstänkt för mordet i hundrastgården i Malmö i maj.Redan för sex år sedan dömdes han till utvisning, avslöjar Sydsvenskan.Men eftersom han är statslös kan utvisningen inte verkställas.
Läs mer om Malmö och Sydsvenskan.Men.
Dödspatrullen misstänks döda för pengar
DN har kartlagt männen som häktats misstänka för inblandning i mordet på en 40-årig man i Uppsala. De unga männen beskrivs av poliser som det närmaste torpeder vi haft i Sverige.
Läs mer om Sverige och Uppsala.
Vill jag bli en av de tysta? Svaret är nej
Drygt en vecka har gått sedan en i området välkänd koranlärare knivhöggs till döds i Tensta. Mordet skakade den av våld redan hårt drabbade stadsdelen. – Ska jag vara ärlig kommer det ta ett tag innan jag ser på mitt älskade Tensta med samma ögon som tidigare, säger Mohamed Nuur, S, politiker i stadsdelsnämnden.
Läs mer om Mohamed Nuur och Tensta.
36-åring begärs häktad för mord
Den 28 maj höggs en man ihjäl, på Möllevångstorget i Malmö.På fredagen begärdes en 37-årig man häktad, misstänkt för mordet.Sedan tidigare sitter en 42-årig man häktad.
Madsen ska dna-testas för andra olösta fall i Sverige
Peter Madsen som misstänks för mordet på svenska journalisten Kim Wall ska nu DNA-testas för andra olösta fall, rapporterar TV4. – Under november kommer vi köra alla mord vi inte fått träffar på mot danska register, även Peter Madsens, säger Mattias Sigfridsson, kriminalinspektör Skåne till tv-kanalen.
Läs mer om Kim Wall, Skåne, Sverige och TV4.