Mordet

Silbersky: Tror att Peter Madsen frias från mord

Peter Madsen kommer frias från mordet på Kim Wall – det tror advokat Leif Silbersky.I så fall kan Madsen vara en fri man inom kort.– Det riktigt riktigt tunga är att man inte kan fastställa dödsorsaken, säger han.

Man misstänkt för brutalt mord – vikarierade på skola

I oktober förra året hittades en man död i ett dike i norra Göteborg efter att ha blivit utsatt för kraftigt våld.En man och två kvinnor sitter sedan tidigare häktade, misstänkta för inblandning i mordet.Den häktade mannen vikarierade under förra hösten som lärarassistent på en skola i norra Göteborg, trots att han är dömd för en rad grova brott. Det uppger Aftonbladet.
Läs mer om Aftonbladet och Göteborg.
Johanna Möller får inte prövningstillstånd i Högsta domstolen
Domen mot Johanna Möller står fast.Högsta domstolen meddelar avslag på hennes ansökan om prövningstillstånd, rapporterar SVT Nyheter.Arbogakvinnan dömdes i både tingsrätten och hovrätten till livstids fängelse för bland annat mordet på sin pappa Göran Möller och mordförsök på sin mamma.
Petterssons alibi för mordet kontrollerades inte på tre år
Christer Petterssons hävdade att han satt på pendeltåget när Palme sköts.Det tog polisen nästan tre år att kontrollera hans alibi.Om det gjorts direkt hade han kanske kunnat avfärdas som gärningsman, menar Leif GW Persson.Det skulle alltså räddat Pettersson från att bli huvudmisstänkt i utredningen.– Men i det läget är det ingen som bryr sig om honom, för man letar med ljus och lykta efter märkvärdigare lösningar, säger han.

Kvinnorörelsen i Brasilien stärks efter politikermord

RIO DE JANEIRO. När vänsterpolitikern Marielle Franco mördades i Rio de Janeiro för en månad sedan trodde många att de unga, svarta kvinnorna i kåkstäderna förlorat sin röst. De fick fel. Mordet på Marielle Franco har stärkt kvinnorörelsen som aldrig förr.
Nikki mördades 1992 – nu har en man gripits
Sjuåriga Nikki Allan mördades brutalt med 37 knivhugg 1992.Sedan dess har mordet varit olöst.Men nu, 25 år senare, har en man gripits misstänkt för mordet, skriver Chronicle.
Läs mer om Chronicle.
Ytterligare en man begärs häktad för misstänkt mord
En man i 30-årsåldern hittades död i en lägenhet i Kristianstad i söndags.Tidigare har en man i 25-årsåldern suttit häktad på sannolika skäl misstänkt för mordet – och efter nya uppgifter i utredningen har nu ytterligare en man begärts häktad.– Det är de utredningsåtgärder vi gjort och det material vi fått in som gör att vi kan gripa gripa honom, säger Robert Loeffel, polisens presstalesperson till Kristianstadsbladet.
Hirokazu Kore-Eda: Min film är som att skala en lök baklänges
Efter ett pärlband av hyllade familjedramer kommer Hirokazu Kore-Eda med ett mystiskt rättegångsdrama. Nästa vecka är det premiär för Tredje mordet som inspirerats av noir-filmer från Hollywoods guldålder.
Läs mer om Hirokazu Kore-Eda och Tredje.
Palmemördaren kunde ha tagits på bar gärning
Timmarna före mordet på Olof Palme vimlade det av narkotikaspanare nära mordplatsen.Men de avbröt insatsen i förtid och hade åkt hem när skotten avlossades.Enligt uppgift till filmaren Mikael Hylin fanns en av spaningsplatserna i korsningen Sveavägen–Tunnelgatan. Alltså exakt där Palme sköts.– Hade man suttit kvar så hade mördaren sprungit in i famnen på polisen, säger Hylin.
Man häktad misstänkt för mord – larmade själv polis
I söndags hittades en man i 30-årsåldern död i en lägenhet i Kristianstad.Nu har en man häktats misstänkt för mord.Enligt chefsåklagare Anette Olsson har troligen ett tillhygge använts vid mordet – och offrets skador beskrivs som omfattande.
GW kritisk mot polis- missen i Heln-fallet
DNA-analys blir allt viktigare för polisens utredare.Mordet på 10-åriga Heln Nilsson i Hörby kunde lösas med hjälp av DNA-analys av spår som gärningsmannen lämnade, men det dröjde 15 år tills Ulf Olsson kunde dömas för mordet.I kvällens GW:s mord är Leif GW Persson kritisk mot att polisen tidigt i utredningen felaktigt avstod från DNA-analys.
Leif GW:s teori om mordet på Heln, 10
Morden på Heln Nilsson och Jannica Ekblad 1989 var länge ouppklarade.Det tog 15 år tills Ulf Olsson kunde knytas till båda morden. Den fällande domen mot honom var ett resultat av förbättrad teknik, ihärdigt polisarbete och ett avgörande tips under en fest.I kvällens GW:s mord i TV4 och presenterar Leif GW Persson bland annat sin teori om varför mördaren Ulf Olsson dödade Heln Nilsson.–Angreppet mot Heln är troligtvis oplanerat och impulsivt, allt talar för det, säger Leif GW Persson i programmet.
Många gripna för journalistmord i El Salvador
Efter mordet på en journalist har åklagare i El Salvador gripit över 200 medlemmar i de kriminella gängen Mara Salvatrucha (MS–13), Barrio 18 och Mara Mao Mao. De kan enligt åklagarna förvänta sig åtal för mord och utpressning sedan den 33-åriga tidningsjournalisten Karla Turcios hittats död intill en motorväg.
INSÄNDARE: Lägg ned Palmegruppen - mordet på Olof Palme kommer aldrig att lösas
Hela den så kallade Palmegruppen som suttit och försökt lösa Palmemordet sedan 1986 och som kostat landet hundratals miljoner bör omedelbart läggas ned. Mordet på Olof Palme kommer aldrig att lösas!
Åtta inför rätta för barnvåldtäkt i Indien
Åtta män som anklagas för inblandning i den brutala våldtäkten och mordet på en åtta år gammal flicka i den indiska delstaten Jammu och Kashmir har ställts inför ett första domstolsförhör.
Läs mer om Indien, Jammu och Kashmir.
Åtta inför rätta för barnvåldtäkt i Indien
Åtta män som anklagas för inblandning i den brutala våldtäkten och mordet på en åtta år gammal flicka i den indiska delstaten Jammu och Kashmir har ställts inför ett första domstolsförhör.
Läs mer om Indien, Jammu och Kashmir.
Minnesstunder efter ouppklarat politikermord
Vid flera minneshögtider i Rio de Janeiro i Brasilien har människor manifesterat sin sorg efter mordet på politikern Marielle Franco för en månad sedan.
Minnesstunder och sorg efter ouppklarat politikermord
Vid flera minneshögtider i Rio de Janeiro i Brasilien har människor manifesterat sin sorg efter mordet på politikern Marielle Franco för en månad sedan.
Sexuella motiv bakom Ulricehamnsmordet
Det fanns sexuella motiv bakom mordet på den kvinna i 60-årsåldern som mördades vid ett motionsspår i Ulricehamn i fjol.
Läs mer om Ulricehamn och Ulricehamnsmordet.
Sexuella motiv bakom Ulricehamnsmordet
Inrikes. Det fanns sexuella motiv bakom mordet på den kvinna i 60-årsåldern som mördades vid ett motionsspår i Ulricehamn i fjol.
Läs mer om Ulricehamn och Ulricehamnsmordet.
Sexuella motiv bakom Ulricehamnsmordet
Det fanns sexuella motiv bakom mordet på den kvinna i 60-årsåldern som mördades vid ett motionsspår i Ulricehamn i fjol. När polisens omfattade topsningar till slut ringade in gärningsmannen tog han livet av sig innan man hann gripa honom. Fallet betraktas nu som uppklarat och förundersökningen läggs ner.
Läs mer om Ulricehamn och Ulricehamnsmordet.
Utredningen om Ulricehamnsmördaren presenteras
Kartläggningen av den man som med dna-topsning kopplats till mordet på en 60-årig kvinna i ett motionsspår i Ulricehamn presenteras i dag. Mannen hittades död i sin bostad och kan inte straffas, men polisen har kartlagt den misstänkte mördarens liv för att ge en förklaring till dådet.