Mosk

Minst 14 döda i attack mot mosk i Nigeria

Minst 14 personer har dödats i en attack mot en mosk i Gamboru, vid Nigerias gräns mot Kamerun, enligt en civil milisgrupp. En självmordsbombare som misstänks ha kopplingar till extremistgruppen Boko Haram slog till strax innan morgonbönen.
Läs mer om Boko Haram, Gamboru, Kamerun och Nigeria.

Stjärnornas attack mot lokala moskn

Rapid Wien-stjärnan Dejan Ljubicic och Wiener Neustadt-spelaren Daniel Sudar har gripits av polis i Bosnien-Hercegovina misstänkta för att ha vandaliserat en mosk.Enligt bosniska tidningen Faktor riskerar spelarna att straffas hårt av sina klubbar.– Han måste straffas för den här incidenten, säger Rapid Wiens sportchef Fredy Bickel enligt Faktor.
Minst fyra dödade av bomb i Kabul
Minst fyra människor har dödats i en explosion nära en afghansk nyhetsbyrå och en mosk i Kabul, uppger afghanska inrikesdepartementet.
Läs mer om Kabul.
Ammunition hittad vid julmarknad i Berlin
Enligt den tyska tidningen Bild har stora mängder ammunition hittats i närheten av en julmarknad och en mosk i Berlin.
Läs mer om Berlin och Bild.
235 döda i terrordåd mot mosk
Mycket pekar på att attacken mot en sufisk mosk på Sinaihalvön i Egypten är det dödligaste jihadistdådet i landet. 235 människor dödades och IS, som för ett gerillakrig i området tros ligga bakom.
Läs mer om Egypten och Sinaihalvön.
Minst 50 döda i dåd i Egypten
Minst 50 människor har dödats vid ett attentat mot en mosk i norra Sinai, rapporterar egyptiska medier. Nyhetsbyrån Mena räknar till 54 döda, och cirka 75 skadade.
Läs mer om Egypten och Sinai.
Många skadade i attack mot mosk i Egypten
Många har skadats i en attack mot en mosk i Sinai, i norra Egypten. Enligt medieuppgifter rör det sig om minst 75 skadade.
Läs mer om Egypten och Sinai.
Mosk i Sinai attackerad
Moskn i norra Sinai attackerades under fredagsbönen.Nu uppger källor inom egyptiska säkerhetstjänsten att dussintals personer har skadats, rapporterar AP.
Läs mer om Sinai.
Minst 20 döda i självmordsbombning i Nigeria
Minst 50 personer uppges ha dödats i en självmordsbombning i Nigeria.En tonårspojke utlöste bomben inne i mosk, rapporterar nyhetsbyrån AFP.
Läs mer om AFP, Nigeria och Nigeria.En.
Flera döda i självmordsdåd i Nigeria
En självmordsbombare har dödat omkring 15 personer i en mosk i Mubi i nordöstra Nigeria, uppger lokala myndigheter.
Läs mer om Mubi och Nigeria.
Problemet ligger inte i islam – utan hos männen
Många män är rädda för kraftfulla kvinnor, menar Seyran Ate, som har startat en liberal mosk i Berlin. Det var efter att hon blev diskriminerad vid sin egen fars begravning hon tog beslutet. På onsdag kommer hon till Stockholm för att prata om hedersrelaterat våld.
Läs mer om Berlin, Seyran Ate och Stockholm.
Ja till mosk i centrala Norrköping
Bygg- och miljöskyddsnämnden beslutade på onsdagen att ge Bosniska Islamiska församlingen bygglov för en mosk vid idrottsplatsen i centrala Norrköping. – Det är en sten som fallit från mina axlar. Vi har kämpat så hårt och nu är vi äntligen här, säger Mensur Mustafic, ordförande i Bosniska Islamiska församlingen.
Dödssiffran stiger efter dåd mot mosker
Två attentat mot mosker i Afghanistan har krävt minst 72 liv sammanlagt. Det ena dådet inträffade i en shiamuslimsk mosk i huvudstaden Kabul och det andra i en sunnimosk i provinsen Ghor, i centrala Afghanistan.
Läs mer om Afghanistan, Ghor och Kabul.
Dödliga dåd mot mosker i Afghanistan
En självmordsbombare har slagit till mot en mosk i Afghanistans huvudstad Kabul. Minst 32 människor har dödats och 41 har skadats, uppger myndighetsföreträdare. Även i Ghor-provinsen i centrala Afghanistan har en mosk angripits.
Läs mer om Afghanistan, Ghor-provinsen och Kabul.
Minst 30 döda i bombdåd i mosk
Minst 30 personer har dött i ett bombdåd i Kabul, uppger en säkerhetskälla för Reuters.Självmordsbombaren utlöste sprängladdningen i helgedomen Imam Zaman-moskn.