Mosk

Problemet ligger inte i islam – utan hos männen

Många män är rädda för kraftfulla kvinnor, menar Seyran Ate, som har startat en liberal mosk i Berlin. Det var efter att hon blev diskriminerad vid sin egen fars begravning hon tog beslutet. På onsdag kommer hon till Stockholm för att prata om hedersrelaterat våld.
Läs mer om Berlin, Seyran Ate och Stockholm.

Ja till mosk i centrala Norrköping

Bygg- och miljöskyddsnämnden beslutade på onsdagen att ge Bosniska Islamiska församlingen bygglov för en mosk vid idrottsplatsen i centrala Norrköping. – Det är en sten som fallit från mina axlar. Vi har kämpat så hårt och nu är vi äntligen här, säger Mensur Mustafic, ordförande i Bosniska Islamiska församlingen.
Dödssiffran stiger efter dåd mot mosker
Två attentat mot mosker i Afghanistan har krävt minst 72 liv sammanlagt. Det ena dådet inträffade i en shiamuslimsk mosk i huvudstaden Kabul och det andra i en sunnimosk i provinsen Ghor, i centrala Afghanistan.
Läs mer om Afghanistan, Ghor och Kabul.
Dödliga dåd mot mosker i Afghanistan
En självmordsbombare har slagit till mot en mosk i Afghanistans huvudstad Kabul. Minst 32 människor har dödats och 41 har skadats, uppger myndighetsföreträdare. Även i Ghor-provinsen i centrala Afghanistan har en mosk angripits.
Läs mer om Afghanistan, Ghor-provinsen och Kabul.

Minst 30 döda i bombdåd i mosk

Minst 30 personer har dött i ett bombdåd i Kabul, uppger en säkerhetskälla för Reuters.Självmordsbombaren utlöste sprängladdningen i helgedomen Imam Zaman-moskn.
Attentat i mosk i Kabul
En självmordbombare har slagit till mot en shiitisk mosk i Afghanistans huvudstad Kabul. Minst 30 människor har mist livet, uppger en säkerhetskälla.
Läs mer om Kabul.
Brott utreds efter brand i mosk: Det är sorgens dag
En mosk i Örebro har totalförstörts i en anlagd brand. En person har anhållits, men polisen ser inga politiska eller religiösa motiv till brottet. Det har en muslimsk företrädare svårt att tro på. – En mosk representerar islam, säger Jamal Lamhamdi.
Läs mer om Jamal Lamhamdi och Örebro.
Mosk brinner i Örebro
En kraftig brand rasar i en mosk i Vivalla i Örebro. Polisen rubricerar händelsen som mordbrand.
Läs mer om Vivalla och Örebro.
Mosk brinner i Örebro
Läs mer om Örebro.
Kraftig brand i mosk i Örebro
Det brinner just nu kraftigt i moskn i Vivalla i Örebro. Fyra till fem enheter från Nerikes brandkår befinner sig på platsen, och det är i nuläget oklart om någon befinner sig i byggnaden, skriver NA.
Läs mer om Vivalla och Örebro.
Flera döda i moskattack
En självmordsbombare sprängde på fredagen sig själv till döds och dödade enligt myndigheterna minst 14 andra vid ingången till en shiitisk mosk i Kabul.
Läs mer om Kabul.
Självmordsbombare sprängde sig i mosk
Hur många som skadades i attacken är oklart, men detonationen i en mosk i Kabul skedde vid en tid när muslimer deltar i fredagsbönen, rapporterar AFP.IS ska ha tagit på sig ansvaret för dådet.
Läs mer om Kabul.
Mosk i Kabul har attackerats
Läs mer om Kabul.
Mosk i Kabul har attackerats
Beväpnade män har attackerat en shiamuslimsk mosk i Afghanistans huvudstad Kabul, enligt polisen. Vittnen ska ha hört en explosion följd av skottlossning.
Läs mer om Kabul.
Terror-imamens mosk: Var ett halvår i Belgien
RIPOLL. Männen bakom terrordåden i Barcelona tros ha radikaliserats på en mosk i byn Ripoll.Här jobbade imamen som tros vara hjärnan bakom attentaten.Innan dess var han ett halvår i Belgien, som de senaste åren varit centrum för europeiska jihadister. Han har varit försvunnen sedan två månader.– Imamen var reserverad och höll sig för sig själv, säger Hannou Minhaj som är sekreterare på Annour-moskn.
Imam: Västerländsk kultur lockar muslimer till gängen
Västerländsk kultur och kritik mot islam leder muslimska män in i kriminella gäng.Det påstår imamen i en populär mosk i Köpenhamn.Uttalandet kommer i en tid då gängkrig och blodiga uppgörelser drabbat huvudstaden.Enligt svenske debattören Kevin Shakir, bosatt i stadsdelen Nørrebro, är retoriken i debatten om gängkriminaliteten farlig.
Skånsk imam kallade judar för svin och apor
En imam vid en populär mosk i Helsingborg kallade judar för apornas och svinens avkommor. Judiska församlingen ska nu göra en polisanmälning om hets mot folkgrupp. – Det är viktigt att vi markerar, säger Josefin Thorell, ordförande i judiska församlingen i nordvästra Skåne.
Självmordsdåd vid mosk i Mogadishu
En soldat har dödats i ett självmordsdåd vid en mosk i Somalias huvudstad Mogadishu, enligt polisen.
Läs mer om Mogadishu.
Självmordsdåd vid mosk i Mogadishu
Läs mer om Mogadishu.
Natokolonn attackerad i Afghanistan
Flera personer har dött efter att en självmordsbombare attackerade en Natokolonn i Afghanistan. Attacken kom en dag efter att 29 personer dödades i en terrorattack riktad mot en shiitisk mosk i en annan del av landet.
Läs mer om Afghanistan och Natokolonn.
Flera döda efter sprängdåd i mosk
En terrorattack riktad mot den shiitiska Jawadyamoskn i staden Herat i västra Afghanistan krävde minst 29 människoliv och skadade över 60 personer.
Läs mer om Afghanistan, Herat och Jawadyamoskn.
JUST NU: Explosion i mosk i Afghanistan
Minst 15 personer har dött i en explosion i en mosk i staden Herat i Afghanistan, skriver nyhetsbyrån Reuters.
Läs mer om Afghanistan och Herat.
Explosion i mosk i Afghanistan – 20 döda
En explosion har inträffat i en shiitisk mosk i västra Heratprovinsen i Afghanistan. Enligt sjukhuskällor krävdes minst 20 liv.
Läs mer om Afghanistan och Heratprovinsen.