Mtg

Martin Björk gör comeback i TV3:s nya satsning

Han har inte haft ett programledarjobb i tv på fyra år.Men nu återvänder Martin Björk för att leda dejtingsåpan Are you the one? i TV3.–Martin Björk är en erfaren och träffsäker programledare som känns klockren, säger MTG:s presschef Susanne Nyln i ett pressmeddelande.
Läs mer om Are, Martin Björk och Susanne Nyln.
Vändningen: MTG utreder den utpekade chefen igen
En högt uppsatt chef på mediebolaget MTG friades av en internutredning efter anklagelser om kränkningar och trakasserier.Nu har MTG startat en andra utredning – och ett av vittnena har trätt fram i Dagens nyheter.
Läs mer om MTG.

MTG startar ny utredning mot anklagad chef

På en hemlig inspelning lovade MTG i Nordens vd Anders Jensen att agera mot en utpekad chef. Detta är ju trakasserier, säger han under ett möte med en tidigare anställd. Men chefen fick ändå vara kvar. Ord står mot ord, säger MTG:s vd i dag, som nu valt att inleda en ny, extern, utredning.
Läs mer om MTG.
Tidigare MTG-anställd: Jag kan inte vara tyst längre
Jag kan inte vara tyst längre. Så säger en tidigare medarbetare på den redaktion vid medieföretaget MTG som kritiserats för en starkt kvinnofientlig kultur. I en DN-artikel publicerad tidigare i veckan vittnade flera personer med erfarenheter från redaktionen om vad de upplevt.
Läs mer om DN-artikel och MTG.
Jag kan inte vara tyst om det här
En högt uppsatt chef på mediebolaget MTG anklagas för att ha satt i system att kränka och utöva maktmissbruk mot medarbetare.Efter en internutredning beslutades att mannen fick behålla sin position.Detta kritiseras nu starkt av tv-profilen Isabel Boltenstern, som arbetade på den utpekade chefens redaktion mellan åren 2013-2015.Nu har jag nått någon form av gräns där jag högaktningsfullt skiter i om jag blir portad från den här branschen - jag kan inte vara tyst om det här skriver hon på sin blogg.
Läs mer om Isabel Boltenstern och MTG.
Peter Jihdes besked – överväger att lämna TV4
Peter Jihdes kontrakt med TV4 går ut nästa sommar – och han säger att det inte är otänkbart att han då går över till konkurrenten TV3.På tisdag medverkar han i TV3 som värd för kanalens satsning Diabetesgalan, något som har gett mersmak.Han avslöjar för Expressen att han överväger att fortsätta jobba med TV3:s ägarkoncern MTG i framtiden.– Man ska aldrig säga aldrig, det finns massor med spännande projekt på MTG som de har hintat om, säger Peter Jihde.
Efter internutredningen på MTG – åtgärder uteblir
En högt uppsatt chef på mediebolaget MTG anklagas för kränkningar, och flera anställda på en redaktion vittnar om en kvinnofientlig kultur.Men efter företagets internutredning uteblir åtgärderna – och redaktionens ledning får sitta kvar.Anders Jensen, vd för MTG Norden menar att det funnits brister – men:– De inte är av sådan karaktär att de föranleder förändringar inom avdelningens nuvarande ledning, säger han i ett pressmeddelande.
Läs mer om MTG.
Inga åtgärder på MTG efter intern utredning
Flera personer har vittnat om en kvinnofientlig kultur på en redaktion på medieföretaget MTG, där en hög chef också anklagas för kränkningar. Men efter en intern utredning beslutar bolaget att redaktionens ledning får vara kvar.
Läs mer om MTG.
Inga åtgärder på MTG efter intern utredning
Flera personer har vittnat om en kvinnofientlig kultur på en redaktion på medieföretaget MTG, där en hög chef också anklagas för kränkningar. Men efter en intern utredning beslutar bolaget att redaktionens ledning får vara kvar.
Läs mer om MTG.
Internutredning mot hög chef på MTG
Läs mer om MTG.
Hög chef på MTG i internutredning
Flera personer vittnar om kränkningar och en kvinnofientlig kultur på MTG, ett av Sveriges största medieföretag, uppger Dagens Nyheter.MTG har inlett en internutredning gällande en hög chef.– Det här är mycket allvarligt. Finns det problem ska det hanteras omgående, säger Anders Jensen, vd på MTG i Norden, till DN.
Läs mer om MTG och Norden.
Internutredning på MTG efter anklagelser mot hög tv-chef
Flera personer vittnar om kränkningar och en kvinnofientlig kultur på MTG, ett av Sveriges största medieföretag. Nu har bolaget inlett en internutredning gällande en hög chef. Det här är mycket allvarligt. Finns det problem ska det hanteras omgående, säger Anders Jensen, vd på MTG i Norden, till DN.
Läs mer om MTG och Norden.
Glädjebeskedet: Klart för ny säsong av Paradise hotel
Här är glädjebeskedet som får fansen att jubla.Expressen kan berätta att TV3:s succsåpa Paradise Hotel kommer tillbaka i rutan nästa år.– Det stämmer att vi kommer köra ännu en säsong av vårt framgångskoncept Paradise Hotel, säger MTG:s presschef Susanne Nyln.
TV3 avslutar samarbetet med profilen – efter anklagelserna
TV3 avslutar samarbetet med en profil på kanalen – efter anklagelserna mot person, skriver Aftonbladet.Profilen utreds för oacceptabelt beteende – och får inte längre vara kvar på TV3.– Uppgifterna är av sådan art att det inte är lämpligt att fortsätta samarbetet, säger Jessica Sjöberg, pressansvarig för MTG till tidningen.
TV3 bryter samarbete med programledare
DN har tidigare avslöjat att en TV3-profil utreds för oacceptabelt beteende. Och nu bryter MTG allt samarbete med programledaren. – Uppgifterna är av sådan art att det inte är lämpligt att fortsätta samarbetet, säger Jessica Sjöberg, övergripande pressansvarig för MTG, till Aftonbladet.
Läs mer om Aftonbladet, Jessica Sjöberg och MTG.
TV3-profil utreds – för oacceptabelt beteende
TV3 och MTG har inlett en intern utredning mot en av kanalens profiler, rapporterar DN.Programledarprofilen utreds för oacceptabelt beteende på inspelningar.– Jag kan bekräfta att det pågår en intern utredning, säger Susanne Nyln, presschef på MTG, till DN.
Läs mer om MTG och Susanne Nyln.
TV3-profil under utredning för oacceptabelt beteende
I samband med Metoo-rörelsen framkommer fler anklagelser mot profiler inom tv-branschen. MTG har startat en intern utredning mot en programledarprofil på TV3 för oacceptabelt beteende på inspelningar. Enligt uppgifter till DN förbereds samtidigt en större protestlista mot personen.
Läs mer om Metoo-rörelsen och TV3.
Handelsbanken Fonder ökar i MTG
Handelsbanken Fonder har köpt aktier i MTG varefter innehavet uppgår till 5,05 procent av kapitalet och drygt 3 procent av rösterna.
Läs mer om MTG.
Teleoperatörer åt olika håll på börsen
Stockholmsbörsen handlades ned i den inledande handeln på torsdagen med en rad storbolagsrapporter i fokus. Tele2 var rapportvinnare medan sektorkollegan Telia samt MTG och Avanza föll efter sina.
Läs mer om Avanza, MTG och Telia.
MTG sänker prognos
MTG uttrycker sig mindre optimistiskt vad gäller årets resultatutveckling för bolagets spel- och esportsområde, MTGx, i rapporten för det tredje kvartalet.
Läs mer om MTGx.
Morgan Stanley höjer MTG
Morgan Stanley höjer sin rekommendation för MTG.
Läs mer om MTG.
MTG kan bli mobiloperatör: Tele2 får visa vad de har
Mediekoncernen MTG överväger att starta en egen mobiloperatör. Därmed kan man bli en konkurrent till sin Stenbeck-syster Tele2.
TV3 blixtändrar Paradise hotel – efter massakern i Las Vegas
TV3 blixtändrar Paradise hotel inför måndagens avsnitt.Dokusåpan ska ha Las Vegas-tema –nu tvingas de klippa om sitt material.–Vi ber om ursäkt i fall detta kan väcka känslor med tanke på vad som hänt, säger Susanne Nyln, presschef på MTG Sverige.
Läs mer om Paradise och Susanne Nyln.