Mtg

Avslöjar klausulen i brödernas kontrakt

Bröderna Peter och Niklas Jihde är kolleger för första gången sedan Peter lämnade TV4 för MTG.Men det finns ingen risk för familjedispyt tack vare en speciell klausul i Peters kontrakt.– Jag har inskrivet i mitt MTG-kontrakt att vi inte ska konkurrera om några uppdrag, säger han.– Hade jag sagt nej hade Peter aldrig gått till MTG, säger Niklas.
Läs mer om MTG, Peter och TV4.

Efterlyst tillbaka i TV3 – Hasse Aro blir programledare

Efterlyst kommer tillbaka – med Hasse Aro som programledare.Premiär blir det till hösten i TV3.– Det känns som att komma hem. Det är roligt att MTG satsar på det här igen. Efterlyst är ett program som löser brott och som behövs nu mer än någonsin, säger Hasse Aro i ett pressmeddelande.
Läs mer om Hasse Aro, MTG och TV3.
Efterlyst tillbaka i TV3 med Hasse Aro som programledare
Efterlyst kommer tillbaka – med Hasse Aro som programledare.Premiär blir det till hösten i TV3.– Det känns som att komma hem. Det är roligt att MTG satsar på det här igen. Efterlyst är ett program som löser brott och som behövs nu mer än någonsin, säger Hasse Aro i ett pressmeddelande.
Läs mer om Hasse Aro, MTG och TV3.
Storsatsning på dynamisk anpassad reklam lanseras
TV4-Gruppen, Discovery, MTG och Telia har tillsammans med TV4-gruppen, Discovery, MTG utvecklat en ny lösning för dynamiskt anpassad tv-reklam, som innebär att reklaminslagen kan anpassas utifrån varje givet tillfälle i operatörens tjänst.
Läs mer om Discovery, MTG och Telia.

Vår bästa och sämsta gren

Vem plockar upp MTG? Spotify vara värt mer än väntat Full pott för aktieråden Spotify var ämnet när Linus Malmberg och jag spelade in senaste avsnittet av Affärsmodellpodden.
Läs mer om Affärsmodellpodden, Full, MTG och Spotify.
Macron styr Frankrike - och snart Europa
Vem plockar upp MTG? Spotify vara värt mer än väntat Full pott för aktieråden Om ett par månader har Frankrikes president Emmanuel Macron suttit ett år vid makten i Élysée-palatset efter att ha kommit fram som en otippad joker mellan
Tidlöst
Vem plockar upp MTG? Spotify vara värt mer än väntat Full pott för aktieråden Medan klockan på mobilen må fungera utmärkt uppfyller armbandsuren både de praktiska och stiliga funktionerna. Image-text: Specialmodell.
Läs mer om Full, MTG och Medan.
Underhållande affärer
MTG misslyckades med att sälja sin tv-verksamhet. Nu får vd Jørgen Madsen Lindemann klara sig på egen hand.
Beslutet: Carragher återvänder till Viasat
Jamie Carragher får återvända till svensk tv.Den skandalomsusade Premier League-ikonen har fått ett datum för när han dyker upp i Viasat igen.– Carragher gjorde bort sig, det är vi alla överens om, men vi tycker inte att det diskvalificerar honom att fortsätta sitt arbete med oss, säger MTG:s sportchef Per Nunstedt i ett uttalande.
Spottade på 14-åring – stängs av i Sverige
Jamie Carragher skapade skandalrubriker när han spottade mot en fjortonårig flicka. Nu har han blivit tillfälligt avstängd från sitt jobb som expert på svenska Viasat.– Det är totalt oacceptabelt beteende, säger MTG:s sportchef Per Nunstedt.
Läs mer om Per Nunstedt, Sverige och Viasat.
Peter Jihdes livsförändring med familjen
Peter Jihde har gått över till TV3 och MTG efter att ha varit en stor TV4-profil i många år.Nu berättar han om den stora omställning förändringen har inneburit för honom och familjen.– Nu får man lägga upp ett litet eget familjeschema, det är nyttigt det också, säger Jihde.
Läs mer om Jihde, MTG och TV3.
MTG-chef: Nya spelregler väntar för mediebolagen
Efter beskedet om att fusionen mellan danska TDC och MTG inte blir av - vad händer nu? MTG:s Sverigechef Anders Jensen gästade Ekonomistudion och talade om nya spelregler för mediebolagen där gränserna mellan infrastruktur och innehåll suddats ut.
Läs mer om Ekonomistudion, MTG och TDC.
06.45: Här är årets hetaste biltrender på bilsalongen
I Ekonomistudion tisdag listar SvD:s motorreporter Jonas Fröberg årets heta trender och snackisar från bilsalongen i Genève. Medverkar gör även SvD:s team i Washington som följer statsminister Stefan Löfvn inför tisdagens möte med Donald Trump. Mediekoncernen MTG överväger att starta en egen mobiloperatör. Mer om det pratar vi om med Sverigechefen Anders Jensen. Programmet sänds varje vardag 06.45.
Rivstart för nye vd:n – vi är beredda att rita om Kinnevik igen
It-återförsäljaren Dustins tidigare vd Georgi Ganev fick vid årsskiftet nycklarna till investmentbolaget som styr en bolagssfär värd över 300 miljarder kronor. Efter Tele2:s jätteförvärv av Com Hem och MTG:s avblåsta försäljning till TDC har Kinneviks nye vd fått en intensiv start.
Läs mer om Com Hem, Georgi Ganev, Kinnevik och TDC.
Kinnevik måste ge besked om MTG:s framtid
Vilket av dina barn älskar du mest? Det är ingen enkelt fråga för en förälder att svara på. Men det är en fråga som Kinnevik inte kan undvika, när innehavet i MTG ställs mot Tele2 och Com hem.
Läs mer om Com, Kinnevik, MTG och Tele2.
Handelsbanken spår avknoppning av MTGx
Försöket att slå ihop MTG:s nordiska tv-verksamhet och danska TDC misslyckades och mot den bakgrunden kommer MTG sannolikt knoppa av MTGx, den enhet som rymmer bolagets satsningar inom e-sport, spel och videonätverk. Det tror Handelsbanken enligt ett morgonbrev på tisdagen.
Läs mer om Handelsbanken, MTG, MTGx och TDC.
Nordea: MTG fick lägre pris än väntat
UPPDATERAD: MTG säljer innehavet i bulgariska Nova. Priset var lägre än väntat, enligt Nordea.
Läs mer om Nordea och Nova.
Nordeas analytiker: MTG:s bulgariska affär är värd mindre än väntat
MTG:s avyttring av bulgariska Nova för 1.830 miljoner kronor (enterprise value) är lägre än Nordeas värdering på 2,6 miljarder.
Läs mer om Nova.
MTG säljer bulgariskt bolag
MTG miljardsäljer bulgariskt innehav
MTG meddelar att de säljer sitt innehav om 95 procentiga innehav i Nova Broadcasting Group i Bulgarien till PPF Group. Den kontantreglerade transaktionen värderar 100 procent av verksamheten till 185 miljoner euro (cirka 1.830 miljoner kronor).
MTG:s fusionsplaner spräcks efter TDC-bud
Det riskerar i förlängningen att torpedera ägarbolaget Kinneviks sammanslagning av Tele 2 och Com Hem. Men än finns det chans för nya affärer, säger en analytiker.
Läs mer om Com Hem och Tele.
MTG-chefen: TDC-affären är ännu inte död
En intern strid inom Kinnevik kan blossa upp när försäljningen av MTG till danska TDC faller samman. Mediejätten tänker inte ändra sin strategi för att hjälpa systerbolagen Tele2 och Com hem. Men vd säger samtidigt att affären med TDC inte är död.
Läs mer om Com, Kinnevik, MTG, TDC och Tele2.
MTG räknar inte längre med någon affär
MTG räknar inte längre med att det blir någon fusion mellan MTG Norden och den danska telekomkoncernen TDC, enligt MTG:s koncernchef Jørgen Madsen. – Ärligt talat är det så det ser ut, säger han till TT.
Läs mer om Jørgen Madsen och TDC.
Anders Hägerstrand: Kinneviks mardröm blev verklighet
Måndagen är dyster på Kinneviks huvudkontor på Skeppsbron i Stockholm. Mardrömmen – att danska TDC:s styrelse överger affären med MTG – besannades.
Läs mer om MTG, Skeppsbron och Stockholm.
Mardröm för Kinnevik när TDC hoppar av jätteaffären
Danska TDC har saboterat hela Kinneviks strategi för media och telekom genom att hoppa av köpet av MTG. Nu står Kinnevik som ägare till tre bolag – men konkurrensmyndigheterna vill att ett ska bort.
Läs mer om Kinnevik, MTG och TDC.