Mystiska

Kompisens hyllning – till försvunna Lelle

Lelle Hildbrand var under en stor del av sitt liv i musikbranschen trogen Malmöbandet True Lies.Nu släpper bandets förgrundsfigur och sångare, Per Olin, en hyllningslåt tillägnad vännen som försvann under mystiska omständigheter för 19 år sedan.– Lelle hade just kommit hem efter att ha jobbat med olika band i Australien och Sydamerika, då händer detta, i Blekinge, säger Per Olin dagen innan singels släpps.

Surviving Mars

Flytta onödigt långt bort i Surviving Mars, en stadsbyggare där du försöker skapa en dräglig tillvaro på den mystiska röda planeten. Ni kan se på mig som motsvarigheten till de där svävande reklampelarna i Blade Runner.
Läs mer om Blade Runner.
Leif GW om polisens nya besked: Hedrar dem
Nu står det klart att utredningen kring Robin Nilssons mystiska död öppnas igen.Leif GW Persson välkomnar polisens beslut i SVT:s Veckans brott.– Man ska inte kasta in handduken i sådana här ärenden, säger polisprofessorn i programmet.
Mystiska svaret om Pietta
Läs mer om Pietta.

Nya teorin om pilotens mystiska försvinnande

Den kvinnliga piloten Amelia Earhart störtade i Stilla havet och dog ensam på en öde ö.Den teorin presenteras i en ny forskningsstudie publicerad av University of Florida.
Watsons mystiska miss i nya tatueringen
Emma Watson dök upp på röda mattan inför Oscarsgalan. På armen visade hon upp en ny tatuering med texten Time's up. Men tatueringen saknar apostrof. Twitter svämmade snabbt över av kommentarer om tatueringsmissen. Watson var inte sen att ge svar tillbaka:Fejk tatuering tillgänglig för korrekturläsning, skrev hon retsamt på Twitter.
Läs mer om Oscarsgalan och Twitter.
Nya uppgifter i fallet med utväxlade ryske spionen
Utredningen kring den mystiska incidenten, där den före detta ryska spionen Sergej Skripal hittats medvetslös på en bänk i engelska Salisbury på söndagen, fortsätter. Nu har nya uppgifter om den kvinna som hittats svårt skadad tillsammans Skripal framkommit. Samtidigt varnar Storbritanniens utrikesminister Boris Johnson för kraftfulla åtgärder om det framkommer bevis för annan statlig inblandning i incidenten.
Läs mer om Salisbury, Sergej Skripal och Skripal.
Peg Parneviks mystiska budskap i direktsändning
Peg Parnevik har vid flera tillfällen förmedlat vågade budskap och är inte rädd för att säga vad hon tycker.Under direktsändningen av Andra chansen gjorde hon det igen - artisten bar en t-shirt med budskapet: Make tampons free.– Kondomer är ju gratis. Det är inte som att jag har valt att få mens, säger hon.
Läs mer om Andra.
Mystiska budskapet från Swedish House Mafia får världen att hoppas
Det har surrats om en återförening av Swedish House Mafia under en tid.Nu har spekulationerna tagit ytterligare fart, skriver den amerikanska musiktidningen Billboard.Anledningen är att supertrion har rensat sina sociala medier och ersatt allt med en splitterny logga.
Emil Forsbergs egna ord om skadan: "När jag fick träna igen blev det känslosamt"
Emil Forsberg gjorde comeback på fotbollsplanen för ungefär två veckor sedan. Nu talar han ut om den mystiska skadan som har hållit honom borta från spel i flera månader. - Vi hade så många viktiga matcher och jag ville inte missa någon.
Ilskan efter mystiska detaljen på Coops burk
Karin, 27, köpte tre kaffedrycker i burk på Coop.När hon kom hem upptäckte något ovanligt på burkens pantinformation.–Jag blev arg och besviken, säger hon.Men sedan kom en oväntad förklaring.
Läs mer om Coop.När.
Polisens genombrott: Före detta soldat utreds för brutala alpmorden
Det brittiska paret, kvinnans svenska mamma och en fransk cyklist blev brutalt ihjälskjutna med flera skott i franska Alperna 2012.Efter åtta år kan nu morden ha fått en lösning.En fransk ex-soldat kan ligga bakom alpmorden – samt ett 10-tal andra skumma försvinnanden.– Det har inträffat flera mystiska mord och försvinnanden i det här området de senaste åren. Nu börjar bitarna falla på plats, säger en före detta vän till The Mirror.
Läs mer om Alperna och The Mirror.
Hustrun säker: Försvunne Robert var en tysk spion
Ryggtavlan av Robert Fangohr som gick ut för att ta en nypa luft den 14 februari 1973 är den sista säkra iakttagelsen av honom.Kvar på klädstället hängde hans ytterrock, hemma låg passet och hos svärmor låg hans fem månader gamla flicka och sov.Det mystiska försvinnandet väcker fortfarande efter 45 år frågor men dåvarande hustrun är säker.– Han var en spion och han behövde försvinna, säger Inga-Britt Tengvall, 79.
Mysteriet i Apple-verkstaden: Massor av falska nödsamtal
Varje dag de senaste månaderna har ett tjugotal mystiska nödsamtal ringts från Apples serviceverkstad i Elk Grove. CBS Sacramento rapporterar om en märklig situation i en av Apples serviceverkstäder.
Läs mer om Apple-verkstaden och Elk Grove.
Mysteriet i Apple-verkstaden: Massor av falska nödsamtal
Varje dag de senaste månaderna har ett tjugotal mystiska nödsamtal ringts från Apples serviceverkstad i Elk Grove.
Läs mer om Apple-verkstaden och Elk Grove.
Sju nya favoriter! Perfekta att mixa och matcha
Mystiska sjöhästar, fina fåglar, dekorativa vaser och transparenta eukalyptusblad. Nu släpper vi fantastiska kollektionen Deco paradise av konstnären Anna Handell i LEVABO:s konstgalleri. – Jag har verkligen gett mig hän och experimenterat med mönster och utsmyckningar!
Läs mer om Anna Handell och Deco.
Sanningen om svenska åkarnas mystiska lappar
Flera utövare i OS har applicerat en hårt åtsittande tejp i ansiktet under tävlingarna.Bland annat används den av svenske skidskytten Sebastian Samuelsson, numera Silver-Sebbe med hela svenska folket efter sitt superlopp.Nu säger tillverkaren av tejpen att de vanligtvis avråder från att använda den i ansiktet.
Mystik kring finländsk affärsmans död i Uganda
Flera personer har gripits av ugandiska polisen, sedan en finländsk affärsman för snart två veckor sedan – den 6 februari – under mystiska omständigheter påträffades död på ett hotell i Ugandas huvudstad Kampala.
Läs mer om Kampala och Uganda.
Hunden Frasse hittade flaskpost från Bornholm
Hunden Frasse brukar leka med petflaskor när han är på promenad med sin matte i Skillinge.I onsdags hittade han en flaska, som han vägrade släppa.Väl hemma gjorde matte Birgitta Herrlund den mystiska upptäckten: i flaskan låg ett brev!
Drottning Silvia: Oj, titta – är en demon
Drottning Silvia är hedersgäst när konstutställningen öppnas i Lerins lärlingar.Ett av konstverken imponerar på drottningen och får henne att dra en koppling till den mystiska andevärden.– Oj, titta. Det är musikens demon, det tycker jag om, säger Silvia.
Läs mer om Silvia.