Mystiska

18-åriga modellen hittad mystiskt död i Malaysia

Den holländska modellen Ivana Smit, 18, har hittats död under mystiska omständigheter på en balkong i en skyskrapa i Kuala Lumpur.Enligt den malaysiska polisen är dödsfallet avfärdat som en olycka, men Smits familj kräver nu en ordentlig utredning av händelsen.– Hon återfanns naken. Var är hennes underkläder och skor? undrar Smits morfar Fredrik Smit enligt Daily Mail.Hennes svenske vän Oskar är samtidigt i chock.– Det är fortfarande svårt att prata om, säger han till Expressen.

Leif GW Perssons teori om Leifs mystiska död

Leif Östling, 72, dog efter att ha hittats mystiskt skadad vid en skogsväg utanför Örnsköldsvik.Men vad hände egentligen?– Jag tror att en person, som färdas på den här vägen, har råkat köra på Leif, säger kriminologprofessor Leif GW Persson i SVT:s Veckans brott.
Är detta ett främmande rymdskepp?
Det mystiska föremål som oväntat passerade vårt solsystem under några månader nu i höst kan vara något helt annat än en vanlig rymdsten. Kan Oumuamua i själva verket vara ett besökande rymdskepp? Den frågan ställer sig nu ett antal astronomer som arbetar med att hitta bevis för att vi inte är ensamma i kosmos.

Norska VM-medaljören drabbad av reumatism

Norska längdprofilen Sjur Röthe har haft stora problem med sin längdåkning på grund av mystiska ryggproblem.Ändå kämpar han sig igenom världscupen.Läkarna har inte kunnat förklara ryggproblemen – förrän nu.Det skriver norska NRK.
Läs mer om NRK och Sjur Röthe.
Ljudmysteriet på Kuba: Vem attackerade diplomaterna?
Mystiska hjärn- och hörselskador hos amerikanska diplomater i Kuba skakar åter relationerna mellan Havanna och Washington. Donald Trump beskyller Ral Castro för att mörka vad som beskrivs som attacker med ljudvapen. Men varken USA eller Kuba säger sig ha en aning om vad som hänt, eller vem som ligger bakom.
Läs mer om Havanna, Kuba, Ral Castro, USA och Washington.
Sanningen om Läckbergs fräcka bröllopsbild
Författaren Camilla Läckberg lade upp en bild på hennes Instagram föreställande Roy Fares och en annan man, som inte är hans pojkvän, inringade i ett rött hjärta.Bilden har nu väckt stor uppmärksamhet och folk undrar vem den mystiska mannen på författarens kärleksbild är.Nu avslöjar Roy Fares hemligheten.Haha, finns inget att säga. Det var bara på skoj, svarar han till Hänt.
Läs mer om Hänt och Instagram.
Mystiska spökskepp tros komma från Nordkorea
En illa tilltygad båt med åtta människoskelett ombord spolades i helgen i land på en japansk strand. Spökbåten är bara det senaste av en lång rad makabra fynd längs den japanska västkusten de senaste åren. Spåren pekar mot Nordkorea.
Läs mer om Nordkorea.
Rymdfysikern om den mystiska asteroiden: Grymt imponerad
Lång som en fotbollsplan, formad som ett spjut och med en fart som är dubbelt så hög som dagens rymdsonder, rör sig asteroiden Oumuamua genom vårt solsystem och förbluffar rymdforskare. Anledningen: den kommer från ett annat solsystem.– Jag är grymt imponerad, säger Patrik Norqvist, doktor i rymdfysik.
Läs mer om Oumuamua och Patrik Norqvist.
Servitris nekar: Är inte mystiska kvinnan i lila
Servitrisen som har pekats ut som det viktiga vittnet kvinnan i lila i Madeleine McCann-fallet säger att hon inte vet någonting.– Det var inte jag, säger servitrisen Luisa Todorov, som pekats ut som kvinnan i lila, skriver Mirror.
Före detta Nordkoreafånge hittad död
Polisen i San Diego, USA, utreder en före detta Nordkoreafånges mystiska död. Aijalon Mahli Gomes kropp hittades svårt bränd i fredags i en park i staden.
Läs mer om Nordkoreafånge, San Diego och USA.
Peg Parneviks oro för mystiska sjukdomen
Peg Parnevik har drabbats av en mystisk hudsjukdom i ansiktet.I podcasten Pillowtalk berättar artisten om den jobbiga sjukdomen, som ger henne sår i ansiktet.– Jag har en jättekonstig hudsjukdom, jag hoppas att den inte dödar mig, säger Peg Parnevik i Pillowtalk.
Läs mer om Peg Parnevik och Pillowtalk.
Nya personer hörs om Annas mystiska död
Utredningen om Anna Spång-Lyngs mystiska död lades ner, men efter massiv kritik från familjen och polisprofessorn Leif GW Persson har fallet återupptagits.Nu förhör polisen personer som aldrig tidigare hörts – samt kartlägger Annas umgängeskrets och liv.– Vi är otroligt lättade över att man tittar på det med helt nya ögon, säger Annas mamma Git Spång.
Läs mer om Git Spång och Leif GW Persson.
Rymdforskare övertygade: Objekt nära solen kom från annat solsystem
Rymdforskare är övertygade om att det mystiska objekt, som den 19 oktober upptäcktes då det rörde sig intill vår sol, verkligen kom från ett annat solsystem. Objektet har fått namnet 1I/2017 U1( Oumuamua).
Mystiska beskedet – som öppnar för Alexander Isak
Alexander Isak kan få chansen från start.Dortmunds har valt att stänga av superstjärnan Pierre-Emerick Aubameyang – av disciplinära skäl, meddelar klubben på Twitter.
SHL-profilen om mystiska skadan
GÖTEBORG. Frölunda har drabbats av ett tungt bortfall.Stjärnan Victor Olofsson, 22, tvingades under uppehållet till operation för en ovanlig höftskada.– Det är inte doktorsspråk men man kan säga som att det var en leverfläck på skelettet, förklarar han.
Polisens skrämmande teori: Har förgiftats
Flertalet mystiska köttbitar har hittats på marken i Vara – och nu presenterar polisen en skrämmande teori:– Vi misstänker att de förgiftats för att göra hundar sjuka, uppger polisen i Lidköping enligt Skövde Nyheter.
Läs mer om Lidköping, Skövde Nyheter och Vara.
Avslöjar nu den tragiska sanningen bakom bilden
Han ledde sitt lag till seger.Därefter avslöjade Marquise Goodwin den tragiska sanningen bakom sitt mystiska firande.
Läs mer om Marquise Goodwin.
Sandström berättar nu om mystiska frånvaron
Brynäs blott 20-åriga målvakt Felix Sandström har varit helt borta från matchspel och träning i två veckor.Nu bryter han tystnaden kring den mystiska skadefrånvaron.– Jag försökte bita ihop och köra, men det gick inte, säger Felix Sandström till Gefle Dagblad.
Linda Lindorffs mystiska skada
Programledaren Linda Lindorff hade ett stort sår på axeln – som tv-tittarna kunde se i gårdagens avsnitt av Bonde söker fru.Nu berättar TV4-profilen om skadan – som hon fått under en tv-inspelning.Detta hände i en annan, lite våldsammare tv-produktion, och har läkt fint nu. Ja förutom två ärr som jag bär med som minnen, skriver hon på Instagram.
Läs mer om Bonde och Instagram.
Lappen på ciggpaketet fick Jonathan, 29, att sluta röka
Jonathan från Göteborg hittade ett tobakspaket vid en minneslund.Men det var den mystiska lappen på paketet som fick honom att tänka efter – och plötsligt sluta röka.– Det gick som en rysning längs hela ryggraden, säger han.
Läs mer om Göteborg och Jonathan.
Bilden som avslöjar Grease-stjärnans kärlek
Grease-skådespelaren Olivia Newton Johns pojkvän Patrick McDermott försvann spårlöst under mystiska omständigheter på en fisketur.12 år senare ska han bo i Mexiko med en ny familj – så här ser han ut i dag.
Läs mer om Mexiko och Patrick McDermott.
Sveriges mystiska besked till Northug
Petter Northug kan få en obehaglig överraskning i Bruksvallarna.Tidigare var det sagt att inga svenska landslagsåkare skulle komma dit – men nu kommer nya besked.– Vi kommer inte veta helt säkert förrän i sista stund, säger förbundskapten Rikard Grip.