Mystiska

Mystiska moln över Stockholm

Mystiska moln spred under tisdagsmorgonen ovanligt mörker över Stockholm. DN reder ut vad som hänt.
Läs mer om Stockholm.

Live: Mystiska moln över Stockholm

Ovanligt mörker över Stockholm oroar. DN reder ut vad som hänt.
Läs mer om Stockholm.
Mystiska smällar skrämde Uppsalabor
Polisen i Uppsala fick i morse samtal från flera oroliga personer i Uppsalaområdet som hört en eller flera kraftiga smällar som fått fönster att skaka. Flera inringare vittande också om att de sett ljussken, skriver polisen på sin hemsida.

Isolerad familj hittad död i lägenhet efter flera månader

Ingen hade sett kvinnan och hennes två vuxna döttrar sedan i somras. Nu har alla tre hittats döda i en lägenhet i Oslo – men polisen vet inte vad som orsakade de mystiska dödsfallen, rapporterar VG. – De har vad vi vet hållit sig isolerade från andra, säger Kjetil Moen vid Oslopolisen.
Läs mer om Kjetil Moen, Oslo och Oslopolisen.
Så låter ljudattackerna på Kuba
Nyhetsbyrån AP har tagit del av ljudinspelningar av det mystiska ljud som flera anställda på den amerikanska ambassaden i Havanna utsatts för.Det störande ljudet ska låta som en svärm syrsor eller som naglar som dras över en svart tavla, skriver ABC News.
Läs mer om Havanna och Kuba.
Bilder: Här bryter planet igenom ljudvallen
Hornet-planet spräcker ljudvallen med en hög smäll. Hundratals åskådare får hålla för öronen. Men vad är det egentligen som låter? Sprängs ljudvallen – och vad var det för mystiska moln som syns runt flygplanskroppen? SvD reder ut.
Mystiska kamrater under Vietnamkriget lockar läsarna
En bok som omprövar vår världshistoria letar sig in på SvD:s lista över de bästa bästsäljarna. Och i topp hittar vi en roman som utspelar sig i skuggan av Vietnamkriget.
Läs mer om Vietnamkriget.
Stjärnan drabbad av mystisk skada
Den norske världsettan Martin Johnsrud Sundby har haft en mardrömslik försäsong.Först lårskadad efter en brutal krasch på rullskidor.Sedan drabbad av mystiska magsmärtor.– Jag trodde det var bråck, säger Sundby till Dagbladet.
Fler amerikaner drabbade av mystiska ljudattacker på Kuba
En handfull andra amerikaner har fått liknande skador som landets diplomater på Kuba, enligt uppgifter från USA:s utrikesdepartement. Departementet utfärdade för en dryg vecka sedan en varning för att resa till Kuba.
Läs mer om Kuba.
Mystiska ledtrådarna som Las Vegas-mördaren lämnade efter sig
Vad drev Stephen Paddock, 64, till masskjutningen i Las Vegas?Nu undersöker polisen flera ledtrådar som Paddock lämnade efter sig – bland annat en mobilladdare som inte passade till hans telefoner.
Läs mer om Paddock och Stephen Paddock.
Kalle Moraeus mystiska besked – efter skilsmässan
Kalle Moraeus skilde sig från frun Anita för tre år sedan, och har fokuserat på sig själv sedan dess.Samtidigt lämnar han ett mystiskt besked om sitt nuvarande kärleksliv.– Det vet man aldrig. Det kanske det finns, säger han när Hänt undrar om han har en ny partner.
Läs mer om Anita och Hänt.
Mystiska kvinnan kan ändra Premier League
Det som hände på planen mellan Newcastle och Liverpool blev sekundärt.Den stora snackisen efter matchen satt nämligen på läktaren.Nu undrar hela fotbolls-England:Vad gjorde Amanda Staveley, som driver ett företag värt 230 miljarder kronor, på St James' Park?
SHL-klubbens mystiska besked: Han är klar
Växjö har gjort klart med en ny kanadensisk forward.En hemlig sådan.En mycket skridskoskicklig och hårt arbetande forward, skriver klubben i ett pressmeddelande.
Mystiska kvinnan – bakom PSG:s kupp
PARIS. 2,2 miljarder för Neymar? 1,7 miljarder för Kylian Mbapp?Inga problem.På våning fyra i ett höghus i Doha, Qatar, sitter företaget QSI och ritar om fotbollsvärlden 2017.Personerna med makten: Fyra arabiska män – och en fransk, mystisk kvinna.Vem är hon?– Det är ingen mening att du ens försöker skriva något om henne, säger Jos Barroso, journalist på L Equipe.
USA:s Kubaambassad stoppar visum efter ljudattacker
Den amerikanska ambassaden i Kuba skickar hem hälften av sina diplomater efter ett flertal mystiska ljudattacker och varnar befolkningen för resor till landet. Samtidigt sätter man stopp för att utfärda visum till USA.
Läs mer om Kuba och USA.
Mystiska parken är full med gudar och monster
Törs du kliva in i Helveteskäften? Då ska du besöka Italiens märkligaste park. Kolla in 1500-talsanläggningen Monsterparken.
Leif dog mystiskt – hans fru fick aldrig veta hur
Det har gått över två månader sedan Leif Östling, 72, hittades svårt skadad och senare avled efter en cykeltur med sin hund. Det finns flera mystiska omständigheter.Polisen har inte kunnat slå fast vad som hänt och väntar ännu på svar från rättsmedicin.För anhöriga är det en påfrestande väntan. Nyligen gick även Leifs hustru Maivor, 67, bort utan att ha fått svar på sina frågor.– Hon var väldigt arg och frustrerad, säger systerdottern Towa Wrangfalk.
SVT-profilen ställer in – efter mystiska beskedet
Nour el Refai ställer in sin föreställning på Rival i Stockholm på söndagen.Besökare fick vända i dörren.Jag har väldigt ont skriver komikern via Instagram.
Läs mer om Instagram, Refai, Rival och Stockholm.
Sanningen bakom mystiska siffrorna
Efter två omgångar av SHL är en av de största snackisarna de mystiska siffrorna som pryder samtliga SHL-arenors mittcirklar.Ingen vet säkert vad de står för – men många har börjat gissa.– Siffrorna symboliserar något eller någon med stor betydelse för varje klubb, säger SHL:s vd Jörgen Lindgren på SHL:s hemsida.
Läs mer om Jörgen Lindgren och SHL.