Mystiskt

Misstänkt föremål i Malmö

Polisen har spärrat av ett område i centrala Malmö sedan ett mystiskt föremål hittats. Polisens bombgrupp är på väg för att undersöka föremålet.
Läs mer om Malmö.

Misstänkt fängelsemord på rymdchef skakar Ryssland

En av toppcheferna vid ryska rymdmyndigheten Roskosmos har hittats mystiskt död i sin fängelsecell med gapande sticksår i halsen. Ingen av hans elva medfångar säger sig veta något om dödsfallet, som omedelbart har väckt spekulationer om ett mystiskt beställningsmord. – Den gripne kan inte ha åsamkat sig själv hugget, säger en källa till nyhetsbyrån Interfax.
Läs mer om Interfax och Ryssland.
Starka ljusskenet kom från meteor
Ett mystiskt ljussken har lyst upp himlen på flera håll i Sverige – och polisen har fått flera samtal. Det rör sig om en bolid, en typ av meteor. – Den har gett upphov till ett ljussken över hela länet, säger Patrik Eriksson, rlc-befäl vid polisen i Stockholm.
Paret hittades döda – misstänkt dubbelmord
En man och en kvinna, sambor och i 60-årsåldern. Det är paret som hittades mystiskt döda i en bostad i Sundsvall på lördagen. Under söndagen var polisens kriminaltekniker klara med sin brottsplatsundersökning: – Skadebilden gör det tydligt att ett brott har inträffat, säger Veronica Andersson, chef för polisens grova brottsgrupp i Västernorrland.
Flygplatsen i Larnaca på Cypern utrymd
Flygplatsen i Larnaca på Cypern har utrymts – efter att ett mystiskt föremål har hittats.Enligt tidningen Cyprus Mail handlar det om en svart låda.Polisens bombexperter söker i området.
Läs mer om Cypern och Larnaca.
Mystiskt paket hittat i Berlin – polis på plats
Ett mystiskt paket har hittats på finansdepartementet i Berlin, uppger nyhetsbyrån Reuters. Polis är på plats.
Läs mer om Berlin.
DN kartlägger: ABB:s bedragare mystiskt försvunnen
Den sydkorean som misstänks ha svindlat ABB på 900 miljoner kronor är fortfarande försvunnen. DN har försökt kartlägga vad som hänt.
Läs mer om ABB.
Mystiskt paket skickat till Santiago Bernabeu
De slog ut Napoli ur Champions League. Nu har ett mystiskt paket, innehålande ett vitt pulver, skickats till Real Madrid. Polis tillkallades och enligt uppgifter ska paketet ha skickats från Italien, skriver ESPN.
Skadeprogrammet som raderar allt på datorn är tillbaka
2012 slogs 32 000 datorer ut av ett mystiskt program som raderade alla data. Nu är Shamoon tillbaka.
Läs mer om Shamoon.
Förre svågern: Jag har mördat familjen
Den franska familjen Troadec har varit mystiskt försvunnen i över ett år. Nu erkänner pappans före detta svåger att han mördat dem. Motivet ska vara ett bråk om ett arv, skriver Dagens Nyheter.
Läs mer om Troadec.
Bil voltade – föraren mystiskt försvunnen
En bil voltade och hittades på upp och ned på taket av en annan bilist.Men föraren saknades.– Det var en förbipasserande uppringare, vi är på platsen för att undersöka vad som hänt, säger Fredrik Bratt på polisens ledningscentral.
Läs mer om Fredrik Bratt.
Man hittad död på havsbotten
Från stranden kunde lördagsflanörer se något mystiskt 20 meter ut i vattnet.Det visade sig senare vara kroppen efter en död mansperson.Nu utreder polisen vem det är och om något brott kan misstänkas i anslutning till händelsen.
Familjen anmäler dödsfall hos stjärna
En 21-årig man dog mystiskt i stjärnan Demi Moores pool 2015 under en fest. Nu anklagar familjen arrangörerna för festen för vållande till annans död, skriver Page Six.
Läs mer om Page Six.
Döda i Skivarp dog av kolmonoxid
De tre män som hittades mystiskt döda i Skivarp dog av kolmonoxidförgiftning. Tidigare var en man misstänkt för trippelmord, men nu läggs förundersökningen ner.
Läs mer om Skivarp.
Mystiskt hack mot Donald Trump-sajt – lämnade kvar en animation av snö
En sajt kopplad till Donald Trumps presidentvalskampanj blev i helgen hackad.
Läs mer om Donald Trump-sajt.
Tre anhållna för Arbogamordet
Tre personer har anhållits skäligen misstänkta för delaktighet i mord på den man som drunknade mystiskt utanför Arboga sommaren 2015.
Läs mer om Arboga och Arbogamordet.
Tre personer anhållna för drunkningsmordet
Tre personer har anhållits för delaktighet i mord gällande Arbogakvinnans döde make.Maken hittades mystiskt drunknad i sjön utanför sommarstugan sommaren 2015.Arbogakvinnan är även misstänkt för mord på sin pappa, och mordförsök på sin mamma, tillsammans med sin unge pojkvän.
Någon stal Tomas tre ton tunga skulptur
I 15 år hade den tre ton tunga granitskulpturen Skrov stått vid Sofiero slottspark i Helsingborg. Men när skulptören Tomas Nordbäck åkte förbi platsen i julas var den mystiskt försvunnen. – De måste ha tagit dit en stor maskin, det här är ingenting man stoppar i byxfickan och går i väg med, säger han.
Läs mer om Helsingborg, Skrov och Sofiero.
Gripen person hittad död i polisarresten
En gripen man har hittats mystiskt död i polisarresten – bara timmar efter att han greps. Mannen konstaterades död av läkare, uppger polisen.
Rysk oppositionspolitiker mystiskt sjuk igen
Den ryske oppositionspolitikern, journalisten och Putinkritikern Vladimir Kara-Murza intensivvårdas sedan han drabbats av organsvikt. För två år sedan vårdades Kara-Murza för liknande symptom, sedan han misstänks ha blivit förgiftad.
Könsbråk över det mystiska brevet
Ett mystiskt brev ställer till det för deltagarna i Farmen på TV4 - och orsakar ett genusbråk. Plötsligt ska killar få möta tjejer i deltävlingarna. – Klart att man är lite nervös, säger Alexander Vörös. – Regelmässigt fel, dundrar Robert Persson.
Läs mer om Farmen, Robert Persson och TV4.