Mystiskt

Hirokazu Kore-Eda: Min film är som att skala en lök baklänges

Efter ett pärlband av hyllade familjedramer kommer Hirokazu Kore-Eda med ett mystiskt rättegångsdrama. Nästa vecka är det premiär för Tredje mordet som inspirerats av noir-filmer från Hollywoods guldålder.
Läs mer om Hirokazu Kore-Eda och Tredje.

Stjärnan mystiskt död: Det är helt obegripligt

Cykelsporten skakas av ett nytt tragiskt dödsfall.25-årige Jeroen Goeleven hittad död av sin pappa Danny – tio dagar efter att ha vunnit en prestigefull tävling.Det är helt obegripligt, skriver pappan på Facebook.
Läs mer om Danny och Facebook.
Rysk journalist mystiskt död efter avslöjande reportage
Den ryske granskande journalisten Maksim Borodin föll fem våningar från en balkong och dog till följd av sina skador. Nu misstänker hans vän att Borodins död hade med hans yrke att göra.
Läs mer om Maksim Borodin.

Förhoppningsvis kan vi överraska en del

AIK förlorade cupderbyt mot Djurgården. Nu menar AIK-stjärnan Tarik Elyounoussi att man filat på taktiken - som kan komma att ställa Djurgården i derbyt.– Förhoppningsvis kan vi överraska med en del saker, säger han mystiskt.
Läs mer om Djurgården.
Det urtjusigt designade Forgotton Anne släpps i maj
Vart tog egentligen alla dina härliga barnleksaker vägen, eller den där sockan som du råkade sparka under sängen förra året? Enligt danskarna ThroughLine Games befinner sig alla dessa prylar i ett mystiskt land, i levs levande form.
Läs mer om Forgotton Anne.
Stjärnhästen mystiskt död – en vecka innan miljonloppet
En tragisk händelse skakar just nu galoppvärlden inför stortävlingen Grand National.Stjärnhästen A Genie In Abottle var en av favoriterna inför miljonloppet.Men har nu hittats död – bara några dagar innan tävlingen.– Vi kunde inte se vad som var fel på honom, säger tränaren Noel Meade.
Låg den mytomspunna ökenstaden här?
H.P. Lovecraft har i en mästerlig skräcknovell skrivit om en namnlös stad mitt i den arabiska öknen, som skall ha varit bebodd av ett mystiskt reptilfolk. Berättelsen är självfallet ren fiktion, liksom reptilerna, men har den namnlösa staden en förlaga? Finns det legender om sådana försvunna städer i öknen, vilka vilar på faktagrund?
Ortio mystiskt bänkad: Är anmärkningsvärt
Joni Ortio har varit i toppform under SHL-slutspelet.Till dagens match mot Djurgården var succmålvakten dock petad från Skellefteås laguppställning.– Det är anmärkningsvärt. Han har varit bäst i hela slutspelet, säger Sanny Lindström i C More.
Därför försvann Ronaldo på bilden
Cristiano Ronaldo hade stor show mot Juventus i går.Men när Real Madrid firade seger i omklädningsrummet var portugisen mystiskt försvunnen.
Läs mer om Real Madrid och Ronaldo.
Mystiskt föremål utanför tidningsredaktion var – en lampa
Polis larmades till Ystads Allehandas redaktion efter att man funnit ett mystiskt föremål.Men insatsen är redan nu avblåst.– Efter att ha bedömt situationen har vi kommit fram till att det var en lampa som trillat ner, säger Calle Persson vid polisens regionledningscentral syd.
Läs mer om Calle Persson.
Mystiskt överfall – upp till 30 personer inblandade
Polisen i danska Rødovre spärrade under kvällen av ett bostadsområde.Mellan 15 och 30 personer ska ha överfallit en man, enligt polisens uppgifter till nyhetsbyrån Ritzau.– Jag kan bekräfta att vi jobbar på platsen, sa vakthavande befäl Lars Jörgensen vid polisen till Ekstrabladet tidigare i kväll.
Läs mer om Ekstrabladet, Ritzau och Rødovre.
Mystiskt patent: Kommer nästa Apple Watch att stödja Face ID?
Enligt ett antal patent från Apple så kan en framtida Apple Watch komma att stödja Face ID och ha inbyggda sensorer för bättre kontroll av användaren. Det surras mycket om Apple just nu.
Läs mer om Apple, Apple Watch och Face ID.
Mystiskt patent: Kommer nästa Apple Watch att stödja Face ID?
Enligt ett antal patent från Apple så kan en framtida Apple Watch komma att stödja Face ID och ha inbyggda sensorer för bättre kontroll av användaren.
Läs mer om Apple, Apple Watch och Face ID.
Man hittad död – polisen misstänker mord
En äldre man har hittats mystiskt död i sin bostad i Örebro.Polisen har inlett en förundersökning avseende mord alternativt dråp.
Läs mer om Örebro.Polisen.
Oron för Frederiks mystiska kindfläck
Bara några veckor efter sin pappas tragiska död visade kronprins Frederik upp ett mystiskt märke på höger kind.Oron i Danmark för vad det kunde vara blev följaktligen stor.Men prinsen själv kunde lugna alla med att det var en självförvållad skada - efter ett fall i en trappa.
Läs mer om Danmark och Frederik.
16 kor mystiskt döda på obebodd ö
Utrikes. 16 kor har hittats döda på en obebodd ö utanför danska Själlands södra kust. Image-text: 16 kor hittades döda på en obebodd ö söder om danska Själland. Arkivbild. Kerstin Joensson
Läs mer om Själland.
16 kor mystiskt döda på obebodd ö
16 kor har hittats döda på en obebodd ö utanför danska Själlands södra kust. Det var på lördagsmorgonen som en person passerade den kvadratkilometer stora ön Dybsø i en båt och noterade ett antal döda kreatur.
Läs mer om Dybsø.
Mystiskt dödsfall – person hittad inomhus
En kvinna i 60-årsåldern hittades död i en bostad i Uppsala på tisdagsförmiddagen, skriver polisen på sin hemsida.Polisen vet inte hur kvinnan dog och det ska också finnas andra oklarheter.Polisen utreder mord alternativt dråp.
Läs mer om Uppsala.
Man spårlöst försvunnen i fem dagar
En man i 45-årsåldern försvann mystiskt vid ett köpcentrum i Norrtälje för fem dagar sedan. Missing people och polisen har sökt igenom hela tätorten med omnejd utan ett enda spår efter honom.
Läs mer om Norrtälje.
Man spårlöst försvunnen i fem dagar
En man i 45-årsåldern försvann mystiskt vid ett köpcentrum i Norrtälje för fem dagar sedan. Missing people och polisen har sökt igenom hela tätorten med omnejd utan ett enda spår efter honom.
Läs mer om Norrtälje.
Övervakningskameran fångar mystiskt tåg - är det ett spöktåg?
Okej så du har säkert sett en hel del spöklika videos i dina dagar. Det är mystiska figurer och skuggor. Det är blänkande ljus och bländande spöken. Du tänker så klart att det finns en logisk förklaring.