Nälden

Malin förlorade sonen Valle, 8 – får stort stöd

Valle, 8, var på väg hem från fritids i jämtländska Nälden när han korsade en järnväg och tragedin var framme. Nu berättar Valles mamma, Malin Johansson, om sorgen och stödet efter att hennes son blev påkörd av ett tåg. – Han har förenat människor. Jag har mött sådan enorm kärlek och omtanke, säger hon.
Läs mer om Malin Johansson, Nälden och Valle.

Barn omkom i tågolycka utanför Krokom

Ett barn har omkommit efter att ha blivit påkört av ett tåg vid en järnvägsövergång i Nälden väster om Krokom.
Läs mer om Krokom och Nälden.
Klämdes i lastbil med farligt gods
En lastbil med farligt gods körde av vägen på E14, i höjd med Nälden i Krokoms kommun i Jämtland,...
Läs mer om E14, Jämtland och Nälden.
Fastklämd i lastbil med farligt gods
En lastbil med farligt gods har kört av vägen på E14 i höjd med Nälden i Krokoms kommun i Jämtland...
Läs mer om E14, Jämtland och Nälden.
Lilla byn Nälden hyllar alla sina invånare
Flaggor, brännbollsturnering och internationellt knytkalas
Läs mer om Nälden.
Jonathan Hedström gör sig redo för spel i ettan
Jonathan Hedström Foto: Bildbyrån 20 december spelade Jonathan Hedström division 2-hockey med Brunflo när man slog Nälden hemma med 9-5.
Två bilar i trafikolycka
Två bilar och två personer är inblandade. Räddningstjänst från Krokom, Nälden och Trångsviken samt ambulans är på plats och för tillfället är det totalstopp i trafiken. En person är
Läs mer om Krokom, Nälden och Trångsviken.
Köttsjöns blodiga historia
Vad betyder egentligen ortnamnen i länet? Per Lindh och Stefan Nolervik försöker i denna pod/vod ta reda på varför våra orter heter vad de heter. I del 3 handlar det bland annat om Köttsjön, Hoting, Nälden och Mattmar.
Olycka mellan personbil och lastbil
Vid 10.40 inträffade en olycka mellan en personbil och en lastbil i närheten av Nälden. Enligt uppgift ska olyckan ha inträffat vid infarten från E14 och lastbilen ska ha kört in i sidan på personbilen.
Läs mer om E14 och Nälden.
Nälden överraskade - vann DM-finalen
Nälden överraskade och vann DM-finalen mot Brunflo. - En bra skjuts inför nästa säsong, sa tränaren Dennis Jonsson om 5-4-segern.
Läs mer om Brunflo och DM-finalen.
`Vi är inga Rambo-typer`
Totalt sett har antalet villainbrott i länet halverats under de senaste tre åren. Till viss del beror det på att antalet orter med Gruppsamverkan ökat. Nälden hör dit. Per-Martin Edström
Läs mer om Gruppsamverkan.
Villabrand var tillbud
Vid 10-tiden på söndagsförmiddagen fick SOS larm om en villabrand i Nälden. Det var ljus ovanpå en kamin som börjat brinna på ett sådant sätt att det spreds rök ut i huset. En av de
Läs mer om Nälden.
Nälden och Brunflo vann
Nälden och Brunflo tog hemmasegrar i hockeytvåan. Järpen-Njurunda 2-4 (2-0, 0-3, 0-1) Mål, Järpen: Jocke Qvickfeldt, Micke Wahlberg. Precis som när Järpen mötte Nälden tidigare i veckan
Nälden vände och vann i Järpen
Trots att ett förkylningsdrabbat Järpen bara kunde mönstra 12 utespelare började de matchen i stor stil. Järpen-Nälden 2-4 (2-0, 0-2, 0-2) Mål Järpen: Jocke Westerlind, Kristoffer Olsson.
Läs mer om Järpen och Kristoffer Olsson.
- Det var en orolig natt
I trakterna av Nälden och Alsen var det mycket skog som hade tagit stryk under stormen. Och i Valne hos Annika Bäckman och Christer Borgsten hade traktorgaraget lyft och flyttat sig
Flodkräftan har slagit sig till ro
I början av 1990-talet såg det mörkt ut för kräftodlingen i Valne strax väster om Nälden. Djuren förökade sig dåligt. Nu är det fullt av flodkräftor i varje mjärde som tas upp.
Läs mer om Nälden och Valne.
Kimselius inflytande ökar
Linus Kimselius, 27 år och från Nälden blir allt mer framträdande inom Moderaterna i Krokoms kommun. Den 1 augusti blir han ny ordförande i Krokoms samhällsbyggnadsnämnd. Han efterträder
Läs mer om Moderaterna och Nälden.
Man åtalas för grovt rattfylleri
En man körde rattfull på E 14 mellan Krokom och Nälden på söndagen, enligt åklagaren som nu har väckt åtal för grovt rattfylleri. Mannen, som är i 30-årsåldern, ska ha haft motsvarande
Läs mer om Krokom och Nälden.
Hallströms växer med företagsköp
Hallströms Verkstäder i Nälden köper Näldens Värmeindustri, som därmed blir ett helägt dotterföretag till verkstadsföretaget.
Läs mer om Nälden.
Mot nya mål med nya hästkrafter
Ett av världens bästa kallblodspar finns vid Önet utanför Nälden. För Erik Broms och hans hästar Viggo och Grane väntar snart tävlingar mot den yppersta världseliten.
Läs mer om Grane, Nälden, Viggo och Önet.
Äter du ofta värktabletter?
Ingmar Reslegård Elisabeth Vykander, 66 år, Nälden: - Nej, jag är inte sjuk. Men jag kan ta en Alvedon om jag håller på att bli förkyld eller så. Jonatan Fjelstad, 25 år, Göteborg: - Nej, det känns inte så nödvändigt.
Läs mer om Alvedon, Göteborg och Nälden.
Soteld slocknade innan brandmännen kom fram
Ett larm om en soteld i Trångsviken ledde till stor brandkårsutryckning, men ingen brandbekämpning. Räddningstjänsterna både i Trångsviken och i Nälden åkte iväg på larmet som kom vid
Läs mer om Nälden och Trångsviken.
Nälden och Strömsund vann i hockeytvåan
Senaste nytt från hockeytvåan: Nälden fick upp farten ordentligt och slog Järpen stort. Bräcke hotade länge serieledarna Strömsund som ändå drog det längsta strået.
Läs mer om Järpen och Strömsund.
Trafikolycka i Nälden - bil voltade
En singelolycka har inträffat i Nordannälden. En bil har voltat och hamnat på taket. Skadeläget är just nu oklart. Olyckan skedde vid 19-tiden.
Läs mer om Nordannälden och Nälden.