Namnsdag

Estelles härliga dag på jobbet – firade mamma med en katt

Prinsessan Estelle fick ledigt från förskolan för att gå på Te Deum –och för att fira sin mammas namnsdag.I en mörkblå sammetshatt charmade hon alla, till och med en katt.
Läs mer om Te Deum.

Skitdrömmar om läppstift och italienska racercyklar

För att vara konsumtionskritiker köper jag ovanligt mycket grejer. Ett läppstift för att fira min namnsdag, en vacker skärbräda till mitt färska lördagsbröd, en textilinklädd laddsladd till min telefon för att ja för att, bara. För att den finns.
Sex fruntimmer spöar tio gubbar
Kåseri. Jag är ingen expert när det gäller namn, men jag kan svära på att det är betydligt fler svenskar som har namnsdag under fruntimmersveckan än under gubbtian.
DN gratulerar: Katharina Leibring, namnsdagsbarn och namnforskare
Eftersom det är lördag kommer Katharina Leibring att fira sin namnsdag lite extra med en god middag. Hon firar gärna sina och familjens namnsdagar och det är inte så konstigt med tanke på vad hon arbetar med: personnamn.
Läs mer om Katharina Leibring.

Språkkrönika: Snart får fler fira namnsdag

SPRÅKKRÖNIKA. Grattis Patrik och Patricia! Söndagen den 16 april har vi namnsdag.
Läs mer om Patricia.
Victoria firade sin namnsdag på Slottet
Den 12 mars är det Victoria som är namnsdagsbarn och kronprinsessan har firats traditionsenligt på Stockholms slott. I fjol fick firandet ställas in eftersom Victoria precis hade blivit mamma för andra gången.
Läs mer om Slottet och Victoria.
Kronprinsessan blir firad på sin namnsdag
Victoria har namnsdag i dag och kronprinsessan firades traditionsenligt på Stockholms slott. Både prins Oscar och prinsessan Estelle var med när Armns musikkår hyllade namnsdagsbarnet med marschmusik och Med en enkel tulipan och poplåten Uptown funk.
Läs mer om Estelle, Med, Oscar och Uptown.
Grattis Victoria – i dag är det din namnsdag!
Förra året missade kronprinsessan Victoria namnsdagsfirandet. Men i dag är det dags igen – och allmänheten bjuds in till Stockholms slott för att fira henne. – Kungen tycker att det är viktigt att vi har ett öppet kungahus och därför är allmänheten och de som vill komma och gratulera kronprinsessan välkomna in, säger hovets informationschef Margareta Thorgren. Huruvida Daniel, Estelle eller Oscar är med och firar Victoria är ingenting som hovet kommunicerat.
DN gratulerar: Gunilla Klingberg
För bildkonstnären Gunilla Klingberg består 90 procent av arbetet av tänkande. Hon försöker alltid visualisera tiden och platsen. Sin namnsdag firar hon med god indisk vegomat.
Läs mer om Gunilla Klingberg.
Folkfest när Victoria firar sin namnsdag
Förra året ställdes festen in. Men i år kommer kronprinsessan Victorias namnsdag att firas – och alla är välkomna att vara med. – Kronprinsessan brukar hälsa på de som kommit för att fira, säger Ulrika Näsholm, informationssekreterare vid hovet.
Läs mer om Ulrika Näsholm och Victoria.
Prinsessan Estelle firar namnsdag i dag
Prinsessan Estelle har namnsdag i dag. Men precis som de övriga 791 personerna i Sverige som heter Estelle blir det inget offentligt namnsdagsfirande. – Jag har inga uppgifter om att det ska ske något privat firande, säger Daniel Urso, presstalesperson vid Hovet.
Läs mer om Daniel Urso, Estelle, Hovet och Sverige.
Grattis Victoria, i dag har du namnsdag!
Grattis på namnsdagen, Victoria! Hovet meddelade redan i februari att namnsdagsfirandet för den nyblivna mamman uteblir – och kronprinsessan får i stället fira hemma på slottet med familjens senaste tillskott.
Läs mer om Victoria.
Victoria ställer in namnsdagsfirande
Victoria ställer in sin namnsdag. Det har varit klart ända sedan hon blev gravid förra året, men först nu bekräftar hovet nyheten på sin hemsida. Precis som när Estelle föddes i februari 2012.
Läs mer om Estelle.
Ställer in kronprinsessans namnsdag
Föder snart
Därför vill inte polisen flagga för kungen
Kungens namnsdag firas alltid med vajande flaggor. Men inte utanför polishuset i Norrköping, vilket fått många att undra vad det är frågan om.
Läs mer om Norrköping.
Här heter alla firare Kenneth & Elisabeth
Nej, alla heter inte Glenn i Göteborg – de heter också Elisabeth och Kenneth, med eller utan h. De båda namnklubbarna firade Elisabeths namnsdag och klubbens 10-årsdag - med ett mästerskap, i dart. – Vi vill ha en röd dag eller en flaggdag, vi har stora planer, men mest av allt så vill vi träffas och ha kul, säger Lena Elisabeth Söderberg.
Fruntimmersveckan – här är allt du behöver veta
Fruntimmersveckan börjar med att Sara har namnsdag den 19 juli och sträcker sig till Kristinadagen den 24 juli. Och nej, tyvärr alla ni som har namnsdag i fruntimmersveckan. Det blir sannolikt inte fint väder den här gången heller. Bara några gånger de senaste hundra åren har veckan varit torr och varm enligt SMHI.
Läs mer om Kristinadagen och Sara.
Tre dagar som avgör sommarvädret
Just i det här fallet hoppas nog många att den gamla handboken har fel. Enligt bondepraktikan ska Urbans namnsdag förutspå vädret i juni, Vilhelminas det i juli och Bedas augusti. Det skulle i så fall betyda tre månader av regnskurar och låga temperaturer – i hela landet.
Victoria om firandet: Är otroligt bortskämd
Victoria firade sin namnsdag tillsammans med dottern Estelle - som precis som alla tidigare gånger hoppade in och stal lite av mammas uppmärksamhet. Men för första gången uteblev maken Daniel: – Han är på annat i dag, tyvärr, säger kronprinsessan till Expressen.
Läs mer om Daniel, Estelle och Expressen.
Kronprinsessan firas stort på Victoria-dagen
Till högvaktens och honnörstyrkans march och armns musikkår firar kronprinsessan Victoria, 37, sin namnsdag. Precis som förra året hålls firandet på Slottets inre borggård.
Läs mer om Victoria och Victoria-dagen.
Mohamed borde också ha namnsdag
Dags att välkomna Mohamed och Ali i den svenska almanackan? De ligger på topp 100-listan över...
Läs mer om Ali och Mohamed.
Leo är temat för tipspromenaden
Temat på söndag för tips- och bingopromenaden i Hembygdsparken är Leo.På söndag kommer fyra-fem frågor att handla om Leo, Leonard, Lennart (vilka har namnsdag) etc.Och vinnaren får än en gång välja vinst: 1 000 kr i form av antingen Lipton Exclusive kit med bl a en exklusiv vattenkokare (värde 420:-) eller Caf Moa-check - smörgåstårta 420:-.
Dagens namnsdag
I torsdagens tidning har vi tyvärr missat att ha med dagens namn på Familjenytt. Därför kommer de här. Vi ber om ursäkt för detta.
Läs mer om Familjenytt.
Grevie Tipsrunda 13/4
Rätt rad: X1X UXX 21X X11. Rätt svar: 7 st/färger regnbågen, Skeppsstad/Båstad, Hägg/Blommor först, Fråga 4 utgår, 2006/Reinfeldt, Brasilien/fotbolls VM 2014, Gustav/Namnsdag, Silver/Polisasp.färg, Chelsea/PSG utslaget, Kiev/huvudstad, Eagles/Hotel Carlifonia, Edward Snowelen/Inf. i USA. Skiljefråga: 102 st. Vinnare tips: Mona Thydell 11R 177 st, Anders Paulsson 10R 107 st, Enar Bodelsson 10R 138 st.
Läs mer om Enar Bodelsson, Fråga, USA och X11.