Narkotika

Hade 1,2 kilo kokain i magen – döms till 5 år

Den 37-åringen hade 1,2 kilo kokain i magen, förpackat i flera småpåsar. Men själv trodde han att det var hästmedicin han svalde, och nu vill han att Högsta domstolen friar honom. – Han anser att han är oskyldig till detta. Att han försäkrat sig om att det inte var narkotika, säger advokaten Susanne Bergmyr.
Läs mer om Högsta och Susanne Bergmyr.

Fyra åtalas i misstänkt cannabishärva

Fyra unga personer står nu åtalade misstänkta för narkotikabrott i Borås. Ligan ska ha hanterat närmare tre kilo cannabis för försäljning. Polisen kunde avslöja gruppen genom spaning och telefonavlyssning. – Jag har inte hanterat någon narkotika i dag, men tidigare, flera gånger, säger en av de misstänkta i polisens förhör.
Sparkad Tillman stämmer Luleå
Jens Tillman, Luleås guldtränare i basket, fick sparken av klubben efter att ha erkänt drograttfylla. Men provsvaren visade inga spår av narkotika – och Tillman friades från misstankarna. Nu stämmer han Luleå Basket, skriver flera medier.
Läs mer om Luleå Basket, Luleå och Tillman.
Livsfarlig narkotika säljs lagligt
Det narkotiska läkemedlet Fentanyl går att köpa lagligt på internet i form av sprayburkar för...
Läs mer om Fentanyl.

Gömde 140 000 i låda och knark bakom tv:n

I en parfymlåda under sängbordet hade mannen i 20-årsåldern drygt 140 000 kronor i kontanter och i en plastpåse bakom tv:n gömde han narkotika. Han ska också ha försökt fly undan polisen på en motorcykel – vansinnesfärden i hög hastighet gick förbi en lekplats där det lekte barn. Nu åtalas mannen och flera av hans kompisar för en rad brott.
Därför skaffar sig mc-gängen nya tillhåll
De kriminella mc-gängen etablerar sig på nya platser i Sydsverige. I flera fall handlar det om orter långt ut på landsbygden. Orsaken tror polisen är att det är lättare att gömma vapen och narkotika där.
Läs mer om Sydsverige.
Gänget som säljer narkotika måste bort
Ett område där kriminella styr och där invånarna riskerar att berövas grundläggande samhällsservice. Oacceptabelt, menar Andras Schönström, kommunalråd med ansvar för trygghet och säkerhet i Malmö. – Den avgörande faktorn är att få bort gänget som säljer narkotika. De måste bort, säger han.
Läs mer om Malmö.
Doktoranden kan ha en psykisk störning
Doktoranden vid Uppsala universitet misstänks ha sålt narkotika och det dödliga giftet ricin via nätet. Han misstänks även ha försökt utpressa utländska myndigheter. Nu kommer ett nytt besked om 27-åringen – från rättspsykiatriska avdelningen i Huddinge.
Läs mer om Huddinge och Uppsala.
Utredningen kring doktoranden växer
Nu växer utredningen mot den brottsmisstänkte doktoranden vid Uppsala universitet. – Vi kommer att begära förlängd åtalstid med en månad, säger åklagaren Karolina Lindekrantz. 27-åringen misstänks ha sålt narkotika, det dödliga giftet ricin – och även försökt utöva utpressning mot tjeckiska myndigheter med hot om att sprida giftämnen.
Läs mer om Karolina Lindekrantz och Uppsala.
Pippi Långstrump får diagnos av psykolog
Pippi Långstrump kan ha varit i psykos, använt narkotika eller haft en hjärnskada. I alla fall enligt en ovetande psykolog som får i uppdrag av tv-profilen Niklas Källner att utreda en hemlig person med märkliga beteenden. – De här beteendena du har räknat upp låter ganska allvarliga flera av dem, säger psykolgen Martin Forster i ett nytt Youtubeklipp.
Läs mer om Martin Forster och Youtubeklipp.
Narkotikapåverkad man slog till polis
Polisen skulle kontrollera ett antal personer när av dem plötsligt började springa från platsen. I jakten som följde blev en polis slagen – nu är en 35-åring gripen i ärendet. – Han är misstänkt för våld mot tjänsteman, våldsamt motstånd och innehav och bruk av narkotika, säger Tommy Nyman, pressinformatör vid polisens ledningscentral region väst.
Läs mer om Tommy Nyman.
Här är lägenheten där dådet ska ha planerats
Här i en andrahandsuthyrd lägenhet på Rundradiogatan i Frölunda ska mördarna ha planerat dådet mot Vår krog och bar. När polisen tog sig in i lägenheten dagarna efter dubbelmordet fann de skyddsvästar, rester av narkotika - och dödskallemasker som påminner om de som mördarna har på övervakningsfilmerna. – Man har kartlagt människor och platser före morden, säger kammaråklagare Johan Udn.
Deras öde är tragiskt – men deras makt måste brytas
Det är inga småhandlare som utförde mordattacken på Vårväderstorget i Göteborg i mars förra året. I en lägenhet som knyts till de åtalade hittar polisen narkotika för nära åtta miljoner kronor. Det är stora pengar på spel i förorternas kriminella gäng.
Läs mer om Göteborg och Vårväderstorget.
Prince hade mediciner klassade som narkotika
Prince hade narkotikaklassade opioider i sitt hem, uppger en källa för CNN. Polisen ska ha hittat tabletterna på Princes kropp och i hans hem vid dödstillfället. Medicinerna som hittats är beroendeframkallande, smärtstillande piller.
Läs mer om CNN.
Planet var lastat med 18 kilo kokain
I slutet av mars greps tre män misstänkta för att ha smugglat in en större mängd narkotika i ett...
Hittar rånoffer på Instagram
Ungdomar lockas av Instagramkonton där de erbjuds köpa alkohol och narkotika. Men när affären ska...
Läs mer om Instagram och Instagramkonton.
Gängledare dömd – hade knark i garage
I samband med en uppmärksammad mordutredning hittade polisen över 70 gram tung narkotika i Red Devils-ledarens mc-garage. Nu döms han till fem månaders fängelse för narkotikabrott.
Knarklangare hade granat i sovrummet
Vid tillslaget hittade polisen både narkotika och vad utredarna antog var ett kundregister för knarkförsäljning. Ovanpå mannen garderob låg dessutom en skarp handgranat. Nu döms 23-åringen till två års fängelse av Malmö tingsrätt, rapporterar Sydsvenskan.
Läs mer om Malmö och Sydsvenskan.
Knarkarna vann
Carl Michael Edenborg om det misslyckade kriget mot narkotika – och varför droger måste legaliseras
Smugglade 80 kilo knark i kalkstensblock
Sex personer har dömts till långa fängelsestraff sedan de försökt smuggla in 80 kilo narkotika gömt i två stora kalkstensblock.
Smugglade knark i kalkstensblock
Sex personer har dömts till långa fängelsestraff sedan de försökt smuggla in 80 kilo narkotika gömt...
Skarpladdat vapen hittat hos mc-gäng
Det var strax före midnatt under torsdagen som polisen slog till mot Red Devils villa i Trelleborg. På platsen beslagtogs narkotika och ett skarpladdat vapen, rapporterar Trelleborgsallehanda.
Tullens rekordbeslag – 311 kilo narkotika
Här är norska tullens rekordbeslag. En svensk passerade gränsen med 311 kilo narkotika i bilen. – Det är det största vi någonsin tagit. All time high, säger Kjersti Bråthen vid Kongsvingers tullkontor.
Läs mer om Kjersti Bråthen.
311 kg knark vid svensk-norsk gräns
Tullen i norska Kongsvinger, som gränsar till Värmland, gjorde ett rekordstort narkotikabeslag i slutet av november. 311 kg narkotika hittades i en bil som passerade gränsen, varav 233 kg var hasch, 40 kg marijuana, 27 kg amfetamin och 12 kg ecstasy, rapporterar NRK Hedmark og Oppland.
Läs mer om Kongsvinger, Oppland och Värmland.
312 kilo knark i beslag vid svenska gränsen
Tullen i norska Kongsvinger, som gränsar till Värmland, gjorde ett rekordstort narkotikabeslag i slutet av november. 311 kg narkotika hittades i en bil som passerade gränsen, varav 233 kg var hasch, 40 kg marijuana, 27 kg amfetamin och 12 kg ecstasy, rapporterar NRK Hedmark og Oppland.
Läs mer om Kongsvinger, Oppland och Värmland.