Narkotika

Därför skaffar sig mc-gängen nya tillhåll

De kriminella mc-gängen etablerar sig på nya platser i Sydsverige. I flera fall handlar det om orter långt ut på landsbygden. Orsaken tror polisen är att det är lättare att gömma vapen och narkotika där.
Läs mer om Sydsverige.

Gänget som säljer narkotika måste bort

Ett område där kriminella styr och där invånarna riskerar att berövas grundläggande samhällsservice. Oacceptabelt, menar Andras Schönström, kommunalråd med ansvar för trygghet och säkerhet i Malmö. – Den avgörande faktorn är att få bort gänget som säljer narkotika. De måste bort, säger han.
Läs mer om Malmö.
Doktoranden kan ha en psykisk störning
Doktoranden vid Uppsala universitet misstänks ha sålt narkotika och det dödliga giftet ricin via nätet. Han misstänks även ha försökt utpressa utländska myndigheter. Nu kommer ett nytt besked om 27-åringen – från rättspsykiatriska avdelningen i Huddinge.
Läs mer om Huddinge och Uppsala.
Utredningen kring doktoranden växer
Nu växer utredningen mot den brottsmisstänkte doktoranden vid Uppsala universitet. – Vi kommer att begära förlängd åtalstid med en månad, säger åklagaren Karolina Lindekrantz. 27-åringen misstänks ha sålt narkotika, det dödliga giftet ricin – och även försökt utöva utpressning mot tjeckiska myndigheter med hot om att sprida giftämnen.
Läs mer om Karolina Lindekrantz och Uppsala.

Pippi Långstrump får diagnos av psykolog

Pippi Långstrump kan ha varit i psykos, använt narkotika eller haft en hjärnskada. I alla fall enligt en ovetande psykolog som får i uppdrag av tv-profilen Niklas Källner att utreda en hemlig person med märkliga beteenden. – De här beteendena du har räknat upp låter ganska allvarliga flera av dem, säger psykolgen Martin Forster i ett nytt Youtubeklipp.
Läs mer om Martin Forster och Youtubeklipp.
Narkotikapåverkad man slog till polis
Polisen skulle kontrollera ett antal personer när av dem plötsligt började springa från platsen. I jakten som följde blev en polis slagen – nu är en 35-åring gripen i ärendet. – Han är misstänkt för våld mot tjänsteman, våldsamt motstånd och innehav och bruk av narkotika, säger Tommy Nyman, pressinformatör vid polisens ledningscentral region väst.
Läs mer om Tommy Nyman.
Här är lägenheten där dådet ska ha planerats
Här i en andrahandsuthyrd lägenhet på Rundradiogatan i Frölunda ska mördarna ha planerat dådet mot Vår krog och bar. När polisen tog sig in i lägenheten dagarna efter dubbelmordet fann de skyddsvästar, rester av narkotika - och dödskallemasker som påminner om de som mördarna har på övervakningsfilmerna. – Man har kartlagt människor och platser före morden, säger kammaråklagare Johan Udn.
Deras öde är tragiskt – men deras makt måste brytas
Det är inga småhandlare som utförde mordattacken på Vårväderstorget i Göteborg i mars förra året. I en lägenhet som knyts till de åtalade hittar polisen narkotika för nära åtta miljoner kronor. Det är stora pengar på spel i förorternas kriminella gäng.
Läs mer om Göteborg och Vårväderstorget.
Prince hade mediciner klassade som narkotika
Prince hade narkotikaklassade opioider i sitt hem, uppger en källa för CNN. Polisen ska ha hittat tabletterna på Princes kropp och i hans hem vid dödstillfället. Medicinerna som hittats är beroendeframkallande, smärtstillande piller.
Läs mer om CNN.
Planet var lastat med 18 kilo kokain
I slutet av mars greps tre män misstänkta för att ha smugglat in en större mängd narkotika i ett...
Hittar rånoffer på Instagram
Ungdomar lockas av Instagramkonton där de erbjuds köpa alkohol och narkotika. Men när affären ska...
Läs mer om Instagram och Instagramkonton.
Gängledare dömd – hade knark i garage
I samband med en uppmärksammad mordutredning hittade polisen över 70 gram tung narkotika i Red Devils-ledarens mc-garage. Nu döms han till fem månaders fängelse för narkotikabrott.
Knarklangare hade granat i sovrummet
Vid tillslaget hittade polisen både narkotika och vad utredarna antog var ett kundregister för knarkförsäljning. Ovanpå mannen garderob låg dessutom en skarp handgranat. Nu döms 23-åringen till två års fängelse av Malmö tingsrätt, rapporterar Sydsvenskan.
Läs mer om Malmö och Sydsvenskan.
Knarkarna vann
Carl Michael Edenborg om det misslyckade kriget mot narkotika – och varför droger måste legaliseras
Smugglade 80 kilo knark i kalkstensblock
Sex personer har dömts till långa fängelsestraff sedan de försökt smuggla in 80 kilo narkotika gömt i två stora kalkstensblock.
Smugglade knark i kalkstensblock
Sex personer har dömts till långa fängelsestraff sedan de försökt smuggla in 80 kilo narkotika gömt...
Skarpladdat vapen hittat hos mc-gäng
Det var strax före midnatt under torsdagen som polisen slog till mot Red Devils villa i Trelleborg. På platsen beslagtogs narkotika och ett skarpladdat vapen, rapporterar Trelleborgsallehanda.
Tullens rekordbeslag – 311 kilo narkotika
Här är norska tullens rekordbeslag. En svensk passerade gränsen med 311 kilo narkotika i bilen. – Det är det största vi någonsin tagit. All time high, säger Kjersti Bråthen vid Kongsvingers tullkontor.
Läs mer om Kjersti Bråthen.
311 kg knark vid svensk-norsk gräns
Tullen i norska Kongsvinger, som gränsar till Värmland, gjorde ett rekordstort narkotikabeslag i slutet av november. 311 kg narkotika hittades i en bil som passerade gränsen, varav 233 kg var hasch, 40 kg marijuana, 27 kg amfetamin och 12 kg ecstasy, rapporterar NRK Hedmark og Oppland.
Läs mer om Kongsvinger, Oppland och Värmland.
312 kilo knark i beslag vid svenska gränsen
Tullen i norska Kongsvinger, som gränsar till Värmland, gjorde ett rekordstort narkotikabeslag i slutet av november. 311 kg narkotika hittades i en bil som passerade gränsen, varav 233 kg var hasch, 40 kg marijuana, 27 kg amfetamin och 12 kg ecstasy, rapporterar NRK Hedmark og Oppland.
Läs mer om Kongsvinger, Oppland och Värmland.
Festivalknarkande ska mätas i avlopp
Hur mycket narkotika används under Bråvallafestivalen? Det ska Norrköpings kommun försöka ta reda...
Läs mer om Bråvallafestivalen.
Skyllde vinglig färd på dödshot mot katten
När polisen stoppade den vinglande 53-åringen var hon påverkad av både alkohol och narkotika. Kvinnan själv försvarade sig med att hon var trött och rädd eftersom hennes sambo hotat att döda hennes katt. Nu döms kvinnan till fängelse av Halmstads tingsrätt, rapporterar Hallandsposten.
Läs mer om Hallandsposten.
Tre häktas misstänkta för knarksmuggling
Tre män häktades under lördagen misstänkta för att ha försökt smuggla en större mängd narkotika till Sverige i ett flygplan, rapporterar hd.se. Männen greps när flygplanet landade i Landskrona i onsdags kväll.
Läs mer om Landskrona och Sverige.
Mormor, mamma och son i stor knarkhärva
En man i 20-årsåldern och dennes mormor är sedan tidigare misstänkta för grovt narkotikabrott efter att polisen beslagtagit en stor mängd narkotika. Nu har även mamman till 20-åringen anhållits, misstänkt för delaktighet i knarkhärvan, skriver Borås Tidning.
Två personer till sjukhus efter bilolycka
En personbil körde i diket på länsväg 154 utanför Svenljunga. Två personer fick föras till sjukhus – en av dem misstänks för drograttfylleri. – Vi hittade narkotika i bilen, säger Tommy Nyman, presstalesperson hos polisen i region Väst.
Läs mer om Svenljunga, Tommy Nyman och Väst.