Narkotika


Stora narkotikabeslag i Finland

Den finska tullen har under hösten gjort fyra stora beslag av narkotika, på Helsingfors-Vanda flygplats och i hamnarna i Helsingfors. Utredarna uppger att man hittat cirka 28 kilo metamfetamin, 14 kilo amfetamin och fem kilo kokain. Narkotikan ska ha varit på väg till Norge, Ryssland och Japan.

Stora narkotikabeslag i Finland

Den finska tullen har under hösten gjort fyra stora beslag av narkotika, på Helsingfors-Vanda...

Läs mer om Finland och Helsingfors-Vanda.
Stora narkotikabeslag i Finland

Den finska tullen har under hösten gjort fyra stora beslag av narkotika, på Helsingfors-Vanda flygplats och i hamnarna i Helsingfors. Utredarna uppger att man hittat cirka 28 kilo metamfetamin, 14 kilo amfetamin och fem kilo kokain. Narkotikan ska ha varit på väg till Norge, Ryssland och Japan. Fem personer har häktats och flera personer som vistas utomlands misstänks vara inblandade.

Tidigare narkotikapolis misstänks för knarkbrott

Årtiondets mest uppmärksammade brottsfall i Finland börjar nu nystas nu upp i rätten. Den förra chefen för narkotikapolisen, Jari Aarnio, misstänks för nästan 30 olika brott, bland annat för smuggling av narkotika.

Läs mer om Finland och Jari Aarnio.

Spice-substans blir olaglig

Regeringen har beslutat att klassa 42 substanser som narkotika eller hälsofarlig vara. Det rör sig...

Spice-substans blir olaglig

Regeringen har beslutat att klassa 42 substanser som narkotika eller hälsofarlig vara. Det rör sig bland annat om cannabinoider som förekommer i olika rökmixer. En av dessa substanser är den verksamma beståndsdelen i spice.

Spice-substans blir olaglig

Regeringen har beslutat att klassa 42 substanser som narkotika eller hälsofarlig vara. Det rör sig bland annat om cannabinoider som förekommer i olika rökmixer. En av dessa substanser är den verksamma beståndsdelen i spice. Det innebär att personer kan dömas för innehav, försäljning eller framställan till böter eller fängelse.

Ett 50-tal unga fastnade i knarktest

Ett 50-tal ungdomar i Karlstad testades positivt för narkotika, främst cannabis, efter en omfattande insats av polisen, uppger SVT:s Värmlandsnytt.

Läs mer om Karlstad.
Ett 50-tal unga fastnade i knarktest

Karlstad Ett 50-tal ungdomar i Karlstad testades positivt för narkotika, främst cannabis, efter en omfattande insats av polisen, uppger SVT:s Värmlandsnytt.

Läs mer om Karlstad.
Ett 50-tal unga fastnade i knarktest

Ett 50-tal ungdomar i Karlstad testades positivt för narkotika, främst cannabis, efter en...

Läs mer om Karlstad.
Ett 50-tal unga fastnade i knarktest

Ett 50-tal ungdomar i Karlstad testades positivt för narkotika, främst cannabis, efter en omfattande insats av polisen, uppger SVT:s Värmlandsnytt. Insatsen pågick under sex veckor och avslutades i helgen. De flesta som testats positivt var i övre tonåren och i tjugoårsåldern, medan den yngsta var 13 år gammal. Man har även anhållit tre personer som misstänkts sälja narkotikan.

Läs mer om Karlstad.
Tidigare toppnyhet hos Sydsvenskan:
Två greps med stor mängd narkotika

Två män greps klockan 18 på söndagskvällen på Hyllie station strax efter att de klivit av tåget från Danmark. I bagaget hade de med sig fem till tio kilo narkotika. En tredje smugglare efterspanades fortfarande sent på kvällen.

Läs mer om Danmark och Hyllie.
Två gripna - misstänks vara knarksmugglare

De tre männen flydde från Hyllie station när de förstod att de var på väg att avslöjas av tullen. Efter en kortare jakt genom en byggarbetsplats kunde två av dem gripas. – De hade två väskor med 5-10 kilo narkotika med sig, säger Lars Rosenqvist, vakthavande befäl vid tullen.

Läs mer om Hyllie.
En gripen – misstänks vara knarksmugglare

Polis och personal från tullen jagar under söndagskvällen en misstänkt knarksmugglare i Hyllie. En person är gripen. – Jag kan inte säga mer än att det handlar om narkotika och att en person är gripen, säger Lars Rosenqvist, vakthavande befäl vid tullen.

Läs mer om Hyllie.
Över 100 unga i Åbo i narkotikahärva

120 ungdomar i Åboområdet i Finland misstänks ha antingen använt, sålt, förmedlat eller överlämnat narkotika. Enligt polisen har de använt främst cannabis, men även ecstasy.

Läs mer om Finland, Åbo och Åboområdet.
Över 100 unga i Åbo i narkotikahärva

120 ungdomar i Åboområdet i Finland misstänks ha antingen använt, sålt, förmedlat eller överlämnat narkotika. Enligt polisen har de använt främst cannabis, men även ecstasy.

Läs mer om Finland, Åbo och Åboområdet.
Över 100 unga i Åbo i narkotikahärva

120 ungdomar i Åboområdet i Finland misstänks ha antingen använt, sålt, förmedlat eller överlämnat narkotika. Enligt polisen har de använt främst cannabis, men även ecstasy. Majoriteten av de misstänkta är minderåriga, den yngsta är född 2 000, enligt polis. 96 av dem är pojkar. Polisen inledde en förundersökning i juli och åklagaren ska nu besluta om åtal ska väckas.

Läs mer om Finland, Åbo och Åboområdet.
Stor knarkrazzia – över 20 personer gripna

Polisen har på tisdagen genomfört en stor knarkrazzia.Enligt uppgifter till GT har närmare 20 personer frihetsberövats och stora mängder narkotika, i huvudsak cannabis, tagits i beslag.– Polisen i Västra Götaland har under en längre tid arbetet med att kartlägga enskilda personer samt nätverk, vilka försett kriminella och missbrukare i Västra Sverige med narkotika, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesman i Västra Götaland.

Drogerna tog Joakims liv

Under måndagen ordnade Joakim Mattssons minnesfond en föreläsning mot narkotika för 400 elever och lärare i Rotskärsskolans idrottshall. Efteråt träffade vi hans familj.... *** PREMIUM: Här kan du läsa det långa reportaget om Joakim.

Läs mer om Joakim.
Gymdopning minskade

Dopning med anabola steroider bland män har halverats på gym som är anslutna till projektet 100 procent ren hårdträning — från 4 till 2 procent. Även andelen kvinnor som använt dopningspreparat har minskat. Det visar en kartläggning av användning av dopningspreparat, narkotika och kosttillskott på träningsanläggningar.

Vräkta – men inte för brotten

Dina barn kan utsätta hyreshuset för skadegörelse, sätta skräck i grannarna och förvara narkotika och vapen i lägenheten – utan att du vräks.Men betalar du inte hyran är du körd.Den slutsatsen kan man dra av en färsk hovrättsdom om tre Malmöfamiljer.

Läs mer om Malmöfamiljer.
Tre anhållna för dopinginnehav

Misstankar även om narkotika och vapenbrott

Vitt heroin skördar fler dödsoffer

Två brittiska män, 20 och 21 år gamla, har hittats avlidna på ett hotellrum i Amsterdam efter att ha misstagit sig på den narkotika de använt.

Läs mer om Amsterdam.
Vitt heroin skördar fler dödsoffer

Två brittiska män, 20 och 21 år gamla, har hittats avlidna på ett hotellrum i Amsterdam efter att ha misstagit sig på den narkotika de använt. — Männen har uppenbarligen dött efter att ha andats in vitt heroin genom näsan som de kan ha trott var kokain, säger polistalespersonen Rob van der Veen. En annan brittisk turist hittades död av samma orsak i förra månaden, och 17 personer har fått sjukhusvård.

Läs mer om Amsterdam, Männen, Rob och Veen.
Ungdomar greps med narkotika

Flera ungdomar greps på tisdagen i Kävlinge misstänkta för narkotikabrott.–De är misstänkta för spice- eller cannabispåverkan, säger stationschefen i Kävlinge Magnus Vendler.

Läs mer om Kävlinge.Senaste nyheternaNyhetsdatabasen - Nyheter på ett ställe
Nyhetsdatabasen är en nyhetsagent och sökmotor som samlar nyheter från svenska tidningar. Här kan du snabbt läsa aktuella nyheter eller göra sök flera år tilbaka.
Kontakt
post@nyhetsdatabasen.se

Senaste 24t
00 23 22 21 20 19 18 17 16 15 14 13 12 11 10 09 08 07 06 05 04 03 02 01