Narkotika


Hovrätt slår fast fängelsebeslut

HALMSTAD. En 22-årig man fick skyddstillsyn efter att ha dömts för misshandel, smuggling, narkotikasmuggling och för att ha använt narkotika.

Hittade ett halvt kilo knark – hos 70-åring

Vid polisens besök hos mannen i 70-årsåldern hittades nästan ett halvt kilo amfetamin. En större mängd hittades i vedboden och ytterligare narkotika fanns i en kökslåda. Nu åtalas pensionären för narkotikabrott – mot sitt nekande, skriver skaraborgslanstidning.se.

Narkotikaaffärer kan ligga bakom helgens våldsbrott

Ouppklarade narkotikaaffärer kan ligga bakom helgens brottslighet i Lessebo och Växjö som en 20-åring och hans 22-årige kamrat misstänks för. Polisen har beslagtagit narkotika och båda

Läs mer om Lessebo och Växjö.
Hade skarpladdad pistol i bilen

Luleå Den 22-årige mannen ska ha varit rejält påverkad av narkotika när han stoppades av polisen under natten mot onsdagen.

Många unga söker hjälp för missbruk

HALMSTAD. Rapporter som förskönar narkotika bidrar till att cannabis ökar bland ungdomar. Samtidigt är det många som söker hjälp vid unga år.

Polisen: `Föraren har inget körkort`

Den 34-årige mannen som körde bilen som kraschade på lördagsmorgonen strax norr om Sundsvall är Härnösandsbo. Enligt polisen ska han ha varit påverkad av narkotika.

Läs mer om Härnösandsbo och Sundsvall.
Misstänkta knarklangare gripna

Två unga män i Karlstad har på var sitt håll gripits med narkotika under natten. Mängden av narkotika var så pass stor att polisen misstänker att den inte var tänkt till eget bruk.

Läs mer om Karlstad.
Föraren påverkad - anhållen för kraschen

Den 34-årige Härnösandsbon som körde bilen ska enligt polisen ha varit påverkad av narkotika. Han anhölls på platsen misstänkt för bland annat vållande till annans död och grov kroppsskada.

Läs mer om Härnösandsbon.
Inför nolltolerans mot drogromantik

Antalet inlagda ungdomar med cannabismissbruk ökar stadigt. Nu krävs en ansvarstagande politik som tydligt tar avstånd från all relativisering av narkotika, skriver Sivert Aronsson (FP) och Kalle Bäck (KD).

Läs mer om Kalle Bäck och Sivert Aronsson.
Hittade narkotika vid husrannsakan

I helgen hittade polisen narkotika hemma hos en man och en kvinna i 20-årsåldern, boende i centrala Karlshamn, i samband med en husrannsakan. Det handlade om en mindre mängd narkotika.

Läs mer om Karlshamn.
Fängelse efterstöld av narkotika

Sju månaders fängelse, blev straffet för de två män från Jönköpings län som i våras stal narkotiska preparat från apoteket på Oskarshamns sjukhus.

Han testades positivt för kokain

Uppges ha åkt dit för narkotika

Här fanns knarkfabrik i villalägenheten

När polisen slog till mot en villalägenhet i Göteborg hittade de en omfattande cannabisodling i tält utrustade med ventilationsrör. I bostaden fanns också gödningsmedel, pengar, ett harpungevär och böcker om narkotika. Tre göteborgare åtalas nu på en rad punkter.

Läs mer om Göteborg.
23-åring körde drograttfull och utan körkort

Vilshärad. En 23-årig man körde bil utan körkort och var dessutom påverkad av narkotika. Det hände inte en utan två gånger i januari i år. 23-åringen åtalas nu för grov olovlig körning

Hård kritik mot Snoop Doggs Lisebergsgig

Kommunala Liseberg kritiseras nu för att ha bokat den drogliberale rapparen Snoop Dogg. Nattklubben Trädgår'n erbjöds att hålla i hiphopstjärnans efterfest – men tackade nej på grund av sin antidrogpolicy. – Han glorifierar användandet av narkotika som jag tycker är fruktansvärt, säger Albert Alexandersson, general manager på Trädgår'n.

Hård kritik mot Snoop Doggs Lisebergsgig

Kommunala Liseberg kritiseras nu för att ha bokat den drogliberale rapparen Snoop Dogg. Nattklubben Trädgår'n erbjöds att hålla i hiphopstjärnans efterfest – men tackade nej på grund av sin antidrogpolicy. – Han glorifierar användandet av narkotika som jag tycker är fruktansvärt, säger Albert Alexandersson, general manager på Trädgår'n.

2350 jointar hittade i cykel i Christiania

Det blev jackpott för dansk polisunder en aktion mot haschförsäljare i Christiania i tisdags. Sammantaget hittades 3 278 jointar och 310 haschkakor. - Insatsen mot köpare, säljare och leverantörer fortsätter. Vi fortsätter med ett massiv tryck mot de organiserade kriminella. Syftet är att göra det oattraktivt att ägna sig åt haschhandel, säger Jørgen Skov från Köpenhamnspolisen enligt ett pressmeddelande. Förutom narkotika hittade polisen flera olika typer av vapen under tillslaget.

NARKOTIKA: Gävlebo svalde opium - åtalas för smuggling

Den 62-åriga Gävlebon ska ha svalt över 20 gram opium och annan narkotika. Sedan försökte han passera gränsen till Sverige. Nu åtalas han för narkotikasmuggling. Smugglingsförsöket skedde den 23 april i år på Arlanda.

Läs mer om Arlanda, Gävlebon och Sverige.
Besättningens budskap: Spola knarket

Australiska budgetflygbolaget Jetstar har bett om ursäkt sedan en besättningsmedlem enligt uppgift uppmanat passagerare att medelst flygplanets toalett kvickt göra sig av med eventuell narkotika inför landning.

Läs mer om Jetstar.
Besättningens budskap: Spola knarket

Australiska budgetflygbolaget Jetstar har bett om ursäkt sedan en besättningsmedlem enligt uppgift uppmanat passagerare att medelst flygplanets toalett kvickt göra sig av med eventuell narkotika inför landning. Ombord på flighten satt ett antal passagerare på väg hem från en musikfestival, rapporterar australiska Daily Telegraph.

Läs mer om Daily Telegraph och Jetstar.
Tidigare toppnyhet hos Dagens nyheter:
Flygbesättningens budskap: Spola knarket

Australiska budgetflygbolaget Jetstar har bett om ursäkt sedan en besättningsmedlem enligt uppgift uppmanat passagerare att medelst flygplanets toalett kvickt göra sig av med eventuell narkotika inför landning.

Läs mer om Jetstar.
Halvår fängelse för stölder

Av Matilda Träff. Uppdaterad Sex månaders fängelse blir straffet för en 47-årig man som dömts för tre stölder, fyra snatterier, sex ringa narkotika brott och brott mot knivlagen.

Hade tagit narkotika

I söndags klockan 18 iakttogs en berusad chaufför vid Solberga köpcenter. Polis tillkallades och det visade sig att chauffören hade tagit narkotika och att han inte hade körkort.

Läs mer om Solberga.
Polisen: `Hög berusningsnivå under PDOL`

Piteå Polisens sammnfattning av helgen folkfest i Piteå visar att antalet personer som varit drogpåverkade och innehaft narkotika under festivalen ökat jämfört med tidigare år. Torsdag

Läs mer om Piteå.
Knarkbrott ökar på Emmabodafestivalen

100 narkotikabrott registrerades hos polisen under årets upplaga av Emmabodafestivalen som avslutades i helgen. Siffran kan jämföras med ett 60-tal anmälda narkotikabrott på festivalen i fjol. I år rapporterades sex överlåtelser av narkotika, 55 innehav och 39 fall av eget bruk.

Läs mer om Emmabodafestivalen.


Mest läst senaste veckan
1.  En död i lastbilsolycka


2.  E4/E20 öppen igen efter dödsolycka


3.  Jag dök och kände en arm


4.  Lesbiska kvinnor har fler orgasmer


5.  Stora översvämningar i Munkedal


6.  Skräckbesked för Stefan Löfven


7.  Lastbilschaufför omkom på E4


8.  Olycka stoppade tågtrafik


9.  Vält långtradare blockerar motorväg


10. Ulf Lundell bjöd på riktig allsångsfestSenaste nyheternaNyhetsdatabasen - Nyheter på ett ställe
Nyhetsdatabasen är en nyhetsagent och sökmotor som samlar nyheter från svenska tidningar. Här kan du snabbt läsa aktuella nyheter eller göra sök flera år tilbaka.
Kontakt
post@nyhetsdatabasen.se

Senaste 24t
00 23 22 21 20 19 18 17 16 15 14 13 12 11 10 09 08 07 06 05 04 03 02 01