Narkotika

Efter biljakt i natt: Tre polisbilar till verkstad

Tre polisbilar fick tas till verkstad efter en polisjakt mellan Malmö och Svedala natten mot tisdag. Föraren greps misstänkt för bland annat grov olovlig körning, narkotika- och olaga vapeninnehav. – Han hade pepparsprej på sig, säger Tomas Napiorkowski, inre befäl vid polisen i Malmö.
Läs mer om Malmö och Svedala.

Efter biljakt i natt: Tre polisbilar till verkstad

Tre polisbilar fick tas till verkstad efter en polisjakt mellan Malmö och Svedala natten mot tisdag. Föraren greps misstänkt för bland annat grov olovlig körning, narkotika- och olaga vapeninnehav. – Han hade pepparsprej på sig, säger Tomas Napiorkowski, inre befäl vid polisen i Malmö.
Läs mer om Malmö och Svedala.
Amfetamin visade sig vara socker
Tidigare i somras stoppade polisen en man i Skellefteå. Polisen hittade misstänkt narkotika i hans...
Läs mer om Skellefteå.
Boende river bodarna på Pusher Street
Skottdådet mot två poliser i Köpenhamns fristad Christiania har skapat häftiga reaktioner bland politiker, poliser och vanliga danskar. Nu reagerar de boende i Christiania själva. Under fredagen började de riva de bodar på Pusherstreet där narkotika säljs öppet - och där skottlossningen inträffade, rapporterar Ekstrabladet.
Martin Jonssons samtal till Lottas chef
Martin Jonsson, 33, kommer förutom mordet på Lotta Rudholm att åtalas för en rad andra brott. Det rör sig bland annat om grov fridskränkning och förtal av Lotta och misshandel mot en annan målsägande. En vecka innan han misshandlade Lotta till döds ringde han hennes chef och påstod att hon missbrukade narkotika. – Den misstänkte erkänner numera flera av gärningarna efter att inledningsvis inte ha velat kommentera dem, säger åklagare Tobias Kudrn till Aftonbladet.
Läs mer om Aftonbladet, Lotta och Lotta Rudholm.
Tillslag mot drönarknarkkurir
Brittisk polis har lyckats fånga två drönare med en last av mobiltelefoner och narkotika nära...
Narkotika tar allt fler liv i Sverige
Antalet dödsfall till följd av narkotika- och läkemedelsförgiftningar fortsätter att öka, om än marginellt. Cancer och hjärt-kärlsjukdomar är annars det som tar flest svenskars liv.
Läs mer om Sverige.
Narkotika tar allt fler liv
Antalet dödsfall till följd av narkotika- och läkemedelsförgiftningar fortsätter att öka, om än...
Tio års fängelse för storskalig knarkhandel
Det blev fällande dom och tio respektive två och ett halvt års fängelse för två män, 42 och 25 år gamla, som åtalats för storskalig smuggling och handel med narkotika och narkotikaklassade läkemedel.
Narkotika sprids via recept
Dödligheten där narkotika är inblandad har ökat dramatiskt. Orsaken till detta måste noga undersökas. Svensk narkotikapolitik skall präglas av vetenskapligt dokumenterade och väl kontrollerade metoder med behandling för dem som utvecklat ett beroende, skriver flera debattörer.
Två män misstänks för 3000 knarkaffärer
På tisdagen inleds rättegången mot de två män från Västsverige som misstänks för flertalet brott kopplade till narkotika. Tullverkets utredning mot männen tar upp närmare 3 000 försäljningar. – De två åtalade männen misstänks tillhöra de största försäljarna av narkotika via internet i Sverige under åren 2014, 2015 och början av 2016, säger Pär Eriksson, Tullverkets projektledare i ärendet i ett pressmeddelande.
Hade 1,2 kilo kokain i magen – döms till 5 år
Den 37-åringen hade 1,2 kilo kokain i magen, förpackat i flera småpåsar. Men själv trodde han att det var hästmedicin han svalde, och nu vill han att Högsta domstolen friar honom. – Han anser att han är oskyldig till detta. Att han försäkrat sig om att det inte var narkotika, säger advokaten Susanne Bergmyr.
Läs mer om Högsta och Susanne Bergmyr.
Fyra åtalas i misstänkt cannabishärva
Fyra unga personer står nu åtalade misstänkta för narkotikabrott i Borås. Ligan ska ha hanterat närmare tre kilo cannabis för försäljning. Polisen kunde avslöja gruppen genom spaning och telefonavlyssning. – Jag har inte hanterat någon narkotika i dag, men tidigare, flera gånger, säger en av de misstänkta i polisens förhör.
Sparkad Tillman stämmer Luleå
Jens Tillman, Luleås guldtränare i basket, fick sparken av klubben efter att ha erkänt drograttfylla. Men provsvaren visade inga spår av narkotika – och Tillman friades från misstankarna. Nu stämmer han Luleå Basket, skriver flera medier.
Läs mer om Luleå Basket, Luleå och Tillman.
Livsfarlig narkotika säljs lagligt
Det narkotiska läkemedlet Fentanyl går att köpa lagligt på internet i form av sprayburkar för...
Läs mer om Fentanyl.
Gömde 140 000 i låda och knark bakom tv:n
I en parfymlåda under sängbordet hade mannen i 20-årsåldern drygt 140 000 kronor i kontanter och i en plastpåse bakom tv:n gömde han narkotika. Han ska också ha försökt fly undan polisen på en motorcykel – vansinnesfärden i hög hastighet gick förbi en lekplats där det lekte barn. Nu åtalas mannen och flera av hans kompisar för en rad brott.
Därför skaffar sig mc-gängen nya tillhåll
De kriminella mc-gängen etablerar sig på nya platser i Sydsverige. I flera fall handlar det om orter långt ut på landsbygden. Orsaken tror polisen är att det är lättare att gömma vapen och narkotika där.
Läs mer om Sydsverige.
Gänget som säljer narkotika måste bort
Ett område där kriminella styr och där invånarna riskerar att berövas grundläggande samhällsservice. Oacceptabelt, menar Andras Schönström, kommunalråd med ansvar för trygghet och säkerhet i Malmö. – Den avgörande faktorn är att få bort gänget som säljer narkotika. De måste bort, säger han.
Läs mer om Malmö.
Doktoranden kan ha en psykisk störning
Doktoranden vid Uppsala universitet misstänks ha sålt narkotika och det dödliga giftet ricin via nätet. Han misstänks även ha försökt utpressa utländska myndigheter. Nu kommer ett nytt besked om 27-åringen – från rättspsykiatriska avdelningen i Huddinge.
Läs mer om Huddinge och Uppsala.
Utredningen kring doktoranden växer
Nu växer utredningen mot den brottsmisstänkte doktoranden vid Uppsala universitet. – Vi kommer att begära förlängd åtalstid med en månad, säger åklagaren Karolina Lindekrantz. 27-åringen misstänks ha sålt narkotika, det dödliga giftet ricin – och även försökt utöva utpressning mot tjeckiska myndigheter med hot om att sprida giftämnen.
Läs mer om Karolina Lindekrantz och Uppsala.
Pippi Långstrump får diagnos av psykolog
Pippi Långstrump kan ha varit i psykos, använt narkotika eller haft en hjärnskada. I alla fall enligt en ovetande psykolog som får i uppdrag av tv-profilen Niklas Källner att utreda en hemlig person med märkliga beteenden. – De här beteendena du har räknat upp låter ganska allvarliga flera av dem, säger psykolgen Martin Forster i ett nytt Youtubeklipp.
Läs mer om Martin Forster och Youtubeklipp.
Narkotikapåverkad man slog till polis
Polisen skulle kontrollera ett antal personer när av dem plötsligt började springa från platsen. I jakten som följde blev en polis slagen – nu är en 35-åring gripen i ärendet. – Han är misstänkt för våld mot tjänsteman, våldsamt motstånd och innehav och bruk av narkotika, säger Tommy Nyman, pressinformatör vid polisens ledningscentral region väst.
Läs mer om Tommy Nyman.
Här är lägenheten där dådet ska ha planerats
Här i en andrahandsuthyrd lägenhet på Rundradiogatan i Frölunda ska mördarna ha planerat dådet mot Vår krog och bar. När polisen tog sig in i lägenheten dagarna efter dubbelmordet fann de skyddsvästar, rester av narkotika - och dödskallemasker som påminner om de som mördarna har på övervakningsfilmerna. – Man har kartlagt människor och platser före morden, säger kammaråklagare Johan Udn.
Deras öde är tragiskt – men deras makt måste brytas
Det är inga småhandlare som utförde mordattacken på Vårväderstorget i Göteborg i mars förra året. I en lägenhet som knyts till de åtalade hittar polisen narkotika för nära åtta miljoner kronor. Det är stora pengar på spel i förorternas kriminella gäng.
Läs mer om Göteborg och Vårväderstorget.