Narkotika

Slängde ut vapen under polisjakt på E6

Mannen i 25-årsåldern försökte fly undan polisen på E6. Under färdens gång kastade han ut flera saker från bilfönstret – bland annat en påse med misstänkt narkotika och ett vapen. – Polismännen tror att vapnet är skarpt, säger Hans Lippens, presstalesperson hos polisen i region Väst.
Läs mer om Väst.

Bandidos-president gripen i stort tillslag

En västsvensk Bandidos-president greps natten till fredag efter en omfattande knarkrazzia, enligt uppgifter till GT. Samtidigt greps fyra andra män med Bandidos-kopplingar. – Att det finns narkotika i de här kretsarna är uppenbart, säger Tony Bengtsson, spaningsbefäl. Bandidosmännen släpptes ur häktet på fredagen men är fortfarande misstänkta.
Malmöpolisen slog till mot knarkliga
När den 29-årige mannen stoppades av Malmöpolisen misstänktes han vara påverkad av narkotika. Efter...
Läs mer om Malmöpolisen.
Misstänkta gängmedlemmar gripna vid gränsen Mexiko–USA
Mexikansk polis har gripit 22 misstänkta gängmedlemmar och dödat två andra i insats mot narkotika- och människosmugglare nära gränsen mot USA, enligt mexikanska myndighetskällor, rapporterar nyhetsbyrån AFP.
Läs mer om AFP, MexikoUSA och USA.

Här är polisens facit i jakten på kriminella

MALMÖ. När årets första sex månader passerats under 2015 var Malmöpolisen hårt pressad av en våldsspiral av mord, skjutningar och sprängningar. Då sattes tre så kallade Fokusgrupper in mot de kriminella. I dag kan Kvällsposten avslöja innehållet i en rapport om insatsen. Polisen beslagtog nästan 50 kilo narkotika, tre handgranater och 27 olika slags vapen samt kontanter och föremål till ett värde av 2, 2 miljoner kronor.
Fängelse för knarkgömmor vid plank
Utmed bullerplanket i Arlöv utanför Malmö hittade polisen en stor mängd narkotika och ett...
Läs mer om Arlöv och Malmö.
19-åring gripen för grovt vapenbrott
En 19-årig man har gripits misstänkt för grovt vapenbrott och för innehav av narkotika. Gripandet är en del av en satsning mot den organiserade brottsligheten i Helsingborg.
Läs mer om Helsingborg.
Fängelsestraff fastslogs, trots lovad bättring
En 27-årig man från Ängelholm har fått sitt fängelsestraff för narkotika- och dopningsbrott fastslaget av hovrätten.
Läs mer om Ängelholm.
Colombia legaliserar marijuana
Colombia tar nästa steg i sin allt mjukare taktik i kampen mot narkotika: I ett tv-sänt tal berättade landets president Juan Manuel Santos att det kommer att bli lagligt att odla, processa, importera och exportera cannabis och dess varianter för medicinskt bruk och för forskning.
Colombia legaliserar marijuana
Colombia tar nästa steg i sin allt mjukare taktik i kampen mot narkotika: I ett tv-sänt tal berättade landets president Juan Manuel Santos att det kommer att bli lagligt att odla, processa, importera och exportera cannabis och dess varianter för medicinskt bruk och för forskning.
Colombia legaliserar marijuana
Colombia tar nästa steg i sin allt mjukare taktik i kampen mot narkotika: I ett tv-sänt tal...
OS-hjälte i fängelse efter knarkskandal
OS-medaljören Nathan Baggaley tillverkade narkotika tillsammans med min bror. Nu har kanotisten dömts till över två års fängelse, rapporterar ABC News. – Jag skäms oerhört mycket, säger Baggaley.
Läs mer om Baggaley.
Ung man siktade med laser mot bilister
En ung man har omhändertagits av polis efter att han siktade med grön laser mot bilister längs vägen mot Anetorp. – När vi kom till platsen så uppträdde han som om han var påverkad av narkotika, säger Peter Adlersson, polisens presstalesman i Region Väst.
Polisjakt med hundar och helikopter
Polisen jagar just nu en eller flera personer i centrala Göteborg med hundar, patruller och helikopter.Jakten började när en bilförare drog ifrån en polisbil, dumpade bilen i centrala Göteborg och flydde platsen.– Utanför bilen hittade vi narkotika, säger Joakim Hansson, biträdande vakthavande befäl vid polisen i region Väst.
Läs mer om Göteborg, Joakim Hansson och Väst.
Läkare gav missbrukare narkotika
En specialistläkare, tidigare verksam i Umeå, blir av med legitimationen efter att ha skrivit ut...
Läs mer om Umeå.
24-åring odlade cannabis i garderoben
En 24-årig man har polisanmälts, misstänkt för ringa narkotikabrott och framställning av narkotika.
Narkomaner bör inte ses som brottslingar
Den som använder narkotika ses som en brottsling snarare än en människa i behov av hjälp. Det är problemet med dagens narkotikapolitik, skriver Björn Fries och Christina Gynnå Oguz i en replik.
Polisen fynd i bilen: Flera kilo narkotika
BROTT. Omkring tre kilo amfetamin, kokain och marijuana har påträffats i en personbil i Trollhättan, uppger polisen. Vid husrannsakan hemma hos den 30-årige föraren hittades ytterligare kilovis med amfetamin och kokain.
Läs mer om Trollhättan.
Narkotikalagarna bygger på moralpanik
Frågan som Sifo ställde kan inte ses som neutral. Det finns inte något sakligt argument för att behålla vårt konsumtionsförbud när det gäller narkotika, skriver Inger Forsgren och Magnus Callmyr i en replik.
Läs mer om Inger Forsgren och Sifo.
Kilovis med narkotika i bilen
Omkring tre kilo amfetamin, kokain och marijuana har påträffats i en personbil i Trollhättan,...
Läs mer om Trollhättan.
Kilovis med narkotika i bilen
Hunden Hicka, 10, är smugglarnas skräck
Hunden Hicka, 10, är något utöver det vanliga. En känslig nos och mycket rutin gör henne till smugglarnas skräck. Och Årets narkotikasökhund 2015. – Hon är lika alert, oavsett om det gäller 0,1 gram eller 25 kilo narkotika, säger hundföraren Ingemar Paulsson, 62, i Trelleborg.
Läs mer om Ingemar Paulsson och Trelleborg.