Narkotika

Ny polistopp vill fortsätta med drogkrig

Filippinernas nya rikspolischef lovar att fortsätta med president Rodrigo Dutertes krig mot narkotika.

Pappan överklagar: Treåring dog inte av knark

Inrikes. Pappan till den treåriga flicka som dog av en överdos narkotika överklagar domen, skriver Bohusläningen. Den 26-årige pappan hävdar att dottern dog av en bakterie och att han inte har orsakat hennes död.
Läs mer om Bohusläningen.
Pappan överklagar: Treåring dog inte av knark
Pappan till den treåriga flicka som dog av en överdos narkotika överklagar domen, skriver Bohusläningen.
Läs mer om Bohusläningen.
Inneboende gömde vapen, polis riskerar jobbet
En anhörig till en polis i Jönköpings län förvarade narkotika och ett vapen i polisens lägenhet.

Bandidos förlorade hela vapenlagret vid tillslaget

Det kriminella mc-gänget Bandidos i Stockholm har blivit av med sitt vapenlager.Vid tillslaget hittade polisen stora mängder automatvapen, sprängmedel och narkotika.– Vi har tagit i stort sett alla deras vapen, uppger en källa.
Läs mer om Stockholm.
Minska drogernas mörka baksida - det sparar mer pengar än att lägga ner BB
Det var fullständigt onödigt att lägga ned BB och akutkirurgi vid Sollefteå sjukhus, i varje fall av kostnadsskäl. Det finns betydligt mer pengar att spara på att minska de skador som alkohol, narkotika och läkemedelsmissbruk orsakar.
Läs mer om Sollefteå.
Knarkligornas hemliga nätverk i Skåne avslöjat
Knarkhandlare har under en längre tid haft en hemlig omlastningscentral i Malmö för att leverera narkotika över hela Sverige. Turerna har gått till bland annat Stockholm, Göteborg, Örebro och Härnösand.På två dagar körde till exempel en inhyrd chaufför 1 800 kilometer för att lämna kokain och cannabis värt flera miljoner kronor.Nu har stora delar av nätverken slagits ut.
Serstech tecknar sitt första avtal i USA
First North-listade Serstech, verksamt inom bland annat kemisk identifiering av sprängmedel och narkotika, har fått en order i USA värd 0,4 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.
Läs mer om USA.
Krigsvapen i polistillslag i södra Stockholm
Inrikes. En man sitter anhållen efter ett polisbeslag av ett större antal vapen och stora mängder narkotika i en bil i Skärholmen i södra Stockholm. Image-text: Stina Stjernkvist/TT
Läs mer om Skärholmen och Stockholm.
Krigsvapen i polistillslag i södra Stockholm
En man sitter anhållen efter ett polisbeslag av ett större antal vapen och stora mängder narkotika i en bil i Skärholmen i södra Stockholm.
Läs mer om Skärholmen och Stockholm.
Stort antal vapen hittade efter tillslag
På söndagskvällen tog polisen ett större antal vapen, stora mängder narkotika och sprängmedel i beslag i södra Stockholm.En person är anhållen misstänkt för grovt vapenbrott och grovt narkotikabrott.– Vissa av de här vapnen är tänkta att använda i krig, säger utredningsledare Jonas Lindberg på grova brottsektionen vid polisen i Stockholm syd.
Läs mer om Stockholm och Stockholm.En.
Duterte vill skynda på omstridd rättsprocess
Utrikes. Filippinernas president Rodrigo Duterte vill skynda på rättsprocessen mot en domare i landets högsta domstol, som gjort sig känd som en kritiker av presidentens dödliga krig mot narkotika.
Läs mer om Rodrigo Duterte.
Knark i skolast - rekordbeslag i Svinesund
Utrikes. Tack vare den erfarne narkotikahunden Ollie har den norska tullen gjort ett rekordbeslag av narkotika vid gränsen i Svinesund.
Läs mer om Ollie och Svinesund.
Knark i skolast - rekordbeslag i Svinesund
Tack vare den erfarne narkotikahunden Ollie har den norska tullen gjort ett rekordbeslag av narkotika vid gränsen i Svinesund.(TT) Tack vare den erfarne narkotikahunden Ollie har den norska tullen gjort ett rekordbeslag av narkotika vid
Läs mer om Ollie och Svinesund.
Kvinna ska ha kört drogpåverkad med knark i bilen – utan körkort
En kvinna i 20-årsåldern är misstänkt för narkotika brott, grov olovlig körning och drograttfylleri.Hon stoppades under natten till söndag i Helsingborg.
Läs mer om Helsingborg.
Problemen med alkohol och narkotika störst i Stockholm
Invånarna i Stockholms stad dricker mer alkohol, använder mer narkotika och feströker oftare än andra svenskar. Drygt 35 procent av kvinnorna mellan 17 och 29 år har påverkats negativt av anhörigas drickande.
Läs mer om Stockholm.
Åtta ton hasch beslagtaget i Spanien
Utrikes. Spansk polis säger sig ha beslagtagit över åtta ton hasch vid två tillslag i de södra delarna av landet. Image-text: Staden La Linea de la Concepcion är inkörsport till Spanien för mycket narkotika från Marocko. Arkivbild.
Läs mer om Concepcion, Marocko och Spanien.
Sälenbesökaren hade narkotika i kroppen - själv minns han ingenting
En ung man har dömts till dagsböter för att ha brukat narkotika i Sälen. Själv har mannen uppgett att han varken kan erkänna eller förneka brott eftersom han inte minns händelsen. Den nu dömde mannen är i 20-årsåldern och bosatt i Norge.
Läs mer om Norge och Sälen.
Pappan hade knark för 18 miljoner i bilen
Den 45-årige småbarnspappan åkte från Malmö till Norsborg utanför Stockholm med narkotika för 18 miljoner kronor i lasten.Allt fanns packat i Ikeakassar och gömt i ett lönnutrymme i bilen.Småbarnspappans fall blev att han parkerat bilen slarvigt och att han gav ett nervöst intryck när polisen ville prata med honom.
Läs mer om Ikeakassar, Malmö, Norsborg och Stockholm.
Här grips de efterlysta maffialedarna i Sverige
De två efterlysta maffialedarna misstänks ha drivit en verksamhet som pumpat narkotika från Balkan in i resten av Europa.I Sverige har de levt illegalt under radarn – med jobb i byggbranschen och gymträning på SATS.Efter en biljakt kunde en av dem gripas i Farsta.På måndagskvällen greps den andre efter ett tillslag mot en lägenhet i Brandbergen.
Tiggerifrågan hett ämne i Brottscentralens duell
I kväll möts Morgan Johansson (S) och Tomas Tob (M) för en debatt i Brottscentralen i Expressen TV. Ämnena är för kvällen är mängdbrott, tiggeri och narkotika.
Affärsidén sprack - fälls för narkotikabrott
Inrikes. Affärsidén var att importera och sälja vidare narkotikaliknande preparat som ännu inte hade hunnit klassas som narkotika i Sverige. Image-text: Vid ett tillfälle såldes narkotikaklassat fentanyl iväg till kunder.
Läs mer om Sverige.
"Nyfiken" narkotikaanvändare frias
Inrikes. En ung pojke frias av Svea hovrätt för narkotikabrott, skriver Dagens Nyheter som hänvisar till en artikel i Dagens Juridik. Image-text: Den 15-årige pojken ertappades med narkotika på sig.
Läs mer om Svea.
Provade narkotika av nyfikenhet – frias av hovrätten
Den femtonårige pojken hade provat tramadol och hade dessutom två kartor med med det narkotikaklassade preparatet i fickan. Ändå frias han av hovrätten. Åklagaren kunde inte motbevisa att anledningen till att han hade droger på sig var obetänksam nyfikenhet, rapporterar Dagens juridik.
Förskolebarn åt misstänkt narkotika
Inrikes. Ett förskolebarn i Kalmar kommun fick föras till sjukhus efter att hittat en tablett på förskolans gård - och ätit upp den.
Läs mer om Kalmar.