Narkotika

Snoops snabbtest var positivt

Första resultaten: rapstjärnan hade spår av narkotika i kroppen

Misstänkte mördaren påverkad av droger

I Kriminalvårdens personutredning berättar mannen i 25-årsåldern som misstänks ha mördat Anna Feldt, 25, att han lagt all sin lediga tid på kriminalitet och missbruk. Enligt chefsåklagare Niclas Wargren var han påverkad dagen som Anna Feldt mördades. – Både av alkohol och olika narkotika. Det vet jag av att han sagt det själv, säger han. Anna Feldts anhöriga berättar att Anna vid flera tillfällen försökte få den misstänkta mördaren att sluta missbruka.
Läs mer om Anna och Anna Feldt.
Misstänks för rån – försökte fly från polis
En man i 25-årsåldern greps på söndagen efter att han rånat en kvinna i Göteborg. Mannen försökte fly från polisen men fick se sig besegrad. – I hans ryggsäck hittar vi också gods från ett rån tidigare i morse och narkotika, säger polisens presstalesman Ulla Brehm.
Läs mer om Göteborg och Ulla Brehm.
Unga dricker mindre alkohol – kan bero på datavanor
Alkoholkonsumtionen hos landets niondeklassare är den lägsta sedan mätningarna började på 1970-talet. Även användandet av narkotika minskar, visar nya siffror. Konkurrens från internet beskrivs som en tänkbar förklaring till den historiska nedgången.

Fyra åtalas efter skräckkidnappningen

Efter kniv- och pistolhot ska boråsaren i 20-årsåldern ha tvingats att köra till Gävle – där han hölls fången under tortyrliknande förhållanden. Enligt åklagaren band de fast hans händer vid fötterna och hällde varmt och kallt vatten över honom, tvingade i honom narkotika och handsprit och misshandlade honom med en glasflaska. – Jag undrar vad de hade för plan, om han inte hade lyckats ta sig loss – hur skulle det här ha kunnat sluta? säger chefsåklagare Lars Göransson.
Läs mer om Gävle.
Sniffande succ för polisen på Roskilde
Under gårdagen öppnade Roskildefestivalen upp portarna för sina besökare. Men trots uppstarten för den populära festivalen var det nog polisen som rönte störst framgångar under premiärdagen. Med hjälp av knarkhundar kunde polisen gripa 116 personer med narkotika i fickorna. – Hundarna har varit runt och sniffat överallt, säger Carsten Andersen, kommunikationsansvarig hos Midt- och Vestsjællandspolisen till Ekstrabladet.
Flera högstadieelever åtalas i knarkhärva
En stor narkotikahärva håller på att utredas i Falkenberg. Nu åtalas 18 personer varav flera är elever på en högstadieskola. En 28-årig man misstänks för att ha sålt narkotika till ungdomar via sociala medier, skriver Hallands Nyheter.
Läs mer om Falkenberg.
Dödlighet i narkotika fördubblad – men inget görs
Narkotikadödligheten har ökat kraftigt i Sverige de senaste tio åren, men regeringen är villrådig. För varje ytterligare dag vi avvaktar dör människor vars liv hade kunnat räddas. Vi hade knappast sett samma politiska handfallenhet om det hade rört sig om ett mindre laddat område, ideologiskt och moraliskt, eller om dödsfallen hade gällt någon annan grupp i samhället. Det skriver tre experter inom området.
Läs mer om Sverige.
Drottning Silvia till Landskrona
Drottning Silvia kommer i oktober till Landskrona för att medverka på konferensen Sverige mot narkotika
Läs mer om Landskrona och Sverige.
Drottning Silvia till Landskrona
Drottning Silvia kommer i oktober till Landskrona för att medverka på konferensen Sverige mot narkotika
Läs mer om Landskrona och Sverige.
Jims langare tillbaka på Stockholms gator
Langaren var sannolikt den sista personen som såg 21-årige Jim Moberg innan heroinet tog hans liv. Svenska myndigheter har trott att han flyttat tillbaka till sitt hemland. Men nu är han tillbaka i Stockholm och fortsätter langa narkotika, enligt polisen. – Det är fruktansvärt att han kan få fortsätta. De här langarna är en fara för andras liv, säger Jims pappa Arne Moberg.
Läs mer om Arne Moberg, Jim Moberg och Stockholm.
Böter för sparkar mot polisbil
Det kostar en 34-årig Lundabo 16 184 kronor att med narkotika i kroppen sparka på en polisbil.Händelsen inträffade i augusti på Coop Forums parkering på Traktorvägen.
Läs mer om Lundabo och Traktorvägen.
Fler dör av narkotika – färre langare döms
Samtidigt som narkotika dödar allt fler döms färre langare för grova narkotikabrott. I Stockholm slår narkotikapolisen larm om bristande resurser. Polisen på nationell nivå menar att det är politikerna som har prioriterat annat än narkotikabekämpning.
Sålde knark genom sociala medier
Två män har fällts för att ha sålt narkotika genom marknadsföring i sociala medier i...
Narkotika bakom fler dödsfall än någonsin
686 personer dog med narkotika i kroppen förra året. Det är fler än någonsin och en ökning med nästan 100 fall jämfört med 2013. Heroindöden är rekordhög – samtidigt som läkemedlen för heroinavvänjning skördar allt fler liv. – Vi behöver göra betydligt mer för att vända utvecklingen, säger ansvarige ministern Gabriel Wikström, S.
Läs mer om Gabriel Wikström.
Femtiotal narkotikaåtalade i Halland
Närmare 50 unga män åtalas i Halmstad för försäljning och köp av narkotika. Sju av dem, 17 till 25...
Läs mer om Halland och Halmstad.
Dödade 50-årig man – för att köpa narkotika
Den 28-årige mannen häktades under fredagen, misstänkt för mordet på en 20-årig kvinna i Jönköping. För tio år sedan dömdes han och en kamrat för att ha dödat en man i 50-årsåldern. De visste att mannen fått sin pension. Deras lömska plan: Ta alla hans pengar för att kunna köpa knark. – Vi trodde att han hade mycket pengar, sa 28-åringen iskallt i polisförhör.
Läs mer om Jönköping.
Två fast för narkotikasmuggling
Vid två separata tillfällen greps två person med narkotika.
Öppnar för knarkande basketstjärna
Borås storstjärna Chris McKnight fick sparken när han testades positivt för narkotika för ungefär en månad sedan. Han står också åtalad för två fall av ringa narkotikabrott.
Öppnar för knarkande basketstjärna
Borås storstjärna Chris McKnight fick sparken när han testades positivt för narkotika för ungefär...
Öppnar för knarkande basketstjärna
Borås storstjärna Chris McKnight fick sparken när han testades positivt för narkotika för ungefär en månad sedan. Han står också åtalad för två fall av ringa narkotikabrott.
Polisen slog till – fann en hemmagjord pistol
GÖTEBORG. När polisen slog till mot en lägenhet i Björkekärr häromveckan fann de inte bara en mängd narkotika. I en av garderoberna fann polisen också en hemmatillverkad pistol. Nu åtalas mannen som säger att han själv provskjutit vapnet i Härlandaskogen.
Läs mer om Björkekärr och Härlandaskogen.
Polisen slog till mot langarna på Facebook
Poliserna spanade på Facebook och uppgav sig för att vara personer som ville köpa narkotika. Sedan slog de till. Insatsen Spindeln har nu lett till flera gripanden. –I vissa fall har vi gjort flera köp innan vi slagit till, säger insatschefen Stefan Edin.
Läs mer om Facebook och Stefan Edin.
Ny teknik räddningen för Tullen
Gigantiska röntgenapparater, pyttesmå kameror och en toalett som sorterar ut narkotika från avföring. Tekniska nymodigheter har hjälpt tullen på fötter efter det stora manfallet i mitten av 90-talet.
Läs mer om Tullen.
Ny teknik räddningen för Tullen
Gigantiska röntgenapparater, pyttesmå kameror och en toalett som sorterar ut narkotika från avföring. Tekniska nymodigheter har hjälpt tullen på fötter efter det stora manfallet i mitten av 90-talet.
Läs mer om Tullen.