Narkotika


Tidigare toppnyhet hos Sydsvenskan:

FMN: Det blir mer och mer spice

Direkt efter beskedet att en 25-åring misstänks ha dött av spice började telefonen ringa till Irene Renkler på Föräldraföreningen mot narkotika, FMN, i Kävlinge. Hon är orolig för ungdomarna.–Det blir mer och mer droger här. Allra mest just nu är det spice.

Skolanställd misstänkt för en knarkgömma

BORÅS. Mannen i 25-årsåldern jobbar på en skola i Borås. Nu åtalas han för narkotikabrott efter att hans fingeravtryck hittats på påsar med narkotika i en knarkgömma vid en skola. – Man kan inte ha ett jobb i skolan om man är åtalad för narkotikabrott, säger Dag Forsström, chef för Borås stads arbetslivsförvaltning.

Läs mer om Dag Forsström.
Tidigare toppnyhet hos Sydsvenskan:
Spicetillverkare gripen i Knislinge

På torsdagskvällen greps en 28-årig man i Knislinge, misstänkt för att ha tillverkat och sålt narkotika, bland annat spice.

Läs mer om Knislinge.
Misstänkt spicetillverkare anhållen

En 28-årig man från Östra Göinge kommun har anhållits misstänkt för att ha tillverkat och sålt drogen spice och andra narkotikaklassade preparat till skolungdomar. Mannen, som tidigare är känd av polisen, greps i torsdags efter spaning. I hans bostad påträffades bland annat narkotika, komponenter för tillverkning och kontanter.

Läs mer om Östra Göinge.

Spicetillverkare gripen i Knislinge

Misstänkt för att ha tillverkat och sålt narkotika, bland annat spice.

Läs mer om Knislinge.
Gott & Blandat kapat - kom till knarksajten

Barn som googlar om Gott Blandat kan nu komma att hamna på en sajt där narkotika säljs helt öppet. Det kända godismärket Gott Blandat har kapats av nätlangare för andra gången. – Det är väldigt negativt för oss att vårt varumärke förekommer i dessa sammanhang, säger Lars Påhlson, VD på Cloetta.

Läs mer om Blandat, Cloetta och Gott Blandat.
Föräldrar oroliga över spice: Många rädda

På Föräldraföreningen Mot Narkotika tar man dagligen emot samtal från oroliga föräldrar som misstänker att deras barn använder spice. – Många är rädda för att söka hjälp hos socialtjänsten och tror att deras barn kommer att bli stämplade för livet, säger rådgivaren Martin Philip i Malmö.

Läs mer om Malmö och Martin Philip.
Tidigare toppnyhet hos Dagens nyheter:
Så många åker fast för knark på jobbet

Fler testar positivt för narkotika på arbetsplatser. I år har 3,4 procent av drogtesten vid missbrukslaboratoriet på KI varit positiva. Det är främst traditionella droger, internetdroger testar vi nästan aldrig, säger Tomas Villn, enhetschef på Klinisk Farmakologi.

Läs mer om Klinisk Farmakologi.
Tidigare toppnyhet hos Expressen:
Tullens rekordbeslag – närmare 200 kilo knark

Lönnfack i villagaraget, störsändare i sovrummet och närmare 200 kilo narkotika. Nu åtalas fyra personer vid Malmö tingsrätt för inblandning i en stor narkotikahärva med kopplingar till Holland. En av de åtalade är en familjefar från norra Skåne.

Läs mer om Holland, Malmö och Skåne.
De åkte färdtjänst för att skicka knarkbreven

De åtalade männen från Falkenberg som har sålt narkotika över internet har postat breven i rekommenderade brev. Till sin hjälp har de använt falskt körkort, lantbrevbärare –och hemtjänsten. Knarket har de bland annat lagt i tv-spelsfodral. – Det handlar om någonstans mellan 50 och 100 resor med hemtjänsten som vi har identifierat, säger Charlotte Österlund, åklagare.

Spicesubstans kan klassas som knark

En substans som används som en biståndsdel i spice kan bli klassat som narkotika.

Spicesubstans kan klassas som knark

En substans som används som en biståndsdel i spice kan bli klassat som narkotika....

Spicesubstans kan klassas som knark

En substans som används som en beståndsdel i spice kan bli klassat som narkotika. Folkhälsomyndigheten har lämnat över en lista till socialdepartementet med sammanlagt 42 substanser som myndigheten vill ska klassas som narkotika eller hälsofarlig vara.

Spicesubstans kan klassas som knark

En substans som används som en biståndsdel i spice kan bli klassat som narkotika. Folkhälsomyndigheten har lämnat över en lista till socialdepartementet med sammanlagt 42 substanser som myndigheten vill ska klassas som narkotika eller hälsofarlig vara.

Svensk polis och FBI stoppade knarksajt

Den svenskspråkiga nätsajten hette Flugsvamp och sålde narkotika för miljoner internationellt. Svensk polis har nu i ett samarbete med Europol och FBI satt stopp för handeln.

Läs mer om Europol, FBI och Flugsvamp.
Man gömde pistol i ventilationstrumma

I Växjölägenheten hittade polisen narkotika och vapen. En pistol låg i en ventilationstrumma i badrummet och två i en necessär i garderoben. – Drogerna har gjort mig paranoid, säger 22-åringen som disponerat lägenheten i förhör.

Langarnas vårdslösa bilfärd blev deras fall

En polispatrull hajade till i samband med narkotikainsats när de såg en bil, synnerligen vårdslöst, svänga in på en parkering östra Göteborg. Vid tillslaget hittades såväl narkotika som vapen – samt flera väskor av samma typ som polisens egna insatsväskor. – Det var slarvigt av dem att köra som de gjorde kan man ju säga, säger Peter Adlersson, polisens presstalesman.

Läs mer om Göteborg och Peter Adlersson.
Langarnas vårdslösa bilfärd blev deras fall

En polispatrull hajade till i samband med narkotikainsats när de såg en bil, synnerligen vårdslöst, svänga på en parkering östra Göteborg. Vid tillslaget hittades såväl narkotika som vapen – samt flera väskor av samma typ som polisens egna insatsväskor. – Det var slarvigt av dem att köra som de gjorde kan man ju säga, säger Peter Adlersson, polisens presstalesman.

Läs mer om Göteborg och Peter Adlersson.
Missbruk bakom många brott

En mycket hög andel, 94 procent, av dem som missbrukade narkotika vid 30 års ålder begick brott....

Missbruk bakom många brott

En mycket hög andel, 94 procent, av dem som missbrukade narkotika vid 30 års ålder begick brott. Dödligheten i den gruppen är också stor, 40 procent av männen och 30 procent av kvinnorna avled före 56 års ålder, visar en studie vid Stockholms universitet.

Tjuv togs på Ullared – hade narkotika på sig

På söndagen greps en kvinna på varuhuset Gekås i Ullared. Hon togs på bar gärning när han stal varor, och hade även narkotika på sig. – Visst händer det ganska ofta att det ertappas tillgreppsbrott på Gekås, säger Jan Kaptein, vakthavande befäl vid Hallandspolisen.

Prisras på tung narkotika

Gatupriset på tung narkotika – heroin och amfetamin – har mer än halverats på 20 år, enligt Centralförbundet för alkohol och drogupplysning (CAN).

Läs mer om Centralförbundet.
Prisras på tung narkotika

Prisras på tung narkotika

Prisras på tung narkotika

Gatupriset på tung narkotika – heroin och amfetamin – har mer än halverats på 20 år, enligt...
Senaste nyheternaNyhetsdatabasen - Nyheter på ett ställe
Nyhetsdatabasen är en nyhetsagent och sökmotor som samlar nyheter från svenska tidningar. Här kan du snabbt läsa aktuella nyheter eller göra sök flera år tilbaka.
Kontakt
post@nyhetsdatabasen.se

Senaste 24t
11 10 09 08 07 06 05 04 03 02 01 00 23 22 21 20 19 18 17 16 15 14 13 12