Narkotika


Där antar cannabis en allt mer förädlad form och blir allt starkare.

Alkohol är ett större gissel sett till kostnader och mänskligt lidande än narkotika. Men det är inget argument för att legalisera cannabis – för i motsats till vad legaliseringsförespråkarna påstår är drogen inte harmlös.Det skriver Mikael Lindberg, som är Landskronas representant i Europeiska städer mot narkotika, ECAD, och tillhör socialtjänstens förvaltningsledning i staden.

Läs mer om Europeiska och Mikael Lindberg.
Tidigare toppnyhet hos Dagens nyheter:

Drönare med knark kraschade på parkering

Knarksmugglarna använder sig av alla möjliga metoder för att få fram sina varor. En drönare lastad med narkotika störtade nyligen på en parkeringsplats på sin väg mot USA.

Läs mer om USA.
Fler oroas över minskad spaning

Nedläggningen av polisens ungdoms- och narkotikagrupp oroar även de som arbetar med ungdomar som kommer i kontakt med narkotika.– Ungdomarna får möjlighet att missbruka längre, säger Mikael Lindberg, individ- och familjeförvaltningen.

Läs mer om Mikael Lindberg.
60.500 gripna för knarkbrott i Kina

Kinesisk polis har sedan slutet av september gripit 60.500 personer i en landsomfattande kampanj mot illegala droger, där över 11 ton narkotika beslagtagits, uppger nyhetsbyrån Nya Kina.

Läs mer om Kina och Nya Kina.

60 500 gripna för knarkbrott i Kina

Kinesisk polis har sedan slutet av september gripit 60 500 personer i en landsomfattande kampanj mot illegala droger, där över 11 ton narkotika beslagtagits, uppger nyhetsbyrån Nya Kina.

Läs mer om Kina och Nya Kina.
60 500 gripna för knarkbrott i Kina

Kinesisk polis har sedan slutet av september gripit 60 500 personer i en landsomfattande kampanj mot illegala droger, där över 11 ton narkotika beslagtagits, uppger nyhetsbyrån Nya Kina. Syntetiska droger som metamfetamin och ecstacy har blivit allt vanligare bland unga i kinesiska städer.

Läs mer om Kina och Nya Kina.
Åkte taxi för 10 000 – och smet från notan

Taxiresan mellan Helsingborg och Borlänge gick loss på den nätta summan 10 000 kronor. De tre ynglingarna som tagit den långa färden smet från notan - och nu rapporterar Dalademokraten att trion dessutom haft med sig ett beslag narkotika på gratisfärden.

Polis slog till mot Malmöbostad

Polisen i Malmö genomförde under tisdagskvällen en husrannsakan i en bostad på Söderkulla i jakt på narkotika.

Läs mer om Malmö, Malmöbostad och Söderkulla.
Knarket minskar bland unga i Vellinge

Både tillgången till och användandet av narkotika minskar bland Vellinges gymnasieelever, enligt en ny undersökning.

Läs mer om Vellinge.
Dansk polis har slagit till mot narkotikasmugglare

Dansk polis har slagit till mot en liga som misstänks ha smugglat narkotika mellan Danmark och Norge.

Läs mer om Danmark och Norge.
Tillslag mot narkotikasmugglare

Dansk polis har slagit till mot en liga som misstänks ha smugglat narkotika mellan Danmark och Norge. Två män som hade sex kilo hasch och två kilo ecstasy i bilen greps vid färjan i Helsingör under natten till lördagen.

Läs mer om Danmark, Helsingör och Norge.
Tillslag mot narkotikasmugglare

Dansk polis har slagit till mot en liga som misstänks ha smugglat narkotika mellan Danmark och...

Läs mer om Danmark.
Tillslag mot narkotikasmugglare

Dansk polis har slagit till mot en liga som misstänks ha smugglat narkotika mellan Danmark och Norge. Två män som hade sex kilo hasch och två kilo ecstasy i bilen greps vid färjan i Helsingör under natten till lördagen. Senare greps ytterligare fyra män i Köpenhamnsområdet, rapporterar nyhetsbyrån Ritzau. En av de misstänkta ska ha koppling till mc-gänget Bandidos.

MC-förare försökte köra ifrån polisen

Greps påverkad och med narkotika på sig.

49-åring körde rattfull i stulen bil Smycken stals från lägenhet Bensin stals från kyrkans garage

En 49-åring greps vid 22.30-tiden i tisdagskväll misstänkt för flera brott. Polisen stoppade mannen när han körde en bil som visade sig vara stulen dagen före i Halmstad. Mannen var påverkad av narkotika och hade även en mindre mängd narkotika på sig.Förutom detta är han även misstänkt för grov olovlig körning eftersom han saknade körkort.Efter förhör och tillnyktring släpptes han på fri fot igen.

Läs mer om Bensin, Halmstad och Smycken.
Norska narkotikabeslag rekordstora

Norsk tull har under förra året beslagtagit 11 kilo syntetisk narkotika. Det är en fördubbling jämfört med förra året.

Norska narkotikabeslag rekordstora

Norsk tull har under förra året beslagtagit 11 kilo syntetisk narkotika. Det är en fördubbling...

Norska narkotikabeslag rekordstora

Norsk tull har under förra året beslagtagit 11 kilo syntetisk narkotika. Det är en fördubbling jämfört med förra året. Syntetisk narkotika är inte bara upp till femtio gånger starkare är traditionell narkotika, den är också billigare — och svårare att upptäcka, enligt chefen för norska tullverket, Bjørn Røse. Under 2014 beslagtogs även 312 kilo kokain, 34 kilo heroin och 104 kilo amfetamin.

Läs mer om Bjørn Røse.
Körde full med vapen och narkotika i bilen

Vapenanalys påbörjas efter ett gripande i Munka Ljungby.

Läs mer om Munka Ljungby.
Man skadad efter biljakt i hög fart

En man skadades i samband med att polis jagade en personbil i hög fart vid Skene i Västergötland.Mannen var passagerare i bilen, som till slut körde av vägen. Vid bilen fanns en påse, som tros innehålla narkotika.

Läs mer om Skene och Västergötland.Mannen.
Man skadad efter biljakt i hög fart

En man skadades i samband med att polis jagade en personbil i hög fart vid Skene i Västergötland. Mannen var passagerare i bilen, som till slut körde av vägen. Vid bilen fanns en påse, som tros innehålla narkotika.

Läs mer om Skene och Västergötland.
Utnyttjade äldre man för pengar till droger

FALKENBERG. Unga missbrukare ska ha utnyttjat en sjukpensionär för narkotika och pengar. Totalt ska mannen ha lurats på omkring 140 000 kronor. Du alltså, jag kommer komma till dig nu och så kommer jag fucking skjuta dig, är det så du vill eller?, löd ett av hoten mannen fick ta emot enligt Hallands Nyheter.

Påverkad förare körde in i hus

En personbil plöjde på torsdagskvällen genom en trädgård i skånska Löddeköpinge innan den krockade med ett hus. Enligt polisen tros föraren ha kört påverkad av både narkotika och alkohol, och han misstänks också för andra trafikbrott, skriver expressen.se.

Läs mer om Löddeköpinge.
Påverkad förare körde in i hus

En personbil plöjde på torsdagskvällen genom en trädgård i skånska Löddeköpinge innan den krockade med ett hus. Enligt polisen tros föraren ha kört påverkad av både narkotika och alkohol, och han misstänks också för andra trafikbrott, skriver expressen.se. Föraren fördes med oklara skador till sjukhus i ambulans. Smällen var enligt vittnen rejäl, och räddningstjänsten tillkallades för att stötta upp huset.

Läs mer om Löddeköpinge.
Påverkad förare körde in i hus

En personbil plöjde på torsdagskvällen genom en trädgård i skånska Löddeköpinge innan den krockade med ett hus. Enligt polisen tros föraren ha kört påverkad av både narkotika och alkohol, och han misstänks också för andra trafikbrott, skriver expressen.se.

Läs mer om Löddeköpinge.Senaste nyheternaNyhetsdatabasen - Nyheter på ett ställe
Nyhetsdatabasen är en nyhetsagent och sökmotor som samlar nyheter från svenska tidningar. Här kan du snabbt läsa aktuella nyheter eller göra sök flera år tilbaka.
Kontakt
post@nyhetsdatabasen.se

Senaste 24t
05 04 03 02 01 00 23 22 21 20 19 18 17 16 15 14 13 12 11 10 09 08 07 06