Narkotika

Här är lägenheten där dådet ska ha planerats

Här i en andrahandsuthyrd lägenhet på Rundradiogatan i Frölunda ska mördarna ha planerat dådet mot Vår krog och bar. När polisen tog sig in i lägenheten dagarna efter dubbelmordet fann de skyddsvästar, rester av narkotika - och dödskallemasker som påminner om de som mördarna har på övervakningsfilmerna. – Man har kartlagt människor och platser före morden, säger kammaråklagare Johan Udn.

Deras öde är tragiskt – men deras makt måste brytas

Det är inga småhandlare som utförde mordattacken på Vårväderstorget i Göteborg i mars förra året. I en lägenhet som knyts till de åtalade hittar polisen narkotika för nära åtta miljoner kronor. Det är stora pengar på spel i förorternas kriminella gäng.
Läs mer om Göteborg och Vårväderstorget.
Prince hade mediciner klassade som narkotika
Prince hade narkotikaklassade opioider i sitt hem, uppger en källa för CNN. Polisen ska ha hittat tabletterna på Princes kropp och i hans hem vid dödstillfället. Medicinerna som hittats är beroendeframkallande, smärtstillande piller.
Läs mer om CNN.
Planet var lastat med 18 kilo kokain
I slutet av mars greps tre män misstänkta för att ha smugglat in en större mängd narkotika i ett...

Hittar rånoffer på Instagram

Ungdomar lockas av Instagramkonton där de erbjuds köpa alkohol och narkotika. Men när affären ska...
Läs mer om Instagram och Instagramkonton.
Gängledare dömd – hade knark i garage
I samband med en uppmärksammad mordutredning hittade polisen över 70 gram tung narkotika i Red Devils-ledarens mc-garage. Nu döms han till fem månaders fängelse för narkotikabrott.
Knarklangare hade granat i sovrummet
Vid tillslaget hittade polisen både narkotika och vad utredarna antog var ett kundregister för knarkförsäljning. Ovanpå mannen garderob låg dessutom en skarp handgranat. Nu döms 23-åringen till två års fängelse av Malmö tingsrätt, rapporterar Sydsvenskan.
Läs mer om Malmö och Sydsvenskan.
Knarkarna vann
Carl Michael Edenborg om det misslyckade kriget mot narkotika – och varför droger måste legaliseras
Smugglade 80 kilo knark i kalkstensblock
Sex personer har dömts till långa fängelsestraff sedan de försökt smuggla in 80 kilo narkotika gömt i två stora kalkstensblock.
Smugglade knark i kalkstensblock
Sex personer har dömts till långa fängelsestraff sedan de försökt smuggla in 80 kilo narkotika gömt...
Skarpladdat vapen hittat hos mc-gäng
Det var strax före midnatt under torsdagen som polisen slog till mot Red Devils villa i Trelleborg. På platsen beslagtogs narkotika och ett skarpladdat vapen, rapporterar Trelleborgsallehanda.
Tullens rekordbeslag – 311 kilo narkotika
Här är norska tullens rekordbeslag. En svensk passerade gränsen med 311 kilo narkotika i bilen. – Det är det största vi någonsin tagit. All time high, säger Kjersti Bråthen vid Kongsvingers tullkontor.
Läs mer om Kjersti Bråthen.
311 kg knark vid svensk-norsk gräns
Tullen i norska Kongsvinger, som gränsar till Värmland, gjorde ett rekordstort narkotikabeslag i slutet av november. 311 kg narkotika hittades i en bil som passerade gränsen, varav 233 kg var hasch, 40 kg marijuana, 27 kg amfetamin och 12 kg ecstasy, rapporterar NRK Hedmark og Oppland.
Läs mer om Kongsvinger, Oppland och Värmland.
312 kilo knark i beslag vid svenska gränsen
Tullen i norska Kongsvinger, som gränsar till Värmland, gjorde ett rekordstort narkotikabeslag i slutet av november. 311 kg narkotika hittades i en bil som passerade gränsen, varav 233 kg var hasch, 40 kg marijuana, 27 kg amfetamin och 12 kg ecstasy, rapporterar NRK Hedmark og Oppland.
Läs mer om Kongsvinger, Oppland och Värmland.
Festivalknarkande ska mätas i avlopp
Hur mycket narkotika används under Bråvallafestivalen? Det ska Norrköpings kommun försöka ta reda...
Läs mer om Bråvallafestivalen.
Skyllde vinglig färd på dödshot mot katten
När polisen stoppade den vinglande 53-åringen var hon påverkad av både alkohol och narkotika. Kvinnan själv försvarade sig med att hon var trött och rädd eftersom hennes sambo hotat att döda hennes katt. Nu döms kvinnan till fängelse av Halmstads tingsrätt, rapporterar Hallandsposten.
Läs mer om Hallandsposten.
Tre häktas misstänkta för knarksmuggling
Tre män häktades under lördagen misstänkta för att ha försökt smuggla en större mängd narkotika till Sverige i ett flygplan, rapporterar hd.se. Männen greps när flygplanet landade i Landskrona i onsdags kväll.
Läs mer om Landskrona och Sverige.
Mormor, mamma och son i stor knarkhärva
En man i 20-årsåldern och dennes mormor är sedan tidigare misstänkta för grovt narkotikabrott efter att polisen beslagtagit en stor mängd narkotika. Nu har även mamman till 20-åringen anhållits, misstänkt för delaktighet i knarkhärvan, skriver Borås Tidning.
Två personer till sjukhus efter bilolycka
En personbil körde i diket på länsväg 154 utanför Svenljunga. Två personer fick föras till sjukhus – en av dem misstänks för drograttfylleri. – Vi hittade narkotika i bilen, säger Tommy Nyman, presstalesperson hos polisen i region Väst.
Läs mer om Svenljunga, Tommy Nyman och Väst.
Klubbflygplan landade med narkotika
Tre misstänkta narkotikasmugglare greps i går under ett polistillslag på ett litet flygfält utanför...
Mormor och barnbarn häktade för knarkbrott
En mormor och hennes barnbarn från Boråstrakten har begärts häktade misstänkta för grovt narkotikabrott. Stora mängder narkotika har beslagtagits av polisen, men båda nekar till anklagelserna, uppger Borås Tidning.
Läs mer om Boråstrakten.
Mormor och hennes barnbarn i knarkfall
En mormor och hennes barnbarn har anhållits utanför Borås misstänkta för grovt narkotikabrott. Stora mängder narkotika har beslagtagits av polisen men båda nekar till anklagelserna, uppger Borås Tidning.
Knark hittades i livsmedelsbutik
Polisen hittade knark i en livsmedelsbutik i Tranemo efter en inspektion under torsdagen. Ägaren till butiken är nu misstänkt för narkotikabrott. – Vi har tagit tobak och narkotika i beslag, säger Peter Adlersson, polisens presstalesman i Västra Götaland.
Misstanken: Smugglat knark från Spanien
De misstänks ha smugglat narkotika från Spanien till Sverige. Nu ska de fyra män som greps i lördagens uppmärksammade knarkrazzia förhöras - samtidigt som en 28-årig misstänkt ligamedlem jagas internationellt. – Han är häktad i sin utevaro, säger åklagare Jonas Petersson.
Läs mer om Spanien och Sverige.
Sex anhållna efter stor polisinsats
Fem personer har anhållits för grovt narkotikabrott och ytterligare en för medhjälp efter en större insats i Landskrona och Köping. Aktionen gjordes efter en längre tids spaning mot personer som säljer narkotika i Landskrona enligt polisen.
Läs mer om Köping och Landskrona.