Naturfenomen

Snurrande isflak sällsamt naturfenomen

I början av veckan upptäckte Love Rynbäck från Överstbyn norr om Niemisel ett snurrande isflak i Korpforsen i Råne älvdal. – Jag har bott här i 13 år men aldrig sett en snurra i forsen, säger han.

Ovanligt naturfenomen – snurrande isflak

En issnurra är ett ovanligt naturfenomen som upptäcktes av Love Rynbäck från Överstbyn norr om Niemisel.
Här är det stört chans att uppleva magiskt norrsken
Norrsken –ett naturfenomen som aldrig slutar fascinera med sitt magiska sken och närmast hypnotiska rörelsemönster.Här listar vi åtta platser där chansen att få uppleva norrsken är som allra störst.
Björn Berglund, 34, blev vittne till naturfenomenet
Björn Berglund, 34, befann sig på en båt utanför Åstol, när han blev vittne till ett spektakulärt naturfenomen: en trombliknande virvelvind.– Jag är från Stockholm och inte van vid väder, så jag blev lite skärrad, skrattar han.
Läs mer om Stockholm och Åstol.

Här finns de vackraste regnbågarna i världen

Få naturfenomen är så vackra som regnbågar. Här är några av världens allra finaste - och platserna du ska besöka för att få se dem.
Här hittar du världens mäktigaste regnbågar
Få naturfenomen är så vackra som regnbågar. Här är några av världens allra finaste - och platserna du ska besöka för att få se dem.
Unika vinterfenomen: Ljuspelare och enorma istappar
Se bilderna från Europa och USA där vintern slagit till, och skapar nya formationer och naturfenomen.
Läs mer om Europa och USA.
Vackraste vattenfallen som tagna ur sagorna
Få naturfenomen är så vackra som ett riktig magnifika vattenfall.Nordamerika är rikt på dem.Här är de 14 finaste vattenfallen i USA.
Läs mer om USA.
Ovanligt naturfenomen i norra Sverige
Under lördagen möttes boende i Norrbotten av ett ovanligt naturfenomen. Under ett kraftigt åskoväder siktades en tromb på flera platser i området. - Jag var lite orolig för en båt som befann sig lite väl nära, säger Hansi Gelter, 55, som fångade tromben på bild.
Läs mer om Hansi Gelter, Norrbotten och Sverige.
Extremt högt tidvatten efter solförmörkelsen
Solförmörkelsen har skapat ett ovanligt naturfenomen. Dragningskraften på haven - tidvattnet - kommer att bli extremt under lördagen: 14,15 meter över det normala.
Norrsken i Norge – på jakt längs Hurtigruten
Norge kniper plats fem när Lonely Planet utser 2015 års bästa resmål. Skälet är naturfenomen som solförmörkelse och midnattssol - men framför allt norrsken. Vi klev ombord på Hurtigrutens fartyg Trollfjord och reste norrut i jakt på det magiska polarljuset.
Så bra är Interstellar
I en nära framtid har klimatförändringar och därpå följande naturfenomen gjort att skördar slår fel och människor får svårt att försörja sig. Cooper är en före detta pilot, numera bonde, som av en händelse ramlar på en grupp vetenskapsmän och forskare på en hemlig rymdstation ute i öknen.
Läs mer om Interstellar.
Så bra är Interstellar
I en nära framtid har klimatförändringar och därpå följande naturfenomen gjort att skördar slår fel och människor får svårt att försörja sig. Cooper är en före detta pilot, numera bonde, som av en händelse ramlar på en grupp vetenskapsmän och forskare på en hemlig rymdstation ute i öknen.
Läs mer om Interstellar.
10 fantastiska platser du inte visste fanns
Världen är full av märkvärdiga byggnader och naturfenomen. Här är tio fantastiska platser som många inte känner till.
DJ bjuder på rymdresa i natten
Klockan är 01.20 på onsdagsmorgonen och jag bevittnar ett naturfenomen. Paul Kalkenbrenner, den tyska skådespelar-DJ:n från Leipzig, pumpar ut sin atmosfäriska rymdresa till technomusik
Läs mer om Leipzig.
Inspiration från dramatiska landskap
Foto: Brabbu Soffbord Lapiaz är det franska ordet för ett naturfenomen där sten faller sönder och skapar dramatiska formationer i landskapet. Hos soffbordet med samma namn har sprickan
50 kilo fisk regnade över by
Bybor i västra Sri Lanka var nyligen med om ett märkligt naturfenomen, uppger BBC. En stor mängd fisk ska ha fallit från skyn – rakt på invånarnas hustak, vägar och fält.
Läs mer om BBC och Sri Lanka.
Ovanligt blodregn drar in över vårt grannland
I helgen kan ännu ett naturfenomen nå Norden. Hårda vindar från Afrika har dragit med damm från Sahara, vilket kan leda till att ett så kallat blodregn kan falla över Danmark.
Läs mer om Afrika, Danmark, Norden och Sahara.
Star Wars-inspirerat naturfenomen i öknen
Naturfenomenet ligger undangömt i Black Rock-öknen i den ödsliga amerikanska delstaten Nevada.
Läs mer om Black Rock-öknen och Nevada.
Sju fantastiska naturfenomen @ Odee
En himmel det regnar fisk från eller en eldig regnbåge. Att naturen är kapabel till att visa oss både de hemskaste och vackraste sakerna i världen blir så tydligt i den här bildserien.
Läs mer om Odee.
Flera larm om mystiskt ljusklot i Värmland
Ett blått ljussken, sedan ett orangefärgat klot. – Och därefter en kraftig smäll med rejäla ljudvågor. Det är vad vi fått inrapporterat, säger Leif Svensson, vakthavande befäl vid Värmlandspolisen till Expressen.se. Inget flyghaveri har rapporterats. Polisen tror att det handlar om ett naturfenomen.
Naturen sörjer Kim Jong-Il
Konstiga naturfenomen har bevittnats i Nordkorea efter ledaren Kim Jong-Ils död, rapporterar den statliga nyhetsbyrån KCNA. Det är inte bara det nordkoreanska folket som sörjer den döde ledaren, utan även själva naturen.
Läs mer om Kim Jong-Il och Nordkorea.
DN-test: Vulkaner
Vulkanen under den isländska glaciären Eyjafjallajökull fick på onsdagen sitt andra utbrott på kort tid. Testa dina kunskaper om om detta naturfenomen.
Läs mer om Eyjafjallajökull.
Stilla Havs-seglare stöter på vulkan
I en bloggpost visar besättningen på yachten Maiken upp ett bisarrt naturfenomen. ALLA NANOKS TIPS
Läs mer om Maiken.