Nba

Sven Gustavsson: Michael Jordan har fel om superlagen i NBA

Tampa. Michael Jordan har varnat för superlagen i NBA. Trots deras briljans menar Jordan att lagen inte är bra för konkurrensen. Uttalandet om två fantastiska lag och resten skräp har rört upp mångas känslor. Sven Gustavsson går på Nordamerikaspaning – NBA är ämnet för veckans text.

Här bryter stjärnan foten - spelare grät

NBA-stjärnan Gordon Hayward hade bara hunnit spela några minuter av nattens premiär.Då landade han fel - och bröt foten så illa att övriga spelare och publik chockades.- Det är en av de värsta skador jag någonsin sett, säger lagkamraten Kyrie Irving.
Läs mer om Kyrie Irving.
Otäckt benbrott inledde NBA-säsongen när Cleveland slog Boston
Tampa. Gordon Hayward bröt benet i sin första match för nya laget Boston Celtics då NBA-ligan i basket startade natten till onsdagens svensk tid.
Läs mer om Boston och Cleveland.

Sven Gustavsson: Utmanarna har stärkt upp men Golden State vinner andra raka NBA-titeln

Tampa. Trots att topplagen förstärkt under sommaren är det bara skador som kan stoppa Golden State Warriors att ta sin andra raka NBA-titel. Utmanarna Cleveland har fått Isaiah Thomas och Dwayne Wade för att hjälpa LeBron James till sin åttonde raka final. I natt svensk tid börjar NBA-säsongen.
Läs mer om Dwayne Wade och Golden State.
Här tar han protesterna till NHL – höjer näven
Det har gått som en våg över den amerikanska fotbollsligan och NBA. Nu har första NHL-spelaren protesterat under nationalsången för att uppmärksamma rasism och polisbrutalitet i USA. Tampa Bays J.T. Brown höjde sin knytnäve och sänkte blicken innan matchen på lördagen.
Läs mer om NBA, NHL och USA.
Jerebko fick nio minuter i debuten
Jonas Jerebko har spelat sin första basketmatch för sitt nya NBA-lag Utah Jazz.
Regel stoppar NBA-spelare från att protestera
I den kvinnliga proffsligan i basket i USA knäar spelare, eller lämnar planen, under nationalsången i protest mot hur svarta behandlas. Men när herrligan startar i oktober räknar NBA-kommissionären Adam Silver med att alla spelare står upp.
Läs mer om USA.
Värvningsbomb i NBA: Store stjärnan lämnar
Carmelo Anthony har varit publikfavorit i Madison Square Garden i sju säsonger.Nu lämnar fixstjärnan New York Knicks.Enligt ESPN flyttar 33-åringen till Oklahoma City Thunder i en jätteaffär.
Trump stoppar basketstjärna från att komma till Vita huset
Nu är president Donald Trump i bråk på Twitter igen. Basketstjärnan Stephen Curry från mästarlaget Golden State Warriors har sagt att han inte vill delta i det traditionella besök som NBA:s mästarlag gör i Vita huset – så därför blir det inget besök, enligt Trump.
Läs mer om Donald Trump, Trump, Twitter och Vita.
Portar superstjärnan – efter markeringen
NBA-stjärnan Stephen Curry har ställt sig tveksam till en kommande inbjudan till Vita huset – i protest mot Donald Trump.Nu drar USA:s president tillbaka sin inbjudan till världens kanske bästa basketspelare.Att få komma till Vita huset ska vara en stor ära för varje mästarlag, skriver Trump på twitter.
Läs mer om Donald Trump.Nu, Trump och Vita.
Nike lanserar uppkopplade kläder för Iphone-användare
Nikeconnect är en ny app som utnyttjar funktioner i IOS 11 och Iphone 7 och senare som kan parkopplas med nya uppkopplade NBA-tröjor.
Läs mer om Iphone och Iphone-användare.
Bilderna som visar ikonens förvandling
NBA-ikonen och tv-experten Charles Barkley har genomgått en förvandling.Bilderna från Barkleys senaste tv-framträdande har nu fått stor uppmärksamhet – och han hyllas för sin nya stil.Han ser fantastisk ut, skriver sajten news.com.au.
Efter ryktena - nu flyr storstjärnan
Clevelands stjärna Kyrie Irving har skrivit på för Boston Celtics i den amerikanska NBA-basketen. Samtidigt går Bostons storstjärna Isaiah Thomas åt andra hållet.
Läs mer om Kyrie Irving.
Längre NBA-säsong ska ge mer vila
Spelschemat var för tufft och NBA-lagen tvingades vila stjärnorna för att de skulle orka hela säsongen. Det gillade varken supportrar eller tv-bolag som inte fick se de allra bästa spela.
NBA till London i januari
I vinter kan den engelska publiken njuta av basket i absolut världsklass. Den 11 januari kommer nämligen NBA-lagen Boston Celtics och Philadelphia 76ers att spela en ligamatch i London.
Läs mer om London och Philadelphia.
NBA-stjärnan Curry kryddar golftävling
Veckans tävling på Web.com-touren, nivån under PGA-touren, är kryddstarkare än normalt. Anledningen: Basketstjärnan Stephen Curry, dubbel och regerande NBA-mästare med Golden State Warriors, ska extraknäcka på golfbanan Stonebrae utanför Oakland i Kalifornien.
Spekulerar om otrohet – efter familjebilden
NBA-stjärnan Mike Conley la ut en bild på sig tillsammans med sin fru och sin dotter.Det ledde till intensiva spekulationer om att Conleys fru varit otrogen mot honom.
Henrik Lundqvist inspireras av James Bonds kostymer
Henrik Lundqvist har åkt ner en plats när det gäller vem som är den bäst klädda idrottaren i världen. Den modeintresserade NHL-målvakten i New York Rangers är sexa på listan som NBA-stjärnan Russell Westbrook vinner.
Jonas Jerebko klar för Utah
Det har surrats ett tag om att den svenske basketstjärnan Jonas Jerebko varit på väg till NBA-laget Utah Jazz och i natt meddelade han själv på Twitter att det blir så, skriver Aftonbladet.
Läs mer om Aftonbladet, Twitter och Utah.
Klart i natt: Här är Jerebkos nya klubb
Det har surrats ett tag om att den svenske basketstjärnan Jonas Jerebko varit på väg till NBA-laget Utah Jazz och i natt meddelade han själv på Twitter att det blir så.
Läs mer om Twitter.
Bäst betald i NBA genom tiderna
Läs mer om NBA.
Klar för 20:e säsongen - i samma klubb
Det har bara hänt en gång tidigare – att en basketspelare spenderat 20 NBA-säsonger i samma klubb. Nu blir Dirk Nowitzki den andra spelaren genom tiderna att göra det, efter att ha skrivit på ett nytt avtal med Dallas.
Läs mer om Dirk Nowitzki.