Nba

Det är skamligt och pinsamt för hockeyn

NBA-spelare uppmanar till yttrandefrihet och tar striden mot fördomar och rasism.NHL gör tvärtom.Kid Rock står för underhållningen i samband med NHL:s All Star match.En artist som viftat med sydstatsflaggan, vrålat att idrottsmän som protesterar mot orättvisor ska hålla käften och som stöttar Donald Trump.
Läs mer om Donald Trump.

Här är Nikes nya Playstation-kicks

Nike har i ett samarbete med Sony och NBA-stjärnan Paul George utvecklat ett par basketkängor som hyllar Playstation.
Läs mer om Playstation och Sony.
Sven Gustavsson: Chicago Bulls nya hopp är finskt
Tampa. En lång, skottskicklig finländare har slagit NBA med häpnad. Lauri Markkanen har gett Chicago Bulls fans hopp om en ny storhetstid. Han har redan skrivit in sig i NBA:s rekordböcker och har faktiskt en anknytning till AIK. Här är Veckans Nordamerikaspaning.
Läs mer om AIK och NBA.
Sven Gustavsson: Den lille bolltrollaren måste nu snabbt hitta kemin med James
Tampa. Många resultat i NBA i höst har överraskat när stjärnor jobbat på att anpassa sig i nya miljöer. De närmaste månaderna måste de få ihop spelet för att kunna utmana mästarna Golden State. Isaiah Thomas är en av dessa stjärnor. I natt gjorde han äntligen debut i Cleveland efter sin skada. Här är Veckans Nordamerikaspaning.
Läs mer om Cleveland, Golden State och NBA.

Jättebråk med exet på grund av Jenner

NBA-stjärnan Blake Griffin är indragen i en bitter vårdnadstvist.Enligt The Blast vill han minimera det underhåll han ska betala till sitt ex Brynn Cameron och parets gemensamma barn.Bråket tog enligt sajten fart efter att Griffin blev ihop med Kendall Jenner.
Stjärnan död – nu har ex-frun gripits
NBA-stjärnan Lorenzen Wright mördades 2010 - och än så länge har ingen dömts för mordet.Nu har polisen gripit Wrights exfru misstänkt för inblandning i mordet.–Hon måste begravas, säger Lorenzen Wrights mamma enligt USA Today.
Jonas Jerebko bakom skrällsegern i Boston
Tampa. Jonas Jerebko kom tillbaks till Boston, gjorde sin bästa NBA-match och hans nya lag Utah Jazz skrällvann med 107–95. I säsongs längsta match vann till slut Oklahoma i Philadelphia.
Man åtalas för mord – på NBA-stjärna
NBA-stjärnan Lorenzen Wright mördades i Tennessee för drygt sju år sedan.Sedan dess har Wrights död varit ett mysterium.Men nu har polisen nått ett genombrott i utredningen - och fallet kan vara på väg att få en lösning.
Läs mer om Tennessee.
Jerebko bänkad igen när Utah föll
Svenske basketstjärnan Jonas Jerebko har svårt att få speltid i Utah Jazz. Efter att ha fått göra sitt första inhopp för säsongen – i 1 minut och 40 sekunder – senast mot Los Angeles Clippers var Jerebko åter helt bänkad borta mot Phoenix Suns. Som om inte det var nog vann Phoenix med 97–88 och gav Utah andra raka förlusten i NBA. Tuff förlust ikväll.
Läs mer om Jerebko, NBA, Phoenix, Utah och Utah Jazz.
Glädjebeskedet för alla svenska NBA-fans
Nu blir det premiär för livesända matcher från NBA i nystartade Sportkanalen.Dessutom kommer SportExpressen varje vecka att visa klipp från de största händelserna i världens bästa basketliga.
Sven Gustavsson: Michael Jordan har fel om superlagen i NBA
Tampa. Michael Jordan har varnat för superlagen i NBA. Trots deras briljans menar Jordan att lagen inte är bra för konkurrensen. Uttalandet om två fantastiska lag och resten skräp har rört upp mångas känslor. Sven Gustavsson går på Nordamerikaspaning – NBA är ämnet för veckans text.
Här bryter stjärnan foten - spelare grät
NBA-stjärnan Gordon Hayward hade bara hunnit spela några minuter av nattens premiär.Då landade han fel - och bröt foten så illa att övriga spelare och publik chockades.- Det är en av de värsta skador jag någonsin sett, säger lagkamraten Kyrie Irving.
Läs mer om Kyrie Irving.
Otäckt benbrott inledde NBA-säsongen när Cleveland slog Boston
Tampa. Gordon Hayward bröt benet i sin första match för nya laget Boston Celtics då NBA-ligan i basket startade natten till onsdagens svensk tid.
Läs mer om Boston och Cleveland.
Sven Gustavsson: Utmanarna har stärkt upp men Golden State vinner andra raka NBA-titeln
Tampa. Trots att topplagen förstärkt under sommaren är det bara skador som kan stoppa Golden State Warriors att ta sin andra raka NBA-titel. Utmanarna Cleveland har fått Isaiah Thomas och Dwayne Wade för att hjälpa LeBron James till sin åttonde raka final. I natt svensk tid börjar NBA-säsongen.
Läs mer om Dwayne Wade och Golden State.
Här tar han protesterna till NHL – höjer näven
Det har gått som en våg över den amerikanska fotbollsligan och NBA. Nu har första NHL-spelaren protesterat under nationalsången för att uppmärksamma rasism och polisbrutalitet i USA. Tampa Bays J.T. Brown höjde sin knytnäve och sänkte blicken innan matchen på lördagen.
Läs mer om NBA, NHL och USA.
Jerebko fick nio minuter i debuten
Jonas Jerebko har spelat sin första basketmatch för sitt nya NBA-lag Utah Jazz.
Regel stoppar NBA-spelare från att protestera
I den kvinnliga proffsligan i basket i USA knäar spelare, eller lämnar planen, under nationalsången i protest mot hur svarta behandlas. Men när herrligan startar i oktober räknar NBA-kommissionären Adam Silver med att alla spelare står upp.
Läs mer om USA.
Värvningsbomb i NBA: Store stjärnan lämnar
Carmelo Anthony har varit publikfavorit i Madison Square Garden i sju säsonger.Nu lämnar fixstjärnan New York Knicks.Enligt ESPN flyttar 33-åringen till Oklahoma City Thunder i en jätteaffär.
Trump stoppar basketstjärna från att komma till Vita huset
Nu är president Donald Trump i bråk på Twitter igen. Basketstjärnan Stephen Curry från mästarlaget Golden State Warriors har sagt att han inte vill delta i det traditionella besök som NBA:s mästarlag gör i Vita huset – så därför blir det inget besök, enligt Trump.
Läs mer om Donald Trump, Trump, Twitter och Vita.
Portar superstjärnan – efter markeringen
NBA-stjärnan Stephen Curry har ställt sig tveksam till en kommande inbjudan till Vita huset – i protest mot Donald Trump.Nu drar USA:s president tillbaka sin inbjudan till världens kanske bästa basketspelare.Att få komma till Vita huset ska vara en stor ära för varje mästarlag, skriver Trump på twitter.
Läs mer om Donald Trump.Nu, Trump och Vita.
Nike lanserar uppkopplade kläder för Iphone-användare
Nikeconnect är en ny app som utnyttjar funktioner i IOS 11 och Iphone 7 och senare som kan parkopplas med nya uppkopplade NBA-tröjor.
Läs mer om Iphone och Iphone-användare.
Bilderna som visar ikonens förvandling
NBA-ikonen och tv-experten Charles Barkley har genomgått en förvandling.Bilderna från Barkleys senaste tv-framträdande har nu fått stor uppmärksamhet – och han hyllas för sin nya stil.Han ser fantastisk ut, skriver sajten news.com.au.
Efter ryktena - nu flyr storstjärnan
Clevelands stjärna Kyrie Irving har skrivit på för Boston Celtics i den amerikanska NBA-basketen. Samtidigt går Bostons storstjärna Isaiah Thomas åt andra hållet.
Läs mer om Kyrie Irving.