Nepal

Över 40 döda i svår flygkrasch i Nepal

En stor del av passagerarna ombord på US-Banglas flight från Dhaka till Nepals huvudstad Katmandu har omkommit sedan planet kraschat och fattat eld i samband med landningen.
Läs mer om Dhaka, Katmandu och Nepal.

Många döda efter att passagerarplan kraschat

Många döda efter att ett passagerarplan har kraschat och fattat eld i Nepal.
Läs mer om Nepal.
Uppgifter om 50 döda i flygkrasch i Nepal
Ett passagerarplan har kraschat och fattat eld nära Katmandus internationella flygplats. Uppgifterna om antalet döda går isär. Uppemot 50 personer kan ha omkommit.
Läs mer om Nepal.

Live: Plan har kraschat i Nepal

Ett privatplan har kraschat i i Nepal. Följ räddningsarbetet live.
Läs mer om Nepal.
Flygplan har kraschat i Nepal
Ett passagerarflygplan har kraschlandat på Nepals internationella flygplats, uppger Sky News.
Läs mer om Nepal.
Flygkrasch i Nepal – dödsoffer befaras
Ett flygplan har kraschat på den internationella flygplatsen i Katmandu, Nepal. Enligt BBC som hänvisar till lokala medier rör det sig om ett plan från Bangladesh.
Läs mer om Bangladesh, Katmandu och Nepal.
Tradition tvingade ut menstruerande kvinna i kylan – dog av rökförgiftning
En kvinna i en by i Nepal har avlidit som följd av en kontroversiell tradition som föreskriver att menstruerande kvinnor inte får sova i bostadshuset, utan förvisas nattetid till skjul eller liknande.
Läs mer om Nepal.
Nepal kräver Telia på miljarder i skatt
Nepalesiska staten kräver delstatliga Telia på mångmiljardbelopp i skatt. Tvisten vill landet diskutera med företrädare för svenska staten. I mellandagarna kontaktade Nepal därför svenska utrikesdepartementet. Från svensk sida nobbar man Nepal.
Läs mer om Nepal och Telia.
Ensamma klättrare stoppas på Mount Everest
Nepal förbjuder ensamklättrare på landets berg, inklusive Mount Everest. Syftet är att minska antalet olyckor, meddelar myndigheter.
Läs mer om Mount Everest.
Quiz: Hur många huvudstäder kan du?
Är det Ottawa eller Toronto som är Kanadas huvudstad? Och vad heter huvudstaden i Nepal? Testa hur väl du känner till 21 av världens huvudstäder i DN:s quiz.
Läs mer om Nepal, Ottawa och Toronto.
Mia Parneviks fina gåva till mammorna
Mia Parnevik hälsar på i en av SOS barnbyar i Nepal i En resa för livet på TV3.Rörd av besöket beslutar hon sig för att hedra mammorna med både Zlatangåvor och fest.– Jag är ju faktiskt en festprisse, jag gillar att man firar, säger Parnevik.
Läs mer om Nepal, Parnevik och Zlatangåvor.
Parneviks svåra möte med barnen
Mia Parnevik och Robert Aschberg besöker ett korttidsboende för gatubarn i Nepal i tisdagens avsnitt av En resa för livet.Barnens tragiska historier gör Mia Parnevik djupt berörd.– Det är en tung känsla, säger hon i programmet.
Parneviks tårar – bryter ihop av synen
I TV3-programmet En resa för livet träffar Penny Parnevik tre föräldralösa syskon i Nepal.Det är ett möte som får henne att bryta ihop i tårar.– Jag önskar att jag kunde ge allt jag har till de här, för de förtjänar det mer än jag gör, säger Penny Parnevik i programmet.
Läs mer om Nepal.Det och Penny Parnevik.
Parneviks bryter ihop i programmet
Penny Parnevik möter fattiga barn i Nepal – och kan inte sluta gråta.Den känsliga scenen visas i TV3:s En resa för livet, ett program till förmån för föreningen SOS Barnbyar.– Det slog mig i hjärtat när de sade det där, säger Penny Parnevik i programmet.
Läs mer om Nepal och Penny Parnevik.
Parneviks sammanbrott – efter hemska tragedin
I TV3:s serie En resa för livet åker sex svenska kändisar till Nepal för att skildra livet.Där får Mia Parnevik en chock när hon besöker elvaåriga Rosalie, som lever med sin alkoholiserade mamma.– En mamma som är gravt alkoholiserad och hon får jobba med bära sand och tegelbruk på ryggen. Inga barn ska få ha det så, säger Mia Parnevik i programmet.
Läs mer om Mia Parnevik, Nepal och Rosalie.
Marcus lämnade allt – för att cykla till Nepal
Otränad, oerfaren och visste inte hur man lagade en punktering. Marcus, 28, bytte livet i Göteborg mot livet på en cykel. Nu hoppas han kunna ta sig hela vägen till Nepal.– Jag vill inspirera andra att egentligen bara släppa allt och dra, säger Marcus Perfjell.
Läs mer om Göteborg och Nepal.
Överfull buss störtade ner i flod över 30 döda
31 personer, varav elva barn, har omkommit sedan en buss störtat ner i en flod i Nepal under lördagen, skriver AFP.
Läs mer om AFP och Nepal.
Störtade mot döden i buss
Minst 31 människor har hittats omkomna efter en bussolycka i Nepal; fler dödsoffer befaras.
Musikhjälpen belyser barnsexhandel
Nepal, Filippinerna, Ghana och Bulgarien är bara några länder där barn utnyttjas i sexhandel. För att belysa och förbättra denna situation blir årets tema i Musikhjälpen Barn är inte till salu.
1400 döda och 41 miljoner drabbade efter monsunen
Monsunregnen i Asien har resulterat i minst 1400 dödsfall i Indien, Nepal, Pakistan och Bangladesh, enligt Reuters.41 miljoner människor har drabbats av monsunen.Två tredjedelar av Bangladeshs yta har översvämmats.
Miljontals drabbade av översvämningar
Ovanligt omfattande monsunregn har orsakat massiva översvämningar i Indien, Bangladesh och Nepal. I veckan hamnade delar av 20-miljonersstaden Bombay under vatten. Hittills har runt 1 200 personer dött i översvämningarna i södra Asien.
Läs mer om Asien, Bangladesh, Bombay, Indien och Nepal.
Minst 160 männsikor har dödts i översvämningar i Nepal
Översvämningar och jordskred har hittills krävt minst 160 människors liv i södra Nepal, norra Indien och Bangladesh, rapporterar AP.I Nepal ska minst 70 människor ha dödats.
Läs mer om Bangladesh, Indien och Nepal.