Netflix

Volvos nya drag kan skaka om bilvärlden

Affärsmodell är den riktiga nyheten – inte XC40. Volvo har sneglat på Apple och Netflix i ett drag som kan skaka om bilvärlden. SvD:s motorexpert Jonas Fröberg går igenom flipparna och flopparna från lanseringen i Milano.
Läs mer om Apple, Milano och Netflix.

Nu kan du se Netflix i hdr på IOS – men bara på vissa enheter

Netflix har uppdaterat sin app med stöd för formatet.
Läs mer om Netflix.
Bilden i barnprogrammet gör föräldrar rasande
Barnprogrammet Biet Maya skapar stor ilska i USA - efter att en mamma upptäckt en tecknad penis i serien.Jag är extremt äcklad av det, och det är inget mina barn ska behöva se skriver mamman på Facebook.Avsnittet av serien har nu plockats bort från amerikanska Netflix efter upptäckten, skriver The Mirror.
Skandal om inte fler ser filmen svensk bio svek
Bäst på tv just nu: Här är guldkornen på SVT, Netflix och HBO. SvD:s film- och tv-redaktör Elias Björkman guidar till favoriter och intressanta nyheter i det digitala tv-utbudet.
Läs mer om HBO, Netflix och SVT.

Netflix värsta konkurrenter är sömn och utekvällar

9 frågor till Yenia Zaba, talesperson för Netflix i Norden, om egenproducerat innehåll, konkurrenssituationen och skandinavisk tv.
Läs mer om Netflix, Norden och Yenia Zaba.
Bäst på tv just nu: Elev pekas ut för penisbrott
Här är guldkornen på SVT, Netflix och HBO. SvD:s film- och tv-redaktör Elias Björkman guidar till favoriter och intressanta nyheter i det digitala tv-utbudet.
Läs mer om HBO, Netflix och SVT.
Star Wars- och Marvel-filmer lämnar Netflix - flyttar till Disney
Lämnar Netflix och andra streamingtjänster under 2018. Disneys egen tjänst får sedan premiär under 2019.
Läs mer om Disney och Netflix.
Störst av allt blir Netflix första svenska tv-serie
Malin Persson Giolitos thrillerroman blir första svenska dramat på strömningstjänsten.
Läs mer om Netflix.
Succromanen blir Netflix första svenska serie
En tv-serie efter Malin Persson Giolitos roman Störst av allt blir den första svenskproducerade originalserien på Netflix, skriver bolaget i ett pressmeddelande.
Läs mer om Netflix och Störst.
Frångår principen – så säkra är Netflix på tv-succ
Årets enskilt största tv-upplevelse och David Dencik som du aldrig sett honom förut. Här är tv-höstens bästa och mest lovande serier, enligt SvD:s tv- och filmredaktör Elias Björkman.
Läs mer om David Dencik och Netflix.
Rivieraliv kantat av våld, lögner och hemligheter
Bäst just nu: Här är guldkornen på SVT, Netflix och HBO. SvD:s film- och tv-redaktör Elias Björkman guidar till favoriter och intressanta nyheter i det digitala tv-utbudet.
Läs mer om HBO, Netflix och SVT.
Dominansen är total – kan någon hota Netflix?
Netflix är okrönt kung av betalade strömningstjänster. Men trots att positionen är urstark så börjar utmanare att skönjas. Mycket kan hända och Netflix kan absolut rubbas, säger Magnus Anshelm, vd på tv-mätningsföretaget MMS.
Läs mer om Netflix.
Dominansen är total – kan någon hota Netflix?
Netflix är okrönt kung av betalade strömningstjänster. Men trots att positionen är urstark så börjar utmanare att skönjas. Mycket kan hända och Netflix kan absolut rubbas, säger Magnus Anshelm, vd på tv-mätningsföretaget MMS.
Läs mer om Netflix.
La la land-regissören Damien Chazelle gör ny serie för Netflix
La la land-regissören Damien Chazelle har värvats till Netflix för att göra serien Eddy som kretsar kring en jazzklubb i dagens multikulturella Paris.
Läs mer om Damien Chazelle, Eddy och Netflix.
Stjärnan Jonah Hills dramatiska förändring
Stjärnan från Wolf of Wall Street fortsätter att chockera fansen med sina utseendeförändringar.Jonah Hill har tappat en del vikt vilket förändrat hans utseende.Under inspelningen av den nya Netflix-serien Maniac syns Hill tillsammans med Emma Stone.Men Jonah Hill ser helt annorlunda ut – skådespelaren är knappt igenkännbar.
Netflix satsar på eget knark
De har gett succserier som House of cards och Stranger things till sina tittare – och nu vill Netflix stimulera publiken ytterligare. Som ett pr-jippo lanserar Netflix flera olika sorter av sin egen cannabis, skriver The Guardian.
Läs mer om House, Netflix, Stranger och The Guardian.
Rapace vågade scen i nya filmen
Skådespelerskan Noomi Rapace gör en vågad nakenscen i den nya Netflix-filmen What Happened to Monday.Nu berättar den svenska stjärnan om svårigheterna att spela in scenen.– Det är definitivt det svåraste jag någonsin gjort, säger hon till Daily mail.
Sträckkollar du serier? Så mycket sabbar det din sömn
Bara ett avsnitt till.Hur många gånger har man inte ställt sig själv den frågan precis innan läggdags?Nu avslöjar en ny studie att personer som sträckkollar på exempelvis Netflix ökar risken för sömnproblem med nästan 100 procent.
Läs mer om Netflix.
Hynek Pallas: Ozark är ett resursslöseri i realtid
Tv-seriens hyllade guldålder föddes när folk flydde Hollywoods allt syrefattigare filmvärld. Goda ider fick inte gehör bland lukrativa blockbusters för barn – så flyktingarna skapade något nytt. I två decennier, från Sopranos till Top of the lake, har det inneburit en narrativ revolution. Med framför allt Netflix nya serie Ozark, ett hyllat pengatvättdrama i redneckmiljö, ser jag också hur kulmen på denna gyllene era gestaltar sig.
Läs mer om Netflix, Ozark och Top.
Netflix producerar spelfilm om Utøya
Paul Greengrass film om terrordåden på Utøya och i regeringskvarteren i Oslo 2011 ska produceras av Netflix, skriver norska NTB.
Läs mer om NTB, Netflix, Oslo och Utøya.
Veckans tv-tips: Barnlik får poliskår att rysa
Det här är guldkornen på SVT, Netflix och HBO vecka 34. SvD:s film- och tv-redaktör Elias Björkman guidar till favoriter och intressanta nyheter i det digitala tv-utbudet.
Läs mer om HBO, Netflix och SVT.
Johan Croneman: Inga illusioner om ren idrott finns kvar efter Icarus
Vill ni behålla ert allra sista hopp om en ren och dopningfri idrottsvärld skall ni definitivt undvika den hängivne amatörcyklisten Bryan Fogels hårresande dokumentär Icarus (Netflix).
Kristofer Ahlström: Netflix påminner om den gamla filmdiktaturen
Bröderna Coens film om 50-talets Hollywood heter Hail, Caesar! av en anledning. Den utspelar sig i en tid där filmstudiomonopolet var så totalt att skådespelare, regissörer och manusförfattare fick svära trohet mot de härskande bolagsmogulerna för att få fortsätta jobba. Genom att skriva långtidskontrakt med en enda filmstudio blev stjärnorna i det närmaste feodalt livegna, vissa bodde i flera år i husvagnar på studions mark, och hade lika lite inflytande över sina karriärer som sina kärleksliv.
Läs mer om Caesar, Hail och Hollywood.
Fredrik Strage: En blodigare version av The Avengers och mina förväntningar är höga
I dag fredag har The Defenders premiär på Netflix. Det ser ut att bli en vuxnare, smutsigare och blodigare version av The Avengers. Fredrik Strage skriver Marvel-hjältarnas filmhistoria.
Läs mer om Netflix.
Netflix satsar 56 miljarder på egna tv-serier och filmer
Streamingjätten ökar på med ytterligare sju miljarder dollar som ska gå till egenproducerat material. Samtidigt höjs priset och det övriga biblioteket fortsätter krympa.