Netflix

Netflix mest ambitiösa långfilm hittills

Mudbound lyfter sig över genrekonventionerna tack vare det osentimentala berättarsättet. Skådespeleriet är överlag lysande, Mary J Blige förtjänar en Oscar för sin insats, skriver SvD:s Anna Hellsten.
Läs mer om Mary J Blige och Oscar.

Här är de 11 bästa komedierna på Netflix

Ett gott skratt förlänger livet – det vet alla.Kolla in listan med de bästa komedierna för dig som vill blir riktigt, riktigt gammal.Här är Netflixfilmerna som får dig att skratta.
Läs mer om Netflix och Netflixfilmerna.
Norge nästa land att blockera Popcorn Time
Piraternas Netflix får stryk i grannlandet. Efter en ny rättstvist tvingas internetleverantörer blockera Popcorn Time och flera undertextsajter.
Läs mer om Popcorn Time.
Smutsiga filmen Netflix ska vinna en Oscar med
Bäst på tv just nu: Här är guldkornen på SVT, Netflix och HBO. SvD:s film- och tv-redaktör Elias Björkman guidar till favoriter och intressanta nyheter i det digitala tv-utbudet.
Läs mer om HBO, Netflix, Oscar och SVT.

18 julfilmer du inte får missa på Netflix

Jul är inte bara mat och presenter. Det är även härliga julfilmer att gosa in sig i under de långa mörka kvällarna. Här är 18 du inte ska missa.
Läs mer om Netflix.
Star Wars och Marvel-serier planerade för Disneys streamingtjänst
Musens hus laddar inför streamingkriget med nya serier för Star Wars, Marvel, Monsters Inc, High School Musical och ett lägre pris än Netflix.
Tv-recension: Höstens mest laddade serie bär ett blodstänkt förkläde
Margaret Atwoods Alias Grace har förvandlats till en lågmäld, laddad och fascinerande miniserie på Netflix. Helena Lindblad ser en spöklikt aktuell kvinnoskildring som delar DNA med HBO-serien The handmaid's tale.
Läs mer om DNA och Netflix.
Reese Witherspoon och Jennifer Aniston aktuella för Apple-exklusiv serie
Enligt uppgifter ska det bli ett drama och Netflix har tidigare varit intresserade av rättigheterna.
Noomis obehagliga möte med Weinstein
Noomi Rapace är med i Netflix största produktion någonsin.Trots att hon dissade skandalmogulen Harvey Weinstein som lovade henne en Oscar i början av sin karriär – har den svenska skådisen gjort succ i Hollywood.– Harvey och jag har aldrig tyckt om varandra, säger hon till Di Weekend.
Netflix bryter helt med Spacey
Streamingtjänsten Netflix meddelar att den bryter alla samarbeten med skådespelaren Kevin Spacey, 58, efter anklagelserna mot Spacey om försök till våldtäkt och sexuella trakasserier.
Läs mer om Kevin Spacey och Spacey.
Netflix bryter med Kevin Spacey
För en vecka sedan anklagade skådespelaren Anthony Rapp Kevin Spacey för att ha förföra honom när han bara var 14 år gammal.Sedan dess har flera andra trätt fram och vittnat om Spaceys trakasserier och nu väljer Netflix att bryta helt med Spacey och att skriva bort honom från manuset till nästa säsong av succserien House of cards.
Netflix bryter helt med Spacey
Läs mer om Spacey.
Nexflix bryter med Kevin Spacey
För en vecka sedan anklagade skådespelaren Anthony Rapp Kevin Spacey för att ha förföra honom när han bara var 14 år gammal.Sedan dess har flera andra trätt fram och vittnat om Spaceys trakasserier och nu väljer Netflix att bryta helt med Spacey och att skriva bort honom från manuset till nästa säsong av succserien House of cards.
DN väljer: Veckans bästa tv-serier – vecka 44
Nicholas Wennö tipsar om tre serier på Netflix och SVT.
Läs mer om Netflix och SVT.
Netflix pausar inspelningen av House of cards
Inspelningen av säsong sex av House of cards pausas på obestämd tid efter anklagelser mot huvudrollsinnehavaren Kevin Spacey.
Läs mer om House och Kevin Spacey.
Alla nyheter på Netflix i november 2017
I november släpper Netflix några klassiska filmer och en del egenproducerat material.Vad sägs om Men in black (1 och 2), Purple Rain eller Marvel-filmen Captain America: Civil War eller första säsongen av serien The Punisher?Men även den egenproducerade Alias Grace om ett uppmärksammat dubbelmord i Kanada på 1840-talet.
House of cards lägger ner – ett dygn efter anklagelserna mot Kevin Spacey
Efter sex säsonger och anklagelser om ett sexuellt ofredande lägger Netflix ner succserien House of cards med Kevin Spacey i huvudrollen.
Läs mer om House, Kevin Spacey och Netflix.
House of Cards skrotas – efter sexanklagelserna
NEW YORK. Det blir ingen mer säsong av succserien House of Cards.Det meddelar Netflix efter att skådespelaren Kevin Spacey anklagats för sexbrott.– Vi är djupt bekymrade, skriver Netflix i ett uttalande.
Läs mer om Cards.Det, House, Kevin Spacey och Netflix.
10 bästa anime på svenska Netflix just nu
Bara tecknat - och ingen Pokmon. Här är de tio bästa animetitlarna på Netflix just nu.Det är serier, långfilmer och en kortfilm. Betygen är från Imdb, där användare över hela världen rankar filmer efter en tiogradig skala.
Läs mer om Imdb, Netflix och Pokmon.
Norska stjärnorna chockade av filmen
Netflix-dokumentären Ikaros har chockat en hel idrottsvärld.De norska längdstjärnorna Marit Björgen och Ingvild Flugstad Östberg har sett filmen – och reagerar starkt.–Åh, fy fan. Jag höll på att dö när jag såg den, säger Östberg till Dagbladet.
Nu finns säsong 2 av Stranger Things ute på Netflix
Årets mest efterlängtade och hajpade tv-säsong går äntligen att se lagom till Halloween.
Läs mer om Halloween och Netflix.
Jobbade som flyttgubbe – nu slår han i Hollywood
Han gör succ i Hollywood med omtalade Netflix-dramat Narcos.Men bara för ett år sedan tvingades Matias Varela jobba som flyttgubbe för att ha råd med räkningarna.– Jag hade inga jobb, men jag hade ekonomiskt behov, säger Matias Varela i en intervju med Robert Laul i Aftonbladet.
Så bra är nya säsongen av Stranger things
Netflix-succn är tillbaka – större och mer påkostad men med välkänt koncept. I andra säsongen av Stranger things kämpar barnen inte bara mot tentakelmonster – utan också en obrydd vuxenvärld.
Läs mer om Stranger.
Kulturskymning: Mindhunter – en ovanligt okillig killserie?
Veckans avsnitt av DN Kulturs podcast Kulturskymning handlar om två aktuella Netflix-serier – Star Trek: Discovery och Mindhunter.