Netto

Khaleel Kassab hotades med kniv på arbetet

Han har blivit skallad av en snattare och hotad av en knivbeväpnad man inne i butiken där han arbetar, på Netto i Trelleborg. Khaleel Kassab riskerar hot och våld på jobbet - men är ändå inte rädd för att gå dit.
Läs mer om Netto och Trelleborg.

Matkedjans slag för miljön – inför pant på plastpåsar

Plastpåsar plågar miljön. Varje år förorenas haven runtom i världen.I ett steg att minska användandet av plastpåsar inför butikskedjan Netto nu pant på sina platspåsar.– Vi är överväldigade av hur systemet har mottagits, säger Michael Løve som är vd för Netto International.
Kött återkallas – risk för förekomst av salmonella
Lågpriskedjan Netto återkallar nötgrytbitar av varumärket Köttmästaren.Anledningen är att det finns en risk för att salmonella kan förekomma, skriver matbutikskedjan i ett pressmeddelande.

Nu inför butikskedjan Netto pant på sina plastpåsar

Förra året började många klädbutiker i Sverige att ta betalt för plastpåsar. Det ledde till att användningen av plastpåsar minskade - rejält. Här kan du läsa mer om hur det har gått sedan svenska butiker började ta betalt för påsar.
Läs mer om Netto och Sverige.
EMU: Handelsbalansen vände från minus till plus
Euroområdets netto i handelsbalansen mot resten av världen visade ett överskott på 3,3 miljarder euro i januari, att jämföra med ett netto på -1,4 miljarder euro i januari 2017. Det framgår av icke säsongsrensad statistik från Eurostat.
Läs mer om Eurostat.
JUST NU - PÅ FD: Överraskas inte av Nyasha-problem - krävs dyr skilsmässa
Nyasha Mushekwi uppges vara aktuell för Djurgården men några förhandlingar existerar inte med Kinaproffset. Däremot överraskas inte Dif av Zimbabwe-anfallarens problem - Nyasha som i dag har cirka fem miljoner netto i årslön.
Löfven lovar fler vårdanställda till 2022
Statsminister Stefan Löfven (S) lovar 14 000 fler anställda netto i vården till 2022. Det är ett tufft mål, säger han.
Löfven lovar fler vårdanställda till 2022
Statsminister Stefan Löfven (S) lovar 14 000 fler anställda netto i vården till 2022. – Det är ett tufft mål, säger han.
Susannes vrede efter upptäckten på Netto
Susanne Thore, 50, köpte kärnfria katrinplommon på Netto.Trodde hon.Men på ett av dem bet hon sönder en kindtand.– Efteråt kände jag en otrolig smärta, säger hon.
Läs mer om Netto och Netto.Trodde.
Euroområdets handelsöverskott minskade
Euroområdets netto i handelsbalansen mot resten av världen visade ett överskott på 25,4 miljarder euro i december, att jämföra med ett netto på +27,6 miljarder euro i december 2016. Det framgår av icke säsongsrensad statistik från Eurostat.
Läs mer om Eurostat.
Man påkörd utanför butik
En man i 50-årsåldern blev påkörd vid 11-tiden på lördagen, utanför Netto i Norrköping.Mannen klarade sig utan allvarliga skador, uppger vakthavande befäl vid polisen.
Läs mer om Netto och Norrköping.Mannen.
Person påkörd av bil utanför Netto
Läs mer om Netto.
Lamphållare återkallas – stor risk för stöt
Netto måste återkalla en lamphållare.Enligt Elsäkerhetsverket är lamphållaren farlig – och riskerar ge en elchock.
13-årig flicka hotad av knivman utanför Netto
En man hotade på lördagen flera personer utanför Netto i Halmstad.Mannen var beväpnad med kniv och uppträdde hotfullt mot flera personer.Bland annat en 13-årig flicka.
Läs mer om Halmstad.Mannen och Netto.
Två barn dog av förgiftning – nu slår familjen ifrån sig
Två personer dog och ytterligare nio förgiftades av svamp i Danmark i måndags.Men fem dagar senare kan fortfarande ingen svara på varför.– Varför skulle vi plocka svamp när det kostar 13 kronor på Netto, svarar pappan på påståendena om att det skulle vara grön flugsvamp, enligt TV Øst.
Läs mer om Danmark och Netto.
Lasse Swärd: Nya reglerna för tjänstebil – en mardröm
Nästa år blir det dyrare att ha tjänstebil. Redan från årsskiftet bryts värdet av trängselskatterna ut ur kalkylen och läggs på föraren. Det kan netto handla om en tusenlapp mer i månaden för en förare i Stockholm, enligt uträkningar av konsulten Ronny Svensson på Ynnor AB.
Så mycket får Göteborg efter spårvagnsfiaskot
I flera år har Göteborgs stad och den italienska spårvagnstillverkaren Ansaldobreda fajtats efter problem med rostiga och funktionsodugliga spårvagnar.Göteborg krävde tillverkaren på 570 miljoner, men får i slutändan bara 120 miljoner netto.Det meddelas i ett pressmeddelande efter skiljenämndens dom.
Läs mer om Ansaldobreda och Göteborg.
Tjuven erkände stölden – nu biktar sig fler för Netto
En mystisk brevskrivare erkände några stölder av tomflaskor från Netto.Varuhuset lade upp brevet på Facebook och skrev att brevskrivaren är förlåten.Nu används kommentarsfältet för många danskar som vill lätta sina samveten för alla möjliga små synder.Kära Sille, ja, det var jag som åt upp ditt godis, skriver en mamma till sin dotter.
Läs mer om Facebook, Netto och Netto.Varuhuset.
Polska ligans stöldturn på Ica, Jula och Willys
Den polska stöldligan har på sin turn genom Sydsverige stulit varor för flera hundra tusen kronor från Netto, Jula, Ica och Dollarstore.Även Willys och B. Ohlsson har råkat ut för ligan.Bland annat misstänks tjuvarna ha stulit eltandborstar, choklad och hudvårdsprodukter för tiotusentals kronor.Nu ska männen upp i rätten.– De här produkterna stjäl man för att kunna sälja vidare, säger åklagare Andreas Bergman vid Åklagarkammaren i Halmstad.
71-åring knivhuggen till döds – för en mobil
På väg till netto blev den 71-årige mannen stoppad av en yngre man som krävde att han skulle ge ifrån sig sin väska.Den äldre mannen vägrade – och blev då brutalt knivhuggen.– Det kandes for javligt... tarmarna kom fram, berättade offret i polisförhör.71-åringen avled efter flera månader på sjukhus – och nu åtalas en man i 35-årsåldern för mord.
Får drömkontrakt - för att rata Sverige
Helsingborgs IF kan tvingas vänta på Andreas Granqvists återkomst.Krasnodar har inte gett upp hoppet om att förlänga avtalet.Enligt uppgifter till Kvällsposten jobbar den ryska klubben hårt för att behålla landslagskaptenen och är beredd att erbjuda landslagskaptenen ett kontrakt värt omkring 80 miljoner kronor netto per år för de kommande två säsongerna.
Läs mer om Kvällsposten och Sverige.
JUST NU: Storbråk vid Netto – en knivskadad
På lördagseftermiddagen larmades polisen till Vårgårda där flera personer ska ha varit inblandade i ett bråk utanför Netto.En man har förts till sjukhus med förmodade knivskador mot huvud och hals.– Det handlar om ytliga sådan men de är riktade mot hals och huvud, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesman i region Väst.Ingen gärningsman har gripits.
JUST NU: Storbråk vid Netto – en skadad
På lördagseftermiddagen larmades polisen till Vårgårda där flera personer ska ha varit inblandade i ett bråk utanför Netto.En man har förts till sjukhus med förmodade knivskador mot huvud och hals.– Det handlar om ytliga sådan men de är riktade mot hals och huvud, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesman i region Väst.Ingen gärningsman har gripits.
Stort bråk – minst en ska vara skadad
På lördagseftermiddagen larmades polisen till Vårgårda där flera personer ska ha varit inblandade i ett bråk utanför Netto.En yngre man ska vara lindrigt skadad, uppger polisen på sin hemsida.
Läs mer om Netto.En och Vårgårda.