Netto

Lamphållare återkallas – stor risk för stöt

Netto måste återkalla en lamphållare.Enligt Elsäkerhetsverket är lamphållaren farlig – och riskerar ge en elchock.

13-årig flicka hotad av knivman utanför Netto

En man hotade på lördagen flera personer utanför Netto i Halmstad.Mannen var beväpnad med kniv och uppträdde hotfullt mot flera personer.Bland annat en 13-årig flicka.
Läs mer om Halmstad.Mannen och Netto.
Två barn dog av förgiftning – nu slår familjen ifrån sig
Två personer dog och ytterligare nio förgiftades av svamp i Danmark i måndags.Men fem dagar senare kan fortfarande ingen svara på varför.– Varför skulle vi plocka svamp när det kostar 13 kronor på Netto, svarar pappan på påståendena om att det skulle vara grön flugsvamp, enligt TV Øst.
Läs mer om Danmark och Netto.
Lasse Swärd: Nya reglerna för tjänstebil – en mardröm
Nästa år blir det dyrare att ha tjänstebil. Redan från årsskiftet bryts värdet av trängselskatterna ut ur kalkylen och läggs på föraren. Det kan netto handla om en tusenlapp mer i månaden för en förare i Stockholm, enligt uträkningar av konsulten Ronny Svensson på Ynnor AB.

Så mycket får Göteborg efter spårvagnsfiaskot

I flera år har Göteborgs stad och den italienska spårvagnstillverkaren Ansaldobreda fajtats efter problem med rostiga och funktionsodugliga spårvagnar.Göteborg krävde tillverkaren på 570 miljoner, men får i slutändan bara 120 miljoner netto.Det meddelas i ett pressmeddelande efter skiljenämndens dom.
Läs mer om Ansaldobreda och Göteborg.
Tjuven erkände stölden – nu biktar sig fler för Netto
En mystisk brevskrivare erkände några stölder av tomflaskor från Netto.Varuhuset lade upp brevet på Facebook och skrev att brevskrivaren är förlåten.Nu används kommentarsfältet för många danskar som vill lätta sina samveten för alla möjliga små synder.Kära Sille, ja, det var jag som åt upp ditt godis, skriver en mamma till sin dotter.
Läs mer om Facebook, Netto och Netto.Varuhuset.
Polska ligans stöldturn på Ica, Jula och Willys
Den polska stöldligan har på sin turn genom Sydsverige stulit varor för flera hundra tusen kronor från Netto, Jula, Ica och Dollarstore.Även Willys och B. Ohlsson har råkat ut för ligan.Bland annat misstänks tjuvarna ha stulit eltandborstar, choklad och hudvårdsprodukter för tiotusentals kronor.Nu ska männen upp i rätten.– De här produkterna stjäl man för att kunna sälja vidare, säger åklagare Andreas Bergman vid Åklagarkammaren i Halmstad.
71-åring knivhuggen till döds – för en mobil
På väg till netto blev den 71-årige mannen stoppad av en yngre man som krävde att han skulle ge ifrån sig sin väska.Den äldre mannen vägrade – och blev då brutalt knivhuggen.– Det kandes for javligt... tarmarna kom fram, berättade offret i polisförhör.71-åringen avled efter flera månader på sjukhus – och nu åtalas en man i 35-årsåldern för mord.
Får drömkontrakt - för att rata Sverige
Helsingborgs IF kan tvingas vänta på Andreas Granqvists återkomst.Krasnodar har inte gett upp hoppet om att förlänga avtalet.Enligt uppgifter till Kvällsposten jobbar den ryska klubben hårt för att behålla landslagskaptenen och är beredd att erbjuda landslagskaptenen ett kontrakt värt omkring 80 miljoner kronor netto per år för de kommande två säsongerna.
Läs mer om Kvällsposten och Sverige.
JUST NU: Storbråk vid Netto – en knivskadad
På lördagseftermiddagen larmades polisen till Vårgårda där flera personer ska ha varit inblandade i ett bråk utanför Netto.En man har förts till sjukhus med förmodade knivskador mot huvud och hals.– Det handlar om ytliga sådan men de är riktade mot hals och huvud, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesman i region Väst.Ingen gärningsman har gripits.
JUST NU: Storbråk vid Netto – en skadad
På lördagseftermiddagen larmades polisen till Vårgårda där flera personer ska ha varit inblandade i ett bråk utanför Netto.En man har förts till sjukhus med förmodade knivskador mot huvud och hals.– Det handlar om ytliga sådan men de är riktade mot hals och huvud, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesman i region Väst.Ingen gärningsman har gripits.
Stort bråk – minst en ska vara skadad
På lördagseftermiddagen larmades polisen till Vårgårda där flera personer ska ha varit inblandade i ett bråk utanför Netto.En yngre man ska vara lindrigt skadad, uppger polisen på sin hemsida.
Läs mer om Netto.En och Vårgårda.
Miljonklippet efter stjärnförsäljningen
Viktor Claesson, 25, lämnar Elfsborg för ryska Krasnodar.Enligt uppgifter till Borås Tidning får Elfsborg 20 miljoner i övergångssumma och Claesson själv 8-10 miljoner kronor netto om året i lön.– Inga kommentarer, säger Elfsborgs klubbchef Stefan Andreasson.
Ikeas rekordvinst i år: 41 miljarder i netto
Ikea slår vinstrekord – med 41,1 miljarder kronor i nettoresultat. Det är första gången kedjan når över fyra miljarder euro under ett enskilt år. Dessutom slår möbelkedjan försäljningsrekord, skriver Dagens industri.
Unga stal kassan från synskadad man
Den synskadade Bingolottoförsäljaren hade kämpat i två dagar med att sälja lotter utanför en Netto-butik i Halmstad.När han gick därifrån var två pojkar i tonåren framme och stal kassan.
Synskadad försäljare rånad - av två pojkar
Den synskadade Bingolottoförsäljaren hade kämpat i två dagar med att sälja lotter utanför en Netto-butik i Halmstad.När han gick därifrån rånades han på kassan av två pojkar i tonåren.
Synskadad försäljare rånades av tonårspojkar
Den synskadade Bingolottoförsäljaren hade kämpat i två dagar med att sälja lotter utanför en Netto-butik i Halmstad.När han gick därifrån rånades han på kassan av två pojkar i tonåren.
Storbråk vid Netto – en person till sjukhus
Ett bråk uppstod utanför en Nettobutik på Kirseberg i Malmö vid lunchtid på måndagen. En person har förts till sjukhus med ambulans. – Det ska ha varit ganska många som varit inblandade, säger Fredrik Bratt vid polisens ledningscentral.
Nettos miss – satte upp bilder på snattare
Netto i Älmhult hade satt upp bilder på misstänkta snattare i ingången till butiken. Det berättar Smålandsposten. – Vi ska inte sätta upp några bilder. Har vi misstänkta snattare i butiken är det polisen som ska kontaktas. Det har vi gjort tydligt för både denna butiken och våra andra, säger Nettos VD Bent Holm.
Läs mer om Smålandsposten och Älmhult.
Netto anklagas för annonsfusk
Den danska lågpriskedjan Netto anklagas för annonsfusk med lockvaror. Enligt anonyma butikschefer som tidningen Fri Köpenskap talat med så får butikerna ibland bara in ett fåtal av de varor som annonseras ut till låga priser.
Läs mer om Fri Köpenskap och Netto.
Kinas centralbank dränerade marknaden på 645 miljarder yuan
Kinas centralbank, PBOC, drog tillbaka 645 miljarder yuan netto, eller 97 miljarder dollar, från banksystemet under de senaste fem dagarna. Det rapporterar Bloomberg News.
Stopp för burägg i danska matbutiker
Snart är det stopp för burägg i flera danska livsmedelsbutiker. Butikskedjorna Netto, Føtex och Bilka kommer att sluta sälja buräggen senast i vid 2017 års utgång.
Läs mer om Bilka och Føtex.
Stopp för burägg i danska matbutiker
Snart är det stopp för burägg i flera danska livsmedelsbutiker. Butikskedjorna Netto, Føtex och Bilka kommer att sluta sälja buräggen senast i vid 2017 års utgång.
Läs mer om Bilka och Føtex.
Vinnaren till 35 miljoner saknas
En Netto-kund i danska Vejle kan snart skratta hela vägen till kassan. Efter lördagens lottodragning har en ensam vinnare kammat hem närmare 35 miljoner kronor. Nu har Danske Spil gått ut med en efterlysning för att försöka komma i kontakt med den än så länge okända miljonvinnaren, rapporterar bt.dk.
Läs mer om Danske Spil och Vejle.
Årets 10 bästa tjänstebilar
Tjänstebilsmarknaden är stekhet. Det har aldrig funnits så många bra och prisvärda modeller att välja som tjänstebilar som just nu. Och flera tillverkare har attraktiva specialerbjudanden till sina tjänstebilskunder. Här har vi listat tio av de allra bästa – de här är bilar vi själva gärna skulle vilja att chefen skaffar åt oss. Förmånsvärden anges netto vid 50 % marginalskatt.