New york bland

Norwegian lanserar nya flygrutter

orwegian lanserar fyra nya flyglinjer över Atlanten. Nytillskotten bland rutterna är Amsterdam - New York, Milano - Los Angeles, Madrid - New York samt Madrid - Los Angeles.

Nvidia och AMD bland vinnarna på New York-börserna

De ledande USA-indexen noteras svagt upp när den nya veckans handel inletts. Chip-tillverkare drog uppåt och hjälpte den tekniktunga Nasdaqbörsen.
Det gör Donald Trump när han kopplar av
På helgerna avreagerar sig Donald Trump på golfbanan – i veckorna är det de sena middagarna som fyller den funktionen.Den amerikanska presidenten har en lite speciell förkärlek för att visa upp Vita husets badrum för sina middagsgäster – bland annat det badrum precis bredvid Vita huset som han nyligen renoverat, skriver New York Times.
Läs mer om Donald Trump och Vita.
Trump anklagas – försökte stoppa Rysslandutredning
Donald Trump har försökt övertala högt uppsatta republikaner i senaten, bland annat ordförande i senatens underrättelsekommitt, att lägga dess utredning kring Rysslands inblandning i presidentvalet 2016.Det hävdar omkring ett halvt dussin lagstiftare och biträden.– Han sa något i stil med att jag hoppas ni kan avsluta det här så snart som möjligt, säger senator Richard Burr, ordförande i senatens underrättelsekommitt till New York Times.

Rättegång i New York oroar Erdogan

Turkiets president Recep Tayyip Erdogan har gjort allt för att avstyra den rättegång som i dag inleds i New York mot flera turkiska medborgare. Fem personer åtalas bland annat för penningtvätt och sabotage av USA:s och FN:s sanktioner mot Iran.
Femte dådet utfört av uzbeker – bara i år
FBI utreder New York-terroristen Sayfullo Saipovs bakgrund efter dådet på tisdagen.En detalj: Han kommer från Uzbekistan.Samma land som kopplas till fyra andra uppmärksammade terrordåd i år – bland annat dådet på Drottninggatan den 7 april.– Exakt hur det samarbetet ser ut är väldigt svårt fört oss att gå in på, säger Johanna Blomqvist vid Säpo om kontakterna med USA.
Fem vänner från Argentina bland terroristens offer
Tio argentinska vänner befann sig i New York för att fira 30-årsdagen sedan de tog studenten. Fem av dem dog under tisdagens misstänkta terrordåd.
Läs mer om Argentina och New York.
Alla åtta offer i terrorattacken i New York
Åtta personer dödades i terrorattacken i New York på tisdagen.En tvåbarnsmamma, fem vänner på resa, en nyutbildad 23-åring och en man som inte skulle göra en fluga förnär.Bland offren fanns sex turister – som alltid ska minnas som New York-bor, säger stadens borgmästare Bill de Blasio:– De delade den här tragedin med oss. Vi kommer minnas dem som New Yorkers.
Svenska i New York: Väldigt omtumlande
En belgisk medborgare och argentinare finns bland dödsoffren i det misstänkta terrordådet i New York. – Vi har inte fått in några uppgifter om drabbade svenskar, säger Victoria Bell på UD:s presstjänst till TT.
Läs mer om New York och Victoria Bell.
Powell favorit inför Fed-valet
President Donald Trump väntas nominera nuvarande Fed-guvernören Jerome Powell att ta över efter Janet Yellen som chef för centralbanken när hennes mandatperiod löper ut i februari, enligt bland annat Washington Post, New York Times och Bloomberg News.
Powell favorit i Fed-valet
President Donald Trump väntas nominera nuvarande Fed-guvernören Jerome Powell att ta över efter Janet Yellen som chef för centralbanken när hennes mandatperiod löper ut i februari, enligt bland annat Washington Post, New York Times och Bloomberg News.
New York-börser stiger efter skatteframsteg
USA-börserna stiger på fredagen, bland annat med stöd av att senaten på torsdagen godkände en budgetresolution för 2018 som kan bana vägen för Donald Trumps skattereformer.
Positiv avslutning på amerikanska börsveckan
New York-börserna visade på klättrande indexnoteringar på fredagen och bland dagens vinnarbranscher fanns IT, råvaror och energi.
Malmö kopplar rena hav till stadens sociala hållbarhet
I dag inviger kronprinsessan Victoria havskonferensen Life below water i Malmö. Det är en uppföljning på FN:s havskonferens i New York i somras. Samtidigt öppnar Malmös nya Marinpedagogiska center, men hållbarhetsarbetet i Sveriges tredje största stad handlar om långt mer än havet. De största utmaningarna återfinns bland miljonprogrammens innergårdar i betong.
Uppåt för Nintendo och Geely på Asienbörserna
De Asienbörser som höll öppet steg på fredagen, med bränsle från stigande New York-börser under torsdagen. Australiska S&P/ASX200 tog täten bland storbolagsindexen med en uppgång på 1,0 procent klockan 7.30 svensk tid, med telekom- och råvarubolag som främsta sektorer.
USA utvisar 15 kubanska diplomater
USA har bestämt sig för att utvisa 15 kubanska diplomater ur landet, rapporterar bland andra The New York Times.
Kändistätt på drottning Silvias gala
NEW YORK. Stjärnspäckat värre när Silvia och Madeleine bjöd in till gala i New York.Bland gästerna på restaurang Cipriani på Broadway syntes skådespelaren Malin Åkerman, Sofia Hellqvists mentor Barbro Ehnbom och artisten Efva Attling.Men smakar det så kostar det. Syftet med Childhood foundations årliga Thank You-gala är att samla in så mycket pengar som möjligt till förmån för utsatta barn – och gästerna hade betalat upp mot 800 000 kronor för att få njuta av galan.
Stockholmaren infiltrerade amerikanska nazister
NEW YORK. DN:s Björn af Kleen har träffat den 25-årige svensken Patrik Hermansson som under ett års tid wallraffat bland amerikanska och brittiska nazister. Han presenterade sig som Erik Hallberg, en politisk flykting från vänsterdiktaturen Sverige.
Stockholmaren infiltrerade amerikanska nazister
NEW YORK. DN:s Björn af Kleen har träffat den 25-årige svensken Patrik Hermansson som under ett års tid wallraffat bland amerikanska och brittiska nazister. Han presenterade sig som Erik Hallberg, en politisk flykting från vänsterdiktaturen Sverige.
Löfvens erbjudande till Trump – för att lösa Nordkoreakonflikten
NEW YORK. Sverige ska hjälpa USA att enas med Nordkorea. Enligt Stefan Löfven kan Sverige bland annat bidra med information och kontakter. – Sverige har ett starkt rykte, säger statsministern.
Nya stormhotet i USA: Jose kan nå New York
Tropiska stormen Jose, som följde i spåren efter Irma, har uppgraderats till orkan.Ovädret förväntas ta en nordlig bana längs USA:s östkust och hotar att slå till mot bland annat New York.Följden kan bli stormkaos med översvämningar, nedblåsta träd och strömavbrott i mångmiljonstaden.
Läs mer om Irma, Jose, New York, New York.Följden och USA.
Varnar världen för Kina – jämför landet med 30-talets Tyskland
När Steve Bannon lämnade sin korta anställning som president Trumps chefsstrateg i Vita huset förra månaden, sade han att han skulle fortsätta kriga för Trump och mot hans motståndare. Den här veckan är det meningen att Steve Bannon ska ge sig ut på det som kallas för en anti-Kina-turn. I en intervju med New York Times inför resan, då han bland annat ska besöka Hong Kong, varnar han för att Kina befinner sig i ett ekonomiskt krig med USA.
Gunhild Stordalens rekordhektiska höst
Gunhild Stordalen avslutar sitt uppdrag som krönikör i Dagens Industri – för att få ännu mer tid till att ägna sig åt stiftelsen EAT Foundation.På höstens schema står bland annat ett besök till FN:s generalförsamling i New York.– Det är lyckligtvis inte bara i Sverige som folk bryr sig om hälsa och miljö, så den här hösten har jag och mina Eat-kolleger ett rekordhektiskt program, säger hon till DI.
Läs mer om Eat-kolleger, New York och Sverige.
Trump sparkar Steve Bannon
President Donald Trumps chefsstrateg Steve Bannon lämnar sin post, uppger Vita huset enligt nyhetsbyrån Reuters. Bekräftelsen kommer efter mediespekulationer på fredagen, bland annat i New York Times, om att Trump tagit beslut om att chefsstrategen skulle bort.
Läs mer om Steve Bannon, Trump och Vita.
Kim Wall, 30, är den saknade svenskan
Kim Wall, 30, saknas efter ubåtsdramat i Danmark.Kim är skriven i Skåne, men var i Köpenhamn för att följa danske Peter Madsens ubåtsfärd – då hon misstänks ha försvunnit.Kim Wall har bland annat arbetat för tidningarna New York Times och The Guardian.