New

Jag kände mig aldrig hemma i USA – Sverige är mer frisinnat

Han bor i Sverige sen 30 år men växte upp i New York i en musikerfamilj där pappan var firad sångare och fredsaktivist.I dag jobbar Eric Bibb över hela världen och hans nya hemland har äntligen upptäckt att här bor en av världens ledande bluestrubadurer.– Jag växte upp med rasmotsättningarna i USA, det var därför jag kom till det mer frisinnade Sverige, men klimatet har hårdnat även här, säger Eric Bibb.
Läs mer om Eric Bibb, New York, Sverige och USA.

Viktigt Söderbergmål – 63:e nollan för Henke

Genom ett mål med armen förlängde Carl Söderberg matchen mot Detroit till sudden death. Där vann hans Colorado med 4–3. Henrik Lundqvist höll karriärens 63:e nolla i New York Rangers 3–0-seger mot Ottawa.
21st Century Fox mot strömmen på Wall Street
New York-börserna avslutade fredagens handel med nedgångar, efter att ha stärkts på torsdagen.
Läs mer om Century Fox och Wall Street.
Cosby-stjärnan Earle Hyman död
Cosby show-stjärnan Earle Hyman har gått bort, skriver Radar Online.Skådespelaren blev 91 år gammal.Hyman dog under fredagen i New Jersey, skriver sajten.

Skräckbilderna – när Henke storspelade

ANAHEIM. Henrik Lundqvist, 35, höll nollan för andra gången i höst när New York Rangers besegrade Ottawa hemma med 3-0 i natt, svensk tid.Det här var Henkes 63:e shutout under NHL-karriären och nu närmar han sig legendaren Patrick Roy, som ligger en placering högre än honom på 15:e plats med 66 nollor.- Jag har inte funderat så mycket på antalet nollor, men klart att det skulle vara speciellt att nå min barndomsidol Roy. Vi får se när och om det händer, säger Henke till SportExpressen.SE OMTALADE SITUATIONEN I TV-SPELAREN OVAN.
Margot Wallströms ilska mot toppcheferna: Är ynkryggar
Utrikesminister Margot Wallström porträtteras i The New York Times.Där riktar hon en känga mot svenska toppchefer som kritiserade regeringens politik kring Saudiarabien 2015.– Jag hoppas det blev en läxa för dem, för de var ynkryggar. Jag var upprörd och arg, säger hon till The New York Times.
Masha Gessens sju regler för att överleva i Trumps värld
Den ryskamerikanska författaren och aktivisten Masha Gessen flydde från Ryssland till New York och intalade sina barn att de var i ett säkert land. Fyra år senare blev Donald Trump president. Hennes sex råd för att överleva i en totalitär tid blev en omedelbar klassiker. Nu ger hon DN:s Björn af Kleen ett sjunde råd.
Kan inte spela bättre än vad Lundqvist gör
LOS ANGELES. Henrik Lundqvist gjorde en stormatch och räddade 40 skott när New York Rangers gästade Columbus.Men hans sensationella spel räckte inte när lagkamraterna inte lyckades göra ett enda mål på Sergej Bobrovskij.Blue Jackets vann med 2-0.- Man kan inte spela bättre än vad Lundqvist gör. Några av hans räddningar i kväll är helt osannolika, sa tv-kommentatorn Joe Micheletti i MSG Networks sändning av matchen.
100 brandmän bekämpar kraftig brand i sexvåningshus
En brand härjar i ett sexvåningshus på Manhattan i New York skriver Daily Mail.
Läs mer om Daily Mail, Manhattan och New York.
Nylander avgjorde med tre sekunder kvar
Torontos William Nylander avgjorde NHL-matchen mot New Jersey när det endast återstod tre sekunder av förlängningen.
Läs mer om New Jersey.
Bröt torkan med häftigt solomål
LOS ANGELES. Efter elva mållösa matcher slog Wiliam Nylander, 21, till i natt, svensk tid.Med bara tre sekunder kvar av förlängningen gjorde han matchens enda mål när Toronto tog båda poängen mot New Jersey.– Jag hade några fina chanser också under ordinarie matchtid, men fick inte riktigt till det då. Och jag var rätt trött under slutet av förlängningen efter en massa rusher fram och tillbaka, så det var skönt att få sätta dit pucken, sa Nylander till kanadensiska Sportsnet efter matchen.SE AVGÖRANDET I TV-SPELAREN OVAN!
Gunhild Carling gjorde sitt livs spelning – i New York
På onsdagen, svensk tid, klev Gunhild Carling in på Broadway inför sitt livs spelning.Tusentals New York-bor i publiken fick se Årets Skåning från 2014 bjuda på show.Men det var nervöst.– Jag var riktigt nervös innan – detta var mitt livs största gig, säger Gunhild Carling själv.
It-sektorn leder uppgången på Wall Street
New York-börserna vände uppåt på torsdagen efter en global nedgång på onsdagen där de tre stora börsindexen backade 0,5-0,6 procent.
Läs mer om Wall Street.
Masha Gessen får National Book Award
Journalisten och författaren Masha Gessen och romanförfattaren Jesmyn Ward var två av pristagarna när det prestigefyllda litteraturpriset National Book Award delades ut i New York på onsdagskvällen.
Artisten Lil Peep död – blev 21 år gammal
Hip-hopartisten Lil Peep är död.Den New York-baserade sångaren blev 21 år gammal.Dödsorsaken är ännu inte fastställd, skriver Billboard.
Läs mer om Billboard.
Artisten Lil Peep är död
Hiphop-artisten Lil Peep har avlidit vid 21 års ålder, skriver Billboard. Dödsorsaken är ännu inte känd. Den New York-baserade sångaren och rapparen, vars riktiga namn var Gustav Åhr, släppte nyligen sitt debutalbum. Han dök upp 2015 med en rad framgångsrika mixtejper och spåddes vara en stjärna på uppgång.
Läs mer om Billboard och Gustav Åhr.
New York Times: Det här är baren att gå till i Stockholm
New York Times rekommenderar alla som har ett par dygn i Stockholm att tillbringa första kvällen på vinbaren Folii. SvD:s Krogguiden håller med, men möter vissa besvikelser.
Läs mer om Folii och Stockholm.
Henrik Lundqvist utbytt när Rangers föll ihop
LOS ANGELES. Segersviten är bruten för Henrik Lundqvist och New York Rangers.Efter sex raka vinster tog det stopp i natt, svensk tid, när Rangers gästade Chicago.Blackhawks vann med 6-3 och Henke blev utbytt drygt sex minuter in i den tredje perioden.Under de två första perioderna storspelade Lundqvist och räddade 24 av 25 skott.– Ärligt talat, som vi spelade i början av tredje perioden var det inte speciellt kul att vara där ute, suckade Henke efteråt till Daily News.
Rekordpris för Da Vincimålning
Försäljningen gjordes på auktionshuset Christies i New York och priset var dubbelt så högt som något annat konstverk som tidigare sålts på auktion.
Läs mer om Da Vincimålning och New York.
Vinstfall för Vostok New Ventures
Investmentbolaget Vostok New Ventures substansvärde uppgick till 8:68 dollar per aktie vid utgången av september (8:58 dollar den 30 juni).
Jeff Sessions: Jag har inte ljugit om Ryssland
NEW YORK. Jeff Sessions slår tillbaka.I sitt försvarstal protesterar han vilt mot påståendet att han ljugit om Ryssland.– Jag har alltid skött mig hedervärt, säger den amerikanska justitieministern.
Läs mer om Ryssland.
Hon pekade finger åt Trump – och fick 713 000 kronor
NEW YORK. Hon pekade finger åt president Trump.Fick sparken.Och blev rik på kuppen.
Läs mer om Trump och Trump.Fick.
New Yorks tunnelbana blir könsneutral
Nu blir det inga mer damer och herrar i New Yorks tunnelbana.Man har nämligen bestämt att göra all påannonsering könsneutral.I stället för mina damer och herrar tilltalas besökarna som passagerare eller andra neutrala uttryck.
Uppåt på USA-börserna
De ledande New York-börserna visade små men positiva rörelser under måndagshandeln i spåren av fortsatt oro kring om, och i vilken form, den amerikanska skattereformen kan drivas igenom.
Läs mer om New York-börserna.