New

Språkkrönika: Har du sjungit något på gullah?

SPRÅKKRÖNIKA. I dagarna hade artisten Jason Timbuktu Diakit premiär på sin föreställning En droppe midnatt som bygger på hans självbiografiska bok med samma titel. I boken söker han sina rötter först i Harlem, New York, sedan på bomullsplantager i South Carolina och i staden Charleston.

Sexbrottsmisstänkte politikern får sin dom

Han kallades New Yorks okrönte prins. Men hans sexchattande med en femtonårig flicka blev hans fall. I dag får den före detta kongressledamoten Anthony Weiner sitt straff.
Läs mer om Anthony Weiner.
Sexbrottsmisstänkt politiker får sin dom
Han kallades New Yorks okrönte prins. Men hans sexchattande med en femtonårig flicka blev hans fall. I dag får den före detta kongressledamoten Anthony Weiner sitt straff.
Läs mer om Anthony Weiner.
Död kvinna hittad hos supermodell
En död kvinna har hittats i ett hus ägt av supermodellen Gemma Ward.Kvinnan, som var i 50-årsåldern, misstänks ha blivit mördad, skriver New York Post.Gemma Ward köpte huset för 12 miljoner kronor, och har hyrt ut det sedan dess.

Karolina Ramqvist på flykt undan den inre kvinnan

I boken Det är natten beskrev Karolina Ramqvist sin motvilja mot att vara offentlig författare. För Kulturmagasinet skriver hon ett PS om hur hon i New York plötsligt förstod vem hon egentligen värjt sig mot – den verkliga kvinnan av kött och blod.
Läs mer om Det, Karolina Ramqvist och New York.
Värvningsbomb i NBA: Store stjärnan lämnar
Carmelo Anthony har varit publikfavorit i Madison Square Garden i sju säsonger.Nu lämnar fixstjärnan New York Knicks.Enligt ESPN flyttar 33-åringen till Oklahoma City Thunder i en jätteaffär.
Aktiv skytt i USA – har skjutit två poliser
En gärningsman har skjutit två poliser i New Haven i Connecticut, USA, rapporterar CBS News.Enligt CBS var de skjutna medvetslösa när de togs från platsen.
Läs mer om Connecticut, New Haven och USA.
Vi har darrat i trettioåtta år. Nu är det mullornas tur att darra.
I Iran pågår i det tysta en revolt mot förtrycket av kvinnor symboliserat av hijab och den obligatoriska klädkoden. Det är journalisten, författaren och exiliranskan Masih Alinejad, som har bildat rörelserna Min stulna frihet och Vita onsdagen. Idag lever hon i New York och kämpar för de iranska kvinnornas mänskliga rättigheter, frihet och jämställdhet.
Läs mer om Masih Alinejad, Min, New York och Vita.
Nyhetsquiz – vad minns du av veckan som gick?
I veckan presenterade regeringen sin höstbudget, fotbollsdamerna gjorde succ i VM-kvalet och Donald Trump pratade om att förgöra ett annat land inför FN:s generalförsamling i New York. Vad mer minns du av veckan som gick? Testa dig i SvD:s nyhetsquiz med åtta snabba frågor.
Läs mer om Donald Trump, New York och VM-kvalet.
Margot Wallström talar i FN
Utrikesminister Margot Wallström, S, talar under fredagskvällen i FN.Wallström är på plats i New York för att delta i FN-veckan där.
Läs mer om FN-veckan och New York.
Nordkorea skyldigt New York 1,25 miljoner kronor i obetalda parkeringsböter
Landet, som under fredagen hotade att spränga en vätebomb i Stilla havet, har inte betalat några parkeringsböter i New York sedan 1990-talet. Skulden är nu uppe i 1,25 miljoner kronor – vilket Nordkorea förnekar, skriver NBC.
Läs mer om NBC, New York, Nordkorea och Stilla.
Så får du betalt för att äta på finkrogar
Har du drömt dig bort till finkrogar i Paris, New York eller London medan du knaprar i dig lite falukorv eller en bit tofu i väntan på att lönen ska trilla in om bara några dagar?Nu kan drömmen bli verklighet – och du kan få betalt på kuppen!
Läs mer om London och New York.
Mutorna gick via New York – så begick Telia brott i USA
Telia skickade mutpengar via bankkonton i New York. Därmed var det svenska telekombolaget dömt att granskas med amerikanska myndigheters sedvanligt benhårda rättsskipningsprincip. Dokumenten från amerikanska myndigheter ger en skrämmande inblick i Telias mutkultur.
Läs mer om New York, Telia och USA.
Christer Björkman: Många omkring mig hade åsikter om min uppväxt
Melodifestivalgeneralen Christer Björkman har fyllt 60 år och bestämt sig för att lämna Sveriges största underhållningsprogram. Nu berättar han om åren som fosterbarn, om ögonblicket som förändrade allt – och om hur Pingstkyrkan ville varna för hemvändaren från New York.
Läs mer om New York och Pingstkyrkan.
Wallström hyllas i New York Times
Sveriges utrikesminister Margot Wallström hyllas i dag i en lång artikel i New York Times. Hon nämns i samma mening som FN-chefen Antnio Guterres och Kanadas premiärminister Justin Trudeau.
Andreas, 33, döpte sin dotter efter NHL-laget
Han har döpt sin dotter efter favoritlaget och byggt en egen New York Rangers-bar i sin lägenhet.Andreas Rönnberg Ivarsson, 33, är av allt att döma Uddevallas största Rangers-supporter.– Baren är ökänd här i vår lilla stad, säger han till Gameday.se.
Hej då Village Voice – New Yorks mest obstinata
Sextioett år efter att Village Voice startades - av bland andra författaren Norman Mailer - har nu det sista numret av New Yorks mest obstinata veckotidning publicerats. Den nya ägaren Peter Barbey säger till BBC att All handel finns numera på nätet och det gör The Voice läsare med.
Nytt världsrekord med el-buss: 177 mil på en laddning!
Amerikanska Proterra har redan ett antal transit-bussar rullande. Bussföretag i 20 amerikanska delstater har redan köpt Proterras el-bussar. Bland annat finns ett 10-tal bussar i trafik i Chicago. Redan förra året satte man nytt långdistansrekord med en buss som rullade 603 miles (97 svenska mil) på en enda laddning. Men enligt företaget själva har man nu klarat 1.101,2 miles (177,2 svenska mil) med sin batteridrivna Catalyst E2 maxi-buss. Rekordet slogs på lastbilstillverkaren Navistars testbana i New Carlisle, Indiana. Rekordet är ännu inte officiellt bekräftat.
Flicka träffad av boll under baseballmatch
En liten flicka fick föras till sjukhus efter en olycka på Yankee Stadium i New York.Flickan träffades av en hård boll från Todd Frazier i en hastighet av 170 kilometer i timmen, i Yankees match mot Minnesota.
Flicka träffad av hård boll på basebollmatch
En liten flicka fick föras till sjukhus efter en olycka på Yankee Stadium i New York.
Läs mer om New York och Yankee Stadium.
Kärnenergiavtalet med Iran fortsätter
Kärnenergiavtalet från 2015 med Iran fortsätter, säger EU:s utrikeschef Federica Mogherini. Parterna har mötts i New York och kommit fram till att inga aspekter av överenskommelsen brutits.
Läs mer om Federica Mogherini, Iran och New York.
Avtalet med Iran fortsätter
Kärnenergiavtalet från 2015 med Iran fortsätter, säger EU:s utrikeschef Federica Mogherini. Parterna har mötts i New York och kommit fram till att inga aspekter av överenskommelsen brutits.
Läs mer om Federica Mogherini, Iran och New York.
Utredaren riktar in sig på Trump
Trumps avskedande av FBI-chefen och säkerhetsrådgivaren samt det ryska mötet i Vita huset.Det är beslut som granskas av Robert Mueller i utredningen kring eventuell rysk inblandning i presidentvalet, enligt New York Times.
Läs mer om Robert Mueller, Trump och Vita.
Löfven om budgetkritiken: Snälla nån
Statsminister Stefan Löfven (S) är inte imponerad av påståendena om en slösarbudget. – Vi ska investera i välfärden, säger han till TT under FN:s pågående högnivåmöte i New York.
Läs mer om New York.