Nhl

Har aldrig skämts för vad jag tjänar

Siffrorna är smått ofattbara.När Henrik Lundqvists nuvarande kontrakt med New York Rangers går ut har han under sina år i NHL fått ut närmare en miljard kronor i lön.– Jag har aldrig skämts för vad jag tjänar, säger 35-åringen.SportExpressen träffade målvaktsikonen för ett samtal om pengar, entreprenörskap, familjelycka - och kalsongfotografering.
Läs mer om NHL.
Ikonens nya Tinderprofil får stor uppmärksamhet
Ingen NHL-klubb vill ha Jaromir Jagr.Men nu rider NBC, tv-kanalen som sänder matcherna i Nordamerika, ut för att hjälpa legendaren.De har skapat ett Tinderkonto åt Jagr och ställer sig på Instagram frågan: vilket lag kommer swipea höger på Jagr?
NHL-spelare gav pengar till flytt av sydstatsmonument i Tampa
På 24 timmar samlades pengarna in för att flytta sydstatsmonumentet i centrala Tampa. Stadens alla tre proffslag gick ut med gemensamt uttalande och den afroamerikanske NHL-spelaren J.T. Brown skänkte själv 1.500 dollar.
Läs mer om Tampa.
Talangen stoppas av NHL–klubben
Rangers stenhårda besked till SHL-klubben: Jag får inte
Läs mer om NHLklubben.
Hyllas som näst bäst – i hela NHL
Så rankas de svenska hockeystjärnorna
Läs mer om NHL.
Miljardregnet över de svenska NHL-stjärnorna
LOS ANGELES. Nya kontrakt värda närmare 1 miljard kronor.Det regnar pengar över våra svenska NHL-proffs den här sommaren.Närmare bestämt 974,6, miljoner kronor i form av nya kontrakt.Det fetaste avtalet skrev Viktor Arvidsson, 24, på när han satte namnteckningen under ett 7-årskontrakt med Nashville Predators värt drygt 245 miljoner kronor.Arvidsson får en årslön på 35 miljoner kronor från och med säsongen 2017-18.Och han är inte ensam om att få sin plånbok fylld av dollarsedlar sommaren 2017.
Läs mer om Viktor Arvidsson.
Foppa öppnar för en återkomst i Modo
Peter Foppa Forsberg njuter av livet utanför hockeyn.Men samtidigt öppnar han för en återkomst till Modo i framtiden.– Kanske återvänder jag en dag, men jag är inte säker, säger han i en intervju med NHL.com.
Läs mer om Modo.
Henke tränar – med Frölunda
GÖTEBORG. Här tränar en av världens bästa målvakter – med Frölunda.Henrik Lundqvist, 35, förbereder sig för NHL-säsongen hemma i Göteborg.
Hockeyallsvenkan finns med i NHL 18
Här kommer en glad nyhet för alla hockeyälskare. För första gången kommer Hockeyallsvenskan att finnas med EA Sports populära spel NHL 18.– Det är fantastiskt kul att EA Sports har valt att plocka in ligan i spelet, säger Linus Carlholt i ett pressmeddelande.
Läs mer om Hockeyallsvenskan och NHL.
Samuelsson får hockeyjobb – i NHL
Läs mer om NHL.
Tråkigt – förjävligt att det har blivit så
För första gången sedan OS i Lillehammer -94 kommer OS-hockeyn vara utan NHL-spelare.NHL har tagit beslutet att inte släppa några spelare till Pyoengchang, Sydkorea.Ett beslut som kritiseras av flera svenska NHL-stjärnor.– Det är så tråkigt och förjävligt att det det blivit så här men jag tror inte sista ordet är sagt faktiskt, säger Gabriel Landeskog.
Massiva hyllningen till Nylander: Speciellt
William Nylanders första riktiga säsong i NHL kan stavas succ.En superform han tog med sig in till vårens VM där han blev den mest värdefulla spelaren.Nu hyllas Nylander av flera svenska NHL-stjärnor.– Det finns inget tak för den grabben utan jag tror han kan spränga alla gränser. Han kommer att bli något speciellt, säger Gabriel Landeskog.
Läs mer om Gabriel Landeskog, NHL och Nylander.
Ottawa-ikonen Bryan Murray, 74, har dött
NHL-laget Ottawa Senators är i sorg.För drygt tre år sedan diagnostiserades den ikoniska General Managern Bryan Murray med cancer.I dag somnade han in en efter en längre tids kamp mot sjukdomen.
Rasar efter bilderna på Red Wings-logon
Under fredagskvällen marscherade en stor grupp nazister på Charlottesvilles gator i USA.Det med sköldar som pryddes av det klassiska NHL-laget Detroit Red Wings logga.Nu slår klubben ifrån sig och riktar stor ilska mot nazist-gruppen.Red Wings tycker att ishockey är för alla och vi stöttar mångfalden bland våra supportrar och vårt land. skriver klubben i ett pressmeddelande.
Läs mer om Red Wings-logon.
Foppas avsked: Det är sorgligt
ÖRNSKÖLDSVIK. Sista kvällen med gänget.Modos gamla stjärnkedja med Peter Forsberg, 44, Markus Näslund, 44, och Niklas Sundström, 42, tar avsked för gott på isen i norska Stavanger den 16 augusti.- Vi hade kunnat vara framgångsrika också i NHL om vi fått chansen att spela ihop där. Jag försökte vid två olika tillfällen få Foppa och Susse till Vancouver, säger Macke inför avskedsshowen, som sker under en välgörenhetsmatch med kändislaget Icebreakers.
Jaromir Jagr öppnar för att spela i Europa
Jaromir Jagr har ännu inte fått något NHL-kontrakt.Nu öppnar han för att flytta över Atlanten – vilket få hockeyfansen i Europa att dregla.– Jag har faktiskt ingen aning om vad som händer nu, säger Jagr enligt Yahoo.
Läs mer om Atlanten, Europa, Jagr och Yahoo.
NHL-svenskar vill till OS: För jävligt
Inga NHL-spelare i OS i februari. De svenska stjärnorna är besvikna. – Vi är ju less på det hela, säger Colorados kapten Gabriel Landeskog.
Läs mer om Gabriel Landeskog.
Besvikna NHL-svenskar efter OS-beslutet
Inga NHL-spelare i OS i februari. Ett egoistiskt beslut, tycker Dallas back John Klingberg. – Jag är väldigt besviken, säger han.
Läs mer om John Klingberg och OS-beslutet.
NHL-tekningar på prov i Sverige
SHL tar efter NHL – när det gäller tekningar. Under säsongen kommer tekande spelare att få sparka pucken till en lagkamrat, precis som i NHL.
Läs mer om NHL och Sverige.