Nhl

Ilskan: De borde sättas i fängelse

Erik Karlsson fick inte Norris Trophy, priset som NHL:s bästa back, den gångna säsongen. I stället prisades Brent Burns – men nu höjs kritiska röster mot de röstande. De som inte hade Erik Karlsson på topp fem borde helt klart fängslas, skriver krönikören Ryan Lambert på Yahoo.
Läs mer om Erik Karlsson, Ryan Lambert och Yahoo.

Fanns inte så mycket glädje alls i hans ögon

LAS VEGAS. Två svenska forwards, en världsmålvakt och en stor och stark backuppsättning.Så har NHL-nykomlingarna Vegas Golden Knights fått sin första spelartrupp.Och den ser inte alls så tokig ut även om det saknas stora stjärnor.Men det är inte givet att laget blir sist i tabellen under premiärsäsongen 2017-18.
Klart i natt: Dubbelt svenskt i Vegas lag
Det läckte ut redan sent i går kväll.I natt blev det bekräftat: Två svenska VM-guldhjältar tar plats i nya NHL-laget Vegas Golden Knights.William Karlsson lämnar Colmbus och Oscar Lindberg ansluter från New York Rangers.Men den tyngsta värvningen var något annan: En nybliven Stanley Cup-mästare.
Erik Karlsson nobbad – men hyllad av vinnaren
LAS VEGAS. Nej, det blev ingen tredje Norris Trophy för Erik Karlsson.Priset gick till Brent Burns i San Jose Sharks, som vann backarnas poängliga i NHL den senaste säsongen.Och som om inte det var nog, så förlorade Erik Karlsson sin backpartner Marc Methot, som nykomlingarna Vegas Golden Knights plockade från Ottawa i nattens expansiondraft.

Vegas Golden Knights valde två färska svenska världsmästare

TAMPA. Oscar Lindberg får med sig William Karlsson till det nya NHL-laget Vegas Golden Knights. Marc-Andr Fleury i målet blir den store ledaren tillsammans med James Neal från Nashville. Men det som imponerar mest är den storväxta backuppsättningen.
Läs mer om Nashville och William Karlsson.
NHL Awards 2017 - här är alla vinnare
Under natten satte NHL-stjärnorna punkt för säsongen med sina traditionella utmärkelser i NHL Awards 2017Och för svenskarna slutade utan några trofer.Både Erik Karlsson och Victor Hedman ratades i kampen om Norris Trophy.
Läs mer om Victor Hedman.
Karlsson utan pris när McDavid blev NHL:s nye kung
TAMPA. Erik Karlsson fick inte en tredje Norris Trophy, som NHL:s bäste back. Priset gick till San Joses Brent Burns. Connor McDavid är NHL:s nye kung sedan han både vann Hart Trophy och valdes till den bäste av övriga spelare. Auston Matthews blev årets rookie och Sergej Bobrovskij bäste målvakt.
Här är Vegas Golden Knights nya lag i NHL
Vegas Golden Knights heter det nya laget i NHL.Nu har de fått sina spelare – en från vartenda ett av de övriga lagen i ligan.Här är den sprillans nya truppen för klubben från Las Vegas.
Läs mer om NHL.
Klart i natt: Dubbelt svenskt i Vegas lag
Det läckte ut redan sent i går kväll.I natt blev det bekräftat: Två svenska VM-guldhjältar tar plats i nya NHL-laget Vegas Golden Knights.William Karlsson lämnar Colmbus och Oscar Lindberg ansluter från New York Rangers.Men den tyngsta värvningen var något annan: En nybliven Stanley Cup-mästare.
Missar hela säsongen med allvarlig sjukdom
Chicago Blackhawks har drabbats av en tuff smäll.Marian Hossa, 38, missar hela den kommande NHL-säsongen på grund av en hudsjukdom.– Jag måste se allvaret i situationen och hur behandlingen påverkar mitt liv både på och utanför isen, säger Hossa enligt ABC News.
Läs mer om Hossa.
Kan tvingas sluta: Väldigt allvarligt
LAS VEGAS. Marian Hossa, 38, kan ha spelat sin sista match i NHL.Den trefaldige Stanley Cupmästaren med Chicago Blackhawks lider av svåra allergier från hockeyutrustningen och kan tvingas sluta spela, uppger Elliotte Friedman hos kanadensiska Sportsnet.– Det här är väldigt allvarligt, säger Friedman.
NHL-bossen hyllar Erik Karlsson stort
LAS VEGAS. De har känt varandra sedan pojklandslaget när de var i 15-årsåldern. Nu är hockeypolarna och NHL-stjärnorna Erik Karlsson och Victor Hedman i Las Vegas och slåss om Norris Trophy. - Det är sjukt roligt. Erik är ju veteran i de här sammanhangen, så jag har frågat honom lite om hur allt går till i samband med de här tv-galorna, säger Victor.
Ska man tro snacket kan Erik Karlsson sno priset
LAS VEGAS. Hockeyrouletten snurrar för fullt här i Las Vegas.I dag, onsdag, presenterar NHL-nykomlingarna Vegas Golden Knights sin första spelartrupp.Samtidigt slåss två av våra största stjärnor i ligan om ett och samma pris - Norris Trophy.Erik Karlsson och Victor Hedman är på plats för NHL Awards och hoppas kunna knocka favorittippade Brent Burns från tronen som NHL:s bäste back säsongen 2016-17.
Läs mer om Erik Karlsson och Victor Hedman.
Sven Gustavsson: Karlsson var bäst av alla – trots en sprucken häl
INBLICK. Två av tre nominerade till priset som bäste back i NHL är svenskar. Erik Karlsson ska ha priset en tredje gång för sin förmåga att ändra sitt spel radikalt, men samtidigt behålla sin unika offensiva förmåga.
Läs mer om NHL.
Ekman Larsson kan bli ny lagkapten i Arizona
TAMPA. Oliver Ekman Larsson blir till hösten med största sannolikhet den femte svenska lagkaptenen i ett NHL-lag. Nyheten sipprade ut då Arizona berättade att 40-årige veteranen Shane Doan inte får förnyat kontrakt.
Läs mer om Arizona och Shane Doan.
Uppgift: Svensken ny kapten i NHL-klubben
Shane Doan har varit kapten för Arizona Coyotes i 13 säsonger.Nu skriver AZ Central att trotjänaren fått veta att han inte ingår i klubbens planer längre.Vem som tar över C:et?Tre Kronor-stjärnan Oliver Ekman Larsson.
Läs mer om C.et.Tre.
Succspelaren blir kvar i Frölunda
Victor Olofsson, 21, stannar i Frölunda.Buffalo Sabres erbjöd aldrig något NHL-kontrakt till yttern som gjorde poängsucc i slutspelet i våras.– Jag har hela tiden haft som plan att fullfölja med Frölunda ett år till. Jag har inte bråttom till NHL, säger Olofsson.
Flickvännen lämnade landet: Orkade inte
Ellinore De Silva och NHL-stjärnan Pontus Åberg lever tillsammans i Milwaukee.Men under slutspelet kallades Åberg upp till Nashville, varpå De Silva reste hem till Sverige.– Jag orkar inte vara kvar här helt ensam, säger hon i TV4-programmet Playmakers.
Här är spelarna som kan hamna i Vegas Golden Knights
Tampa. Tobias Enström, Joakim Nordström och Marcus Krüger är några av svenskarna som kan hamna i NHL:s nya lag Vegas Golden Knights. På söndagen blev övriga NHL-lags listor offentliga vad gäller spelare de skyddar från val från det nya laget.
Läs mer om Joakim Nordström.
10 drömspelare som Vegas nu kan välja
LOS ANGELES. Världsmästare ena dagen, till salu nästa. Stanley Cupmästare ena dagen, till salu nästa. NHL-nykomlingarna Vegas Golden Knights fick sin önskelista från de andra 30 klubbarna på söndagskvällen, svensk tid. Nu har man tre dygn på sig att välja och vraka bland de oskyddade spelarna. Av de svenskar som kan hamna i Las Vegas återfinns namn, som Carl Hagelin, Pittsburgh, som vann sin andra raka Stanley Cup i förra veckan. Lämnade oskyddade är också Carolinaduon Eddie Läck och Joakim Nordström, som vann VM-guld med Tre Kronor i maj liksom Columbusforwarden William Karlsson. En annan nybliven
Klart: NHL-svenskarna som kan hamna i Vegas
Carl Hagelin, Marcus Krüger och Niklas Kronwall.Där har ni tre av 45 svenska NHL-spelare som kan bli plockade av nystartade Vegas Golden Knights under expansionsdraften.NHL-lagen har släppt en lista över alla tillgängliga spelare.
NHL-klubben skyddar svensken – från Vegas
Hans framtid har påståtts finnas i Las Vegas.Men Calle Järnkrok stannar i Nashville.Predators skyddar svensken inför NHL:s expansionsdraft, skriver The Tennessean.
Läs mer om The Tennessean.