Nice frankrike

Paradiset i solen lockar – men drömhuset kan bli en mardröm

NICE. Varmt väder, god mat och bra flygförbindelser till Sverige gör att många köper bostad i södra Frankrike.Men det kan sluta med miljonförlust när svenskar inte förstår den franska bostadsmarknaden.– Bostaden kan vara 50 procent för dyr, säger mäklaren Johan Wretman.

Trump firar i Paris – med skamlig kommentar

USA:s president Donald Trump deltar i dag vid firandet av den franska nationaldagen i Paris och årsdagen av terrorattacken i Nice. Trumps besök i Frankrike sker mot bakgrund av något ansträngda relationer mellan länderna och presidenten har redan väckt reaktioner genom kommentarer om Frankrikes första dam, Brigitte Macron.
Frankrike firar – och minns terrorns offer
På fredagen den 14 juli är det ett år sedan en 31-årig tunisiskfödd fransman körde rakt in i en folkmassa på strandpromenaden i Nice i Frankrike och dödade 86 personer.
Läs mer om Frankrike och Nice.
Oförsonlig ton präglar debatten efter massakern
I spåren av förra årets massaker i Nice har det följt en debatt i Frankrike: drivs de IS-anstuckna terroristerna av nihilistisk dödslängtan, eller handlar det om extremreligiös övertygelse? Diskussionen är hätsk och oförsonlig.
Läs mer om Frankrike, IS-anstuckna och Nice.

Frankrike lever i glömskans tid

I dag är det precis ett år sedan attacken i Nice, där mer än 80 människor miste livet. Den fransk-marockanske författaren Abdellah Taa skriver för DN Kultur om året som gått – och om ett Frankrike som stoppar huvudet i sanden.
Läs mer om Abdellah Taa, Frankrike och Nice.
Trump – hedersgäst på Frankrikes nationaldag
Ett år efter lastbilsattacken i Nice gör sig Frankrike redo för nationaldagen. Rädslan för nya dåd i kombination med ett besök av USA:s president Donald Trump innebär ett firande omgärdat av ett stort säkerhetspådrag.
Läs mer om Donald Trump, Frankrike och Nice.
93 000 poliser och soldater ska säkra Frankrikes nationaldagsfirande
PARIS. Omkring 93 000 poliser och soldater har mobiliserats för att säkra nationaldagsfirandet i Frankrike, som i år gästas av USA:s president Donald Trump och hans fru Melania Trump. Särskilt fokus ligger på säkerheten på turistorter som Nice, där minnet av offren för förra årets terrordåd högtidlighålls på fredagen.
20 sköna tips på Franska rivieran
FRANSKA RIVIERAN. Njut av gourmetmat, shoppa, gå på museer och titta på fotboll. Prova vin, olivolja och gå på spa. Nice, Cannes, Antibes, Saint Jean Cap Ferrat och resten av Rivieran väntar med hav, sol och varma vindar. Här är 20 tips och en perfekt guide på saker att göra till din nästa resa till Frankrike.
Torstenson lämnar Rumänien – för Nice
Handbollsstjärnan Linnea Torstenson byter Rumänien mot Frankrike. Hon ska den kommande säsongen spela med OGC Nice.
Läs mer om Frankrike, Nice och Rumänien.
Torstenson klar för Nice
Handbollsstjärnan Linnea Torstenson byter Rumänien mot Frankrike. Hon ska den kommande säsongen spela med OGC Nice.
Läs mer om Frankrike, Nice och Rumänien.
Balotelli totalsågas i Frankrike: 0 i betyg
Mario Balotelli totalsågas i franska medier. Detta efter att italienaren fått syna sitt tredje röda kort för säsongen när Nice bortabesegrade Lorient. L'Equipe ger Balotelli 1/10 i betyg medan Nice Matin ger honom 0/10.
Källor: Elva gripna för koppling till terrordådet i Nice
Elva personer har gripits i Frankrike misstänkta för att ha hjälpt till inför terrorattacken i Nice den 14 juli, uppger källor för Le Figaro.
Läs mer om Frankrike, Le Figaro och Nice.
Åtta personer gripna – kopplas till Niceterror
Åtta personer med misstänkta kopplingar till dådet i Nice har gripits i södra Frankrike, uppger nyhetsbyrån AP. De gripna männen ska ha kopplingar till lastbilsföraren Mohamed Lahouaiej Bouhlel, som dödade 86 personer på strandpromenaden i Nice i juli.
Burkiniförbud godkänns – och fler vill följa efter
I Frankrike rasar debatten om det förbud mot burkinin – badplagget som täcker armar, ben och hår och bärs av muslimska kvinnor som vill både skyla sig och njuta av sommarens badliv – som införts på flera franska badorter efter terrorattentatet i Nice. Flera icke-muslimer köper nu burkinis för att försvara rätten att ha på sig vad man vill.
Läs mer om Nice.
Hollande efter nytt dåd: IS ska bekämpas med alla medel
Knappt två veckor efter det brutala terrordådet i Nice, skakas Frankrike av en ny attack. På tisdagen trängde två män in i en kyrka i Normandie, tog flera människor som gisslan och skar halsen av en präst. IS har tagit på sig ansvaret för dådet. Frankrikes president Franois Hollande lovar nu att utkämpa kriget mot terrorgruppen med alla medel.
Läs mer om Frankrike, Nice och Normandie.
Premiärministern varnar för nya attacker i Frankrike
Efter det blodiga attentatet med en lastbil i Nice bör Frankrike förlänga det undantagstillstånd som infördes efter Parisdåden i sex månader, enligt landets nationalförsamling.
Läs mer om Frankrike, Nice och Parisdåden.
Undantagslagar förlängs sex månader
Efter det blodiga attentatet med en lastbil i Nice förlänger Frankrike det undantagstillstånd som...
Läs mer om Frankrike och Nice.
Wallström: Sverige kan utöka stödet till Frankrike
Efter attentatet i Nice kan Sverige tänka sig att ytterligare bistå Frankrike militärt, meddelade utrikesminister Margot Wallström (S) efter dagens möte med EU:s utrikesministrar. – Vi stöder redan Frankrike i Mali och Centralafrikanska republiken och är beredda att fortsätta hjälpa till, säger Margot Wallström till SvD.
Actionfilm dras tillbaka efter attacken i Nice
Den amerikanska actionfilmen Bastille day hade premiär i Frankrike förra onsdagen. Men efter attacken i Nice dras filmen nu tillbaka från franska biografer.
Läs mer om Bastille, Frankrike och Nice.
Frankrike hedrade offren i Nice med tyst minut
Det finns ännu inga bevis som knyter attentatsmannen i Nice, Mohamed Lahouaiej Bouhlel, till terrorrörelsen IS eller andra terrornätverk, säger Frankrikes inrikesminister Bernard Cazeneuve.
Frankrike tystnar - Niceoffren hedras
Klockan tolv i dag hålls en tyst minut i Frankrike. Kyrkklockor över hela landet stannar upp för att hedra de 84 personer som dödades när 31-årige Mohamed Lahouaiej-Bouhlel körde in i en folkmassa i Nice i torsdags.
Sonja Morgans dåligt tajmade tweet
Dokusåpastjärnan Sonja Morgan delar med sig av en bild om sin längtan till semestern i södra Frankrike – bara timmar efter attacken i Nice. Nu rasar följaren på den dåliga tajmingen. Du kanske borde läsa nyheterna, skriver en person.
Läs mer om Frankrike och Nice.
Nice återgår sakta till det normala: Det är en overklig känsla
Livet börjar sakta återgå till vardag – men polisnärvaron i Nice är fortsatt hög. Sammanlagt har sju personer gripits. På måndag ska en tyst minut hållas för offren i hela Frankrike. Svenska kyrkan och konsulatet håller fortfarande extraöppet. – Många som kom till gudstjänsten i dag är tacksamma över att de överlevde, säger kyrkoherde Jonas Liljeqvist.
Läs mer om Frankrike och Nice.
Kungens hälsning efter terrordådet i Nice
Frankrike är i sorg efter terrordådet i Nice på torsdagskvällen. Nu uttalar sig även det svenska kungahuset om tragedin.
Läs mer om Nice.
Trikoloren hissas världen över i sorg
När världen nu vaknat till nyheten att minst 84 personer dödats när en lastbil kört rakt in i en folkmassa i Nice, fylls sociala medier av stöd till och sorg för Frankrike, under hashtaggen #Prayfornice. Under torsdagsnatten lyste flera byggnader runtom i världen i trikolorens färger.
Läs mer om Frankrike och Nice.