Nmr

Gustaf Adolfs torg nytt mål för nazistmarsch under Bokmässan

Nazistiska Nordiska motståndsrörelsen (NMR) har ansökt om att få marschera till Gustaf Adolfs torg i stället för till Götaplatsen.
Läs mer om Bokmässan och Götaplatsen.

Nazister får inte demonstrera på Götaplatsen

Nordiska motståndsrörelsen (NMR) får inte tillstånd att demonstrera på Götaplatsen, enligt uppgifter från polisen till GP. Det var på Götplatsen nazisterna ville avsluta sin demonstration med tal och musik.
Läs mer om Götaplatsen och Götplatsen.
Ingen nazidemonstration på Götaplatsen
Nordiska motståndsrörelsen (NMR) kommer inte att få demonstrera på Götaplatsen under Bokmässan i slutet på september.
Läs mer om Bokmässan och Götaplatsen.
Tumult när NMR delade ut flygblad – en gripen
En person greps efter att ett tumult uppstod i centrala Uppsala i samband med att nazistiska Nordiska motståndsrörelsen (NMR) delade ut flygblad på lördagen. Mannen är misstänkt för misshandel, skriver Upsala Nya Tidning.

Nazist blir av med alla sina jaktvapen

William Börjesson, 22, som är aktiv medlem i Nordiska motståndrörelsen, har fråntagits sina jaktvapen.Börjesson är tidigare ostraffad – men hans kopplingar till NMR anses vara skäl nog för att han inte ska få äga vapen, anser polisen.Polisen menar att det finns risk att mannen kan komma att missbruka gevären.
Läs mer om NMR och Nordiska.
Nazister åtalas för angrepp i Stockholm
Två personer från nazistiska Nordiska motståndsrörelsen (NMR) åtalas för att oprovocerat ha gett sig på ett sällskap i centrala Stockholm i maj.
Läs mer om Nordiska och Stockholm.
Vi såg nazismen förstöra det bästa med Almedalen
Omkullvälta tidningsställ. Störande skrik. Men framför allt, organisationer som flydde och politiker som inte kunde träffa sina väljare. Nazistiska NMR:s närvaro under Almedalsveckan blev just det många befarat: ett slag mot demokratin.
Läs mer om Almedalen och Almedalsveckan.
Anna Kinberg Batra till attack mot NMR
Moderatledaren Anna Kinberg Batra går till attack mot Nordiska motståndsrörelsen (NMR) i sitt Almedalstal. – Jag har en sak att säga till nazisterna på Visbys gator: Åk härifrån, Sverigehatare!
Föddes i Nazityskland – stöttar NMR i Almedalen
Vera Oredsson, 89, är Nordiska motståndsrörelsens koppling bakåt – till Nazityskland och till efterkrigstidens svenska nazism. Nazistveteranen och numera NMR-medlemmen är i Visby för Almedalsveckan. – Jag är uppfostrad in i nationalsocialismen sen 1938. Det har jag aldrig tvivlat på, säger Oredsson.
Gustav Fridolin: Det handlar om värderingar
Återigen stördes Gustav Fridolin av nazistiska Nordiska motståndsrörelsen på Miljöpartiets dag.När han tog upp nazismen buade personer med koppling till NMR högljutt och skanderade sen:– Nationalsocialist, folkförrädare, utan pardon.
Läs mer om Gustav Fridolin, NMR och Nordiska.
Politikerna vill stoppa nazisterna nästa år
Nazistiska NMR kan komma att stoppas från att delta i Almedalsveckan nästa år. Detta sedan gruppen stört flera politiker under deras framträdanden. – Vår ambition är att NMR och liknande antidemokratiska och våldsbejakande grupper inte ska få en plats i Almedalsveckan 2018, säger Meit Fohlin (S), regionstyrelens ordförande.
Läs mer om Almedalsveckan, Meit Fohlin och NMR.
Arrangör: NMR kommer att förbjudas sätta upp tält 2018
Gotlandspolitikerna jobbar nu för att nazistiska NMR – som på lördagen störde flera politikerintervjuer – ska hindras från hyra markplats under Almedalsveckan nästa år. – De jobbar på ett förbud, och jag hoppas att vi inte står inför samma situation nästa år, säger projektledaren Mia Stuhre till SvD.
Läs mer om Almedalsveckan, Mia Stuhre, NMR och SvD.
Nazist gripen – skrek slagord mot MP
En person har gripits misstänkt för våldsamt motstånd när nazistiska Nordiska motståndsrörelsen (NMR) ropade slagord i under Miljöpartiets pressträff i Almedalen.
Läs mer om Almedalen och Nordiska.
NMR skanderade Folkförrädare under politikerintervjuer
En person från den högerextrema gruppen Nordiska Motståndsrörelsen, NMR, greps under förmiddagen efter Miljöpartiets pressträff i Almedalen. Gruppen har under dagen ropat ut sina budskap under flera av förmiddagens politikerträffar.
Nazister från NMR brände prideflagga i Boden
En av Nordiska Motståndsrörelsens kampgrupper hissade ner en Prideflagga i Boden i måndags.Därefter brändes den – organisationen hissade därefter sin egen flagga.– Det är käpprätt åt helvete. Det dom gjort skändar ett mångkulturellt Boden, säger kommunalrådet Inge Andersson (S) till SVT.
Läs mer om Boden, Inge Andersson, NMR, Prideflagga och SVT.
Hundratals protesterade mot nazisterna i Almedalen
Vid 14.30 genomfördes en omfattande demonstration mot nazistiska NMR i Almedalen, där bland andra de miljöpartistiska statsråden Alice Bah Kuhnke, Gustav Fridolin och Per Bolund deltog. Tonläget är högt, men några våldsamheter förekommer inte.
Tre med kopplingar till NMR döms för bombdåd
Tre personer med tidigare kopplingar till Nordiska motståndsrörelsen döms till fängelse för flera bombdåd i Göteborg.
Läs mer om Göteborg, NMR och Nordiska.
Åkesson om NMR: Undrar om de kan klassas som terrorgrupp
SD:s partiledare Jimmie Åkesson kallar nazistiska Nordiska motståndsrörelsen (NMR), som nu är på plats Visby, för farliga människor. – Jag undrar om man kan klassa detta som terrororganisation rent av, och då ska man inte tala i Almedalen, säger Åkesson i en intervju med SvD.