Nmr

Inget åtal för förtal efter NMR-demonstration

Det blir inget åtal för förtal efter Nordiska motståndsrörelsens demonstration i Göteborg i september förra året.
Läs mer om Göteborg och Nordiska.

Inget åtal för förtal efter NMR-demonstration

Brottsutredningar om förtal som inleddes efter nazistiska Nordiska motståndsrörelsens demonstration i Göteborg i samband med Bokmässan förra året läggs ner, rapporterar SR Ekot.
Läs mer om Bokmässan, Göteborg och Nordiska.
NMR-anhängare attackerade kvinnor och barn
En man i 30-årsåldern åtalas vid Skaraborgs tingsrätt för misshandel och ofredande. Mannen har varit medlem i nazistiska Nordiska Motståndsrörelsen (NMR) och har även deltagit i olika NMR-aktiviteter, uppger P4 Skaraborg.
Nazistledaren Simon Lindberg överklagar tingsrättens dom
NMR-ledaren Simon Lindberg dömdes tidigare i år till villkorlig dom och dagsböter för hets mot folkgrupp efter att ha ropat hell seger och lyft handen vid en demonstration i Stockholm.Nu överklagar han domen till hovrätten.Lindberg yrkar att målet återförvisas till Stockholms tingsrätt för ny handläggning. I andra hand yrkas att Simon Lindberg frikänns från ansvar för hets mot folkgrupp. I vart fall yrkas strafflindring, står det i överklagan.
Läs mer om Simon Lindberg och Stockholm.Nu.

Minst 15 nazister har blivit omhändertagna i Göteborg

Minst 15 nazister från Nordiska motståndsrörelsen (NMR) har omhändertagits i samband med en icke tillståndsgiven manifestation i centrala Göteborg. Två motdemonstranter har blivit skadade. – Vi tar med de omhändertagna till polishuset, säger Hans Lippens, polisens presstalesperson.
Läs mer om Göteborg och Nordiska.
Minst 15 nazister omhändertagna i Göteborg
Minst 15 nazister från Nordiska motståndsrörelsen (NMR) har omhändertagits i samband med en icke tillståndsgiven manifestation i centrala Göteborg. Två motdemonstranter har blivit skadade.
Läs mer om Göteborg och Nordiska.
Nazister på Avenyn – polisinsats pågår
Omkring 10 till 15 personer från NMR befinner sig just nu på Avenyn i Göteborg. Enligt polisen rör det sig om en icke tillståndsgiven sammankomst.Polisen finns på platts och följer utvecklingen.
Läs mer om Avenyn, Göteborg och NMR.
Nazist anställd på energibolag – höjd säkerhet
Det kommunala energibolaget Kraftringen i Lund har inlett en internutredning sedan det blivit känt att en anställd vid bolaget tillhör den innersta kärnan av den nazistiska organisationen Nordiska motståndsrörelsen (NMR), rapporterar Sydsvenskan.
Manifestation mot antisemitism störs
En demonstration mot våld mot judar i centrala Stockholm störs av personer som påstår sig tillhöra nazistiska Nordiska Motståndsrörelsen, NMR, skriver Expressen.
Manifestation mot antisemitism störs
En stor demonstration mot hat och våld mot judar hålls på Raoul Wallenbergs torg i centrala Stockholm.Motdemonstranter som påstår sig tillhöra nazistiska NMR stör manifestationen.Polisen hanterar stökiga personer på platsen.
Motdemonstranter döms till fängelse
Elva av de motdemonstranter som var med under NMR-marschen i Göteborg har fått sin dom.
Läs mer om Göteborg.
Nazistledaren i rätten – åtalad för hets mot folkgrupp
Rättegången mot nazistledaren Simon Lindberg, 34, inleds i dag i Stockholms tingsrätt.NMR-ledaren står åtalad för hets mot folkgrupp och misstänks ha gjort en modifierad nazisthälsning under en demonstration.
Läs mer om Simon Lindberg.
Åtta döms till fängelse efter nazistdemonstrationen
Åtta av de elva åtalade motdemonstranterna i samband med Nordiska motståndsrörelsens (NMR) marsch i slutet av september döms till fängelse. De övriga döms till villkorligt och skyddtillsyn. Det meddelade Göteborgs tingsrätt på måndagen.
Läs mer om Nordiska.
Inget åtal mot nazister om våldsamt upplopp i Göteborg
Förundersökningen läggs ner mot de 23 personer med koppling till Nordiska motståndsrörelsen (NMR) som som greps i Göteborg i höstas. Det meddelade åklagaren på fredagen.
Läs mer om Göteborg och Nordiska.
NMR-medlemmar anmäls för hets mot folkgrupp
Medlemmar ur den nazistiska organisationen Nordiska motståndsrörelsen (NMR) anmäls för hets mot folkgrupp.
Läs mer om Nordiska.
NMR stoppades – fick inte gå på färja
En grupp från nazistiska Nordiska motståndsrörelsen (NMR) var på väg till Finland – troligen för att demonstrera på landets 100-årsdag. Men resan blev kort när rederiet Viking Line nekade dem att kliva på färjan i Stockholm.
NMR tvingades gå av Viking Lines färja
På tisdagskvällen fick 24 medlemmar ur nazistiska Nordiska Motståndsrörelsen inte gå ombord på en av Viking Lines färjor, rapporterar svenskspråkiga Yle.Gruppen var på väg till Helsingfors för att delta i en högerextrem parad under den finska självständighetsdagen.– Säkerheten ombord kunde inte garanteras, säger Viking Lines kommunikationschef Johanna Boijer-Svahnström till Yle.
NMR stoppades från att åka Finlandsfärja
Medlemmar i nazistiska Nordiska motståndsrörelsen vägrades kliva ombord på en Viking Line-färja till Åbo på tisdagskvällen. – Det var en allmän säkerhetsbedömning och man kom fram till det här, säger Eleonora Hansi, informationschef på Viking Line Skandinavien.
Polis skadad vid olaglig nazistdemonstration
Tumult utbröt när nazistiska organisationen NMR höll en icke-tillståndsgiven demonstration i centrala Stockholm. En polis är lindrigt skadad efter att ha försökt skilja demonstranter från motdemonstranter. Har du bilder från händelsen? Kontakta webbredaktion@svd.se
Läs mer om NMR och Stockholm.
NMR demonstrerar utan tillstånd i Stockholm
Nazistiska Nordiska motståndsrörelsen demonstrerar utan tillstånd på Östermalm i Stockholm på lördagseftermiddagen. Polisen låter den hållas men skriver en anmälan om brott mot ordningslagen.
Läs mer om Stockholm och Östermalm.
NMR demonstrerar i centrala Stockholm
Nazistiska Nordiska motståndsrörelsen demonstrerar utan lov på Östermalmstorg i Stockholm.Det bekräftas av Stockholmspolisen:– Det stämmer, det är en icke tillståndsgiven demonstration, säger Sven-Erik Olsson, presstalesperson på polisen.