Noa

Minnesord: Björn Stampes

Konstnären Björn Stampes, Stockholm, har hastigt avlidit 53 år gammal. Närmast anhöriga är sambon konstnären Sophi Vejrich och sönerna Noa och Elia, men Björns bortgång är en förlust inte enbart för familj och vänkrets.
Läs mer om Elia, Noa, Sophi Vejrich och Stockholm.

Polischef använde privat mejl i tjänsten

Regionpolischefen i Stockholm, Ulf Johansson, har använt sin privata Hotmail-adress för att skicka känsliga uppgifter i tjänsten. Däribland har ett av mejlen innehållit ämnesraden Råd Noa Säpo, skriver Svenska Dagbladet.
Polischef använder privat e-post för känsliga uppgifter
Uppgifter om polisens underrättelsearbete har skickats från en högt uppsatt polischef till hans egen privata e-post, kan SvD avslöja. Även mejl med ekonomiunderlag, polisens satsning på särskilt prioriterade områden och ett mejl med ämnesraden Råd Noa Säpo har skickats från och till den privata e-postadressen.
Läs mer om Råd Noa Säpo och SvD.
De ser orörliga ut – hur ska det här gå?
I kväll börjar Premier League, när Arsenal möter Leicester i säsongens första match.Därför har SportExpressens Noa Bachner rankat samtliga lag inför säsongen. Rankingen kommer att ske löpande, med lagen som han tror slutar på plats 20-19 som start.Listan kommer sedan att uppdateras efter följande:08.00: Lag 20-1909.00: Lag 18–1710.00: Lag 16–1511.00: Lag 14–1312.00: Lag 12–1113.00: Lag 10–914.00: Lag 8–715.00: Lag 6–516.00: Lag 4–317.00: Lag 2–1
Läs mer om Arsenal, Leicester och Premier League.

Polisen hinner inte utreda våldsbrotten

Polisens utredningar om våldsbrott fortsätter att minska och högen av ouppklarade brottsutredningar växer, visar ny statistik som DN tagit del av. – Läget är bekymmersamt, men det finns positiva tecken, säger Johan Grenfors vid polisens Nationella operativa avdelning, Noa.
Läs mer om Nationella och Noa.
Rikspolischefen vill se mer kameraövervakning
Med 400 miljoner kronor ska polisens förmåga att bekämpa terrorism stärkas.Men det är inte nog. Det tycker rikspolischefen Dan Eliasson bland annat vill se mer kameraövervakning.– Erfarenheten från terrordåd i Europa är att övervakningskameror ger snabba lägesbilder och underlättar operativa beslut, skriver Dan Eliasson och NOA-chefen Mats Löfving på DN debatt.
Läs mer om Dan Eliasson och Europa.
Polisen: Stulna läkemedel attraktiva droger
– Det finns en marknad för de här läkemedlen. De är attraktiva droger på den illegala marknaden, säger Stewe Alm, narkotikaexpert på polisens nationella operativa avdelning, Noa.
Läs mer om Noa och Stewe Alm.
Misstänkta äggplundrare anhållna
Två utländska medborgare, en man och en kvinna, har anhållits misstänkta för förberedelse till grovt artskyddsbrott och förberedelse till grovt jaktbrott. –Vi misstänker att internationell organiserad grov brottslighet ligger bakom, säger Filippo Bassini, gruppchef för enheten för artskyddsbrott vid Polisens nationella operativa avdelning, NOA
Läs mer om Filippo Bassini och NOA.
Stöldvåg på svenska sjukhus – kan ha koppling till knarksmugglare
De senaste veckorna har en stöldvåg drabbat flera svenska sjukhus och medicinsk utrustning för miljontals kronor har stulits.Polisens Nationella avdelning (NOA) undersöker nu kopplingar mellan brotten – men riktar även blicken ut i Europa där liknande stölder har begåtts.I Grekland misstänks utrustningen ha stulits för att användas av knarksmugglare.– Vi utesluter inte att det kan vara så som det rapporteras från andra håll i Europa, säger Håkan Wall, enhetschef vid NOA till Aftonbladet.
Läs mer om Aftonbladet, Europa, Håkan Wall och NOA.
Här är de 15 största stjärnorna i U21-EM
U21-EM drar i gång på fredagskvällen när Sverige möter England.Här rankar Noa Bachner turneringens 15 största stjärnor.
Läs mer om England.Här, Noa Bachner och Sverige.
Noa Bachner: Sverige måste bli en en ursäkt
I kväll var det meningen att det redan skulle vara kört, men det är det inte.Steg för steg, från klarhet till klarhet – hur hamnade vi här egentligen? I gruppfinal mot Frankrike? Med ett landslag med guldkant och ett gäng riktiga anledningar att faktiskt hoppas på något?
Läs mer om Frankrike.
Polisen varnar: Svara inte på bluffsamtal
Misstänkta bluffsamtal från Somalien har de senaste dagarna drabbat privatpersoner över hela landet.Svarar man på samtalet kan det resultera i en saftig räkning efteråt. Nu har polisens Nationella operativa avdelning (NOA) kopplats in.– Väntar man inget samtal så ska man kanske inte svara om det ringer från det här landsnumret, säger Calle Persson, vid polisen i region syd - som själv väcktes av ett misstänkt bluffsamtal natten mot lördagen.
Expressen kan ta storslam på Guldskölden
Finalisterna till årets Guldskölden är klara.Och Expressen har hela fyra nominerade till den avslutande omröstningen: Noa Bachner, Markus Wulcan, Daniel Kristoffersson och Thomas Wilbacher.–Det är såklart oerhört smickrande, säger Wilbacher.
NOA BACHNER: Vi ska förvänta oss mer av Djurgården
Grimaser i kvällssolen, långsamma anfall och cementförsvar.Det skulle inte vara lätt, och det var det inte.Är det någonstans segertåg kan ta stopp så är det på Stadsparksvallen, men man borde kunna vänta sig mer av Djurgården.
Läs mer om Djurgården och Stadsparksvallen.
NOA BACHNER: Vi har ett jätteproblem
IFK Göteborgs match mot AIK ställs in efter försök att manipulera resultatet.Vad vi har är inte bara en fråga om nytt speldatum, en modig spelare eller polisiär förundersökning.Vi har ett jätteproblem.
Läs mer om AIK.
NOA BACHNER: Laget som försökte vinna mest vann
Laget som försökte vinna mest vann.Efter en halvlek fylld av spelmässiga låsningar och avdomnad anfallsfotboll var det Djurgården som tog på sig uppdraget att avgöra.Då har man bättre chans att göra det än om man inte gör det.
Läs mer om Djurgården.
NOA BACHNER: Är något lag lika förbättrat som Hammarby?
Välkommen till Örjans Vall! Här är din bonusgåva.Hammarby tackade och tog emot, Halmstad fick spela ännu en match i uppförsbacke.Det är inte fotboll som serveras med champagne, men frågan är om något lag i hela serien är lika förbättrat som Bajen?
Läs mer om Bajen, Halmstad och Hammarby.
Polisen i krisberedskap i natt: Hela samhällen kan slås ut
– Vi har haft hög beredskap under hela natten och varit i kontakt våra europeiska kollegor för att få kunskap om vad som egentligen pågår, säger Anders Ahlqvist, it-brottsexpert på Nationella operativa avdelningen, NOA.
Läs mer om NOA och Nationella.
Noa Bachner: Välkommen till AFC - men helst inte
Välkommen till AFC Eskilstuna – men helst inte. Allsvenskans supporterfattigaste klubb har satt landets dyraste prislapp på medlemskap. Det här är inte att bringa klarhet i någonting. Det är att förstärka misstankar.
Läs mer om AFC.
Noa Bachner: AIK fick äntligen betalt
Det var inte vackert, men man fick äntligen betalt. AIK hade kontrollerat matcher men tappat kontrollen över säsongens färdriktning. På en skuttig skräpmatta förlorade man Henok Goitom till skada och sin kapten till avstängning, men vann välförtjänta poäng mot ett Halmstad som börjar tappa mark.
Läs mer om Halmstad och Henok Goitom.
Noa Bachner: Han är landets mest formstarka bråkstake
Drabbade och välsignade. Av sommaren, av högt tempo, av bra och dålig kvalitet, av vackra mål, av vansinnig underhållning, av slagsmål på läktarna. Av hela landets mest formstarka bråkmakare: Magnus Eriksson.
Noa Bachner: Friends förvandlades till ett svart hål
Vissa matcher har allt, andra inte. AIK-Gif Sundsvall hade egentligen ingenting. Solen sken, men medan Valborgseldarna tändes förvandlades Friends arena till ett svart hål.
Läs mer om Valborgseldarna.
Noa Bachner: Han kom, han såg, han gjorde allt
Han kom, han såg, han gjorde allt. När ett krossat AFC lämnar Stockholm gör man det med en gläfsande Björn Paulsen på näthinnan. Hammarby och deras danska allt-i-allo har fått en utmärkt start på allsvenskan.
Läs mer om AFC, Björn Paulsen och Stockholm.
Noa Bachner: Vart tar AIK vägen nu?
Svartgula halsdukar vibrerade, svartgula spelare pulserade. Det bultade för fullt, något kanske lossnade och tre poäng fastnade. Var tar man vägen nu?
Läs mer om AIK.