Noa

Podcast om Premier League – avsnitt 194

Sebastian, Noa & Therese om det senaste från engelska fotbollen!
Läs mer om Noa, Premier League och Therese.

Konsertrecension: $uicideboy$ levererar bulldozerhiphop

$uicideboy$ visar att hiphop kan vara vår tids punk. Noa Söderberg ser New Orleans-duon lämna det internet som format dem och äga en fysisk publik.
Läs mer om New Orleans-duon.
Underrättelsechefen: Handgranater har blivit en trend
Användningen av handgranater bland kriminella i Sverige har blivit en trend – enligt polisen. – Ingen annanstans i Europa ser vi samma utveckling, Sverige sticker definitivt ut, säger Linda Staaf, chef för underrättelseenhet på polisens nationella operativa avdelning, Noa.
Läs mer om Europa, Linda Staaf, Noa och Sverige.
Skiv- och konsertrecension: Watain är tillbaka med stenhård djävulsritual
Watains nya skiva är en obarmhärtig djävulsknytnäve rakt i ansiktet. Och releasespelningen på Kraken är extrem på alla sätt, skriver Noa Söderberg – och ger både skivan och konserten en trea i betyg.
Läs mer om Kraken och Noa Söderberg.

Rikspolischefen vill ha strängare straff: För lätt för kriminella

Rikspolischefen Dan Eliasson vill ha en skärpning av lagstiftningen.Eliasson skriver på DN Debatt tillsammans med NOA-chefen Mats Löving om kraven på en skärpt lagstiftning.Det är för lätt för kriminella att komma undan i dag, skriver duon.
Spydde i en brasa – förstörde en klubb
NEWCASTLE. Efter tio år av uppflyttningar, nedflyttningar och protester verkar Mike Ashley vara på väg att sälja Newcastle United.Sedan 2007 har han skapat rubriker genom att häva öl på läktaren och kräkas i öppna brasor – men i bakgrunden har fotbollen i nordöstra England tagit stryk.SportExpressens Noa Bachner besöker sitt andra hem och söker efter en väg tillbaka.
Noa Söderberg: Därför är metal en stelnad genre
Metalmusiken föddes ur en vilja att spränga gränser. I dag har den vuxit fast. Noa Söderberg skärskådar subkulturens maniska jakt på äkthet.
Noa Bachners besök – i fotbollens framtidsfabrik
LONDON. Ett barnsligt spel för nördiga tonåringar?Eller en hyfsad spegel av verkligheten?Efter 25 år på marknaden har Football Manager närmat sig ett erkännande även bortanför skärmarna.SportExpressen har besökt fotbollens framtidsfabrik.
Läs mer om Football Manager.
Polisen ökar bevakningen – Säpo kopplas in centralt
Efter Trumps erkännande av Jerusalem som Israels huvudstad och brandbombsattacken mot synagogan i Göteborg – nu skärper svenska polisen bevakningen av specifika grupper och objekt.Säpo har kopplats in i en central del.– Vi följer noga utvecklingen i Mellanöstern och i Sverige för att kunna utföra vårt uppdrag att bekämpa brott, säger Stefan Hector, chef på NOA, till Expressen
Polischef efter branddåd: Hotbild mot USA-objekt
Svensk polis har trappat upp sina ansträngningar för att förhindra angrepp mot judar i Sverige. – Vår bevakning gäller även amerikanska objekt, säger Stefan Hector, chef för polisens nationella operativa avdelning (NOA).
Läs mer om Stefan Hector och Sverige.
Från grooming till sextortion – övergreppen mot barn blir grövre
De grova sexuella övergreppen mot barn har ändrat karaktär. – Förr försökte offren locka och pocka sina offer. I dag hotar de dem nästan direkt, säger Jörgen Lindeberg, utredare på NOA, polisens Nationella operativa avdelning.
Läs mer om Jörgen Lindeberg, NOA och Nationella.
Försenad poliskommendering till EU-mötet i Göteborg
Poliskommenderingen till EU-toppmötet i Göteborg har försenats. Anledningen är meningsskiljaktigheter mellan polisledningen i Göteborg och NOA, polisens Nationella operativa avdelning, om hur många poliser som ska skickas till Göteborg och när de ska vara i tjänst. –Det har varit en förvaltningsrättslig sätesförlossning att få runt det här, säger polischef Erik Nord.
Polisen: Sverige ett smörgåsbord för internationella stöldligor
En klar majoritet av stölderna av båtmotorer och bildelar begås av internationella ligor.Och det kommer bara öka, enligt polisens prognos.– Tyvärr är det så att man kommer till Sverige som till ett smörgåsbord, man äter och åker mätt härifrån, säger Bo Löf, polisinspektör på Nationella operativa enheten (NOA), till SVT.
Läs mer om Bo Löf, Nationella, SVT och Sverige.
Konsertrecension: Run the Jewels – en fest som Annexet nog inte sett på länge
Noa Söderberg om Run the Jewels och Danny Brown på Annexet i Stockholm.
Läs mer om Annexet, Danny Brown, Run och Stockholm.
Konsertrecension: Bryson Tiller & Iamddb är sympatisk men färglös hiphop
Noa Söderberg om Bryson Tiller & Iamddb på Annexet.
Läs mer om Annexet, Bryson Tiller och Iamddb.
Myndigheter visste inte att de blivit hackade
Kvällsposten avslöjade i veckan att en datahackare vid ett dataintrång kom åt topphemliga dokument från flera myndigheter.Efteråt fick Noa (polisens underrättelsetjänst) och Säpo uppdraget att informera de berörda myndigheterna om angreppen.Men trots det vet flera av de drabbade myndigheterna och företagen fortfarande inte vad som har drabbat dem.
Läs mer om Noa och Säpo.
Minnesord: Björn Stampes
Som tidigare meddelats har konstnären Björn Stampes, Stockholm, omkommit i en olycka, endast 53 år gammal. Han efterlämnar sambon Sophi Vejrich och sönerna Noa och Elia.
Läs mer om Elia, Noa, Sophi Vejrich och Stockholm.
Polisen kan tvingas ta bort kameror i förorterna
Polisen anser att den nya kamerabevakningslagen skulle försvåra arbetet i utsatta områden. – De 55 kameror som vi har tillstånd för i Rinkeby, Husby och Tensta skulle inte få sitta kvar, säger Joakim Söderström, vid polisens nationella operativa avdelning (NOA).
Minnesord: Björn Stampes
Konstnären Björn Stampes, Stockholm, har hastigt avlidit 53 år gammal. Närmast anhöriga är sambon konstnären Sophi Vejrich och sönerna Noa och Elia, men Björns bortgång är en förlust inte enbart för familj och vänkrets.
Läs mer om Elia, Noa, Sophi Vejrich och Stockholm.
Polischef använde privat mejl i tjänsten
Regionpolischefen i Stockholm, Ulf Johansson, har använt sin privata Hotmail-adress för att skicka känsliga uppgifter i tjänsten. Däribland har ett av mejlen innehållit ämnesraden Råd Noa Säpo, skriver Svenska Dagbladet.
Polischef använder privat e-post för känsliga uppgifter
Uppgifter om polisens underrättelsearbete har skickats från en högt uppsatt polischef till hans egen privata e-post, kan SvD avslöja. Även mejl med ekonomiunderlag, polisens satsning på särskilt prioriterade områden och ett mejl med ämnesraden Råd Noa Säpo har skickats från och till den privata e-postadressen.
Läs mer om Råd Noa Säpo och SvD.
De ser orörliga ut – hur ska det här gå?
I kväll börjar Premier League, när Arsenal möter Leicester i säsongens första match.Därför har SportExpressens Noa Bachner rankat samtliga lag inför säsongen. Rankingen kommer att ske löpande, med lagen som han tror slutar på plats 20-19 som start.Listan kommer sedan att uppdateras efter följande:08.00: Lag 20-1909.00: Lag 18–1710.00: Lag 16–1511.00: Lag 14–1312.00: Lag 12–1113.00: Lag 10–914.00: Lag 8–715.00: Lag 6–516.00: Lag 4–317.00: Lag 2–1
Läs mer om Arsenal, Leicester och Premier League.
Polisen hinner inte utreda våldsbrotten
Polisens utredningar om våldsbrott fortsätter att minska och högen av ouppklarade brottsutredningar växer, visar ny statistik som DN tagit del av. – Läget är bekymmersamt, men det finns positiva tecken, säger Johan Grenfors vid polisens Nationella operativa avdelning, Noa.
Läs mer om Nationella och Noa.
Rikspolischefen vill se mer kameraövervakning
Med 400 miljoner kronor ska polisens förmåga att bekämpa terrorism stärkas.Men det är inte nog. Det tycker rikspolischefen Dan Eliasson bland annat vill se mer kameraövervakning.– Erfarenheten från terrordåd i Europa är att övervakningskameror ger snabba lägesbilder och underlättar operativa beslut, skriver Dan Eliasson och NOA-chefen Mats Löfving på DN debatt.
Läs mer om Dan Eliasson och Europa.
Polisen: Stulna läkemedel attraktiva droger
– Det finns en marknad för de här läkemedlen. De är attraktiva droger på den illegala marknaden, säger Stewe Alm, narkotikaexpert på polisens nationella operativa avdelning, Noa.
Läs mer om Noa och Stewe Alm.