Noa

Expressen kan ta storslam på Guldskölden

Finalisterna till årets Guldskölden är klara.Och Expressen har hela fyra nominerade till den avslutande omröstningen: Noa Bachner, Markus Wulcan, Daniel Kristoffersson och Thomas Wilbacher.–Det är såklart oerhört smickrande, säger Wilbacher.

NOA BACHNER: Vi ska förvänta oss mer av Djurgården

Grimaser i kvällssolen, långsamma anfall och cementförsvar.Det skulle inte vara lätt, och det var det inte.Är det någonstans segertåg kan ta stopp så är det på Stadsparksvallen, men man borde kunna vänta sig mer av Djurgården.
Läs mer om Djurgården och Stadsparksvallen.
NOA BACHNER: Vi har ett jätteproblem
IFK Göteborgs match mot AIK ställs in efter försök att manipulera resultatet.Vad vi har är inte bara en fråga om nytt speldatum, en modig spelare eller polisiär förundersökning.Vi har ett jätteproblem.
Läs mer om AIK.
NOA BACHNER: Laget som försökte vinna mest vann
Laget som försökte vinna mest vann.Efter en halvlek fylld av spelmässiga låsningar och avdomnad anfallsfotboll var det Djurgården som tog på sig uppdraget att avgöra.Då har man bättre chans att göra det än om man inte gör det.
Läs mer om Djurgården.

NOA BACHNER: Är något lag lika förbättrat som Hammarby?

Välkommen till Örjans Vall! Här är din bonusgåva.Hammarby tackade och tog emot, Halmstad fick spela ännu en match i uppförsbacke.Det är inte fotboll som serveras med champagne, men frågan är om något lag i hela serien är lika förbättrat som Bajen?
Läs mer om Bajen, Halmstad och Hammarby.
Polisen i krisberedskap i natt: Hela samhällen kan slås ut
– Vi har haft hög beredskap under hela natten och varit i kontakt våra europeiska kollegor för att få kunskap om vad som egentligen pågår, säger Anders Ahlqvist, it-brottsexpert på Nationella operativa avdelningen, NOA.
Läs mer om NOA och Nationella.
Noa Bachner: Välkommen till AFC - men helst inte
Välkommen till AFC Eskilstuna – men helst inte. Allsvenskans supporterfattigaste klubb har satt landets dyraste prislapp på medlemskap. Det här är inte att bringa klarhet i någonting. Det är att förstärka misstankar.
Läs mer om AFC.
Noa Bachner: AIK fick äntligen betalt
Det var inte vackert, men man fick äntligen betalt. AIK hade kontrollerat matcher men tappat kontrollen över säsongens färdriktning. På en skuttig skräpmatta förlorade man Henok Goitom till skada och sin kapten till avstängning, men vann välförtjänta poäng mot ett Halmstad som börjar tappa mark.
Läs mer om Halmstad och Henok Goitom.
Noa Bachner: Han är landets mest formstarka bråkstake
Drabbade och välsignade. Av sommaren, av högt tempo, av bra och dålig kvalitet, av vackra mål, av vansinnig underhållning, av slagsmål på läktarna. Av hela landets mest formstarka bråkmakare: Magnus Eriksson.
Noa Bachner: Friends förvandlades till ett svart hål
Vissa matcher har allt, andra inte. AIK-Gif Sundsvall hade egentligen ingenting. Solen sken, men medan Valborgseldarna tändes förvandlades Friends arena till ett svart hål.
Läs mer om Valborgseldarna.
Noa Bachner: Han kom, han såg, han gjorde allt
Han kom, han såg, han gjorde allt. När ett krossat AFC lämnar Stockholm gör man det med en gläfsande Björn Paulsen på näthinnan. Hammarby och deras danska allt-i-allo har fått en utmärkt start på allsvenskan.
Läs mer om AFC, Björn Paulsen och Stockholm.
Noa Bachner: Vart tar AIK vägen nu?
Svartgula halsdukar vibrerade, svartgula spelare pulserade. Det bultade för fullt, något kanske lossnade och tre poäng fastnade. Var tar man vägen nu?
Läs mer om AIK.
Massivt tillslag mot nätpedofiler
Polisen har gjort ett massivt tillslag mot nätpedofiler. Operationen - som har skett under tisdagen - innefattar åtgärder mot sammanlagt 50 personer. – Den nationella insatsen är den första större egeninitierade insatsen som genomförs av svensk polis på brottsområdet. Noa har kvalitetssäkrat materialet och genomfört spårningar av misstänkta, säger Johan Grenfors nationell kommenderingschef för insatsen.
Noa Bachner: Ett utbuat AIK har satt kurs mot något annat
JÖNKÖPING. Det är något som inte stämmer. Om derbyförlusten mot Hammarby var halsen som svullnade var det här feberkänningarna. Ett utbuat AIK har satt kurs mot något annat än guldstrid.
Läs mer om AIK och Hammarby.
Noa Bachner: Ben böjer sig inte så där, Zlatan ligger inte kvar
Tillbaka i ett lag som var tillbaka i gamla ovanor. Zlatan och ett söligt Manchester United gnetade sig igenom 90 oinspirerade minuter innan man till slut pressade sig närmare finalen i Stockholm. Frågan är om huvudpersonen kan komma.
Noa Bachner: Det här får vi vänja oss vid
Kan man inte bygga får man riva. Medan AIK försökte konstruera en föreställning på sina villkor gjorde Jakob Michelsens grönvita rivningsfirma allt i sin makt för att nedmontera. Till slut jämnade man AIK:s matchplan med marken.
Noa Bachner: Derbyt omkullkastar det
Jakob Michelsen har pratat om att sätta käppar i Rikard Norlings hjul. När allsvenskan bara är två omgångar gammal, och inte speciellt mycket lutar åt något håll överhuvudtaget, kommer ett derby farande med förmåga att ändra tonläget. Vill man komma dit med käpparna eller som hjul?
Turkietexpert: Detta ger Erdogan enorm makt
Turkiet röstade på söndagen ja till en ny grundlag som ger president Erdogan utökad makt. Turkietkännaren Noa Bilgic menar att detta ger Erdogan en enorm makt, men menar samtidigt att resultatet inte ska överdrivas. – Han kommer att få enorm makt och kommer att bestämma väldigt mycket själv, men det turkiska folket kommer att kunna förändra saker inom det nya systemet också, säger Noa Bilgic.
Läs mer om Erdogan och Noa Bilgic.
GW: Åkesson borde bjudas in av Löfven
Delar av polisen har en fullkomligt orealistisk bemanning. Noa-chefens uttalande terrorutredningen är väldigt konstigt. Statsministern borde självklart bjuda in Jimmie Åkesson till terrorsamtal. Leif GW Persson vill se snabba politiska beslut för att förhindra nya terrordåd: – Det tycks vara en jävla feghet i den här processen, säger polisprofessorn.
Läs mer om Jimmie Åkesson och Löfven.
Noa Bachner: Deras gyllene regel gäller än
NORRKÖPING. Inga dåliga vanor. IFK Norrköpings gyllene regel gäller, epoken har övervintrat, och om det här gänget fortfarande glöms bort när spekulativa guldmedaljer ska delas ut är det konstigare för varje dag som går. Här kommer de flesta att falla.
Noa Bachner: I år är det dags att göra det
Det stora okända är tillbaka - fram till klockan 13 i dag är allsvenskan 2017 ett tomt ark. Bland det lilla vi kan förutspå är hur det kommer låta när något tråkigt händer. Bland allt vi inte vet är om det är för mycket att hoppas på förändring.
Utländska ligor kan ligga bakom hälften av inbrotten
Utländska stöldligor kan ligga bakom så många som hälften av alla bostadsinbrott. Framför allt rör det sig om ligor från länder som Polen, Rumänien, Litauen och Georgien. Det visar en rapport från Nationella operativa avdelningen, Noa, vid polisen. – Vi måste samverka med ursprungsländerna för att komma åt problemet, säger Ville Paloheimo på underrättelseenheten vid Noa.
Svensk polis utreder mordet på Zaida Cataln
Polisen har inlett en förundersökning angående mord på den svenska FN-anställda Zaida Cataln i Kongo-Kinshasa. Utredningen bedrivs av den nationella operativa avdelningen (Noa).
Svensk polis utreder mordet på Zaida Cataln
Med anledning av den misstänkta mordet på svenska Zaida Cataln i Kongo-Kinshasa har svensk polis inlett förundersökning angående mord. Utredningen bedrivs av Nationella operativa avdelningen, Noa, och leds av förundersökningsledare vid Internationella åklagarkammaren i Stockholm, skriver polisen på sin hemsida.
Noa Bachner: De är ett fruktansvärt fotbollslag
Inget snack om saken. Vitryssland gick under utan att ha något att säga till om, och för varje match som Janne Anderssons landslag spelar börjar man likna den mardrömsmotståndare som Sverige brukade vara. Ingen vill möta gänget som alltid har en plan.
Läs mer om Sverige.