Noa

Noa Bachner: De är ett fruktansvärt fotbollslag

Inget snack om saken. Vitryssland gick under utan att ha något att säga till om, och för varje match som Janne Anderssons landslag spelar börjar man likna den mardrömsmotståndare som Sverige brukade vara. Ingen vill möta gänget som alltid har en plan.
Läs mer om Sverige.

Noa Bachner: Vad hände egentligen med Maxim Tsigalko?

Vitrysk fotboll är på väg till Sverige. Alltså är Championship Manager 2001/02 på väg hit. Men vad hände egentligen med Maxim Tsigalko?
Zlatan till MLS? Två frågor till Noa Bachner
Zlatan till MLS? Krönikören Noa Bachner svarar på de hetaste frågorna om den möjliga flytten.
Läs mer om Noa Bachner.
Noa Bachner: Rasmus kommer inte tillbaka
Dörren är stängd. Rasmus Elm tackar nej till landslaget som aldrig slutade hoppas. Kvar finns bara idn om en landslagskarriär som bröts av på mitten.

Förklaringen: Illegala vapen och bagatellartade motiv

Millenniumskiftet markerar ett trendbrott vid dödliga skjutningar, menar kriminologen Mikael Rying vid NOA, polisens nationella operativa avdelning. De två senaste åren har siffrorna över antalet illegala vapen exploderat: Tidigare var det män som sköt ihjäl närstående med legala vapen. På 2000-talet har majoriteten av skjutningarna skett genom illegala vapen.
Läs mer om Mikael Rying och NOA.
Zlatan-piken efter PSG:s megafiasko
Paris Saint-Germain lyckades med den osannolika bedriften att tappa ett 0-4-överläge mot Barcelona. Och i den franska pressen är tongångarna stenhårda morgonen efter fiaskot. Det var en av de mest förnedrande kvällarna i PSG:s historia, skriver L'Equipes krönikör Damien Degorre. Så här går det när man gör sig av med Zlatan, skriver sportjournalisten Russ Bengtson på Twitter. NOA BACHNER: DET ÄR HANS FEL – EN SPELANDE FUSKARE
Noa Bachner: Hur många gånger vill vi se samma sak?
LONDON. Allt enligt planen. Du visste det, jag visste det och ganska många av de 59 911 som påstods vara här på Emirates visste det eftersom deras stolar stod tomma. Man vet hur det ska gå, och det är inte bara Arsenals problem.
Noa Bachner: Det är inte högstanivån det är fel på
LONDON. Man hade kunnat fantisera ihop det på förhand: Liverpool sprang över Arsenal med all intensitet som bortalaget saknade. Segern innebar ytterligare en indikation på lagets höga högstanivå, men det är ju inte den det är fel på. Jürgen Klopp måste kliva ur rollen som Dr. Topplag och Mr. Medelmåtta.
Läs mer om Arsenal.
Noa Bachner: Zlatan har vänt spelbrädet
LONDON. Han kom, han såg och alla kröp till korset. Slaget är över, segern är Zlatans och England ber på sina bara knän: Stanna kvar. Vill han ha ett tvåårskontrakt? Vilken huvudrollsinnehavare som helst hade gjort samma sak.
Läs mer om England.
Noa Bachner: Tolkas som ett slag i ansiktet
LONDON. Ingenting att snacka om. I stället för Manchester Uniteds planenliga seger över St. Etienne är det Wayne Rooneys framtid som skapar rubriker i nordvästra England. Den, i sin tur, behöver sluta vara något att snacka om.
Läs mer om England.
Säpo och NOA slår larm: En katastrof för svensk polis
Journalisten Nuri Kino skriver om informationen som just nu sprids som en löpeld bland kriminella, och som gör att både Säkerhetspolisen och Nationella Operativa Avdelningen talar om katastrof.
Efterlyste bedragaren greps beväpnad i lyxbil
Han rymde vid en bevakad permission – och blev internationellt efterlyst av Interpol.Men efter snart tre år på flykt är den ökände 29-årige lyxbilsbedragaren från Helsingborg fast och tillbaka bakom galler.Han greps beväpnad med pistol.– Vi fick upp ett spår, som tydde på att han bodde på en adress i Rydebäck utanför Helsingborg, säger en inspektör vid polisens Fastgrupp vid NOA.
Internationellt efterlyst bedragare gripen
Han rymde vid en bevakad permission – och blev internationellt efterlyst av Interpol.Men efter snart tre år på flykt är den ökände 29-årige lyxbilsbedragaren från Helsingborg fast och tillbaka bakom galler.Han greps beväpnad med pistol.– Vi fick upp ett spår, som tydde på att han bodde på en adress i Rydebäck utanför Helsingborg, säger en inspektör vid polisens Fastgrupp vid NOA.
Efterlyst bedragare gripen
Han rymde vid en bevakad permission – och blev internationellt efterlyst av Interpol.Men efter snart tre år på flykt är den ökände 29-årige lyxbilsbedragaren från Helsingborg fast och tillbaka bakom galler.Han greps beväpnad med pistol.– Vi fick upp ett spår, som tydde på att han bodde på en adress i Rydebäck utanför Helsingborg, säger en inspektör vid polisens Fastgrupp vid NOA.
92 anlagda bränder på asylboenden 2016
Under förra året skedde 92 anlagda bränder på bebodda eller tilltänkta flyktingboenden i Sverige. Enligt polisen startades över hälften av dessa bränder av okänd gärningsman, skriver SVT Nyheter. –Vi misstänker att en stor del av dessa 53 bränder är anlagda av utomstående personer, säger Ola Stoltz, sektionschef inom Noa, till tv-kanalen.
Läs mer om Noa, Ola Stoltz och Sverige.
Över 90 anlagda bränder på asylboenden 2016
Av 92 anlagda bränder på asylboenden stod okända gärningsmän för 53, visar en sammanställning som SVT låtit göra. Vi misstänker att en stor del av dessa är anlagda av utomstående personer säger sektionschefen Ola Stoltz på Noa till SVT.
Läs mer om Noa, Ola Stoltz och SVT.
Noa Bachner: Varför tvingas vi göra det om och om igen?
LONDON. När slutsignalen gick på Stamford Bridge hade allt som behövde sägas om Chelsea redan sagts. Så även om Arsenal och Arsene Wenger - vi har ju redan gått igenom allt det här. Så varför tvingas vi göra det om och om igen? Och vem kan få ett slut på det?
Noa Bachner: De kan behöva Isak snarare än de vill tro
MAINZ. De har bara sett honom på Youtube, de är redan lite trötta på svenskar och varför sa ingen att han var på väg? Alexander Isak har anlänt till ett Borussia Dortmund som behöver reda ut sig självt - men att döma av ett januarikryss i Mainz kan de behöva honom snarare än vissa vill tro.
Läs mer om Borussia Dortmund, Isak, Mainz och Youtube.
Noa Bachner: Ingen behöver det lika lite som Klopp
LONDON. Ni vet ju hur det här med den här cupen: Den är de små lagens stora dagar, de övernaturliga skrällarnas hem. Sagt och gjort: Wolverhampton segrade på Anfield, Wycombe levde loppan på White Hart Lane och Oxford United välte Newcastle. Ingen turnering får engelska klubbar att rannsaka sig själva som FA-cupen. Ingen tränare behöver det lika lite som Jürgen Klopp.
Noa Bachner: Zlatan försvann från minut ett
LONDON. Allt talade emot Hull. Allt talade för Manchester United. Det blev varken enkelt, snyggt, roligt eller minnesvärt (om vi ska vara helt ärliga blev det faktiskt pannkaka), men det räckte, till slut, för att gå till cupfinalen som inte gick att missa.
Läs mer om Hull och Manchester United.
Dödsdrogen skördar offer – säljs öppet på nätet
Den narkotikaklassade fentanylen uppges vara 50 gånger starkare än heroin och kan sprutas rakt upp i missbrukarens näsa.Medan polisen försöker hålla jämna steg med kemisterna säljs dödsdrogen öppet på nätet och distribueras ut till ungdomar över hela Sverige.Samtidigt dansar säljarna i Skåne omkring lagen – som gör att de tjänar miljoner.– Tekniken för att distribuera blir mer och mer förfinad, säger Stewe Alm, narkotikaexpert på polisens nationella operativa avdelning (Noa).
Noa Bachner: Det svänger snabbt i Real Madrid
LONDON. Ingen förlust på 40 matcher. Sedan två förluster på raken. Det svänger snabbt i Real Madrid. I väntan på Alexander Isaks ankomst föll laget mot Celta Vigo i Copa del Rey på onsdagskvällen.
Läs mer om Celta Vigo, Copa, Real Madrid och Rey.
Noa Bachner: Det är helt obegripligt gjort
MANCHESTER. Derbyt med alla lager slutade i stiltje. Manchester United hade behövt mer, borde ha fått med sig mer, men gjorde för lite av ganska mycket, och inte för första gången. Zlatan räddade dagen, men en poäng är inte skäl för några sprudlande emojis.
Noa Bachner: Tittade förtvivlat efter honom
LONDON. Liverpool kom till Southampton med utvilade ben för att sätta ena foten i Ligacup-finalen. Man hittade inga vägar framåt, glömde se sig över axeln, förlorade och tittade förtvivlat efter Jordan Henderson.
Kastades ut på grund av att bebisen skrek
Även om du betalat för de dyraste sätena ombord hjälper inget om du har med dig en skrikande baby. Det fick modebloggerska Arielle Noa Charnas erfara – när hennes baby inte slutade skrika tvångsförflyttades de från längst fram till längst bak i planet.