Nobbar

Sjöstrand nobbar nytt möte med Danmark

Spelare i Sverige och Danmark vill spela den inställda VM-kvalmatchen. Men, i väntan på Uefas utredning, säger Svenska fotbollförbundets generalsekreterare nej – av principskäl. – De (Uefa) har ett jättestort ansvar, säger Håkan Sjöstrand.

Miljardärerna som nobbar H&M-Stefans 70-årsfest

Stefan Persson firar sin 70-årsdag med en fest för omkring 1 000 personer.Firandet inleds på Karolinska institutet och avslutas med en pampig middag på Berns.Kungafamiljen och Sveriges finanselit har fått en inbjudan – men Expressen erfar att såväl Ingvar Kamprad som familjen Rausing nobbar festen.
V bjuder in alliansen till samtal – får nobben
Vänsterpartiet öppnar för att förhandla med Kristdemokraterna om lagen om personlig assistens.– Där sträcker jag ut en hand, vi kan sätta oss ned på lunchen. Lagen måste ändras, säger V-ledaren Jonas Sjöstedt till KD under partiledardebatten.Men KD nobbar inviten.
Läs mer om Kristdemokraterna.
Klart: Dahln nobbar SHL – klar för Timrå
LOS ANGELES. Han var jagad av alla 14 klubbarna i SHL.Men Jonathan Dahln, 19, väljer att spela i Timrå.- Ett smart val i det här läget när han försöker komma tillbaka efter körtelfebern, säger talangens agent, Claes Elefalk.- Det ska bli skitkul att få spela i Timrå igen. Jag hoppas göra comeback mot Västervik hemma på fredag och att det blir en publikfest, säger Jonathan.
Läs mer om Jonathan, SHL, Timrå och Västervik.

Gör inte som Kalla – förlorar miljoner

Martin Johnsrud Sundby nobbar sociala medier.Något som kan ha gjort att den norske skidstjärnan har förlorat miljontals kronor.– Att vara verksam på sociala medier skulle ta tid från min familjetid, och det vill jag inte, säger Johnsrud Sundby till VG.
Läs mer om Johnsrud Sundby och Kalla.
Svenska staten nobbar nyemissionen
Den svenska staten stödjer nyemissionen - men kommer inte att delta i den. Det säger näringsminister Mikale Damberg i ett pressmeddelande.
Läs mer om Mikale Damberg.
SHL-klubben vinner kampen om Kovacs
AVSLÖJAR: Nobbar återkomst till AIK Väljer spel i SHL den kommande vintern
Läs mer om SHL.
Robin Kovacs nobbar en återkomst till AIK
Robin Kovacs, 20, är aktuell för en återkomst till Sverige.Men talangen nobbar AIK - och väljer i stället mellan två SHL–klubbar, uppger Aftonbladet.–Vi har en dialog, men han vill först och främst till SHL, säger gnagets sportchef Anders Gozzi till tidningen.
Charlotte Kallas val – nobbar landslaget
Charlotte Kalla kommer inte att följa med skidlandslaget till Japan för den sista OS-uppladdningen. I stället prioriterar hon höghöjdsträning på egen hand i Europa.Jag har en önskan om att vara på höjd innan mästerskapet, skriver Kalla i ett sms till TT.
Vändningen: Sarfo nobbar landslaget
I våras nobbade Kingsley Sarfo Ghanas landslag, öppnade för att spela i det svenska och var till och med aktuell för U21-EM.Men nu står den allsvenska stjärnan för en kovändning.– Ghana har gjort mycket för mig och det är dags att göra en insats för mitt land, säger han till Ghanasoccernet.
Läs mer om Ghanasoccernet.
Kalla nobbar landslagets OS-samling
Charlotte Kalla kommer inte att följa med skidlandslaget till Japan för den sista OS-uppladdningen. I stället prioriterar hon höghöjdsträning på egen hand i Europa. Jag har en önskan om att vara på höjd innan mästerskapet, skriver Kalla i ett sms till TT.
Han nobbar PSG efter stora bråket
Storbråket i PSG fortsätter att skapa tumult och osäkerhet i klubben. Nu rapporterar El Pais att en av lagets största stjärnor valt att nobba ett nytt kontraktsförslag.
Läs mer om PSG.
Prins Harry nobbade flickvännen för Melania
Här nobbar prins Harry sin flickvän – för Melania Trump.Den brittiske prinsen satt sida vid sida med den amerikanska presidentfrun när Invictusturneringen invigdes i helgen.– Mrs Trump, får jag presentera hans kungliga höghet, introducerades paret för varandra.
Mellbergs besked – nobbar Blåvitt
Det blir inget IFK Göteborg för Olof Mellberg.Enligt SportExpressens uppgifter har han meddelat Blåvitt att han inte är intresserad av att bli tränare för klubben.- Inget jag kan kommentera men jag känner ingen stress i tränarfrågan, säger IFK Göteborgs sportchef Mats Gren.
Moderaternas ISK-hot mot Magdalena Andersson
SD-ledaren Jimmie Åkesson vill stoppa regeringens skattehöjning på investeringssparkonton (ISK) och vill diskutera frågan med Moderaterna. M nobbar SD men pressar Magdalena Andersson, S, om ISK-beskattningen om S frångår budgetreglerna och kommer med ett indirekt hot. – Det kan inte vara så att alliansen står upp för strama regelverk i budgeten och S tar sig friheten att tillsammans med SD göra tvärtom, säger partiets ekonomiskpolitiske talesperson Ulf Kristersson.
Lugistjärnan nobbar Bundesliga-chans
Tomas Axnr ville inte släppa Hampus Jildenbäck.Nu slipper han – högersexan har valt att nobba en flytt till tyska Göppingen och Bundesliga.– Jag var klar ganska tidigt med att jag skulle tacka nej, säger 30-åringen till Sydsvenskan.
Peter Hultqvist nobbar omröstningen för Aurora
Försvarsminister Peter Hultqvist (S) besöker under dagen Aurora 17 på Gotland.Samtidigt träffar han Finlands försvarsminister Jussi Niinistö för att diskutera det svensk-finska försvarssamarbetet.
Israel nobbar Löfven – för möte med Trump
Israels premiärminister Benjamin Netanyahu är fortfarande upprörd över att Sverige erkände Palestina som stat 2014.Det rapporterar Times of Israel – som skriver att statsminister Stefan Löfven försökt få till ett möte med Netanyahu i New York dit de reser med anledning av FN-veckan.Enligt tidningen har Löfven fått nobben av Netanyahu – som däremot ska träffa president Trump.
KD nobbar Adaktusson och Skyttedal
Läs mer om Adaktusson och Skyttedal.
NFL-lagen nobbar stjärnan som knäböjde mot rasism
Den amerikanska fotbollsligan NFL drar igång nästa vecka, men Colin Kaepernick har fortfarande inget kontrakt. – Jag tycker att han borde ingå i en trupp nu. Jag tror att han inte gör det på grund av sina protester, säger ligans störste stjärna Aaron Rodgers om Kaepernick, som manifesterat mot rasism.
Läs mer om Colin Kaepernick, Kaepernick och NFL.
Migrationsministern nobbar sin norska motsvarighet
Migrationsminister Helne Fritzon (S) ställer in dagens möte med den norska invandrings- och integrationsminister Sylvi Listhaug, rapporterar den norska tidningen Verdens gang.
Läs mer om Sylvi Listhaug.
Migrationsministern nobbar sina norska motsvarighet
Migrationsminister Helne Fritzon (S) ställer in dagens möte med den norska invandrings- och integrationsminister Sylvi Listhaug, rapporterar den norska tidningen Verdens gang.
Läs mer om Sylvi Listhaug.
Tar in en fuskare – skiter i alla andra
NHL fnyser åt hockey-VM och aldrig haft samma dopingregler som internationella hockeyförbundet.NHL nobbar OS i februari.Och nu plockar NHL in dopingavstängde Danis Zaripov.Kort sagt: NHL struntar i resten av hockeyvärlden.
Läs mer om NHL.