Nobbar

Nobbar Blåvitt – för nordisk rival

GÖTEBORG. Sam Johnson, 24, nobbar IFK Göteborg.GT kan avslöja att den liberianske anfallaren väljer Vålerengen framför Blåvitt.– Det var bättre förutsättningar där, säger hans rådgivare Tore Eliasson.

Nobbar nytt bud på flera miljoner

Belgiska Zulte Waregem är ute efter Jon Gudni Fjoluson.Men enligt SportExpressens uppgifter vill IFK Norrköping inte sälja sin isländske mittback - och har nobbat ett andra bud på drygt fem miljoner svenska kronor.Därmed ser Fjoluson ut att bli kvar i Norrköping
Ola Månsson nobbar bud – stannar i H65
Guldtränaren Ola Månsson hade andra anbud men väljer att stanna i H65 Höör ytterligare en säsong.– Vi befinner oss på en häftig resa och jag känner mig verkligen inte färdig med den – hur det än går i SM-slutspelet, säger Månsson.
Läs mer om H65, Månsson och SM-slutspelet.
Nobbar Liverpool – klar för storklubb
Leon Goretzka har länge omnämnts som en drömvärvning för Liverpool.Men i stället har stjärnan tagit samma väg som många andra tyska talanger.
Läs mer om Liverpool.Men.

Regeringen nobbar stöd när snusförbudet prövas igen

I nästa vecka ska EU:s domstol än en gång pröva förbudet att exportera snus från Sverige till övriga EU. Men till skillnad från tidigare ger inte regeringen snustillverkaren Swedish Match sitt stöd i förhandlingen.
Läs mer om Sverige och Swedish Match.
Beskedet: Kronwall nobbar Djurgården
Djurgården hoppades på en drömförstärkning till nästa säsong i form av OS-backen Staffan Kronwall.Men under onsdagen meddelade klubben Lokomotiv Yaroslavl att man förlängt kontraktet med sin lagkapten även över nästa säsong.
Därför nobbar Ralf Edström Idrottsgalan
I kväll samlas svensk idrottselit för att gå på Idrottsgalan i Globen.Men en som uteblir är fotbollsikonen Ralf Edström, 65.– Jag sitter hemma framför tv:n i år, säger han.
Gessles val – nobbar Sverige för grannlandet
Plötsligt händer det.Halmstadsonen – tillika Gyllene Tider och Roxette-medlemmen – Per Gessle tävlar i den norska Melodifestivalen Melodi grand prix.– Livet är fullt av överraskningar, säger han i ett pressmeddelande.
Nepal kräver Telia på miljarder i skatt
Nepalesiska staten kräver delstatliga Telia på mångmiljardbelopp i skatt. Tvisten vill landet diskutera med företrädare för svenska staten. I mellandagarna kontaktade Nepal därför svenska utrikesdepartementet. Från svensk sida nobbar man Nepal.
Läs mer om Nepal och Telia.
Dan Eliasson drar tillbaka medverkan i Folk och försvar
Förra året var Dan Eliasson en av huvudpersonerna under Folk och försvars rikskonferens. I år drar rikspolischefen tillbaka sin medverkan och nobbar konferensen med bland annat statsministern, kungen och kronprinsessan Victoria. – Det fanns konflikter i kalendern, säger Sara Kvarnström, presschef polismyndigheten.
Jack Wilshere nobbar bud från storklubbarna
Jack Wilsheres stigande formkurva har varit Arsenals kanske största glädjeämne under vintern.I sommar går mittfältarens kontrakt ut – och flera klubbar uppges nu jaga engelsmannens signatur.
Slutade med det för några dagar sedan
PITEÅ. Kritiska röster har höjts mot att de största stjärnorna inte är där.Charlotte Kalla är en av de åkare som nobbar Tour de ski och menar att hela tävlingen kan vara i fara.– Jag förstår om folk är besvikna. Och det är uppenbart att det finns ett problem med tävlingen, säger Kalla som i helgen tävlar i Piteå men samtidigt väljer att skärma av sig från omvärlden alltmer.
Läs mer om Kalla, Piteå och Tour.
Northugs vändning: Nobbar nu Sverige
Petter Northug bojkottar Sverige.Den norske superstjärnan var inbokad att åka i tävlingarna i Piteå i helgen – men kommer inte att dyka upp.
Läs mer om Piteå, Sverige och Sverige.Den.
Därför nobbar svenska guldhjältarna årets OS
Han har vunnit OS-guld i skidskytte och hon har blivit världsmästare i armbrytning elva gånger.Nu brinner Björn Ferry och Heidi Andersson för klimatfrågor – och har skaffat en elcykel.– Den funkar som en andrabil, berättar Heidi Andersson till Dagens Nyheter.
Nobbar Real Madrid för Wolverhampton(!)
Rafa Mir var i det närmaste klar för en flytt till Real Madrid.Nu kommer en osannolik vändning då den 20-årige talangen i stället ska vara timmar från att presenteras av Wolverhampton, skriver Birmingham Mail.
Världsmästarpar nobbar flyg och siktar på noll utsläpp
Storuman. Världsmästarparet Heidi Andersson och Björn Ferry har ändrat livsstil för klimatets skull. Stopp för flygresor och byte till elbil och elcykel har minskat deras utsläpp av växthusgaser med över 20 ton per år. De har satt målet att bli helt fossilfria till år 2025.
Läs mer om Björn Ferry.
Detaljer om kuppen – nobbar pengarna
Kvällsposten har tidigare berättat om Helsingborgs IF:s försök med att plocka hem landslagsstjärnan Andres Granqvist.Nu berättar ordföranden Krister Azelius om förutsättningarna bakom vad som kan bli sommarens mest anmärkningsvärda övergång.– Granen vill inte karva världens största hål i vår spelarbudget, säger han.
Nobbar United, Juve och Bara
Leon Goretzka har jagats av flera storklubbar.Men nu verkar tysken ha gjort sitt val.Enligt Bild har han nu valt Bayern München.
Läs mer om Bara, Bayern München och Juve.
Finska kritiken mot svenskornas beslut
LENZERHEIDE. Charlotte Kalla, Marit Björgen och Stina Nilsson nobbar alla Tour de ski för att det anses för slitsamt inför OS.I Finland har man svårt att förstå resonemanget.Största stjärnan Krista Pärmäkoski är på plats i Lenzerheide - trots att hon plågats av sjukdom.– Jag tycker det finns nog med tid för vila efter Touren, säger Pärmäkoski.
Stina Nilsson kör inte Tour de Ski
Stina Nilsson ändrar inte i tävlingsschemat. Sprintstjärnan nobbar Tour de Ski. Däremot åker de bästa herrarna för att ladda upp inför OS.
Läs mer om Ski och Tour.
JUST NU: Stina Nilsson nobbar
Sverige har släppt sin trupp till Tour de ski.Det stora utropstecknet: Stina Nilsson väljer överraskande nog att tacka nej till skidfesten.Anna Haag är däremot med i laget.
Läs mer om Tour.
Stjärnans besked – nobbar Hammarby
Paulinho blir kvar i allsvenska Häcken i ytterligare två år.
Läs mer om Hammarby och Häcken.