Nordic capital

Nordic Capital bildar tandläkarkedja

Fonder under rådgivning av Nordic Capital bildar en europeisk dentalklinikgrupp. Bildandet sker efter förvärv av tre dentalklinikskedjor i Nederländerna, Schweiz och Tyskland samt köp av dentalteknologi och laboratorium. Det framgår av ett pressmeddelande.

Miljoner upp i rök för Intrums vd efter affär med Nordic Capital

Intrums aktie har kollapsat efter rapporten för två veckor sedan. Raset slår hårt mot vd:n Mikael Ericson som strax före jul lånade 14 miljoner och köpte aktier av huvudägaren Nordic Capital. Nära 70 procent av de egna pengar han satte in är utraderade.
Läs mer om Nordic Capital.
Deppigt för Nordic Capital
Riskkapitalbolaget Nordic Capitals nya börsbolag Munters och Handicare fortsätter att utvecklas svagt. Vi är väldigt missnöjda med vårt resultat, säger Munters vd John Peter Leesi om det fjärde kvartalet.
Nordic Capital ökar i Nordax
Nordic Capital har köpt fler aktier i nischbanken Nordax som riskkapitalbolaget tillsammans med Sampo lade ett bud på i förra veckan.
Läs mer om Nordax och Sampo.

Nordic Capital har köpt mer i Nordax

Nordic Capital har köpt fler aktier i nischbanken Nordax som riskkapitalbolaget tillsammans med Sampo lade ett bud på i förra veckan. Det bekräftar Nordic Capital i ett pressmeddelande.
Läs mer om Nordax, Nordic Capital och Sampo.
Nordic Capital miljardsäljer i Resurs Bank
Nordic Capital har via sitt bolag Cidron sålt 17,5 miljoner aktier i nischbanken Resurs i den placing som aviserades när börsen stängde på tisdagen. Försäljningen skedde till kursen 56 kronor per aktie, vilket ger en totalsumma på 980 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.
Läs mer om Cidron.
Nordic Capital letar köpare till Resurs
Private Equity-bolaget Nordic Capital vill sälja 17,5 miljoner aktier i Resurs Bank genom en accelererad bookbuilding-process.
Nordic Capital vill sälja en del av sitt innehav i Resurs Bank
Nordic Capital har uppdragit åt investmentbanken Carnegie att utforska möjligheten att sälja 17,5 miljoner aktier i nischbanken Resurs till institutionella investerare genom en placing efter börsens stängning på tisdagen. Det framgår av ett pressmeddelande.
Läs mer om Carnegie.
Nordic Capitals fond lever vidare
Nordic Capital rullar över innehav värda 22 miljarder kronor ur sin sjunde fond till en fortsättningsstruktur. Goldman Sachs och Coller Capital står redo att lösa ut befintliga andelsägare med kraftig premie i vad som kan bli en av de största transaktionerna i sitt slag.
Läs mer om Coller Capital.
Ökade utgifter sänker vinsten för Nordnet
Nätbanken Nordnet, som huvudsakligen ägs av Öhmangruppen och Nordic Capital, redovisar en nettovinst för det fjärde kvartalet 2017 på 51 miljoner kronor. Det innebär en nedgång med 42 procent jämfört med 87 miljoner kronor under motsvarande kvartal året före.
Nordic Capital söker trygg affär – investerar i bilrutor
Efter många heta år söker riskkapitalbolaget Nordic Capital stabila affärer. Nu köps Sveriges ledande bilglasreparatör Ryds bilglas från ägarfamiljen och Ikea. – Rutor går sönder oavsett om tiden är bra eller dålig, säger Andreas Näsvik, partner på Nordic Capital.
Läs mer om Ikea och Nordic Capital.
Nordic Capital köper i Nordax
Riskkapitalbolaget Nordic Capital har förvärvat 9,96 procent av Nordax kapital samt ingått ett köpoptionsavtal med nischbanken.
Läs mer om Nordax.
Nordic Capital säljer Bambora till Ingenico Group
En affär på 1,5 miljarder euro.
Läs mer om Bambora och Ingenico Group.
Skatteverket överklagar stor dom i riskkapitalmål
Det handlar om den stora skattesmällen för riskkapitalbolaget Nordic Capital. I förra veckan meddelade Nordic Capital att de överklagar Kammarrättens dom. Domen innebar att 19 personer på riskkapitafirman ska betala 661 miljoner kronor till Skatteverket.
Läs mer om Nordic Capital och Skatteverket.
Riskkapialistjätte överklagar gigan skattesmäll
Riskkapitalisten Nordic Capital fortsätter striden om hur anställda ska beskattas. Man överklagar dråpslaget från Kammarrätten tidigare i vår då 19 anställda fick då en skattesmäll på totalt 661 miljoner kronor.
Läs mer om Kammarrätten.
Nordic Capital om miljardsmällen: Bedrövad
Första reaktionen från Nordic Capital efter bakslaget i Kammarrätten är bedrövad och bekymrad. Domen får en enorm privatekonomisk påverkan på 19 individer. Det rör sig om hundratals miljoner kronor i upptaxering. – En stor negativ överraskning, säger finanschefen Klas Tikkanen.
Läs mer om Kammarrätten och Nordic Capital.
Riskkapitaljätten Nordic Capital förlorar skattedom
Riskkapitaljätten Nordic Capital förlorar mot Skatteverket. Nu åker 19 anställda på bakslag och ska betala in mångmiljonbelopp för att ha skattat fel, enligt Kammarrättens dom. Nordic Capital kommer att överklaga.
Läs mer om Skatteverket.
Domen faller mot riskkapitalister
I dag faller domen där Skatteverket krävt ett flertal riskkapitalister på totalt 1,6 miljarder kronor. Några av riskkapitalbolagen är Altor, Wallenbergarnas EQT och Nordic Capital. Framtidsindikatorn för detaljhandeln som helhet försämrades i april jämfört med föregående månad. Det framgår av Svensk Handels Handelsbarometer. Den starka bilmarknaden i USA backar å hos Volvo Cars har försäljningen rasat. Där är några av nyheterna i Di Nyheter 07.30. Börsmorgon sänder sedan extra med anledning av vårbudgeten i dag presenteras.
Riskkapitalist: Det är naturligtvis helt vrickat
Delägarna på Nordic Capital kan drabbas mer än de andra riskkapitaljättarna av en eventuell skattesmäll. Nu hårdnar tonläget. Det är helt vrickat, säger Klas Tikkanen, finanschef på Nordic Capital.
Läs mer om Nordic Capital.
Så ska miljardaffären räddas: Uppskruvad retorik
Nordic Capital och Intrum Justitias styrelse försöker rädda jätteaffären mellan de två inkassobolagen Intrum Justitia och Lindorff i sista stund. – Vi försöker kompromissa, säger Kristoffer Melinder, vd för Nordic Capital.
Storägare säger nej till fusion – anses för dyrt
På söndagen strandade förhandlingarna mellan Intrum Justitias huvudägare och Lindorffs ägare Nordic Capital inför företagens planerade fusion, enligt Dagens Industri.
Läs mer om Nordic Capital.
Bud lagt på Nordnet – 34 kronor per aktie
Öhmangruppen och Nordic Capital Fund, genom NNB Intressenter, lägger bud på Nordnet värt 6 476 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.
Läs mer om Nordic Capital Fund och Nordnet.
Lindorff på väg mot börsnotering
Riskkapitalbolaget Nordic Capital har kommit långt i processen för att börsnotera kredithanteringsbolaget Lindorff. Det skriver Dagens Industri i tisdagens tidning.
Läs mer om Lindorff.
Nordic Capital söker kapital
Nordic Capital för samtal med investerare om att ta in omkring 3,5 miljarder euro för att under nästa år starta bolagets nionde fond. Det skriver Bloomberg News och hänvisar till anonyma källor väl insatta i ärendet.
Här är bolagen bakom budet på SCA:s skogsdel
Det är Skandia och Nordic Capital som ligger bakom det bud som sägs ha lagts på SCA:s skogsdel. Budet ska vara värt mellan 40 och 50 miljarder kronor. Det uppger Dagens Nyheter på torsdagen.
Läs mer om Nordic Capital och Skandia.