Nordiska

Stöd för brittiska krafttag

Nordiska ledare, EU-länder och Nato-allierade ställer sig bakom Storbritannien i utredningen av giftattacken i Salisbury - och uppmanar Ryssland att svara på de frågor som ställs.(TT) "Det internationella samfundet måste vara bestämt i sitt

Norden: Finsk verkstad vinnare

De nordiska börserna gick åt skilda håll på torsdagen, även om indexrörelserna i de flesta fall var måttliga. Vinx 30-indexet, där de största och mest handlade aktierna i Norden ingår, var upp 0,7 procent till 955.
Läs mer om Norden.
Alexandra Pascalidou inför besöket i Sandviken: "Solen skiner och det är en ny dag"
När författaren Alexandra Pascalidou besökte Karlstad med sin föreläsning på onsdagen filmade och fotograferade medlemmar ur Nordiska motståndsrörelsen. Ikväll kommer hon till Sandviken.
Toys R Us blir kvar i Norden
Toys R Us nordiska verksamhet kommer inte att påverkas av situationen i USA och Storbritannien. Det meddelar det danska bolaget Top-toy, ägare av leksakskedjans butiker i Norden.
Läs mer om Norden, Storbritannien, Top-toy och USA.

Konkursen i USA påverkar inte svenska Toys R Us - nu: "Kan inte spekulera"

Här kommer beskedet från Top-Toy efter Toy R Us konkursansökan: Den nordiska verksamheten påverkas inte. Däremot vill man inte spekulera i framtiden för varumärket.
Läs mer om Top-Toy och USA.
Nasdaq: Vi har en dialog med Spotify om notering
Adam Kostyl, notringschef på Nasdaq, säger till Ekonomistudion att de icke-nordiska bolagens ökade intresse för Stockholmsbörsen bland annat beror på Brexit och att de för en dialog med Spotify om en framtida notering.
06.45: Putin vill bli vald på riktigt
SvD:s Maria Georgieva kommenterar helgens viktiga val i Ryssland i Ekonomistudion torsdag. Och hur mycket kostar Thailandsresan egentligen? Ordförande på Naturskyddsföreningen Johanna Sandahl medverkar och diskuterar flygbranschens subventioner. Under torsdagen noteras irländska mjukvaruföretaget Zutec på Stockholmsbörsen, det första irländska bolaget som genomför en notering i Sverige. Nasdaq märker nu ett ökat noteringsintresse från icke-nordiska bolag. Gäst i Ekonomistudion är Adam Kostyl, noteringschef på Nasdaq. Programmet sänds live 06.45 varje vardag.
Nordenbörser: Oregelbunden handel
De nordiska börserna utvecklades oregelbundet på onsdagen med Stockholm som enda stigande marknad. Vinx 30-indexet, där de största och mest handlade aktierna i Norden ingår, var upp 0,2 procent till 948. I Köpenhamn backade CAP20-indexet 0,4 procent.
Läs mer om Norden och Stockholm.
Pleijel får Svenska Akademiens nordiska pris
Svenska Akademien tilldelar författaren Agneta Pleijel sitt nordiska pris för 20...
Läs mer om Agneta Pleijel.
Norden ger stöd för brittiska krafttag
Nordiska ledare och EU-länder ställer sig bakom Storbritannien i utredningen av giftattacken i Salisbury – och uppmanar Ryssland att svara på de frågor som ställs.
Astra Zeneca utser ny marknadsbolagschef för Norden-Baltikum
Läkemedelsjätten Astra Zeneca meddelar att Michelle Werner är ny chef för bolagets nordiska-baltiska marknadsbolag.
Nordiska museets it-chef planerar 400 år framåt
I museisektorn är det mycket som ska digitaliseras, med begränsade resurser. Om jag behöver inspiration är det bara att ta en tur till någon av våra utställningar, säger Stefan von Pongracz, it-chef på Nordiska museet.
Läs mer om Nordiska, Pongracz och Stefan.
Demonstrerar mot Nordiska Motståndsrörelsen - då skjuter polisen
Det var i lördags som Nordiska Motståndsrörelsen (NMR) marscherade genom Stockholms innerstad. När Ung Vänster samlades för en motdemonstration drabbade de båda grupperna samman på Sergels torg.
Norden: Surt humör på börserna efter Tillersons avsked
De nordiska börserna backade i handeln på tisdagen. Vinx 30-index, där de största och mest handlade aktierna i Norden ingår, var ned 0,8 procent till 947. Råoljepriset visade stora rörelser under eftermiddagen, då den först steg brant och sedan föll lika tvärt för att parkera på minus.
Läs mer om Norden.
Analytiker: Starkt läge för skogsbolagen
Hjulen snurrar alltjämt på hög fart för den nordiska massa- och pappersindustrin och de buddiskussioner som förekommer ger ytterligare stöd till aktiekursutvecklingen. Stigande papperspriser kan dock visa sig vara ett kortsiktigt fenomen. Den bilden ger ett par analytiker som summerar läget i sektorn.
MUSIKBOLAG The Bank fokuserar långsiktigt
Nyheter The Bank vill ta vara på den kunskap och erfarenhet av musikexport som finns i de nordiska länderna. Nu är Stockholmskontoret på plats, under ledning av Ben Malén, tidigare bl a Stereoscope.
Polisen tog jaktvapen från nazist
Inrikes. En man som är aktiv i nazistiska Nordiska motståndsrörelsen har fått sin rätt att ha vapen återkallad på grund av sitt engagemang i organisationen, skriver SVT Nyheter Halland.
Läs mer om Nordiska.
Polisen tog jaktvapen från nazist
En man som är aktiv i nazistiska Nordiska motståndsrörelsen har fått sin rätt att ha vapen återkallad på grund av sitt engagemang i organisationen, skriver SVT Nyheter Halland.
Läs mer om Nordiska.
Youtube stoppar inte dödshot mot poliser
Sådana där Poliser ska man ta efter arbetstid när dom hämtar barnen på dagis.Verkar som att 'polisen' glömt bort att även dom blöder när dom blir skjutna.Hat och dödshot fyllde tidigare kommentarsfältet under ett Youtubeklipp från ett polisingripande mot Nordiska motståndsrörelsen.Youtube har granskat inläggen – men lät dem ligga kvar i flera månader.
Läs mer om Nordiska, Poliser och Youtubeklipp.
Riskkapitalet flockas kring het bransch
Rådgivning och revision för små och medelstora företag har blivit högsta mode bland riskkapitalbolag. När Altor nu köper 75 procent av LRF Konsult blir det den tredje nordiska riskkapitalaffären i branschen på 18 månader.
Vindlägen inte värda luft?
PORTFÖLJUPPDATERING Nordiska Värdeportföljen begriper inte börsens ovilja mot att betala för bevisad projektpotential inom vindkraftens utbyggnad.
Laxaktierna noterar nya nivåer i Oslo
De nordiska börserna noterade små förändringar under veckans första handelsdag. Vinx 30-index, där de största och mest handlade aktierna i Norden ingår, var oförändrat.
Läs mer om Norden och Oslo.
Youtube låter nazister förneka Förintelsen
På Youtube sprider nazistiska Nordiska motståndsrörelsen, NMR, antisemitiska budskap.Videoplattformen varnar för olämpligt innehåll – men filmerna tas inte bort.En film visar en aktion i Uppsala i augusti där en person i fredags dömdes till böter.På Google presenteras NMR:s hemsida Nordfront under vinjetten Huvudnyheter från nordfront.se på samma sätt som för etablerade medier men enligt Googles presschef Farshad Shadloo ska det ändras:Vi håller på att vidta åtgärder.
Ännu ett namn lämnar KD-lista
I går ströks en tidigare medlem i nazistiska Nordiska motståndsrörelsen från Kristdemokraternas lista i Söderhamn, efter avslöjanden av helahälsingland. se.
Läs mer om KD-lista, Nordiska och Söderhamn.