Nordkorea

Amerikanska plan har flugit nära Nordkorea

Amerikanska plan har flugit i närheten av Nordkorea, skriver Reuters.Anledningen ska vara att markera mot presidenten.
Amerikanskt stridsflyg nära Nordkorea
Amerikanska flygvapnet har låtit bombflygplan och stridsflygplan flyga över Nordkoreas kust. Enligt USA:s försvarshögkvarter är det ett tydligt budskap, rapporterar nyhetssajten Sky News.
Läs mer om Nordkorea.
Nordkoreas utrikesminister talar – världen håller andan
Konflikten mellan USA och Nordkorea eskalerar.Nordkoreas utrikesminister Ri Yong-Ho har tidigare sagt att det kan bli tal om en ny provsprängning.I kväll håller han ett tal vid FN:s generalförsamling.
Läs mer om Nordkorea, Ri Yong-Ho och USA.

Ovanliga jordskalv i Nordkorea

Jordskalven i Nordkorea i dag var av en ovanlig typ, säger kärnvapenövervakaren CTBTO, som dock ännu inte kan avgöra orsaken. Enligt Sydkorea var skakningarna naturliga, Kina talar om en misstänkt explosion.
Läs mer om Kina och Nordkorea.
Seismolog: Går inte att utesluta en explosion
Enligt seismologen Reynir Bödvarsson kan skalvet i Nordkorea ha varit en misstänkt explosion. – I och med att Kina anger att djupet är på noll kilometer så skickar man ett meddelande till oss om att skalvet är på ytan, säger han till TT.
Nytt skalv i Nordkorea
Läs mer om Nordkorea.
Mindre jordskalv i Nordkorea
Läs mer om Nordkorea.
Skalv noterat i Nordkorea
Ett skalv med magnituden 3,4 har noterats i norra Nordkorea, enligt kinesiska myndigheter. Skalvets hypocentrum är satt till noll kilometer under jorden vid Kilju där landets provsprängningsområde ligger.
Läs mer om Kilju och Nordkorea.
Nytt jordskalv i Nordkorea
Ett jordskalv på 3,4 på richterskalan har uppmätts i Nordkorea, rapporterar kinesiska Xinhua News.Tidigare i september uppmättes ett jordskalv på 6,3 i samband med att landet genomförde ett kärnvapentest.
Kina begränsar oljeexport till Nordkorea
Kina begränsar export av vissa petroleumprodukter till Nordkorea från den 1 oktober, för att följa FN:s säkerhetsråds resolutioner efter Nordkoreas kärnvapen- och robottester, uppger Kinas handelsdepartement i ett uttalande.
Läs mer om Nordkorea.
Lavrov: Ett dagisbråk mellan barn
Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov manade båda sidor i den uppblossade konflikten mellan USA och Nordkorea till sans under en pressträff på fredagen – och liknade situationen med ett dagisbråk.
Läs mer om Nordkorea, Sergej Lavrov och USA.
Nordkorea skyldigt New York 1,25 miljoner kronor i obetalda parkeringsböter
Landet, som under fredagen hotade att spränga en vätebomb i Stilla havet, har inte betalat några parkeringsböter i New York sedan 1990-talet. Skulden är nu uppe i 1,25 miljoner kronor – vilket Nordkorea förnekar, skriver NBC.
Läs mer om NBC, New York, Nordkorea och Stilla.
Toppmöte efter Nordkoreas hot
USA:s och Sydkoreas utrikesministrar Rex Tillerson och Kang Kyung-Wha träffades på torsdagen omedelbart efter att Nordkorea hotat skjuta en kärnvapenbestyckad missil i Stilla havet. Sydkoreas ambition om att absolut inte ta till militära medel står i viss kontrast till den amerikanska. Samtidigt fortsätter amerikanska presidenten sitt ordkrig med Nordkoreas ledare.
Nordkorea överväger historiens kraftfullaste svar
Nordkoreas ledare Kim Jong-Un säger att han kommer att tvinga USA:s president Donald Trump att betala dyrt för att han hotat med att förstöra Nordkorea och landet överväger testa en vätebomb i Stilla havet. Efter Trumps uppmärksammade FN-tal i veckan kallar diktatorn honom mentalt störd och senil.
Enligt uppgifter överväger Nordkorea att testa vätebomb i Stilla havet
Nordkoreas ledare Kim Jong-Un säger att han kommer att tvinga USA:s president Donald Trump att betala dyrt för att han hotat med att förstöra Nordkorea. Efter Trumps uppmärksammade FN-tal i veckan kallar diktatorn honom mentalt störd och senil.
Kim Jong-Un: Senile Trump ska tämjas med eld
Nordkoreas ledare Kim Jong-Un säger att han kommer att tvinga USA:s president Donald Trump att betala dyrt för att han hotat med att förstöra Nordkorea. Efter Trumps uppmärksammade FN-tal i veckan kallar diktatorn honom mentalt störd och senil.
Frankrike öppnar för att bojkotta OS i Sydkorea
Ordkriget mellan USA och Nordkorea har trappats upp rejält och situationen skapar oro. Nu öppnar Frankrike för att bojkotta vinter-OS i Sydkorea nästa år.
Läs mer om Frankrike, Nordkorea, Sydkorea och USA.
Nordkorea: Trump är psykiskt rubbad
Vid midnatt svensk tid kom Nordkoreas officiella reaktion på USA:s nya sanktioner och president Trumps tal i FN tidigare i veckan. Nordkorea kallar Trump psykiskt rubbad.
Läs mer om Trump.
Trump: Kina stoppar handel med Nordkorea
Donald Trump har utfärdat en presidentorder som ska ge USA möjlighet att komma åt individer och företag som gör affärer med Nordkorea. Trump meddelar också att Kina stoppar all handel med Nordkorea, rapporterar Reuters.
Läs mer om Kina, Nordkorea och USA.
Trump: Hårdast möjliga sanktioner väntar Nordkorea
Inte krig, men näst intill – så beskrivs de nya sanktioner som ska slå mot Nordkorea och som president Donald Trump ska presentera senare under torsdagen. – Presidenten kommer att ge ett viktigt besked i dag, säger USA:s nationella säkerhetsrådgivare H R McMaster.
Läs mer om Donald Trump och Nordkorea.
Donald Trump: Mer sanktioner mot Nordkorea
I förra veckan godkände FN:s säkerhetsråd nya tuffa sanktioner mot Nordkorea.Men nu vill Donald Trump se ytterligare åtgärder.– Vi kommer införa fler sanktioner mot Nordkorea, säger Trump enligt Bloomberg News.
Nordkoreas utrikesminister: Trump är en skällande hund
Ord- och smädelsekriget mellan Nordkorea och USA fortsätter att trappas upp. På torsdagen liknande Nordkoreas utrikesminister Ri Yong-ho USA:s president vid en skällande hund – som svar på Trumps tal om att han ska totalförstöra landet.
Läs mer om Nordkorea och USA.