Norduppland

Nu hyllar hela Norduppland avlidna Peken

I morgon tisdag hyllas Peken med tal och en tyst minut i Pek-hallen. Det skriver SHK-Hockey i ett inlägg på Facebook. Som Arbetarbladet tidigare skrivit segnade Per-Erik "Peken" Karlsson ned i ishockeyhallen för en vecka sedan.

Man riskerar tio års fängelse för våldtäkt via nätet

Klockan 14.00 i dag kan en 42-årig man från Norduppland bli den förste i Sverige att dömas för våldtäkter som skett via nätet. Han står åtalad för våldtäkt i 21 fall. Fyra av dem bedömer åklagarna som grova. – Vi hoppas att vi övertygat domstolen om att en virtuellt utförd våldtäkt innebär samma kränkning som en våldtäkt som sker i den fysiska verkligheten, säger kammaråklagare Emelie Källfelt som yrkat på tio års fängelse.
Inget fel på bil som körde på sex barn
Det var inget tekniskt fel på den bil som tisdag den 1 augusti körde på sex barn på länsväg 752, strax väster om Tierp i Norduppland, uppger Uppsalapolisen. Bilens förare hade ännu på måndagen inte kunnat höras av polisen.
Läs mer om Norduppland, Tierp och Uppsalapolisen.
Man fick sitta på toaletten som straff
När mannen på ett särskilt boende i Norduppland inte tog sin medicin i samband med ett toalettbesök fick han sitta kvar på toalettsitsen i tre timmar. Händelsen har lex Sarah-anmälts till Inspektionen för vård och omsorg, skriver UNT.
Läs mer om Inspektionen, Norduppland och UNT.

Fick sitta på toaletten som straff

När mannen på ett särskilt boende i Norduppland inte tog sin medicin i samband med ett toalettbesök...
Läs mer om Norduppland.
Trafikkaoset fortsätter – nya varningar
Än är det inte över! Vintervädret ser ut att slå till på flera håll – under hela måndagen. Men även imorgon, tisdag. Nu varnar Johan Groth, meteorolog på väderinstitutet Storm, för mer snö – och nya trafikproblem: – Norduppland och delar av Norrlandskusten ser ut att bli värst med nord- och nordostvindar.
Medan du sov
Så var natten i Gästrikland och Norduppland. Lokalt: En person fick föras till sjukhus efter en singelolycka i Strömsbro. Sverige: Det blev inget pris för den svenska filmen "Turist" på Golden Globe-galan.
Medan du sov
Så var natten i Gästrikland och Norduppland. Lokalt: En misstänkt biltjuv som skulle kontrolleras av polisen smet till skogs.
Läs mer om Gästrikland och Norduppland.
Det här hände i helgen
Få stenkoll på vad som hände i Gästrikland och Norduppland under helgen. Någon började knäppa selfies med Gävlebon Elina Brynks stulna mobil. Kan det vara tjuven? Polisen efterlyste mordmisstänkte Johnny Rintanen från Gävle.
Medan du sov
Så var natten i Gästrikland och Norduppland. Lokalt: Det har varit en lugn natt i länet, rapporterar polisen. Det har heller inte inträffat några trafikolyckor eller bränder.
Läs mer om Gästrikland och Norduppland.
Juniorlandslaget det stora målet för Jakob
Reslige Jakob Jansson tävlande för Månkarbo, tog hem priset som Bäste Junior i Norduppland. I samband med Tierp Volleys hemmamatch mot Habo hyllades Jakob för sina fina insatser i skidspåren förra säsongen. Han tilldelades UNT:s silvermedalj.
Medan du sov
Så var natten i Gästrikland och Norduppland. Lokalt: Det verkar ha varit en lugn natt i Gästrikland. Inga larm om olyckor har kommit och polisen har inte rapporterat om några händelser. Gävlebocken står kvar.
Läs mer om Gästrikland och Norduppland.
Medan du sov
Så var natten i Gästrikland och Norduppland. Lokalt: Det har varit en lugn natt rapporterar polisen. I Gästrikland omhändertogs cirka 13 personer för fylleri under natten.
Läs mer om Gästrikland och Norduppland.
Medan du sov
Så var natten i Gästrikland och Norduppland. Lokalt: Stor sökinsats efter försvunnen 18-åring i Skutskär. En man greps efter att ha tjuvtankat - när polisen var på bensinstationen.
Medan du sov
Så var natten i Gästrikland och Norduppland. Lokalt: En 17-årig pojke knivhöggs i Tierp efter ett bråk. En 33-årig man har gripits. I Gävle har det varit en småstökig natt. Bland annat har det varit inbrott på Sörbyskolan.
Medan du sov
Så var natten i Gästrikland och Norduppland. Lokalt: Hjälte drog ut en skadad man ur brinnande bil på E4. Två unga rymlingar greps i Gävle i en stulen bil. Polisen påminner om brandrisken i juletider - här är deras bästa tips.
Läs mer om Gästrikland, Gävle och Norduppland.
Medan du sov
Så var natten i Gästrikland och Norduppland. Lokalt: En kvinna krossade fönster och dödshotade sitt ex. Gavlegårdarna höjer hyran - men bara med 1,8 procent. Sverige: En man skottskadades i Malmö sent på onsdagskvällen.
Läs mer om Gästrikland, Malmö och Norduppland.
Medan du sov
Så var natten i Gästrikland och Norduppland. Lokalt: Under natten kom larm om en misstänkt brand i ett flerfamiljshus i Gävle. Sverige: Varje år drabbas en halv miljon människor av cancer på grund av fetma och övervikt.
Läs mer om Gästrikland, Gävle och Norduppland.
Jakob årets idrottsjunior i Norduppland
Skidåkaren Jakob Jansson, 18 år, tävlandes för Månkarbo IF, har utsetts till årets Idrottsjunior i Norduppland.
Medan du sov
Så var natten i Gästrikland och Norduppland. Lokalt: En efterlyst man från Gästrikland greps i samband med en trafikolycka. "Läs mer" I övrigt rapporterar polisen om en lugn natt.
Läs mer om Gästrikland och Norduppland.
Krönika/Norduppland: Spännande höst väntar NU-lagen
Nu återstår bara några omgångar för våra fotbollslag, Strömsbergs herrar och Tierps damer. Men nu har också Tierps hockeylirare startat upp sitt seriespel i hockeyettan. Om några veckor
Läs mer om NU-lagen.
Späckat rallyschema i helgen
Det blir en späckad rallyhelg. På lördagen avgörs Malmjärn Runt, ingående i Gästrikeserien och dagen därpå körs Rally Norduppland - årets fjärde deltävling i nedre norras förbundsmästerskap.
Späckat rallyschema i helgen
Det blir en späckad rallyhelg. På lördagen avgörs Malmjärn Runt, ingående i Gästrikeserien och dagen därpå körs Rally Norduppland - årets fjärde deltävling i nedre norras förbundsmästerskap.
Arbetarbladet I DAG
ger lokala tv-nyheter från Gästrikland och Norduppland varje
Läs mer om Gästrikland och Norduppland.
Feministiskt initiativ valspurtar i Tierp
På lördagen åkte Feministiskt initiativ Uppsala på valturn i Norduppland. De torgtalade i Östhammar, Skutskär och Tierp.