Norge

Normalt i Norge att tro att man är bäst

PYEONGCHANG. OS sista dag är kommen.Och med en tillbakablick på de dryga två veckorna i Pyeongchang så kan de olympiska spelen bara kallas för en norsk supersucc.Det efter att nationen har krossat det tidigare medaljrekordet i vinterspelen.– Det är normalt i Norge att tro att man är bäst i vintersport och den känslan har nog bara blivit ännu starkare, säger den norska journalisten Eirik Borud.
Läs mer om Eirik Borud, Norge och Pyeongchang.

Så ska Sverige konkurrera med Norge igen

OS i Stockholm 2026 och en massiv satsning på ungdomsidrott. Det är två vägar som kan få Sverige att konkurrera med Norge om OS-medaljer. Det tror i alla fall Peter Reinebo, verksamhetschef på SOK. – Vi kommer att gå starkt för att få OS 2026 och vi behöver en satsning på barn och ungdomar.
Pengar, nationalism och snö – därför är Norge bäst på vintern
Massor av pengar, satsning på eliten, nationalism, fler utövare – och ordentliga vintrar. Där har ni anledningarna till att Norge dominerat OS i Pyeongchang. Och att Sverige är lillebror i vinteridrott. – Elitidrott är mycket viktigare i Norge än i Sverige, säger Johan R Norberg, docent i idrottsvetenskap.
Lilla Norge störst av alla i Sydkorea
Inför OS slog man på stora trumman. I OS i Pyeongchang skulle Norge ta fler guld och fler medaljer än något annat land tidigare gjort i ett OS. Så blir det också. – Det är ganska otroligt att lilla Norge kan vinna medaljligan, säger expertkommentatorn Torgeir Björn.

Svenske skidprofilens attack – på norsk tv

PYEONGCHANG. Norska folket har haft all anledning att jubla under OS.Men andra nationers framgångar har tv-tittarna i Norge missat.Det menar den svenska skidprofilen Torbjörn Nordvall som är starkt kritisk till sändningarna.–Det liknar mest ett 17:e maj-friande, skriver Nordvall i en krönika i Nettavisen.
Svensk-norskt vargpar i Östergötland
Hanen är från Lindesberg och honan är från Trysil i Norge. Nu har vargparet slagit sig ner vid sjön Långbogen i Östergötland, rapporterar SVT Nyheter Örebro.
Svensk-norskt vargpar i Östergötland
Hanen är från Lindesberg och honan är från Trysil i Norge. Nu har vargparet slagit sig ner vid sjön Långbogen i Östergötland, rapporterar SVT Nyheter Örebro.
Bilderna som skapar spekulationer i Norge
Martin Johndsrud Sundby och Alex Harvey spurtade hårt om fjärdeplatsen i OS-femmilen. Bilderna på de båda är något som väcker spekulationer i Norge. Spurtade Sundby för han vet att ryssarnas dopingprover blir nedfrysta?, skriver Per Angell Berntsen i en krönika på TV2.
Därför har skridskons stjärnor bytt till blått
I ett skridskolopp kan en hundradel vara skillnaden mellan vinst och förlust. Alla eventuella fördelar är välkomna. Under den här säsongen har både Tyskland och Norge bytt färg på sina landslagsdräkter till blått. Men kan det vara så enkelt att en färg bidrar till ett bättre resultat?
Läs mer om Norge och Tyskland.
Norska succn – är nu historiska
PYEONGCHANG. Sverige floppade - men Norge åkte bra och tog hem bronset i den alpina lagtävlingen.Det var en speciell medalj.För nu har de slagit rekordet för flest antal vunna medaljer på ett OS någonsin.
Läs mer om Norge.
Medaljrekord för Norge i OS
Det går bra för Sverige i OS, men det går ännu bättre för Norge. Rekordbra. Ingen nation har tagit fler medaljer i ett vinter-OS än vad Norge gjort i Pyeongchang.
Läs mer om Norge, Pyeongchang och Sverige.
Ari Behn berättar sanningen om skils- mässan från Märtha Louise: Brutalt
Beskedet om skilsmässan mellan norska prinsessan Märtha Louise och Ari Behn slog ner som en bomb i Norge.I fredagens Skavlan gästar Ari Behn och talar ut om uppbrottet – och nya kärleken.– Det var brutalt när hela världen fick veta det, och det gick hela världen runt, så klart, säger han i programmet.
Sverige är tvåa i OS – i guld per capita
Sverige är just nu näst bäst i vinter-OS om guldmedaljerna vägs efter folkmängden. Sämst är Kina, och OAR och Storbritannien ligger heller inget vidare till. Men Norge är, mätt på det här sättet, bara ännu bättre.
Läs mer om Kina, OAR och Storbritannien.
Sveriges svar på norska utspelet
PYEONGCHANG/STOCKHOLM. Norge menade att Sverige tog guld på grund av bingoförhållanden. Nu slår de svenska stjärnorna tillbaka. – Då har de det väldigt lätt i Norge kan jag säga, säger Jesper Nelin.
Läs mer om Jesper Nelin, Norge och Sverige.
Utspelet: Sverige har utklassat Norge
PYEONGCHANG/STOCKHOLM. Sverige tog ytterligare ett skrällguld i skidskytte.Insatsen möts av starka reaktioner.–Norge har blivit utklassat av Sverige i detta OS, säger NRK:s Andreas Stabrun Smith.
Läs mer om Norge och Sverige.
Svenskt guld i skidskyttestafetten
Det stod mellan Sverige och Norge ända in i sista skjutningen i herrarnas stafett i skidskytte. Men där och då visade Fredrik Lindström att han hade nerverna när de behövs som mest, och kunde sedan åka i mål som ohotad etta.
Läs mer om Fredrik Lindström, Norge och Sverige.
Norska kollapsen – när Sverige tog guld
PYEONGCHANG. Sverige mot Norge. Sista skjutningen.Då kollapsade Emil Hegle Svendsen på vallen - och Sverige tog guld.Bankade gul och blå av Sverige, skriver norska tidningen Dagbladet.Norge är utklassat av Sverige i detta OS, säger NRK:s kommentator Andreas Stabrun Smith.
Sverige går mot guld i stafetten
Ska de svenska skidskytteherrarna knipa en medalj? Just nu pågår stafetten och Sverige ligger tvåa när sista sträckan inleds. Endast Norge ligger före. De svenska curlingdamerna kämpar samtidigt i en semifinal mot Storbritannien. Se hela schemat här – och följ OS-tävlingarna i direktrapporten nedan.
Ikea återkallar påskgodis – mus fångad hos tillverkaren
Ikea återkallar påskgodis efter att en mus har fångats in i den svenska tillverkarens lokaler.Skumgodiset hade redan börjat säljas i Norge och Danmark, enligt norska Dagbladet.Nu larmar Ikea kunder som kan ha köpt godiset att omedelbart lämna tillbaka det.– Vi har återkallat det på de marknader där de har börjat säljas. Matsäkerhet är högsta prioritet, säger Emil Eriksson, presstalesperson för Ikea Sverige, till Aftonbladet.
Backande omsättning för Björn Borg
Klädbolaget Björn Borgs underliggande nettoomsättning minskade med 7,2 procent i det fjärde kvartalet 2017, främst till följd av lägre försäljning till externa distributörer i Norge och Danmark.
Läs mer om Björn Borg, Danmark och Norge.
Högre norska oljeinvesteringar än beräknat
De totala investeringarna i olje- och gasverksamheten i Norge väntas uppgå till 160,0 miljarder norska kronor i år.
Läs mer om Norge.
Man fick pengar från a-kassan och lön samtidigt - döms för bidragsbrott
Mannen uppgav att han var arbetslös till arbetslöshetskassan. Samtidigt fick han lön från sitt jobb i Norge. Nu döms mannen för bidragsbrott till villkorlig dom och dagsböter dagsböter. Brottet ska ha skett under 2015.
Läs mer om Norge.
Stockholmspremiär för dansk lågpriskedja
Normal, som säljer helt normala produkter till mycket låga priser, har vuxit till en kedja med över 90 butiker i Danmark och Norge på bara fyra år. De första butikerna öppnade i Malmö i januari och kommer att följas av Helsingborg och Lund i april. I april blir det också stockholmarnas tur att få uppleva det framgångsrika konceptet – då NORMAL under fyra veckor öppnar tre butiker i Stockholmsområdet.
Ryssland diskas – fråntas medaljen
Aleksandr Krushelnitckii åkte fast i en dopingkontroll.Nu har OS-stjärnan fråntagits sin medalj – som går till Norge i stället.
Läs mer om Norge och OS-stjärnan.
Kravet: Ta bort det här från OS
PYEONGCHANG. Sprintstafetterna i OS slutade med guld för Norge och USA. Samtidigt stod Eurosport-experten Robin Bryntesson vid sidan om och suckade besvärat. Han tycker att distansen borde strykas från schemat. – Det är helt värdelöst att titta på det här, säger Bryntesson.