Norge

Norge i uppror efter beskedet om Northug

Petter Northug petas från världscuppremiären i Ruka.Nu protesterar norska skidfans mot beslutet – genom att försöka sabotera förbundets betyg på Facebook.
Läs mer om Facebook, Northug och Ruka.Nu.

Fick fnatt i TV4 – skäms i efterhand

Det blev en rejäl skräll i den sjunde avdelningen på V75 i lördags.När Bravivivicimo vann under omgången på Bjerke i Norge.Då tappade tränaren Jörgen Pettersson det totalt i direktsändning.– Jag blev helt tom och uppfylld på samma gång, säger han ett par dagar efter segern.
Bakslaget: Northug ratas till premiären
Världscupcirkusen drar i gång till helgen med en minitour i finska Kuusamo.Då ser Norge ut att peta fixstjärnan Petter Northug, enligt VG.
Läs mer om Kuusamo.Då, Norge och Petter Northug.
Hårda kritiken mot Johuag–utspelet
Det är den 20 juli 2016.Tårarna rinner på den norske världsettan Martin Johnsrud Sundby när han på en presskonferens berättar att han stängts av för att ha överdoserat astmamedicin.Det är starten på den mörkaste tid norsk skidsport upplevt.I oktober testas Therese Johaug positivt för doping. Skandalrubrikerna avlöser varandra - och Norge förvandlas från att vara ett föredöme till att stämplas som en nation av fuskare. 16 månader senare kliver Martin Johnsrud Sundby högst upp på en prispall i Beitostölen.Men han gör det i en förändrad skidvärld.Det hä
Lionel vann enkelt: Det såg kanon ut
Lionel, som tränas av Daniel Redn, hade stor show på Bjerke i Norge under lördagen.Hästen kördes av sin ägare Göran Antonsen – som tidigt gjorde segergest.– Han har presterat gång efter gång. Det finns inte ord nog att beskriva honom, säger han.
Varningen: Nu kommer massiva snösmockan
Under lördagskvällen och natten mot söndagen kommer ett lågtryck från Norge att dra in över landet.SMHI har gått ut med en varning för risk för kraftigt snöfall i norra delarna av Västergötland och Östergötland.– Generellt kommer det i Götaland mellan fem och tio centimeter snö, säger Beate Tveita, meteorolog vid väderinstitutet Storm.Lokalt kan det komma ännu mer – upp mot 20 centimeter.
Krossade stjärnorna – i det hemliga testet
GÄLLIVARE. Norge får se upp för Calle Halfvarsson i vinter.I ett hemligt testrace under förra veckan visade han superform – och slog landslagskompisarna med över en minut.– Resultaten i våra testtävlingar håller vi internt, säger förbundskapten Rikard Grip.
Nato ber Turkiet om ursäkt efter Norgeövning
Nato ber om ursäkt efter en incident under en övning i Norge som fått Turkiet att kalla hem 40 soldater. Enligt den turkiske presidenten Recep Tayyip Erdogan utmålades han och landsfadern Mustafa Kemal Atatürk som fiender under övningen.
Erdogan: Turkiet vanärat under övning i Norge
Turkiets president Recep Tayyip Erdogan uppger att landet kallat hem 40 soldater från Norge, rapporterar nyhetsbyrån AP.
Läs mer om Norge och Recep Tayyip Erdogan.
Stor rymdsten lyste upp himlen i Sverige, Norge och Finland
En stor sten från rymden gick på torsdagskvällen in över norra Sverige och Finland. I Norrbotten berättas om ett kilometerstort ljus.
Läs mer om Finland, Norge och Sverige.
487 skådespelare i Norge talar ut om trakasserier
487 norska kvinnliga skådespelare har skrivit under ett upprop där de berättar om trakasserier och sexuella övegrepp inom teve, film och teater.
Läs mer om Norge.
STCC tillbaka i Norge – lämnar Solvalla
Rudskogen, två mil norr om Sarpsborg i Norge, blir ny bana för STCC nästa år. Vi är ett skandinaviskt mästerskap och som sådant vill vi gärna ha minst en deltävling utanför Sverige. 2018 återvänder vi till Norge, säger Hans Bååth, ny ordförande i STCC i ett pressmeddelande.
Läs mer om Norge, Sarpsborg, Solvalla och Sverige.
Lastbilen centimetrar från att köra över barnet
Bra fordon, bra bromsar och professionella chaufförer. En kombination som räddar liv. Den här gången var det på riksväg 7 i Norge som tragedin var nära. Extremt nära.– Jag tänkte det värsta, säger Tor-Bjørn Kyrkjebø, vars kamera fångade skräcken, till VG.
Läs mer om Norge och Tor-Bjørn Kyrkjebø.
Kronofogden slog till mot Metros nya ägare
Kronofogden har slagit till mot Metros ägare Christen Ager-Hanssen som jagas för en skatteskuld på drygt 18 miljoner kronor.På ett konto i Norge upptäcktes 350 000 kronor som nu skickas till svenska Skatteverket.Samtidigt pågår jakten med att delge honom handlingarna.– Vi hoppas fortfarande kunna komma i kontakt med honom, säger Katja Pernehagen på Kronofogdemyndigheten.
Lagerbäck har näst sämst poängsnitt i modern tid
Han frälste Island, men i Norge går det sämre för Lars Lagebäck. Poängsnittet under de första åtta matcherna med svensken som förbundskapten är det näst sämsta sedan 1990, har Dagbladet räknat ut.
Läs mer om Dagbladet, Island och Norge.
Matcherna var helt förfärliga
Lagerbäck har lett Norge i åtta landskamper sedan han blev förbundskapten.Poängsnittet på de matcherna är det näst sämsta i modern tid, skriver Dagbladet.– Matcherna var helt förfärliga, säger fotbollsexperten Tom Nordlie till Dagbladet.
Läs mer om Dagbladet, Norge och Tom Nordlie.
Spridda skurar i Actics delår
Gymkedjans kassaflöde imponerar, men Norge bromsar. Konsolideringsförvärv utgör närmsta tidens trigger.
Läs mer om Norge.
Norge nästa land att blockera Popcorn Time
Piraternas Netflix får stryk i grannlandet. Efter en ny rättstvist tvingas internetleverantörer blockera Popcorn Time och flera undertextsajter.
Läs mer om Popcorn Time.
Ferrarin står inför största utmaningen
På lördag blir det Norge mot Sverige i Oslo.V75 drar väster ut där norrmännen laddar med världsrekordhållaren Ferrari B.R. i fyraåringarnas uppgörelse Axel Jensens Minneslopp.- Ferrari har aldrig mött hästar av den här kalibern tidigare men visst ska han kunna vara med och kämpa i toppen, säger Per Oleg Midtfjeld.
Cloetta delar skandinaviskt affärsansvar i två
Cloettas Skandinavien-vd Lars Påhlson kommer att gå i pension under 2018, efter att ha genomfört en uppdelning av affärsansvaret i Cloetta Skandinavien mellan dels Sverige, dels Danmark och Norge.
Greenpeace hoppas vinna målet med hjälp av grundlagen
Opinionen i Norge växer mot att staten tillåter oljeborrning i känsliga områden – samtidigt som man skriver under klimatavtal. Andra stater måste ta ansvar och trycka på, menar miljöorganisationer. – Vi tycker att det är konstigt att Sverige är tyst i den här frågan, säger Frode Pleym, Sverigechef för Greenpeace.
Norska staten inför rätta
Den kontroversiella frågan om oljeutvinning i Arktis delar Norge och även landets största parti. Regeringens företrädare menar att den unika rättegången som startar på tisdag i Oslo är slöseri med tid och pengar.
Läs mer om Norge och Oslo.