Norge

V75: Resultat – rätta raden här

Färjestad bjöd på traditionsenlig Unionskamp. Sverige mot Norge.Den blågula flaggan segrade komfortabelt – med klara fem mot ett.Your Highness passade även på att tysta en hel del tvivlare.Här finns alla V75-resultat, målbilder, rätta rader, utdelning och omsättning.
Läs mer om Norge.Den och Unionskamp.

NCC vinstvarnar – skriver ner projekt i Norge

NCC vinstvarnar för tredje kvartalet.Byggföretagets rörelseresultat beräknas uppgå till cirka 400 miljoner kronor – jämfört med analytikernas förväntningar på 754 miljoner.Bolaget skriver bland annat ner ett projekt i Norge.
Läs mer om Norge.
Tredje raka VM-guldet för Sagan
Cykel-VM i Bergen, Norge, avslutades med största möjliga dramatik. Blott några decimeter skiljde slovaken Peter Sagan och hemmahoppet Alexander Kristoff åt i slutändan av herrarnas linjelopp.
Your Highness tystade tvivlare
Färjestad bjöd på traditionsenlig Unionskamp. Sverige mot Norge.Den blågula flaggan segrade komfortabelt – med klara fem mot ett.Your Highness passade även på att tysta en hel del tvivlare.
Läs mer om Norge.Den och Unionskamp.

Blaak cykelvärldsmästare trots krasch

Chantal Blaak vann damernas linjelopp vid cykel-VM i ett soligt Bergen i Norge. Det trots att nederländskan kraschade under loppet. – Jag tror inte att det är sant. Allt hände i det här loppet. När jag kraschade hade jag väldigt ont och trodde att loppet var över, säger hon i SVT.
Läs mer om Bergen, Norge och SVT.
Johaug borde ta sitt straff och hålla käft
I somras dömdes den norska skidstjärnan Therese Johaug till 18 månaders avstängning för doping.Och kritiken mot norskan har varit hård – framför allt i Sverige.I Norge har det varit mildare – och många menar att domen var för hård.Nu kommer kritik från oväntat håll.– Hon får acceptera domen, ta sitt straff och hålla käft, säger den norska montstjärnan Malin Berås.
Läs mer om Sverige.I och Therese Johaug.
Här övar amerikansk marinkår mot svenska amfibiesoldater
Den amerikanska marinkåren deltar i den svenska militärövningen Aurora. Soldaterna är stationerade i Norge och deras förband kunde under kalla kriget ingripa i Sverige vid ett sovjetiskt angrepp. Då var detta hemligt, men nu talas det öppet om hjälp från USA.
Läs mer om Aurora, Norge, Sverige och USA.
Cyklist i otäck krasch – fortsatte ändå
Cyklisten Lauren Dolan kraschade svårt under ett lopp i Norge men trots skadorna valde hon att fortsätta cykla.
Läs mer om Norge.
Virpi Sarasvuo petas inför OS
Virpi Sarasvuo åkte fast för doping under VM i Lahtis 2001 - men jobbade ändå som expert för Yle på VM i staden 16 år senare.Något som väckte mycket kritik från framför allt Sverige och Norge.Nu avslöjar Ilta-Sanomat att Sarasvuo petas som expert i kanalen inför OS i Pyeongchang.
Reno Norden i konkurs i Norge
Problemtyngda Reno Norden kommer snart inte att ha någon verksamhet kvar i Norge.Bolaget har nämligen ansökt om konkurs – och DNB och Danske Bank slutar låna ut pengar. – Vi har försökt hitta en hållbar och långsiktig lösning, men tyvärr har vi inte lyckats, säger Stian Arnesen vid Danske Bank till Dagens Næringsliv.Dotterbolagen i Sverige, Danmark och Finland ska dock inte beröras av konkursen.
Lome Brage kommer representera Norge
På lördag är det dags igen för Unionstravet i Karlstad.För tolfte året möts svenska och norska hästar på Färjestadstravet i en landskamp.Lome Brage är startsnabb som få och ett allvarligt bud i kallblodsloppet - men till vilket land ska tioåringen räknas egentligen?
Volvo säljer elbussar till Norge
Läs mer om Norge.
Floppen i Norge: Det är pinsamt!
Samtidigt som det firas för fullt i Sverige – deppar man i Norge.Rosenborg åkte på storstryk i Spanien mot Real Sociedad med hela 4-0 – och sågas rejält efter matchen.Överkörda och utklassade – det här var pinsamt, skriver norska Dagbladet.
Nya teorin – hatet som fällde Johaug
Therese Johaug fick sitt straff förlängt och missar OS i Pyeongchang.Nu har man i Norge kommit fram till en ny teori om varför omvärlden straffade Johaug så hårt.
Läs mer om Johaug, Norge och Pyeongchang.Nu.
Gekås i Ullared startar direktflyg till varuhuset
Ullared och Gekås popularitet sprider sig även till grannländerna.Över 100 000 norrmän reser redan till Ullared för att shoppa varje år.Till deras glädje startar Ullared direktflyg från Norge och Stavanger.Och inte nog med det – på planet kommer Ola-Conny och Morgan att servera!
Vallentunavargen kommer från Norge
En privatperson har ansökt om skyddsjakt på den unga norska varghanne som stryker omkring i Vallentunatrakten, enligt svenskjakt.se.
Läs mer om Norge och Vallentunatrakten.
Gunnar Jonsson: Solberg klarade hinderbanan
Den blå-blå regeringen i Norge tycks sitta kvar, mot alla odds. Några entydiga slutsatser om populism ger det inte.
Läs mer om Norge.
Erna Solberg: Fremskrittspartiet är inte som SD
Erna Solberg mål är att fortsätta med samma borgerliga konstellation som regerat Norge de senaste fyra åren. - Vi har gått om tid för att hitta samarbetsformer kring detta, säger hon i en intervju med DN.
Läs mer om Norge.
Kan hon fortsätta släppa Fremskrittspartiet fritt?
Erna Solberg från Høyre får fortsätta som statsminister i Norge, men med ett svagare stöd i Stortinget än tidigare. Hennes blåblåa regering tillsammans med Fremskrittspartiet måste snabbt hitta en lösning på tre knäckfrågor.
Solbergs valseger kan få en sur eftersmak
De borgerliga med Høyres Erna Solberg i spetsen planerar att styra Norge i fyra år till. – Jag tror att folket uppfattar regeringen som det trygga alternativet i norsk politik, säger statsministern. Men samarbetet med de tre övriga partierna kan bli problematiskt.
Läs mer om Norge.
Vill se övergång från kapitalism till socialism
OSLO. Det blir fortsatt borgerlig regering i Norge, men valet var samtidigt en stor seger för vänstern. Det lilla partiet Rødt kommer för första gången in i Stortinget.
Läs mer om Norge, Rødt och Stortinget.
Valet i Norge stor seger för vänstern
OSLO. Det blir fortsatt borgerlig regering i Norge, men valet var samtidigt en stor seger för vänstern. Det lilla partiet Rødt kommer för första gången in i Stortinget.
Läs mer om Norge, Rødt och Stortinget.
Integration viktigast för svenska väljare
Norge har sagt sitt – det blir en fortsatt moderat regering.Nu börjar nedräkningen till svenska valet i september 2018 –och då är integration och invandring den viktigaste frågan för svenska väljare, visar TV4:s senaste Sifoundersökning.
Läs mer om Sifoundersökning.
Erna Solberg firar fyra år till
De borgerliga med Erna Solberg i spetsen planerar att styra Norge i fyra år till. Det är klart efter måndagens jämna norska val. I natt återvände Solberg till statsministerbostaden i Oslo, nöjd men trött och sliten.
Läs mer om Erna Solberg, Norge, Oslo och Solberg.