Norran se

Fina gesten – från motståndarfansen

Malmö Redhawks Erik Andersson missar resten av säsongen på grund av hjärnskakning och hela säsongen är i fara.Efter beskedet får han nu stöttning – från Skellefteå AIK:s supportrar.– Jag blev nästan tagen och röd när jag läste vad det stod och såg blommorna. Och det ska jag säga, jag blir inte rörd och tagen lätt. Så detta var verkligen något speciellt, säger Andersson till Norran.se.
Läs mer om Andersson och Norran.se.

25-årig våldsman misshandlade exflickvän grovt

Den 25-årige våldsmannen fick kontaktförbud gentemot den unga kvinnan eftersom han gång på gång misshandlat henne – något han struntade han i. Sammanlagt misstänks han ha överskridit förbudet vid ett 70-tal tillfällen, skriver Norran.se: – Vi bråkade, jag satt på knä på golvet och han stod upp eller satt på sängen. Då tog han fram ett läderbälte, ett mörkt, och satte det runt min hals. Han drog sedan åt runt min hals så att jag tuppade av, har kvinnan berättat i polisförhör.
Läs mer om Norran.se.
Det känns jättekul att vara med laget igen
Skellefteå-stjärnan Oscar Möller är tillbaka från skada och tillgänglig för spel igen. Efter att ha varit skadad i en dryg månad ska han nu spela i kvällens bortamatch mot Växjö. – Det känns jättekul att vara med laget igen, säger han till Norran.se. Ladda ner SportExpressens populära app direkt här!
Läs mer om Norran.se och Växjö.
Oscar Möller missar SHL-premiären
Skellefteås stjärnforward Oscar Möller har opererats och blir borta från spel i flera veckor, skriver Norran.se. Han missar därmed SHL-premiären. – Det här innebär också att Oscar inte riskerar att vara borta när det är dags för slutspel, säger klubbens läkare Karin Rundblad.

Uppgifter: Kan lämna SHL för spel i NHL

Succbacken Niclas Burström kan inom kort vara förlorad för Skellefteå AIK då han enligt Norran.se jagas av flera NHL-klubbar.
Läs mer om NHL, Norran.se, SHL och Skellefteå AIK.
Man försvann efter valborg – hittad död
En man i 30-årsåldern som försvann efter valborgsfirandet har hittats död. Det rapporterar Norran.se
Läs mer om Norran.se.
Uppgift: Oscar Möller återvänder till SHL
Oscar Möller öppnade för en flytt efter AK Bars Kazans uttåg ur KHL-slutspelet. Enligt uppgifter kan den förre guldhjälten vara på väg hem till Skelleftå AIK, skriver norran.se.
Läs mer om SHL och Skelleftå AIK.
Skellefteå kan skriva historia i kväll: Starkt
Skellefteå har var en av svensk hockeys dominanter de senaste åren. Och i kväll kan man skriva historia. Seger borta mot Karlskrona innebär klubbens fjärde raka serieseger - ett historiskt rekord. –Det vore en stark prestation i sig, säger Erik Forsell till Norran. Se Skellefteås jakt på rekordet - direkt på C More.
Stor polisinsats – Säpo inkopplad
Polisen genomför en stor insats i Boliden, skriver Norran.se. Säpo är inkopplade i fallet. – Vi biträder Säkerhetspolisen i deras förundersökning. Jag kan inte säga något mer, säger Peder Jonsson, informatör vid Västerbottenspolisen. Mutar Muthanna Majid har gripits av polis, uppger källor till TV4:s Brottsplats Sverige.
Ryssland vill värva Skellefteåprofil
Det ryska ishockeyförbundet vill stärka organisationen inför VM på hemmaplan nästa år och riktar blickarna mot Skellefteå AIK. Enligt norran.se försöker ryssarna värva SHL-klubbens general manager Lasse Johansson.
Fyra Skellefteåspelare kan missa Luleåmöten
Skellefteå har flera spelare som riskerar att missa dubbelmötet mot Luleå i helgen. Fredrik Lindgren, Anton Lindholm, Anton Öhman och Mattias Ritola kan alla tvingas se matcherna från sidan. –Som alltid vill vi ha ett antal fulla träningar på spelare som varit i rehab innan vi släpper ut dem i match, säger klubbens läkare Karin Rundblad till Norran.
Kritiska vattennivåer i Skellefteå
Dricksvattennivåerna i Skellefteå har sjunkit drastiskt på grund av en stor ledningsläcka som hittades i går kväll, skriver Norran.se. Nu finns risken att vattnet tar slut och kommunen uppmanar de boende att snåla med vattnet.
Läs mer om Norran.se och Skellefteå.
Kritiska vattennivåer i Skellefteå
Dricksvattennivåerna i Skellefteå har sjunkit drastiskt på grund av en stor ledningsläcka som hittades i går kväll, skriver Norran.se. Nu finns risken att vattnet tar slut och kommunen uppmanar de boende att snåla med vattnet.
Läs mer om Norran.se och Skellefteå.
Skellefteå krossade Modo i genrepet
Skellefteå krossade Modo i genrepet med hela 7-3. Dessutom gjorde Alexander Urbom debut och nätade direkt. Nu ger han ett löfte. – Jag har väl tänkt sätta några baljor i vinter, säger 24-åringen till norran.se.
Läs mer om Alexander Urbom och Modo.
Jimmie Ericsson klar för VM-spel
Som nybliven KHL-mästare har Jimmie Ericsson inget emot att förlänga hockeysäsongen. Han har tackat ja till VM-spel. – Jag har inte hunnit prata med Pär Mårts efter finalspelet. Men jag har sagt ja, säger Ericsson till norran.se.
Läs mer om Ericsson, Jimmie Ericsson och VM-spel.
Bud Holloway kan återvända till SHL
Bud Holloway kan vara på väg mot en comeback i Skellefteå. Den forne poängkungens kontrakt med schweiziska Bern har gått ut. – Jag kanske vill tillbaka till Skellefteå, vi får se, säger Holloway till Norran.
Läs mer om Bern, Holloway, Norran, SHL och Skellefteå.
Madelaine Edlund slutar med fotbollen
STOCKHOLM. Fotbollsspelaren Madelaine Edlund lägger av. Edlund inledde den gångna säsongen i Tyresö där hon spelat sedan 2010. Men när Tyresö gick i konkurs i somras hamnade den 29-åriga anfallaren i moderklubben Sunnaå i elitettan. –Först hoppades man att Tyresö skulle kunna spela kvar i damallsvenskan, sedan fick jag chansen att flytta hem till Skellefteå och spela med Sunnanå igen och det var roligt, säger Edlund till norran.se.
Långt straff för knivdåd på fest
En 25-årig man dömdes på onsdagen till fem års fängelse för dråpförsök, skriver lokala medier. Under en fest i Malå den 19 september knivhögg han en annan man i magen. 25-åringen har själv kallat det en olyckshändelse eller att han var förvirrad och inte förstod att han attackerade en människa. Men Skellefteå tingsrätt bedömer att det är uteslutet att det skulle ha varit en olyckshändelse enligt norran.se.
Läs mer om Malå.
Sundqvist återvänder till Skellefteå
Det blev ingen plats för ishockeyforwarden Oskar Sundqvist i Pittsburgh Penguins trupp trots bra insatser. I stället återvänder han till Skellefteå AIK och jakten på ännu ett SM-guld.– Nu kommer jag ha full fokus på spel i Skellefteå och att göra en så bra säsong som möjligt. Målet är givetvis att ta ett historiskt tredje guld på raken, säger Sundqvist, 20, till norran.se.
Sundqvist återvänder till Skellefteå
Det blev ingen plats för ishockeyforwarden Oskar Sundqvist i Pittsburgh Penguins trupp trots bra insatser. I stället återvänder han till Skellefteå AIK och jakten på ännu ett SM-guld. — Nu kommer jag ha full fokus på spel i Skellefteå och att göra en så bra säsong som möjligt. Målet är givetvis att ta ett historiskt tredje guld på raken, säger Sundqvist, 20, till norran.se.
Anmälan om bajsblöja på huvudkudden
Personal vid ett äldreboende har lex-Sarah anmälts. De anklagas för att ha varit hårdhänta och lagt en bajsblöja vid huvudkudden hos den gamla, skriver norran.se.
Skellefteås nyförvärv blir borta tre månader
STOCKHOLM. Det är en handledsskada som håller Skellefteås nye hockeyforward Nick Sörensen borta från isen i tre månader. –Det här kom som en chock och jag mår jäkligt dåligt just nu, säger han till norran.se.
Läs mer om Nick Sörensen.
Handledsskada stoppar Sörensen
Det är en handledsskada som håller Skellefteås nye hockeyforward Nick Sörensen borta från isen i tre månader. — Det här kom som en chock och jag mår jäkligt dåligt just nu, säger han till norran.se. — De skulle bara gå in och plocka bort en benbit som låg och skavde i min handled. Men det var värre än så.
Läs mer om Det, Nick Sörensen och Sörensen.
Sörensen borta i flera månader
JVM-forwarden Nick Sörensen får vänta på sin SHL-debut för Skellefteå. Efter en läkarundersökning på tisdagen står det klart att 19-åringen missar stora delar av säsongen, på grund av en skada som han har dragits med en längre tid. — Nick har en skada som måste opereras, och efter operation blir det uppskattningsvis tre månader i gips, säger klubbens läkare Karin Rundblad till hockeybloggen på norran.se.
Läs mer om Karin Rundblad, Nick och Skellefteå.
Lastbilsolycka på E4 utanför Skellefteå
En trafikolycka med en lastbil inträffade på E4 vid Kåge utanför Skellefteå strax efter klockan åtta på onsdagsmorgonen, skriver norran.se.
Läs mer om Kåge och Skellefteå.