Norrköping en

Fullt utvecklad brand i skola

Räddningstjänsten har larmats till en brand i Tamburinens skola i Norrköping.Enligt polisen är det en fullt utvecklad brand.
Läs mer om Norrköping.Enligt.

Råtta orsakade tumult ombord på SJ:s tåg

En råtta har orsakat tumult ombord på ett av SJ:s tåg.Vid 17-tiden på onsdagen hade fripassageraren ännu inte lokaliserats.– Fram till Norrköping hade killen råttan innanför jackan men i ett obevakat ögonblick smet den, berättar Christian Åkerlund som är ombord på tåget.
Min lillebror ska inte få möta könsord i idrotten
Donald Trump ursäktade sitt beteende med omklädningsrumsnack. Landslagsbacken Mikael Lustig skrek ordet fittor rakt ut inför lagets VM-playoff. Runt om i Sverige pratas om Metoo-kampanjen. DN följde med organisationen Locker Room Talk till Norrköping och en utbildning för 12-åriga handbollsspelare i jämställdhet och vikten av ett schystare snack i omklädningsrum och i samhället.
Ja till mosk i centrala Norrköping
Bygg- och miljöskyddsnämnden beslutade på onsdagen att ge Bosniska Islamiska församlingen bygglov för en mosk vid idrottsplatsen i centrala Norrköping. – Det är en sten som fallit från mina axlar. Vi har kämpat så hårt och nu är vi äntligen här, säger Mensur Mustafic, ordförande i Bosniska Islamiska församlingen.

Moskbygge vållar strid i Norrköping

I Norrköping försöker Sverigedemokraterna stoppa ett sedan länge planerat moskbygge med krav på folkomröstning. 66.000 pamfletter om moskn har skickats ut till hushåll runt om i staden. Samhällsinformation, enligt Sverigedemokraterna. Lögner, menar Bosniska islamiska församlingen. För nästan fyra år sedan tog de förtroendevalda sitt beslut, ändå delar frågan om moskbygget en hel stad.
Elfsborgs Lasse Nilsson tackar för sig
En av Elfsborgs mest profilstarka spelare genom tiderna lämnar klubben. På söndag, i den fotbollsallsvenska serieepilogen mot IFK Norrköping, gör Lasse Nilsson sitt sista framträdande för boråsarna.
Läs mer om Lasse Nilsson.
Barn livshotande skadat efter brand i lägenhet
Tre personer, varav två barn, fördes till sjukhus efter en lägenhetsbrand i centrala Norrköping på onsdagen. Ett av barnen är livshotande skadat och vårdas på intensivvårdsavdelning, rapporterar lokala medier.
Läs mer om Norrköping.
Tre personer räddade från brand i lägenhet – förda till sjukhus
Tre personer, varav ett barn, har fått räddas ur en brinnande lägenhet i Norrköping.– De är avförda akut med ambulans till olika sjukhus, säger Anders Finn, inre befäl på räddningstjänsten i Östra Götaland.Skadeläget på personerna är oklart.
Cyklist påkörd av lastbil i Norrköping
Cyklisten blev påkörd av en lastbil vid lunchtid.Nu har personen förts till sjukhus med ambulans.Troligen har personen slagit i huvudet skriver Åsa Willsund vid polisen i Östergötland.
Sålde falska arbetstillstånd till syrier – åtalas för grovt ocker
En 54-åring i Norrköping har åtalats för grovt ocker sedan han sålt påhittade arbetstillstånd till syrier och irakier. De betalade upp till 200.000 kronor kontant per dokument till mannen och hans 37-årige kumpan. – Ett fenomen där personer i synnerligen prekära lägen utnyttjas och förmås att betala höga summor för att på laglig väg ta sig till Sverige, säger Johan Kjellsson vid Internationella åklagarkammaren i en kommentar.
Polisen hittade misstänkt bomb vid husrannsakan
Polisens nationella bombskydd kallades in för att ta hand om ett föremål som påträffades under en husrannsakan i Norrköping under torsdagskvällen.En förundersökning om förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse har inletts.– Tre personer sitter nu anhållna, säger Peter Ström, vakthavande befäl vid polisen i Östergötland.
Misstänkt föremål i Norrköping var farligt
Polisen har inlett en förundersökning om försök till mord efter att ett misstänkt föremål hittades under en bil i Norrköping i går. Stora delar av staden spärrades av tills föremålet kunde säkras av nationella bombskyddet.
Läs mer om Norrköping.
Två bilar i krock – en person kvar i bilen
Två bilar har kolliderat i centrala Norrköping.En person uppges sitta kvar i en av bilarna, som krockat in i ett träd.– Man befarar att personen är skadad, säger Peter Holm, inre befäl vid räddningstjänsten i Östra Götaland.
Svårsläckt brand i förskola – misstänkt mordbrand
Det har brunnit ordentligt i en förskola i Norrköping under natten.Räddningstjänsten tror att släckningsarbetet kommer fortsätta till lunch.Polisen misstänker mordbrand.– Uppfattningen är att den inte startats på naturlig väg, säger Björn Öberg, presstalesperson vid polisen i Östergötland.
Svårsläckt brand i förskola i Norrköping
Räddningstjänsten i Norrköping har under natten försökt få kontroll över en brand på en förskola. Branden bröt ut vid midnatt och tidigt på morgonen fanns fortfarande ingen prognos kring när den kan vara släckt, enligt inre befäl Anders Finn.
Läs mer om Norrköping.
Allsvenska topplaget värvar stjärnskottet
Isak Pettersson lämnar Halmstad efter en stark debutsäsong i allsvenskan.Nu kan Kvällsposten avslöja att målvakten är klar för spel i IFK Norrköping från och med nästa säsong.
Läs mer om Halmstad och Kvällsposten.
Avspärrning i Norrköping – misstänkt föremål
Ett misstänkt föremål har hittats under en bil i centrala Norrköping och flera gator har spärrats av i staden. Polisens nationella bombskydd har kallats in för att bedöma föremålet.
Läs mer om Norrköping.
Misstänkt farligt föremål upphittat
Polisen utreder ett misstänkt farligt föremål som har hittats under en bil i Norrköping.Delar av centrum har spärrats av.
Läs mer om Norrköping.Delar.
Bil har kört in i flera fordon
En bil har kört in i flera fordon på Norra promenaden i Norrköping.Föraren har sprungit från platsen och eftersöks nu av polis.
Läs mer om Norra och Norrköping.Föraren.
Rosenbergs guldpik mot MFF–profilerna
Malmö FF firade sitt 20:e SM–guld tillsammans med fansen i Norrköping.Med på länk var de tidigare MFF-spelarna Pontus Jansson och Pawel Cibicki.Då passade MFF-kaptenen Markus Rosenberg att skicka en pik till sina före detta lagkamrater.
Fjellströms förklaring till den glada bilden
MALMÖ/NORRKÖPING. C More-experten Hasse Backe sa Jens Fjellström spelade glad under Malmö FF:s guldfirande.Samtidigt skickade MFF:s assisterande tränare ut en bild på Twitter där MFF-ledarna stilla stirrar ner i sina telefoner mitt under firandet.– Jag tycker det var en lite kul bild. Det blev några minuter sånt, några minuter kramas och några minuter festa, förklarar Jens Fjellström.
Läs mer om Twitter.
Fansen tände bengaler i Malmö efter SM-guldet
Det blev en turbulent och dramatisk avslutning – men nu har tjugonde SM-guldet säkrats!På bortaplan mot IFK Norrköping säkrade Malmö FF guldet och hemma firades det förstås rejält.På Ölcafeet på Möllevångstorget var det bengaler och jubel vid slutsignalen.
Prestigevärvningarna fixade MFF:s 20:e guld
När Malmö FF behövde mål klev två av årets största prestigevärvningar fram.Carlos Strandberg och Lasse Nielsen gjorde sina första allsvenska mål när mästarna vände och vann mot Norrköping – och fixade en ny guldfest inför segerrusiga MFF-fans.
Läs mer om Lasse Nielsen och Norrköping.
Experten: Det är solklar straff
Malmö FF ligger under mot IFK Norrköping efter en halvlek.Men frågan är om MFF blev blåsta på en straff när Jon Gudni Fjoluson tacklade Oscar Lewicki i ryggen.– Solklar straff, säger Radiosportens expertkommentator Richard Henriksson.
I kväll kan Malmö FF säkra SM-guldet
SM-guld nummer 20 är nära. Seger i kväll borta mot IFK Norrköping och Malmö vinner allsvenskan – igen. En stor anledning till det är hur klubben har hanterat skador.
Läs mer om Malmö, Malmö FF och SM-guldet.