Norrköping en

Person på busshållplats påkörd av bilist – ambulans på väg

En person är skadad sedan en bil kört av vägen och kört på en person vid en busshållplats i Norrköping.– Ambulans är på väg till platsen, säger Björn Öberg, presstalesperson vid polisen i Östergötland.

Norrköping har nobbat bud på nyckelspelaren

IFK Norrköping har nobbat ett bud från en belgisk klubb på Jon Gudni Fjoluson - och enligt SportExpressens uppgifter vill Norrköping inte sälja sin mittback i Januarifönstret.Samtidigt ska belgarna vara beredda att återkomma med ett högre bud inom de närmaste veckorna.
Båda klubbarna var med i bilden
Simon Thern är klar för IFK Norrköping och treårskontraktet kommer att presenteras vid IFK:s presskonferens klockan 16 på måndagseftermiddagen.Thern avslöjar nyheten för Kvällsposten i en exklusiv intervju när han sitter i flyttbilen från Holland till Sverige.Hollandsproffset och förre MFF- och HIF-stjärnan bekräftar också att både Malmö och Göteborg funnits med i bilden när han skulle välja klubbadress för hemflytten.
Kraftig brand i pizzeria – byggnaden helt övertänd
En kraftig brand har brutit ut på en pizzeria utanför Norrköping.Byggnaden var helt övertänd när räddningstjänsten kom fram.

Jordan Larsson gör landslagsdebut mot Estland

Jordan Larsson gör debut i fotbollslandslagets landskamp mot Estland i januariturnn. Förbundskapten Janne Andersson ger Larsson chans från start. Jordan Larsson, som nyligen skrivit på för IFK Norrköping, kallades in till landslaget sedan Carlos Strandberg lämnat sent återbud på grund av en lårskada.
Läs mer om Estland och Larsson.
Förre Bajenspelaren klar för Norrköping
IFK Norrköping fortsätter att rusta truppen inför allsvenskan.På fredagen presenterade man högerbacken Ian Smith.– Vi ser en stor potential i hans framtida utveckling, säger tränaren Jens Gustafsson.
Läs mer om Ian Smith och Norrköping.
Polisjakt efter våldtäkt mot ung kvinna
En ung kvinna ska ha våldtagits under natten mot torsdagen i Norrköping.Enligt initiala uppgifter skedde övergreppet inomhus – i en bostad.Ingen är gripen som misstänkt, enligt polisen.
Läs mer om Norrköping.Enligt.
JUST NU: Jordan presenteras här
Jordan Larsson återvänder till svensk fotboll och allsvenskan.Anfallaren presenterades av IFK Norrköping på en presskonferens.Det bekräftas också av NEC Nijmegen.
Stor cannabisodling i Norrköping ledde till åtal
Två personer åtalas på tisdagen för misstänkt grovt narkotikabrott efter att polisen hittat 3,8 kilo torkad cannabis i en industrilokal i Norrköping. Det fanns också 576 haschplantor.
Läs mer om Norrköping.
Krogh Gerson återvänder till Peking
Lars Krogh Gerson, 27, lämnar Gif Sundsvall efter att hans kontrakt gått ut. Han återvänder nu till IFK Norrköping, en klubb han lämnade 2015 för just Sundsvall. – Vi har sökt spelare som tillhör en äldre kategori, som säkerställer att vi arbetar vidare med den goda IFK-kultur som råder. En väldigt viktig värvning för att bibehålla IFK-kulturen, säger Norrköpings tränare Jens Gustafsson enligt Norrköpings Tidningar.
Läs mer om Gif Sundsvall, Peking och Sundsvall.
Återvändare klar för IFK Norrköping
Han lämnade Peking säsongen 2015.Nu är Lars Kristian Krogh Gerson, 27, tillbaka i IFK Norrköping, meddelade klubben i dag på en presskonferens.
Läs mer om Peking.
Svenske mittfältaren lånas ut till konkurrenten
Svenske innermittfältaren Alexander Fransson har haft svårt att ta en plats i Champions League-spelande Basel under hösten. Nu står det klart att den tidigare IFK Norrköping-spelaren lånas ut till Basels schweiziska ligakonkurrent Lausanne resten av säsongen.
Läs mer om Alexander Fransson och Lausanne.
Mamma fast på toalett – polis grep in
En kvinnas toalettbesök i Norrköping slutade med att polisen fick bryta sig in i hennes lägenhet. Toalettdörren hade nämligen gått i baklås och i lägenheten fanns två små barn. – Dessbättre hade hon med sig telefonen och kunde slå larm, säger Åsa Willsund, presstalesperson vid polisen region Öst. Eftersom de små barnen var utan tillsyn beslutade polispatrullen att inte vänta på en låssmed utan bröt sig in i lägenheten.
Läs mer om Norrköping, Åsa Willsund och Öst.
Man spetsades på gallergrind
En man som försökte klättra över en gallergrind i Norrköping fastnade och blev spetsad. En kvinna som såg mannen larmade polisen som fick rycka ut.
Läs mer om Norrköping.
Joanna hittade sin sjuka mamma bland avföring och mögel – ställer hemtjänsten mot väggen
Avföring på kläder och gamla bindor i tvättkorgen.Mögel i kylskåpet.Smutsiga golv och utrymmen med dumpade soppåsar.När Jonna Holmgren kom hem till sin 82-åriga mamma i Norrköping fick hon en chock.Hur länge har mamma levt så här? undrade Joanna.Nu har hemtjänsten i Norrköping inrett en utredning.– Hur är det för alla andra äldre, som inte har barn som kan strida för dem? säger Joanna.
Läs mer om Joanna, Joanna.Nu och Norrköping.
Jag trodde inte jag skulle vinna
Efter att 13 finalister korats var det under torsdagskvällen äntligen dags för 2017-års upplaga av Tips-SM att avgöras.Vinnare av den individuella tävlingen blev Freddy Karlsson från Norrköping.Som fick ta emot en check på 300 000 kronor av Niklas Holmgren på scenen.– Det känns helt sjukt, jag trodde inte att jag skulle vinna, säger Freddy Karlsson.
Martin Strid (SD) ber om ursäkt
En anmälan om uteslutning har skickats in efter det att SD-politikern Martin Strid under partiets landsdagar i Norrköping sagt att muslimer inte fullt ut är människor.
SD-ledamot: Muslimer är inte människor fullt ut
Här hävdar Martin Strid, styrelseledamot i SD Borlänge.SD Borlänge, att muslimer kan placeras in på en skala från noll till hundra där man är mer eller mindre människa.– Det är en uppgift för oss att befria människor från islam, målet måste vara att de går med i SD i stället, sa Strid under ett anförande på SD:s landsdagar i Norrköping.—Det är klart att man inte ska uttala sig på det sättet, säger Sverigedemokraternas partisekreterare Richard Jomshof.Denna öppna rasism är så rå och oanständig. Vad säger Jimmie Åkesson om den &#
Åkesson: Vi kan fälla alla regeringar
Norrköping. Jimmie Åkesson säger att han inte är främmande för att fälla alla regeringar som låter sig påverkas av en öppnare invandringspolitik. Det upprepade Sverigedemokraternas partiledare efter sitt tal på partiets landsdagar.
Två till sjukhus efter en krock på E22
Två bilar krockade på E22 i Norrköping.Krocken beskrivs som rejäl, och två personer har förts till sjukhus efter händelsen.–Ambulansen bedömde det som rött läge för en av dem, säger vakthavande befäl Lars-Göran Nilseryd till Aftonbladet.
SD vill stoppa nya religiösa friskolor
NORRKÖPING. Sverigedemokraterna vill i likhet med Liberalerna sätta stopp för nyetableringen av religiösa friskolor. Det sade Mattias Karlsson, gruppledare i riksdagen, när han höll tal på partiets landsdagar på fredagen. Därmed finns en majoritet i riksdagen mot nyetableringen av friskolor med konfessionella inslag.
Läs mer om Liberalerna.
Interna SD-kritiken: Inte värdigt ett demokratiskt parti
Uteslutningsärenden används i Sverigedemokraterna för att smutskasta meningsmotståndare inom det egna partiet och påminner om förhållandena i de forna östländerna.Den kritiken kommer nu inifrån SD under partiets landsdagar i Norrköping.– Det kan helt enkelt vara så att man ser uteslutning som en väg att tillskansa sig en position, säger Magnus Olsson, ordförande för SD:s medlemsutskott.
Jordan Larsson på väg till allsvenskan
IFK Norrköping siktar på att landa en allsvensk transferbomb i januarifönstret.Enligt uppgifter till SportExpressen jobbar klubben hårt för att köpa loss Jordan Larsson från NEC Nijmegen.– Vi får se vad som händer de närmaste veckorna, säger spelarens agent Michael Jansens.
Fullt utvecklad brand i skola
Räddningstjänsten har larmats till en brand i Tamburinens skola i Norrköping.Enligt polisen är det en fullt utvecklad brand.
Läs mer om Norrköping.Enligt.
Råtta orsakade tumult ombord på SJ:s tåg
En råtta har orsakat tumult ombord på ett av SJ:s tåg.Vid 17-tiden på onsdagen hade fripassageraren ännu inte lokaliserats.– Fram till Norrköping hade killen råttan innanför jackan men i ett obevakat ögonblick smet den, berättar Christian Åkerlund som är ombord på tåget.