Norrköping en

Hoppet lever för Halmstad

En lite strimma hopp har tänts för Halmstad. Efter 2–1 mot IFK Norrköping lämnar de jumboplatsen och vågar snegla mot kvalplatsen. Hallänningarna kan tacka sina två islänningar för segern.
Läs mer om Halmstad.

En skadad av tillhygge efter bråk

Två personer är skadade efter att minst tre personer bråkat i centrala Norrköping, skriver polisen på sin hemsida.Den ene ska vara skadad av ett tillhygge på överkroppen.En person är gripen.
Läs mer om Norrköping.
Nya Spanien-trenden: Hus bortom turistorter
Allt fler svenskar köper hus och lägenheter långt från spanska solkustens turistorter.En av de som slagit till är Susanne Hult, 45, från Norrköping.– Jag var inte alls sugen på att bo där det bara är svenskar och engelsmän. Jag ville ha det här genuint spanska, säger hon.
Läs mer om Norrköping och Susanne Hult.
AIK:s jackpot – efter Niclas Eliassons flytt
AIK skrev in en vidareförsäljningsklausul när Niclas Eliasson köpets loss av IFK Norrköping i början av året.När Eliasson sedan såldes till Bristol City i somras inkasserade Gnaget mellan 2,5 och 5 miljoner kronor.Det meddelar klubben nu på sin hemsida.
Läs mer om Bristol City och Gnaget.

Man allvarligt skadad efter knivhugg

En man i 25-årsåldern Norrköping har fått en kniv stucken i ryggen, enligt lokala medier. Han vårdas för allvarliga skador, men hans läge är stabilt, rapporterar P4 Östergötland.
Läs mer om Norrköping.
Man allvarligt skadad efter knivhugg
En man i 25-årsåldern Norrköping har fått en kniv stucken i ryggen, enligt lokala medier. Han vårdas för allvarliga skador, men hans läge är stabilt, rapporterar P4 Östergötland.
Läs mer om Norrköping.
Brand vid skola i Norrköping
Polis och räddningstjänst har larmats till Ektorpsskolan i Norrköping där en brand ska ha brutit på söndagseftermiddagen.– Vi har en brand i Norrköping. Det är kraftig rökutveckling, det är vad vi vet än så länge och hjälper vi till så gott vi kan, säger Tommy Åkerberg vid polisen.
IFK Norrköping pressade till sig en poäng
Inte på sex år har Kalmar FF vunnit hemma mot IFK Norrköping. Och det blev ingen seger på fredagskvällen heller. Efter ett tidigt Kalmarmål kunde Norrköping efter hård press till slut kvittera till 1–1.
Läs mer om Kalmar FF, Kalmarmål och Norrköping.
Han går upp i ensam ledning i skytteligan
Kalle Holmberg räddade en poäng åt IFK Norrköping i Kalmar.Han nickade in 1-1 med kvarten kvar - och går nu upp i ensam skytteligaledning.
Läs mer om Kalmar.Han.
Norrköping är en vettig spik
Topptipset 15 septemberSpelstopp: 18.59Spelexpert: Eskil Hellberg
Östersund klättrar – efter seger med 3-0
Östersund fortsätter att gå starkt i allsvenskan.2-0-segern borta mot IFK Norrköping följdes i dag upp med en enkel 3-0-seger mot AFC Eskilstuna.–Jag tycker vi har god kontroll under hela matchen, säger ÖFK:s Johan Bertilsson till C More.
Läs mer om C More.
Glädjebeskedet för Djurgården
Felix Beijmo har varit skadad i drygt en månad efter den otäcka smällen mot IFK Norrköping.Men nu försvararen tillbaka - och redo att möta IFK Göteborg på måndag.– Jag är frisk och tränar för fullt, säger Beijmo.
Läs mer om Beijmo och Djurgården.
Här är skolan där alla elever bär skoluniform
En nystartad skola i Norrköping tvingar eleverna att bära en slags skoluniform.Den internationella klädkoden har skapat stor debatt kring hur det påverkar eleverna.– Det är inte rätt väg att gå, och framför allt inte under tvång. Det är skrämmande, säger Julia Lindh, ordförande för Sveriges elevråd SVEA.
Läs mer om Julia Lindh och Norrköping.
En falsk bild målas upp av SD:are som mobbade
Anledningen till att vi inte förhandlar med SD är för att vi inte delar SD:s värdegrund eller deras politiska förslag. Så enkelt är det. Demokrati i sin bästa form. Det skriver Kikki Liljeblad (S), kommunalråd Norrköping, i en replik till Josefin Utas.
Bilkrasch – fyra till sjukhus
Fyra personer har fått föras till sjukhus efter en olycka på Söderleden i Norrköping, skriver NT.–Det rör sig om en bilolycka, alternativt påkörning bakifrån. Det är lite osäker information just nu, säger Ulf Waltersson, inre befäl vid Räddningstjänsten i Östra Götaland.
Känns harmoniskt inne i gruppen
MINSK. Idrottspsykologen Daniel Ekvall är en doldis i den svenska landslagstruppen. Han är den mentala coach som förbundskapten Janne Andersson saknade under företrädaren Erik Hamrns tid i landslaget, och som han plockade med sig från IFK Norrköping när han tillträdde jobbet efter EM förra sommaren.
Läs mer om Janne Andersson.
Blågults nye psykolog: Känns harmoniskt inne i gruppen
MINSK. Idrottspsykologen Daniel Ekvall är en doldis i den svenska landslagstruppen. Han är den mentala coach som förbundskapten Janne Andersson saknade under företrädaren Erik Hamrns tid i landslaget, och som han plockade med sig från IFK Norrköping när han tillträdde jobbet efter EM förra sommaren.
Läs mer om Janne Andersson.
Lämnar Peking för tysk klubb
IFK Norrköping är en målskytt kortare.Sebastian Andersson lämnar för spel i tyska Kaiserslautern.
Läs mer om Kaiserslautern.
Hoppas att det inger hopp för svensk fotboll
Spelarna och ledarna firar, men en lycklig tränare verkar nästan mest fokuserad på den allsvenska matchen mot IFK Norrköping på söndag. – Nu fortsätter resan, säger Graham Potter till DN.
Läs mer om Graham Potter.
Man skottskadad i Norrköping
En man skottskadades på onsdagskvällen i Norrköping, skriver NT. Sjukhuset ringde till polisen strax efter klockan åtta sedan mannen sökt vård.
Läs mer om Norrköping.
Eliasson matchvinnare i ligacupen
Niclas Eliasson lämnade IFK Norrköping i början av augusti som en allsvenskans bästa poängplockare.
Taxibuss klämd mellan två lastbilar – en till sjukhus
En taxibuss har blivit klämd mellan två lastbilar i Norrköping under måndagseftermiddagen.Föraren till taxibussen ska ha förts till sjukhus.
Läs mer om Norrköping.
Skoluniform planeras i värmländsk grundskola
En ny grundskola har just startat i Norrköping, och nästa läsår kan Nordic International School dra i gång i Karlstad.Klädkod: piktröja och cardigan.– Vi vill skydda lite mot märkeshysteri, men framför allt förstärka intrycket av en internationell skola, säger Christine Karmfalk, vd för Nordic International School.
Tre till sjukhus efter singelolycka
Tre personer har fått föras till sjukhus efter en singelolycka i Norrköping.I bilen som körde rätt in i en rondell satt det totalt fem personer.– De har missat rondellen och kört ut på andra sidan och av vägen, säger Annelie Jonsson Hamo, vakthavande befäl polisen Östergötland.