Norrköping

Jordan Larsson på väg till allsvenskan
IFK Norrköping siktar på att landa en allsvensk transferbomb i januarifönstret.Enligt uppgifter till SportExpressen jobbar klubben hårt för att köpa loss Jordan Larsson från NEC Nijmegen.– Vi får se vad som händer de närmaste veckorna, säger spelarens agent Michael Jansens.
Ewa Stenberg: Ett radikalare SD samlas i Norrköping
Moderaternas lappkast i flyktingpolitiken har minskat utrymmet för Sverigedemokraterna. Inför partiets landsdagar kommande vecka vill SD:s partistyrelse skärpa invandringspolitiken, bland annat genom att starkare betona återvandring.

Fullt utvecklad brand i skola

Räddningstjänsten har larmats till en brand i Tamburinens skola i Norrköping.Enligt polisen är det en fullt utvecklad brand.
Läs mer om Norrköping.Enligt.
Råtta orsakade tumult ombord på SJ:s tåg
En råtta har orsakat tumult ombord på ett av SJ:s tåg.Vid 17-tiden på onsdagen hade fripassageraren ännu inte lokaliserats.– Fram till Norrköping hade killen råttan innanför jackan men i ett obevakat ögonblick smet den, berättar Christian Åkerlund som är ombord på tåget.
Min lillebror ska inte få möta könsord i idrotten
Donald Trump ursäktade sitt beteende med omklädningsrumsnack. Landslagsbacken Mikael Lustig skrek ordet fittor rakt ut inför lagets VM-playoff. Runt om i Sverige pratas om Metoo-kampanjen. DN följde med organisationen Locker Room Talk till Norrköping och en utbildning för 12-åriga handbollsspelare i jämställdhet och vikten av ett schystare snack i omklädningsrum och i samhället.
Ja till mosk i centrala Norrköping
Bygg- och miljöskyddsnämnden beslutade på onsdagen att ge Bosniska Islamiska församlingen bygglov för en mosk vid idrottsplatsen i centrala Norrköping. – Det är en sten som fallit från mina axlar. Vi har kämpat så hårt och nu är vi äntligen här, säger Mensur Mustafic, ordförande i Bosniska Islamiska församlingen.
Anfallare i centrum i Borås
Lasse Nilsson blev målskytt i sin sista match för Elfsborg. Kalle Holmberg delade segern i skytteligan. Två anfallare var i centrum när Elfsborg och Norrköping spelade 3–3.
Läs mer om Elfsborg och Norrköping.
Moskbygge vållar strid i Norrköping
I Norrköping försöker Sverigedemokraterna stoppa ett sedan länge planerat moskbygge med krav på folkomröstning. 66.000 pamfletter om moskn har skickats ut till hushåll runt om i staden. Samhällsinformation, enligt Sverigedemokraterna. Lögner, menar Bosniska islamiska församlingen. För nästan fyra år sedan tog de förtroendevalda sitt beslut, ändå delar frågan om moskbygget en hel stad.
Elfsborgs Lasse Nilsson tackar för sig
En av Elfsborgs mest profilstarka spelare genom tiderna lämnar klubben. På söndag, i den fotbollsallsvenska serieepilogen mot IFK Norrköping, gör Lasse Nilsson sitt sista framträdande för boråsarna.
Läs mer om Lasse Nilsson.
Barn livshotande skadat efter brand i lägenhet
Tre personer, varav två barn, fördes till sjukhus efter en lägenhetsbrand i centrala Norrköping på onsdagen. Ett av barnen är livshotande skadat och vårdas på intensivvårdsavdelning, rapporterar lokala medier.
Läs mer om Norrköping.
Tre personer räddade från brand i lägenhet – förda till sjukhus
Tre personer, varav ett barn, har fått räddas ur en brinnande lägenhet i Norrköping.– De är avförda akut med ambulans till olika sjukhus, säger Anders Finn, inre befäl på räddningstjänsten i Östra Götaland.Skadeläget på personerna är oklart.
Sänkte gamla laget – kan bli skyttekung
Kalle Holmberg sänkte sin gamla klubb.IFK Norrköping vann med 2-0 mot Örebro – och nu utmanar Holmberg Magnus Eriksson om skytteligasegern.
Läs mer om Örebro.
Norrköping har bra chans hemma
Dagens bästa spel 30 oktoberSpelform: Bomben 1Spelstopp: 18.59Spelexpert: Eskil Hellberg
Vi har haft kniven mot strupen varenda match – ändå har vi presterat
Han har blivit dansk mästare med Nordsjälland och vunnit allsvenskan med IFK Norrköping. Men att ta upp Dalkurd till allsvenskan slår det mesta. – Jag har fått vara delaktig i den glädje som vi sprider till så många människor. Det gör att det här betyder mer än gulden jag tagit tidigare, säger lagkaptenen Rawez Lawan, 30 år.
Cyklist påkörd av lastbil i Norrköping
Cyklisten blev påkörd av en lastbil vid lunchtid.Nu har personen förts till sjukhus med ambulans.Troligen har personen slagit i huvudet skriver Åsa Willsund vid polisen i Östergötland.
Sålde falska arbetstillstånd till syrier – åtalas för grovt ocker
En 54-åring i Norrköping har åtalats för grovt ocker sedan han sålt påhittade arbetstillstånd till syrier och irakier. De betalade upp till 200.000 kronor kontant per dokument till mannen och hans 37-årige kumpan. – Ett fenomen där personer i synnerligen prekära lägen utnyttjas och förmås att betala höga summor för att på laglig väg ta sig till Sverige, säger Johan Kjellsson vid Internationella åklagarkammaren i en kommentar.
Kryss med två förlorare i Sundsvall
Både Gif Sundsvall och IFK Norrköping träffade stolpen i jakten på tre poäng. Slutresultatet 2–2 gav i stället matchen två förlorare.
Läs mer om Sundsvall.
Oavgjort i streckdramat – mellan Giffarna och Peking
Malmö har redan avgjort guldstriden.Men kampen om Europaplatser och allsvenskt kontrakt lever.Norrköping och Sundsvall tog där viktiga poäng när lagen spelade oavgjort på Norrporten arena.
Norrköping gör det de behöver
Dagens bästa spel 22 oktoberSpelform: Bomben 1Spelstopp: 14,59.Spelexpert: Eskil Hellberg
Polisen hittade misstänkt bomb vid husrannsakan
Polisens nationella bombskydd kallades in för att ta hand om ett föremål som påträffades under en husrannsakan i Norrköping under torsdagskvällen.En förundersökning om förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse har inletts.– Tre personer sitter nu anhållna, säger Peter Ström, vakthavande befäl vid polisen i Östergötland.
Misstänkt föremål i Norrköping var farligt
Polisen har inlett en förundersökning om försök till mord efter att ett misstänkt föremål hittades under en bil i Norrköping i går. Stora delar av staden spärrades av tills föremålet kunde säkras av nationella bombskyddet.
Läs mer om Norrköping.
Två bilar i krock – en person kvar i bilen
Två bilar har kolliderat i centrala Norrköping.En person uppges sitta kvar i en av bilarna, som krockat in i ett träd.– Man befarar att personen är skadad, säger Peter Holm, inre befäl vid räddningstjänsten i Östra Götaland.