Norrköping

Häckens raseri: Den är skitbillig

NORRKÖPING. BK Häcken förlorade borta mot IFK Norrköping.Matchens snackis blev dock straffen som gav Peking 3-0 i andra halvlek.Efter matchen var det upprört i Häcken-lägret.– Det känns som att spelarna och domarna inte är på samma nivå, säger Emil Wahlström.– Den är skitbillig, säger Mathias Rangie.

Norrköping satte krokben för Häckens gulddrömmar

Några taktiska justeringar – och vips är IFK Norrköping ett lag som tror på vad man gör igen. Vinner gör det också. 4–1 mot Häcken, allsvenskans formstarkaste lag, ger häng på tabelltoppen.
Läs mer om Häcken.
IFK Norrköpings succ – efter hårda kritiken
IFK Norrköping sålde målskytten Sebastian Andersson – och fick hård kritik av fansen.Men sen dess har laget tagit sju poäng på tre matcher. På tisdagskvällen besegrades Häcken hemma med 4–1 – och Kalle Holmberg gick upp i delad skytteledning.

Nya Spanien-trenden: Hus bortom turistorter

Allt fler svenskar köper hus och lägenheter långt från spanska solkustens turistorter.En av de som slagit till är Susanne Hult, 45, från Norrköping.– Jag var inte alls sugen på att bo där det bara är svenskar och engelsmän. Jag ville ha det här genuint spanska, säger hon.
Läs mer om Norrköping och Susanne Hult.
AIK:s jackpot – efter Niclas Eliassons flytt
AIK skrev in en vidareförsäljningsklausul när Niclas Eliasson köpets loss av IFK Norrköping i början av året.När Eliasson sedan såldes till Bristol City i somras inkasserade Gnaget mellan 2,5 och 5 miljoner kronor.Det meddelar klubben nu på sin hemsida.
Läs mer om Bristol City och Gnaget.
Man allvarligt skadad efter knivhugg
En man i 25-årsåldern Norrköping har fått en kniv stucken i ryggen, enligt lokala medier. Han vårdas för allvarliga skador, men hans läge är stabilt, rapporterar P4 Östergötland.
Läs mer om Norrköping.
Man allvarligt skadad efter knivhugg
En man i 25-årsåldern Norrköping har fått en kniv stucken i ryggen, enligt lokala medier. Han vårdas för allvarliga skador, men hans läge är stabilt, rapporterar P4 Östergötland.
Läs mer om Norrköping.
Brand vid skola i Norrköping
Polis och räddningstjänst har larmats till Ektorpsskolan i Norrköping där en brand ska ha brutit på söndagseftermiddagen.– Vi har en brand i Norrköping. Det är kraftig rökutveckling, det är vad vi vet än så länge och hjälper vi till så gott vi kan, säger Tommy Åkerberg vid polisen.
IFK Norrköping pressade till sig en poäng
Inte på sex år har Kalmar FF vunnit hemma mot IFK Norrköping. Och det blev ingen seger på fredagskvällen heller. Efter ett tidigt Kalmarmål kunde Norrköping efter hård press till slut kvittera till 1–1.
Läs mer om Kalmar FF, Kalmarmål och Norrköping.
Han går upp i ensam ledning i skytteligan
Kalle Holmberg räddade en poäng åt IFK Norrköping i Kalmar.Han nickade in 1-1 med kvarten kvar - och går nu upp i ensam skytteligaledning.
Läs mer om Kalmar.Han.
Norrköping är en vettig spik
Topptipset 15 septemberSpelstopp: 18.59Spelexpert: Eskil Hellberg
DN-elvan omgång 22
Målvakt: Johan Wiland, Hammarby IF Försvar: Erik Larsson (4), Gif Sundsvall Niklas Gunnarsson (3), Djurgårdens IF Brendan Hines-Ike, Örebro SK Nisse Johansson (2), AIK Mittfält: Johan Blomberg (2), AIK Nordin Gerzic (3), Örebro SK Gudmundur Thorarinsson, IFK Norrköping Kerim Mrabti (2), Djurgårdens IF Anfall: Nahir Besara (3), Örebro SK Kalle Holmberg (3), IFK Norrköping Omgångens lirare: Örebros Nahir Besara lät Malmö FF smaka på sin egen medicin när han gjorde segermålet i slutminuterna och gjorde allsvenskan något mer spännande.
Nytt spelsystem – då vann Norrköping
IFK Norrköping experimenterade med elvan. Med bravur. De fick med sig tre poäng hem från Jönköping. Matchen slutade 2–1 till Peking.
Läs mer om Jönköping, Norrköping och Peking.
Målkungen frälste Norrköping
Läs mer om Norrköping.
Norrköping vände – nu är J-Södra illa ute
Jönköpings-Södra hade ledningen mot Norrköping - men tappade den och föll tungt med 1-2.Samtidigt vann bottenkonkurrenten Gif Sundsvall vilket sätter smålänningarna i ett tufft läge.
Östersund klättrar – efter seger med 3-0
Östersund fortsätter att gå starkt i allsvenskan.2-0-segern borta mot IFK Norrköping följdes i dag upp med en enkel 3-0-seger mot AFC Eskilstuna.–Jag tycker vi har god kontroll under hela matchen, säger ÖFK:s Johan Bertilsson till C More.
Läs mer om C More.
Glädjebeskedet för Djurgården
Felix Beijmo har varit skadad i drygt en månad efter den otäcka smällen mot IFK Norrköping.Men nu försvararen tillbaka - och redo att möta IFK Göteborg på måndag.– Jag är frisk och tränar för fullt, säger Beijmo.
Läs mer om Beijmo och Djurgården.
Här är skolan där alla elever bär skoluniform
En nystartad skola i Norrköping tvingar eleverna att bära en slags skoluniform.Den internationella klädkoden har skapat stor debatt kring hur det påverkar eleverna.– Det är inte rätt väg att gå, och framför allt inte under tvång. Det är skrämmande, säger Julia Lindh, ordförande för Sveriges elevråd SVEA.
Läs mer om Julia Lindh och Norrköping.
En falsk bild målas upp av SD:are som mobbade
Anledningen till att vi inte förhandlar med SD är för att vi inte delar SD:s värdegrund eller deras politiska förslag. Så enkelt är det. Demokrati i sin bästa form. Det skriver Kikki Liljeblad (S), kommunalråd Norrköping, i en replik till Josefin Utas.
Bilkrasch – fyra till sjukhus
Fyra personer har fått föras till sjukhus efter en olycka på Söderleden i Norrköping, skriver NT.–Det rör sig om en bilolycka, alternativt påkörning bakifrån. Det är lite osäker information just nu, säger Ulf Waltersson, inre befäl vid Räddningstjänsten i Östra Götaland.
Känns harmoniskt inne i gruppen
MINSK. Idrottspsykologen Daniel Ekvall är en doldis i den svenska landslagstruppen. Han är den mentala coach som förbundskapten Janne Andersson saknade under företrädaren Erik Hamrns tid i landslaget, och som han plockade med sig från IFK Norrköping när han tillträdde jobbet efter EM förra sommaren.
Läs mer om Janne Andersson.
Blågults nye psykolog: Känns harmoniskt inne i gruppen
MINSK. Idrottspsykologen Daniel Ekvall är en doldis i den svenska landslagstruppen. Han är den mentala coach som förbundskapten Janne Andersson saknade under företrädaren Erik Hamrns tid i landslaget, och som han plockade med sig från IFK Norrköping när han tillträdde jobbet efter EM förra sommaren.
Läs mer om Janne Andersson.