Norrländska socialdemokraten

Svenska duon förlorar SOK-stödet: Tråkigt

De är två av Sveriges bästa brottare och satsar mot OS i Tokyo 2020. Nu har duon dock fått ett oväntat bakslag - både blir av med sitt stöd från Sveriges olympiska kommitt. – Jag tycker att SOK tagit ett orättvist beslut, säger brottaren Henna Johansson till Norrländska Socialdemokraten.

Uppgifter: Luleå nära att värva Olausson

Luleå ser över truppen till kommande säsong. Nu ser laget ut att få en drömförstärkning då förre succcentern Niklas Olausson uppges vara nära en återkomst, enligt Norrländska Socialdemokraten.
Ministerns förslag: Jobba på landsbygden och slipp studielånet
Landsbygdsminister Sven-Erik Bucht vill stävja avbefolkningen av landsbygden genom riktade åtgärder. En av dem är att erbjuda avskrivna studielån till den som väljer att arbeta för glesbefolkade kommuner, skriver Norrländska socialdemokraten.
Läs mer om Norrländska.
Fem till sjukhus efter olycka med epatraktor
Fem personer har förts till sjukhus efter att en epatraktor vält vid en skola i Älvsbyn i Norrbotten vid 21-tiden på lördagskvällen, skriver Norrbottens-Kuriren och Norrländska Socialdemokraten. –Det är någon form av flakåkning på epatraktor som gått överstyr, säger Henrik Sterner, befäl vid regionledningscentralen för polisen i region Nord till TT.

Fem till sjukhus efter olycka med epatraktor

Fem personer har förts till sjukhus efter att en epatraktor vält vid en skola i Älvsbyn i Norrbotten vid 21-tiden på lördagskvällen, skriver Norrbottens-Kuriren och Norrländska Socialdemokraten.
Kallas varning – till de svenska hoppen i Rio
Norrländska OS-brottarna Sofia Mattsson, Johanna Mattsson och Henna Johansson har fått ett råd från bygdens största idrottare. Charlotte Kalla vet vad man måste tänka på för att prestera i ett OS. – Ge inte bort er energi, säger Kalla via Norrländska socialdemokraten.
Tusentals jobb hotas på Vattenfall
Tusentals arbetstillfällen är hotade på den svenska kraftkoncernen Vattenfall, rapporterar Norrländska Socialdemokraten.
127 miljoner till lottospelare i Luleå
En person i Luleå har vunnit över 127 miljoner kronor, skriver Norrländska Socialdemokraten.
Drömvinst till lottospelare i Luleå
En person i Luleå har vunnit över 127 miljoner kronor, skriver Norrländska Socialdemokraten.
Johan räddade äldre man från att drunkna
Natten till söndagen räddade Johan Söderling livet på en äldre man, vilket Norrländska socialdemokraten var först att berätta om. Han hade valt att gått hem tidigare än vännerna – ett beslut som räddade mannen som höll på att drunkna. – Omständigheterna var helt otroliga. Att jag gick hem just då och att jag överhuvudtaget gick på den vägen som är rätt ödslig, det är inte många som går där, säger Johan Söderling.
Kommunalrådets udda manifestation
Kommunalrådet menar på Facebook att hon brukar kalla sig för en mördarsnigel och glida runt på golvet i en sovsäck med smör på. Något som fick lokaltidningen att tro att någon hackat hennes konto. Men den märkliga uppdateringen har ett gott syfte, som Norrländska Socialdemokraten var först att berätta om.
Höll mammas hand i 17 timmar i sträck
Anna Barthold missade säsongspremiären av damernas basketliga. Den firade landslagsstjärnan förlorade sin mamma i sviterna efter en hjärnblödning. – Jag höll hennes hand 17 timmar i sträck, säger Barthold till Norrländska Socialdemokraten.
Northlandgruvan kan säljas för reapris
Northlands konkursade gruva utanför Pajala värderas till under en miljard kronor, avslöjar konkursförvaltaren, advokat Hans Andersson, för Norrländska Socialdemokraten (NSD).
Gruvan i Pajala lågt prissatt
Northlands konkursade gruva utanför Pajala värderas till under en miljard kronor, avslöjar konkursförvaltaren, advokat Hans Andersson, för Norrländska Socialdemokraten (NSD). Investeringarna i gruvprojektet uppgår till närmare nio miljarder kronor. Att det förväntade priset på konkursboet ligger mycket lägre hänger bland annat ihop med att en ny ägare eventuellt väljer att låta gruvan ligga i malpåse en period innan driften återupptas.
Stjärnornas agent besviken på Luleå
Tvillingbröderna Cam och Chris Abbott är poängkungar i Luleå och populära hos fansen. Men de har inte fått något nytt kontraktsförslag av klubben. – Det är en besvikelse, säger Abbotts agent Harald Lone till Norrländska Socialdemokraten.
Slösade bort stulna pensionspengar
En anställd på Pensionsmyndigheten i Luleå stal under några dagar 3,5 miljoner kronor. Den misstänkte har erkänt brottet men har inte kunnat ge någon bra förklaring till stölderna, säger åklagare Ulrika Schönbeck till Norrländska Socialdemokraten.
Slösade bort stulna pensionspengar
En anställd på Pensionsmyndigheten i Luleå stal under några dagar 3,5 miljoner kronor. Den misstänkte har erkänt brottet men har inte kunnat ge någon bra förklaring till stölderna, säger åklagare Ulrika Schönbeck till Norrländska Socialdemokraten.
"Jag hamnade mitt i ett smörgåsbord av nyheter"
Samtal med Jonny Vikström, 48, reporter på Norrländska Socialdemokraten i Luleå, har tilldelats 10 000 kronor av sin egen tidning för bevakningen av landstinget.
Två män knivskurna på buss
Två unga män knivskars på tisdagseftermiddagen på en buss i Kiruna. Två andra män greps, misstänkta för försök till mord, rapporterar lokala medier. Alla inblandade är födda på 90-talet. En av männen ska ha fått motta flera knivhugg och blödde kraftigt från flera sår i huvudet, skriver Norrländska Socialdemokraten på nätet. De två skadade männen fördes med ambulans till sjukhus.
Luleå bekräftar nu – är intresserat av Murray
Luleås sportchef Lars Osten Bergström letar efter backrutin. Och utesluter inte att plocka in NHL-veteranen Douglas Murray i laget. –Självfallet är det en intressant spelare, säger Bergström till Norrländska Socialdemokraten.
Kulturpris till Liz Wennberg
Stockholm Norrländska socialdemokraten, NSD, har delat ut sitt kulturpris 2014 till Luleå-baserade författaren Liz Wennberg.
Läs mer om Liz Wennberg, Luleå-baserade och NSD.
Kulturpris till Liz Wennberg
Norrländska socialdemokraten, NSD, har delat ut sitt kulturpris 2014 till Luleå-baserade...
Läs mer om Liz Wennberg, Luleå-baserade och NSD.
Landsbygdsministern i desperat bostadsjakt
Landsbygdsminister Sven-Erik Bucht (S) är på jakt efter en bostad i Stockholm. I en intervju med Norrländska Socialdemokraten vädjar han till läsarna om att lösa hans bostadssituation. – Är det någon norrbottning som har ett tips så hör av er, säger han till tidningen.
Juholt om Suhonens bok: Som att slå på gamla blåmärken
Nu kommenterar den förre S-ledaren Håkan Juholt Daniel Suhonens bok för första gången. För tidningen Norrländska Socialdemokraten (NSD) berättar han om sina känslor när han läser om spelet bakom den korta partiledarkarriären. – Det är som att slå på gamla blåmärken, säger han.
Nytt hopp för Norrbotniabanan
Norrbotniabanegruppen vädrar morgonluft med en ny regering, skriver Norrländska Socialdemokraten. Gruppen arbetar nu med en ny ansökan, den fjärde, för att få EU som medfinansiär till 27 mil ny järnväg mellan Umeå och Luleå. Totalkostnaden blir ungefär en miljard kronor per mil. Ansökan ska skickas till Trafikverket och regeringen inom en månad.