Norrländska socialdemokraten

Kommunalrådets hjälp till HA-toppen

HA-toppen Jörgen Eriksson efterlyser en stulen buss på Facebook.Nu får han hjälp i sökandet – av Överkalix kommunalrådet Mikael Larsson, V.– Jag såg det mera som att någon hade stulit en bil, och inte att det var han, specifikt, säger Mikael Larsson till Norrländska socialdemokraten.

Svenska klubbens sexmiss – i bilden

Boden hockey la upp en bild på ett älskande par på sina sociala medier.Men klubbledningen missade helt sexscenen i bilden – och tvingades till en panikåtgärd 19 timmar efteråt. – Det måste ha blivit ett misstag, den måste vi ju byta ut, säger ordförande Joakim Svensson till Norrländska socialdemokraten.
Läs mer om Joakim Svensson och Norrländska.
För mycket tungmetaller i barnmat
Flera gröt- och vällingprodukter för barn innehåller för mycket tungmetaller. Det visar en analys av Testfakta, skriver Norrländska socialdemokraten.
Läs mer om Norrländska och Testfakta.
För mycket tungmetaller i barnmat
Flera gröt- och vällingprodukter för barn innehåller tungmetaller, visar en ny undersökning av Testfakta, skriver Norrländska Socialdemokraten.

För mycket tungmetaller i barnmat

Flera gröt- och vällingprodukter för barn innehåller tungmetaller, visar en ny undersökning av Testfakta, skriver Norrländska Socialdemokraten.
Man död – gick längs vägen på E4
En man har omkommit i en trafikolycka på E4 norr om Rutvik i Norrbotten.– En man har gått längs vägen, blivit påkörd och är nu avliden, säger Niklas Larsson, kriminalpolis, till lokaltidningen Norrländska Socialdemokraten.
L-politiker ville göra processen kort
Thomas Nilsson, gruppledare för Liberalerna i Överkalix, blev arg när personer i hans närhet utsattes för inbrott. Så arg att han gjorde ett Facebookinlägg där han lade upp bilder på en yxa och en slaktkrok och lovade att göra processen kort med tjuvarna, skriver Norrländska Socialdemokraten.
Blir jätteledsna – gör allt för att stoppa det
Blufföretag drar nytta av Luleå Hockey och andra SHL-klubbar.Bluffmakarna försöker via Facebook sälja supporterprylar med klubbarnas loggor på.Nu rasar Luleås vd Stefan Enbom, i en intervju med Norrländska Socialdemokraten, mot företagen.– Vi försöker göra allt för att stoppa det och blir jätteledsna när våra vänner blir lurade.
Elvaåring attackerad av hundar
En elvaåring har skadats i ansiktet av två hundar i Risögrund i Kalix. Han fördes till sjukhus, skriver Norrländska Socialdemokraten.
Fyra till sjukhus efter olycka på LKAB
Fyra personer fördes till sjukhus under torsdagskvällen efter att ha andats in kalkdamm vid LKAB:s pelletsverk KK4 i Kiruna, skriver Norrländska Socialdemokraten.
Världens längsta skidlopp har startat
Starten har gått i det arrangörerna kallar världens längsta skidtävling, Nordenskiöldsloppet. Deltagarna ska avverka 22 mil från Jokkmokk till Kvikkjokk och tillbaka. Det var runt 10 minusgrader när starten gick klockan sex i morse i byn Purkijaur utanför Jokkmokk, enligt Norrländska Socialdemokraten.
Olycksbandvagnen körde inte över ån först
Bandvagnen som gick genom isen på Alån utanför Boden under en militärövning den 26 mars var inte det första fordon att köra över ån. Besättningen hade även rekognoserat området innan och bedömt att isen skulle hålla, rapporterar Norrländska Socialdemokraten. – Jag vet att de inte bara körde rakt över, utan att de var ute och tittade innan. Det är särskilt viktigt när det är mörkt. De gjorde en bedömning att det gick att köra över. Våra bestämmelser säger att man inte ska framrycka över isar, diken och bäckar om man inte har gjort en s
Olycksbandvagnen körde inte över ån först
Bandvagnen som gick genom isen på Alån utanför Boden under en militärövning den 26 mars var inte det första fordon att köra över ån. Besättningen hade även rekognoserat området innan och bedömt att isen skulle hålla, rapporterar Norrländska Socialdemokraten.
Svenska duon förlorar SOK-stödet: Tråkigt
De är två av Sveriges bästa brottare och satsar mot OS i Tokyo 2020. Nu har duon dock fått ett oväntat bakslag - både blir av med sitt stöd från Sveriges olympiska kommitt. – Jag tycker att SOK tagit ett orättvist beslut, säger brottaren Henna Johansson till Norrländska Socialdemokraten.
Uppgifter: Luleå nära att värva Olausson
Luleå ser över truppen till kommande säsong. Nu ser laget ut att få en drömförstärkning då förre succcentern Niklas Olausson uppges vara nära en återkomst, enligt Norrländska Socialdemokraten.
Ministerns förslag: Jobba på landsbygden och slipp studielånet
Landsbygdsminister Sven-Erik Bucht vill stävja avbefolkningen av landsbygden genom riktade åtgärder. En av dem är att erbjuda avskrivna studielån till den som väljer att arbeta för glesbefolkade kommuner, skriver Norrländska socialdemokraten.
Läs mer om Norrländska.
Fem till sjukhus efter olycka med epatraktor
Fem personer har förts till sjukhus efter att en epatraktor vält vid en skola i Älvsbyn i Norrbotten vid 21-tiden på lördagskvällen, skriver Norrbottens-Kuriren och Norrländska Socialdemokraten. –Det är någon form av flakåkning på epatraktor som gått överstyr, säger Henrik Sterner, befäl vid regionledningscentralen för polisen i region Nord till TT.
Fem till sjukhus efter olycka med epatraktor
Fem personer har förts till sjukhus efter att en epatraktor vält vid en skola i Älvsbyn i Norrbotten vid 21-tiden på lördagskvällen, skriver Norrbottens-Kuriren och Norrländska Socialdemokraten.
Kallas varning – till de svenska hoppen i Rio
Norrländska OS-brottarna Sofia Mattsson, Johanna Mattsson och Henna Johansson har fått ett råd från bygdens största idrottare. Charlotte Kalla vet vad man måste tänka på för att prestera i ett OS. – Ge inte bort er energi, säger Kalla via Norrländska socialdemokraten.
Tusentals jobb hotas på Vattenfall
Tusentals arbetstillfällen är hotade på den svenska kraftkoncernen Vattenfall, rapporterar Norrländska Socialdemokraten.
127 miljoner till lottospelare i Luleå
En person i Luleå har vunnit över 127 miljoner kronor, skriver Norrländska Socialdemokraten.
Drömvinst till lottospelare i Luleå
En person i Luleå har vunnit över 127 miljoner kronor, skriver Norrländska Socialdemokraten.
Johan räddade äldre man från att drunkna
Natten till söndagen räddade Johan Söderling livet på en äldre man, vilket Norrländska socialdemokraten var först att berätta om. Han hade valt att gått hem tidigare än vännerna – ett beslut som räddade mannen som höll på att drunkna. – Omständigheterna var helt otroliga. Att jag gick hem just då och att jag överhuvudtaget gick på den vägen som är rätt ödslig, det är inte många som går där, säger Johan Söderling.
Kommunalrådets udda manifestation
Kommunalrådet menar på Facebook att hon brukar kalla sig för en mördarsnigel och glida runt på golvet i en sovsäck med smör på. Något som fick lokaltidningen att tro att någon hackat hennes konto. Men den märkliga uppdateringen har ett gott syfte, som Norrländska Socialdemokraten var först att berätta om.
Höll mammas hand i 17 timmar i sträck
Anna Barthold missade säsongspremiären av damernas basketliga. Den firade landslagsstjärnan förlorade sin mamma i sviterna efter en hjärnblödning. – Jag höll hennes hand 17 timmar i sträck, säger Barthold till Norrländska Socialdemokraten.