Norrländska socialdemokraten

Luleå flygplats tvingades stänga

Flygplatsen i Luleå stängde vid 21.30-tiden på fredagen på grund av att nästan hälften av banljusen var ur funktion, rapporterar Norrländska Socialdemokraten.

Luleå flygplats tvingades stänga

Flygplatsen i Luleå stängde vid 21. 30-tiden på fredagen på grund av att nästan hälften av banljusen var ur funktion, rapporterar Norrländska Socialdemokraten. "Problemet är liknande det vi hade våren 2014.
Luleå flygplats tvingades stänga
Flygplatsen i Luleå stängde vid 21.30-tiden på fredagen på grund av att nästan hälften av banljusen var ur funktion, rapporterar Norrländska Socialdemokraten.
Smittat kött återkallas
Inrikes. Ett parti viltskav återkallas efter att salmonellabakterier hittats under provtagning i produktionen, skriver Norrländska Socialdemokraten. Image-text: Viltskav återkallas efter salmonellasmitta. Arkivbild. Leif R Jansson/TT

Smittat kött återkallas

Ett parti viltskav återkallas efter att salmonellabakterier hittats under provtagning i produktionen, skriver Norrländska Socialdemokraten. Köttet kommer från Viltpoolen och är på totalt 380 kilo.
En räddad ur brinnande villa
En person har räddats ur en övertänd villa utanför Pajala, rapporterar Norrländska Socialdemokraten.
En räddad ur brinnande villa utanför Pajala
En person har räddats ur en övertänd villa utanför Pajala, rapporterar Norrländska Socialdemokraten.
Kvinna omkom i bilolycka i Luleå
En kvinna omkom i en trafikolycka i Luleå vid 20.20-tiden på julaftonskvällen, skriver Norrländska Socialdemokraten.
En allvarligt skadad i bilolycka i Luleå
En person har fått allvarliga skador i en bilolycka i Luleå vid 20.20-tiden på julaftonskvällen, skriver Norrländska Socialdemokraten.
Notan för hyrläkare växer med miljoner
Kostnaden för inhyrd vårdpersonal fortsätter att öka i Norrbotten. Enligt regionen hade man lagt 29 miljoner kronor mer under oktober månad i år jämfört med samma tidpunkt 2016, skriver Norrländska Socialdemokraten (NSD).
Man dömd till vård efter yxattack
En man döms för mordförsök till rättspsykiatrisk vård efter en våldsam yxattack i Luleå i september, skriver Norrländska Socialdemokraten.
Politiker dömd för hets mot folkgrupp
En politiker som kandiderar till Bodens kommunfullmäktige döms för att ha burit en nazistsymbol på jackärmen under en intervju, skriver Norrländska Socialdemokraten.
20 spelare till sjukhus – här är förklaringen
Ett tjugotal hockeyspelare insjuknade plötsligt och mystiskt efter en match i norra Sverige.Nu verkar kommunen ha löst gåtan, rapporterar Norrländska Socialdemokraten.
Tjugo förda till sjukhus efter mystisk skandal
Norrbottnisk ishockey skakas av en mystisk skandal, skriver Norrländska Socialdemokraten. Över tjugo spelare i Överkalix IF och Haparanda Hockey har fått uppsöka sjukhus efter en hockeymatch.
Kommunalrådets hjälp till HA-toppen
HA-toppen Jörgen Eriksson efterlyser en stulen buss på Facebook.Nu får han hjälp i sökandet – av Överkalix kommunalrådet Mikael Larsson, V.– Jag såg det mera som att någon hade stulit en bil, och inte att det var han, specifikt, säger Mikael Larsson till Norrländska socialdemokraten.
Svenska klubbens sexmiss – i bilden
Boden hockey la upp en bild på ett älskande par på sina sociala medier.Men klubbledningen missade helt sexscenen i bilden – och tvingades till en panikåtgärd 19 timmar efteråt. – Det måste ha blivit ett misstag, den måste vi ju byta ut, säger ordförande Joakim Svensson till Norrländska socialdemokraten.
Läs mer om Joakim Svensson och Norrländska.
För mycket tungmetaller i barnmat
Flera gröt- och vällingprodukter för barn innehåller för mycket tungmetaller. Det visar en analys av Testfakta, skriver Norrländska socialdemokraten.
Läs mer om Norrländska och Testfakta.
För mycket tungmetaller i barnmat
Flera gröt- och vällingprodukter för barn innehåller tungmetaller, visar en ny undersökning av Testfakta, skriver Norrländska Socialdemokraten.
För mycket tungmetaller i barnmat
Flera gröt- och vällingprodukter för barn innehåller tungmetaller, visar en ny undersökning av Testfakta, skriver Norrländska Socialdemokraten.
Man död – gick längs vägen på E4
En man har omkommit i en trafikolycka på E4 norr om Rutvik i Norrbotten.– En man har gått längs vägen, blivit påkörd och är nu avliden, säger Niklas Larsson, kriminalpolis, till lokaltidningen Norrländska Socialdemokraten.
L-politiker ville göra processen kort
Thomas Nilsson, gruppledare för Liberalerna i Överkalix, blev arg när personer i hans närhet utsattes för inbrott. Så arg att han gjorde ett Facebookinlägg där han lade upp bilder på en yxa och en slaktkrok och lovade att göra processen kort med tjuvarna, skriver Norrländska Socialdemokraten.
Blir jätteledsna – gör allt för att stoppa det
Blufföretag drar nytta av Luleå Hockey och andra SHL-klubbar.Bluffmakarna försöker via Facebook sälja supporterprylar med klubbarnas loggor på.Nu rasar Luleås vd Stefan Enbom, i en intervju med Norrländska Socialdemokraten, mot företagen.– Vi försöker göra allt för att stoppa det och blir jätteledsna när våra vänner blir lurade.
Elvaåring attackerad av hundar
En elvaåring har skadats i ansiktet av två hundar i Risögrund i Kalix. Han fördes till sjukhus, skriver Norrländska Socialdemokraten.
Fyra till sjukhus efter olycka på LKAB
Fyra personer fördes till sjukhus under torsdagskvällen efter att ha andats in kalkdamm vid LKAB:s pelletsverk KK4 i Kiruna, skriver Norrländska Socialdemokraten.
Världens längsta skidlopp har startat
Starten har gått i det arrangörerna kallar världens längsta skidtävling, Nordenskiöldsloppet. Deltagarna ska avverka 22 mil från Jokkmokk till Kvikkjokk och tillbaka. Det var runt 10 minusgrader när starten gick klockan sex i morse i byn Purkijaur utanför Jokkmokk, enligt Norrländska Socialdemokraten.