Norrländska socialdemokraten

Kvinna omkom i bilolycka i Luleå

En kvinna omkom i en trafikolycka i Luleå vid 20.20-tiden på julaftonskvällen, skriver Norrländska Socialdemokraten.

En allvarligt skadad i bilolycka i Luleå

En person har fått allvarliga skador i en bilolycka i Luleå vid 20.20-tiden på julaftonskvällen, skriver Norrländska Socialdemokraten.
Notan för hyrläkare växer med miljoner
Kostnaden för inhyrd vårdpersonal fortsätter att öka i Norrbotten. Enligt regionen hade man lagt 29 miljoner kronor mer under oktober månad i år jämfört med samma tidpunkt 2016, skriver Norrländska Socialdemokraten (NSD).
Man dömd till vård efter yxattack
En man döms för mordförsök till rättspsykiatrisk vård efter en våldsam yxattack i Luleå i september, skriver Norrländska Socialdemokraten.

Politiker dömd för hets mot folkgrupp

En politiker som kandiderar till Bodens kommunfullmäktige döms för att ha burit en nazistsymbol på jackärmen under en intervju, skriver Norrländska Socialdemokraten.
20 spelare till sjukhus – här är förklaringen
Ett tjugotal hockeyspelare insjuknade plötsligt och mystiskt efter en match i norra Sverige.Nu verkar kommunen ha löst gåtan, rapporterar Norrländska Socialdemokraten.
Tjugo förda till sjukhus efter mystisk skandal
Norrbottnisk ishockey skakas av en mystisk skandal, skriver Norrländska Socialdemokraten. Över tjugo spelare i Överkalix IF och Haparanda Hockey har fått uppsöka sjukhus efter en hockeymatch.
Kommunalrådets hjälp till HA-toppen
HA-toppen Jörgen Eriksson efterlyser en stulen buss på Facebook.Nu får han hjälp i sökandet – av Överkalix kommunalrådet Mikael Larsson, V.– Jag såg det mera som att någon hade stulit en bil, och inte att det var han, specifikt, säger Mikael Larsson till Norrländska socialdemokraten.
Svenska klubbens sexmiss – i bilden
Boden hockey la upp en bild på ett älskande par på sina sociala medier.Men klubbledningen missade helt sexscenen i bilden – och tvingades till en panikåtgärd 19 timmar efteråt. – Det måste ha blivit ett misstag, den måste vi ju byta ut, säger ordförande Joakim Svensson till Norrländska socialdemokraten.
Läs mer om Joakim Svensson och Norrländska.
För mycket tungmetaller i barnmat
Flera gröt- och vällingprodukter för barn innehåller för mycket tungmetaller. Det visar en analys av Testfakta, skriver Norrländska socialdemokraten.
Läs mer om Norrländska och Testfakta.
För mycket tungmetaller i barnmat
Flera gröt- och vällingprodukter för barn innehåller tungmetaller, visar en ny undersökning av Testfakta, skriver Norrländska Socialdemokraten.
För mycket tungmetaller i barnmat
Flera gröt- och vällingprodukter för barn innehåller tungmetaller, visar en ny undersökning av Testfakta, skriver Norrländska Socialdemokraten.
Man död – gick längs vägen på E4
En man har omkommit i en trafikolycka på E4 norr om Rutvik i Norrbotten.– En man har gått längs vägen, blivit påkörd och är nu avliden, säger Niklas Larsson, kriminalpolis, till lokaltidningen Norrländska Socialdemokraten.
L-politiker ville göra processen kort
Thomas Nilsson, gruppledare för Liberalerna i Överkalix, blev arg när personer i hans närhet utsattes för inbrott. Så arg att han gjorde ett Facebookinlägg där han lade upp bilder på en yxa och en slaktkrok och lovade att göra processen kort med tjuvarna, skriver Norrländska Socialdemokraten.
Blir jätteledsna – gör allt för att stoppa det
Blufföretag drar nytta av Luleå Hockey och andra SHL-klubbar.Bluffmakarna försöker via Facebook sälja supporterprylar med klubbarnas loggor på.Nu rasar Luleås vd Stefan Enbom, i en intervju med Norrländska Socialdemokraten, mot företagen.– Vi försöker göra allt för att stoppa det och blir jätteledsna när våra vänner blir lurade.
Elvaåring attackerad av hundar
En elvaåring har skadats i ansiktet av två hundar i Risögrund i Kalix. Han fördes till sjukhus, skriver Norrländska Socialdemokraten.
Fyra till sjukhus efter olycka på LKAB
Fyra personer fördes till sjukhus under torsdagskvällen efter att ha andats in kalkdamm vid LKAB:s pelletsverk KK4 i Kiruna, skriver Norrländska Socialdemokraten.
Världens längsta skidlopp har startat
Starten har gått i det arrangörerna kallar världens längsta skidtävling, Nordenskiöldsloppet. Deltagarna ska avverka 22 mil från Jokkmokk till Kvikkjokk och tillbaka. Det var runt 10 minusgrader när starten gick klockan sex i morse i byn Purkijaur utanför Jokkmokk, enligt Norrländska Socialdemokraten.
Olycksbandvagnen körde inte över ån först
Bandvagnen som gick genom isen på Alån utanför Boden under en militärövning den 26 mars var inte det första fordon att köra över ån. Besättningen hade även rekognoserat området innan och bedömt att isen skulle hålla, rapporterar Norrländska Socialdemokraten. – Jag vet att de inte bara körde rakt över, utan att de var ute och tittade innan. Det är särskilt viktigt när det är mörkt. De gjorde en bedömning att det gick att köra över. Våra bestämmelser säger att man inte ska framrycka över isar, diken och bäckar om man inte har gjort en s
Olycksbandvagnen körde inte över ån först
Bandvagnen som gick genom isen på Alån utanför Boden under en militärövning den 26 mars var inte det första fordon att köra över ån. Besättningen hade även rekognoserat området innan och bedömt att isen skulle hålla, rapporterar Norrländska Socialdemokraten.
Svenska duon förlorar SOK-stödet: Tråkigt
De är två av Sveriges bästa brottare och satsar mot OS i Tokyo 2020. Nu har duon dock fått ett oväntat bakslag - både blir av med sitt stöd från Sveriges olympiska kommitt. – Jag tycker att SOK tagit ett orättvist beslut, säger brottaren Henna Johansson till Norrländska Socialdemokraten.
Uppgifter: Luleå nära att värva Olausson
Luleå ser över truppen till kommande säsong. Nu ser laget ut att få en drömförstärkning då förre succcentern Niklas Olausson uppges vara nära en återkomst, enligt Norrländska Socialdemokraten.
Ministerns förslag: Jobba på landsbygden och slipp studielånet
Landsbygdsminister Sven-Erik Bucht vill stävja avbefolkningen av landsbygden genom riktade åtgärder. En av dem är att erbjuda avskrivna studielån till den som väljer att arbeta för glesbefolkade kommuner, skriver Norrländska socialdemokraten.
Läs mer om Norrländska.
Fem till sjukhus efter olycka med epatraktor
Fem personer har förts till sjukhus efter att en epatraktor vält vid en skola i Älvsbyn i Norrbotten vid 21-tiden på lördagskvällen, skriver Norrbottens-Kuriren och Norrländska Socialdemokraten. –Det är någon form av flakåkning på epatraktor som gått överstyr, säger Henrik Sterner, befäl vid regionledningscentralen för polisen i region Nord till TT.
Fem till sjukhus efter olycka med epatraktor
Fem personer har förts till sjukhus efter att en epatraktor vält vid en skola i Älvsbyn i Norrbotten vid 21-tiden på lördagskvällen, skriver Norrbottens-Kuriren och Norrländska Socialdemokraten.