Norrland ab

Po Tidholm blir ny Norrlandskrönikör

Artikelserie AB: Norrlandskrönikor Turism på låtsas Journalisten Po Tidholm fick stor uppmärksamhet förra året för sin reportagebok Norrland.

567 bolag i konkurs i november

Under november gick 567 bolag i konkurs. Det är en liten ökning jämfört med november i fjol då 550 bolag gick i konkurs, skriver affärs- och kreditupplysningsföretaget Creditsafe Sverige. Den omsättningsmässig största konkursen i november är Transportlogistik i Norrland AB som enligt det senaste bokslutet hade en omsättning på drygt 78 miljoner och 14 årsanställda.
Maskinfusion på gång i Norrland
Dille Foder & Maskin AB är på väg att gå samman med X-Maskiner i Hudiksvall AB, rapporterar Östersunds-Posten.
Postnord satsar på tidningsutdelning
Postnord tar över tidningsdistributören Svensk Morgondistribution i en affär värd en bra bit över en miljard kronor. Distributören delar ut tidningar åt mediekoncernen Mittmedia och Västerbottens-Kuriren, enligt ett pressmeddelande från Postnord. Sedan tidigare sköter postkoncernen, via Tidningstjänst AB, distributionen av tidningar i bland annat delar av Norrland, Värmland och Skaraborg.

Miljardaffär klar - Diös köper Norrvidden

Diös Fastigheter köpte på torsdagen Norrvidden AB. - Det är den största fastighetsaffären i sitt slag i Norrland, säger Christer Sundin, vd för Diös efter att affären blev klar vid lunchtid på torsdagen.
Björklöven går inte i konkurs
Det allsvenska ishockeylaget Björklöven lever vidare. Hovrätten i övre Norrland upphäver tingsrättens beslut om att sätta Björklöven AB i konkurs. Man bedömer att Björklöven visat att det numera är...
Björklöven går inte i konkurs
Det allsvenska ishockeylaget Björklöven lever vidare. Hovrätten i övre Norrland upphäver tingsrättens beslut om att sätta Björklöven AB i konkurs. Man bedömer att Björklöven visat att det numera är solvent.
Botniatåg får köra i norr
Sex år framåt sköter nya Botniatåg AB dagtågtrafiken i Norrland. Botniatåg slog ut Veolia och Tågkompaniet i upphandlingen. Det nybildade bolaget är samägt mellan SJ och DB Regio Sverige, som tillhör Deutsche Bahn.