Nra

Den amerikanska vapenlobbyn hårt ansatt av cyberangrepp

Hackarna tycks inte gilla NRA.
Läs mer om NRA.

Florida trotsar NRA – skärper vapenlagarna

Efter skolmassakern i Parkland där 17 personer sköts ihjäl trotsar nu Floridas politiker vapenlobbyn NRA och röstar igenom delstatens första skärpning av vapenlagarna på decennier.
Läs mer om NRA och Parkland.
Efter skolskjutning – företag nobbar vapenlobbyn
Efter den tragiska skolskjutningen i Florida i februari, har flera tunga aktörer i det amerikanska näringslivet tröttnat på vapenlobbyn. Wallmart höjer åldersgränsen för vapenköp, andra slutar sälja vapen helt – och flera storföretag avbryter sina samarbeten med vapenlobbyn NRA. Men vapenlobbyn slår också tillbaka, rapporterar SvD:s USA-korrespondent Sandra Johansson i Ekonomistudion.
Läs mer om Ekonomistudion, Florida och NRA.
Dana Loesch är vapenlobbyns stora fixstjärna
Som talesperson for NRA har Dana Loesch blivit den amerikanska vapenlobbyns ansikte utat. NRA ser henne som en symbol for en vaxande malgrupp av unga kvinnor som soker sig till organisationen. Kritiker kallar hennes budskap framlingsfientligt och valdsforharligande.
Läs mer om Dana Loesch och NRA.

Elevernas sorg utmanar NRA:s unika makt

Plötsligt har USA:s vapenlobby, NRA, hamnat på defensiven. Vem kan slåss mot gråtande ungdomar? Efter massakern i Parkland, Florida den 14 februari har bojkotter och protester tagit fart mot organisationen som hittills haft monopol på amerikansk vapendebatt.
Läs mer om Florida, NRA och Parkland.
Så fick NRA makt över USA
Vapenlobbyn NRA har länge dominerat den politiska debatten om vapen i USA, men nu har det plötsligt förändrats. En landsomfattande protestvåg växer mot vapenlagarna.
Läs mer om NRA och USA.
Trump i mycket bra möte med NRA
Läs mer om NRA.
Där stod NRA-bossen och pekade ut judar som ett gift
Ungern, Polen, Sverigdemokraterna - och nu senast NRA:s ledare Wayne LaPierre. Jag har aldrig tidigare upplevt en sådan våg av antisemitism, fortplantad av regeringar och mäktiga lobbygrupper.
Storföretag bryter med USA:s vapenlobby
Några av världens största flygbolag, banker, biluthyrningsföretag och hotellkedjor avbryter sina samarbeten med amerikanska vapenlobbyns organisation NRA.
Läs mer om NRA.
Trump: Oroa er inte för NRA
USA:s president Donald Trump uppmanar amerikanska delstatsguvernörer att inte vara rädda för vapenlobbyn National Rifle Association (NRA) när de ser över skolsäkerheten efter den dödliga skolskjutningen i Florida.
Trump: Oroa er inte för NRA
– Oroa er inte för NRA. De är på vår sida. USA:s president Donald Trump uppmanar amerikanska delstatsguvernörer att inte vara rädda för vapenlobbyn National Rifle Association (NRA) när de ser över skolsäkerheten efter den dödliga skolskjutningen i Florida.
Trump: Var inte rädda för NRA – de är på vår sida
USA:s president Donald Trump försvarade på måndagen den amerikanska vapenlobbyn NRA som fått hård kritik efter den senaste skolskjutningen i Florida. – Var inte rädda för NRA, de är på vår sida, sa Trump till en grupp guvernörer i Vita huset.
Läs mer om Donald Trump, Florida, NRA, Trump och Vita.
NRA slår tillbaka mot Trump
Vapenlobbyn NRA slår nu tillbaka mot president Donald Trump och motsätter sig den amerikanske presidentens förslag att höja åldern för dem som får köpa vapen.
Läs mer om Donald Trump och Trump.
Martin Gelin: NRA:s varumärke håller på att försämras ordentligt
Tre frågor till DN:s New York-korrespondent Martin Gelin om den senaste protestvågen mot National Rifle Association (NRA) i USA.
USA: Storföretag klipper band med vapenlobbyn
Ett växande antal företag säger upp sina avtal med den amerikanska vapenlobbyn National Rifle Association (NRA) efter den dödliga skolskjutningen i Florida i förra veckan.
Två av USA:s största flygbolag klipper banden till NRA
Två av USA:s största flygbolag – United och Delta Airlines – avslutar sina samarbeten med National Rifle Association, NRA. Bolagen är de senaste i lång rad av företag som väljer att klippa banden till den mäktiga vapenlobbyisten efter skolskjutningen i Florida.
Företag säger upp samarbeten med NRA
Fyra stora amerikanska företag har sagt upp långvariga samarbeten med de mäktiga vapenlobbyisterna NRA. Det är det senaste exemplet på att protesterna efter massakern i Florida får landsomfattande konsekvenser.
Läs mer om Florida och NRA.
NRA om vapendebatten: De vill utrota individuell frihet
Chefen för USA:s vapenlobby NRA bröt på torsdagen tystnaden en vecka efter skolskjutningen i Florida med en attack på den politiska eliten. – De vill eliminera vår vapenfrihet och utrota all individuell frihet, säger Wayne LaPierre, skriver The Guardian.
Senaste nytt om Gud och NRA
Läs mer om Gud och NRA.
Myrsteg mot en ny vapenkultur i USA när offer mötte makthavare
I en högljudd debatt på CNN i natt möttes skolelever som överlevt massakern i Florida med republikanska politiker och talespersoner från NRA. Debatten blev en framgång för de unga politiska aktivisterna.
Läs mer om CNN, Florida, NRA och USA.
Se överlevarens brandtal mot vapenlobbyn efter skolskjutningen
Emma Gonzales, överlevare från massakern på skolan i Fort Lauderdale där 17 människor sköts ihjäl av en tidigare elev, höll under protesterna mot USA:s vapenlagar ett tal som snabbt blivit viralt. I talet anklagade hon Donald Trump för att ha tagit emot pengar från vapenlobbyn NRA.
Läs mer om Donald Trump, Fort Lauderdale och NRA.