Nrk

Internt bråk i Norge – efter svenska orden

Inkomstskillnaderna mellan manliga och kvinnliga idrottare är en fråga som delar Sport-Norge.Men skidskytten Johannes Thingnes Bö tycker att debatten är överdriven.– Här måste vi ha fakta, säger Thingnes Bö till NRK.
Läs mer om NRK, Norge och Sport-Norge.Men.

Norska tv-serien om flickor handlar bara om pojkar

Jenter är en lång dramaserie från NRK om tjejer på högstadiet.Gunilla Brodrej tittar ikapp på Skam för de yngre.
Läs mer om NRK och Skam.
Norska VM-medaljören drabbad av reumatism
Norska längdprofilen Sjur Röthe har haft stora problem med sin längdåkning på grund av mystiska ryggproblem.Ändå kämpar han sig igenom världscupen.Läkarna har inte kunnat förklara ryggproblemen – förrän nu.Det skriver norska NRK.
Läs mer om NRK och Sjur Röthe.
Talangen i tårar – efter karriärsbästa
Det gick inget vidare för de svenska damerna i skidskyttets sprint i österrikiska Hochfilzen. Först på 46:e plats hittade man bästa svenska.Desto bättre gick det för norska talangen Ingrid Landmark Tandrevold, 21.– Nu börjar jag faktiskt gråta. Det betyder väldigt mycket, säger 21-åringen till norska NRK.

Interna kritiken – mot Marit Björgen

DAVOS. Marit Björgen blev knäckt av Charlotte Kalla i Ruka.Nu får hon kritik – från sin egna tränare.Roar Hjelmeset säger till NRK att 37-åringen måste förbättra sin teknik.– Man blir aldrig fullärd, svarar Björgen.
Northugs besked – hoppar av tremilen
LILLEHAMMER. Krisen blir allt djupare.Efter fiaskot i sprintprologen meddelar Petter Northug nu att han hoppar av tremilen.– Han är frisk, men han känner sig inte helt hundra, säger landslagstränaren Tor Arne Hetland till NRK.
Över hundra renar döda i tågtragedi
Efter en tågolycka i Norge har uppemot 106 renar påträffats döda, skriver norska NRK.– Vi som är renägare har ett nära förhållande till våra djur. Jag blir så arg att jag nästan blir svimfärdig, säger renägaren Ole Henrik Kappfjell.
Läs mer om NRK, Norge och Ole Henrik Kappfjell.
Norska domen: Hon parkerade Björgen
RUKA/STOCKHOLM. Charlotte Kalla körde ifrån Marit Björgen - och hela Sverige jublade.I Norge förstår de ingenting.– Den här gången är hon (Björgen) helt chanslös, säger NRK-kommentatorn Jann Post enligt VG.– Charlotte lurade mig, säger Marit Björgen i SVT.
Läs mer om Björgen, Marit Björgen, SVT och Sverige.
Lagerbäcks utspel: Är jag rätt man?
Lars Lagerbäck tog över Norge med en tydlig målsättning.Efter fiaskoresultaten i VM-kvalet är han minst sagt självkritisk – och tar inte jobbet för givet.– Om vi inte vänder på det här får jag se mig i spegeln och ställa mig frågan om jag är rätt man för jobbet, säger han till NRK.
Läs mer om NRK, Norge och VM-kvalet.
Mette-Marit ställer in på grund av kristallsjuka
Norska kronprinsessan Mette-Marit tvingas ställa i sina uppdrag för tillfället.Orsaken är att hon drabbats av kristallsjuka som kan ge svår yrsel.Det uppger NRK.
Läs mer om Mette-Marit och NRK.
Uppgifter: Hamrn jagas av norsk klubb
Erik Hamrn jagas av Viking Stavanger.Enligt NRK är den förre förbundskaptenen högsta prioritet i den norska klubbens tränarjakt.
Norge totalsågas: Dummaste jag hört
En norsk grupp har i djupaste hemlighet tagit fram en plan för att snuva Sverige på OS 2026, skriver NRK.Nu totalsågas gruppen – i Norge.– Detta är nog det dummaste jag hört, det är tragikomiskt, säger Jacob Lund till VG.
Läs mer om Jacob Lund, Norge och Sverige.
Han ska spela Breivik i Utøyafilm
Norske Anders Danielsen Lie ska spela Anders Behring Breivik i den kommande internationella filmen om terrordåden i Norge 2011, skriver NRK.
Läs mer om Breivik, NRK, Norge och Utøyafilm.
24-åriga Gustav är rikast i Norge
Vem är 24-årige Gustav Magnar Witzøe?Norges rikaste person, skriver Nrk.–Det kan påverka relationen med kompisarna, sa hans pappa i en tidigare intervju med Adressavisen.
Läs mer om Adressavisen, Gustav, Norge och Nrk.Det.
Stjärnans kritik: Känner mig orättvist behandlad
Norska anfallsstjärnan Andrine Hegerberg står utanför landslagsspel.Samtidigt har hennes syster har tackat nej.Nu ställer Birminghamspelaren sig frågan om systerns beslut kan ha påverkat hennes egna chanser att få bära de norska färgerna.– Jag känner mig orättvist behandlad, säger hon till NRK.
SVT-expertens kritik: Det är sinnessjukt
Den norske landslagstränaren Tor-Arne Hetlands ord om Petter Northug har mötts av starka reaktioner.Nu sällar sig SVT-experten Anders Blomquist till kritikerkören.–Det är sinnessjukt, säger han till NRK.
Läs mer om NRK och Petter Northug.
Northug petad från favoritsträckan – fyra månader före OS
Petter Northug får inte åka sista sträckan i Norges stafettlag i OS, det säger landslagstränaren Tor-Arne Hetland till NRK med fyra månader kvar till OS.
Läs mer om NRK och Tor-Arne Hetland.
Northug petad från favoritsträckan - fyra månader innan OS
Petter Northug får inte åka sista sträckan i Norges stafettlag i OS, det säger landslagstränaren Tor-Arne Hetland till NRK med fyra månader kvar till OS.
Läs mer om NRK och Tor-Arne Hetland.
Succserien Skam får en fortsättning
Nu är det klart att den norska succserien Skam går på export.Det står nu klart att norska NRK, motsvarigheten till SVT, ger klartecken till Spanien, Nederländerna, Italien, Tyskland samt till Frankrike att göra sina egna versioner av den populära serien.
Norska ilskan: Det är larvigt
Att ta från de rika och ge till de fattiga verkar inte vara de norska skidåkarnas melodi. När FIS nu gör om betalningssystemet för världscupen – så att fler åkare får ta del av prispengarna – rasar de norska skidåkarna.– Vi måste vara det enda yrket i världen som gått ner i lön sedan 1995, säger Martin Johnsrud Sundby till NRK.
Läs mer om Martin Johnsrud Sundby och NRK.
Oväntade utspelet: Varit mycket fusk
Klassisk sprint riskerar att försvinna från längdskidåkningen.Maiken Caspersen Falla förstår varför.– Det har varit mycket fusk, säger 27-åringen till NRK.
Läs mer om NRK.
Bisarra förslaget inför OS: Blir förändringar
Skiathlon slopas helt. Klassisk sprint likaså. I stället enbart sprint i fristil med element av skicross.Alla är förslag på ändringar som internationella skidförbundet (Fis) överväger att införa på VM och OS.– Det är absolut sannolikt att det blir ändringar, säger Vegard Ulvang, ordförande i Fis längdåkningskommitt till NRK.
Läs mer om NRK och Vegard Ulvang.
Uppgift: Nobelstiftelsen investerar i kärnvapen
Nobelstiftelsen investerar pengar i företag som producerar bland annat kärnvapen, tobak och kol – och som dessutom utreds brott mot internationell rätt i krig.– Det är en paradox att de delar ut fredspris till klimatförkämpar och människorättsaktivister när de samtidigt är med och finansierar det som prisvinnarna kämpar emot, säger organisationen till NRK.
Läs mer om NRK.
Rysk militär kan ha stört GPS för SAS-flyg
Flyg från både SAS och Widerøe kunde under en vecka i september inte använda sin GPS när de flög över östra Finnmark.Störningarna kan vara kopplade till den ryska militärövningen Zapad, skriver norska NRK.
Norska fotbollsstjärnan drabbad av hjärntumör
Norsk fotboll håller andan.Vålerengas landslagsmeriterade mittfältare Ingrid Buer Söndenå, 24, har drabbats av en hjärntumör.– Jag får bara lita på de som kan detta, säger hon till norska NRK.
Läs mer om Ingrid Buer Söndenå och NRK.