Nrk

Detta ska stjärnorna i Skam göra nu

Under måndagskvällen sändes det sista avsnittet av den populära norska tv-serien Skam.I en intervju med NRK berättar nu stjärnorna om succn och framtiden.– Det var väldigt tråkigt att spela in det sista avsnittet. Jag tittade mig omkring och såg på människorna som jag arbetat med i två år. Jag grät massor, säger Ulrikke Falch till NRK.
Läs mer om NRK, Skam, Skam.I och Ulrikke Falch.

Nu tar Skam slut – sörjs av stjärnorna

På tisdag är det över.Då sänder SVT det sista avsnittet av den hyllade norska tv-serien Skam.I en intervju med NRK berättar nu stjärnorna om succn och framtiden.– Det var väldigt tråkigt att spela in det sista avsnittet. Jag tittade mig omkring och såg på människorna som jag arbetat med i två år. Jag grät massor, säger Ulrikke Falch till NRK.
Läs mer om NRK, SVT, Skam, Skam.I och Ulrikke Falch.
Spelar huvudrollen i Skam – nu ska hon bli militär
Succserien Skam möter sitt slut på lördagskvällen, då sista avsnittet sänds på NRK. Många sörjer att fler karaktärer inte fick en egen säsong – men nu ska skådespelarna vidare. Iman Meskini, som spelar Sana, tar värvning i militären.
Läs mer om NRK, Sana och Skam.
Norske stjärnan stoppas från landslaget
Det stormar rejält i det norska alpinlandslaget.Slalomstjärnan Henrik Kristoffersen vägrar skriva på ett åkarkontrakt, och nu portas han från landslagets läger.–Han har kanske levt lite vid sidan av landslaget, säger experten Kjetil Andr Aamodt.Dessutom är Kristoffersen oönskad av sina lagkamrater, skriver NRK.

Norska stjärnan stoppas – konflikt med lagkamraterna

Konflikten mellan storstjärnan Henrik Kristofferssen och det norska alpina förbundet fortsätter.Slalomtalangen får fortsatt inte träna med landslaget – och ska enligt NRK vara oönskad av flera landslagskollegor.–Henrik tränar för sig själv tills vi är eniga, säger sportchefen Claus Ryste.
Läs mer om Henrik Kristofferssen och NRK.
NRK gör serie om Breiviks dåd
Det norska public service-bolaget NRK gör en dramaserie om terrordåden den 22 juli 2011 när 77 människor dödades. Serien ska inte handla om de direkt drabbade utan om människor som genom sina yrken berördes av dådet.
Läs mer om NRK.
Johaugs test avslöjat: Har aldrig varit bättre
Hon missade hela förra säsongen på grund av dopingavstängning.Men Therese Johaug är ändå i superform.Enligt NRK har den norska superstjärnan bättre fysiska testvärden än någonsin tidigare.– Ja, jag har haft goda testresultat, säger Therese Johaug till den norska tv-kanalen.
Läs mer om Therese Johaug.
Tullens märkliga beslag: 500 trendiga leksaker
Mannen sa att han bara skulle besöka sina släktingar – men i själva verket försökte han smuggla leksaker över gränsen.Tullen upptäckte nästan 500 så kallade fidget spinners gömda i mannens fordon, skriver NRK.Tullen uppskattar att leksakerna är värda 50 000 norska kronor.
Ilskan efter finalen: Det är en skandal
Lyon är Champions League-mästare. Igen.Men den här gången blev det ett kontroversiellt slut – när spelarna fick slå de avgörande straffarna på en minst sagt tveksam straffpunkt.– Det är en skandal, säger NRK-experten Tom Nordlie enligt Dagbladet.
Läs mer om Dagbladet.
Björgens rädsla: Jag har blivit lite paranoid
Therese Johaugs öde skrämmer.Marit Björgen dubbelkollar till och med sonens rumpsalva – för att vara säker på att hon inte får i sig någon förbjuden substans.– Jag har blivit paranoid, säger hon till NRK.
Läs mer om NRK.
Brand i vägtunnel – 60 personer evakueras
60 personer har evakuerats efter en brand i en tunnel i Oslo.Det är ännu oklart om några personer skadats, uppger NRK.
Läs mer om NRK och Oslo.Det.
Kemisk analys kan avslöja vem Isdalskvinnan var
Hon hittades död på ett makabert sätt för 46 år sedan – men ingen vet vem kvinnan var.Nu kan ett av Norges mest svårlösta och mystiska kriminalfall kan vara på väg att klaras upp.– Detta är mycket mer konkret än jag hade kunnat drömma om, säger Knut-Endre Sjåstad, vid norska Kriminalpolisen, till NRK.
Höjd säkerhet i Oslo inför 17 maj-firande
Norska myndigheter har skärpt säkerheten i Oslo inför årets 17 maj-firande. Polisen kommer att sätta in extra resurser i samband med det så kallade barntåget, en parad där festklädda barn viftar med flaggor, säger Ann Kristin Brunborg, beredskapschef i Oslo kommun, till NRK.
Läs mer om Ann Kristin Brunborg, NRK och Oslo.
Haukeland efter degraderingen: Vi var dåligt förberedda
Leksand åkte ur SHL efter kvalspel mot rivalen Mora.Nu erkänner målvakten Henrik Haukeland att de inte var redo för kvalspelet.– Vi var dåligt förberedda till kvalspelet, säger han till NRK.
Läs mer om Henrik Haukeland, Mora.Nu, NRK och SHL.
Detaljen stör Johaug: Rättar oss efter det
Hon fick som hon ville. Therese Johaug ska förhöras av Cas den 6 juni. Men en detalj stör den norska skidstjärnan. – Det hade varit en fördel för oss, men vi får rätta oss efter det här, säger advokaten Christian B Hjorth till NRK.
Läs mer om Christian B Hjorth, Johaug och NRK.
Johaug-advokaten petas inför avgörandet
Therese Johaug har spetsat till sitt team inför avgörandet i idrottsdomstolen CAS.Hennes ordinarie advokat Christian B. Hjort får kliva tillbaka till förmån för amerikanske stjärnjuristen Mike Morgan.– Han kommer att vara Thereses advokat i CAS, säger Hjort till NRK.
Läs mer om Christian B, Hjort, Mike Morgan och NRK.
Norska stjärnan slutar – bara 27 år gammal
Marthe Kristoffersen slutar – endast 27 år gammal. Och lämnar ett stort tomrum efter sig i det norska skidlandslaget. – Längdskidåkningen har mist sitt charmtroll, säger landslagskollegan Astrid Uhrenholdt Jacobsen till NRK.
Renflytten i Nordnorge direktsänds på tv
Varje år tillryggalägger tusentals renar många mil under vårflytten från de nordnorska fjällvidderna ner till kustområdena. Norska statstelevisionen NRK direktsänder evenemanget. Fungerar det?
Läs mer om NRK och Nordnorge.
Renflytten i Nordnorge direktsänds på tv
Varje år tillryggalägger tusentals renar många mil under vårflytten från de nordnorska fjällvidderna ner till kustområdena. Norska statstelevisionen NRK direktsänder evenemanget. Fungerar det?
Läs mer om NRK och Nordnorge.
Tiggerisamordnarens vändning om en ny lag
NRK har avslöjat ett omfattande nätverk där rumäner tvingas att tigga, stjäla och prostituera sig. Den tidigare tiggerisamordnaren Martin Valfridsson har tidigare bytt ståndpunkt i frågan om kriminaliseringen av tiggeri - och NRKs avslöjande stärkte hans uppfattning. – Det är kanske det grövsta jag har sett, men jag har sett liknande saker i Sverige, säger han.
Läs mer om Martin Valfridsson och Sverige.
Kritik mot NRK efter tiggeriprogram
Den omtalade dokumentären Lykkelandet från norska NRK innehåller felaktigt använda bilder för att bevisa journalistiska poänger. Redaktionen medger att man fått en repa i lacken, men anser inte att avslöjandet om hur ett kriminellt nätverk styr tiggeri i Bergen påverkas.
Läs mer om Bergen, Lykkelandet och NRK.
Gina Tricot i konflikt om Skam-kollektion
Gina Tricots populära Skam-kollektion har fått norska NRK att reagera.– Det de gör kan strida mot god affärssed, säger tv-kanalens advokat Kari Anne Lang-Ree.
Så styr nätverket tiggeri, narkotika och prostitution
Ett nätverk med 140 centrala personer styr eller är en del av tiggeriet, narkotikahandeln och gatuprostitutionen i norska Bergen. Det visar en omfattande kartläggning som tv-kanalen NRK gjort och som nu blivit till en dokumentär: Lykkelandet. På sina Facebook-sidor lägger de ut bilder på exklusiva bilar, ett kylskåp fullt med pengar – och skryter om sin verksamhet. – Se på tiggaren här som säljer narkotika. Min familj har den djupaste respekten för honom, säger en av de utpekade huvudmännen i dokumentären.
Läs mer om Bergen, Facebook-sidor och NRK.
Här driver Norge med Sverige - efter missen
De norska alpinstjärnorna har landat i Sverige. Och tvingas köra runt i en bil som gör reklam för det svenska landslaget. Då passar de på att driva med svenskarna. – Nu kör vi konsekvent i 50 på 80-vägar och sicksackar oss fram längs vägarna, säger åkaren Kjetil Jansrud till NRK.
Läs mer om Kjetil Jansrud, NRK, Norge och Sverige.
Huvudpersonen i nya säsongen av Skam klar
Den officiella trailern för säsong fyra av norska succserien Skam har släppts. Och säsongens huvudperson är precis som många trodde - favoriten Sana. NRK har lagt upp trailern här - och det blir seriens sista säsong.
Läs mer om Sana och Skam.