Nsd

Kallas nya utmaning - tävlar med herrarna

Charlotte Kalla gjorde succ under VM i Falun. Nu är hon redo för nästa utmaning. NSD avslöjar i dag att Kalla ska köra femmilen i Dundret Runt – ihop med herreliten. – Herrarna kan inte slå av på takten, det är en sak som är säker, säger arrangören Stefan Nieminen till SportExpressen.

Kanadensisk back till Luleå

Luleå stärker på backsidan till nästa SHL-säsong med kanadensaren Craig Schira. Schira bekräftar för tidningen NSD att han skrivit på för två år.
Läs mer om Craig Schira, Luleå och NSD.
Charlotte Kalla krockar med åskådare
Charlotte Kalla sitt 19:e SM-guld när tremilen kördes i Kalix. Detta trots att Kalla kraschade med en åskådare som befann sig mitt i spåret. VM-stjärnan blev rejält upprörd när det hände - men bad efteråt om ursäkt till åskådaren. – Jag vill be om ursäkt att jag skrek så våldsamt, säger hon till NSD.
Läs mer om Kalix, Kalla och NSD.
Kalla funderade på att lägga av före VM
Charlotte Kalla hade problem under förberedelserna för skid-VM. Nu berättar hon för NSD att besvikelsen vid ett tillfälle var så stor att hon funderade på att lägga av.
Läs mer om NSD.

Kalla: Tankarna på att lägga av fanns...

VM bjöd på ett medaljregn som överträffade förväntningarna. Men en månad tidigare, efter fiaskot i skandinaviska cupen, var Charlotte Kalla full av tvivel. – Tankarna på att lägga av fanns där, säger Kalla till NSD.
Läs mer om Charlotte Kalla, Kalla och NSD.
Hellners råd till Petter Northug: Vore dumt
Petter Northug kommer bara köra långlopp nästa säsong har han aviserat. Ett beslut Marcus Hellner väljer att syna. – En förhandlingsgrej för honom gentemot förbundet, säger Hellner till NSD.
Läs mer om Hellner, NSD och Petter Northug.
Måste vara Stevie Wonder som räknar
Joakim Fagervall är trött på att Luleå beskrivs som ett grislag. I går verkade LHF-tränaren antyda att statistiken justeras för att få Luleå att framstå som onödigt aggressiva. – Det måste vara Stevie Wonder som räknar tacklingarna, säger Fagervall enligt NSD.
Läs mer om Fagervall, Luleå, NSD och Stevie Wonder.
Luleås nya måltavla: KHL-proffset Videll
Med nya miljoner i kassan jagar Luleå förstärkning. Enligt NSD är KHL-proffset Linus Videll på radarn. – Jag kommenterar inte sådana uppgifter, säger agenten Leif Nilsson.
Läs mer om Leif Nilsson och Luleå.
Dödsfall vid kyrkogård var inte mord
Den man som hittades död vid infarten till kyrkogården Örnäsgriftegården i Luleå på tisdagen blev inte dödad. Polisen betraktade inledningsvis händelsen som ett misstänkt mord, men alla brottsmisstankar är nu avskrivna, skriver nsd.se.
Läs mer om Luleå och Örnäsgriftegården.
Misstänkt mord vid kyrkogård i Luleå
En död kropp hittades vid en kyrkogård i stadsdelen Örnäset i Luleå på tisdagen. Polisens yttre befäl på platsen uppger för nsd.se att den avlidne är en man i medelåldern. Larmet om den döde mannen, som låg bredvid en bil, nådde polisen vid 13-tiden.
Läs mer om Luleå och Örnäset.
Northlandgruvan kan säljas för reapris
Northlands konkursade gruva utanför Pajala värderas till under en miljard kronor, avslöjar konkursförvaltaren, advokat Hans Andersson, för Norrländska Socialdemokraten (NSD).
Gruvan i Pajala lågt prissatt
Northlands konkursade gruva utanför Pajala värderas till under en miljard kronor, avslöjar konkursförvaltaren, advokat Hans Andersson, för Norrländska Socialdemokraten (NSD). Investeringarna i gruvprojektet uppgår till närmare nio miljarder kronor. Att det förväntade priset på konkursboet ligger mycket lägre hänger bland annat ihop med att en ny ägare eventuellt väljer att låta gruvan ligga i malpåse en period innan driften återupptas.
Hellner kan skänka bort femmilen
Anders Södergren var tänkt som reserv på VM-femmilen.Men nu kan han få chansen – tack vare Marcus Hellner.Jag kan tänka mig att ge den platsen till Anders Södergren, säger Hellner till NSD.
Läs mer om Hellner, NSD och VM-femmilen.Men.
Hellner kan skänka bort femmilen
Anders Södergren var tänkt som reserv på VM-femmilen.Men nu kan han få chansen – tack vare Marcus Hellner.Jag kan tänka mig att ge den platsen till Anders Södergren, säger Hellner till NSD.
Läs mer om Hellner, NSD och VM-femmilen.Men.
Hellners gest - kan ge sin plats till Södergren
Marcus Hellner kan ha gjort sitt sista lopp i VM. Han funderar på att ge upp sin plats i femmilen. – Jag kan tänka mig att ge den till Anders Södergren, säger han till NSD.
Läs mer om NSD och Södergren.
Pärsons varning till Kalla: 'Inte så jädra lätt'
Anja Pärson är van att leverera under press – och på hemmaplan. Nu har hon en varning att skicka till svenska VM-hoppet Charlotte Kalla. – Det är mycket mentalt som ska ligga rätt och det är inte så jädra lätt, säger Pärson till NSD.
Luleå intresserat av poängkungen Clark
Luleå Hockey storsatsar inför nästa säsong. Nu kan poängkungen Kevin Clark från Hamburg Freezers vara på väg till klubben. Luleås sportchef, Lars Osten Bergström, ska ha besökt Hamburg förra veckan. – Kevin vill gå vidare i sin karriär, säger han till NSD.
Läs mer om Clark, Hamburg, Kevin Clark och NSD.
Owuya stämmer Luleå på utebliven lön
Mark Owuya. Foto: Bildbyrån Luleås tidigare målvakt Mark Owuya väljer att stämma klubben för den lön han inte fick ut i samband med att han tillfälligt blev dopningsavstängd i somras. Det rapporterar nsd.se idag.
Läs mer om Luleå och Mark Owuya.
Nu vill Bert köpa en Håll käften Bert-tröja
Joakim Fagervall bad Bert Robertsson hålla käften. Nu blir uttrycket till tröja – och Bert kan komma att köpa en. – En sån där får jag nog köpa, säger han till NSD.
Tre bilar inblandade i olycka i Norrbotten
En trafikolycka mellan en personbil, en timmerbil och en plogbil inträffade tidigt imorse två kilometer norr om Kaunisvaara i Norrbotten. Minst en person är allvarligt skadad, skriver NSD på nätet.
Läs mer om Kaunisvaara, NSD och Norrbotten.
Allsvenska målkungen öppnar för Luleå-flytt
Asplövens skyttekung John Henrion kan vara på väg till SHL. Under torsdagen tränade amerikanen med Luleå Hockey. – Det är saker i luften, säger han till NSD.
Här är miljardärens fest med Luleå i natt
Luleå/Stockholm. Seger i Champions League-finalen och miljoner i vinst - i klubbkassan. Luleåsupporten och Minecraft-miljardären Jakob Porser berättar nu om sin roll som storsponsor. - Jag hade en tanke om att vara anonym, men samtidigt fattar jag ju att det inte skulle funkat, säger Porser till NSD.
Här är miljardens fest med Luleå efter titeln
Luleå/Stockholm. Seger i Champions League-finalen och miljoner i vinst - i klubbkassan. Luleåsupporten och Minecraft-miljardären Jakob Porser berättar nu om sin roll som storsponsor. - Jag hade en tanke om att vara anonym, men samtidigt fattar jag ju att det inte skulle funkat, säger Porser till NSD.
Miss: Skrev om Luleås seger – innan match
Tidningen NSD vet redan hur det går i kvällens CHL-final mellan Luleå och Frölunda. I en artikel som nu är borttagen på sajten lovade de tidigare i dag en gratisbilaga om Luleås finalseger.
Läs mer om Frölunda och Luleå.
Minecraftmiljoner kan stödja norrländsk hockey
Luleå HF har fått en oväntad storsponsor i Jakob Porser, en av grundarna till företaget bakom succspelet Minecraft, rapporterar NSD.
Läs mer om Jakob Porser, Minecraft och NSD.