Nsd

Misstänkt mordbrand i Gällivare inatt

En villa i Hakkas i Gällivare brann ner till grunden under natten mot måndagen.Polisen misstänker att branden var anlagd.– Vi har spärrat av platsen och upprättat en anmälan om mordbrand, säger Björn Pettersson, vakthavande befäl i polisregion Nord, till NSD.

Kirunabo fick p-bot i Stockholm för avställd skoter

En kvinna i Kiruna har fått en parkeringsbot hemskickad från Transportstyrelsen där det står att hon stått felparkerad i Stockholm. Fordonet som är registrerat på boten är en skoter som varit avställd sedan 1992, skriver NSD.
Storbråk under fotbollsmatch – en till sjukhus
Polisen fick rycka ut sedan ett större bråk brutit ut under en fotbollsmatch i Luleå, skriver NSD.
Läs mer om Luleå och NSD.
Lastbil körde in i gruvvägg – en person allvarligt skadad
En lastbil har kört in i en bergvägg i LKAB:s gruva 740 meter under jord, skriver NSD.Föraren uppges vara allvarligt skadad.

Larm om utsläpp av gas i Luleå

Larm om ett farligt utsläpp – vätgas – har skett i Luleå, det framgår av en larmrapport. NSD skriver att ett större antal räddningsfordon beordrats ut till F21, Norrbottens flygflottilj.Uppgifterna bekräftas av personal på F21 – och att ett område avspärrat.
Läs mer om F21 och Luleå.
SD-topp kritiseras efter sexkommentar
Sverigedemokraternas vice ordförande i Norrbotten, Eric Palmqvist, har hamnat i blåsväder efter att ha kommenterat en bild av riksdagsledamoten Rossana Dinamarca (V) på Facebook, rapporterar NSD.
Domare misshandlad i division 4-match
En fotbollsmatch i division 4 i Norrbotten fick under söndagen avbrytas efter skandalscener, rapporterar NSD. Bland annat blev huvuddomaren skallad i ansiktet av en spelare.
Läs mer om NSD och Norrbotten.
Kvinna misstänkt våldtagen på festival
En kvinna har anmält att hon har blivit utsatt för en våldtäkt på festivalen Piteå dansar och ler, skriver NSD.Polisen har identifierat en misstänkt gärningsman – men han är inte frihetsberövad.
Läs mer om Piteå.
Var femte utryckning i fjällen är falsklarm
Att vandra i fjällen är ett populärt turistmål under sommarmånaderna.Men nu slår polis och fjällräddare larm om att många utryckningar görs helt i onödan - till vandrare som är trötta och inte orkar gå ned från fjällen eller är för dåligt utrustade.– Det är lite ring fjällräddningen om det inte går över det hela, säger Roine Norström, pensionerad polis och fjällräddare till NSD.
Läs mer om NSD och Roine Norström.
E4 avstängd efter olycka
E4 har stängts av i södergående riktning efter en singelolycka vid Luleå.Räddningstjänst och ambulans är på plats.– Det är en personbil som har varit in i vajerräcket och sedan kört av vägen, säger Bengt Lindgren, inre befäl på räddningstjänsten till NSD.
Zelmerlöw hedersmedborgare i Månsbyn
Måns Zelmerlöw är sedan tidigare hedersmedborgare i uppväxtstaden Lund. Nu har han fått samma roll i norrbottniska Månsbyn, rapporterar NSD.
Läs mer om Lund, Månsbyn och NSD.
Luleås ilska: Är en ren orättvisa
SDHL-slutspelet nästa år kan komma att gå samtidigt som SM-veckan 2018, skriver NSD. Om Luleå Hockey tar sig till final kan man tvingas att spela matchen i Skellefteå. – Det pågår just nu diskussioner vilka förutsättningar det finns för oss att vara med där, säger Curt Johansson till NSD, styrelseordförande i SDHL. Beskedet tas dock inte emot med glädje i Luleå-lägret. – Vi vill ju spela en eventuell SM-final på hemmaplan, säger Stefan Enbom, vd i Luleå Hockey, till NSD.
Man hittad död på brygga
En man hittades av sina anhöriga på en brygga i anslutning till en sommarstuga i Luleå skärgård , enligt NSD. Polispatrull som larmades hann komma fram innan kroppen transporterades därifrån. – En speciell händelse. Vi får göra ett omtag kring detta, säger Fredrik Nilsson, befäl vid regionledningscentralen, till NSD.
Läs mer om Fredrik Nilsson, Luleå och NSD.
Inte min bästa vän – han kommer inte att hälsa på
I går blev det tidigare superlöftet Joey Hishon klar för Luleå.I en lång intervju med NSD berättar kanadensaren om vägen tillbaka från en svår hjärnskakning, sin låga lön och kopplingen till popstjärnan Justin Bieber.–Han kommer inte komma till Luleå och hälsa på, säger Hishon.
Ung man i dödsolycka i arbete på Malmbanan
En dödsolycka inträffade under onsdagen när en man i 20-årsåldern blev påkörd av ett tåg på Malmbanan strax söder om Abisko, skriver NSD.
Läs mer om Abisko, Malmbanan och NSD.
Man påkörd av tåg på Malmbanan
En man kördes på att ett tåg på Malmbanan i Abisko.Polisen misstänkter att det rör sig om en olycka – och trafiken på Malmbanan blev stillastående i nära fyra timmar efter händelsen, skriver NSD.
Läs mer om Abisko.Polisen, Malmbanan och NSD.
Alla visste – men jag hörde inget från Luleå
Luleås fans drömde om en återkomst i klubben för Linus Klasen, 31.Men i stället förlängde forwarden med Lugano - och skickar en pik till sin tidigare klubb.– Vill man ha en bra svensk spelare så går det ganska fort, säger Klasen till NSD.
Läs mer om Klasen, Lugano, Luleå och NSD.
Befarad brand i svensk gruva
En elcentral 900 meter ner i Kirunagruvan befaras ha fattat eld.Räddningstjänsten arbetar just nu på platsen, skriver NSD.
Läs mer om Kirunagruvan och NSD.
Biebers oväntade semester i Sverige
Justin Bieber är på besök i Sverige, och väljer bort storstan för Norrbottens skogar.Lyckliga fans fick chansen att träffa honom i Boden.–Vi är bara här för att koppla av och ta det lugnt, säger Justin Bieber till NSD.
Läs mer om Boden.Vi, Justin Bieber, NSD och Sverige.
Världsstjärnan har landat i Sverige – turistar i Luleå
Justin Bieber har anlänt till Sverige inför sin Summerburst-spelning på lördag.Men världsstjärnan väljer bort Stockholm, och har i stället åkt till Luleå, skriver NSD.– Jag fick bara en snap av min kompis som sa att hon hade sett honom, säger en uppgiftslämnare till tidningen.
Hellner pikar Gunde Svan: Man ska inte vara dum
Gunde Svan är med sina fyra OS-guld en av Sveriges största längdskidåkare genom tiderna.Skidprofilen blev också känd för sin envisenhet och vägran att bryta ett lopp - något Marcus Hellner dock är kritisk till.– Jag förstår tänket, men man ska inte vara dum, säger han till NSD.
Läs mer om Gunde Svan, NSD och OS-guld.
Uppgifter: Centern klar för SHL-klubb
Det har varit på gång ett tag - nu är det klart.Enligt NSD är Joey Hishon klar för Luleå.
Läs mer om Joey Hishon och Luleå.
SHL-talangen om att jämföras med Foppa
17-åriga Isac Lundeström blev Luleås yngsta målskytt i SHL den gångna säsongen och jämfördes med Peter Foppa Forsberg.Nu berättar supertalangen om sina mål för den kommande säsongen och om liknelsen med Foppa.– Jag gillar ju att köra offensiva tacklingar och sånt, så det är väl mest det, säger han till NSD.
Sjukt klantigt – hon förtjänar att straffas
Therese Johaug väntar på sin slutgiltiga dopingdom.Marcus Hellner tycker synd om norskan och tror på hennes story.Men:- En sjukt klantig grej. Hon förtjänar att straffas, säger han i en intervju med NSD.
Läs mer om NSD.
Två döda funna i Boden
Två döda personer har hittats i en lägenhet i Boden, rapporterar NSD.
Läs mer om Boden och NSD.