Nsd

Luleå-målvakten träffade 24 klubbar

Luleås målvaktstalang Filip Gustavsson är hett villebråd just nu. För NSD berättar Gustavsson att han haft möte – med 24 NHL-klubbar. –Det var roligare än vad jag trodde att det skulle vara, säger Gustavsson till tidningen.
Läs mer om Filip Gustavsson och Gustavsson.

Lastbil har fattat eld i gruvan i Kiruna

Enligt ett larm till SOS Alarm har en lastbil fattat eld i gruvan i Kiruna. – Det är ett fordon som brinner 1 079 meter under jord enligt uppgift. Vi har nyss fått larmet, säger Mikael Andersson, inre befäl på räddningstjänsten till NSD.
Läs mer om Kiruna, Mikael Andersson och NSD.
Uppgifter: Hiirikoski har skrivit på för Luleå
I går kväll kom en stor bomb i SDHL, tidigare Riksserien. Jenni Hiirikoski, en av världens bästa backar, ska enligt SVT vara klar för regerande svenska mästarna Luleå Hockey/MSSK. – Det är ingenting jag kan bekräfta. Så fort vi har någon information gällande spelartruppen så går vi ut med det, så mycket kan jag säga, säger sportchefen och tränaren Fredrik Glader till NSD.
Läs mer om Fredrik Glader, Luleå, NSD, Riksserien och SVT.
Jag vet inte om jag orkar med smärtan
Landslagsmeriterade Frida Aili har haft problem med en fotskada i 18 månader. Nu överväger 28-åringen att lägga av. – Jag har börjat fundera på livet efter karriären, säger Aili till NSD.
Läs mer om Aili och NSD.

Derek Ryan nobbar flera SHL-klubbar

Derek Ryan hade flera anbud från SHL-klubbar. Men succamerikanen är inte sugen på en återkomst till Sverige. – Pengarna är lite bättre i Schweiz och Ryssland, säger han till NSD:s reporter Henrik Danielsson.
Kvinna häktad för försök till giftmord
En kvinna i 25-årsåldern som misstänks för mordförsök på en nära anhörig har häktats, rapporterar NSD.
Läs mer om NSD.
Kravet på kommunen – kan lägga ner gruva
LKAB säger att gruvan i Malmberget hotas – om inte Gällivare kommun går med på deras slutbud för att flytta samhället. – Vi står ungefär en miljard kronor ifrån varandra, säger Stefan Hämäläinen, LKAB:s direktör för samhällsomvandlingen, till NSD.
Ung man anhållen för dödshot mot polis
En man i 20-årsåldern har anhållits för att ha rånat en person i centrala Haparanda och dödshotat en polis. Mannen ska under fredagskvällen ha uppträtt stökigt på en restaurang. Vid ingripandet hotade han en polisman till livet, skriver NSD.
Läs mer om Haparanda och NSD.
Lennart Petrell om sitt beslut att lämna Luleå
Lennart Petrell blir nästa spelare att lämna Luleå. Under torsdagen presenterades finländaren på IFK Helsingfors hemsida, och nu berättar Petrell om sitt beslut. – Jag kände att jag ville hem. Att det var rätt tid. Har du varit borta från dina nära och kära i några år så vill du gärna vara nära dem igen, säger forwarden till NSD.
Läs mer om Luleå, NSD och Petrell.
Henna Johansson är klar för sommar-OS
Svenska brottaren Henna Johansson trotsade diskbråcket och kvalade smått sensationellt in till Rio-OS under kvalet i Turkiet. För NSD berättade 25-åringen inför OS-kvalet om sitt åtta månader långa skadehelvete. – Det känns som man blir sviken av sin egen kropp, säger Johansson.
Pajala om petningen: Lite jobbigt för egot
Skadorna snuvade Magdalena Pajala på en landslagsplats. Nu siktar flerfaldiga SM-vinnaren på att göra comeback i tid till VM i Lathis. – Det är lite jobbigt för egot att inte få en plats, säger Pajala till NSD.
Sista möjligheten att nå OS för Johansson
På lördag tävlar Henna Johansson i Turkiet - hennes sista chans att nå OS i Rio. Den svenska brottarstjärnan har dock inte kunnat ladda upp som vanligt - eftersom skador har förstört stora delar av hennes träning de senaste månaderna. – I juli fick jag ett diskbråck i nacken. Nerverna blev väldigt skadade på baksidan i högra armen. Jag kunde knappt lyfta en Ica-kasse, säger hon till NSD.
Örebro-profilen kliver in och sponsrar Luleå
Han sponsrar redan Örebro Hockey och Asplöven. Nu kliver byggherren och mångmiljonären Mikael Fahlander in i Luleå Hockey - som sponsor i ett hemligt projekt. – Den kul satsning, säger Fahlander till NSD. Gillar du hockey? Ladda ned SportExpressens nya app och få alla hockeynyheter snabbast – här för iOS och här för Android.
Allvarlig olycka med motorcykel i Boden
En 65-årig man vårdas för livshotande skador på Sunderby sjukhus efter en trafikolycka vid Heden i Boden i Norrbotten, rapporterar NSD. Den skadade mannen färdades på sin motorcykel när han kolliderade med en personbil under söndagseftermiddagen.
Läs mer om Boden, Heden, NSD, Norrbotten och Sunderby.
Per Ledin: Det är ren och skär bullshit
Per Ledin är tillbaka i Sverige efter att ha blivit mästare med EC Red Bull Salzburg. 37-åringen stänger inga dörrar, men har svårt att se en comeback i Luleå framför sig. –Tyvärr så tror jag inte att det finns något intresse från deras sida, säger Ledin i en stor intervju med NSD. Gillar du hockey? Ladda ned SportExpressens nya app och få alla hockeynyheter snabbast – här för iOS och här för Android.
Läs mer om Android, Ledin, Luleå, NSD och Sverige.
Man påkörd av travers – dog av sina skador
Han blev påkörd av traversen när han stod på en balk. Nu har mannen i 50-årsåldern avlidit av sina skador rapporterar NSD. – En väldigt, väldigt allvarlig olycka, säger Thomas Karlsson, klubbordförande för IF Metall på SSAB till tidningen.
Läs mer om NSD.
Luleåstjärnans kamp – för att spela final 3
Luleå Baskets storstjärna Julie Vanloo går en kamp mot klockan för att bli spelklar till den tredje SM-finalen mot Udominate. Enligt NSD finns en specialplan för att få belgiskan spelduglig. – Jag tror hon kan spela, säger tränaren Jens Tillman.
Tre lämnar nu Luleå: Hade tårar i ögonen
Luleå Hockey blev historiska mästare för ett par veckor sen. Nu har tränaren Fredrik Glader nåtts av ett mardrömsbesked. Tre av hans guldspelare väljer att sluta. – Jag hade tårar i ögonen när jag fick beskedet. All luft gick ur mig, säger han till NSD.
Läs mer om Fredrik Glader, Luleå och NSD.
Storbråk på flyktingboende
Ett stort bråk har utbrutit på en flyktingförläggning utanför Boden, rapporterar NSD. Uppemot 60...
Läs mer om Boden och NSD.
Storbråk på flyktingboende – personal har tvingats fly
Uppemot 60 personer ska vara inblandade i ett stort bråk på ett flyktingboende utanför Boden, rapporterar nsd.se. – Vi har uppgifter om skadade, säger Thomas Shäufele, polisens länsvakthavande befäl till tidningen.
Läs mer om Boden.
Bråk på asylboende – 60 uppges inblandade
Ett stort bråk uppges ha brutit ut på ett flytktingboende utanför Boden, uppger NSD. Uppemot 60 personer ska vara inblandade och personalen ska ha tvingats fly från boendet. –Vi har uppgifter om skadade, säger polisens vakthavande befäl Thomas Schäufele till tidningen.
Läs mer om Boden och NSD.
Hela tolv spelare kan lämna Luleå i sommar
Spelarflykten från Luleå Hockey började redan mitt under säsongen. Men efter slutspelsuttåget kan det bli ännu tuffare: Hela tolv spelare kan komma att lämna klubben. – Det finns en massa illvilliga rykten, säger sportchefen Lars Osten Bergström till NSD.
Läs mer om Luleå, Luleå Hockey och NSD.
Uppgifter: Leksands Amnr går till Luleå
Viktor Amnr, 27, var med och förde Leksands IF tillbaka till SHL. Men nästa säsong spelar backen i en annan SHL-klubb - nämligen Luleå, uppger NSD. – I den här branschen får man vara beredd på det mesta, om man säger Mikael Karlberg i Leksands sportråd till tidningen. Gillar du hockey? Ladda ned SportExpressens nya app och få alla hockeynyheter snabbast – här för iOS och här för Android.
Läs mer om Android, Luleå, Mikael Karlberg, NSD och SHL.
Pilotens utbildning låg bakom dödskraschen
Piloten tappade kontrollen och planets hastighet skenade. Passageraren Einar Holme, 18, blev beordrad att lämna planet - men lyckades aldrig ta sig ut och omkom när det kraschade. Nu slår Haverikommissionen fast att orsaken till kraschen var pilotens låga utbildningsnivå, skriver NSD.
Läs mer om Haverikommissionen och NSD.
Olycka utanför Kiruna – sex förda till sjukhus
Två personbilar har kolliderat på E10 i höjd med Mertainen utanför Kiruna. Sex personer har förts till sjukhus, skriver nsd.se.
Läs mer om E10, Kiruna och Mertainen.