Nsd

Johan Fransson väljer nu bort spel i Sverige

Johan Fransson blev kontraktslös efter att hans Rapperswil åkt ur den högsta schweiziska ligan. Direkt ringde SHL-klubbarna - men det blir ingen återkomst till Sverige för Fransson. – Johan kommer inte spela i SHL de närmaste två åren, säger hans agent Joakim Persson till NSD.

Kallas klubb tar hjälp av Skellefteå AIK

Charlotte Kallas klubb Piteå Elit satsar stort på en ny förbättrad värdegrund. Inspiration har de hämtat från hockeyns värld. – Vi sneglar på Skellefteå. De har ju sin värdegrund som är jätte, jättetydlig, säger Piteå Elits ordförande Daniel Fåhraeus till NSD.
Ingela Andersson nobbar landslaget
Elisabeth Högberg nobbar skidskyttelandslaget efter att Wolfgang Pichler tar över. Nu följer talangen Ingela Andersson samma spår. – Det är bara inte rätt väg för mig, säger hon till NSD.
Kalla om avhoppen: 'Kommer kännas tomt'
Skidlandslaget har tappat tunga profiler som Johan Olsson och Daniel Richardsson. Charlotte Kalla berättar nu om saknaden som har uppstått efter avhoppen. – Det kommer kännas tomt, säger Kalla till NSD.

Snöskoter fick p-bot i Malmö

Snöskotern står sedan flera år avställd och parkerad i ett garage i Rantajärvi utanför Övertorneå i Norrbotten. Trots det kräver Transportstyrelsen skoterns ägare på 600 kronor för att ha felparkerat den - i snöfattiga Malmö, rapporterar NSD.
Ledin väntar på ett besked från Luleå
Per Ledin har ryktats bort från Luleå. Men 36-åringen själv ser ingen anledning att flytta – och hoppas på en förlängning med klubben i sitt hjärta. – Jag väntar på ett besked, ett ja eller ett nej, säger han till NSD.
Läs mer om Luleå och NSD.
Mastomäki lämnar Västerås – för SHL
Västerås supertalang Christopher Mastomäki lämnar klubben för spel i SHL. Enligt uppgifter till NSD är det Luleå som värvat den 18-åriga centern.
Kalla fortsätter med mentala coachen
Efter en riktigt bra säsong som kröntes med succn på VM i Falun fortsätter Charlotte Kalla att samarbeta med den mentala coachen Thomas Nilsson – som hyllar skidstjärnans mentala utveckling. – Hon har blivit mycket mer tydlig i sitt sätt att förhålla sig på träning och på tävling, säger Thomas Nilsson till NSD.
Läs mer om Charlotte Kalla, Falun och NSD.
Kalla fortsätter med mentala coachen
Charlotte Kalla stod för en succsäsong med VM i Falun som höjdpunkt. Nu väljer skidåkerskan att fortsätta samarbetet med den mentala coachen Thomas Nilsson - som hyllar 27-åringens mentala utveckling. – Hon har blivit mycket mer tydlig i sitt sätt att förhålla sig på träning och tävling, säger han till NSD.
Läs mer om Falun och NSD.
Abbott lämnar Luleå - skriver brev till fansen
Chris Abbott lämnar Luleå Hockey efter sex år – och med stil. Kanadensaren har skrivit ett öppet brev till Luleå-fansen som avskedsgåva. Det enda jag ångrar är att jag inte kunde hjälpa klubben till ett SM-guld, skriver Abbott i brevet enligt NSD.
Stålvant: Det värsta jag har varit med om
Som proffs i tjeckiska Brno utsattes den svenska basketstjärnan Martina Stålvant för flera kränkningar. Bland annat tvingades hon ta bystmått, fick order om att bära tajtare shorts och fick utstå nedsättande kommentarer från lagets fysioterapeut. – När jag knöt skorna sa han: Martina, behöver du en gynekolog? Då kan jag ställa upp. Och så skrattade alla gubbarna. Det är nog det värsta jag har varit med om, säger hon till NSD.
Läs mer om Brno, Martina Stålvant och NSD.
Mästarna på jakt efter Luleås Chris Abbott
Luleå, Köln eller Rögle för Chris Abbott nästa säsong? Svaret kan bli - värsta rivalen Skellefteå. Enligt NSD är de regerande mästarna intresserade av centern. –Inga kommentarer, säger Abbotts agent Harald Lone.
Läs mer om Harald Lone, Köln, Rögle och Skellefteå.
Kalla: Ska verkligen bli superspännande
Längtar du efter en riktigt slapp semester? Då ska du inte hänga med Charlotte Kalla. 27-åringen har tagit en vecka ledigt – för att resa till Kebnekaise och delta i ett skidalpint monsterlopp. – Det ska verkligen bli superspännande, säger Charlotte Kalla till NSD.
Läs mer om Charlotte Kalla, Kebnekaise och NSD.
Uppgifter: Klasen har nobbat Luleås förslag
Enligt NSD gör Luleå en storsatsning på att få hem Linus Klasen. Men uppgifterna dementeras av klubbens sportchef, Lars Osten Bergström. – Vi utgår från att han spelar i Lugano nästa säsong, säger Bergström.
Läs mer om Bergström, Lugano och Luleå.
Hellners revansch: Trodde han lurades
Marcus Hellner fick revansch för gårdagens femteplats i Dundret Runt. Under söndagen vann 29-åringen fristilsloppet efter att ha ryckt i från Daniel Richardsson tidigt. – Jag fick en liten lucka, men trodde han lurades lite när han inte hängde på, säger Hellner till NSD.
Kalla: Det här är skidpropaganda
Charlotte Kalla tog hem damernas klassiska tävling under Dundret Runt. Svenskan strålade efter loppet. – Det här är skidpropaganda, säger Kalla till NSD.
Läs mer om Dundret Runt, Kalla och NSD.
Richardssons svar efter Olssons kritik
Daniel Richardsson besegrade landslagskompisen Johan Olsson i femmilen i Dundret Runt. Olsson fick dra större delen av loppet - och var irriterad på Richardsson som spurtade hem segern. – Man kan väl hjälpa till tycker jag. På ett motionslopp kan man väl hjälpa till, säger Olsson till NSD.
Polisen utreder miljötillsynen av Northland
Polisen utreder om länsstyrelsen i Norrbotten känt till Northland Resources misstänkta miljöbrott utan att anmäla dem. I så fall kan gruvbolaget slippa undan åtal, skriver NSD .
Läs mer om NSD, Norrbotten och Northland.
Uppgifter: Per Ledin jagas av Skellefteå
Per Ledin i Skellefteå AIK nästa säsong? Enligt NSD är mästarna intresserade av att värva Luleåprofilen. – Vi kommenterar inte kontraktsförhandlingar via media, säger Skellefteås general manager Lasse Johansson till tidningen.
Flera fordon i krock – fyra till sjukhus
Flera fordon ska ha varit inblandade i en trafikolycka på väg 968 i Gammelstad i närheten av Luleå, uppger nsd.se. Enligt tidningen har fyra personer förts till sjukhus med ambulans.
Läs mer om Gammelstad och Luleå.
Chris Abbott på väg att lämna - Köln jagar
Luleå riskerar att tappa lagkaptenen Chris Abbott. Rögle har tidigare visat intresse för kanadensaren - och nu ger sig tyska Köln in i leken. – Jag har pratat med Chris agent några gånger och berättat vad vi har att erbjuda, säger Kölns vd Peter Schönberger till NSD.
Läs mer om Köln, NSD och Peter Schönberger.
Kallas nya utmaning - tävlar med herrarna
Charlotte Kalla gjorde succ under VM i Falun. Nu är hon redo för nästa utmaning. NSD avslöjar i dag att Kalla ska köra femmilen i Dundret Runt – ihop med herreliten. – Herrarna kan inte slå av på takten, det är en sak som är säker, säger arrangören Stefan Nieminen till SportExpressen.
Kanadensisk back till Luleå
Luleå stärker på backsidan till nästa SHL-säsong med kanadensaren Craig Schira. Schira bekräftar för tidningen NSD att han skrivit på för två år.
Läs mer om Craig Schira, Luleå och NSD.
Charlotte Kalla krockar med åskådare
Charlotte Kalla sitt 19:e SM-guld när tremilen kördes i Kalix. Detta trots att Kalla kraschade med en åskådare som befann sig mitt i spåret. VM-stjärnan blev rejält upprörd när det hände - men bad efteråt om ursäkt till åskådaren. – Jag vill be om ursäkt att jag skrek så våldsamt, säger hon till NSD.
Läs mer om Kalix, Kalla och NSD.
Kalla funderade på att lägga av före VM
Charlotte Kalla hade problem under förberedelserna för skid-VM. Nu berättar hon för NSD att besvikelsen vid ett tillfälle var så stor att hon funderade på att lägga av.
Läs mer om NSD.