Nsd

Sandström: Det är en grym stolthet

När Janne Sandström skrinnar ut på isen mot Skellefteå i kväll når han en tung milstolpe. Luleåbacken gör då sin 1000:e match i SHL, med slutspel inräknat. - Det är en grym stolthet att jag spelat största delen av de matcherna i den här föreningen, säger han till NSD.
Läs mer om NSD, SHL och Skellefteå.

Tågstopp utanför Gällivare – tre tåg fast i 25 minus

Tre tåg står stilla efter att ett elfel inträffat på tågsträckan mellan Gällivare och Nattavaara på lördagsmorgonen, rapporterar NSD. Det är 25 minusgrader ute men ingen elbrist på tågen.
Läs mer om Gällivare, NSD och Nattavaara.
Slängde ur sig såna ord - då fick jag nog
Hockeyspelaren Johanna Fällman blev kallad könsord av en manlig spelare. Då blev det slagsmål på isen. – Det bara brann till, säger hon till NSD.
Läs mer om NSD.
Kalla flygs till Sverige – efter premiärkollaps
RUKA. Charlotte Kalla slutade på 75:e plats i världscuppremiären. Nu flygs hon till Stockholm för läkarundersökning – och allt tyder på att hon står över nästa helgs tävlingar. – Det är något som är galet. Jag tror inte hon vill köra i Lillehammer, säger tränaren Magnus Ingesson till NSD.
Läs mer om Lillehammer, NSD, Stockholm och Sverige.

Villa brann ner – orsaken okänd

En villa i Jukkasjärvi brann ner under lördagseftermiddagen. Ingen var hemma när det började brinna, men en granne slog larm. – Det ska vara under kontroll. Vad jag vet så har de försökt få bort några fordon som fanns nära branden, säger räddningstjänstens befäl Peter Lindahl till NSD.
Läs mer om Jukkasjärvi, NSD och Peter Lindahl.
Henriksson missar världscupspremiären
Det blir ingen Sofia Henriksson i världscupspremiären i Kuusamo. Talangen har tvingats tacka nej på grund av samma förkylning som höll henne borta från Bruksvallarna. – Hon kommer att åka fort lite längre fram i vinter, var så säker, säger Henrikssons tränare Bengt Stattin till NSD.
Stig Salming blir ifrågasatt som same
Börje Salming och hans kusiner är med i sameröstlängden. Nu har hockeyprofilen Stig Salming, bror till Börje, fått sin ansökan avslagen. Ett besked som förbryllar. – Jag tycker att det är märkligt att jag på något vis ska behöva bevisa min bakgrund och släkthistoria, det har jag aldrig behövt göra förut, säger Stig Salming till NSD. Ladda ner SportExpressens populära app direkt här!
Läs mer om Börje, NSD och Stig Salming.
Man får fängelse för mord på sin flickvän
En man som åtalats misstänkt för att ha mördat sin flickvän i Kiruna döms av Gällivare tingsrätt till 14 års fängelse och utvisning, rapporterar bland annat NSD.
Läs mer om Gällivare, Kiruna och NSD.
Asplöven-spelare till sjukhus efter smäll
I samband med matchen mellan Asplöven och Sundsvall i division ett blev Jesper Ylivainio brutalt tacklad i huvudet. Ambulans fick tillkallas – och tränaren Urban Lathi ville att matchen skulle avbrytas. – Jag vill att matchen avbryts, säger Lahti på väg in i domarrummet till NSD.
Kalla om Trumps seger i amerikanska valet
Det är inte bara amerikanska idrottsstjärnor som reagerar på valet. En av de svenska profilerna som reagerar starkt är Charlotte Kalla. – Det var en tung morgon att vakna upp till, säger hon till NSD.se.
Läs mer om Charlotte Kalla.
SOS Alarm hittade inte till LKAB
När en anställd vid gruvbolaget LKAB i Kiruna blev svårt sjuk slog kollegan Åke Edholm larm. Men SOS Alarms operatör lyckades inte hitta adressen. Det slutade med att Åke själv fick köra den sjuke till akuten, rapporterar NSD.
Läs mer om Kiruna, NSD, Åke och Åke Edholm.
Man åtalas för mord på flickvän
Kvinnan ville inte längre gifta sig. Det blev hennes död. Pojkvännen misshandlade henne till döds och flydde från Sverige. Nu åtalas mannen för mordet, skriver NSD.
Läs mer om NSD och Sverige.
Flickvännen ville inte gifta sig – mördades
Kvinnan ville inte längre gifta sig. Det blev hennes död. Pojkvännen misshandlade henne till döds och flydde från Sverige. Nu åtalas mannen för mordet, skriver NSD.
Läs mer om NSD och Sverige.
Man åtalas för mord på flickvän i Kiruna
En 30-årig man har åtalats för mord efter att ha misshandlat sin jämnåriga flickvän till döds i Kiruna i juli, skriver NSD.
Läs mer om Kiruna och NSD.
Kilovis med dynamit hittat i brinnande hus
När räddningstjänsten kom fram till den brinnande villan i Arvidsjaurs kommun fick de veta att 19 kilo dynamit förvarades i huset. Nu har en man i 25-årsåldern, som arbetar som sprängare, åtalats för brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor, rapporterar NSD.
Läs mer om NSD.
Vapenman jagas – stort polispådrag
Det pågår ett stort polispådrag i centrala boden, rapporterar NSD.
Läs mer om NSD.
Dieselläcka upptäckt nära Korpolombolo
En dieselläcka har upptäckts norr om Korpilombolo, skriver lokaltidningen NSD. Mellan 50 och 100 liter diesel har läckt ut på en sträcka av 150 meter. Nu jobbar räddningstjänsten med att sanera.
Läs mer om Korpilombolo, Korpolombolo och NSD.
Två sitter fast i befarad gruvbrand
Två personer sitter fast i en räddningskammare i Aitikgruvan utanför Gällivare på grund av en misstänkt brand, skriver NSD.
Läs mer om Aitikgruvan, Gällivare och NSD.
Svenska tvivlet efter Johaugs dopingprov
En av den svenska skidåkningens främsta förespråkare för en ren idrott ger sig nu in i diskussionerna kring Therese Johaug. Och före detta förbundskaptenen Joakim Abrahamsson vet inte riktigt vad han ska tro. – Det ska ju inte kunna ske, om det nu är som de säger – ett misstag, säger han till NSD. Ladda ner SportExpressens populära app direkt här!
Bakslaget: Ribom drabbad av körtelfeber
I vintras blev supertalangen Emma Ribom juniorvärldsmästare i längdåkning. Nu har 19-åringen fått ett tungt besked. – Första tanken var att säsongen var körd, säger Ribom till NSD. Ladda ner SportExpressens populära app direkt här!
Läs mer om Emma Ribom, NSD och Ribom.
Nerfryst sperma försvann i posten
Den frysta sperman från topphingsten Irco Mena som en stallägare i Boden beställt kom aldrig fram till rätt adress. Kvinnan har nu anmält Postnord, som skulle leverera försändelsen, till Allmänna reklamationsnämnden, skriver NSD.
Läs mer om Allmänna, Boden, Irco Mena, NSD och Postnord.
Supersperma försvann på posten
Den frysta sperman från topphingsten Irco Mena som en stallägare i Boden beställt kom aldrig fram till rätt adress. Kvinnan har nu anmält Postnord, som skulle leverera försändelsen, till Allmänna reklamationsnämnden, skriver NSD.
Läs mer om Allmänna, Boden, Irco Mena, NSD och Postnord.
Rökutveckling på Herculesplan
Ett Herkulesplan tvingades avbryta en övning och landa på flygplatsen i Kallax utanför Luleå vid lunchtid. Under en flygövning med finska försvaret fick planet problem med elen och enligt SOS Alarm ska rökutveckling ha uppstått i kabinen, skriver NSD.
Läs mer om Herculesplan, Kallax, Luleå och NSD.
Flygplan i övning fick landa efter röklarm
Ett Herkulesplan tvingades avbryta en stor flygövning med det finska försvaret och landa på Luleå flygplats, skriver NSD. Detta på grund av rökutveckling som ska ha uppstått i kabinen. –Våra brandmän avsökte utrymmet med värmekamera, men utan resultat, säger Louise Levin, informatör vid F21.
Läs mer om F21, Louise Levin, Luleå och NSD.
Flygplan i övning fick nödlanda efter larm
Ett Herkulesplan i en stor flygövning med det finska försvaret tvingades nödlanda i Luleå, skriver NSD. Enligt polisen ska rökutveckling ha uppstått i kabinen.
Läs mer om Luleå och NSD.