Nsd

Fler turistar i Norrbotten

Besöksnäringen i Norrbotten omsatte 6,1 miljarder kronor under 2015. Det är en ökning med 6 procent jämfört med året före, skriver NSD.
Läs mer om NSD och Norrbotten.

Hyllningen till Sofia Mattson efter bronset

Knäskadade Sofia Mattsson krossade motståndaren Xuechun Zhong och fixade en bronsmedalj. Nu öppnar hemstaden Gällivare för att döpa en gata efter henne. – Kanske det. Vilken tjej. Jag är alldeles skakig, säger Gällivares kommunalråd Jeanette Wäppling (V), till NSD.
Misstänkt ofredande på festival i Piteå
En man misstänks ha ofredat tre kvinnor i 20-årsåldern under festivalen Piteå dansar och ler i Norrbotten, rapporterar NSD.
Läs mer om NSD, Norrbotten och Piteå.
Svårt misshandlad med tillhygge
En person har fått föras till sjukhus med allvarliga skador efter att ha blivit misshandlad i natt. Polis larmades till Pite havsbad strax efter midnatt, skriver NSD.
Läs mer om NSD och Pite.

Man död i trafikolycka – körde av vägen

En man hemmahörande i Norrbotten körde av vägen med sin långtradare i Kautokeino kommun, i Nordnorge i går kväll, rapporterar NSD. Det är oklart exakt vad som orsakat olyckan som gjorde att den svenske lastbilschauffören omkom.
Läs mer om Kautokeino, NSD, Nordnorge och Norrbotten.
Försvunnen man befaras vara drunknad
Polisen avbryter nu sökandet efter den man i 80-årsåldern som anmäldes försvunnen i torsdag då han ska ha fiskat på Torneälv. Enligt NSD gör polisen bedömningen att mannen har drunknat.
Läs mer om Torneälv.
Man försvunnen – saknas efter fisketur
Mannen var ute och fiskade med två andra personer när han försvann. Ett stort sökpådrag har nu dragits i gång ute på Torneälven, rapporterar NSD. – Han har inte kommit hem, säger Helena Hroh, befäl vid polisens regionledningscentral i Norrbotten, till tidningen.
Jeff Taffe vänder om - nobbar spel i Luleå
Välmeriterade Jeff Taffe var så gott som klar för Luleå. Men nu väljer han att nobba spel i SHL nästa vinter - för KHL-klubben Slovan Bratislava. –Jag vill ge KHL ett nytt försök, säger Taffe till NSD. Gillar du hockey? Ladda ned SportExpressens nya app och få alla hockeynyheter snabbast – här för iOS och här för Android.
Läs mer om Android, KHL, Luleå, NSD, SHL och Taffe.
Jeff Taffe är nära att skriva på för Luleå
Jeff Taffe är nära en övergång till Luleå Hockey. Centern kommer senast från en säsong i KHL och enligt NSD ska affären bli klar inom de närmaste dagarna.
Läs mer om KHL, Luleå Hockey, Luleå och NSD.
Jens Tillman frias nu från misstankarna
I maj fick Jens Tillman sparken från Luleå Basket på grund av en misstänkt drograttfylla. Nu frias baskettränaren från alla misstankar. – Det känns jätteskönt, jag blev så glad, säger han till NSD.
Läs mer om Luleå Basket och NSD.
Baskettränare friad från drograttfylla
Jens Tillmans sparkades som tränare för Luleå Basket efter en misstänkt drograttfylla. Nu har provsvaren kommit och tränaren frias helt, skriver NSD.
Läs mer om Luleå Basket och NSD.
Luleå-målvakten träffade 24 klubbar
Luleås målvaktstalang Filip Gustavsson är hett villebråd just nu. För NSD berättar Gustavsson att han haft möte – med 24 NHL-klubbar. –Det var roligare än vad jag trodde att det skulle vara, säger Gustavsson till tidningen.
Läs mer om Filip Gustavsson och Gustavsson.
Lastbil har fattat eld i gruvan i Kiruna
Enligt ett larm till SOS Alarm har en lastbil fattat eld i gruvan i Kiruna. – Det är ett fordon som brinner 1 079 meter under jord enligt uppgift. Vi har nyss fått larmet, säger Mikael Andersson, inre befäl på räddningstjänsten till NSD.
Läs mer om Kiruna, Mikael Andersson och NSD.
Uppgifter: Hiirikoski har skrivit på för Luleå
I går kväll kom en stor bomb i SDHL, tidigare Riksserien. Jenni Hiirikoski, en av världens bästa backar, ska enligt SVT vara klar för regerande svenska mästarna Luleå Hockey/MSSK. – Det är ingenting jag kan bekräfta. Så fort vi har någon information gällande spelartruppen så går vi ut med det, så mycket kan jag säga, säger sportchefen och tränaren Fredrik Glader till NSD.
Läs mer om Fredrik Glader, Luleå, NSD, Riksserien och SVT.
Jag vet inte om jag orkar med smärtan
Landslagsmeriterade Frida Aili har haft problem med en fotskada i 18 månader. Nu överväger 28-åringen att lägga av. – Jag har börjat fundera på livet efter karriären, säger Aili till NSD.
Läs mer om Aili och NSD.
Derek Ryan nobbar flera SHL-klubbar
Derek Ryan hade flera anbud från SHL-klubbar. Men succamerikanen är inte sugen på en återkomst till Sverige. – Pengarna är lite bättre i Schweiz och Ryssland, säger han till NSD:s reporter Henrik Danielsson.
Kvinna häktad för försök till giftmord
En kvinna i 25-årsåldern som misstänks för mordförsök på en nära anhörig har häktats, rapporterar NSD.
Läs mer om NSD.
Kravet på kommunen – kan lägga ner gruva
LKAB säger att gruvan i Malmberget hotas – om inte Gällivare kommun går med på deras slutbud för att flytta samhället. – Vi står ungefär en miljard kronor ifrån varandra, säger Stefan Hämäläinen, LKAB:s direktör för samhällsomvandlingen, till NSD.
Ung man anhållen för dödshot mot polis
En man i 20-årsåldern har anhållits för att ha rånat en person i centrala Haparanda och dödshotat en polis. Mannen ska under fredagskvällen ha uppträtt stökigt på en restaurang. Vid ingripandet hotade han en polisman till livet, skriver NSD.
Läs mer om Haparanda och NSD.
Lennart Petrell om sitt beslut att lämna Luleå
Lennart Petrell blir nästa spelare att lämna Luleå. Under torsdagen presenterades finländaren på IFK Helsingfors hemsida, och nu berättar Petrell om sitt beslut. – Jag kände att jag ville hem. Att det var rätt tid. Har du varit borta från dina nära och kära i några år så vill du gärna vara nära dem igen, säger forwarden till NSD.
Läs mer om Luleå, NSD och Petrell.
Henna Johansson är klar för sommar-OS
Svenska brottaren Henna Johansson trotsade diskbråcket och kvalade smått sensationellt in till Rio-OS under kvalet i Turkiet. För NSD berättade 25-åringen inför OS-kvalet om sitt åtta månader långa skadehelvete. – Det känns som man blir sviken av sin egen kropp, säger Johansson.
Pajala om petningen: Lite jobbigt för egot
Skadorna snuvade Magdalena Pajala på en landslagsplats. Nu siktar flerfaldiga SM-vinnaren på att göra comeback i tid till VM i Lathis. – Det är lite jobbigt för egot att inte få en plats, säger Pajala till NSD.
Sista möjligheten att nå OS för Johansson
På lördag tävlar Henna Johansson i Turkiet - hennes sista chans att nå OS i Rio. Den svenska brottarstjärnan har dock inte kunnat ladda upp som vanligt - eftersom skador har förstört stora delar av hennes träning de senaste månaderna. – I juli fick jag ett diskbråck i nacken. Nerverna blev väldigt skadade på baksidan i högra armen. Jag kunde knappt lyfta en Ica-kasse, säger hon till NSD.
Örebro-profilen kliver in och sponsrar Luleå
Han sponsrar redan Örebro Hockey och Asplöven. Nu kliver byggherren och mångmiljonären Mikael Fahlander in i Luleå Hockey - som sponsor i ett hemligt projekt. – Den kul satsning, säger Fahlander till NSD. Gillar du hockey? Ladda ned SportExpressens nya app och få alla hockeynyheter snabbast – här för iOS och här för Android.
Allvarlig olycka med motorcykel i Boden
En 65-årig man vårdas för livshotande skador på Sunderby sjukhus efter en trafikolycka vid Heden i Boden i Norrbotten, rapporterar NSD. Den skadade mannen färdades på sin motorcykel när han kolliderade med en personbil under söndagseftermiddagen.
Läs mer om Boden, Heden, NSD, Norrbotten och Sunderby.