Nsd

Abbott lämnar Luleå - skriver brev till fansen

Chris Abbott lämnar Luleå Hockey efter sex år – och med stil. Kanadensaren har skrivit ett öppet brev till Luleå-fansen som avskedsgåva. Det enda jag ångrar är att jag inte kunde hjälpa klubben till ett SM-guld, skriver Abbott i brevet enligt NSD.

Stålvant: Det värsta jag har varit med om

Som proffs i tjeckiska Brno utsattes den svenska basketstjärnan Martina Stålvant för flera kränkningar. Bland annat tvingades hon ta bystmått, fick order om att bära tajtare shorts och fick utstå nedsättande kommentarer från lagets fysioterapeut. – När jag knöt skorna sa han: Martina, behöver du en gynekolog? Då kan jag ställa upp. Och så skrattade alla gubbarna. Det är nog det värsta jag har varit med om, säger hon till NSD.
Läs mer om Brno, Martina Stålvant och NSD.
Mästarna på jakt efter Luleås Chris Abbott
Luleå, Köln eller Rögle för Chris Abbott nästa säsong? Svaret kan bli - värsta rivalen Skellefteå. Enligt NSD är de regerande mästarna intresserade av centern. –Inga kommentarer, säger Abbotts agent Harald Lone.
Läs mer om Harald Lone, Köln, Rögle och Skellefteå.
Kalla: Ska verkligen bli superspännande
Längtar du efter en riktigt slapp semester? Då ska du inte hänga med Charlotte Kalla. 27-åringen har tagit en vecka ledigt – för att resa till Kebnekaise och delta i ett skidalpint monsterlopp. – Det ska verkligen bli superspännande, säger Charlotte Kalla till NSD.
Läs mer om Charlotte Kalla, Kebnekaise och NSD.

Uppgifter: Klasen har nobbat Luleås förslag

Enligt NSD gör Luleå en storsatsning på att få hem Linus Klasen. Men uppgifterna dementeras av klubbens sportchef, Lars Osten Bergström. – Vi utgår från att han spelar i Lugano nästa säsong, säger Bergström.
Läs mer om Bergström, Lugano och Luleå.
Hellners revansch: Trodde han lurades
Marcus Hellner fick revansch för gårdagens femteplats i Dundret Runt. Under söndagen vann 29-åringen fristilsloppet efter att ha ryckt i från Daniel Richardsson tidigt. – Jag fick en liten lucka, men trodde han lurades lite när han inte hängde på, säger Hellner till NSD.
Kalla: Det här är skidpropaganda
Charlotte Kalla tog hem damernas klassiska tävling under Dundret Runt. Svenskan strålade efter loppet. – Det här är skidpropaganda, säger Kalla till NSD.
Läs mer om Dundret Runt, Kalla och NSD.
Richardssons svar efter Olssons kritik
Daniel Richardsson besegrade landslagskompisen Johan Olsson i femmilen i Dundret Runt. Olsson fick dra större delen av loppet - och var irriterad på Richardsson som spurtade hem segern. – Man kan väl hjälpa till tycker jag. På ett motionslopp kan man väl hjälpa till, säger Olsson till NSD.
Polisen utreder miljötillsynen av Northland
Polisen utreder om länsstyrelsen i Norrbotten känt till Northland Resources misstänkta miljöbrott utan att anmäla dem. I så fall kan gruvbolaget slippa undan åtal, skriver NSD .
Läs mer om NSD, Norrbotten och Northland.
Uppgifter: Per Ledin jagas av Skellefteå
Per Ledin i Skellefteå AIK nästa säsong? Enligt NSD är mästarna intresserade av att värva Luleåprofilen. – Vi kommenterar inte kontraktsförhandlingar via media, säger Skellefteås general manager Lasse Johansson till tidningen.
Flera fordon i krock – fyra till sjukhus
Flera fordon ska ha varit inblandade i en trafikolycka på väg 968 i Gammelstad i närheten av Luleå, uppger nsd.se. Enligt tidningen har fyra personer förts till sjukhus med ambulans.
Läs mer om Gammelstad och Luleå.
Chris Abbott på väg att lämna - Köln jagar
Luleå riskerar att tappa lagkaptenen Chris Abbott. Rögle har tidigare visat intresse för kanadensaren - och nu ger sig tyska Köln in i leken. – Jag har pratat med Chris agent några gånger och berättat vad vi har att erbjuda, säger Kölns vd Peter Schönberger till NSD.
Läs mer om Köln, NSD och Peter Schönberger.
Kallas nya utmaning - tävlar med herrarna
Charlotte Kalla gjorde succ under VM i Falun. Nu är hon redo för nästa utmaning. NSD avslöjar i dag att Kalla ska köra femmilen i Dundret Runt – ihop med herreliten. – Herrarna kan inte slå av på takten, det är en sak som är säker, säger arrangören Stefan Nieminen till SportExpressen.
Kanadensisk back till Luleå
Luleå stärker på backsidan till nästa SHL-säsong med kanadensaren Craig Schira. Schira bekräftar för tidningen NSD att han skrivit på för två år.
Läs mer om Craig Schira, Luleå och NSD.
Charlotte Kalla krockar med åskådare
Charlotte Kalla sitt 19:e SM-guld när tremilen kördes i Kalix. Detta trots att Kalla kraschade med en åskådare som befann sig mitt i spåret. VM-stjärnan blev rejält upprörd när det hände - men bad efteråt om ursäkt till åskådaren. – Jag vill be om ursäkt att jag skrek så våldsamt, säger hon till NSD.
Läs mer om Kalix, Kalla och NSD.
Kalla funderade på att lägga av före VM
Charlotte Kalla hade problem under förberedelserna för skid-VM. Nu berättar hon för NSD att besvikelsen vid ett tillfälle var så stor att hon funderade på att lägga av.
Läs mer om NSD.
Kalla: Tankarna på att lägga av fanns...
VM bjöd på ett medaljregn som överträffade förväntningarna. Men en månad tidigare, efter fiaskot i skandinaviska cupen, var Charlotte Kalla full av tvivel. – Tankarna på att lägga av fanns där, säger Kalla till NSD.
Läs mer om Charlotte Kalla, Kalla och NSD.
Hellners råd till Petter Northug: Vore dumt
Petter Northug kommer bara köra långlopp nästa säsong har han aviserat. Ett beslut Marcus Hellner väljer att syna. – En förhandlingsgrej för honom gentemot förbundet, säger Hellner till NSD.
Läs mer om Hellner, NSD och Petter Northug.
Måste vara Stevie Wonder som räknar
Joakim Fagervall är trött på att Luleå beskrivs som ett grislag. I går verkade LHF-tränaren antyda att statistiken justeras för att få Luleå att framstå som onödigt aggressiva. – Det måste vara Stevie Wonder som räknar tacklingarna, säger Fagervall enligt NSD.
Läs mer om Fagervall, Luleå, NSD och Stevie Wonder.
Luleås nya måltavla: KHL-proffset Videll
Med nya miljoner i kassan jagar Luleå förstärkning. Enligt NSD är KHL-proffset Linus Videll på radarn. – Jag kommenterar inte sådana uppgifter, säger agenten Leif Nilsson.
Läs mer om Leif Nilsson och Luleå.
Dödsfall vid kyrkogård var inte mord
Den man som hittades död vid infarten till kyrkogården Örnäsgriftegården i Luleå på tisdagen blev inte dödad. Polisen betraktade inledningsvis händelsen som ett misstänkt mord, men alla brottsmisstankar är nu avskrivna, skriver nsd.se.
Läs mer om Luleå och Örnäsgriftegården.
Misstänkt mord vid kyrkogård i Luleå
En död kropp hittades vid en kyrkogård i stadsdelen Örnäset i Luleå på tisdagen. Polisens yttre befäl på platsen uppger för nsd.se att den avlidne är en man i medelåldern. Larmet om den döde mannen, som låg bredvid en bil, nådde polisen vid 13-tiden.
Läs mer om Luleå och Örnäset.
Northlandgruvan kan säljas för reapris
Northlands konkursade gruva utanför Pajala värderas till under en miljard kronor, avslöjar konkursförvaltaren, advokat Hans Andersson, för Norrländska Socialdemokraten (NSD).
Gruvan i Pajala lågt prissatt
Northlands konkursade gruva utanför Pajala värderas till under en miljard kronor, avslöjar konkursförvaltaren, advokat Hans Andersson, för Norrländska Socialdemokraten (NSD). Investeringarna i gruvprojektet uppgår till närmare nio miljarder kronor. Att det förväntade priset på konkursboet ligger mycket lägre hänger bland annat ihop med att en ny ägare eventuellt väljer att låta gruvan ligga i malpåse en period innan driften återupptas.
Hellner kan skänka bort femmilen
Anders Södergren var tänkt som reserv på VM-femmilen.Men nu kan han få chansen – tack vare Marcus Hellner.Jag kan tänka mig att ge den platsen till Anders Södergren, säger Hellner till NSD.
Läs mer om Hellner, NSD och VM-femmilen.Men.