Nsd

Sondell uppges klar för SHL-återkomst

Luleå Hockey har gjort klart med en stjärnvärvning.Den poängstarke backen Daniel Sondell är enligt uppgifter till NSD.se klar för klubben.Sondell kommer att presenteras när backstjärnans nuvarande klubb Red Bull Salzburg spelat klart i det österrikiska slutspelet.

Finns intresse från andra SHL-klubbar

Sedan tidigare står det klart att Bill Sweatt och Craig Schira lämnar Luleå Hockey. Men sista ordet i SHL verkar inte vara sagt. – Båda har fått erbjudanden från SHL-klubbar, säger spelarnas agent Rick Valette till NSD.
Grävmaskin körde på sprängladdning
En sprängolycka har inträffat vid LKAB:s dagbrott i Leveäniemi utanför Kiruna, skriver NSD. Det var en kvarglömd sprängladdning som detonerade under en grävmaskin. Ingen person skadades.
Läs mer om Kiruna, Leveäniemi och NSD.
Christian Jaros ser nu ut att lämna Luleå
Han skrev nyligen på ett nytt kontrakt med Luleå. Men Christian Jaros verkar vara förlorad för SHL-klubben. – Vi är övertygade om att han kommer att spela i Nordamerika nästa säsong, säger Ottawa Senators assisterande GM Randy Lee till NSD.
Läs mer om Luleå, NSD och Nordamerika.

Flygplan i Luleå utrymt efter bombhot

Ett flygplan har utrymts efter bombhot på flygplatsen i Luleå, uppger NSD.
Läs mer om Luleå och NSD.
Fredrik Glader: Det är rent ut sagt för jävligt
Tre Kronor får bonuspengar om de fixar medalj i hockey-VM. Det får inte Damkronorna, som just nu laddar för sitt mästerskap i Tyskland. – Jag tycker att det är rent ut sagt för jävligt. Är det några som behöver bonusar är det damerna, säger Luleå-tränaren Fredrik Glader till NSD.
Dräktiga renar sköts av tjuvjägare
Minst två dräktiga renvajor har skjutits och fraktats bort med skoter i Sundomskogen i Luleå kommun. Gällivare skogssameby har vinterbetesmarker i området, och ett 20-tal renar togs dit förra veckan. Nu saknas minst två, rapporterar NSD.
Läs mer om Luleå, NSD och Sundomskogen.
Uppgift: Skellefteå jagar Ilari Melart
Ilari Melarts kontrakt med Luleå Hockey går ut.Enligt NSD jagas backjätten nu bland annat av rivalen Skellefteå AIK.– Jag får titta de närmaste veckorna vad som kommer. Det är svårt att säga innan man har något svart på vitt framför sig, säger Melart till tidningen.
Man skadad av sprängladdning
En man i Luleå har skadats av en spränladdning, enligt polisen, skriver NSD. Mannen var skadad och sprang på Bodenvägen i höjd med Sunderby sjukhus. Polisen fick larmet vid 18-tiden. Polisen har spärrat av ett område runt mannens bil eftersom man inte vet i fall det finns mer sprängmedel.
Läs mer om Bodenvägen, Luleå, NSD och Sunderby.
HV slog ut storsatsande Luleå - klart för final
HV 71 är klart för SM-final i SDHL efter att ha slagit ut det regerande mästarlaget Luleå med två raka segrar i semifinalen. HV 71 vann en riktigt dramatisk match och gick sensationellt vidare till final. –Jag känner bara en stor besvikelse att vi inte kunde vara bäst när det gällde, säger Luleås Emma Nordin till nsd.se.
Läs mer om Luleå och SM-final.
Tittarnas kritik mot TV4:s nya storserie
Nu får TV4:s nya serie Rebecka Martinsson kritik - för skådespelerskan Ida Engvolls bristande uttal på norrländska. Borde man inte kunna uttala namnet på byn där man kommer ifrån?!, skriver en användare på Facebook, rapporterar NSD.
Läs mer om Facebook, NSD och Rebecka Martinsson.
Man misstänks för ny dödsmisshandel
I helgen misshandlades en kvinna i 55-årsåldern till döds i samband med en fest i en villa i Boden. Nu har en man i 60-årsåldern häktats – misstänkt för vållande till annans död. Mannen är sen tidigare dömd till fängelse för att ha misshandlat sin granne till döds. Nu hävdar han att han inte minns vad som hänt, enligt NSD.
Läs mer om Boden och NSD.
Slog SHL-tränare mitt under match – döms
Luleåtränaren Anders Burström blev slagen av en supporter. Mitt under SHL-matchen. Nu döms en man i 25-årsåldern till böter för ringa misshandel – och riskerar att portas från samtliga SHL-arenor, skriver NSD.
Läs mer om NSD.
Tänker: Hur ska det där lilla hjärtat orka?
Charlotte Kalla tog VM-brons i skiathlon efter en tuff säsong. Nu berättar mamma Lena Kalla om säsongens motgångar, och oron för dottern. – Jag tänker ibland: Hur ska det där lilla hjärtat orka?, säger Lena Kalla till NSD.
Läs mer om Lena Kalla och NSD.
Kvinna körde utför stup – medvetslös
En skoterförare har skadats efter att ha kört en skoter utför ett stup i närheten av sjön Nukutusjärvi, utanför Kiruna under kvällen. Föraren är enligt de första uppgifterna till SOS alarm medvetslös, rapporterar NSD.
Läs mer om Kiruna, NSD och Nukutusjärvi.
Finska planen: Så ska Norge hånas på VM
Norsk skidåkning har sämre rykte än på väldigt länge. Och nu väntas de finska hemmasupportrarna rikta dopinghån mot de norska VM-åkarna. – Jag tror att Norge tyvärr får räkna med nidbilder på astmaspray och läppsalva längst spåren, säger Filip Saxn, sportchef på finska tidningen Hufvudstadsbladet, till NSD. LÄS OCKSÅ: TALAR UT VID DOPADE IKONENS GRAV
Läkare slår larm om Försäkringskassan
Läkaren Linda Beckert, 40, har fått nog av hur Försäkringskassan behandlar sjuka. I en uppmärksammad insändare i NSD berättar hon om desperationen hon möter hos sina patienter. – Som det är nu fungerar socialförsäkringen inte längre, säger Linda Beckert.
Luleå i krismöte: Vi får se i morgon
Luleå hockey har inte tagit en trepoängare sedan december. På söndagen satt klubbledningen i krismöte - och öppnar för förändringar på både spelar- och tränarsidan. – Vi får se i morgon var vi landar, säger klubbens vd Stefan Enbom till NSD.
Läs mer om NSD och Stefan Enbom.
Omark och Klasen vill återvända till Luleå
Linus Omark ser slutet i KHL. Han sticker inte under stol med att det främst är pengarna som fått honom att stanna i Ryssland. Och att han drömmer om en återkomst till Luleå – tillsammans med Linus Klasen. – Luleå ska ha ett lag som kan utmana om SM-guldet, säger Omark till NSD.
Läs mer om KHL, Klasen, Luleå, NSD, Omark, Ryssland och SM-guldet.
Misshandlad under match – polisanmäler
SHL-tränaren Anders Burström blev slagen i huvudet av en okänd man under Luleås hemmamatch mot Växjö Lakers. Nu har klubben polisanmält händelsen. –Vi ser jätteallvarligt på det här. Sånt här får inte ske, säger Luleås säkerhetsansvarig Christer Medfors till NSD.
Läs mer om NSD.
Han tar tag i rumpan, – och nyper jättehårt
Sommaren 2015 blev Johanna Fällman förföljd och sexuellt trakasserad av en okänd man. I en intervju med NSD berättar hon nu om händelsen – och ilskan. – Det var så sjukt, jag blev inte det minsta rädd då. Jag blev bara förbannad, säger Fällman till tidningen.
Läs mer om Fällman, Johanna Fällman och NSD.
Mattsson tog silver i Indien
Sofia Mattssons brottningsäventyr i den indiska proffsligan slutade med ett lagsilver, skriver NSD.
Läs mer om Indien och NSD.
Wikegård skulle köra över mig med bilen
De är numera affärspartners och goda vänner. Men en gång i tiden var fotbollsdomaren Jonas Eriksson, känd från På Spåret, och hockeyexperten Niklas Wikegård svurna fiender. – Han sa till Peter Jihde: Ser jag Eriksson i Sigtuna ska jag köra över honom med bilen, säger Eriksson till NSD.
Luleå bekräftar sitt intresse för Bulan
Brynäs har satt en deadline för tränare Thomas Berglund att bestämma om han vill vara kvar i klubben. Samtidigt jagar Luleå sin gamla profil. - Vi har så klart hört oss för hur han ser på framtiden, medger klubbens vd Stefan Enbom för lokaltidningen NSD.
Läs mer om Bulan, Luleå, NSD och Stefan Enbom.
Ras i gruva i Kiruna – bil instängd
Ett ras har inträffat i LKAB:s gruva i Kiruna under morgonen, rapporterar NSD.
Läs mer om Kiruna och NSD.