Nsd

SHL-klubben kan byta bort klassiska loggan

Sedan 1994 har Björnen varit Luleå Hockeys logotyp.Men nu kan klubben byta logga - efter drygt 20 år.–Det är en fråga som i slutet av dagen alltid avgörs av vad våra medlemmar tycker och tänker, säger Luleå Hockeys vd Stefan Enbom till NSD.
Läs mer om Björnen, NSD och Stefan Enbom.

Stjärnan försvann – här är hans nya liv

Han har representerat flera SHL-klubbar och Tre Kronor.Men i dag ser Daniel Larssons liv helt annorlunda ut.31-åringen har avslutat sin karriär - för att att satsa på ett helt nytt liv.–Jag ångrar ingenting som jag har gjort eller beslutet som jag har tagit, säger Larsson till NSD.
Läs mer om Larsson, NSD och Tre Kronor.Men.
Skotthål i Sverigedemokraternas partilokal
Skotthål har hittats i Sverigedemokraternas lokal i Luleå, rapporterar NSD.
Läs mer om Luleå och NSD.
Ung man bröt sig in i hus – knivhögg man i ryggen
En ung man bröt sig under kvällen in i en bostad i Piteå och knivhögg en man i 50-årsåldern i ryggen, rapporterar NSD.– Det är oklart i nuläget vad de har för relation till varandra, säger Fredrik Selberg, jourhavande förundersökningsledare vid polisen, till Norrbottens-Kuriren.

Johan, 17, räddade livet på man i rullstol

Johan Vonstad Gärtner, 17, var på väg hem från skolan när han behövde stanna vid spåren för att tåget skulle passera.I mörkret ser han två lampor lysa – det är en rullstol som sitter fast i spåret.Utan att tänka kastar sig Johan av sin cykel och rycker loss rullstolen och för mannen i säkerhet, något som NSD var först med att berätta.– Hade det inte varit för lamporna hade jag nog inte sett honom, han var mörklädd, säger dagens hjälte Johan Vonstad Gärtner.
Läs mer om Johan, Johan Vonstad Gärtner och NSD.
Ung kvinna fick starkström i kroppen – hade änglavakt
En kvinna i 20-årsåldern skadades när hon kom i kontakt med högspänning i Haparanda, skriver NSD.
Läs mer om Haparanda och NSD.
Kallas pengaregn – gav gåva till pappan
Charlotte Kalla drog hem hundratusentals kronor på sin krosseger i världscupen i Ruka.Även pappa Per-Erik Kalla fick en gåva som konsekvens av triumfen.– Hon hade lovat mig det, säger Per-Erik Kalla till NSD.
Läs mer om NSD, Per-Erik Kalla och Ruka.Även.
Northlands gamla konkursgruva kan börja brytas om nio månader
Nio månader behövs innan Northlands nedlagda gruva i Pajala kan starta upp igen. Det meddelar Kaunis Iron, tidigare Abecede, som har tagit över gruvan, på en presskonferens i Luleå, rapporterar NSD.
Läs mer om Abecede, Luleå, NSD och Pajala.
Luleå-tränare portas från lagets träningar
NSD har avslöjat en konflikt mellan Luleå Hockey och kommunen.Konflikten har lett till att klubbens ledare portats från elithockeygymnasiets träningar.–Vi har haft en del synpunkter, säger Luleå Hockeys vd Stefan Enbom.
Läs mer om Luleå Hockey och Stefan Enbom.
Kalla avslöjar ny stor livsförändring
Charlotte Kalla var med om en omtumlande upplevelse när hon såg en film med Leonardo di Caprio.Nu har skidstjärnan gjort om sitt liv i grunden.– Den gjorde stort intryck på mig, säger Kalla till NSD.
Läs mer om Caprio.Nu, Kalla, Leonardo och NSD.
Stor polisinsats efter knivdrama i Luleå
En större polisinsats sattes in i Luleå efter larm om knivskärning. Enligt uppgifter till NSD har minst en man blivit knivskuren. Polisen har nu gripit personer som misstänks vara inblandade.
Läs mer om Luleå och NSD.
JUST NU: Stort polispådrag efter knivdrama
En stor polisinsats pågår i Luleå efter larm om en knivskärning.Det uppger NSD.– Det pågår en förundersökning och en större polisinsats är igång, så mycket kan jag bekräfta., säger Per-Olof Andersson, chef för polisens grupp för grova brott, till tidningen.
Läs mer om Luleå, NSD och Per-Olof Andersson.
Supertalangen jagas i NHL – efter succn
Luleås 17-åriga supertalang Isac Lundeström har gjort succ så här långt den här säsongen.Det har gett eko på andra sidan Atlanten.– Några NHL-lag har hört av sig, säger han till NSD.
Läs mer om Atlanten, Isac Lundeström, NHL och NSD.
Misstänkt mordbrand i Gällivare inatt
En villa i Hakkas i Gällivare brann ner till grunden under natten mot måndagen.Polisen misstänker att branden var anlagd.– Vi har spärrat av platsen och upprättat en anmälan om mordbrand, säger Björn Pettersson, vakthavande befäl i polisregion Nord, till NSD.
Kirunabo fick p-bot i Stockholm för avställd skoter
En kvinna i Kiruna har fått en parkeringsbot hemskickad från Transportstyrelsen där det står att hon stått felparkerad i Stockholm. Fordonet som är registrerat på boten är en skoter som varit avställd sedan 1992, skriver NSD.
Storbråk under fotbollsmatch – en till sjukhus
Polisen fick rycka ut sedan ett större bråk brutit ut under en fotbollsmatch i Luleå, skriver NSD.
Läs mer om Luleå och NSD.
Lastbil körde in i gruvvägg – en person allvarligt skadad
En lastbil har kört in i en bergvägg i LKAB:s gruva 740 meter under jord, skriver NSD.Föraren uppges vara allvarligt skadad.
Larm om utsläpp av gas i Luleå
Larm om ett farligt utsläpp – vätgas – har skett i Luleå, det framgår av en larmrapport. NSD skriver att ett större antal räddningsfordon beordrats ut till F21, Norrbottens flygflottilj.Uppgifterna bekräftas av personal på F21 – och att ett område avspärrat.
Läs mer om F21 och Luleå.
SD-topp kritiseras efter sexkommentar
Sverigedemokraternas vice ordförande i Norrbotten, Eric Palmqvist, har hamnat i blåsväder efter att ha kommenterat en bild av riksdagsledamoten Rossana Dinamarca (V) på Facebook, rapporterar NSD.
Domare misshandlad i division 4-match
En fotbollsmatch i division 4 i Norrbotten fick under söndagen avbrytas efter skandalscener, rapporterar NSD. Bland annat blev huvuddomaren skallad i ansiktet av en spelare.
Läs mer om NSD och Norrbotten.
Kvinna misstänkt våldtagen på festival
En kvinna har anmält att hon har blivit utsatt för en våldtäkt på festivalen Piteå dansar och ler, skriver NSD.Polisen har identifierat en misstänkt gärningsman – men han är inte frihetsberövad.
Läs mer om Piteå.
Var femte utryckning i fjällen är falsklarm
Att vandra i fjällen är ett populärt turistmål under sommarmånaderna.Men nu slår polis och fjällräddare larm om att många utryckningar görs helt i onödan - till vandrare som är trötta och inte orkar gå ned från fjällen eller är för dåligt utrustade.– Det är lite ring fjällräddningen om det inte går över det hela, säger Roine Norström, pensionerad polis och fjällräddare till NSD.
Läs mer om NSD och Roine Norström.
E4 avstängd efter olycka
E4 har stängts av i södergående riktning efter en singelolycka vid Luleå.Räddningstjänst och ambulans är på plats.– Det är en personbil som har varit in i vajerräcket och sedan kört av vägen, säger Bengt Lindgren, inre befäl på räddningstjänsten till NSD.
Zelmerlöw hedersmedborgare i Månsbyn
Måns Zelmerlöw är sedan tidigare hedersmedborgare i uppväxtstaden Lund. Nu har han fått samma roll i norrbottniska Månsbyn, rapporterar NSD.
Läs mer om Lund, Månsbyn och NSD.
Luleås ilska: Är en ren orättvisa
SDHL-slutspelet nästa år kan komma att gå samtidigt som SM-veckan 2018, skriver NSD. Om Luleå Hockey tar sig till final kan man tvingas att spela matchen i Skellefteå. – Det pågår just nu diskussioner vilka förutsättningar det finns för oss att vara med där, säger Curt Johansson till NSD, styrelseordförande i SDHL. Beskedet tas dock inte emot med glädje i Luleå-lägret. – Vi vill ju spela en eventuell SM-final på hemmaplan, säger Stefan Enbom, vd i Luleå Hockey, till NSD.