Nsd

Skandalscener – här får klacken (!) lämna

LULEÅ/STOCKHOLM. Derby mellan Luleå och Skellefteå. Då skämde bortafansen ut sig genom att tända en bengal på läktaren – vilket resulterade i att hela Skellefteåklacken tillfälligt fick lämna läktaren. Nu har personen som tände bengalen förts iväg av polis, skriver NSD.

Tillman åtalas för drograttfylla

Luleås guldtränare i basket, Jens Tillman, åtalas för ringa narkotikabrott och rattfylleri, uppger NSD.
Läs mer om NSD.
Jens Tillman åtalas – döms för drograttfylla
BASKET. Luleås guldtränare i basket, Jens Tillman, åtalas för ringa narkotikabrott och rattfylleri, uppger NSD.
Läs mer om NSD.
Stor polisinsats vid område i Boden
En stor polisinsats pågår just nu vid ingenjörbataljonens gamla område i Boden, skriver NSD.
Läs mer om Boden och NSD.

En i jaktbrottshärvan i Norrbotten på fri fot

En av de män som misstänks för inblandning i en stor jaktbrottshärva i Norrbotten har släppts på fri fot, rapporterar bland andra NSD.
Läs mer om NSD och Norrbotten.
Ägaren till den mystiska ringen hittad efter 15 år
Gåtan med den mystiska förlovningsringen som hittades i Sarek har fått sin lösning. Ägaren är 55-årige Bengt Nilsson från Bollnäs som tappade ringen under en fjälltur för drygt 15 år sedan. – Helt osannolikt, säger han till NSD.
Läs mer om Bengt Nilsson, NSD och Sarek.
Hämnd kan ligga bakom mord på 47-årig man
Ett hämndmotiv kan ligga bakom mordet på en 47-årig man utanför Boden. De misstänkta mördarna var båda med i en trafikolycka med dödlig utgång, bara två veckor innan mordet. Föraren var en bekant till den mördade mannen, uppger NSD. Han utreds för rattfylleri.
Läs mer om Boden och NSD.
Kvinna knivskuren av okänd man i park
En kvinna knivskars, helt oprovocerat, av en okänd man i stadsparken i Luleå tidigt på torsdagsmorgonen, rapporterar lokala medierna NSD och Norrbottens-Kuriren. Attacken ska ha kommit när kvinnan satt sig på en bänk för att lyssna på musik.
Läs mer om Luleå, NSD och Norrbottens-Kuriren.
Luleå klappade ihop – föll mot Saipa i CHL
Luleå klappade ihop mot Saipa. Efter Ilari Melarts hjärnsläpp i slutet kunde finländarna kvittera – och nu är riskerar det gamla mästarlaget att åka ur CHL. – Han har bett om ursäkt, säger Luleås tränare Stefan Skuggan Nilsson till NSD.
Läs mer om CHL, NSD, Saipa och Stefan Skuggan Nilsson.
Jaktprofil misstänks för tjuvjakt på björn
Samtliga män av de fem som i onsdags greps misstänkta för grovt jaktbrott är nu häktade. Bland de häktade finns en person som haft tillsynsuppdrag av björnjakt för länsstyrelsen i Norrbotten. NSD avslöjar nu också att en av de fem är en känd jaktprofil lokalt. –Vid fallande dom lär straffet hamna på minst två års fängelse, säger åklagare Christer B Jarlås.
Läs mer om Norrbotten.
Man förd till sjukhus – vådasköts under jakt
En man har förts till sjukhus efter en vådaskjutning i Arjeplog. Händelsen ska ha skett under en fågeljakt. – Han ska ha fått hagel i ansiktet, säger Maria Jakobsson, presstalesperson vid polisen, till NSD.
Läs mer om Arjeplog, Maria Jakobsson och NSD.
Hedman stängs av en match efter smällen
Anton Hedman delade ut en ful tackling i CHL mötet mot SaiPa – och fick matchstraff. Nu har beslutet kommit om följderna mot Hedman – som stängs av i en match. –Jag tycker inte det är nåt fel på den, sa Hedman om tacklingen efteråt till tidningen NSD.
Läs mer om CHL, Hedman, NSD och SaiPa.
Fler turistar i Norrbotten
Besöksnäringen i Norrbotten omsatte 6,1 miljarder kronor under 2015. Det är en ökning med 6 procent jämfört med året före, skriver NSD.
Läs mer om NSD och Norrbotten.
Hyllningen till Sofia Mattson efter bronset
Knäskadade Sofia Mattsson krossade motståndaren Xuechun Zhong och fixade en bronsmedalj. Nu öppnar hemstaden Gällivare för att döpa en gata efter henne. – Kanske det. Vilken tjej. Jag är alldeles skakig, säger Gällivares kommunalråd Jeanette Wäppling (V), till NSD.
Misstänkt ofredande på festival i Piteå
En man misstänks ha ofredat tre kvinnor i 20-årsåldern under festivalen Piteå dansar och ler i Norrbotten, rapporterar NSD.
Läs mer om NSD, Norrbotten och Piteå.
Svårt misshandlad med tillhygge
En person har fått föras till sjukhus med allvarliga skador efter att ha blivit misshandlad i natt. Polis larmades till Pite havsbad strax efter midnatt, skriver NSD.
Läs mer om NSD och Pite.
Man död i trafikolycka – körde av vägen
En man hemmahörande i Norrbotten körde av vägen med sin långtradare i Kautokeino kommun, i Nordnorge i går kväll, rapporterar NSD. Det är oklart exakt vad som orsakat olyckan som gjorde att den svenske lastbilschauffören omkom.
Läs mer om Kautokeino, NSD, Nordnorge och Norrbotten.
Försvunnen man befaras vara drunknad
Polisen avbryter nu sökandet efter den man i 80-årsåldern som anmäldes försvunnen i torsdag då han ska ha fiskat på Torneälv. Enligt NSD gör polisen bedömningen att mannen har drunknat.
Läs mer om Torneälv.
Man försvunnen – saknas efter fisketur
Mannen var ute och fiskade med två andra personer när han försvann. Ett stort sökpådrag har nu dragits i gång ute på Torneälven, rapporterar NSD. – Han har inte kommit hem, säger Helena Hroh, befäl vid polisens regionledningscentral i Norrbotten, till tidningen.
Jeff Taffe vänder om - nobbar spel i Luleå
Välmeriterade Jeff Taffe var så gott som klar för Luleå. Men nu väljer han att nobba spel i SHL nästa vinter - för KHL-klubben Slovan Bratislava. –Jag vill ge KHL ett nytt försök, säger Taffe till NSD. Gillar du hockey? Ladda ned SportExpressens nya app och få alla hockeynyheter snabbast – här för iOS och här för Android.
Läs mer om Android, KHL, Luleå, NSD, SHL och Taffe.
Jeff Taffe är nära att skriva på för Luleå
Jeff Taffe är nära en övergång till Luleå Hockey. Centern kommer senast från en säsong i KHL och enligt NSD ska affären bli klar inom de närmaste dagarna.
Läs mer om KHL, Luleå Hockey, Luleå och NSD.
Jens Tillman frias nu från misstankarna
I maj fick Jens Tillman sparken från Luleå Basket på grund av en misstänkt drograttfylla. Nu frias baskettränaren från alla misstankar. – Det känns jätteskönt, jag blev så glad, säger han till NSD.
Läs mer om Luleå Basket och NSD.
Baskettränare friad från drograttfylla
Jens Tillmans sparkades som tränare för Luleå Basket efter en misstänkt drograttfylla. Nu har provsvaren kommit och tränaren frias helt, skriver NSD.
Läs mer om Luleå Basket och NSD.
Luleå-målvakten träffade 24 klubbar
Luleås målvaktstalang Filip Gustavsson är hett villebråd just nu. För NSD berättar Gustavsson att han haft möte – med 24 NHL-klubbar. –Det var roligare än vad jag trodde att det skulle vara, säger Gustavsson till tidningen.
Läs mer om Filip Gustavsson och Gustavsson.
Lastbil har fattat eld i gruvan i Kiruna
Enligt ett larm till SOS Alarm har en lastbil fattat eld i gruvan i Kiruna. – Det är ett fordon som brinner 1 079 meter under jord enligt uppgift. Vi har nyss fått larmet, säger Mikael Andersson, inre befäl på räddningstjänsten till NSD.
Läs mer om Kiruna, Mikael Andersson och NSD.