Nsd

En man i 50-årsåldern hittad död efter olycka

En man i 50-årsåldern har hittats död vid sin moped vid länsväg 720 utanför Kalix, uppger NSD.
Läs mer om Kalix och NSD.

Därför stannar Kalla hemma från lägret

Längdlandslaget samlas i veckan för läger i den nya skidhallen Nordic Wellness Skidome i Göteborg. Men det största namnet saknas. Charlotte Kalla har valt att stanna hemma i Sundsvall. – Hon avstår det här lägret för återhämtningens skull, säger tränaren Mattias Persson till NSD.
Läs mer om Göteborg, Kalla, NSD och Sundsvall.
Tränarens utbrott inför SHL-derbyt
Luleå laddar för dubbelmöte med bittra rivalerna Skellefteå. Men på dagens träning var tränaren Joakim Fagervall inte nöjd med sina spelare – och röt ifrån. – Man måste vara vaken när man är på en hockeyplan, säger Fagervall till NSD.
Ett garage i Övertorneå brinner
Ett garage i Övertorneå brinner på fredagskvällen. En hund kan ha brunnit inne, rapporterar NSD.
Läs mer om NSD och Övertorneå.

Explosion i Kiruna

Strax före klockan 21 på måndagskvällen inträffade en explosion i Kiruna, uppger NSD. Det är fortfarande oklart vad som har exploderat. Ingen ska ha kommit till skada vid händelsen.
Läs mer om Kiruna och NSD.
Boende attackerad på ungdomshem
En man på ett ungdomshem i Kalix ska ha attackerat en annan person på boendet med ett okänt hygge. En person är gripen, rapporterar NSD.
Läs mer om Kalix och NSD.
Marcus Hellner har plågats av ryggskada
Marcus Hellner förbereder sig för säsongen i tyska Oberstdorf. För NSD avslöjar skidstjärnan att en ryggskada har plågat honom under sommaren. – Jag har aldrig haft problem med ryggen förut, så jag har försökt vara lite extra försiktig, säger Hellner,
Läs mer om Hellner och Oberstdorf.
Brev med vitt pulver skickades till polisen
Rikspolisstyrelsen i Kiruna har larmat om att man fått ett brev med vitt pulver. Personalen har suttit i karantän och har förts till sjukhus, rapporterar nsd.se.
Läs mer om Kiruna.
Ringde ambulansen åt Hagamannen – anklagas för att tjalla
De personer som i helgen ringde ambulans åt den så kallade Hagamannen hotas nu, rapporterar NSD.
Läs mer om Hagamannen och NSD.
Man försvunnen efter morgonpromenad
Polisen i Norrbotten söker efter 81-årig man som försvunnit på fjället i samband med sin morgonpromenad med hunden under onsdagen, rapporterar NSD och Norrbottenskuriren. Mannen, som försvunnit från en ensligt belägen stuga i Harrå, söks under torsdagsmorgonen av polis, militär, Missing people – och en privat helikopter.
Osten i ordbråk med FBK-profilen
Luleås sportchef Lars Osten Bergström och Färjestads dito Leif Carlsson har hamnat i en dispyt gällande Toni Rajalas kontraktssituation. Bergström anser sig göra Färjestad en tjänst genom att vänta med att plocka in Toni Rajala först den 17 september – men Carlsson menar att det inte är så. – Det är bara ett skönspel från hans sida och det stämmer inte att det här skulle vara för att vara snälla mot oss, säger Leif Carlsson till NSD.
Misstänkt mord på man i Malmberget
Han hittades död i Malmberget i Norrbotten går kväll. Nu misstänker polisen att mannen, i 35-årsåldern, blev mördad. Det skriver NSD.
Läs mer om Malmberget, NSD och Norrbotten.
Vandrare försvunnen – sätter in fjällräddning
En 50-årig man försvann i fjällen i Kiruna. Polisen satte in helikopter för att hitta mannen, enligt NSD.Men försvinnandet fick ett lyckligt slut.
Läs mer om Kiruna.
Kovändningen – Poli nobbas provspel i IFK
Turerna kring IFK Luleås Erido Poli har tagit en vändning. Under söndagen gick anfallaren ut och berättade för NSD att han var klar för provspel hos IFK Göteborg. Uppgifter som tillbakavisas av Blåvitt. Han kommer inte, skriver sportchefen Mats Gren i ett sms till GT.
Läs mer om Blåvitt, IFK och NSD.
Kalla arg efter bluffen: Nu blir jag upprörd
Charlotte Kalla laddar för en ny säsong i skidspåren. Men en sak stör henne: Ett konto på Twitter där någon felaktigt utger sig för att vara henne. – Nu blir jag upprörd, säger Kalla till NSD.
Läs mer om Kalla, NSD och Twitter.
Tv-tittande tupp blev ett fall för polisen
En tv-intresserad tupp har den senaste veckan bosatt sig på altanen hos familjen Marklund i Rosvik utanför Piteå. –Ganska ofta hoppade han upp på fönsterblecket utanför och satt och tittade på tv med oss. Han verkade gilla det. Det var nästan lite mysigt, säger Elin Marklund till Nsd.se.
17-åring död i trafikolycka
Polisen bekräftar nu att den 17-årige pojke som skadades svårt i en trafikolycka i Övertorneå i går kväll har avlidit av sina skador, uppger NSD. Ytterligare en man på motorcykel har avlidit vid en trafikolycka på Tjörn.
Läs mer om NSD, Tjörn och Övertorneå.
Helikopterjakt på misstänkt mördare
En stor polisinsats pågår i Västernorrland. Polisen är mycket förtegen men enligt uppgifter till NSD ska det röra sig om jakt på en mördare. Insatsens natur är av sådant allvar att polisen inte vill ha personer ur allmänheten i närheten, skriver ST.nu.
Läs mer om NSD, ST.nu och Västernorrland.
Johan Fransson väljer nu bort spel i Sverige
Johan Fransson blev kontraktslös efter att hans Rapperswil åkt ur den högsta schweiziska ligan. Direkt ringde SHL-klubbarna - men det blir ingen återkomst till Sverige för Fransson. – Johan kommer inte spela i SHL de närmaste två åren, säger hans agent Joakim Persson till NSD.
Kallas klubb tar hjälp av Skellefteå AIK
Charlotte Kallas klubb Piteå Elit satsar stort på en ny förbättrad värdegrund. Inspiration har de hämtat från hockeyns värld. – Vi sneglar på Skellefteå. De har ju sin värdegrund som är jätte, jättetydlig, säger Piteå Elits ordförande Daniel Fåhraeus till NSD.
Ingela Andersson nobbar landslaget
Elisabeth Högberg nobbar skidskyttelandslaget efter att Wolfgang Pichler tar över. Nu följer talangen Ingela Andersson samma spår. – Det är bara inte rätt väg för mig, säger hon till NSD.
Kalla om avhoppen: 'Kommer kännas tomt'
Skidlandslaget har tappat tunga profiler som Johan Olsson och Daniel Richardsson. Charlotte Kalla berättar nu om saknaden som har uppstått efter avhoppen. – Det kommer kännas tomt, säger Kalla till NSD.
Snöskoter fick p-bot i Malmö
Snöskotern står sedan flera år avställd och parkerad i ett garage i Rantajärvi utanför Övertorneå i Norrbotten. Trots det kräver Transportstyrelsen skoterns ägare på 600 kronor för att ha felparkerat den - i snöfattiga Malmö, rapporterar NSD.
Ledin väntar på ett besked från Luleå
Per Ledin har ryktats bort från Luleå. Men 36-åringen själv ser ingen anledning att flytta – och hoppas på en förlängning med klubben i sitt hjärta. – Jag väntar på ett besked, ett ja eller ett nej, säger han till NSD.
Läs mer om Luleå och NSD.
Mastomäki lämnar Västerås – för SHL
Västerås supertalang Christopher Mastomäki lämnar klubben för spel i SHL. Enligt uppgifter till NSD är det Luleå som värvat den 18-åriga centern.