Nsd

SD i Luleå kopierade kollegernas budget

I sitt budgetförslag vill Sverigedemokraterna i Luleå satsa på den skånska landsbygden. Och ta 51 miljoner från en verksamhet som inte finns. De har kopierat alltihop från sina partikollegor i Lund. – Det spelar ingen roll att ni kritiserar oss. Vi växer bara vi får uppmärksamhet, säger gruppledaren Oscar Rosengren, SD, enligt NSD.

Äldre evakueras efter större strömavbrott

Pajala kommun i Norrbotten har drabbats av ett större strömavbrott. Kommunen har evakuerat äldre personer har evakuerats från flera strömlösa byar, skriver NSD.
Läs mer om NSD och Norrbotten.
Magdalena Pajala missar Bruksvallarna
Magdalena Pajala missar den svenska premiären i Bruksvallarna. En skada i underarmarna gör att hon även missar världscuppremiären i Kuusamo. – Det är frustrerande, säger 27-åringen till NSD.
Läs mer om Bruksvallarna, Kuusamo och NSD.
Hellner nobbar landslagspremiären
Skidstjärnan Marcus Hellner nobbar landslagets säsongspremiär i Bruksvallarna och väljer i stället att tävla på hemmaplan i Gällivare, uppger nsd.se.
Läs mer om Bruksvallarna och Gällivare.

Marcus Hellner står över landslagspremiär

Marcus Hellner står över den svenska premiären i Bruksvallarna nästa helg. I stället väljer han att tävla på hemmaplan i Gällivare, uppger NSD. Till tävlingen kommer bland annat stjärnorna Alex Harvey och Lukas Bauer.
Hot mot asylboende: Vi kan göra vad vi vill med er
Boende på ett asylboende i Överkalix har dödshotats. Kom ihåg att det inte finns någon polis här. Vi kan göra vad vi vill med er., stod det på en lapp som satts upp på fönster rapporterar NSD.
Läs mer om NSD och Överkalix.
Två äldre saknas – stor sökinsats inledd
Polisen söker just nu med stora resurser efter två saknade personer i 60-årsåldern i trakterna kring Piteå i Norrbotten. –Det finns likheter men också stora olikheter så vi behandlar det som två separata ärenden, säger Catrin Hedqvist, vakthavande befäl vid Norrbottenspolisen till NSD.
Kungen tar ställning för vindkraftverk
Kung Carl Gustaf har uppenbarligen ett stort intresse för miljön. Nu tar han ställning i frågan om vindkraft. – Vindkraften är ett bra komplement till vår energiförsörjning, säger kungen enligt NSD.
Läs mer om NSD.
Raketskolan i Kiruna utrymd efter ett hot
Raketskolan i Kiruna ska ha fått utrymma på onsdagsmorgonen efter att skolan nåtts av ett hot. Enligt NSD ska hotet ha kommit via Facebook. – På en internationell facebooksida har någon skrivit att hen planerar ett tillbud mot nya Raketskolan. Vi tar det på allvar, säger skolans rektor Riitta Kotavuopio Olsson till NSD.
Dumper med en person i föll 15 meter
Ett arbetsfordon har störtat 15 meter på LKAB:s gruvområde i Kiruna.En person ska ha dragits med ner i den så kallade dumpern, uppger NSD.
Läs mer om Kiruna.En och NSD.
Ledin om återkomst i Luleå: Svårt att se
För ett par dagar sen öppnade Per Ledins agent för att profilen kan komma att återvända till SHL. Men någon comeback i Luleå blir det troligtvis inte. – Jag har jättesvårt att se att Luleå Hockey skulle ändra sig och vara intresserade av mig, säger Ledin till NSD.
Läs mer om Ledin, Luleå, Luleå Hockey, Luleå, NSD och SHL.
Per Ledin öppnar för en återkomst till SHL
I september lämnade Per Ledin SHL för spel i Österrike. Men på torsdag går hans korttidskontrakt ut - och nu öppnar han för en återkomst till SHL. – I dagsläget lutar det mest åt att han antingen stannar i Salzburg eller att det blir SHL, säger agenten Joakim Persson till NSD.
En saknas efter en brand i gruppboende
Det brinner i ett gruppboende i Boden. Halva byggnaden som inrymmer åtta lägenheter brinner och en person tros finnas kvar i huset, rapporterar lokala medier. En person har förts till sjukhus i ambulans, skriver nsd.se.
Läs mer om Boden.
Jäkligt frustrerad om jag ska vara ärlig
Charlotte Kalla laddar för att ta över som världens nya skiddrottning i vinter. Samtidigt har hennes tränare hamnat i problem. Magnus Ingesson är anställd av polisen – som nu stoppar hans tjänstledighet. – Jag sitter i en jäkligt trång situation, säger Ingesson till NSD.
Läs mer om Ingesson och NSD.
En man i 50-årsåldern hittad död efter olycka
En man i 50-årsåldern har hittats död vid sin moped vid länsväg 720 utanför Kalix, uppger NSD.
Läs mer om Kalix och NSD.
Därför stannar Kalla hemma från lägret
Längdlandslaget samlas i veckan för läger i den nya skidhallen Nordic Wellness Skidome i Göteborg. Men det största namnet saknas. Charlotte Kalla har valt att stanna hemma i Sundsvall. – Hon avstår det här lägret för återhämtningens skull, säger tränaren Mattias Persson till NSD.
Läs mer om Göteborg, Kalla, NSD och Sundsvall.
Tränarens utbrott inför SHL-derbyt
Luleå laddar för dubbelmöte med bittra rivalerna Skellefteå. Men på dagens träning var tränaren Joakim Fagervall inte nöjd med sina spelare – och röt ifrån. – Man måste vara vaken när man är på en hockeyplan, säger Fagervall till NSD.
Ett garage i Övertorneå brinner
Ett garage i Övertorneå brinner på fredagskvällen. En hund kan ha brunnit inne, rapporterar NSD.
Läs mer om NSD och Övertorneå.
Explosion i Kiruna
Strax före klockan 21 på måndagskvällen inträffade en explosion i Kiruna, uppger NSD. Det är fortfarande oklart vad som har exploderat. Ingen ska ha kommit till skada vid händelsen.
Läs mer om Kiruna och NSD.
Boende attackerad på ungdomshem
En man på ett ungdomshem i Kalix ska ha attackerat en annan person på boendet med ett okänt hygge. En person är gripen, rapporterar NSD.
Läs mer om Kalix och NSD.
Marcus Hellner har plågats av ryggskada
Marcus Hellner förbereder sig för säsongen i tyska Oberstdorf. För NSD avslöjar skidstjärnan att en ryggskada har plågat honom under sommaren. – Jag har aldrig haft problem med ryggen förut, så jag har försökt vara lite extra försiktig, säger Hellner,
Läs mer om Hellner och Oberstdorf.
Brev med vitt pulver skickades till polisen
Rikspolisstyrelsen i Kiruna har larmat om att man fått ett brev med vitt pulver. Personalen har suttit i karantän och har förts till sjukhus, rapporterar nsd.se.
Läs mer om Kiruna.
Ringde ambulansen åt Hagamannen – anklagas för att tjalla
De personer som i helgen ringde ambulans åt den så kallade Hagamannen hotas nu, rapporterar NSD.
Läs mer om Hagamannen och NSD.
Man försvunnen efter morgonpromenad
Polisen i Norrbotten söker efter 81-årig man som försvunnit på fjället i samband med sin morgonpromenad med hunden under onsdagen, rapporterar NSD och Norrbottenskuriren. Mannen, som försvunnit från en ensligt belägen stuga i Harrå, söks under torsdagsmorgonen av polis, militär, Missing people – och en privat helikopter.
Osten i ordbråk med FBK-profilen
Luleås sportchef Lars Osten Bergström och Färjestads dito Leif Carlsson har hamnat i en dispyt gällande Toni Rajalas kontraktssituation. Bergström anser sig göra Färjestad en tjänst genom att vänta med att plocka in Toni Rajala först den 17 september – men Carlsson menar att det inte är så. – Det är bara ett skönspel från hans sida och det stämmer inte att det här skulle vara för att vara snälla mot oss, säger Leif Carlsson till NSD.