Nsd

Stor polisinsats vid mataffär – grovt brott utreds

Polisen utreder ett grovt brott i Boden.En stor polisinsats pågår vid en större mataffär, något som NSD var först att rapportera om. Enligt uppgifter till tidningen fick affären utrymmas.
Läs mer om Boden.En och NSD.

Facebook planerar tredje serverhall i Luleå

Facebooks fastighetsbolag Pinnacle Sweden AB har sökt bygglov för en tredje serverhall på Porsön, några kilometer norr om Luleå. Det rapporterar NSD.
Kan nu hoppa av: Otroligt jobbigt
Han hjälpte både Charlotte Kalla och Stina Nilsson till succ i OS – men nu kan vallachefen Urban Nilsson sluta.Anledningen? Familjesituationen.– Det är otroligt jobbigt, säger Nilsson i en intervju med NSD.
Polis ingrep mot full man med litet barn
Polisen i Luleå har ingripit mot en mycket påverkad man som hade med sig ett litet barn på en restaurang, skriver NSD.
Läs mer om Luleå och NSD.

Var nära SHL-klubben - nu har OS-stjärnan kritat på ett nytt kontrakt

Linus Omark. Foto: Bildbyrån/Erik Simander Igår kom uppgifter som nsd hade tagit del av att Linus Omark inte skulle återvända till Luleå, utan skriva på nytt kontrakt med Salavat.
Läs mer om Luleå, OS-stjärnan och Salavat.
Utländska spår i sexköpsrazzia i Luleå
Polisen grep och förhörde två misstänkta sexköpare i en razzia i centrala Luleå på lördagskvällen, rapporterar NSD och SVT Nyheter Norrbotten.
Läs mer om Luleå och NSD.
Utländska spår i sexköpsrazzia i Luleå
Polisen grep och förhörde två misstänkta sexköpare i en razzia i centrala Luleå på lördagskvällen, rapporterar NSD och SVT Nyheter Norrbotten.
Läs mer om Luleå och NSD.
Hanna Öberg kan få en gata i hemstaden
Hanna Öberg har skjutit sig in i svenska folkets hjärtan efter sina skidskytteframgångar i Pyeongchang.Nu kan hon föräras med en gata uppkallad efter sig i hemstaden Piteå.– Den diskussionen har redan kommit i gång, säger kommunalrådet Anders Lundkvist till NSD.
Läs mer om NSD, Piteå och Pyeongchang.Nu.
Nu kommenterar han domen - hotbild mot klubben: "Blir uthängd som någon jävla lönnmördare"
Foto: Hockeyettan Play Tidigare idag meddelades det att Boden Albin Eklund stängs av hela 2018 efter sin tackling på Västerås Niclas Lehmann. Nu berättar Eklund för nsd.se att han kommer överklaga.
Läs mer om Boden Albin Eklund och Eklund.
Uppgift: Han får rekordhårt straff
Albin Eklund stod för två överfall på fem dagar i Allettan Norra.Nu kommer hans straff. Bodens forward får ett rekordlångt straff.Han stängs enligt NSD:s uppgifter av till 31 december 2018.– Jahapp, det är som det är. Det går inte att göra något åt, säger Eklund till NSD.
Läs mer om Allettan Norra.Nu, Eklund och NSD.
Niclas Lehmann krampade i bussen
Västeråsforwarden Niclas Lehmann drabbades av hjärnskakning och käkfraktur efter en otäck smäll borta mot Boden.På bussfärden hem drabbades Lehmann sedan av kramper och tvingades åka ambulans.–Det var ordentligt otäckt enligt folk som var med på bussen, säger Västerås klubbchef Mats Brokvist till NSD.Samtidigt har Västerås skickat ett öppet brev till Boden där de kräver åtgärder.
Läs mer om Boden, Boden.På och Lehmann.
Stängs av: Är en klockren tackling
I torsdags var han inblandad i överfallet av Piteå-målvakten Joel Vännström. Under söndagen var Albin Eklund på nytt inblandad i skandalscener när han tacklade Niclas Lehman blodig på öppen is.Nu väljer Boden Hockey att stänga av Albin Eklund.– Jag tycker det är en klockren tackling. Det är otur att han blir skadad och blir liggandes. Men det är sånt som händer, tyvärr, säger Albin Eklund till NSD.se.
Ilskan: Vad fan håller ni på med?
Marcus Hellners OS-guld 2010 är en milstolpe i svensk skidhistoria.Men för att ta det krävdes ett fulspel som retade gallfeber på konkurrenterna.– De var förbannade. Vad fan håller ni på med?, skrek de, säger dåvarande förbundskaptenen Joakim Abrahamsson till NSD.
Läs mer om Joakim Abrahamsson och NSD.
Spelarfruarnas ilska: Fruktansvärt klantigt
Hockeydokumentären Underdogs har mestadels mötts av positiv kritik.Men nu har en scen i filmen startat ett bråk mellan en grupp spelarfruar och aktuella OS-stjärnor.–De driver så fruktansvärt mycket med oss att det inte ens är i närheten av kul, säger Amanda Suneman, som är tillsammans med Luleåspelaren Joel Lassinantti, till NSD.
Kan återvända till Luleå - efter sju år i andra klubbar
Fredrik Styrman. Foto: Bildbyrån Efter sju år i andra klubbar kanske 2018 året då Fredrik Styrman återvänder till Luleå. Klubben är i alla fall intresserade av sin tidigare back, rapporterar NSD.
Läs mer om Fredrik Styrman, Luleå och NSD.
Luleå jagar allsvensk back: Har hört det
Drygt tio matcher återstår av grundserien i SHL.Men redan nu har Luleå börjat bygga nästa års trupp.Enligt NSD jagar man Fredrik Styrman, i dag i Pantern.– Jag har också hört det, säger Tony Olsson, sportsligt ansvarig i Pantern.
Ökar resurserna – för jämställdheten
Luleå Hockey är en av de ledande föreningarna i Sverige när det kommer till damishockey.Nu vill de ta ännu ett steg mot en mer jämställd satsning på ishockeyn.Det berättar Luleås vd Stefan Enbom för NSD.– Det långsiktiga målet är definitivt att de ska vara heltidsanställda hockeyspelare.
Läs mer om NSD, Stefan Enbom och Sverige.
Är väl fan inte synd om henne
Therese Johaug fälldes för dopingbrott och stoppades från OS.Men svenske OS-guldmedaljören Sven-Åke Lundbäck vill se ett ännu tuffare straff.– Det är väl fan inte synd om henne, säger Lundbäck till NSD.
Här sänks stjärnan av domarens(!) armbåge
Söndagens match mot HV 71 blev en omskakande historia för LHF/MSSK:s Jenni Hiirikoski.Hiirikoski sänktes av en armbåge i huvudet från domaren (!) och blev liggandes på isen.–Domaren sänkte henne, säger tränaren Fredrik Glader till NSD.
Läs mer om Fredrik Glader och NSD.
Kallas fina sms till lagkamraten
VAL DI FIEMME. Sofia Henriksson, 23, missar OS på grund av en stressfraktur.Efter det tunga beskedet fick hon ett sms – från Charlotte Kalla.– Det är trist att hon inte är här med oss, men hälsan går alltid först, säger Kalla till NSD.
Läs mer om Charlotte Kalla, Kalla och NSD.
Älg stoppar tågtrafik – nu sätts buss in
Is och snö ställer till problem för tågen i Norrbotten, skriver NSD.Men även djur.– Den stora snömängden gör att ren och älg letar sig upp på spåren för att kunna ta sig fram, vilket i sin tur leder till att vi har fler viltolyckor än normalt, säger Mats Gustafsson, VD för Tågkompaniet.
Läs mer om Norrbotten och Tågkompaniet.
Sofia, 20, tillbringade julafton på sjukhus – då slog tjuvarna till
Sofia Satta, 20, var glad att bilen fortfarande startade efter krocken med renen.Men när hon kom hem – efter att ha tillbringat julafton på sjukhuset –hade någon vandaliserat bilen, något som NSD var först att rapportera om.–Det är så kränkande, jag var arg hela dagen, säger hon.
Läs mer om NSD.
Ännu en förlust – nu ska Luleå förstärka
Luleå inkasserade sin tredje raka förlust efter 2-3 mot HV 71.Samtidigt planerar klubbledningen redan inför nästa säsong.Enligt NSD är de på jakt efter den förre Skellefteåspelaren Petter Granberg.
Notan för hyrläkare växer med miljoner
Kostnaden för inhyrd vårdpersonal fortsätter att öka i Norrbotten. Enligt regionen hade man lagt 29 miljoner kronor mer under oktober månad i år jämfört med samma tidpunkt 2016, skriver Norrländska Socialdemokraten (NSD).
SHL-klubben kan byta bort klassiska loggan
Sedan 1994 har Björnen varit Luleå Hockeys logotyp.Men nu kan klubben byta logga - efter drygt 20 år.–Det är en fråga som i slutet av dagen alltid avgörs av vad våra medlemmar tycker och tänker, säger Luleå Hockeys vd Stefan Enbom till NSD.
Läs mer om Björnen, NSD och Stefan Enbom.