Nsd

Inte min bästa vän – han kommer inte att hälsa på

I går blev det tidigare superlöftet Joey Hishon klar för Luleå.I en lång intervju med NSD berättar kanadensaren om vägen tillbaka från en svår hjärnskakning, sin låga lön och kopplingen till popstjärnan Justin Bieber.–Han kommer inte komma till Luleå och hälsa på, säger Hishon.

Ung man i dödsolycka i arbete på Malmbanan

En dödsolycka inträffade under onsdagen när en man i 20-årsåldern blev påkörd av ett tåg på Malmbanan strax söder om Abisko, skriver NSD.
Läs mer om Abisko, Malmbanan och NSD.
Man påkörd av tåg på Malmbanan
En man kördes på att ett tåg på Malmbanan i Abisko.Polisen misstänkter att det rör sig om en olycka – och trafiken på Malmbanan blev stillastående i nära fyra timmar efter händelsen, skriver NSD.
Läs mer om Abisko.Polisen, Malmbanan och NSD.
Alla visste – men jag hörde inget från Luleå
Luleås fans drömde om en återkomst i klubben för Linus Klasen, 31.Men i stället förlängde forwarden med Lugano - och skickar en pik till sin tidigare klubb.– Vill man ha en bra svensk spelare så går det ganska fort, säger Klasen till NSD.
Läs mer om Klasen, Lugano, Luleå och NSD.

Befarad brand i svensk gruva

En elcentral 900 meter ner i Kirunagruvan befaras ha fattat eld.Räddningstjänsten arbetar just nu på platsen, skriver NSD.
Läs mer om Kirunagruvan och NSD.
Biebers oväntade semester i Sverige
Justin Bieber är på besök i Sverige, och väljer bort storstan för Norrbottens skogar.Lyckliga fans fick chansen att träffa honom i Boden.–Vi är bara här för att koppla av och ta det lugnt, säger Justin Bieber till NSD.
Läs mer om Boden.Vi, Justin Bieber, NSD och Sverige.
Världsstjärnan har landat i Sverige – turistar i Luleå
Justin Bieber har anlänt till Sverige inför sin Summerburst-spelning på lördag.Men världsstjärnan väljer bort Stockholm, och har i stället åkt till Luleå, skriver NSD.– Jag fick bara en snap av min kompis som sa att hon hade sett honom, säger en uppgiftslämnare till tidningen.
Hellner pikar Gunde Svan: Man ska inte vara dum
Gunde Svan är med sina fyra OS-guld en av Sveriges största längdskidåkare genom tiderna.Skidprofilen blev också känd för sin envisenhet och vägran att bryta ett lopp - något Marcus Hellner dock är kritisk till.– Jag förstår tänket, men man ska inte vara dum, säger han till NSD.
Läs mer om Gunde Svan, NSD och OS-guld.
Uppgifter: Centern klar för SHL-klubb
Det har varit på gång ett tag - nu är det klart.Enligt NSD är Joey Hishon klar för Luleå.
Läs mer om Joey Hishon och Luleå.
SHL-talangen om att jämföras med Foppa
17-åriga Isac Lundeström blev Luleås yngsta målskytt i SHL den gångna säsongen och jämfördes med Peter Foppa Forsberg.Nu berättar supertalangen om sina mål för den kommande säsongen och om liknelsen med Foppa.– Jag gillar ju att köra offensiva tacklingar och sånt, så det är väl mest det, säger han till NSD.
Sjukt klantigt – hon förtjänar att straffas
Therese Johaug väntar på sin slutgiltiga dopingdom.Marcus Hellner tycker synd om norskan och tror på hennes story.Men:- En sjukt klantig grej. Hon förtjänar att straffas, säger han i en intervju med NSD.
Läs mer om NSD.
Två döda funna i Boden
Två döda personer har hittats i en lägenhet i Boden, rapporterar NSD.
Läs mer om Boden och NSD.
SHL-klubben kan bryta stjärnans avtal
Luleå Hockey och Julius Junttila är på väg att gå skilda vägar.Enligt NSD överväger Luleå att bryta den finländske landslagsforwardens kontrakt.
Läs mer om Luleå.
Luleå på jakt efter NHL-meriterad center
Luleå Hockey är på jakt efter en center.Och enligt NSD:s uppgifter så ligger den NHL-meriterade centern Joey Hishon nära till hands.
Läs mer om Joey Hishon.
Man fastklämd i gruva – har förts till sjukhus
En olycka inträffade med en lastbil som transporterar berg i Malmbergets gruva utanför Gällivare. Olyckan skedde på 500 meters djup. Enligt NSD är den skadade en man som nu är förd till sjukhus, skriver NSD.
Läs mer om Gällivare och NSD.
Spelare polisanmäld - drog kniv på träning
En enorm skandal skakar en klubb i norra Sverige.Under en träning ska en spelare ha dragit kniv mot en annan.Spelaren är nu polisanmäld enligt NSD.
Läs mer om NSD och Sverige.Under.
Fängelse för att ha sexofredat pojkar
En man i 45-årsåldern i Kiruna har dömts till tre månaders fängelse för flera sexuella ofredanden, skriver NSD.
Läs mer om Kiruna och NSD.
Man döms för att ha vållat sin sambos död
En kvinna avled i början av mars efter att hennes sambo slagit henne. Nu har mannen dömts till två års fängelse för grovt vållande till annans död av Luleå tingsrätt, skriver NSD.
Läs mer om Luleå och NSD.
Sofia Henriksson bryter med tränaren
Längdskidåkaren Sofia Henriksson hade en riktigt tung säsong. Därför bryter hon nu med sin tränare Bengt Stattin. – Det kan vara bra att få höra en annan röst, säger hon till NSD.
Läs mer om Bengt Stattin och NSD.
Göran Persson klar för LKAB – detta tjänar han
Under torsdagen valdes Göran Persson in som ny ordförande i gruvjätten LKAB.– Största utmaningen blir att utveckla en gruvproduktion som är koldioxidfri, säger förre statsministern, till NSD.Arvodet för att leda styrelsen: 615 000 per år.
Läs mer om Göran Persson.
Tomas Johansson om dotterns död
Brottningslegendaren Tomas Johansson bär på en livssorg.Dottern Mia gick bort endast 26 år gammal efter att ha genomgått en bypassoperation.– Jag försökte avråda henne, säger Johansson till NSD.
Läs mer om Johansson och NSD.
Johansson om sorgen efter dottern Mias död
Brottningslegendaren Tomas Johansson bär på en livssorg. Dottern Mia gick bort endast 26 år gammal efter att ha genomgått en bypassoperation. – Jag försökte avråda henne, säger Johansson till NSD.
Läs mer om Johansson och NSD.
Kvinna i Boden avled efter grov misshandel
Mannen slog till sin sambo så att hon föll till golvet. Hon avled sedan av skadorna. Nu åtalas mannen för grov misshandel och vållande till annans död, skriver NSD.
Läs mer om Boden och NSD.
Luleå-värvningens hjälteinsats under terrorn
Tre Kronor-meriterade Patrick Cehlin väntade på att bli presenterad av Luleå när terrordådet på Drottninggatan inträffade.Då ställde hockeyprofilen upp och hjälpte till under den värsta transportkrisen i Stockholm.– Jag kunde köra lite taxi eftersom det inte gick några kommunikationer. Jag skjutsade hem lite folk, säger Cehlin till NSD.
Brand vid ishotellet i Jukkasjärvi
En brand har uppstått vid ishotellet i Jukkasjärvi, skriver NSD. Larmet kom vid kvart över fyra i morse och enligt uppgift är det en fristående förrådsbyggnad som står i lågor.
Läs mer om Jukkasjärvi och NSD.