Nsd

Hellner kan skänka bort femmilen

Anders Södergren var tänkt som reserv på VM-femmilen.Men nu kan han få chansen – tack vare Marcus Hellner.Jag kan tänka mig att ge den platsen till Anders Södergren, säger Hellner till NSD.
Läs mer om Hellner, NSD och VM-femmilen.Men.

Hellner kan skänka bort femmilen

Anders Södergren var tänkt som reserv på VM-femmilen.Men nu kan han få chansen – tack vare Marcus Hellner.Jag kan tänka mig att ge den platsen till Anders Södergren, säger Hellner till NSD.
Läs mer om Hellner, NSD och VM-femmilen.Men.
Hellners gest - kan ge sin plats till Södergren
Marcus Hellner kan ha gjort sitt sista lopp i VM. Han funderar på att ge upp sin plats i femmilen. – Jag kan tänka mig att ge den till Anders Södergren, säger han till NSD.
Läs mer om NSD och Södergren.
Pärsons varning till Kalla: 'Inte så jädra lätt'
Anja Pärson är van att leverera under press – och på hemmaplan. Nu har hon en varning att skicka till svenska VM-hoppet Charlotte Kalla. – Det är mycket mentalt som ska ligga rätt och det är inte så jädra lätt, säger Pärson till NSD.

Luleå intresserat av poängkungen Clark

Luleå Hockey storsatsar inför nästa säsong. Nu kan poängkungen Kevin Clark från Hamburg Freezers vara på väg till klubben. Luleås sportchef, Lars Osten Bergström, ska ha besökt Hamburg förra veckan. – Kevin vill gå vidare i sin karriär, säger han till NSD.
Läs mer om Clark, Hamburg, Kevin Clark och NSD.
Owuya stämmer Luleå på utebliven lön
Mark Owuya. Foto: Bildbyrån Luleås tidigare målvakt Mark Owuya väljer att stämma klubben för den lön han inte fick ut i samband med att han tillfälligt blev dopningsavstängd i somras. Det rapporterar nsd.se idag.
Läs mer om Luleå och Mark Owuya.
Nu vill Bert köpa en Håll käften Bert-tröja
Joakim Fagervall bad Bert Robertsson hålla käften. Nu blir uttrycket till tröja – och Bert kan komma att köpa en. – En sån där får jag nog köpa, säger han till NSD.
Tre bilar inblandade i olycka i Norrbotten
En trafikolycka mellan en personbil, en timmerbil och en plogbil inträffade tidigt imorse två kilometer norr om Kaunisvaara i Norrbotten. Minst en person är allvarligt skadad, skriver NSD på nätet.
Läs mer om Kaunisvaara, NSD och Norrbotten.
Allsvenska målkungen öppnar för Luleå-flytt
Asplövens skyttekung John Henrion kan vara på väg till SHL. Under torsdagen tränade amerikanen med Luleå Hockey. – Det är saker i luften, säger han till NSD.
Här är miljardärens fest med Luleå i natt
Luleå/Stockholm. Seger i Champions League-finalen och miljoner i vinst - i klubbkassan. Luleåsupporten och Minecraft-miljardären Jakob Porser berättar nu om sin roll som storsponsor. - Jag hade en tanke om att vara anonym, men samtidigt fattar jag ju att det inte skulle funkat, säger Porser till NSD.
Här är miljardens fest med Luleå efter titeln
Luleå/Stockholm. Seger i Champions League-finalen och miljoner i vinst - i klubbkassan. Luleåsupporten och Minecraft-miljardären Jakob Porser berättar nu om sin roll som storsponsor. - Jag hade en tanke om att vara anonym, men samtidigt fattar jag ju att det inte skulle funkat, säger Porser till NSD.
Miss: Skrev om Luleås seger – innan match
Tidningen NSD vet redan hur det går i kvällens CHL-final mellan Luleå och Frölunda. I en artikel som nu är borttagen på sajten lovade de tidigare i dag en gratisbilaga om Luleås finalseger.
Läs mer om Frölunda och Luleå.
Minecraftmiljoner kan stödja norrländsk hockey
Luleå HF har fått en oväntad storsponsor i Jakob Porser, en av grundarna till företaget bakom succspelet Minecraft, rapporterar NSD.
Läs mer om Jakob Porser, Minecraft och NSD.
Miljonklipp för Luleå – storsponsor går in
Luleå kan bli en stormakt i svensk ishockey. Nu uppger nämligen NSD att klubben har fått en storsponsor, som redan gått in med stora summor.
Läs mer om Luleå och NSD.
Bad honom hålla käften - blev succ
Luleås Joakim Fagervall bad Skellefteå-tränaren Bert Robertsson att hålla käften. Händelsen har skapat en viral succ, under hashtaggen #hållkäftenBert. – Hahaha, det är skönt att ha lite puls, det är roligt, säger Fagervall till NSD.
Luleå är på jakt efter Brynäs poängkung
Luleå hoppas kunna värva Brynäs forward Anton Rödin till nästa säsong. – Luleå är en av en handfull klubbar som visat intresse, säger agenten Tommy Öström till NSD.
Läs mer om Anton Rödin, NSD och Tommy Öström.
Nyförvärvet får göra premiär för Luleå
Niko Hovinen har varit i Luleå i snart en månad. Mot Frölunda gör han sin debut i nya klubben. – Jag har väntat på det här ett tag, säger Hovinen till NSD.
Läs mer om Hovinen, Luleå och NSD.
Tre gripna för knivdåd i Haparanda
Tre män har gripits sedan en fjärde man blivit knivhuggen i ansiktet i en lägenhet i Haparanda på torsdagskvällen. — Han blödde ganska kraftigt men det verkar inte vara livshotande skador, säger Patrik Linder, vakthavande befäl vid polisen i Norrbotten. Enligt nsd.se är den skadade mannen 28 år gammal. Linder uppger att de gripna är 23, 25 och 26 år gamla. De misstänks för grov misshandel.
Charlotte Kalla: 'Jag har inte analyserat det'
Charlotte Kalla är nöjd över helgens fjärdeplats i sprinttävlingen i Davos. Men hon vill inte prata om misslyckandet på favoritdistansen 10 kilometer fristil. – Jag har inte analyserat det loppet och jag tänker inte göra det, säger Kalla till NSD.
Läs mer om Kalla och NSD.
I dag: Bodensare släpper bok
Boden. Förre förbundskaptenen i skidskytte, Staffan Eklund, presenterar i dag boken Livet på vallen Staffan Eklund om 14 år som förbundskapten. Boken är skriven av förre NSD-journalisten Leif Hammarström.
Läs mer om Livet och Staffan Eklund.
300 elever utrymdes efter bombhot
ARVIDSJAUR. Sandbackaskolan i Arvidsjaur bombhotades vid 13-tiden. Omkring 300 elever fick utrymma skolan. –Hotet inkom per telefon, säger rektor Lars Hagnelius till nsd.se.
Läs mer om Arvidsjaur.
Kulturpris till Liz Wennberg
Stockholm Norrländska socialdemokraten, NSD, har delat ut sitt kulturpris 2014 till Luleå-baserade författaren Liz Wennberg.
Läs mer om Liz Wennberg, Luleå-baserade och NSD.
Kulturpris till Liz Wennberg
Norrländska socialdemokraten, NSD, har delat ut sitt kulturpris 2014 till Luleå-baserade...
Läs mer om Liz Wennberg, Luleå-baserade och NSD.
Magnus Ingesson inte förvånad över succn
Charlotte Kalla är enda svensk som tagit en pallplats i vinterns världscup. Hittills i vinter har Norge lagt beslag på 25 av 30 pallplatser. Någon som är extra imponerad är Charlotte Kallas tränare Magnus Ingesson. – Jag är inte förvånad över huvud taget. De tränar oerhört mycket, det kommer man inte ifrån. På gränsen vad de alla tål förmodligen, säger Ingesson till NSD.
Läs mer om Ingesson, NSD och Norge.
Luleås nya krisplan: Värva tillbaka profilen
Luleå är SHL:s formsvagaste lag och har sex raka förluster. Nu diskuterar klubben en krislösning - en comeback i Luleå för backen Pavel Skrbek, 36. – Hans namn har diskuterats, säger Luleås klubbdirektör Thor Stöckel till NSD.