Nsd

Per Ledin: Det är ren och skär bullshit

Per Ledin är tillbaka i Sverige efter att ha blivit mästare med EC Red Bull Salzburg. 37-åringen stänger inga dörrar, men har svårt att se en comeback i Luleå framför sig. –Tyvärr så tror jag inte att det finns något intresse från deras sida, säger Ledin i en stor intervju med NSD. Gillar du hockey? Ladda ned SportExpressens nya app och få alla hockeynyheter snabbast – här för iOS och här för Android.
Läs mer om Android, Ledin, Luleå, NSD och Sverige.

Man påkörd av travers – dog av sina skador

Han blev påkörd av traversen när han stod på en balk. Nu har mannen i 50-årsåldern avlidit av sina skador rapporterar NSD. – En väldigt, väldigt allvarlig olycka, säger Thomas Karlsson, klubbordförande för IF Metall på SSAB till tidningen.
Läs mer om NSD.
Luleåstjärnans kamp – för att spela final 3
Luleå Baskets storstjärna Julie Vanloo går en kamp mot klockan för att bli spelklar till den tredje SM-finalen mot Udominate. Enligt NSD finns en specialplan för att få belgiskan spelduglig. – Jag tror hon kan spela, säger tränaren Jens Tillman.
Tre lämnar nu Luleå: Hade tårar i ögonen
Luleå Hockey blev historiska mästare för ett par veckor sen. Nu har tränaren Fredrik Glader nåtts av ett mardrömsbesked. Tre av hans guldspelare väljer att sluta. – Jag hade tårar i ögonen när jag fick beskedet. All luft gick ur mig, säger han till NSD.
Läs mer om Fredrik Glader, Luleå och NSD.

Storbråk på flyktingboende

Ett stort bråk har utbrutit på en flyktingförläggning utanför Boden, rapporterar NSD. Uppemot 60...
Läs mer om Boden och NSD.
Storbråk på flyktingboende – personal har tvingats fly
Uppemot 60 personer ska vara inblandade i ett stort bråk på ett flyktingboende utanför Boden, rapporterar nsd.se. – Vi har uppgifter om skadade, säger Thomas Shäufele, polisens länsvakthavande befäl till tidningen.
Läs mer om Boden.
Bråk på asylboende – 60 uppges inblandade
Ett stort bråk uppges ha brutit ut på ett flytktingboende utanför Boden, uppger NSD. Uppemot 60 personer ska vara inblandade och personalen ska ha tvingats fly från boendet. –Vi har uppgifter om skadade, säger polisens vakthavande befäl Thomas Schäufele till tidningen.
Läs mer om Boden och NSD.
Hela tolv spelare kan lämna Luleå i sommar
Spelarflykten från Luleå Hockey började redan mitt under säsongen. Men efter slutspelsuttåget kan det bli ännu tuffare: Hela tolv spelare kan komma att lämna klubben. – Det finns en massa illvilliga rykten, säger sportchefen Lars Osten Bergström till NSD.
Läs mer om Luleå, Luleå Hockey och NSD.
Uppgifter: Leksands Amnr går till Luleå
Viktor Amnr, 27, var med och förde Leksands IF tillbaka till SHL. Men nästa säsong spelar backen i en annan SHL-klubb - nämligen Luleå, uppger NSD. – I den här branschen får man vara beredd på det mesta, om man säger Mikael Karlberg i Leksands sportråd till tidningen. Gillar du hockey? Ladda ned SportExpressens nya app och få alla hockeynyheter snabbast – här för iOS och här för Android.
Läs mer om Android, Luleå, Mikael Karlberg, NSD och SHL.
Pilotens utbildning låg bakom dödskraschen
Piloten tappade kontrollen och planets hastighet skenade. Passageraren Einar Holme, 18, blev beordrad att lämna planet - men lyckades aldrig ta sig ut och omkom när det kraschade. Nu slår Haverikommissionen fast att orsaken till kraschen var pilotens låga utbildningsnivå, skriver NSD.
Läs mer om Haverikommissionen och NSD.
Olycka utanför Kiruna – sex förda till sjukhus
Två personbilar har kolliderat på E10 i höjd med Mertainen utanför Kiruna. Sex personer har förts till sjukhus, skriver nsd.se.
Läs mer om E10, Kiruna och Mertainen.
Danielle Hamilton-Carter missar semin
Landslagscentern Danielle Hamilton-Carter missar Luleås första semifinal mot Alvik. Hamilton-Carter är fortfarande inte återställd från den hjärnskakning hon ådrog sig i förra veckans bilolycka. –Klart vi blir försvagade, säger Luleås tränare Jens Tillman till NSD. Gillar du sport? Ladda ned SportExpressens nya app och få alla sportnyheter snabbast – här för iOS och här för Android.
Läs mer om Alvik, Android och NSD.
Landslagsspelare i basket i trafikolycka
Luleå Basket skakas av en bilolycka mitt under slutspelet. Landslagscentern Danielle Hamilton och tränaren Jens Tillman färdades i en bil som kraschade och voltade flera varv. Som ett mirakel klarade sig samtliga inblandade från allvarligare skador. -Vi är chockade allihopa, säger Tillman till NSD.
Läs mer om NSD och Tillman.
Linköpings ess missar finalavgörande
Linköpings kanadensiska hockeystjärna Jennifer Wakefield kommer bara att spela den första SM-finalen mot Luleå, skriver nsd.se och corren.se. Sedan väntar flyg hem till Kanada för att vara med landslaget inför VM. Kanadas träningsläger inleds den 19 mars.
Åtal för människorov i Haparanda
En 44-årig finländsk man åtalas för människorov och grov misshandel i Haparanda, skriver nsd.se....
Läs mer om Haparanda.
Guldhjältarna hyllas - inför Luleå-Djurgården
Det är upplagt för fest i Luleå när Djurgården kommer på besök. 20 har gått sedan Luleås historiska SM-guld, och i samband med dagens match kommer de forna guldhjältarna hyllas. - Det ska bli jätteroligt, säger Jiri Kucera till NSD.
Ekarv berättar: Den var jobbigaste tiden
För snart tre månader sedan tacklades Luleås Viktor Ekarv av Rögles Almen Bibic. Han har fortfarande inte gjort comeback. Nu berättar han om vägen tillbaka för NSD. – Det är den jobbigaste tiden i min karriär, säger Ekarv till tidningen.
Läs mer om Ekarv och NSD.
Busschaufför blev misshandlad i Kiruna
En busschaufför i Kiruna blev under fredagskvällen misshandlad av en resenär, rapporterar NSD. Misshandeln inträffade på busstationen och chauffören fick ont i huvudet och i en arm.
Läs mer om Kiruna och NSD.
Busschaufför misshandlad i Kiruna
En busschaufför i Kiruna blev under fredagskvällen misshandlad av en resenär, rapporterar NSD....
Läs mer om Kiruna och NSD.
Osten om Klasen: Är ingen hemlighet
Luleå fortsätter att drömma om en återkomst i klubben för Linus Klasen. Och inför tisdagens hemmamatch mot Malmö uttalar sig Luleås sportchef, Lars Osten Bergström, om en potentiell återkomst. - Det är ingen hemlighet att Linus och hans familj trivdes jättebra här, säger Osten till NSD.
Läs mer om Klasen, Malmö, NSD och Osten.
Mordförsök kan ha fångats på film
En man i 20-årsåldern vårdas på sjukhus efter att ha knivhuggits på sin arbetsplats i Boden. Händelsen utreds just nu som mordförsök - och kan, enligt nsd.se, ha fångats på film.
Läs mer om Boden.
Misshandel på asylboende
Polisen fick rycka ut till ett asylboende i Överkalix i Norrbotten under lördagskvällen sedan personal på boendet slagit larm, skriver nsd.se.
Läs mer om Norrbotten och Överkalix.
Allvarlig trafikolycka mellan bilar och lastbil
En allvarlig trafikolycka mellan två personbilar och en lastbil har inträffat utanför Arjeplog, skriver Piteå-Tidningen.Räddningstjänsten är på plats och just nu förbereds platsen för att en helikopter ska kunna landa där, skriver NSD.
Artist fast i snökaoset – då kom skoterhjälten
En utflyttad norrbottning fick axla rollen som hjälte när snökaoset slog till i Göteborg. När en operasångerska fastnade i snömodden i Torslanda så kom Thomas Tuvebäck, 51, till undsättning med sin snöskoter En händelse som NSD var först med att uppmärksamma. – Hon skrek och tjoade hela vägen, berättar han.
Läs mer om Göteborg, NSD och Torslanda.
Köldchocken – tåg stod stilla i timmar
Ett SJ-tåg stod stilla mitt på spåret i flera timmar på torsdagsmorgonen. Den 35-gradiga kylan tros ha förstört loket. – Det är oerhört kallt på tåget, säger en passagerare som pratat med NSD.
Läs mer om NSD.