Nsd


Bad honom hålla käften - blev succ

Luleås Joakim Fagervall bad Skellefteå-tränaren Bert Robertsson att hålla käften. Händelsen har skapat en viral succ, under hashtaggen #hållkäftenBert. – Hahaha, det är skönt att ha lite puls, det är roligt, säger Fagervall till NSD.

Tidigare toppnyhet hos Expressen:

Luleå är på jakt efter Brynäs poängkung

Luleå hoppas kunna värva Brynäs forward Anton Rödin till nästa säsong. – Luleå är en av en handfull klubbar som visat intresse, säger agenten Tommy Öström till NSD.

Läs mer om Anton Rödin, NSD och Tommy Öström.
Nyförvärvet får göra premiär för Luleå

Niko Hovinen har varit i Luleå i snart en månad. Mot Frölunda gör han sin debut i nya klubben. – Jag har väntat på det här ett tag, säger Hovinen till NSD.

Läs mer om Hovinen, Luleå och NSD.
Tre gripna för knivdåd i Haparanda

Tre män har gripits sedan en fjärde man blivit knivhuggen i ansiktet i en lägenhet i Haparanda på torsdagskvällen. — Han blödde ganska kraftigt men det verkar inte vara livshotande skador, säger Patrik Linder, vakthavande befäl vid polisen i Norrbotten. Enligt nsd.se är den skadade mannen 28 år gammal. Linder uppger att de gripna är 23, 25 och 26 år gamla. De misstänks för grov misshandel.

Charlotte Kalla: 'Jag har inte analyserat det'

Charlotte Kalla är nöjd över helgens fjärdeplats i sprinttävlingen i Davos. Men hon vill inte prata om misslyckandet på favoritdistansen 10 kilometer fristil. – Jag har inte analyserat det loppet och jag tänker inte göra det, säger Kalla till NSD.

Läs mer om Kalla och NSD.
I dag: Bodensare släpper bok

Boden. Förre förbundskaptenen i skidskytte, Staffan Eklund, presenterar i dag boken Livet på vallen Staffan Eklund om 14 år som förbundskapten. Boken är skriven av förre NSD-journalisten Leif Hammarström.

Läs mer om Livet och Staffan Eklund.
300 elever utrymdes efter bombhot

ARVIDSJAUR. Sandbackaskolan i Arvidsjaur bombhotades vid 13-tiden. Omkring 300 elever fick utrymma skolan. –Hotet inkom per telefon, säger rektor Lars Hagnelius till nsd.se.

Läs mer om Arvidsjaur.
Kulturpris till Liz Wennberg

Stockholm Norrländska socialdemokraten, NSD, har delat ut sitt kulturpris 2014 till Luleå-baserade författaren Liz Wennberg.

Läs mer om Liz Wennberg, Luleå-baserade och NSD.
Kulturpris till Liz Wennberg

Norrländska socialdemokraten, NSD, har delat ut sitt kulturpris 2014 till Luleå-baserade...

Läs mer om Liz Wennberg, Luleå-baserade och NSD.
Magnus Ingesson inte förvånad över succn

Charlotte Kalla är enda svensk som tagit en pallplats i vinterns världscup. Hittills i vinter har Norge lagt beslag på 25 av 30 pallplatser. Någon som är extra imponerad är Charlotte Kallas tränare Magnus Ingesson. – Jag är inte förvånad över huvud taget. De tränar oerhört mycket, det kommer man inte ifrån. På gränsen vad de alla tål förmodligen, säger Ingesson till NSD.

Läs mer om Ingesson, NSD och Norge.
Luleås nya krisplan: Värva tillbaka profilen

Luleå är SHL:s formsvagaste lag och har sex raka förluster. Nu diskuterar klubben en krislösning - en comeback i Luleå för backen Pavel Skrbek, 36. – Hans namn har diskuterats, säger Luleås klubbdirektör Thor Stöckel till NSD.

'Jag kommer att kräva Boork på en förklaring'

På måndagen presenterade förbundskaptenen Leif Boork truppen till fyrnationsturneringen i Uppsala. I den finns det ingen plats för Rebecca Stenberg - trots att hon är tredje bästa svenska i poängligan. – Jag blir så besviken av det här och kommer att kräva Boork på en förklaring, säger tränaren Anders Eliasson till NSD.

Tidigare toppnyhet hos Expressen:
Mästarna i flygdrama – ena propellern dog

Svenska mästarna Northland Basket var inblandat i ett otäckt flygdrama under söndagen vid lunchtid. Vid inflygningen till Visby dog flygplanets ena propellern och skapade stor turbulens. – Så här nära har jag aldrig varit att dö, säger tränaren Jens Tillman till NSD.se.

Läs mer om Northland Basket och Visby.
Börje Salming ska göra reklam för Volvo

Efter Robyn och Zlatan ska nu också hockeylegendaren Börje Salming göra reklamfilm för Volvo. Jag har ingen aning om vad jag ska göra, säger han till NSD.

Läs mer om Börje Salming, NSD, Volvo och Zlatan.
Salming är nästa profil att göra Volvo-reklam

Efter Zlatan har turen kommit till Börje Salming. Enligt NSD har hockeylegendaren anlitats för att spela in en reklamfilm åt Volvo. – Jag har ingen aning vad jag ska göra, säger Salming.

Kritiserar värvningen: Han har inte levererat

Luleå har sjunkit som en sten i SHL-tabellen de senaste veckorna. Laget har gått från toppen till botten och är formsvagast i serien. I lördags kom ytterligare en förlust, Linköping vann med 3-1. – Det är frustrerande. Uppdraget är att ta oss därifrån och hoppa på vinnarspåret igen, säger sportchefen Lars Osten Bergström till NSD.

Läs mer om Linköping och NSD.
Snurret i landstinget och USA

Snurrigt i landstinget" skriver Olof Abrahamsson på NSD:s ledarsida den 21 november. Det får man hålla med om, men det är mycket mer än det.

Läs mer om Olof Abrahamsson och USA.
Kalabalik efter sensationsval i norr

Kenneth Backgård, gruppledare i Sjukvårdspartiet, valdes på torsdagskvällen till ordförande i landstingsstyrelsen i Norrbotten. Flera medier på nätet beskriver det som en sensation. Enligt uppgifterna vann Backgård med en rösts övervikt sedan två S-ledamöter röstat blankt. Socialdemokraten Kent Ögren fick en röst mindre. Rena kalabaliken vidtog efter omröstningen, skriver nsd.se.

Allvarligt skadad efter bilexplosion

En bil med gasoltuber exploderade på Älvgatan i centrala Luleå i kväll. En person som satt i en lägenhet nära bilen fördes till sjukhus med svåra splitterskador, enligt nsd.se.

Läs mer om Luleå och Älvgatan.
Allvarligt skadad efter bilexplosion

En bil med gasoltuber exploderade på Älvgatan i centrala Luleå i kväll. En person som satt i en lägenhet nära bilen fördes till sjukhus med svåra splitterskador, enligt nsd.se.

Läs mer om Luleå och Älvgatan.
Abbott utanför laget: Sportsligt beslut

Cam Abbott har missat två matcher i rad efter en smäll i CHL. Men det är inte därför stjärnan är petad inför matchen mot Brynäs. – Det är ett rent sportsligt beslut, säger Luleås tränare Joakim Fagervall till NSD.

Läs mer om CHL, Joakim Fagervall och NSD.
Tidigare toppnyhet hos Expressen:
Svarar Ferry – efter mobbningsutspelet

Björn Ferry uppgav att det fanns mobbing i det svenska skidskyttelandslaget. Han påstod att Ingela Andersson skulle ha varit mobbad – av Helena Ekholm. – Hela grejen känns så uppförstorad, säger Andersson till NSD.

Uppgifter: Hellner ratar klassiska loppet – igen

Han har gjort det förut – nu gör han det igen. Enligt NSD kommer Marcus Hellner att nobba det klassiska genrepet i Bruksvallarna och i stället inleda säsongen i Gällivare.

Läs mer om Bruksvallarna och Gällivare.
Attackälgen i Luleå skjuten

Älgen som sparkade ner och trampade på en kvinna i villaområdet Bredviken i Luleå har nu skjutits. Jägare sköt älgen på Fridhemsgatan vid 09.30 på måndagen efter en relativt kortvarig jakt, skriver NSD. Beslutet att avliva älgen togs på söndagen då kvinnan vårdades på Sunderby sjukhus. Hon kunde lämna sjukhuset senare på kvällen med stygn i läppen, skrubbsår och blåmärken, enligt tidningen.

Misshandel under korpenmatch i Luleå

En spelare i korpenlaget Kumlabunkern blev kraftigt misshandlad under en innebandymatch i Luleå i fredags. Enligt uppgifter från lagledaren i Kumlabunkern och domaren till nsd.se ska en av spelarna i motståndarlaget efter en närkamp ha skallat Kumlabunkernspelaren ett flertal gånger och slagit honom i ansiktet. — Jag har aldrig sett något liknande.
Senaste nyheternaNyhetsdatabasen - Nyheter på ett ställe
Nyhetsdatabasen är en nyhetsagent och sökmotor som samlar nyheter från svenska tidningar. Här kan du snabbt läsa aktuella nyheter eller göra sök flera år tilbaka.
Kontakt
post@nyhetsdatabasen.se

Senaste 24t
18 17 16 15 14 13 12 11 10 09 08 07 06 05 04 03 02 01 00 23 22 21 20 19