Nsd

Ringde ambulansen åt Hagamannen – anklagas för att tjalla

De personer som i helgen ringde ambulans åt den så kallade Hagamannen hotas nu, rapporterar NSD.
Läs mer om Hagamannen och NSD.

Man försvunnen efter morgonpromenad

Polisen i Norrbotten söker efter 81-årig man som försvunnit på fjället i samband med sin morgonpromenad med hunden under onsdagen, rapporterar NSD och Norrbottenskuriren. Mannen, som försvunnit från en ensligt belägen stuga i Harrå, söks under torsdagsmorgonen av polis, militär, Missing people – och en privat helikopter.
Osten i ordbråk med FBK-profilen
Luleås sportchef Lars Osten Bergström och Färjestads dito Leif Carlsson har hamnat i en dispyt gällande Toni Rajalas kontraktssituation. Bergström anser sig göra Färjestad en tjänst genom att vänta med att plocka in Toni Rajala först den 17 september – men Carlsson menar att det inte är så. – Det är bara ett skönspel från hans sida och det stämmer inte att det här skulle vara för att vara snälla mot oss, säger Leif Carlsson till NSD.
Misstänkt mord på man i Malmberget
Han hittades död i Malmberget i Norrbotten går kväll. Nu misstänker polisen att mannen, i 35-årsåldern, blev mördad. Det skriver NSD.
Läs mer om Malmberget, NSD och Norrbotten.

Vandrare försvunnen – sätter in fjällräddning

En 50-årig man försvann i fjällen i Kiruna. Polisen satte in helikopter för att hitta mannen, enligt NSD.Men försvinnandet fick ett lyckligt slut.
Läs mer om Kiruna.
Kovändningen – Poli nobbas provspel i IFK
Turerna kring IFK Luleås Erido Poli har tagit en vändning. Under söndagen gick anfallaren ut och berättade för NSD att han var klar för provspel hos IFK Göteborg. Uppgifter som tillbakavisas av Blåvitt. Han kommer inte, skriver sportchefen Mats Gren i ett sms till GT.
Läs mer om Blåvitt, IFK och NSD.
Kalla arg efter bluffen: Nu blir jag upprörd
Charlotte Kalla laddar för en ny säsong i skidspåren. Men en sak stör henne: Ett konto på Twitter där någon felaktigt utger sig för att vara henne. – Nu blir jag upprörd, säger Kalla till NSD.
Läs mer om Kalla, NSD och Twitter.
Tv-tittande tupp blev ett fall för polisen
En tv-intresserad tupp har den senaste veckan bosatt sig på altanen hos familjen Marklund i Rosvik utanför Piteå. –Ganska ofta hoppade han upp på fönsterblecket utanför och satt och tittade på tv med oss. Han verkade gilla det. Det var nästan lite mysigt, säger Elin Marklund till Nsd.se.
17-åring död i trafikolycka
Polisen bekräftar nu att den 17-årige pojke som skadades svårt i en trafikolycka i Övertorneå i går kväll har avlidit av sina skador, uppger NSD. Ytterligare en man på motorcykel har avlidit vid en trafikolycka på Tjörn.
Läs mer om NSD, Tjörn och Övertorneå.
Helikopterjakt på misstänkt mördare
En stor polisinsats pågår i Västernorrland. Polisen är mycket förtegen men enligt uppgifter till NSD ska det röra sig om jakt på en mördare. Insatsens natur är av sådant allvar att polisen inte vill ha personer ur allmänheten i närheten, skriver ST.nu.
Läs mer om NSD, ST.nu och Västernorrland.
Johan Fransson väljer nu bort spel i Sverige
Johan Fransson blev kontraktslös efter att hans Rapperswil åkt ur den högsta schweiziska ligan. Direkt ringde SHL-klubbarna - men det blir ingen återkomst till Sverige för Fransson. – Johan kommer inte spela i SHL de närmaste två åren, säger hans agent Joakim Persson till NSD.
Kallas klubb tar hjälp av Skellefteå AIK
Charlotte Kallas klubb Piteå Elit satsar stort på en ny förbättrad värdegrund. Inspiration har de hämtat från hockeyns värld. – Vi sneglar på Skellefteå. De har ju sin värdegrund som är jätte, jättetydlig, säger Piteå Elits ordförande Daniel Fåhraeus till NSD.
Ingela Andersson nobbar landslaget
Elisabeth Högberg nobbar skidskyttelandslaget efter att Wolfgang Pichler tar över. Nu följer talangen Ingela Andersson samma spår. – Det är bara inte rätt väg för mig, säger hon till NSD.
Kalla om avhoppen: 'Kommer kännas tomt'
Skidlandslaget har tappat tunga profiler som Johan Olsson och Daniel Richardsson. Charlotte Kalla berättar nu om saknaden som har uppstått efter avhoppen. – Det kommer kännas tomt, säger Kalla till NSD.
Snöskoter fick p-bot i Malmö
Snöskotern står sedan flera år avställd och parkerad i ett garage i Rantajärvi utanför Övertorneå i Norrbotten. Trots det kräver Transportstyrelsen skoterns ägare på 600 kronor för att ha felparkerat den - i snöfattiga Malmö, rapporterar NSD.
Ledin väntar på ett besked från Luleå
Per Ledin har ryktats bort från Luleå. Men 36-åringen själv ser ingen anledning att flytta – och hoppas på en förlängning med klubben i sitt hjärta. – Jag väntar på ett besked, ett ja eller ett nej, säger han till NSD.
Läs mer om Luleå och NSD.
Mastomäki lämnar Västerås – för SHL
Västerås supertalang Christopher Mastomäki lämnar klubben för spel i SHL. Enligt uppgifter till NSD är det Luleå som värvat den 18-åriga centern.
Kalla fortsätter med mentala coachen
Efter en riktigt bra säsong som kröntes med succn på VM i Falun fortsätter Charlotte Kalla att samarbeta med den mentala coachen Thomas Nilsson – som hyllar skidstjärnans mentala utveckling. – Hon har blivit mycket mer tydlig i sitt sätt att förhålla sig på träning och på tävling, säger Thomas Nilsson till NSD.
Läs mer om Charlotte Kalla, Falun och NSD.
Kalla fortsätter med mentala coachen
Charlotte Kalla stod för en succsäsong med VM i Falun som höjdpunkt. Nu väljer skidåkerskan att fortsätta samarbetet med den mentala coachen Thomas Nilsson - som hyllar 27-åringens mentala utveckling. – Hon har blivit mycket mer tydlig i sitt sätt att förhålla sig på träning och tävling, säger han till NSD.
Läs mer om Falun och NSD.
Abbott lämnar Luleå - skriver brev till fansen
Chris Abbott lämnar Luleå Hockey efter sex år – och med stil. Kanadensaren har skrivit ett öppet brev till Luleå-fansen som avskedsgåva. Det enda jag ångrar är att jag inte kunde hjälpa klubben till ett SM-guld, skriver Abbott i brevet enligt NSD.
Stålvant: Det värsta jag har varit med om
Som proffs i tjeckiska Brno utsattes den svenska basketstjärnan Martina Stålvant för flera kränkningar. Bland annat tvingades hon ta bystmått, fick order om att bära tajtare shorts och fick utstå nedsättande kommentarer från lagets fysioterapeut. – När jag knöt skorna sa han: Martina, behöver du en gynekolog? Då kan jag ställa upp. Och så skrattade alla gubbarna. Det är nog det värsta jag har varit med om, säger hon till NSD.
Läs mer om Brno, Martina Stålvant och NSD.
Mästarna på jakt efter Luleås Chris Abbott
Luleå, Köln eller Rögle för Chris Abbott nästa säsong? Svaret kan bli - värsta rivalen Skellefteå. Enligt NSD är de regerande mästarna intresserade av centern. –Inga kommentarer, säger Abbotts agent Harald Lone.
Läs mer om Harald Lone, Köln, Rögle och Skellefteå.
Kalla: Ska verkligen bli superspännande
Längtar du efter en riktigt slapp semester? Då ska du inte hänga med Charlotte Kalla. 27-åringen har tagit en vecka ledigt – för att resa till Kebnekaise och delta i ett skidalpint monsterlopp. – Det ska verkligen bli superspännande, säger Charlotte Kalla till NSD.
Läs mer om Charlotte Kalla, Kebnekaise och NSD.
Uppgifter: Klasen har nobbat Luleås förslag
Enligt NSD gör Luleå en storsatsning på att få hem Linus Klasen. Men uppgifterna dementeras av klubbens sportchef, Lars Osten Bergström. – Vi utgår från att han spelar i Lugano nästa säsong, säger Bergström.
Läs mer om Bergström, Lugano och Luleå.
Hellners revansch: Trodde han lurades
Marcus Hellner fick revansch för gårdagens femteplats i Dundret Runt. Under söndagen vann 29-åringen fristilsloppet efter att ha ryckt i från Daniel Richardsson tidigt. – Jag fick en liten lucka, men trodde han lurades lite när han inte hängde på, säger Hellner till NSD.