Nsd

Han tar tag i rumpan, – och nyper jättehårt

Sommaren 2015 blev Johanna Fällman förföljd och sexuellt trakasserad av en okänd man. I en intervju med NSD berättar hon nu om händelsen – och ilskan. – Det var så sjukt, jag blev inte det minsta rädd då. Jag blev bara förbannad, säger Fällman till tidningen.
Läs mer om Fällman, Johanna Fällman och NSD.

Mattsson tog silver i Indien

Sofia Mattssons brottningsäventyr i den indiska proffsligan slutade med ett lagsilver, skriver NSD.
Läs mer om Indien och NSD.
Wikegård skulle köra över mig med bilen
De är numera affärspartners och goda vänner. Men en gång i tiden var fotbollsdomaren Jonas Eriksson, känd från På Spåret, och hockeyexperten Niklas Wikegård svurna fiender. – Han sa till Peter Jihde: Ser jag Eriksson i Sigtuna ska jag köra över honom med bilen, säger Eriksson till NSD.
Luleå bekräftar sitt intresse för Bulan
Brynäs har satt en deadline för tränare Thomas Berglund att bestämma om han vill vara kvar i klubben. Samtidigt jagar Luleå sin gamla profil. - Vi har så klart hört oss för hur han ser på framtiden, medger klubbens vd Stefan Enbom för lokaltidningen NSD.
Läs mer om Bulan, Luleå, NSD och Stefan Enbom.

Ras i gruva i Kiruna – bil instängd

Ett ras har inträffat i LKAB:s gruva i Kiruna under morgonen, rapporterar NSD.
Läs mer om Kiruna och NSD.
Ras i gruva i Kiruna – bil instängd
Ett ras har inträffat i LKAB:s gruva i Kiruna under morgonen, rapporterar NSD.
Läs mer om Kiruna och NSD.
En till attack med kniv på asylboende
En person misstänks ha gett sig på flera personer på ett asylboende i Boden – bland annat med kniv. En person uppges ha knivskurits Nu har en misstänkt gärningsman gripits av polis, skriver NSD.
Läs mer om Boden och NSD.
Plan på väg till Luleå tvingades landa i Finland
Ett passagerarplan som skulle landa på Luleå Airport fick i stället flyga vidare till Uleåborg i Finland, då landningsbanan i Luleå var alltför hal för att genomföra en landning, skriver NSD.
Tre bilar i stor olycka – flera personer skadade
Flera personer har förts till sjukhus efter en stor trafikolycka i Gällivare, skriver NSD.Olyckan ska ha inträffat klockan 14.10 på en 90-sträcka och involverat tre personbilar.
Läs mer om Gällivare.
Sandström: Det är en grym stolthet
När Janne Sandström skrinnar ut på isen mot Skellefteå i kväll når han en tung milstolpe. Luleåbacken gör då sin 1000:e match i SHL, med slutspel inräknat. - Det är en grym stolthet att jag spelat största delen av de matcherna i den här föreningen, säger han till NSD.
Läs mer om NSD, SHL och Skellefteå.
Tågstopp utanför Gällivare – tre tåg fast i 25 minus
Tre tåg står stilla efter att ett elfel inträffat på tågsträckan mellan Gällivare och Nattavaara på lördagsmorgonen, rapporterar NSD. Det är 25 minusgrader ute men ingen elbrist på tågen.
Läs mer om Gällivare, NSD och Nattavaara.
Slängde ur sig såna ord - då fick jag nog
Hockeyspelaren Johanna Fällman blev kallad könsord av en manlig spelare. Då blev det slagsmål på isen. – Det bara brann till, säger hon till NSD.
Läs mer om NSD.
Kalla flygs till Sverige – efter premiärkollaps
RUKA. Charlotte Kalla slutade på 75:e plats i världscuppremiären. Nu flygs hon till Stockholm för läkarundersökning – och allt tyder på att hon står över nästa helgs tävlingar. – Det är något som är galet. Jag tror inte hon vill köra i Lillehammer, säger tränaren Magnus Ingesson till NSD.
Läs mer om Lillehammer, NSD, Stockholm och Sverige.
Villa brann ner – orsaken okänd
En villa i Jukkasjärvi brann ner under lördagseftermiddagen. Ingen var hemma när det började brinna, men en granne slog larm. – Det ska vara under kontroll. Vad jag vet så har de försökt få bort några fordon som fanns nära branden, säger räddningstjänstens befäl Peter Lindahl till NSD.
Läs mer om Jukkasjärvi, NSD och Peter Lindahl.
Henriksson missar världscupspremiären
Det blir ingen Sofia Henriksson i världscupspremiären i Kuusamo. Talangen har tvingats tacka nej på grund av samma förkylning som höll henne borta från Bruksvallarna. – Hon kommer att åka fort lite längre fram i vinter, var så säker, säger Henrikssons tränare Bengt Stattin till NSD.
Stig Salming blir ifrågasatt som same
Börje Salming och hans kusiner är med i sameröstlängden. Nu har hockeyprofilen Stig Salming, bror till Börje, fått sin ansökan avslagen. Ett besked som förbryllar. – Jag tycker att det är märkligt att jag på något vis ska behöva bevisa min bakgrund och släkthistoria, det har jag aldrig behövt göra förut, säger Stig Salming till NSD. Ladda ner SportExpressens populära app direkt här!
Läs mer om Börje, NSD och Stig Salming.
Man får fängelse för mord på sin flickvän
En man som åtalats misstänkt för att ha mördat sin flickvän i Kiruna döms av Gällivare tingsrätt till 14 års fängelse och utvisning, rapporterar bland annat NSD.
Läs mer om Gällivare, Kiruna och NSD.
Asplöven-spelare till sjukhus efter smäll
I samband med matchen mellan Asplöven och Sundsvall i division ett blev Jesper Ylivainio brutalt tacklad i huvudet. Ambulans fick tillkallas – och tränaren Urban Lathi ville att matchen skulle avbrytas. – Jag vill att matchen avbryts, säger Lahti på väg in i domarrummet till NSD.
Kalla om Trumps seger i amerikanska valet
Det är inte bara amerikanska idrottsstjärnor som reagerar på valet. En av de svenska profilerna som reagerar starkt är Charlotte Kalla. – Det var en tung morgon att vakna upp till, säger hon till NSD.se.
Läs mer om Charlotte Kalla.
SOS Alarm hittade inte till LKAB
När en anställd vid gruvbolaget LKAB i Kiruna blev svårt sjuk slog kollegan Åke Edholm larm. Men SOS Alarms operatör lyckades inte hitta adressen. Det slutade med att Åke själv fick köra den sjuke till akuten, rapporterar NSD.
Läs mer om Kiruna, NSD, Åke och Åke Edholm.
Man åtalas för mord på flickvän
Kvinnan ville inte längre gifta sig. Det blev hennes död. Pojkvännen misshandlade henne till döds och flydde från Sverige. Nu åtalas mannen för mordet, skriver NSD.
Läs mer om NSD och Sverige.
Flickvännen ville inte gifta sig – mördades
Kvinnan ville inte längre gifta sig. Det blev hennes död. Pojkvännen misshandlade henne till döds och flydde från Sverige. Nu åtalas mannen för mordet, skriver NSD.
Läs mer om NSD och Sverige.
Man åtalas för mord på flickvän i Kiruna
En 30-årig man har åtalats för mord efter att ha misshandlat sin jämnåriga flickvän till döds i Kiruna i juli, skriver NSD.
Läs mer om Kiruna och NSD.
Kilovis med dynamit hittat i brinnande hus
När räddningstjänsten kom fram till den brinnande villan i Arvidsjaurs kommun fick de veta att 19 kilo dynamit förvarades i huset. Nu har en man i 25-årsåldern, som arbetar som sprängare, åtalats för brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor, rapporterar NSD.
Läs mer om NSD.
Vapenman jagas – stort polispådrag
Det pågår ett stort polispådrag i centrala boden, rapporterar NSD.
Läs mer om NSD.