Nsd

Två sitter fast i befarad gruvbrand

Två personer sitter fast i en räddningskammare i Aitikgruvan utanför Gällivare på grund av en misstänkt brand, skriver NSD.
Läs mer om Aitikgruvan, Gällivare och NSD.

Svenska tvivlet efter Johaugs dopingprov

En av den svenska skidåkningens främsta förespråkare för en ren idrott ger sig nu in i diskussionerna kring Therese Johaug. Och före detta förbundskaptenen Joakim Abrahamsson vet inte riktigt vad han ska tro. – Det ska ju inte kunna ske, om det nu är som de säger – ett misstag, säger han till NSD. Ladda ner SportExpressens populära app direkt här!
Bakslaget: Ribom drabbad av körtelfeber
I vintras blev supertalangen Emma Ribom juniorvärldsmästare i längdåkning. Nu har 19-åringen fått ett tungt besked. – Första tanken var att säsongen var körd, säger Ribom till NSD. Ladda ner SportExpressens populära app direkt här!
Läs mer om Emma Ribom, NSD och Ribom.
Nerfryst sperma försvann i posten
Den frysta sperman från topphingsten Irco Mena som en stallägare i Boden beställt kom aldrig fram till rätt adress. Kvinnan har nu anmält Postnord, som skulle leverera försändelsen, till Allmänna reklamationsnämnden, skriver NSD.
Läs mer om Allmänna, Boden, Irco Mena, NSD och Postnord.

Supersperma försvann på posten

Den frysta sperman från topphingsten Irco Mena som en stallägare i Boden beställt kom aldrig fram till rätt adress. Kvinnan har nu anmält Postnord, som skulle leverera försändelsen, till Allmänna reklamationsnämnden, skriver NSD.
Läs mer om Allmänna, Boden, Irco Mena, NSD och Postnord.
Rökutveckling på Herculesplan
Ett Herkulesplan tvingades avbryta en övning och landa på flygplatsen i Kallax utanför Luleå vid lunchtid. Under en flygövning med finska försvaret fick planet problem med elen och enligt SOS Alarm ska rökutveckling ha uppstått i kabinen, skriver NSD.
Läs mer om Herculesplan, Kallax, Luleå och NSD.
Flygplan i övning fick landa efter röklarm
Ett Herkulesplan tvingades avbryta en stor flygövning med det finska försvaret och landa på Luleå flygplats, skriver NSD. Detta på grund av rökutveckling som ska ha uppstått i kabinen. –Våra brandmän avsökte utrymmet med värmekamera, men utan resultat, säger Louise Levin, informatör vid F21.
Läs mer om F21, Louise Levin, Luleå och NSD.
Flygplan i övning fick nödlanda efter larm
Ett Herkulesplan i en stor flygövning med det finska försvaret tvingades nödlanda i Luleå, skriver NSD. Enligt polisen ska rökutveckling ha uppstått i kabinen.
Läs mer om Luleå och NSD.
Nu inför kommunen könsneutrala toaletter
Nu ska män och kvinnor i Luleå samsas om toaletterna. Kommunen inför könsneutrala toaletter i alla sina verksamheter, så som skolor och fritidsanläggningar. –Det handlar mycket om normtänk där vi delar upp samhället utefter vilket kön vi har, säger Lenita Ericsson, ordförande i Stadsbyggnadsnämnden, till NSD.
Flotte hittad – två befaras ha drunknat
Två män befaras ha drunknat utanför Piteå. Det är två män i 40-årsåldern som befaras ha drunknat efter att delar av en flotte har hittats, skriver lokaltidningen NSD. – Vrakdelar av flotten har sett i älven, säger Ulf Svärdsudd vid räddningstjänsten i Piteå till till tidningen.
Läs mer om NSD, Piteå och Ulf Svärdsudd.
Man hittad död – fanns blod vid kroppen
Utredningen efter det misstänkta mordet på en man i 70-årsåldern i en villa i ett mindre samhälle utanför Boden koncentreras nu till dörrknackning i närområdet. Samtidigt bekräftar Börje Öhman, polisens presstalesperson vid regionledningscentralen i Umeå för NSD: – Det fanns blod runt kroppen på honom.
Läs mer om Boden, Börje Öhman, NSD och Umeå.
Konkurrens om var Sametinget ska ligga
Det råder hård konkurren som vem som ska få Sametingets parlamentsbyggnad på sin ort – och i dag samlas representanter från Arjeplog, Arvidsjaur, Jokkmokk, Kiruna, Lycksele, Malå och Östersunds kommuner för att presentera sina förslag för Sametingets ledamöter, skriver NSD.
Skandalscener – här får klacken (!) lämna
LULEÅ/STOCKHOLM. Derby mellan Luleå och Skellefteå. Då skämde bortafansen ut sig genom att tända en bengal på läktaren – vilket resulterade i att hela Skellefteåklacken tillfälligt fick lämna läktaren. Nu har personen som tände bengalen förts iväg av polis, skriver NSD.
Tillman åtalas för drograttfylla
Luleås guldtränare i basket, Jens Tillman, åtalas för ringa narkotikabrott och rattfylleri, uppger NSD.
Läs mer om NSD.
Jens Tillman åtalas – döms för drograttfylla
BASKET. Luleås guldtränare i basket, Jens Tillman, åtalas för ringa narkotikabrott och rattfylleri, uppger NSD.
Läs mer om NSD.
Stor polisinsats vid område i Boden
En stor polisinsats pågår just nu vid ingenjörbataljonens gamla område i Boden, skriver NSD.
Läs mer om Boden och NSD.
En i jaktbrottshärvan i Norrbotten på fri fot
En av de män som misstänks för inblandning i en stor jaktbrottshärva i Norrbotten har släppts på fri fot, rapporterar bland andra NSD.
Läs mer om NSD och Norrbotten.
Ägaren till den mystiska ringen hittad efter 15 år
Gåtan med den mystiska förlovningsringen som hittades i Sarek har fått sin lösning. Ägaren är 55-årige Bengt Nilsson från Bollnäs som tappade ringen under en fjälltur för drygt 15 år sedan. – Helt osannolikt, säger han till NSD.
Läs mer om Bengt Nilsson, NSD och Sarek.
Hämnd kan ligga bakom mord på 47-årig man
Ett hämndmotiv kan ligga bakom mordet på en 47-årig man utanför Boden. De misstänkta mördarna var båda med i en trafikolycka med dödlig utgång, bara två veckor innan mordet. Föraren var en bekant till den mördade mannen, uppger NSD. Han utreds för rattfylleri.
Läs mer om Boden och NSD.
Kvinna knivskuren av okänd man i park
En kvinna knivskars, helt oprovocerat, av en okänd man i stadsparken i Luleå tidigt på torsdagsmorgonen, rapporterar lokala medierna NSD och Norrbottens-Kuriren. Attacken ska ha kommit när kvinnan satt sig på en bänk för att lyssna på musik.
Läs mer om Luleå, NSD och Norrbottens-Kuriren.
Luleå klappade ihop – föll mot Saipa i CHL
Luleå klappade ihop mot Saipa. Efter Ilari Melarts hjärnsläpp i slutet kunde finländarna kvittera – och nu är riskerar det gamla mästarlaget att åka ur CHL. – Han har bett om ursäkt, säger Luleås tränare Stefan Skuggan Nilsson till NSD.
Läs mer om CHL, NSD, Saipa och Stefan Skuggan Nilsson.
Jaktprofil misstänks för tjuvjakt på björn
Samtliga män av de fem som i onsdags greps misstänkta för grovt jaktbrott är nu häktade. Bland de häktade finns en person som haft tillsynsuppdrag av björnjakt för länsstyrelsen i Norrbotten. NSD avslöjar nu också att en av de fem är en känd jaktprofil lokalt. –Vid fallande dom lär straffet hamna på minst två års fängelse, säger åklagare Christer B Jarlås.
Läs mer om Norrbotten.
Man förd till sjukhus – vådasköts under jakt
En man har förts till sjukhus efter en vådaskjutning i Arjeplog. Händelsen ska ha skett under en fågeljakt. – Han ska ha fått hagel i ansiktet, säger Maria Jakobsson, presstalesperson vid polisen, till NSD.
Läs mer om Arjeplog, Maria Jakobsson och NSD.
Hedman stängs av en match efter smällen
Anton Hedman delade ut en ful tackling i CHL mötet mot SaiPa – och fick matchstraff. Nu har beslutet kommit om följderna mot Hedman – som stängs av i en match. –Jag tycker inte det är nåt fel på den, sa Hedman om tacklingen efteråt till tidningen NSD.
Läs mer om CHL, Hedman, NSD och SaiPa.
Fler turistar i Norrbotten
Besöksnäringen i Norrbotten omsatte 6,1 miljarder kronor under 2015. Det är en ökning med 6 procent jämfört med året före, skriver NSD.
Läs mer om NSD och Norrbotten.