Nsd

Misshandel på asylboende

Polisen fick rycka ut till ett asylboende i Överkalix i Norrbotten under lördagskvällen sedan personal på boendet slagit larm, skriver nsd.se.
Läs mer om Norrbotten och Överkalix.

Allvarlig trafikolycka mellan bilar och lastbil

En allvarlig trafikolycka mellan två personbilar och en lastbil har inträffat utanför Arjeplog, skriver Piteå-Tidningen.Räddningstjänsten är på plats och just nu förbereds platsen för att en helikopter ska kunna landa där, skriver NSD.
Artist fast i snökaoset – då kom skoterhjälten
En utflyttad norrbottning fick axla rollen som hjälte när snökaoset slog till i Göteborg. När en operasångerska fastnade i snömodden i Torslanda så kom Thomas Tuvebäck, 51, till undsättning med sin snöskoter En händelse som NSD var först med att uppmärksamma. – Hon skrek och tjoade hela vägen, berättar han.
Läs mer om Göteborg, NSD och Torslanda.
Köldchocken – tåg stod stilla i timmar
Ett SJ-tåg stod stilla mitt på spåret i flera timmar på torsdagsmorgonen. Den 35-gradiga kylan tros ha förstört loket. – Det är oerhört kallt på tåget, säger en passagerare som pratat med NSD.
Läs mer om NSD.

Lösa hästar sprang rakt in i bil – en dog

Fyra lösa hästar sprang rakt mot en bil på länsväg 501 vid Blåsmark i Piteå. En häst dog i kollisionen, skriver nsd.se.
Läs mer om Blåsmark och Piteå.
Bandy-ilskan: Det är fruktansvärt oseriöst
På grund av kylan kräver Svenska bandyförbundet att Kalix hemmamatch mot Broberg flyttas till Broberg. Men Kalix får ingen ersättning för det - något som får tränaren Mats Rönnqvist att gå i taket. – Blir det så har jag tappat allt förtroende för den här sporten, säger Rönnqvist till NSD.
Läs mer om Broberg, Kalix, NSD, Rönnqvist och Svenska.
Uppgifter: Luleå vill ha LHC:s Daniel Rahimi
Daniel Rahimi sitter på utgående kontrakt i Linköping. Var han spelar nästa säsong är ännu oklart - men enligt uppgifter till NSD har Luleå visat intresse för backen. – Jag har inga kommentarer och tänker inte prata något om nästa säsong, säger Rahimi till tidningen.
Läs mer om Linköping, Luleå, NSD och Rahimi.
Eriksson akut sjuk på scen – avbröt showen
Ronny Eriksson klev plötsligt av scenen i Luleå mitt under sitt framträdande. Komikern fick föras akut till sjukhus med ambulans, skriver NSD. – Han åkte till Sunderbyn och han fick åka hem därifrån i natt, säger Jan Olov Enbom, managementansvarig på Satellite Live, till tidningen.
Gällivare ger Sverige ett eget Tour de ski
Gällivare får ett eget Tour de Ski. Enligt NSD kommer de arrangera en egen tour redan i april - och arrangören Stefan Nieminen hoppas på flera stora åkare. – Tanken är att skapa en riktigt rolig final. Bra tävlingar, fint väder, bra spår och lite mer avslappnat och kul, säger han till tidningen.
Läs mer om Ski, Stefan Nieminen, Sverige och Tour.
Stor industribyggnad helt förstörd i brand
En cirka 1000 kvadratmeter stor industribyggnad förstördes i en brand i Karesuando i Kiruna kommun natten till söndagen, skriver nsd.se.
Läs mer om Karesuando och Kiruna.
NBA-stjärnan Jonas Jerebko ska bli pappa
Den svenska NBA-stjärnan Jonas Jerebko ska bli pappa. Det avslöjar han för NSD. – Det är ett nytt steg som jag är redo att ta, säger han till tidningen.
Läs mer om NSD.
SD i Luleå kopierade kollegernas budget
I sitt budgetförslag vill Sverigedemokraterna i Luleå satsa på den skånska landsbygden. Och ta 51 miljoner från en verksamhet som inte finns. De har kopierat alltihop från sina partikollegor i Lund. – Det spelar ingen roll att ni kritiserar oss. Vi växer bara vi får uppmärksamhet, säger gruppledaren Oscar Rosengren, SD, enligt NSD.
Äldre evakueras efter större strömavbrott
Pajala kommun i Norrbotten har drabbats av ett större strömavbrott. Kommunen har evakuerat äldre personer har evakuerats från flera strömlösa byar, skriver NSD.
Läs mer om NSD och Norrbotten.
Magdalena Pajala missar Bruksvallarna
Magdalena Pajala missar den svenska premiären i Bruksvallarna. En skada i underarmarna gör att hon även missar världscuppremiären i Kuusamo. – Det är frustrerande, säger 27-åringen till NSD.
Läs mer om Bruksvallarna, Kuusamo och NSD.
Hellner nobbar landslagspremiären
Skidstjärnan Marcus Hellner nobbar landslagets säsongspremiär i Bruksvallarna och väljer i stället att tävla på hemmaplan i Gällivare, uppger nsd.se.
Läs mer om Bruksvallarna och Gällivare.
Marcus Hellner står över landslagspremiär
Marcus Hellner står över den svenska premiären i Bruksvallarna nästa helg. I stället väljer han att tävla på hemmaplan i Gällivare, uppger NSD. Till tävlingen kommer bland annat stjärnorna Alex Harvey och Lukas Bauer.
Hot mot asylboende: Vi kan göra vad vi vill med er
Boende på ett asylboende i Överkalix har dödshotats. Kom ihåg att det inte finns någon polis här. Vi kan göra vad vi vill med er., stod det på en lapp som satts upp på fönster rapporterar NSD.
Läs mer om NSD och Överkalix.
Två äldre saknas – stor sökinsats inledd
Polisen söker just nu med stora resurser efter två saknade personer i 60-årsåldern i trakterna kring Piteå i Norrbotten. –Det finns likheter men också stora olikheter så vi behandlar det som två separata ärenden, säger Catrin Hedqvist, vakthavande befäl vid Norrbottenspolisen till NSD.
Kungen tar ställning för vindkraftverk
Kung Carl Gustaf har uppenbarligen ett stort intresse för miljön. Nu tar han ställning i frågan om vindkraft. – Vindkraften är ett bra komplement till vår energiförsörjning, säger kungen enligt NSD.
Läs mer om NSD.
Raketskolan i Kiruna utrymd efter ett hot
Raketskolan i Kiruna ska ha fått utrymma på onsdagsmorgonen efter att skolan nåtts av ett hot. Enligt NSD ska hotet ha kommit via Facebook. – På en internationell facebooksida har någon skrivit att hen planerar ett tillbud mot nya Raketskolan. Vi tar det på allvar, säger skolans rektor Riitta Kotavuopio Olsson till NSD.
Dumper med en person i föll 15 meter
Ett arbetsfordon har störtat 15 meter på LKAB:s gruvområde i Kiruna.En person ska ha dragits med ner i den så kallade dumpern, uppger NSD.
Läs mer om Kiruna.En och NSD.
Ledin om återkomst i Luleå: Svårt att se
För ett par dagar sen öppnade Per Ledins agent för att profilen kan komma att återvända till SHL. Men någon comeback i Luleå blir det troligtvis inte. – Jag har jättesvårt att se att Luleå Hockey skulle ändra sig och vara intresserade av mig, säger Ledin till NSD.
Läs mer om Ledin, Luleå, Luleå Hockey, Luleå, NSD och SHL.
Per Ledin öppnar för en återkomst till SHL
I september lämnade Per Ledin SHL för spel i Österrike. Men på torsdag går hans korttidskontrakt ut - och nu öppnar han för en återkomst till SHL. – I dagsläget lutar det mest åt att han antingen stannar i Salzburg eller att det blir SHL, säger agenten Joakim Persson till NSD.
En saknas efter en brand i gruppboende
Det brinner i ett gruppboende i Boden. Halva byggnaden som inrymmer åtta lägenheter brinner och en person tros finnas kvar i huset, rapporterar lokala medier. En person har förts till sjukhus i ambulans, skriver nsd.se.
Läs mer om Boden.
Jäkligt frustrerad om jag ska vara ärlig
Charlotte Kalla laddar för att ta över som världens nya skiddrottning i vinter. Samtidigt har hennes tränare hamnat i problem. Magnus Ingesson är anställd av polisen – som nu stoppar hans tjänstledighet. – Jag sitter i en jäkligt trång situation, säger Ingesson till NSD.
Läs mer om Ingesson och NSD.