Nsd

SHL-klubben kan bryta stjärnans avtal

Luleå Hockey och Julius Junttila är på väg att gå skilda vägar.Enligt NSD överväger Luleå att bryta den finländske landslagsforwardens kontrakt.
Läs mer om Luleå.

Luleå på jakt efter NHL-meriterad center

Luleå Hockey är på jakt efter en center.Och enligt NSD:s uppgifter så ligger den NHL-meriterade centern Joey Hishon nära till hands.
Läs mer om Joey Hishon.
Man fastklämd i gruva – har förts till sjukhus
En olycka inträffade med en lastbil som transporterar berg i Malmbergets gruva utanför Gällivare. Olyckan skedde på 500 meters djup. Enligt NSD är den skadade en man som nu är förd till sjukhus, skriver NSD.
Läs mer om Gällivare och NSD.
Spelare polisanmäld - drog kniv på träning
En enorm skandal skakar en klubb i norra Sverige.Under en träning ska en spelare ha dragit kniv mot en annan.Spelaren är nu polisanmäld enligt NSD.
Läs mer om NSD och Sverige.Under.

Fängelse för att ha sexofredat pojkar

En man i 45-årsåldern i Kiruna har dömts till tre månaders fängelse för flera sexuella ofredanden, skriver NSD.
Läs mer om Kiruna och NSD.
Man döms för att ha vållat sin sambos död
En kvinna avled i början av mars efter att hennes sambo slagit henne. Nu har mannen dömts till två års fängelse för grovt vållande till annans död av Luleå tingsrätt, skriver NSD.
Läs mer om Luleå och NSD.
Sofia Henriksson bryter med tränaren
Längdskidåkaren Sofia Henriksson hade en riktigt tung säsong. Därför bryter hon nu med sin tränare Bengt Stattin. – Det kan vara bra att få höra en annan röst, säger hon till NSD.
Läs mer om Bengt Stattin och NSD.
Göran Persson klar för LKAB – detta tjänar han
Under torsdagen valdes Göran Persson in som ny ordförande i gruvjätten LKAB.– Största utmaningen blir att utveckla en gruvproduktion som är koldioxidfri, säger förre statsministern, till NSD.Arvodet för att leda styrelsen: 615 000 per år.
Läs mer om Göran Persson.
Tomas Johansson om dotterns död
Brottningslegendaren Tomas Johansson bär på en livssorg.Dottern Mia gick bort endast 26 år gammal efter att ha genomgått en bypassoperation.– Jag försökte avråda henne, säger Johansson till NSD.
Läs mer om Johansson och NSD.
Johansson om sorgen efter dottern Mias död
Brottningslegendaren Tomas Johansson bär på en livssorg. Dottern Mia gick bort endast 26 år gammal efter att ha genomgått en bypassoperation. – Jag försökte avråda henne, säger Johansson till NSD.
Läs mer om Johansson och NSD.
Kvinna i Boden avled efter grov misshandel
Mannen slog till sin sambo så att hon föll till golvet. Hon avled sedan av skadorna. Nu åtalas mannen för grov misshandel och vållande till annans död, skriver NSD.
Läs mer om Boden och NSD.
Luleå-värvningens hjälteinsats under terrorn
Tre Kronor-meriterade Patrick Cehlin väntade på att bli presenterad av Luleå när terrordådet på Drottninggatan inträffade.Då ställde hockeyprofilen upp och hjälpte till under den värsta transportkrisen i Stockholm.– Jag kunde köra lite taxi eftersom det inte gick några kommunikationer. Jag skjutsade hem lite folk, säger Cehlin till NSD.
Brand vid ishotellet i Jukkasjärvi
En brand har uppstått vid ishotellet i Jukkasjärvi, skriver NSD. Larmet kom vid kvart över fyra i morse och enligt uppgift är det en fristående förrådsbyggnad som står i lågor.
Läs mer om Jukkasjärvi och NSD.
Sondell uppges klar för SHL-återkomst
Luleå Hockey har gjort klart med en stjärnvärvning.Den poängstarke backen Daniel Sondell är enligt uppgifter till NSD.se klar för klubben.Sondell kommer att presenteras när backstjärnans nuvarande klubb Red Bull Salzburg spelat klart i det österrikiska slutspelet.
Finns intresse från andra SHL-klubbar
Sedan tidigare står det klart att Bill Sweatt och Craig Schira lämnar Luleå Hockey. Men sista ordet i SHL verkar inte vara sagt. – Båda har fått erbjudanden från SHL-klubbar, säger spelarnas agent Rick Valette till NSD.
Grävmaskin körde på sprängladdning
En sprängolycka har inträffat vid LKAB:s dagbrott i Leveäniemi utanför Kiruna, skriver NSD. Det var en kvarglömd sprängladdning som detonerade under en grävmaskin. Ingen person skadades.
Läs mer om Kiruna, Leveäniemi och NSD.
Christian Jaros ser nu ut att lämna Luleå
Han skrev nyligen på ett nytt kontrakt med Luleå. Men Christian Jaros verkar vara förlorad för SHL-klubben. – Vi är övertygade om att han kommer att spela i Nordamerika nästa säsong, säger Ottawa Senators assisterande GM Randy Lee till NSD.
Läs mer om Luleå, NSD och Nordamerika.
Flygplan i Luleå utrymt efter bombhot
Ett flygplan har utrymts efter bombhot på flygplatsen i Luleå, uppger NSD.
Läs mer om Luleå och NSD.
Fredrik Glader: Det är rent ut sagt för jävligt
Tre Kronor får bonuspengar om de fixar medalj i hockey-VM. Det får inte Damkronorna, som just nu laddar för sitt mästerskap i Tyskland. – Jag tycker att det är rent ut sagt för jävligt. Är det några som behöver bonusar är det damerna, säger Luleå-tränaren Fredrik Glader till NSD.
Dräktiga renar sköts av tjuvjägare
Minst två dräktiga renvajor har skjutits och fraktats bort med skoter i Sundomskogen i Luleå kommun. Gällivare skogssameby har vinterbetesmarker i området, och ett 20-tal renar togs dit förra veckan. Nu saknas minst två, rapporterar NSD.
Läs mer om Luleå, NSD och Sundomskogen.
Uppgift: Skellefteå jagar Ilari Melart
Ilari Melarts kontrakt med Luleå Hockey går ut.Enligt NSD jagas backjätten nu bland annat av rivalen Skellefteå AIK.– Jag får titta de närmaste veckorna vad som kommer. Det är svårt att säga innan man har något svart på vitt framför sig, säger Melart till tidningen.
Man skadad av sprängladdning
En man i Luleå har skadats av en spränladdning, enligt polisen, skriver NSD. Mannen var skadad och sprang på Bodenvägen i höjd med Sunderby sjukhus. Polisen fick larmet vid 18-tiden. Polisen har spärrat av ett område runt mannens bil eftersom man inte vet i fall det finns mer sprängmedel.
Läs mer om Bodenvägen, Luleå, NSD och Sunderby.
HV slog ut storsatsande Luleå - klart för final
HV 71 är klart för SM-final i SDHL efter att ha slagit ut det regerande mästarlaget Luleå med två raka segrar i semifinalen. HV 71 vann en riktigt dramatisk match och gick sensationellt vidare till final. –Jag känner bara en stor besvikelse att vi inte kunde vara bäst när det gällde, säger Luleås Emma Nordin till nsd.se.
Läs mer om Luleå och SM-final.
Tittarnas kritik mot TV4:s nya storserie
Nu får TV4:s nya serie Rebecka Martinsson kritik - för skådespelerskan Ida Engvolls bristande uttal på norrländska. Borde man inte kunna uttala namnet på byn där man kommer ifrån?!, skriver en användare på Facebook, rapporterar NSD.
Läs mer om Facebook, NSD och Rebecka Martinsson.
Man misstänks för ny dödsmisshandel
I helgen misshandlades en kvinna i 55-årsåldern till döds i samband med en fest i en villa i Boden. Nu har en man i 60-årsåldern häktats – misstänkt för vållande till annans död. Mannen är sen tidigare dömd till fängelse för att ha misshandlat sin granne till döds. Nu hävdar han att han inte minns vad som hänt, enligt NSD.
Läs mer om Boden och NSD.