Nwt

Sköts med luftgevär i handen – utreds som grov misshandel

En ung man ska ha skjutits i handen med ett luftgevär, skriver NWT. Sent i går greps den misstänkte skytten, en man i 20-årsåldern, i Munkfors.
Läs mer om NWT.

Så ska polisen stoppa raggarkaoset

Vid varje påsk invaderar svenska raggare Kongsvingers fästning i Norge. Med kaos i trafiken som följd. Men nu...– Vi måste återställa ordningen, säger Arvikas polischef Christer Lööf till NWT.
Läs mer om Christer Lööf, NWT och Norge.
Uppgift: Han lämnar Leksand för Färjestad
Färjestad kan vara på väg att förstärka sin tränarstab med en Leksandsprodukt. Enligt NWT är Gereon Dahlgren aktuell för att bli assisterande tränare i klubben. – Vi tittar över tränarlösningen. Den är prio ett och måste bli klar så snabbt som möjligt för allas skull, säger Färjestads sportchef Peter Jakobsson till tidningen.
Smugglarligans skörd: Tre miljoner liter sprit
En gigantisk västsvensk smugglingshärva har avslöjats.24 personer har åtalats och ställs inför rätta i Göteborgs tingsrätt misstänkta för att ha smugglat in sprit och öl inköpt i Tyskland för nästan 61 miljoner kronor.Mängderna är svindlande – över 3 miljoner liter alkohol.– Det är det största mål jag haft, säger åklagaren Bengt Kulin, till NWT.se.
Läs mer om Bengt Kulin och Tyskland.

Västsvenska smugglarligans skörd: Tre miljoner liter sprit

En gigantisk västsvensk smugglingshärva har avslöjats.24 personer har åtalats och ställs inför rätta i Göteborgs tingsrätt misstänkta för att ha smugglat in sprit och öl inköpt i Tyskland för nästan 61 miljoner kronor.Mängderna är svindlande – över 3 miljoner liter alkohol.– Det är det största mål jag haft, säger åklagaren Bengt Kulin, till NWT.se.
Läs mer om Bengt Kulin och Tyskland.
Magnus Nygrens nya möte med rasistoffret
Magnus Nygren fällde en rasistisk kommentar under ett krogbråk. Nu har han träffat mannen på Färjestads kansli och bett om ursäkt öga mot öga. – Skillnaden nu var att vi såg varandra i ögonen, säger Nygren till NWT.
Läs mer om NWT och Nygren.
Färjestad sparkar Thomas Rundqvist
Leif Carlsson blev inte den siste som fick lämna Färjestad efter säsongen.Nu har klubblegendaren Thomas Rundqvist sparkats från posten som ungdomsansvarig. – Det stämmer, men vi har inte kommunicerat det än, säger Färjestads klubbdirektör Stefan Larsson till NWT. LÄS OCKSÅ: FBK-profilen utreds av Tre Kronor
JUST NU: Flerfamiljshus brinner – boende ska vara kvar i huset
Ett flerfamiljshus ska ha börjat brinna i Eda kommun i Värmland.Enligt initiala uppgifter ska det brinna på andra våningen i huset.– Vad jag har förstått ska det befinna sig folk kvar i huset, säger Alf Thörnqvist, på räddningstjänsten i Arvika, till NWT.
Nu berättar Sven-Eriks son Oscar om sorgen
Musiklegendaren Sven-Erik Magnusson gick bort natten till onsdagen. Nu berättar sonen Oscar Magnusson om sorgen – och de många kondoleanser som strömmat in till familjen efter Magnussons bortgång. – Vi finner en styrka i att kunna dela sorgen med så många människor, säger Oscar Magnusson till NWT.
Läs mer om NWT, Oscar och Oscar Magnusson.
Brand rasade i villa – huset totalt nedbrunnet
En villa utanför Karlstad brann under natten ned till grunden.Räddningstjänsten var chanslösa mot branden – och kunde inte rädda huset.– Det upptäcktes inte förrän det var en som åkte förbi på vägen. Då var det redan för sent, säger Mattias Arvidsson, räddningsledare, till tidningen NWT.se.
Läs mer om Karlstad.
Sven-Erik Magnusson är död
Sven-Erik Magnusson, Sven-Ingvars sångare, är död säger hans son till NWT. Magnusson blev 74 år.
Läs mer om NWT.
Artisten Sven-Erik Magnusson har avlidit
Sven-Erik Magnusson är död. Den folkkäre artisten har avlidit efter en längre tids sjukdom. Det skriver nwt.se.
Sven-Erik Magnusson är död
Sven-Erik Magnusson, Sven Ingvars sångare, är död säger hans son till NWT.
Läs mer om NWT.
Man svårt skadad efter olycka i Karlskoga
En man är allvarligt skadad efter en trafikolycka i Karlskoga. Han befann sig i en bil tillsammans med en annan vuxen och två barn när deras bil krockade på fredagsmorgonen. Övriga tre kunde själva ta sig ur bilen, medan mannen fick klippas loss av räddningstjänsten, rapporterar NWT.se.
Läs mer om Karlskoga.
Supportrar stängs av efter hånen mot Liv
För ett par veckor sedan skämde ett gäng Färjestadssupportrar ut sig själva då de hånade HV 71:s evige målvaktshjälte, Stefan Liv.Nu stängs de av från all ishockey i Löfbergs Arena - och övriga SHL-klubbars arenor.– De kommer inte att få se hockey live på länge, säger Färjestads vd, Stefan Larsson till NWT.
Lasse Anrell: Därför offrade Norge Johaug
Therese Johaug offrades av det norska skidförbundet. Det menar Lasse Anrell, som profilerat sig som en av de mest högljudda rösterna i debatten kring norskan. Therese Johaug är en klassisk norsk tragedi, skriver Anrell i en krönika på NWT.
Läs mer om Anrell, Lasse Anrell, NWT och Norge Johaug.
Värmlands Folkblad kan bli utan sportredaktion
Sportredaktionen på Värmlands Folkblad (VF) kan vara på väg att läggas ned. Förhandlingar om bantning av verksamheten på sexdagarstidningen inleddes på torsdagen. Lokalkonkurrenten Nya Wermlandstidningen (NWT) köpte upp VF så sent som i januari.
JUST NU: Lägenhetsbrand – rökdykare letar skadade
Räddningstjänsten i Karlstad har larmats till en lägenhet i Kil på en misstänkt lägenhetsbrand, enligt NWT.– Styrkan på plats meddelar att det kommer svart rök ut från lägenheten, säger Nils Weslien, räddningschef i beredskap på rädnningstjänsten i Karlstad, till tidningen.Rökdykare ska befinna sig i lägenheten för att kontrollera om någon är kvar i lägenheten.
Läs mer om Karlstad, Kil och NWT.
Internatelev anmäld – spelade in film i dusch
En elev på internatskolan Lundsberg misstänks ha spelat in två andra elever under en intim situation – och sedan spridit filmen. – På filmen kan man höra de två målsägandena i en intim situation, säger åklagare Linda Karlsson, som leder förundersökningen till NWT. Samtliga tre inblandade är elever på skolan, men inga disciplinära åtgärder har vidtagits från Lundsbergs sida.
Läs mer om Linda Karlsson, Lundsberg och NWT.
Lundsbergselev misstänks ha spridit kränkande film
En manlig elev på Lundsbergs privatskola i Värmland misstänks ha spelat in två andra elever och spridit vidare inspelningen, rapporterar Nya Wärmlands-Tidningen.– På filmen kan man höra de två målsägandena i en intim situation, säger åklagare Linda Karlsson till NWT.
Lundsbergselev misstänks ha spelat in kränkande film
En manlig elev på Lundsbergs skola i Storfors misstänks ha spelat in två andra elever och spridit vidare inspelningen, rapporterar Nya Wärmlands-Tidningen.– På filmen kan man höra de två målsägandena i en intim situation, säger åklagare Linda Karlsson till NWT.
Man förgrep sig på två femåringar
En säsongsanställd på en värmländsk semesteranläggning har åtalats för bland annat grovt sexuellt övergrepp mot barn, skriver NWT.Mannen har själv erkänt att han genomfört sexuella handlingar på två barn som han lurat med sig från ett lekrum.
Lastbil och personbil i krock på E18
En olycka har inträffat mellan en lastbil och en personbil på E18 mellan Karlskoga och Örebro på tisdagsmorgonen, skriver NWT.se Vägen är avstängd för trafik.
Läs mer om E18, Karlskoga och Örebro.
Skrällen: NWT köper Värmlands Folkblad
NWT-koncernen köper Värmlands Folkblad. Affären blev klar i dag, enligt ett pressmeddelande från NWT.
Läs mer om NWT.
Klassiska S-morgontidningen köps av blå konkurrent
Nya Wemlandstidningen, NWT, köper den socialdemokratiska konkurrenten Värmlands folkblad.Det meddelar båda tidningarna under måndagen.Karlstad var fram till affären den sista orten i landet som hade två konkurrerande morgontidningar med olika ägare.
Läs mer om NWT.