Nwt

Vi vill höra klarspråk från förskollärarna

Insändare: Svar till Iréne Hoseason (NWT 14/3 2018) Ja, det är verkligen hög tid att svenska förskollärare befrias från den munkavle ni pådyvlats och att denna istället ersätts av upplysningsplikt.
Läs mer om Irne Hoseason.

Man misstänks för mordbrand i Hagfors – söks av polis

En man är anhållen misstänkt för mord och grov mordbrand i Hagfors, rapporterar NWT.Han är anhållen i sin frånvaro.– Vi söker honom nu, säger åklagaren Ludmila Pronko till tidningen.
Läs mer om Ludmila Pronko.
Bil voltade och hamnade på taket – två till sjukhus
En personbil voltade på Älvdalsvägen i Forshaga kommun. Två personer har förts till sjukhus efter olyckan, skriver NWT.
Läs mer om Forshaga, NWT och Älvdalsvägen.
Det här är det värsta jag någonsin har gjort
Libor Hudacek stod för säsongens värsta överfall i SHL när han högg ner Ludvig Elvenes.Ett dygn efter attacken är slovaken ångerfull - och vill be om ursäkt.– Det här är det värsta jag gjort under karriären, säger Hudacek till NWT.
Läs mer om Hudacek, Ludvig Elvenes.Ett, NWT och SHL.

Två killar misstänks för gurkmisshandel

Två unga killar misstänks för att ha slagit en lärare på en skola i Karlstad i huvudet med en gurka, skriver NWT.Företeelsen kallas ortens batong och går ut på på att slå en gurka i huvudet på en person för att sedan filma händelsen.
Läs mer om Karlstad.
Två misstänkta för gurkmisshandel
Två pojkar, "över 15 men under 18 år" misstänks för att ha slagit en lärare på en skola i Karlstad i huvudet med en gurka, skriver NWT.
Läs mer om Karlstad och NWT.
Två misstänkta för gurkmisshandel
Två pojkar, över 15 men under 18 år misstänks för att ha slagit en lärare på en skola i Karlstad i huvudet med en gurka, skriver NWT.
Läs mer om Karlstad och NWT.
Säger upp sig – efter bojkotten
Carl-Johan Jepson nobbar hemmabanan Färjestad efter en domarkonflikt.Nu säger domaren i fråga upp sig, det skriver NWT.– Väldigt olyckligt, jag hoppades att vi skulle lösa det här, säger Färjestads sportchef Johan Amsköld till tidningen.
Läs mer om Färjestad, Johan Amsköld och NWT.
Carl-Johan Jepsons ilska: Ett respektlöst beteende
Det blir inga tävlingar i Karlstad den närmaste tiden för Carl-Johan Jepson.Kusken bojkottar Färjestad efter en konflikt med en av domarna. – Personen är väl medveten om att det är den som har gjort felaktiga domslut, säger han till nwt.
Här räddas älgen från en säker död
En älg hade gått genom isen i Munkfors i Värmland och kunde inte komma upp. Då fick räddningstjänsten rycka ut, skriver Nya Wermlands-Tidningen.Efter några timmar lyckades räddningstjänsten få upp den utmattade älgen på land.– Han var väl nedkyld men får nog upp värmen så fort han får röra sig, säger Jan Thor, operativt ansvarig på räddningstjänsten i Karlstad, skriver NWT.
Brand i villa – medvetslös person till sjukhus
En person har förts till sjukhus efter en brand i en villa i Storfors, Värmland.– Det var en person i villan som inte var vid medvetande när styrkan tog sig in i huset, säger Jörgen Kjellberg, insatsledare på Bergslagens räddningstjänst, till NWT.
Läs mer om Jörgen Kjellberg, NWT och Värmland.
Man knivskuren – förd till sjukhus
En man har blivit grovt misshandlad i Karlstad under den sena onsdagskvällen– En person har förts till sjukhus med någon skada från något vasst föremål, säger Jan-Åke Sjöström, vakthavande befäl vid polisen i Värmland.Enligt NWT har offret knivskurits i baken.
JUST NU: Två skadade – varning för svår halka
Två personer har förts till sjukhus i samband med en olycka i Värmländska Filipstad.Två bilar kolliderade.Samtidigt varnar SMHI för plötslig ishalka i området.–Det är verkligen läge att varna alla trafikanter för halkan, säger Peter Karlsson vid räddningstjänsten till NWT.
Trafikkaos på E18 – helt avstängd vid Karlstad
Trafiken är helt avstängd på E18 utanför Karlstad. Detta efter att två trafikolyckor har inträffat, skriver NWT.
Läs mer om E18, Karlstad och NWT.
JUST NU: Trafikkaos – ambulans påkörd
Två trafikolyckor har inträffat på E18 utanför Karlstad, skriver NWT.När ambulansen var på väg till den första olyckan blev den påkörd av en bil.Skadeläget vid båda olyckorna är oklart.
Läs mer om E18 och Karlstad.
Butikspersonal stängde in småflickor – polisutreds
De nioåriga flickorna misstänktes för snatteri i en Coop-butik.Då stängdes de in i ett rum i 40 minuter och förvägrades att ringa hem till sina föräldrar, enligt en av flickornas mamma.Nu har butikspersonalen polisanmälts, skriver NWT.
Läs mer om Coop-butik.Då och NWT.
Brand i skola – släckningsarbete pågår
En skola i Charlottenberg, Värmland, har börjat brinna, skriver NWT.Branden ska ha startat i slöjdsalen.– Just nu håller vi på att släcka mellan innertaket och yttertaket på skolbyggnaden, säger Lars-Erik Karlsson, räddningschef i beredskap, till tidningen.
Brand i villa
Larmet kom 18.53 och enligt SOS Alarm handlar det om en fullt utvecklad brand i Fagerås, skriver NWT. Räddningstjänst är på plats.
Läs mer om NWT.
Brand rasar i villan – en person befaras vara kvar i bostaden
En brand rasar på söndagsmorgonen i en villa i Kristinehamn.Räddningstjänsten skriver på sin hemsida att inringaren inte kunnat ta sig ut ur bostaden och att man sedan tappat kontakten med denne.– Villan är övertänd och det finns uppgifter som gör att vi befarar att det finns minst en person kvar i villan, säger polisens vakthavande befäl Dan Sööder till NWT.
Två män häktade för Hells Angels-mordet
Två män med kopplingar till Hells Angels har häktats misstänkta för mordet vid en Hells Angels lokal i Karlstad, skriver NWT.Enligt åklagaren handlar det om ett planerat mord.Två medlemmar i mc-klubben var på plats vid häktningsförhandlingen.
Läs mer om Karlstad.
Uppgifter: Genomförde byggarbete – mördades
Hells Angels-medlemmen som misstänks ha mördats vid mc-klubbens näste i Karlstad var i lokalen för att utföra byggarbete, enligt NWT.Två och ett halvt dygn har gått sedan det brutala dådet – men fortfarande har polisen inte delgivit någon misstanke.– Det har hållits en väldig massa förhör, säger Mathias Falknäs på Värmlandspolisen.
Läs mer om Karlstad och Värmlandspolisen.
Misstänkt mord i Karlstad
En större polisinsats pågår i Karlstad. Enligt uppgifter till NWT är det ett mord som har begåtts i närheten av en lokal som tillhör ett kriminellt gäng.
Läs mer om Karlstad och NWT.
Stor polisinsats vid Hells Angels lokaler
Polisen genomför en större insats på Sjöstad i Karlstad där Hells Angels tidigare haft sina lokaler, rapporterar NWT.Enligt tidningen är flera polispatruller på plats på onsdagsmorgonen.
Läs mer om Karlstad och Sjöstad.
Melwins förvåning: Chockade mig själv
Stefan Holm kunde knappt tro sina ögon efter sonen Melwins superhopp. Det kunde inte 13-åringen heller. – Det var sjukt... jag chockade mig själv, säger han till NWT.
Läs mer om NWT.
Melwin Holm, 13, med nytt rekord
Melwin Lycke-Holm når nya höjder.Under Värmlandsmästerskapen slog den blott 13 år gamla höjdhopparen till igen – och klarade 1,97.–Jag är förvånad att han hoppade så högt, säger hans tränare och pappa Stefan Holm till NWT.
Läs mer om NWT och Stefan Holm.