Nwt

Man häktad för mord på kvinna – greps i Tyskland

En ung man har häktats, misstänkt för mordet på en kvinna i Karlstad i juni.Han greps i Tyskland, men har nu utlämnats till Sverige.Det skriver NWT.
Läs mer om Karlstad, NWT, Sverige.Det och Tyskland.

Kommunalrådet fångade den vita älgen på film - har bilvit en världsnyhet

Det var en dröm.I fredags gick den i uppfyllelse.Då lyckades kommunalrådet Hans Nilsson, 57, i Eda fånga den vita älgtjuren – på film.– Jag har varit på safari i Afrika tidigare men det här bevisar att man inte behöver resa så långt för att få syn på något exotiskt i naturen, säger han till NWT.Nu sprids bilderna på den vita älgen över världen – bland annat har den plockats upp av BBC.
Läs mer om Afrika, BBC och Eda.
Kommunalrådet fångade den vita älgen på film - har bilvit en världsnyhet
Det var en dröm.I fredags gick den i uppfyllelse.Då lyckades kommunalrådet Hans Nilsson, 57, i Eda fånga den vita älgtjuren – på film.– Jag har varit på safari i Afrika tidigare men det här bevisar att man inte behöver resa så långt för att få syn på något exotiskt i naturen, säger han till NWT.Nu sprids bilderna på den vita älgen över världen – bland annat har den plockats upp av BBC.
Läs mer om Afrika, BBC och Eda.
Bil körde ner i diket och välte – ambulanshelikopter på plats
En singelolycka har inträffat i Arvika kommun.– En ambulanshelikopter har anlänt, säger Torbjörn Roos, vakthavande befäl i region BergslagenEnligt NWT ska bilen ha hamnat i diket och vält – vägen uppges vara avstängd.
Läs mer om Arvika och BergslagenEnligt NWT.

Sparkades plötsligt – bryter nu tystnaden

Leif Carlsson fick sparken av FBK efter fiaskot i SHL-slutspelet.Nu har 52-åringen brutit tystnaden om avskedet.– Självklart blev jag förvånad och besviken av beskedet när Stefan Larsson (FBK:s vd) ringde, säger Carlsson till NWT.
Läs mer om Carlsson, FBK, NWT och Stefan Larsson.
Snart kan bilister som spelar hög musik bötfällas
Polisen har fått ett genombrott i kampen mot bilister som spelar för hög musik.Lokalpolisen i Arvika har hittat ett sätt att i framtiden eventuellt kunna straffa bilisterna med böter.– Vi hävdar att musiken påverkar förarens möjlighet att köra säkert, säger Christer Lööf, lokalpolischef i Arvika, till NWT.
Läs mer om Arvika, Christer Lööf och NWT.
Misstänkt mördare gripen – i Tyskland
En man i 20-årsåldern som är misstänkt för ett mord i Karlstad har gripits, enligt NWT. Mannen greps i Tyskland efter att ha försökt tjuvåka på ett tåg.– Han blev kontrollerad eftersom han inte hade gjort rätt för sig. Polis kontaktades då, säger Anders Forsman, förundersökningsledare vid Värmlandspolisens avdelning för grova brott, till NWT.
Läs mer om Karlstad, NWT och Tyskland.
Tre Kronor–ikonen Nils Nilsson är död
Hockeylegendaren Nils Dubbel-Nisse Nilsson är död, rapporterar NWT.Nilsson gjorde det ikoniska det glider in-målet i VM-finalen mot Kanada 1962.Han avled på sjukhus natten mot midsommardagen efter en kortare tids sjukdom.Nils Nilsson blev 81 år gammal.
Läs mer om Kanada och VM-finalen.
Poliser attackerade vid rutinkontroll
En polispatrull i Hagfors blev på torsdagskvällen attackerad av en man i samband med en fordonskontroll, skriver NWT.
Läs mer om NWT.
Barn hade änglavakt när bil började rulla
Två små barn och deras pappa hade änglavakt i Torsby på söndagseftermiddagen efter att deras bil började rulla, skriver NWT.
Läs mer om NWT och Torsby.
Flera personer gripna och skadade efter bråk
Ett bråk mellan flera personer har ägt rum i Arvika under lördagskvällen, skriver NWT.Enligt tidningen ska flera personer ha gripits i samband med händelsen. Flera personer ska också ha skadats.
Läs mer om Arvika.
Två män räddade hund ur varm bil – polisanmäldes
Två personer krossade under lördagen rutan till en varm bil – för att få ut en hund som såg ut att lida, rapporterar NWT.se.De polisanmälde hundägaren för djurplågeri. Ägaren svarade med att polisanmäla dem för skadegörelse på bilen.
Stort räddningspådrag – kvinna föll i vattnet
Räddningstjänsten larmades till Sättersholmarna utanför Hammarö i Värmland strax efter midnatt.Flera ambulanser, sjöräddningen och ambulanshelikopter deltog i sökandet efter en person som ska ha hamnat i vattnet.– En kvinna är uppe ur vattnet och de gör livräddande åtgärder på henne, säger Per Vikman, vakthavande befäl vid Örebropolisen till NWT.
Mopedbil brann upp – smälte fast i vägbanan
En mopedbil smälte på fredagen så pass mycket vid en brand att den fastnade i asfalten.Den började brinna under färd – och blev totalförstörd, rapporterar NWT.se– Den är vid dikeskanten men det är ju både plast och metall som sitter fast i vägen. Man får nog använda en hjullastare för att skrapa loss, säger Peter Persson, till Nya Wermlands-Tidningen.
JUST NU: Kvinna död – en gripen för mord
I söndags kväll blev en kvinna svårt misshandlad med ett tillhygge på en ort utanför värmländska Sunne.Hon fördes till sjukhus i ambulanshelikopter med svåra skallskador.Kvinnan har nu avlidit och en man kommer begäras häktad för mord, skriver NWT.
Läs mer om NWT och Sunne.Hon.
Bil körde in i mitträcke och ner i dike – kvinna till sjukhus
En kvinna har förts till sjukhus efter en trafikolycka på en riksväg utanför Arvika.– Det är en singelolycka. En tjej har kört in i mitträcket och sedan ner i diket, säger Alf Törnkvist på Arvikas räddningstjänst.Enligt NWT ska vägen vara helt avstängd i samband med räddningsarbetet.
Läs mer om Alf Törnkvist och Arvika.
Vild biljakt efter misstänkt rattfyllo – polis skadad
Värmlandspolisen fick stopp på en misstänkt rattfyllerist i Karlstad.När trafikpolisen öppnade dörren till bilen körde föraren i väg – och polisen föll till marken och skadade sig, skriver NWT.Efter en vild biljakt, där föraren ska ha prejats av vägen, kunde polisen få stopp på föraren som nu misstänks för en rad brott.
Läs mer om Karlstad.När.
Kvinna utsatt för mordförsök – allvarligt skadad
En kvinna har utsatts för ett mordförsök norr om Sunne, skriver NWT.Hon ska vara mycket allvarligt skadad och ha förts till sjukhus i ambulanshelikopter.En man har gripits misstänkt för mordförsök.
Läs mer om Sunne.
Kvinna söks med helikopter – försvann vid camping
Värmlandspolisen söker på lördagen med helikopter efter en kvinna i 30-årsåldern.Hon ska senast ha setts vid en camping i Årjäng vid 22-tiden på fredagskvällen, rapporterar NWT.
Läs mer om NWT och Årjäng.
Färjestad jagar HV:s guldhjälte
Ted Brithn var en av hjältarna när HV 71 tog SM-guld.Nu jagas han av SHL-rivalen Färjestad.– Jag har en dialog med Peter Jakobsson i Färjestad om honom, säger Brithns agent Gunnar Svensson till NWT.
Jag börjar fundera på en tränar-comeback
Niklas Wikegårds kontrakt med C More går ut sista maj. Nu säger han själv att han är sugen på att bli tränare igen. – Tv är jätteroligt men nu finns absolut en möjlighet att det blir mindre av det framöver, säger han till NWT.
Läs mer om C More och NWT.
Sköts med luftgevär i handen – utreds som grov misshandel
En ung man ska ha skjutits i handen med ett luftgevär, skriver NWT. Sent i går greps den misstänkte skytten, en man i 20-årsåldern, i Munkfors.
Läs mer om NWT.
Så ska polisen stoppa raggarkaoset
Vid varje påsk invaderar svenska raggare Kongsvingers fästning i Norge. Med kaos i trafiken som följd. Men nu...– Vi måste återställa ordningen, säger Arvikas polischef Christer Lööf till NWT.
Läs mer om Christer Lööf, NWT och Norge.
Uppgift: Han lämnar Leksand för Färjestad
Färjestad kan vara på väg att förstärka sin tränarstab med en Leksandsprodukt. Enligt NWT är Gereon Dahlgren aktuell för att bli assisterande tränare i klubben. – Vi tittar över tränarlösningen. Den är prio ett och måste bli klar så snabbt som möjligt för allas skull, säger Färjestads sportchef Peter Jakobsson till tidningen.
Smugglarligans skörd: Tre miljoner liter sprit
En gigantisk västsvensk smugglingshärva har avslöjats.24 personer har åtalats och ställs inför rätta i Göteborgs tingsrätt misstänkta för att ha smugglat in sprit och öl inköpt i Tyskland för nästan 61 miljoner kronor.Mängderna är svindlande – över 3 miljoner liter alkohol.– Det är det största mål jag haft, säger åklagaren Bengt Kulin, till NWT.se.
Läs mer om Bengt Kulin och Tyskland.