Nwt

Döms till fängelse för våldtäkt med pinne

Tre norska medborgare – två män och en kvinna – har dömts till fängelse för en våldtäkt i en skog i västra Värmland i somras, skriver NWT.
Läs mer om NWT och Värmland.

Två allvarligt skadade efter våldsam frontalkrock

Två personer är allvarligt skadade efter en frontalkrock i Hagfors i Värmland, skriver NWT.– Det var fem personer totalt i två bilar som verkar ha frontalkrockat, säger Håkan Bengtsson, insatsledare vid räddningstjänsten i Hagfors, till tidningen.
Läs mer om Håkan Bengtsson, NWT och Värmland.
JUST NU: Brand rasar i stor industrifastighet
En brand rasar i en kraftstation i Deje utanför Karlstad, rapporterar NWT.Det är en större byggnad som brinner – och lokalen ska vara totalförstörd.
Läs mer om Deje och Karlstad.
Just nu: Knivbeväpnad man jagade kvinna med barn
Polisen i Degerfors grep på fredagsmorgonen en man i 25-årsåldern misstänkt för försök till grov misshandel. Mannen ska ha hotat knivskära en kvinna och hennes barn i centrala Degerfors, skriver NWT.
Läs mer om NWT.

Fiskare fick sprängmedel på kroken

Ett område har spärrats av i Karlstad kommun sedan någon fiskat upp sprängmedel ur ett tjärn.Enligt ett pressmeddelande från Karlstad kommun så är det Försvarsmakten som dumpat ammunition i tjärnet, skriver NWT.
Läs mer om Försvarsmakten, Karlstad och NWT.
Bråk utbröt under prideparad: De spottade på mig
Ett bråk utbröt under lördagens prideparad i Karlstad.Enligt polisen ska några personer försökt stoppa tåget varpå handgemäng utbröt.– De spottade på mig och träffade mig med en knytnäve i ansiktet, säger den drabbade till NWT.
Läs mer om Karlstad.Enligt och NWT.
Enorm träsnopp förbryllar kommunens medarbetare
En jättestor träpenis har hittats i Blinkenbergsparken i Hagfors, Värmland. Och det är inte första gången som man hittat träsnoppar i Hagfors, skriver lokaltidningen NWT. Nu vill kommunen lösa mysteriet.
Läs mer om Blinkenbergsparken, NWT och Värmland.
Lagkaptenen riskerar missa SHL-premiären
Färjestads lagkapten Alexander Johansson riskerar att missa SHL-premiären mot Linköping.En skada ser ut att sätta stopp för hans medverkan.– Läkningen tar längre tid än vi trodde, säger Mattias Hell, som är ansvarig för FBK:s medicinska team, till NWT.
JUST NU: Två allvarligt skadade efter kollision
Tre personer fick på söndagseftermiddagen föras till sjukhus efter att två bilar krockat i Karlstad.Två personer, en man och en kvinna, ska vara allvarligt skadade, enligt NWT.En av de inblandade är misstänkt för rattfylleri.
Läs mer om Karlstad.Två.
Man häktad för mord på kvinna – greps i Tyskland
En ung man har häktats, misstänkt för mordet på en kvinna i Karlstad i juni.Han greps i Tyskland, men har nu utlämnats till Sverige.Det skriver NWT.
Läs mer om Karlstad, NWT, Sverige.Det och Tyskland.
Kommunalrådet fångade den vita älgen på film - har bilvit en världsnyhet
Det var en dröm.I fredags gick den i uppfyllelse.Då lyckades kommunalrådet Hans Nilsson, 57, i Eda fånga den vita älgtjuren – på film.– Jag har varit på safari i Afrika tidigare men det här bevisar att man inte behöver resa så långt för att få syn på något exotiskt i naturen, säger han till NWT.Nu sprids bilderna på den vita älgen över världen – bland annat har den plockats upp av BBC.
Läs mer om Afrika, BBC och Eda.
Kommunalrådet fångade den vita älgen på film - har bilvit en världsnyhet
Det var en dröm.I fredags gick den i uppfyllelse.Då lyckades kommunalrådet Hans Nilsson, 57, i Eda fånga den vita älgtjuren – på film.– Jag har varit på safari i Afrika tidigare men det här bevisar att man inte behöver resa så långt för att få syn på något exotiskt i naturen, säger han till NWT.Nu sprids bilderna på den vita älgen över världen – bland annat har den plockats upp av BBC.
Läs mer om Afrika, BBC och Eda.
Bil körde ner i diket och välte – ambulanshelikopter på plats
En singelolycka har inträffat i Arvika kommun.– En ambulanshelikopter har anlänt, säger Torbjörn Roos, vakthavande befäl i region BergslagenEnligt NWT ska bilen ha hamnat i diket och vält – vägen uppges vara avstängd.
Läs mer om Arvika och BergslagenEnligt NWT.
Sparkades plötsligt – bryter nu tystnaden
Leif Carlsson fick sparken av FBK efter fiaskot i SHL-slutspelet.Nu har 52-åringen brutit tystnaden om avskedet.– Självklart blev jag förvånad och besviken av beskedet när Stefan Larsson (FBK:s vd) ringde, säger Carlsson till NWT.
Läs mer om Carlsson, FBK, NWT och Stefan Larsson.
Snart kan bilister som spelar hög musik bötfällas
Polisen har fått ett genombrott i kampen mot bilister som spelar för hög musik.Lokalpolisen i Arvika har hittat ett sätt att i framtiden eventuellt kunna straffa bilisterna med böter.– Vi hävdar att musiken påverkar förarens möjlighet att köra säkert, säger Christer Lööf, lokalpolischef i Arvika, till NWT.
Läs mer om Arvika, Christer Lööf och NWT.
Misstänkt mördare gripen – i Tyskland
En man i 20-årsåldern som är misstänkt för ett mord i Karlstad har gripits, enligt NWT. Mannen greps i Tyskland efter att ha försökt tjuvåka på ett tåg.– Han blev kontrollerad eftersom han inte hade gjort rätt för sig. Polis kontaktades då, säger Anders Forsman, förundersökningsledare vid Värmlandspolisens avdelning för grova brott, till NWT.
Läs mer om Karlstad, NWT och Tyskland.
Tre Kronor–ikonen Nils Nilsson är död
Hockeylegendaren Nils Dubbel-Nisse Nilsson är död, rapporterar NWT.Nilsson gjorde det ikoniska det glider in-målet i VM-finalen mot Kanada 1962.Han avled på sjukhus natten mot midsommardagen efter en kortare tids sjukdom.Nils Nilsson blev 81 år gammal.
Läs mer om Kanada och VM-finalen.
Poliser attackerade vid rutinkontroll
En polispatrull i Hagfors blev på torsdagskvällen attackerad av en man i samband med en fordonskontroll, skriver NWT.
Läs mer om NWT.
Barn hade änglavakt när bil började rulla
Två små barn och deras pappa hade änglavakt i Torsby på söndagseftermiddagen efter att deras bil började rulla, skriver NWT.
Läs mer om NWT och Torsby.
Flera personer gripna och skadade efter bråk
Ett bråk mellan flera personer har ägt rum i Arvika under lördagskvällen, skriver NWT.Enligt tidningen ska flera personer ha gripits i samband med händelsen. Flera personer ska också ha skadats.
Läs mer om Arvika.
Två män räddade hund ur varm bil – polisanmäldes
Två personer krossade under lördagen rutan till en varm bil – för att få ut en hund som såg ut att lida, rapporterar NWT.se.De polisanmälde hundägaren för djurplågeri. Ägaren svarade med att polisanmäla dem för skadegörelse på bilen.
Stort räddningspådrag – kvinna föll i vattnet
Räddningstjänsten larmades till Sättersholmarna utanför Hammarö i Värmland strax efter midnatt.Flera ambulanser, sjöräddningen och ambulanshelikopter deltog i sökandet efter en person som ska ha hamnat i vattnet.– En kvinna är uppe ur vattnet och de gör livräddande åtgärder på henne, säger Per Vikman, vakthavande befäl vid Örebropolisen till NWT.
Mopedbil brann upp – smälte fast i vägbanan
En mopedbil smälte på fredagen så pass mycket vid en brand att den fastnade i asfalten.Den började brinna under färd – och blev totalförstörd, rapporterar NWT.se– Den är vid dikeskanten men det är ju både plast och metall som sitter fast i vägen. Man får nog använda en hjullastare för att skrapa loss, säger Peter Persson, till Nya Wermlands-Tidningen.
JUST NU: Kvinna död – en gripen för mord
I söndags kväll blev en kvinna svårt misshandlad med ett tillhygge på en ort utanför värmländska Sunne.Hon fördes till sjukhus i ambulanshelikopter med svåra skallskador.Kvinnan har nu avlidit och en man kommer begäras häktad för mord, skriver NWT.
Läs mer om NWT och Sunne.Hon.
Bil körde in i mitträcke och ner i dike – kvinna till sjukhus
En kvinna har förts till sjukhus efter en trafikolycka på en riksväg utanför Arvika.– Det är en singelolycka. En tjej har kört in i mitträcket och sedan ner i diket, säger Alf Törnkvist på Arvikas räddningstjänst.Enligt NWT ska vägen vara helt avstängd i samband med räddningsarbetet.
Läs mer om Alf Törnkvist och Arvika.