Nya tider

Hellner tar rygg på Kalla i jakten på OS-formen

Davos. Två mästare och kompisar från förr kommer åkandes i mörkret. Kalla siktar på nya guld men så här i (Johan Olssons) På spåret–tider är frågan: Vart är Hellner på väg?
Läs mer om Hellner, Kalla och OS-formen.

Nya Tider om portningen: Visar mässans censuriver

Nya Tider portas från Bokmässan 2018. Beslutet kommer efter en utvärdering av årets mässa. – Jag tror att det var nödvändigt för Bokmässan att fatta det här beslutet för att överleva, säger Elisabeth Åsbrink, ordförande för Svenska Pen.
Björn Wiman: Bokmässans vändning ägde rum under galgen
Bok- och biblioteksmässan portar den högerextrema tidningen Nya tider. Rätt beslut – men för sent, skriver Björn Wiman.
Läs mer om Björn Wiman och Nya.
Bokmässan, lyssnade ni på kritiken – eller pengaklirret?
Högerextremismen kostade Bokmässan för mycket. Man skulle kunna säga att Bokmässan lyssnar till kritiska röster när de portar Nya Tider från mässan. Men man skulle lika gärna kunna hävda att det är klirret av pengar de lyssnar till.
Läs mer om Bokmässan och Nya Tider.

Nya tider utan Nya tider

Läs mer om Nya.
Nya Tider portas från Bokmässan
Den högerextrema tidningen Nya Tider får inte ställa ut på nästa års bokmässa i Göteborg.
Läs mer om Bokmässan, Göteborg och Nya Tider.
Nya Tider portas från Bokmässan
Bokmässan kommer att neka den högerextrema tidskriften Nya Tider att ställa ut på nästa års mässa. Det framgår av ett pressmeddelande där Bokmässan redovisar sin nya inriktning.
Läs mer om Bokmässan och Nya Tider.
Bokmässan nobbar Nya Tider
Bokmässan kommer att neka den högerextrema tidskriften Nya Tider att ställa ut på nästa års mässa. Det framgår av ett pressmeddelande där Bokmässan redovisar sin nya inriktning.
Läs mer om Bokmässan och Nya Tider.
Nya tider portas från Bokmässan
Den högerextrema tidskriften Nya tider nekas att medverka på Bokmässan i Göteborg 2018.Det uppger Bokmässan själva i ett pressmeddelande.
Läs mer om Bokmässan, Göteborg och Nya.
Spelade med hjärtat – det kravet finns nu
Cam Abbott kom till nya jobbet med ett citat som skulle kunna ramas in och hängas upp på väggen i många omklädningsrum.– Det är ett privilegium att vara ishockeyspelare.Sedan visade hans spelare det genom att besegra Örebro med 6-1.Det är nya tider i Rögle.
Läs mer om Rögle och Örebro.
Efter tyska fiaskot – osäkerhet det nya normala
Tyskland och Europa går osäkra tider till mötes efter de kollapsade koalitionsförhandlingarna. Men vems fel var det? Och hur ska Tyskland lyftas från avgrundens brant? Frågorna som på måndagen surrade i medierna och partihögkvarteren vittnar om rådlöshet.
Läs mer om Europa och Tyskland.
Björn Wiman: Maria Källsson missade chansen att sparka ut Nya Tider
Björn Wiman kommenterar beskedet att Maria Källsson slutar som vd för Bokmässan.
Alternativ bokmässa lockar stora namn
Efter att det stod klart att Nya Tider fick närvara på Bokmässan 2017 valde över 100 författare att bojkotta evenemanget.Därför skapades en alternativ bokmässa, Bokmassan, som arrangeras i anslutning till Bokmässan.– Vi vill sätta litteraturen i centrum och skapa en litteraturfestival med klass, säger projektledaren Olav Fumarola Unsgaard.
Högerextrem propaganda på storbildsskärmar i Göteborg
Högerextrem propaganda har rullat på kommunal annonsplats utanför Scandinavium och Ullevi i Göteborg, rapporterar GT. Den högerextrema tidningen Nya Tider står bakom budskapen, bara dagarna före Bokmässan inleds. Nu har reklamen plockas ned.
Högerextrem propaganda på kommunala storbildsskärmar
Den högerextrema tidningen Nya Tider har fått sända ut högerextrem propaganda på kommunal annonsplats i Göteborg.På storbildskärmar utanför Scandinavium och Ullevi har det rullat bilder på när Stefan Löfven klappar ett skäggbarn i en barnvagn och när Donald Trump sopar i väg sombreros till Mexiko.Detta inför Nya Tiders omdebatterade medverkan på Bokmässan i Göteborg.– Det är ett misstag som har begåtts, säger Mikael Persson som är presskontakt vid kommunalägda Got Event.
Sverige har aldrig varit sämre än nu
VARAZDIN. Det är nya tider.Och Sverige har aldrig varit sämre.Just därför är det skönt att Pia Sundhage inte är kvar.
Läs mer om Pia Sundhage.
Volvo XC40 visar fronten – premiärvisas i Milano 21 september
På torsdag i nästa vecka, 21 september, ska Volvo premiärvisa nya lill-suven XC40 – den första modellen på nya CMA-plattformen. Och Volvo gör visningen med hög svansföring, då man väljer att visa nya XC40 under modeveckan i Milano, Italien. Volvo Cars event i Italien är ytterligare ett exempel på att allt fler biltillverkare väljer bort bilmässor, som pågående Frankfurtsalongen, för att marknadsföra sina nya produkter. I gamla tider vore det självklart för Volvo att premiärvisa XC40 i Frankfurt, men numera vet man att där skulle nyheten drunkna i alla andra budskap som ropas ut
Hundra år av demokratibygge kan demonteras, sten för sten
Självklara demokratiska begrepp som mänskliga rättigheter, humanism och jämställdhet solkas ned och stämplas som vänstervridna, medan nazisterna marscherar vid synagogan.Det är i sanning nya tider.
Stjärnan kommer ut i SVT:s nya program
Han är en av de främsta häcklöparna genom alla tider med världsrekord och VM- och EM-guld.I SVT:s nya serie Regnbågshjältar kommer han nu ut som homosexuell.– Jag har aldrig tänkt att jag måste berätta, men gör det för att ni frågar och att ni på allvar är intresserade av vad jag har att säga, säger Colin Jackson i programmet.
Elisabeth Åsbrink: Så tvättades rasismen ren från ordet ras
I samband med debatten om Bokmässan och Nya Tider har begreppet etnopluralism börjat leta sig in i språket. Elisabeth Åsbrink följer dess rottrådar tillbaka till Per Engdahl och efterkrigstidens Malmö.
Leif Johanssons farväl – ett steg mot nya tider
Att den tidigare Volvochefen Leif Johansson meddelar att han ska lämna som Ericsson-ordförande samtidigt som Volvo Cars presenterar sina planer på att alla bilar ska ha elmotor är onekligen symbolladdat. En gammal era försvinner och något nytt kommer i två viktiga företag. Förhoppningsvis är det nya bättre än vad som varit.
Proggtiden lärde oss att bojkott fungerar
Det är dumt att göra Nya Tider till huvudproblemet på årets bokmässa.Marianne Lindberg De Geer skriver om bojkott som ett demokratiskt sätt att protestera.
Läs mer om Nya Tider.
Nya Tider gjorde oss till sekterister
När det tjafsas om det ska heta strejk eller bojkott om man ratar årets Bokmässa är det kört.
Läs mer om Bokmässa.
Fria bilar, lägenheter och tredubblad lön
Stjärnorna lämnar FC Rosengård på löpande band.Nu vittnar förre sportchefen Erling Nilsson om nya tider – tider då klubben inte längre kan matcha de internationella jättarna.– Spelarna får tredubbelt så stor lön som vi kan erbjuda, säger han.
Läs mer om Erling Nilsson.