Nya tider

Nya regler: Mycket svårare att få pass i sista stund

Är du slarvern som inte kollar passets giltighet förrän i sista minuten?Då väntar bistra tider.Drop in-möjligheten på landets passmyndigheter har i stort sett upphört.Passa på att se över ditt pass nu innan sommarens rusning med långa väntetider.

Nav för historieberättare som växer så det sprakar

Kommunikationsbyrån We Are More lever upp till sitt namn. Medarbetarna blir bara fler och fler. Förra året anställdes 20 nya. Och likt historieberättare gjort i alla tider, så samlas de runt elden.
Johan Wendel: Teknokraterna sitter i Bryssel och laborerar med experiment
Ingen har kunnat undgå att alltfler vinstvarningar kommit ut på udda tider. Den elaka tolkningen har varit att bolag velat dölja dåliga siffror och sopa dem under mattan. Men uppenbarligen ställer de nya EU-reglerna till det för de noterade bolagen.
Läs mer om Bryssel och EU-reglerna.
SvD:s nya expert: Gjorde klassiska svenskmissen
I tider av omställning är det extra viktigt att vi bemöter varandra med empati och förståelse. Det anser Sofia Larsson som svarar på frågor om modern vett och etikett i SvD:s nya satsning Uppförandekoden.

Färre nya företag – trots goda tider - Väldigt oroväckande

Efter flera års uppgång har nyföretagandet i Sverige vänt nedåt. Regeringens förslag är ett av skälen. Det hävdar Nyföretagarcentrum som varnar för att oron på bostadsmarknaden kan få nedgången att accelerera.
"Nya tider kommer för musikbranschen"
I helgens melodifestival är det Martin Almgren som får öppna tävlingen med "A bitter lullaby". Bakom bidraget finns Josefin Glenmark.
Anna Kinberg Batras comeback – här är nya uppdraget
Det var turbulenta tider när Anna Kinberg Batra avgick som Moderaternas ledare. Nu ska hon lära studenter hur man pallar trycket i motvind. – Jag kan inte säga att jag lyckades helt, eftersom jag redan har slutat. Men jag hann få mer erfarenhet av detta än de flesta, säger hon till Dagens Industri.
Läs mer om Anna Kinberg Batra.
10 bästa små suvarna
Stora, vräkiga och bränsletörstande.De tar stor plats i stan och enligt många bara en rullande statussymbol.Men det är nya tider nu.I dag finns stadsjeeparna – eller suvarna – i alla storlekar och alla former. Och bilköparna älskar dem.Här är 10 snygga, fräcka småsuvar som du absolut måste titta på.
Vad hände med IBS? Nu rustar 40-åriga bolaget för nya tider.
Affärssystemsleverantören IBS är en svensk it-klassiker som fört en anonym tillvaro de senaste åren. Jayne Archbold hoppas dock få ny fart på det bolag som numera heter Iptor.
Läs mer om Iptor.
Vad hände med IBS? Nu rustar 40-åriga bolaget för nya tider.
Affärssystemsleverantören IBS är en svensk it-klassiker som fört en anonym tillvaro de senaste åren. Jayne Archbold hoppas dock få ny fart på det bolag som numera heter Iptor.
Läs mer om Iptor.
Söderlind: Tango-tider!
Deppigt?Titta i historiens backspegel och du hittar kriser här och där. Vansinniga kriser, världskrig, blodiga revolutioner och elände. Och så tillbaka till verkligheten i dag. Inte ser det så illa ut. Med säkerhet vet vi att allt kommer och går. Världen lever i en tango-rytm: två steg framåt, ett steg bakåt. På sikt blir det hela tiden bättre - glöm inte det i nuet.När det gäller bilkrisen i Sverige är jag obotlig optimist, och det mesta talar för att jag kommer att få rätt.Kriser skapar nya lösningar och svetsar samman. Den goda nyheten är givetvis att krisen inte är en o
Läs mer om Sverige.
De visste att Zlatan inte passar in längre
NEW YORK. Nytt år, nya tider, nya hjältar.Men för att citera John Fogerty:Jag kan ana en ond måne på himlen.Det är inte säkert att de nya tiderna blir härliga och strålande, man har ju börjat sy upp brunskjortor.
Läs mer om John Fogerty.Jag och Zlatan.
Bokmässans vd: Avskyvärd åsikt
Maria Källsson, Bokmässans avgående vd, ser tillbaka på ett turbulent år:Turerna kring högerextrema Nya Tider och den hätska debatt som rasade.Nazisterna som demonstrerade nära mässan – och skrämde bort många besökare.– Utsattheten för mig som privatperson har varit väldigt stor och det ska bli skönt att få ett break, säger Maria Källsson som redan i somras fattade beslutet att lämna Bokmässan.
Hellner tar rygg på Kalla i jakten på OS-formen
Davos. Två mästare och kompisar från förr kommer åkandes i mörkret. Kalla siktar på nya guld men så här i (Johan Olssons) På spåret–tider är frågan: Vart är Hellner på väg?
Läs mer om Hellner, Kalla och OS-formen.
Nya Tider om portningen: Visar mässans censuriver
Nya Tider portas från Bokmässan 2018. Beslutet kommer efter en utvärdering av årets mässa. – Jag tror att det var nödvändigt för Bokmässan att fatta det här beslutet för att överleva, säger Elisabeth Åsbrink, ordförande för Svenska Pen.
Björn Wiman: Bokmässans vändning ägde rum under galgen
Bok- och biblioteksmässan portar den högerextrema tidningen Nya tider. Rätt beslut – men för sent, skriver Björn Wiman.
Läs mer om Björn Wiman och Nya.
Bokmässan, lyssnade ni på kritiken – eller pengaklirret?
Högerextremismen kostade Bokmässan för mycket. Man skulle kunna säga att Bokmässan lyssnar till kritiska röster när de portar Nya Tider från mässan. Men man skulle lika gärna kunna hävda att det är klirret av pengar de lyssnar till.
Läs mer om Bokmässan och Nya Tider.
Nya tider utan Nya tider
Läs mer om Nya.
Nya Tider portas från Bokmässan
Den högerextrema tidningen Nya Tider får inte ställa ut på nästa års bokmässa i Göteborg.
Läs mer om Bokmässan, Göteborg och Nya Tider.
Nya Tider portas från Bokmässan
Bokmässan kommer att neka den högerextrema tidskriften Nya Tider att ställa ut på nästa års mässa. Det framgår av ett pressmeddelande där Bokmässan redovisar sin nya inriktning.
Läs mer om Bokmässan och Nya Tider.
Bokmässan nobbar Nya Tider
Bokmässan kommer att neka den högerextrema tidskriften Nya Tider att ställa ut på nästa års mässa. Det framgår av ett pressmeddelande där Bokmässan redovisar sin nya inriktning.
Läs mer om Bokmässan och Nya Tider.
Nya tider portas från Bokmässan
Den högerextrema tidskriften Nya tider nekas att medverka på Bokmässan i Göteborg 2018.Det uppger Bokmässan själva i ett pressmeddelande.
Läs mer om Bokmässan, Göteborg och Nya.
Spelade med hjärtat – det kravet finns nu
Cam Abbott kom till nya jobbet med ett citat som skulle kunna ramas in och hängas upp på väggen i många omklädningsrum.– Det är ett privilegium att vara ishockeyspelare.Sedan visade hans spelare det genom att besegra Örebro med 6-1.Det är nya tider i Rögle.
Läs mer om Rögle och Örebro.
Efter tyska fiaskot – osäkerhet det nya normala
Tyskland och Europa går osäkra tider till mötes efter de kollapsade koalitionsförhandlingarna. Men vems fel var det? Och hur ska Tyskland lyftas från avgrundens brant? Frågorna som på måndagen surrade i medierna och partihögkvarteren vittnar om rådlöshet.
Läs mer om Europa och Tyskland.