Nya zeeland

Dags för monsteretappen i Volvo Ocean Race

På söndag startar den sjunde etappen av Volvo Ocean Race. Etappen mellan Aukland i Nya Zeeland och Itajai i Brasilien är också känd som den tuffaste – och en av de viktigaste – etapperna i tävlingen. Detta är en etapp som alla vill vinna. Båtarna ska djupt ner i Södra ishavet och runda Kap Horn Fortsätt läsa Dags för monsteretappen i Volvo Ocean Race Inlägget Dags för monsteretappen i Volvo Ocean Race dök först upp på Båtliv.

Martin Strömberg skadad – missar sjunde etappen

Turn the Tide on Plastics vaktkapten Martin Strömberg missar den sjunde etappen av Volvo Ocean Race på grund av en knäskada. Han är tillbaks i tävlingen i etapp 8 som startar i Itaja, Brasilien. Startskottet för den sjunde etappen från Auckland, Nya Zeeland till Itaja, Brasilien går natten till söndag klockan 02.00 (svensk tid). Det Fortsätt läsa Martin Strömberg skadad – missar sjunde etappen Inlägget Martin Strömberg skadad – missar sjunde etappen dök först upp på Båtliv.
Beijer Ref köper bolag i Australien
Kylkoncernen Beijer Ref köper den australiska kylgrossisten Heatcraft Australia, som har verksamhet där, på Nya Zeeland, i Kina och Singapore och leveranser över hela Asien.
Beijer Ref köper bolag i Australien
Kylkoncernen Beijer Ref köper den australiska kylgrossisten Heatcraft Australia, som har verksamhet där, på Nya Zeeland, i Kina och Singapore och leveranser över hela Asien. Det framgår av ett pressmeddelande.

Och då sa Randy Mamola, Graeme Crosby, Kevin Magee och Aaron Slight till mig att....

Semester på Nya Zeeland, och plötsligt upptäcker jag att racerbanan Hampdon Downs ligger längs rutten. Och ett gäng legendariska GP-förare ska vara där.
Mordförsök på drottning Elizabeth hemlighölls
En tonåring med psykiska problem försökte mörda drottning Elizabeth under ett besök i Nya Zeeland 1981. Polisen hemlighöll händelsen, enligt officiella dokument som nu har släppts.
Läs mer om Elizabeth och Nya Zeeland.
Mordförsök på drottning Elizabeth hemlighölls
En tonåring med psykiska problem försökte mörda drottning Elizabeth under ett besök i Nya Zeeland 1981.
Läs mer om Elizabeth och Nya Zeeland.
Mordförsök på drottning Elizabeth hemlighölls
En tonåring med psykiska problem försökte mörda drottning Elizabeth under ett besök i Nya Zeeland 1981. En händelse som polisen hemlighöll, enligt officiella dokument som nu har släppts.
Läs mer om Elizabeth och Nya Zeeland.
HANZA Holding AB offentliggör emissionsprospekt
Informationen i detta pressmeddelande får inte offentliggöras, publiceras eller distribueras, direkt eller indirekt, i eller till, Australien, Hong Kong, Japan, Kanada, Nya Zeeland, Singapore, Sydafrika, USA eller något annat land där sådan publicering eller distribution skulle bryta mot tillämpliga lagar eller regler.
Stormen Gita stoppar flyg i Nya Zeeland
Air New Zealand har ställt in alla sina flygningar till och från Nya Zeelands huvudstad Wellington, samtidigt som det tropiska ovädret Gita drar in över land.
Läs mer om Gita, Nya Zeeland och Wellington.
Gita ställer in flyg i Nya Zeeland
Läs mer om Nya Zeeland.
Linda Lindenau pratar långsegling hos Sjöskolan
Långseglaren och charterskepparen m m Linda Lindenau är hemma på ett kort besök i Stockholm några veckor innan hon åker tillbaka till Nya Zeeland för att fortsätta varvet runt jorden. Hon håller ett föredrag på Sjöskolan söndag 18 februari och ett på tisdag 20 februari innan hon åker tillbaka till Nya Zeeland för att fortsätta Fortsätt läsa Linda Lindenau pratar långsegling hos Sjöskolan Inlägget Linda Lindenau pratar långsegling hos Sjöskolan dök först upp på Båtliv.
Gratisresande turister som åt vid soppkök retar upp nyzeeländare
Två annorlunda turister som gett sig på att resa runt Nya Zeeland utan att spendera en enda nyzeeländsk dollar, eller ens en cent, rör upp sinnen i landet. Kritiken i sociala medier är hård, speciellt efter att de två stillade hungern under ett besök i ett soppkök.
Läs mer om Nya Zeeland.
Arbeta fyra dagar i veckan – få betalt för fem
Ett stort företag i Nya Zeeland ska införa fyradagarsvecka utan löneavdrag på försök. Enligt vd Andrew Barnes är syftet att skapa en arbetsplats som passar vår livsstil på 2000-talet, skriver The Guardian.
Läs mer om Nya Zeeland och The Guardian.
Nya utmaningar under etappen till Auckland
Den sjätte etappen i Volvo Ocean Race 2017-18 startar i Hongkong och sträcker sig 6 100 Nm. Målet är den seglingstokiga staden Auckland i Nya Zeeland som välkomnar tävlingen för elfte gången. Martin Strömberg, vaktkapten på Turn the Tide on Plastic, kommer inte att segla den sjätte etappen utan är kvar på land för att Fortsätt läsa Nya utmaningar under etappen till Auckland Inlägget Nya utmaningar under etappen till Auckland dök först upp på Båtliv.
Seglarprofilerna som vågar på Båtmässan
Det finns vissa personer som går sin egen väg och förändrar, inte bara sina egna liv, utan också många av de regler som vi trodde gällde. Den 9 februari gästas Båtmässans scen av Sven Yrvind som delar med sig om den spännande seglingen han startar i sommar. Att segla non-stop från Europa till Nya Zeeland Fortsätt läsa Seglarprofilerna som vågar på Båtmässan Inlägget Seglarprofilerna som vågar på Båtmässan dök först upp på Båtliv.
Nigel, världens ensammaste fågel, hittad död intill sina betongvänner
Nigel, världens ensammaste fågel, har dött.Han dog på den öde ö utanför Nya Zeeland som han tillbringat hela sitt liv på, intill sina fågelvänner av betong som enda sällskap.
Läs mer om Nya Zeeland.
Turister strandade i två dygn efter oväder
Omkring 600 turister som blivit fast i ett samhälle på Nya Zeeland efter ett oväder har kunnat ta sig därifrån.
Läs mer om Nya Zeeland.
Aktivister uppmanade Lorde att ställa in Israelkonsert –nu stäms de
Två aktivister i Nya Zeeland som framgångsrikt uppmanade världsartisten Lorde att ställa in en konsert i Tel Aviv stäms nu. Åtgärden har möjliggjorts av en israelisk antibojkottslag som instiftades 2015.
Kim Dotcom stämmer Nya Zeeland på 55 miljarder
Megaupload-grundaren anser att nyzeeländska staten har lurat honom på konfekten, och har lämnat in en stämningsansökan.
Läs mer om Nya Zeeland.
Uppfödaren Göran om köttet: Står Nya Zeeland på allt
I Sverige äter vi allt mer lammkött –men ändå vittnar bonden Göran Eriksson om att ingen vill ha hans lamm.En allt större andel av köttet importeras från utlandet.– Vi håller på att prata om att värna om svenskt kött, men tittar man i frysdisken så ser man att det står Nya Zeeland på allt, säger han.
Läs mer om Göran Eriksson och Nya Zeeland.
Seger för Larsson i säsongsdebuten
Johanna Larsson inledde tennisåret med en seger. I WTA-turneringen i Auckland, Nya Zeeland, vann 29-åringen över den 101-rankade japanskan Kurumi Nara med 7–6, 6–3.
Spännande resa i en sagovärld – Nya Zeeland
Vår roadtrip på Nordön på Nya Zeeland blir en resa på slingrande vägar genom ett ständigt hänförande landskap.
Läs mer om Nordön och Nya Zeeland.
Flygplanets tidsresa – reste från 2018 till 2017
Sugen på att fira tolvslaget igen? Det fick passagerarna på flyget från Nya Zeeland göra. De var med om en resa tillbaka i tiden – planet lyfte 2018 och landade 2017.
Läs mer om Nya Zeeland.
Storslagna fyrverkerier på andra sidan jorden
Rejält firande i Nya Zeeland och Australien.
Läs mer om Australien och Nya Zeeland.