Nyhetsmorgon

Sällskapsresan hjälper nyanlända med svenskan

Sällskapsresan är en favorit bland Sveriges SFI-lärare.Den – och andra svenska klassiker – hjälper invandrare att lära sig språket.– Man får inblick i en annan värld, säger SFI-läraren Anna-Lena Helgesson i Nyhetsmorgon.
Läs mer om Nyhetsmorgon.

Tildes utspel – efter bilderna i vinter-OS

PYEONGCHANG. Det amerikanska skridskolandslagets dräkter har blivit en snackis på OS.Detta på grund av den ljusgråa fläck som sitter vid åkarnas skrev.– Varför har de satt reflexer runt fiffi? Det är väl det vi pratar om, eller? säger TV4-programledaren Tilde de Paula Eby i Nyhetsmorgon.
Läs mer om Nyhetsmorgon och Paula Eby.
Gunde Svan stoppad – nu avslöjar han sanningen
Gunde Svan är klar för Let's dance – men med det kommer hårda krav.Inför tävlingen sätter TV4 stopp för skidlegendaren.– Jag har fått starka instruktioner från ledningen, säger han i TV4:s Nyhetsmorgon.
Läs mer om TV4.
Tilde i tårar – här tar Jihde farväl i TV4
Peter Jihde har gjort sin sista sändning som programledare i Nyhetsmorgon.Tilde de Paula Eby passade på att hylla programledarkollegan i slutet av sändningen.– Du har alltid min rygg jag kan lita på dig till tusen procent, säger Tilde de Paula till en rörd Peter Jihde.

Peter Jihdes löfte inför sista sändningen i TV4

Under onsdagen gör Peter Jihde sin sista sändning i Nyhetsmorgon – och kollegorna har späckat programmet med överraskningar till programledaren som lämnar kanalen efter många år.– Jag har sagt att jag inte ska börja gråta före nio, säger en rörd Peter Jihde i sändningen.Men när han får en personlig hälsning från Mikael Sandberg tvingas han bryta sändningen och gå ur bild.
Alversjö avslöjar detaljen om relationen med TV4-kollegan
Jenny Alversjö överraskas med födelsedagsblommor och sång av sina kolleger under morgonens sändning av Nyhetsmorgon.Samtidigt avslöjar hon en detalj om sin relation till TV4-kollegan Jesper Börjesson.– Jag var lite kär i dig till och med. Fast du hade en fickvän då så det gick inte så bra, säger hon i programmet om deras långa vänskap.
Börjesson stoppades från kupp i sändning
Philadelphia Eagles skrällslog New England Patriots i nattens Super Bowl.Resultatet fick en oväntad konsekvens för Nyhetsmorgon-programledaren Jesper Börjesson.
Pernillas stora förlust efter separationen
Pernilla Wahlgren summerar sitt liv i showen Kort, glad och tacksam.Även om många skratt utlovas, berättar Wahlgren också om en sorg i sitt liv - att inte få umgås med sina barn hela tiden.– När man blir skilsmässoförälder, så skils man inte bara från personen, utan man kan inte vara med barnen hela tiden, säger Pernilla Wahlgren i TV4:s Nyhetsmorgon.
Läs mer om Kort, Pernilla Wahlgren och Wahlgren.
Isabella Lövin till Sara Skyttedal: Sluta håna
MP-språkröret Isabella Lövin anklagar KD-profilen Sara Skyttedal för att håna miljömedvetna konsumenter i debatten om flygskatten.Hon har kallat dem grön överklass och dumpuckon.– Jag är inte intresserad av att ge människor i Sverige bättre samveten, svarar Sara Skyttedal i TV4 Nyhetsmorgon.
Ebba Kleberg von Sydow lämnar Nyhetsmorgon
Ebba Kleberg von Sydow syns i rutan på Nyhetsmorgon på söndagar.Nu bekräftar TV4 att programledaren inte kommer att vara kvar i programmet, skriver Aftonbladet.Ebba har svårt att få ihop på mammalivet med en fast programledarroll på söndagar i Nyhetsmorgon skriver Johanna Thulin Bratten, programchef för Nyhetsmorgon, i ett mejl.
Tilde och Peter Jihdes klyfta innan splittringen
Peter Jihde lämnar TV4 och Nyhetsmorgon-radarpartnern Tilde de Paula Eby för MTG-koncernen.Duon som nu splittras är en av TV4:s mest lysande –men lönekuvertet skiljer sig rejält.Tilde de Paula Eby tjänar tre gånger mer än Jihde i taxerad förvärvsinkomst – programledaren tog ut hela 2,3 miljoner kronor i lön.
Jihde: Därför lämnar jag TV4 – efter 18 år
Peter Jihde lämnar TV4 och Nyhetsmorgon för MTG och TV3.Nu berättar programledaren om bakgrunden till beslutet.– Det var tre komponenter som gjorde att det blev ännu mer spännande än det fantastiska jobb som vi alla håller på med, säger han i Nyhetsmorgon.
Läs mer om MTG, Nyhetsmorgon och TV4.
Goop om tårarna i Nyhetsmorgon
Björn Goop har hyllats i hela travvärlden efter segern i Prix d'Amerique.Under torsdagsmorgon intervjuades han i TV4:s Nyhetsmorgon. Där han berättar om tårarna efter segern.– Jag grät rätt så häftigt faktiskt, det var så mycket känslor som kom, säger han.
Läs mer om Nyhetsmorgon och Prix.
TV4 avslöjar planen – så ersätts Peter Jihde
Peter Jihdes plötsliga avhopp från TV4 chockade alla på Nyhetsmorgons redaktion.Under hans sista sändning kommer han firas ordentligt – men redan nu planeras det för en ersättare, och Tilde de Paula Eby är med och bestämmer.Tilde är naturligtvis med i dialogen skriver Johanna Thulin Bratten, programchef på Nyhetsmorgon, i ett mejl.
TV4 tagna på sängen – men Viasat har redan den bäste
Tilde i tårar, TV4 tagna på sängen – men det känns som Peter Jihde gör rätt.Och starka Nyhetsmorgon klarar sig ändå.
Läs mer om Nyhetsmorgon, Peter Jihde, TV4 och Viasat.
Tilde avslöjar kraven på Jihdes efterträdare
Peter Jihde lämnar TV4 och därmed Nyhetsmorgon.Nu inleds jakten på en ersättare som ska leda programmet tillsammans med Tilde de Paula Eby.– Man måste vara snäll och man måste vara vaken, säger hon till TV4.
Läs mer om Nyhetsmorgon.Nu, Paula Eby, TV4 och Tilde.
Soldoktorn hotad – efter sambons död
Doktor Mikael Sandström hittade sin sambo död – något som satte djupa spår i honom.Då Rakhmat Akilov åtalas för terrordådet på Drottninggatan gästar Soldoktorn TV4 för att ge råd till de som, precis som han själv, drabbats av posttraumatisk stress.– Jag tog ju inte hjälp, jag klarar mig själv... Jag gjorde alla fel man kan tänka sig, säger Mikael Sandström i Nyhetsmorgon.
Soldoktorn hittade sin sambo död – berättar
Doktor Mikael Sandström hittade sin sambo död – något som satte djupa spår i honom.Då Rakhmat Akilov åtalas för terrordådet på Drottninggatan gästar Soldoktorn Nyhetsmorgon för att ge råd till de som, precis som han själv, drabbats av posttraumatisk stress.– Jag tog ju inte hjälp, jag klarar mig själv... Jag gjorde alla fel man kan tänka sig, säger Mikael Sandström i programmet.
Tittarnas stora ilska – mot Nyhetsmorgon
Delfinen Fena på Kolmården har fått en kalv.Men TV4:s Nyhetsmorgon har fått hård kritik efter besöket på djurparken.På programledaren Maria Forsblom Instagramkonto ventilerar flera användare sin ilska.Fruktansvärt och tragiskt att se, skriver en person.
Tilde de Paula Ebys privata avslöjande i sändning
TV4-programledaren Tilde de Paula Eby har varit gift med sin make i 6 år.I samband med att bröllop tas upp i TV4:s Nyhetsmorgon så delar programledaren med sig av en intim kärleksbild från sitt eget bröllop - och hyllas på Instagram.Så fina ni är! Hoppas på mycket lycka och kärlek i ert liv skriver en person om bilden.
Läs mer om Instagram.Så och Paula Eby.