Nyhetsmorgon

Rasar mot Strömstedt – efter orden direkt i TV4

Josefin Lustig och Elin Wass, som båda är tillsammans med svenska fotbollsstjärnor, var i Nyhetsmorgon för att lansera andra säsongen av TV4-programmet Playmakers.Men Lustig var inte nöjd med programledaren Jenny Strömstedts frågor.Det kändes verkligen som att hon förminskade oss, skriver Lustig i ett blogginlägg.Vi får bakläxa. Min ingång var otydlig, skriver Jenny Strömstedt i ett sms till SportExpressen.

Lisa Ekdahls tårar efter vännens död

De träffades på en gata för 23 år sedan – och blev bästa vänner.I Nyhetsmorgon på TV4 berättar Lisa Ekdahl om kärleken och det stora tomrummet som Rikard Wolff har lämnat efter sig.– Igår grät jag hela dagen, säger hon i intervjun.
Läs mer om Lisa Ekdahl, Rikard Wolff och TV4.
Åkesson har ännu inte pratat med Wigh
SD-ledaren Jimmie Åkesson lovade träffa och prata med riksdagsledamoten Hanna Wigh som lämnade partiet efter att hon berättat om att en högt uppsatt partikamrat utsatt henne för sexuella övergrepp. Det har han inte gjort, säger Åkesson till TV4:s Nyhetsmorgon, och förklarar det med att hon varit otillgänglig, men Wigh själv känner inte igen den bilden.
Läs mer om Hanna Wigh, Wigh och Åkesson.
Åkesson har inte träffat Wigh – trots löfte
Partiledaren har tidigare lovat att träffa den avhoppade riksdagsledamoten Hanna Wigh efter att hon riktat anklagelser mot en högt uppsatt partimedlem som ska ha utsatt henne för ett sexuellt övergrepp. I en intervju med TV4:s Nyhetsmorgon berättar han varför det inte skett.– Jag har inte haft den möjligheten. För egen del hade jag säkert kunnat träffa henne, men hon har valt att efter det här föra någon slags kampanj mot partiet och anklagat mig för att ljuga.
Läs mer om Hanna Wigh och Wigh.

Eric Saade berättar nu om svåra tiden

Artisten Eric Saade berättar i Nyhetsmorgon om sin stora osäkerhet och kamp för att känna att han passar in.– Jag känner mig lite som det svarta fåret, säger han i TV4 Nyhetsmorgon.
Läs mer om Nyhetsmorgon.
Här förlåter Marcus Andreas Granqvist
Göteborgaren Marcus Lidman var förkrossad när Sverige förlorade mot Italien i EM 2016.Klippet som visade hans besvikelse sågs av miljontals människor.Nu – ett och ett halvt år senare – är Marcus beredd att förlåta Sveriges lagkapten Andreas Granqvist.– Vilken gigant, utbrister Marcus Lidman i TV4:s Nyhetsmorgon efter bragden i Milano.
Läs mer om Italien, Milano och Sverige.
Här går Jihde ner på knä för Tilde – i sändning
Programledaren Tilde de Paula Ebys 45-årsdag firades med en stor överraskning i direktsändning av kollegan Peter Jihde - som gick ner på knä.– Älskling, jag klarar inte av sånt här. Jag är helt svettig, säger Tilde de Paula Eby i TV4 Nyhetsmorgon.
Läs mer om Jihde, Paula Eby, Peter Jihde och Tilde.
Tilde de Paulas oro under intervjun med Ferry Svan
Ferry Svan gästade TV4:s Nyhetsmorgon under söndagen.Då visade han hur det går till när han på 25 sekunder hugger igenom en stock – vilket oroade programledaren Tilde de Paula.– Man ser ju hur farligt nära fötterna det är, det är ju läskigt, säger hon i sändningen.
Läs mer om Ferry Svan, Paula och Tilde.
Tildes passning till Pernilla Wahlgren
Pernilla Wahlgren var gäst i TV4:s Nyhetsmorgon.När hon berättade om sin nya show och att hon fick sätta ihop ett drömteam verkade Tilde de Paula Eby tycka att hon missat någon...– Men gud vad konstigt, frågar Tilde de Paula Eby.
Stefan Sauk hoppade av efter trakasserier
Efter Tystnad tagning-uppropet, där 456 kända kvinnliga skådespelare berättar om sexuella övergrepp de utsatts för inom teater- och filmvärlden, kräver människor nu förändring.I TV4:s Nyhetsmorgon menar skådespelaren Stefan Sauk att det är viktigt att sätta ner foten - och att han själv lämnat projekt efter trakasserier mot andra.– Det är inte okej för mig, jag gick raka vägen upp till teaterledningen, säger Stefan Sauk.
Läs mer om Stefan Sauk.
Tildes pik mot Jihde i sändning
Tilde de Paula Eby och Peter Jihde tränar ryggen i tisdagens Nyhetsmorgon.Men Tilde de Paula Eby kan inte låta bli att reta programledarkollegan – för att han stönar så mycket.– Men gud, det låter som att han ska föda barn, säger Tilde de Paula Eby i programmet.
Peter Jihdes relation med Tilde de Paula
Peter Jihde och Tilde de Paula Eby jobbar tajt tillsammans i TV4:s Nyhetsmorgon - något som har startat rykten om att de skulle vara mer än vänner.I podcasten Nemo möter en vän berättar Jihde om sin privata relation till kollegan.– Vi tycker otroligt bra om varandra som kompisar och som kolleger, säger Peter Jihde i podcasten.
Läs mer om Jihde, Nemo, Paula Eby, Paula, Peter Jihde och Tilde.
Hårda kärlekssveket mot Kikki Danielsson
Kikki Danielsson har svårt att lita på män.En av anledningarna är att hon blev mobbad i skolan.– Jag har slitit jättehårt med det i så många år. Och det är samma sak med kärleken: Vem ska jag våga lita på?, säger hon i TV4 Nyhetsmorgon.
Läs mer om Kikki Danielsson.
Här bryter Jenny ihop - i sändning
Jenny Alversjö fick hela studion att bryta ihop med sitt snuskiga skämt i Nyhetsmorgon.Det var under Relationsakuten som sändningen spårade ur.– Nu blev det konstigt, konstaterar psykologen Anna Bennich Karlstedt efteråt.
Steffos oväntade pik mot Glenn Hysn
Fotbollslegendaren Glenn Hysn gästade Nyhetsmorgon sedan han fått ett tåg uppkallat efter sig.Då skickade han en passning till den forne Let's Dance-rivalen Steffo Törnquist.– Fan, du ser fräsch ut! säger Glenn Hysn i Nyhetsmorgon.
Läs mer om Glenn Hysn och Nyhetsmorgon.
Doktor Mikaels bebis- lycka: Omtumlande
Mikael Sandström har blivit morfar.Nu berättar Nyhetsmorgon-profilen om känslorna efter att ha välkomnat sitt första barnbarn till världen.–Det är väldigt omtumlande, säger Sandström.
Lisa Ajax svåra sjukdom: Fick panik
Lisa Ajax drabbades av stora hudproblem efter Melodifestivalen 2017.Hon lider av hudsjukdomen rosacea – och när det var som värst ville hon inte gå ut.– Jag fick panik, berättar hon om sjukdomen i Nyhetsmorgon.
Så lurade TV4 tittarna under Nyhetsmorgon
Mikael Soldoktorn Sandström svarade på frågor om herpesvirus i dagens Nyhetsmorgon – och dök själv upp med ett stort munsår.Senare avslöjas TV4:s bluff av Peter Jihde i programmet.– Det är inflammerat överallt, säger Mikael Sandström om sin åkomma.
Programledarens ursäkt – efter tabben i sändningen
Under fredagens sändning av Morgonstudion kunde inte Carolina Neurath hålla sig för skratt – trots att kollegan Pelle Nilsson läste upp en allvarlig nyhet om skador och dödsfall.Programledaren bad om ursäkt på Instagram – nu reagerar mellostjärnan Oscar Zia mot snedsteget:– Är det någon producent som har gjort ett så jävla dåligt jobb och varit så jävla oskön och sagt något kul just då i hennes öra?, frågar han sig i pratshowen Finkel TV – Nyhetsmorgon för bakfulla.
Tildes överraskning till David Hellenius i TV4
David Hellenius är tillbaka i kväll med en ny säsong Hellenius hörna.Som gäst i Nyhetsmorgon överraskas han av programledarkollegan Tilde De Paula – som har tagit fram ett gammalt klipp ut TV4:s arkiv när Hellenius leder barnprogrammet Lattjo Lajban.– Vad hände där med kroppen?, undrar Tilde efteråt och skrattar.
Sven-Bertil Taube: Jag har ju inte så lång tid kvar
Sven-Bertil Taube är tillbaka på scenen efter hjärtoperationen.I Nyhetsmorgon berättar artisten om sin syn på livet – och att åldras.– Både hjärta, hörsel och syn blir sämre. Men samtidigt tänker man att jag har ju inte så lång tid kvar, säger han i Nyhetsmorgon på TV4.
Läs mer om Nyhetsmorgon och TV4.
Jennys pik mot Steffo – i sändning
Steffo Törnquist och Jenny Alversjö hamnade i bråk i dagens Nyhetsmorgon.Under Triss-skrapningen riktade båda programledarna pikar mot varandra.– Du fattar ingenting, säger Steffo Törnquist till kollegan.
TV4 tvingades ändra – innan stora kuppen
I somras utsattes Playmakers-profilen Sanne Andersson för en kupp då hon rövades bort från Nyhetsmorgon för sin möhippa.Nu avslöjar vännen och Playmakerskollegan Elina Casell Hjalmarsson att hon fick TV4 att ändra dag på intervjun för att det skulle passa ihop med möhippan.– Sanne kunde ju inte sitta där och vara sliten dagen efter, säger hon.
Molly Nutleys chock – efter fästmannens ord direktsändning
När Molly Nutley, 22, och kärleken Gustav Lindh, 22, gästade TV4:s Nyhetsmorgon blev pojkvännens ord för mycket för Molly Nutley.I morgonsoffan utbrast skådespelerskan tillslut:– Men Gud vad är det här för morgon?
Läs mer om Gustav Lindh och Molly Nutley.I.
Ilskan: Herregud – det är så konstigt
En skandal i Svenska fotbollförbundet rör upp starka känslor i många läger.Nu är det Nyhetsmorgon-profilen Tilde de Paula Ebys tur att rasa.– Det är så konstigt, säger de Paula i programmet.