Nyhetsmorgon

Stora trissglädjen i Nyhetsmorgon

Susanne Ghandour från Kalmar skrapade på lördagen fram en rekordvinst i TV4 Nyhetsmorgon.Det blev hela 12 miljoner – en vinst hon ska dela med sin syster Mariana.– Det är ganska ofattbart, säger Susanne Ghandour till Expressen.

Adelsköld berättar om utmattningen

Komikern och programledaren Karin Adelsköld drabbades av utmattning.I TV4:s Nyhetsmorgon berättar hon om utbrändheten – och vägen tillbaka.– Plötsligt en dag när jag var ute och gick, blev det helt vitt. jag visste inte vem jag var, visste inte var jag var, säger hon i programmet.
Läs mer om Karin Adelsköld.
Alex och Sigge avbokades – skyller på Peter Jihde
Succduon Alex Schulman och Sigge Eklund skulle medverka i TV4:s Nyhetsmorgon för att prata om sin kommande bok.Men de blev avbokade från programmet - något de säger kan bero på att de vid en rad tillfällen diskuterat programledaren Peter Jihde, detta berättar duon i senaste avsnittet av sin podcast.– Det stämmer absolut inte, säger Åsa Örtengren, pressansvarig för Nyhetsmorgon.
Efter stora satsningen – de vinner slaget om morgon-tv
SVT och TV3 väljer båda att satsa på ny morgon-tv.Men det är TV4:s Nyhetsmorgon som vinner slaget om tittarna.Samtidigt misslyckas SVT:s Morgonstudion med att nå sin unga målgrupp, visar nya siffror från MMS.
Läs mer om TV3.

Steffos taskiga pik: Fullkomligt livrädd

Nyhetsmorgon firar i dag 25 år i rutan.Under dagens program minns programledarna Jenny Strömstedt och Steffo Törnquist tillbaka med ett klipp från deras första sändning ihop.– Jag var tvungen att rätta till ett och annat, säger Steffo Törnquist.
Här tar Malou och Bengt över Nyhetsmorgon
Nyhetsmorgon firar 25 år – något som TV4 uppmärksammar på torsdagsmorgonen.Och Bengt Magnusson och Malou von Sivers tar över sändningen från Steffo Törnquist och Jenny Strömstedt.– Det känns trevligt att vara tillsammans igen. Det är ett jätteskojigt program att göra, säger Bengt Magnusson i sändningen.
Hultqvist: Tänker kandidera till valet
Försvarsminister Hultqvist gästar TV4:s Nyhetsmorgon.Hultqvist står inför misstroendeförklaring i riksdagen.– Jag anser inte att motiven för att genomföra detta är tillräckligt starka, det är ett politiskt spel, säger Peter Hultqvist
Läs mer om Peter Hultqvist.
Andreas brev till sitt 10-årige mobbade jag: Om jag hade vetat
Kära tioåriga Andreas, du ska strax börja mellanstadiet. Du är livrädd, för du vet att du kommer bli slagen.Så inleder Andreas Jonsson ett brev till sitt tioåriga jag –och har nu gjort en film om mobbning.–Om 60 000 barn går till skolan med en klump i magen räcker det inte att visa statistik, säger han i Nyhetsmorgon.
Läs mer om Nyhetsmorgon.
Tilde de Paula bryter ihop efter missen
I direktsändning kan allt hända – fråga bara Tilde de Paula Eby.När programledaren ska presentera nästa ämne i onsdagens Nyhetsmorgon går allt fel.– Ta det lugnt. Vi kommer snart tillbaka, säger kollegan Peter Jihde efter missen –samtidigt som han måste krama om Tilde de Paula, som bryter ihop av skratt.
Peter Jihdes ilska efter obehagliga upptäckten
Peter Jihde var rasande i dagens Nyhetsmorgon.Anledningen var hans obehagliga upptäckt under tisdagskvällen.– Den här historien känns väldigt otrevlig, instämde programledarkollegan Tilde de Paula.
Därför håller Molly bröllopet hemligt
Artiststjärnorna Molly Sandn, 25, och Danny Saucedo, 31, ska gifta sig.Men bröllopet kan ske i hemlighet – nu vill Molly distansera sig från sin fästman Danny.– Jag vill inte snacka om honom, jag vill inte det, säger hon i TV4:s Nyhetsmorgon.
Läs mer om Danny Saucedo, Danny och Molly.
Tildes förvirring under trissen i tv
Magnus Sandin från Öland var dagens lyckliga trisskrapare i Nyhetsmorgon.Då ställde han till med en stor scen - och fick Tilde de Paula att tappa hakan av förvåning.– Vad gör du nu? utbrister hon efter Magnus Sandins fräcka tilltag.
Läs mer om Nyhetsmorgon.Då, Paula, Tilde och Öland.
Pinsamma kuppen mot Tilde i sändning
TV4-profilen Anders Pihlblad överraskade i veckan Tilde de Paula Eby med ett klipp – på hur hon såg ut en gång i tiden i TV4 Nyhetsmorgon. – Ibland är det bra att man blir äldre, ganska ofta faktiskt, säger Tilde de Paula Eby i programmet.
Läs mer om Paula Eby och Tilde.
Leo Borg: Det kan vara väldigt tufft
Leo Borg tog hjälp av sin pappa Björn för att förbereda sig för rollen som honom i filmen Borg.Under inspelningen insåg 14-åringen att han har flera saker gemensamt med sin pappa – bland annat humöret.–Jag är väldigt sur på banan, säger Borg i Nyhetsmorgon.
Läs mer om Björn, Borg, Borg.Under och Nyhetsmorgon.
Oscarssons reaktion på parodin: Chockad
Robert Gustafssons imitation av Marcus Oscarsson har fått många att skratta.I söndagens avsnitt av Nyhetsmorgon fick parterna träffas för att skratta åt – och diskutera – omtalade sketchen.– Jag blev lite chockad första gången jag såg det på nätet, säger Marcus Oscarsson i programmet.
Läs mer om Nyhetsmorgon.
Det är så sorgligt – är en katastrof
Prins Daniel är en stor idrottsvän.I Nyhetsmorgon uttrycker han frustration över att alla barn inte har samma förutsättningar för idrott.– Det är så sorgligt att samhället är ojämlikt, säger prins Daniel i TV4.
Läs mer om Daniel och TV4.
Steffos märkliga skämt som får Kalla att skratta
Mängder av idrottsprofiler har skänkt utrustning till välgörenhetsprojektet Ge Bort Till Sport.Nästa person att bidra är skidstjärnan Charlotte Kalla.– Det är ett jättebra initiativ, säger Charlotte Kalla i Nyhetsmorgon.
Jespers fina hyllning till Tilde i Nyhetsmorgon
För andra året i rad utsågs Tilde de Paula Eby till årets kvinnliga programledare på Kristallen-galan.Något som programledarkollegan Jesper Börjesson vill uppmärksamma i måndagens Nyhetsmorgon.– Vi träffades i Jönköping 1994. Redan då sa folk att det var något speciellt med dig. Så rätt vi hade då, säger han i programmet.
Attackerade polisen Ted: Jag vill fortsätta arbeta
När polismannen Ted Eriksson, 33, patrullerade vid Medborgarplatsen i Stockholm blev han plötsligt knivhuggen bakifrån.En 17-åring har häktats misstänkt för attacken.Trots mordförsöket har Ted inga planer på att lämna polisyrket.– Både min pappa och syster är poliser, och jag vill fortsätta familjeföretaget, säger han i TV4:s Nyhetsmorgon.
Kuppen mot Tilde i Nyhetsmorgon
Tilde de Paula Eby utsågs till årets kvinnliga programledare på fredagens tv-gala Kristallen.På söndagen var hon tillbaka i Nyhetsmorgon – och innan programmet var över fick hon en riktig överraskning av familj och vänner.– Att jag inte förutsåg detta. Nu är jag helt svettig, säger Tilde de Paula Eby i programmet.
Åbohjälten Hassan efter attacken – kommer inte kunna gå igen
Hassan Zubier från Stockholm fick fyra knivhugg när han försökte skydda sin sambo och hjälpa en annan kvinna som attackerades av knivmannen i Åbo.Hassan kommer troligtvis aldrig kunna gå igen.–Så som jag förstår det kommer jag sitta i rullstol, säger han i Nyhetsmorgon.
Programledarens comeback i TV4
Mammalediga TV4-programledaren Soraya Lavasani är tillbaka i Nyhetsmorgon – men bara för en dag.I måndagens program dyker Lavasani upp som gäst, tillsammans med 2,5 månader gamla dottern Bianca.– Din resa har vi fått följa, vecka för vecka, Soraya, konstaterar Tilde de Paula Eby i Nyhetsmorgon.
Felicia förlorade båda benen – kom femma i EM
Felicia Grimmenhag blev påkörd av en bil och förlorade båda sina ben för sex år sedan.Femteplaceringen i paradressyr med hästen Tarot E är en av ridsport-EM:s sensationer.– Det känns overkligt. I början av året hade jag inte ens tänkt vara med i tävlingen, berättar hon i TV4 Nyhetsmorgon.
Läs mer om Tarot E.
Den som vill ha mys-tv väljer Nyhetsmorgon
Premiär för Morgonstudion i SVT och därmed blossar det upp ett tv-krig i gryningen.Första offret: Soffan.
Läs mer om Morgonstudion, Nyhetsmorgon och SVT.
Felicia förlorade båda benen i olycka – kom femma i EM
Felicia Grimmenhag blev påkörd av en bil och förlorade båda sina ben för sex år sedan.Femteplaceringen i paradressyr med hästen Tarot E är en av ridsport-EM:s sensationer.– Det känns overkligt. I början av året hade jag inte ens tänkt vara med i tävlingen, berättar hon i TV4 Nyhetsmorgon.
Läs mer om Tarot E.