Nytt

Karin Pettersson lämnar Aftonbladet

Karin Pettersson lämnar Aftonbladet och rollen som politisk chefredaktör.Nu går hon vidare inom Schibstedt och blir Director of Public Policy.– Nu är det dags att omsätta de kunskaperna på ett nytt sätt, säger hon till Resum.

600 000 riskerar körförbud med nya besiktningsregler

Den 20 maj träder de nya besiktningskraven i kraft.I glappet mellan de nya och gamla reglerna riskerar 600 000 fordon att få körförbud.Nu uppmanar Transportstyrelsen bilägare att kontrollera sitt besiktningsdatum på nytt.
Läs mer om Transportstyrelsen.
Hotnivån höjs efter explosivt vulkanutbrott på Filippinerna
Vulkanen Mayon på Filippinerna har haft ett nytt explosivt utbrott, rapporterar nyhetsbyrån AP. Myndigheterna har höjt hotnivån till den näst högsta och varnar för att ett farligt utbrott kan komma inom några timmar.
Läs mer om Filippinerna.
Klimatet: Det går åt väldigt fel håll i flygsektorn
Antalet flygpassagerare slog nytt rekord 2017 – hela 4,1 miljarder passagerare flögs under året, enligt ny statistik. Nu vill Naturskyddsföreningen se radikalt dyrare flygpriser. – Industrins åtgärder räcker inte, säger ordförande Johanna Sandahl.

Fler marockaner utvisas efter nytt samarbete

Ett nytt samarbete kring fingeravtryck gör att fler unga marockaner utvisas från Sverige, rapporterar SR Ekot.
Läs mer om Sverige.
Vita husets telefonsvarare skyller stängning på Demokraterna
Har du försökt ringa Vita huset i Washington i helgen?Då har du mötts av ett nytt röstmeddelande – som skyller stängningen av USA:s statsapparat på Demokraterna.
Läs mer om Demokraterna, Vita och Washington.
I dag avgörs Tysklands framtid
BONN. Tyskland håller andan inför att de tyska Socialdemokraterna i dag, söndag, röstar om partiet ska ingå ett nytt äktenskap med förbundskansler Angela Merkels Kristdemokrater – eller öppna upp för nyval. Det ser ut att bli en jämn kamp.
Läs mer om Socialdemokraterna.
Tyska socialdemokrater röstar om ny koalition
I dag samlas 600 socialdemokratiska delegater i Bonn för att rösta ja eller nej till ett nytt regeringssamarbete med Tysklands förbundskansler Angela Merkels kristdemokrater.
Läs mer om Bonn.
Blåvitt föll tungt i säsongspremiären
GÖTEBORG. Målskytt direkt i premiären.Och massor av offensiva löpningar under första halvleken.Emil Salomonsson fick bekänna färg direkt i en ny roll i ett nytt spelsystem.– Om vi hade vunnit i dag hade jag blivit mer förvånad, för fotboll ska inte vara så enkelt, säger IFK-veteranen efter premiärförlusten med 1–3 mot Ålborg.
Läs mer om Ålborg.
Tim Cook i intervju: Låter inte sina syskonbarn använda sociala medier
Tim Cook tycker också det är viktigare att lära sig att koda än ett nytt språk.
En sida om vintersport – följ oss på Facebook
Få senaste nytt om vintersport.Följ med in bakom kulisserna tillsammans med våra skidreportrar.Och gör din röst hörd!Vår nya sida Expressen - Skidsnack är allt du behöver i vinter när det vankas både världscuptävlingar, Tour de ski och OS i Pyeongchang.
Nytt LG-patent visar mobil som fälls ut till surfplatta
LG funderar på en ihopfällbar mobil. Men om den kommer tillverkas återstår att se.
DN gratulerar: Kerstin Dautel, gymnasielärare
Utbildning, ett nytt jobb eller kärlek är oftast det som får människor att flytta inom EU. För Kerstin Dautel var det kärleken som avgjorde. Men hon längtar efter snöhöljda alper.
Möller hördes på nytt i hovrätten
Johanna Möller dömdes mot sitt nekande till livstids fängelse av tingsrätten för de så kallade sommarstugemorden utanför Arboga.
Läs mer om Arboga.
Nådde 25 mål – kan nu utmana Gretzky
ANAHEIM. 25 mål på 45 matcher.William Karlsson, 25, visade på nytt i natt att han är Sveriges målkung i NHL i vinter.För andra kvällen i rad gjorde han mål under Vegas Golden Knights turn i Florida.Med sina 25 fullträffar är han vår överlägset bäste avslutare i NHL den här vintern och allt talar för att han kommer att hamna på 35-40 mål om han får vara frisk under andra halvan av säsongen.- Vi får se hur det slutar, säger han diplomatiskt efter nattens 3-4-förlust mot Panthers efter förlängning.
Läs mer om Florida.Med, Gretzky och NHL.
Nytt test ska kunna upptäcka cancer
Åtta vanliga sorters cancer kan upptäckas – med ett vanligt blodprov.Det menar forskare på Johns Hopkins-universitet i Baltimore, USA, skriver BBC.Forskarna har upptäckt att tumörer släpper ut både proteiner och muterat DNA i blodet – i mycket små mängder.
Läs mer om Baltimore, DNA och USA.
Personbästa av Majorov – OS-drömmen lever
Alexander Majorov imponerade i det fria programmet vid konståknings-EM i Moskva i födelselandet Ryssland. 26-åringen från Luleå noterades för poängen 154,58 i fredagens åkning vilket är nytt person- och säsongsbästa i ett fritt program.
Starkt stöd i MP för Bah Kuhnke som nytt språkrör
Kulturminister Alice Bah Kuhnke, som är beredd att ta över som språkrör, får högst betyg av MP-ministrarna när MP-politikerna får säga sitt.Samtidigt visar Expressens undersökning att 135 MP-politiker i hela landet vill byta ut Gustav Fridolin redan på rikskongressen i maj.– Miljöpartiet har svikit alla och förlorat sin ryggrad, säger en MP-politiker i Stockholm.
Misstänkte mördaren fick nytt jobb direkt efter dådet
I slutet av oktober mördade den unge mannen, enligt polisen, en kvinna i motionsspåret i Ulricehamn.I november började han ett nytt jobb.– Han var väldigt mycket frånvarande. Han sa att han mådde dåligt, säger en chef på företaget.
Läs mer om Ulricehamn.I.
Nytt misstänkt fall av mässling
Ett misstänkt fall av mässling har upptäckts på en hälsocentral i Söderhamn.Prover har skickats till Uppsala för analys.– Det behöver inte vara mässling, men vi tar det säkra före det osäkra, säger Signar Mäkitalo, smittskyddsläkare vid Region Gävleborg i ett pressmeddelande.
Skrota förslaget om utlandsspioneri
Sverige får inte blint falla för grupptrycket när omvärlden vill se hemlighetsmakeri. Vi uppmanar Morgan Johansson att skrota förslaget om att utlandsspioneri ska införas som ett nytt brott, skriver Journalistförbundets ordförande Jonas Nordling och Föreningen Grävande Journalisters ordförande Fouad Youcefi.
Piloten flög snabbast över Atlanten sedan Concorde
Norwegian fick världens medvind i måndags.Deras plan på sträckan New York till London slog nytt hastighetsrekord av bara farten.Fem timmar och tretton minuter lyder det nya rekordet på den transatlantiska sträckan.
Läs mer om Atlanten, Concorde, London och New York.
Vonn i tårar inför OS: Jag tänker på honom
Hon missade OS i Sotji 2014 på grund av skada.Men i Pyeongchang jagar alpinesset Lindsey Vonn ett nytt guld, främst för att hedra för sin avlidne farfar.– Jag hoppas att jag kan göra honom stolt, säger en tårögd Vonn i CNN:s skidmagasin Alpine Edge.
Orkanvind hjälpte Norwegian-plan sätta rekord
En Norwegian-flygning från New York till London har satt nytt rekord för vanliga trafikplan över Atlanten. 5 timmar och 13 minuter är den snabbaste resan sedan Concordes tid.