Nytt

Uppgifter: Blir dyrast i världen

För några dagar sedan gick Kyle Walker till Manchester City för en rekordsumma. City uppges nu vilja smida medan järnet är hett - och har lagt ett nytt rekordbud på Benjamin Mendy, enligt franska L'Equipe.Monaco uppges ha accepterat budet.

Svenskt rekord av Meraf Bahta

Meraf Bahta slog nytt svenskt rekord – tiden 8.37,5 – på damernas 3 000 meter vid Diamond League-galan i Monaco.
Nytt svenskt rekord av Bahta i Monaco
8.37.50. Så lyder det nya svenska rekordet på 3 000 meter. Meraf Bahta slog till med ett riktigt drömlopp i fredagens Diamond League och pytsade till det gamla svenska rekordet med nästan sex sekunder.
Läs mer om Bahta, Diamond League och Monaco.
Martin Gelin: Kan vara början av mörk period i Washington
Efter ett drygt halvår som Donald Trumps talesperson säger Sean Spicer upp sig. Han blev känd för sina hopplösa försök att bortförklara uppenbara lögner från presidenten. Beskedet kan spegla ett omfattande strategiskt skifte för Trump, i takt med att undersökningen om hans ryska kontakter träder in i ett nytt dramatiskt skede.
Läs mer om Sean Spicer, Trump och Washington.

Hotet mot Sverige: Då kommer det att smälla

DEVENTER. Sverige ställs mot – som det beskrivs – ett helt nytt Ryssland i kväll.Och i sina motståndare har förbundskapten Pia Sundhage hittat ett farligt vapen.– När de får en frispark så kommer det smälla i vårt straffområde, säger hon.
Läs mer om Pia Sundhage, Ryssland och Sverige.
Ford F-150 Police Responder är sheriffens nya drömbil
Många amerikanska poliser är säkert känslosamma över att den klassiska polisbilen Ford Crown Victoria nu håller på att pensioneras för gott. Vilken tur då att Ford förbereder något nytt, i form av pickupen F-150. Polisversionen av Ford F-150 är nu redo för action och den ska klara alla tuffa påfrestningar som det dagliga polisarbetet ställs inför. Några av detaljerna som sticker ut är stålhjulen, rampen i fronten, vinylklädseln och en generator som kan driva polisens prylar. Vissa är kanske tveksamma till all ny teknik som finns i Fords 3,5-liters V6-motor med dubbla turbo och inte minst
Arsenals glädjebesked - stjärnan nära nytt kontrakt
Det har länge varit ett stort frågetecken kring Arsenal-stjärnorna Mesut Özils och Alexis Sanchez framtid. Nu ser ett utav dem vara på väg att rätas ut. Enligt engelska Express är den förstnämnde nära ett nytt kontrakt med Londonklubben.
Läs mer om Londonklubben.
Här kör Zlatan sin gula LaFerrari i Stockholm
Det är ingen hemlighet att Zlatan Ibrahimovi gillar snabba bilar. Vi har tidigare sett honom i en Porsche 918 Spyder, och för sex år sedan sålde han tre av sina Porschar där en av dem hade belysta instegslister med texten Zlatan. Han har dessutom ägt en Ferrari Enzo, en Lamborghini Gallardo och en Maserati GranTurismo. Förra året blev det ett nytt tillskott i garaget i form av en LaFerrari – hybridsuperbilen som bara byggs i 499 exemplar. Nu har Zlatan setts i Stockholm när han kör sin gula LaFerrari. Bilderna och filmerna publicerades på Instagram av Tariq Sherif och Alexander Östlund. LaFerrari har en V12-motor som ger sin m
Trumps bakslag: Beslutet stoppas av domare
Donald Trump beslutade redan i januari att sluta ge pengar åt de lokala myndigheter som vägrade dela uppgifter om papperslösa som vistades på orten.Beslutet om de så kallade fristäderna har tidigare stoppats i domstol – nu vägrar domaren att pröva beslutet på nytt.
Trumps bakslag: Belsutet stoppas av domare
Donald Trump beslutade redan i januari att sluta ge pengar åt de lokala myndigheter som vägrade dela uppgifter om papperslösa som vistades på orten.Beslutet om de så kallade fristäderna har tidigare stoppats i domstol – nu vägrar domaren att pröva beslutet på nytt.
Nytt vinstras för Fingerprint Cards
Stockholmsbörsens stora förlorare visar upp ett nytt vinstras i nya kvartalsrapporten. Fingerprint Cards vinst blev klart lägre än förväntat.
IMF godkänner miljardlån till Grekland
Internationella valutafonden IMF godkänner ett nytt stödprogram till krisdrabbade Grekland på 1,8 miljarder dollar, motsvarande nära 15 miljarder kronor. Men pengarna kommer inte betalas ut omedelbart, i en högst ovanlig åtgärd.
Läs mer om Grekland och IMF.
Nytt hopp för Indiens barnbrudar
Pune/Bombay. Nästan varannan flicka i Indien är gift när hon fyller 18 år trots att barnäktenskap är förbjudet. Urgamla strukturer där byrådets ord väger tyngre än lagen gör det svårt att få till en förändring, men nu tycks ett projekt där unga flickor får utbildning i livskunskap kunna göra skillnad.
Läs mer om Indien.
IMF godkänner miljardlån till Grekland
Internationella valutafonden IMF godkänner ett nytt stödprogram till krisdrabbade Grekland på 1,8 miljarder dollar, motsvarande nära 15 miljarder kronor. Men pengarna kommer inte betalas ut omedelbart, i en högst ovanlig åtgärd.
Läs mer om Grekland och IMF.
Nytt förslag: Rattsurfare ska bli av med körkortet
Den som sms:ar eller surfar på mobilen bakom ratten kan bli av med körkortet – i alla fall i Italien.Där är ett nytt lagförslag på gång, skriver Aftonbladet.
Läs mer om Aftonbladet och Italien.Där.
650 får gå från Telia
Mitt under semestertiden står det klart – hundratals förlorar jobbet på Telia när bolaget tvingas till nytt sparpaket. Enligt facket känner många anställda oro för framtiden.
Läs mer om Telia.
ECB lämnar räntan oförändrad
Europeiska centralbanken (ECB) låter styrräntan ligga kvar på noll procent, enligt ett nytt räntebesked från banken. Räntan på bankinsättningar hos ECB lämnas också oförändrad på minus 0,4 procent.
Läs mer om ECB.
Blåvitt värvar 19-åring från Arsenal
Ny huvudtränare och ny assisterande. Nu har IFK Göteborg även fått in nytt blod i spelartruppen.
Läs mer om Arsenal.
Volvos succresa fortsätter – ökar vinsten och är på väg mot nytt försäljningsrekord
Den svenska bilindustrin går på högvarv. Volvo Cars gör ett ordentligt vinstlyft under årets första halvår. Rörelsevinsten blev 6,8 miljarder kronor – 21 procent mer än samma period förra året. Omsättningen ökade från 84 till 99 miljarder. Volvo tar viktiga marknadsandelar i Europa och tillväxten på Kinamarknaden är hög – där ökade försäljningen med hela 28 procent. På väg mot nytt årsrekord Volvo har också en rörelsemarginal på 6,8 procent trots att det investeras stort i nya bilmodeller och ny teknik. Senare i år presenteras nya suven
Läs mer om Europa, Kinamarknaden och Volvo.
Nytt vr-dataspel ska bota social fobi
Forskare har utvecklat en ny metod för att behandla social fobi. DN:s reporter fick testa på vr-tekniken.
Google Glass är tillbaka
Alphabets smarta glasögonen har fått nytt liv med förbättrad version gjord för fabriksgolvet.
Övergivna ödehuset mitt ute i skogen kan bli ditt
På jakt efter stor tomt i populärt område att bygga på?Nu finns ett övergivet ödehus i kända Falsterbo till salu.Här har du chansen att skapa något helt nytt från början.
Läs mer om Falsterbo.
Alliansens passivitet kan leda till tidningsdöd
Allianspartierna väljer en farlig väg om de inte bidrar till att få ett nytt mediestöd på plats. Det är hög tid att de redovisar hur de ställer sig till Medieutredningens olika förslag, skriver Niclas Malmberg, mediepolitisk talesperson och riksdagsledamot (MP).