Nytt

Kommunfullmäktige godkände förslag om nytt badhus - efter diskussion om underlag

Ida Lindh (L) kritiserade det presenterade underlaget till förslaget om Köpings nya badhus.

Årets tränare i helgen - klar för nytt SSL-lag

Patric Johansson tränar FC Helsingborg även nästa säsong.Och han får intressant sällskap.Enligt uppgifter till Kvällsposten är årets tränare Niklas Pålsson i det närmaste helt klar för klubben.- Mycket talar för att det blir så, säger Pålsson själv.
Läs mer om Kvällsposten och Pålsson.
Klart att man har varit lite frustrerad
MALMÖ/STOCKHOLM. På väg mot ett nytt fiasko.Då räddade Markus Rosenberg sitt Malmö FF med två mål.– Inte tillräckligt bra, men ett steg framåt, säger han efter 3-1 mot Brommapojkarna.
Läs mer om Brommapojkarna och Malmö FF.
M: "Bernmar borde titta sig i spegeln"
På måndagen meddelade Vänsterpartiet att de hoppar av överenskommelsen om ett nytt arenaområde, vilket gör överenskommelsen betydligt smalare. - Bernmar klagar på bristande kompromissvilja.
Läs mer om Vänsterpartiet.

Spår ändå tuffare tider för Kramfors kommun: "Det blir svettigt, men nödvändigt"

Det var kanske inte något nytt som kom fram när chefen för ekonomienheten, Pelle Nilsson, redovisade kommunens finansiella situation, men han var tydlig i sitt budskap. - Vi har jättetuffa tider framför oss!
Läs mer om Pelle Nilsson.
Vänsterpartiet drar sig ur arenasamarbetet
Vänsterpartiet hoppar av överenskommelsen om ett nytt arenaområde. Orsaken är meningsmotsättningar om bland annat driftsform.
JUST NU: Ingen Jonas Olsson i Djurgården - Kozica bänkad på nytt
Efter den imponerande 3-0-segern mot Malmö spelar Djurgården nu nytt allsvenskt möte när de gästar Elfsborg. Avspark 19.00.
Läs mer om Djurgården, Elfsborg, Kozica och Malmö.
Trump ökar pressen på Mexiko under Naftaförhandlingarna
USA:s president Donald Trump ökar nu pressen på Mexiko under de pågående förhandlingarna om ett nytt frihandelsavtal. Stoppa människor från att ta sig via Mexiko till USA, skriver han i ett Twitterinlägg.
PÅ FD: Vill se stjärnan i ny roll - rockaden i Djurgården
Under måndagskvällen gästar Djurgården Borås för allsvenskt möte med Elfsborg. Efter Jonathan Rings fina insats mot Malmö vill FD:s krönikör Magnus Österberg inte flytta på nyförvärvet, men inte heller på nytt bänka Dzenis Kozica.
Läs mer om Djurgården, Elfsborg och Malmö.
Duplantis besked – efter rekordhoppet
Han slog nytt svenskt rekord för tre veckor sen.Nu laddar Armand Duplantis om – och lämnar klartecken för start i Bauhausgalan på Stockholms Stadion.– Jag siktar på nytt världsrekord för juniorer, säger Duplantis.
Läs mer om Bauhausgalan.
Fortnite-streamaren Ninja har slagit sitt eget Twitch-rekord
För drygt en månad sedan bjöd Fortnite-streamaren Tyler "Ninja" Blevins in rapparen Drake för att slå nytt tittarrekord på Twitch med över 630 000 samtidiga tittare. Nu har han slagit sitt eget rekord, fast denna gång utan draghjälp av kändisar.
Läs mer om Drake, Twitch och Twitch-rekord.
Alla undrar – efter Emil Forsbergs meddelande
Emil Forsberg var inblandad i en stökig situation RB Leipzigs senaste match.I en tweet som raderades men sedan publicerades på nytt, lämnar Forsberg ett kryptiskt besked.Tack för allt, skriver svensken på Twitter.
Läs mer om Forsberg och Twitter.
EU vill skydda visselblåsare
Den som slår larm om missförhållanden i myndigheter och företag ska få skydd i hela EU, enligt ett nytt förslag. – Oerhört viktigt, men olyckligt att skydd för larm om arbetsrätt saknas, säger Jytte Guteland (S), som inte utesluter att Sverige måste skärpa visselblåsarskyddet i privata sektorn.
Läs mer om Jytte Guteland och Sverige.
Starkt kvartal gav kursrekord för kylkoncernen
Kylkoncernen Beijer Ref är glödhet och levererade en stark rapport för det första kvartalet 2018. Aktien stiger med drygt 8 procent till ett nytt kursrekord under måndagsförmiddagen.
Kommunen med nytt besked - fortsätter sponsra ÖFK: "Blev lite förhastat"
Östersunds FK:s ordförande Daniel Kindberg är just nu på sannolika skäl misstänkt för grovt bedrägeri och medhjälp till grovt bokföringsbrott.
Läs mer om Daniel Kindberg och ÖFK.
Video: Tekniken bakom Yamaha NIKEN #3
Yamaha tar kurvor på ett helt nytt sätt med hjälp av sin trehjuling NIKEN och i det här klippet får vi en djupdykningen i elektroniken i maskinen.
Läs mer om Yamaha NIKEN.
Fick inte stanna i Örebro - nu är målvakten klar för Leksand: "Ger ett lugn till laget"
Axel Brage fick inget nytt kontrakt i Örebro. Nu är målvakten klar för Leksand i stället. - Att få vara en del av föreningens satsning känns verkligen jätteinspirerande, säger han i ett pressmeddelande.
Läs mer om Leksand och Örebro.
Moderaterna presenterar förslag för ökad trygghet
Moderaterna har kallat till pressträff i riksdagen där partiledaren Ulf Kristersson och den rättspolitiske talespersonen Tomas Tob presenterar ett nytt förslag för ökad trygghet.– Det är väldigt många som i dag vill se ett starkare försvar och fler poliser, säger Ulf Kristersson.
Läs mer om Ulf Kristersson.
Anders Hägerstrand: Håll koll på SSAB
Prisskillnaden mellan SSAB:s A- och B-aktie steg till en ny rekordnivå på nästan 25 procent förra veckan. Det var nytt årshögsta och i dag fortsätter prisskillnaden mellan aktierna att öka. Möjligen prisar marknaden in stora utförsäljningar av B-aktier.
Läs mer om B-aktier.
Kolla in premiärtrailern för Binding of Isaac-skaparens nya spel
Edmund McMillen, medskapare av Super Meat Boy och skapare av The Binding of Isaac, är tillbaka med ett nytt spel. The Legend of Bum-bo är ett slumpgenererat turordningsbaserat pusselrollspel och du kan kolla in premiärtrailern här nedan.
Nytt hopp för hotad delfin
Inrikes. Den lilla populationen av Irrawadidelfiner i Mekongfloden i Kambodja har länge befunnit sig på randen till utplåning. Men nu har en svag strimma av hopp tänts.
Nashville vidare - nytt Forsbergmål efter åktur från egen blå: "En annan nivå"
Nashville krossade Colorado med 5-0 och fixade avancemanget i åttondelsfinalen. Filip Forsberg gjorde på nytt mål efter åktur från egen blålinje. - Vi tog upp det på en annan nivå, säger han till Sportbladet.