Nytt

Kläm din Iphone – framtida modeller kan få 3D Touch överallt

Ett nytt patent pekar mot att en ganska udda lösning kan byggas in i framtiden modeller av Iphone.
Läs mer om Iphone och Touch.

Sydkorea oroas för nytt bombtest efter Kims hot

Att kalla Donald Trump för mentalt störd är ovanligt starka ord för att komma direkt från Kim Jong-Un. Det hårda tonläget från Nordkoreas diktator ses av bedömare som en varning – och ett tecken på att landet kan vara närmare ett nytt vätebombsprov.
Läs mer om Donald Trump och Kim Jong-Un.
Regnbågskoalition bildar nytt styre i Sigtuna
En ny politisk ledning har bildats i Sigtuna kommun. Sex partier i den så kallade regnbågskoalitionen ska leda kommunen i minoritet.
Läs mer om Sigtuna.
Tranrekord vid Hornborgasjön - på hösten
På torsdagen slogs nytt rekord för antalet tranor vid Hornborgasjön på hösten.
Läs mer om Hornborgasjön.

Storbråket: Håll käften med dig

Konflikten i PSG har nu nått bortom klubbens hägn.Ett nytt storbråk har blossat upp, den här gången mellan legendarerna Dani Alves och Diego Forlan.
Läs mer om Diego Forlan och PSG.
Efter regnkaoset i Blötan: Nu har Lars- Olof fått nog
Invånarna i Skalhamn har fått nog – 95 personer har lämnat in ett upprop till kommunen om de ständiga översvämningarna.Under förra veckans regnoväder drabbades bland andra Lars-Olof Stilgård på nytt och nu tvingas han lägga nytt golv i källaren för andra gången i år.– Jag är pensionär och kan göra en del själv. Men det är ju inte alla som har den möjligheten av dem som drabbats.
Lyssna på Lunch med Montelius – avsnitt 117
Martina & Gunilla är tillbaka med ett nytt avsnitt av deras podd – lyssna här
Läs mer om Gunilla och Lunch.
Sportkedjans nya knep: E-handel – i butiken
Traditionella butiker krymper när en växande andel av försäljningen flyttar över till nätet. För att kontra trenden lanserar sportkedjan Stadium ett nytt butikskoncept med färre varor – samtidigt som hela sortimentet finns via skärmar i butiken.
Läs mer om Stadium.
Osannolika rekordet – fick in 6 200 000 000
Manchester United brukar klassas som världens rikaste fotbollsklubb.Nu har jätten ett nytt glädjebesked att ge fansen.
Bilderna på Volvos nya modell XC 40
Ingen biltyp är hetare än små suvar. Volvo kunde därför glädjas extra mycket när nya nästan 4,4 meter långa XC40 avtäcktes i både Milano och Stockholm på torsdagsförmiddagen. Samtidigt lanserades ett helt nytt sätt a la mobiltelefon att sälja bil.
Läs mer om Milano och Stockholm.
Nya Volvo XC40 är officiell – bilder, fakta och svenska priser
Ni som vill beställa en ny Volvo XC40 kan springa ner till den lokala Volvohandlaren direkt. Orderböckerna är öppna och i november startar tillverkningen i Gent, Belgien. Har ni riktigt brått går det planera er XC40 på Bygg-din-Volvo på Volvo Cars hemsida. Gamla generationen Volvo XC60 avslutas och får ge plats till helt nya plattformen CMA – som blir den tekniska plattformen för alla mindre Volvomodeller, även de helt elektriska. Helt nytt är också prenumerationstjänsten Care by Volvo med en fast månadsavgift och möjlighet att välja till olika tjänster (klicka för att läsa mer). CMA-pla
Nytt världsrekord med el-buss: 177 mil på en laddning!
Amerikanska Proterra har redan ett antal transit-bussar rullande. Bussföretag i 20 amerikanska delstater har redan köpt Proterras el-bussar. Bland annat finns ett 10-tal bussar i trafik i Chicago. Redan förra året satte man nytt långdistansrekord med en buss som rullade 603 miles (97 svenska mil) på en enda laddning. Men enligt företaget själva har man nu klarat 1.101,2 miles (177,2 svenska mil) med sin batteridrivna Catalyst E2 maxi-buss. Rekordet slogs på lastbilstillverkaren Navistars testbana i New Carlisle, Indiana. Rekordet är ännu inte officiellt bekräftat.
Cola-chili med lime-ris
En långkokt chiligryta piggar upp på lunchen. Den här chilin har jag och min son Otto hittat på tillsammans. Att marinera kött i cola är inget nytt, men vi har experimenterat fram vår egen version. Kan ni få tag på mulato – torkad färsk poblano – så blir grytan extra nyanserad, men ancho och annan aromatisk medelstark torkad chili går också utmärkt.
Läs mer om Otto.
Nordkorea om Trump: En skällande hund
När Donald Trump talade i FN:s generalförsamling riktade han ett nytt hot mot Nordkorea och kallade Kim Jong-Un för rocket man.Nu har han fått svar på tal från Nordkorea.Landets försvarsminister Ri Yong-ho kallar Trump för en skällande hund, skriver Independent.
VM-stjärnan är TV3- profilens nya kärlek
Tv-profilen Julia Bergman delar med sig av sitt liv som ensamstående mamma med sonen Milan i Unga mammor.Nu har Bergman hittat kärleken på nytt, efter uppbrottet från sonens pappa.– Jag är jättedålig på att prata om det här, men han gör mig glad, säger Julia Bergman i Unga mammor.
Läs mer om Bergman, Julia Bergman, Milan och Unga.
Nytt besked om räntan i USA – kan bli höjning
Den amerikanska centralbanken Fed lämnar nytt räntebesked under onsdagskvällen.
Läs mer om Fed och USA.
Då är granskningen klar om saxmordet på 11-åring
Förundersökningen av saxmordet i Hovsjö 2001, där en 12-åring pojke pekades ut för mord på sin vän, ska granskas på nytt.– Jag hoppas att jag ska kunna komma med något beslut inom de närmaste två-tre veckorna, säger Katarina Lenter, vice chefsåklagare på Norrorts åklagarkammare, som ska granska utredningen.
Läs mer om Hovsjö och Katarina Lenter.
Borg kapten för Nadal och Federer – möter McEnroe
Golfen har sitt Ryder- och Solheim Cup. I Prag startar nu det som kan bli tennisens motsvarighet i framtiden – och som blir ett nytt kapitel i Björn Borgs och John McEnroes klassiska rivalitet.
Uppgifter: Real-stjärnan får utköpsklausul på nio miljarder
Franske anfallaren Karim Benzema har skrivit på ett nytt kontrakt med spanska storklubben Real Madrid. Det nya avtalet sträcker sig till sommaren 2021, och innefattar enligt spanska medier en utköpsklausul på cirka en miljard euro.
Läs mer om Karim Benzema och Real Madrid.
Nya beskedet: Chockerande
Ett nytt besked om Oscar Pistorius skakar om Sydafrika.Åklagarna har bestämt sig för att överklaga idrottsstjärnans fängelsedom – för att få till en strafförlängning.– Straffet är chockerande lågt, säger åklagarnas talesperson Luvuyo Mfaku enligt nyhetsbyrån Reuters.
Regeringen: Skapa museum i Malmö
Planerna för ett nytt demokrati- och migrationsmuseum verkar gå i lås.I regeringens budget för 2018 ges bland annat pengar till ett nytt statligt museum i Malmö, skriver Sydsvenskan.
Läs mer om Malmö och Sydsvenskan.
NY SERIE: Om att skiljas
Följ Marit och Magnus berättelser - nytt avsnitt varje dag
12-åring fick beröm för att erkänna mord
Saxmordet på en 11-årig pojke i Hovsjö 2001 kallas redan ett nytt Kevin-fall. Dagens Nyheter har granskat hur den utpekade mördaren – en då 12-årig pojke – utsattes för hårda förhörsmetoder, utan ombud eller föräldrar med sig. Pojken ska ha pressats tills han ändrade sin berättelse till ett erkännande – trots att inga tekniska bevis fanns. Samtidigt visar DN också att pojken fäste sig vid förhörsledaren Eva Tördahl och inte ville sluta träffa henne.
Läs mer om Eva Tördahl, Hovsjö och Kevin-fall.
Lindorff avslöjar bonde-hemligheten – innan säsongen ens har börjat
Höstens säsong av Bonde söker fru har inte ens börjar sändas.Men trots detta så har programledare Linda Lindorff redan avslöjat hur programmet kommer att utveckla sig – det blir nämligen ett nytt bondebröllop.Nu förstår nu ju vilken säsong vi har framför oss – det blir BRÖLLOP!!!!! skriver Linda Lindorff på din blogg.
Läs mer om Bonde och Linda Lindorff.
Saabs hopp – att Sverige snuvar USA på jätteaffär
Sverige har akut behov av nytt luftvärn. Men affären har utvecklats till en känslig historia. En amerikansk lösning stärker kopplingen till USA och kan ge mer säkerhet. Men ett europeiskt system verkar bli billigare – och öppnar dörren för Saab som behöver nya radarkontrakt.
Läs mer om Saab, Sverige och USA.