Nytt

Raiolas nya besked om Zlatans framtid

Nu kommer Mino Raiola med nytt besked om Zlatans framtid.– Ibrahimovic kan spela två år till. Han har fått många erbjudadanden, men han kommer att stanna i Europa till hundra procent, säger agenten till Sky.
Läs mer om Europa, Mino Raiola och Sky.

Världsrekord – med en halv sekund

Sauveur tog hem Harper Hanovers lopp.Och när den preliminära segertiden kom blev de chockade i TV12-studion.– Om tiden stämmer, så är det nytt världsrekord med en halv sekund, säger Per Skoglund.
Läs mer om Per Skoglund.
Migos släpper wrestling-låt
Georgia-rapparna Migos är tillbaka med nytt material. Gruppen har delat med sig av låten To Hotty via sitt Soundcloud-konto.
Läs mer om Soundcloud-konto och To Hotty.
Allvarlig säkerhetsbrist i Android möjliggör dolda attacker
Forskare vid UC Santa Barbara och Georgia Tech har upptäckt ett nytt sätt som hackare kan spionera på Android-användare.

Spararen Simon om Nowo: Fräscht

Användaren Simon Trbojevic ger sparappen Nowo tummen upp. Fräscht, nytt och inspirerande, är hans betyg om Nowo.
Läs mer om Nowo.
Nytt guldregn över Skåne – 23 miljonvinster bara i år
Det regnar miljoner över Sydsverige just nu.På lördagskvällen fick Skåne en ny miljonvinst efter ett lyckat spel på Eurojackpot.– Det är den 23:e för året, säger Pierre Jonsson, vinnarambassadör på Svenska Spel.
Fredrik Eklunds nya hopp efter barnsorgen
Fredrik Eklund och Derek Kaplan fick ett missfall för två år sen.Nu ska paret försöka bli föräldrar på nytt.– Vi är på god väg nu, saker har förändrats nu och jag mår bra, berättar Fredrik Eklund
Läs mer om Derek Kaplan och Fredrik Eklund.
Nu får chefen rätt att flytta på din semester
Har du redan börjat planera vad du ska göra på semestern?Då kanske det är läge att tänka om – för chefen har rätt att flytta ledigheten.Ett nytt beslut i Arbetsdomstolen öppnar för en hårdare tolkning av semesterlagen.– Man kan fråga sig vilken planet de varit på i Arbetsdomstolen när de fattat det här beslutet, säger Johan Larson, vice ordförande i Vårdförbundet, till SVD.
Raspberry Pi vill nå hundratusentals ungdomar med nytt kodarprojekt
Fler barn och unga måste lära sig koda. Det tycker Eben Upton och hans Raspberry Pi Foundation. Därför går de ihop med Coderdojo och skapar ett enormt kodarprojekt för barn världen över.
Eldrivna tuk tuks har kommit till Stockholm
Taxitrafiken i Stockholm har under veckan fått sig en förändring.I onsdags lanserade nämligen företaget Bzzt sina eldrivna tuk-tuks som en ny taxitjänst i huvudstaden.– Vi vill skapa ett nytt sätt för stockholmarna att resa i centrala stan, säger företagets Vd Sven Wolf.
Läs mer om Bzzt, Stockholm och Vd Sven Wolf.
Backen skriver nytt kontrakt med LHC
Anna Kjellbin stannar i Linköping i ytterligare en säsong.Det meddelar SDHL-klubben på sin hemsida.
Läs mer om LHC och Linköping.
Varning för falska vd-mejl ett ökande problem
När vd:n är borta slår bedragarna till via mejlen. Inför årets semestersäsong varnar polisen på nytt för vd-bedrägerierna, som kan kosta ett företag stora summor på kort tid.
Tjejer, we can't do it!
Liv Strömquist och Caroline Ringskog Ferrada-Noli läser Maria Svelands bok Bitterfittan 2 och föreslår ett nytt feministiskt slagord.
Uppmaningen: Var redo för nytt terrordåd
NHS England, det brittiska sjukvårdssystemet, går ut i ett brev och uppmanar personalen på de stora sjukhusen i 27 städer att vara redo för ännu en terrorattack den här helgen.Sjukhusen uppmanas även ha sin katastrofplan lättillgänglig och de anställda beordras att ha på sig id-handling hela tiden, skriver Independent.
Läs mer om Independent.
Nytt oljeavtal kan ge billigare bensin
Oljepriserna föll brant på torsdagen.Detta efter att Opec-länderna och ett tiotal länder utanför oljekartellen beslutat att förlänga de rådande produktionsbegränsningarna med nio månader till mars 2018.Då kan bensinpriset i Sverige sjunka.
Läs mer om Opec-länderna och Sverige.
Google hetsar Microsoft med nytt superpaket för företagskunderna
Webbläsare, policymallar och verktyg för att hantera gamla webbplatser. Allt i ett fint litet paket. Så tänker Google sno företagskunder från Microsoft.
Läs mer om Google och Microsoft.
Google hetsar Microsoft med nytt superpaket för företagskunderna
Webbläsare, policymallar och verktyg för att hantera gamla webbplatser. Allt i ett fint litet paket. Så tänker Google sno företagskunder från Microsoft.
Läs mer om Google och Microsoft.
Melania Trumps rörande möte med sjuka pojken
Den lille pojken hade länge väntat på att få ett nytt hjärta. När Melania Trump besökte barnsjukhuset i Rom kom det glädjande beskedet. Pojken kommer att genomgå en hjärttransplantation, twittrar en överlycklig presidenthustru.
Läs mer om Rom.
Skrämmande film: Så mycket säkrare är en ny bil – gamlingen får noll stjärnor
Ibland känns det som att bilbranschen inte tar särskilt stora kliv när det gäller säkerhet. Krockkuddar hit och antisladdsystem dit, men i slutänden är det fortfarande en plåtlåda på hjul. Hur stor kan skillnaden vara? Ganska stor, visar det sig. I ett nytt test jämförs en Toyota Auris från 2015 med en Toyota Corolla från 1998. Bilarna frontalkrockar när de körs i 65 km/h och filmen visar den enorma kraften som personerna i den äldre bilen utsätts för. Den har inte alls samma deformationszoner, vridstyvhet och säkerhetsutrustning som den nyare bilen. Testet gjordes av Australiens och Nya Zeela
Läs mer om Nya Zeela och Toyota Corolla.
Dark Souls-skaparna söker personal till nytt rollspel
Kan det vara en uppföljare till Bloodborne? Ryktet säger just detta.
Läs mer om Bloodborne.
Kritiserat friår på väg tillbaka
Regeringen vill göra ett nytt försök med Miljöpartiets paradnummer friår. Den här gången kallas det för alterneringsår.
Känns fruktansvärt orättvist och tufft
Ett ungt och spännande Ajax mot ett taktiskt skickligt Manchester United.Anders Svensson, 40, ser fram emot kvällens Europa League-final på Friends arena – trots att den största stjärnan saknas.– Det hade inte förvånat om han sätter nytt rekord i rehabiliteringstid, säger expertkommentatorn.
Läs mer om Ajax och Europa League-final.
Fotbollsfest – då väntas Arlanda slå rekord
Arlanda har anledning att fira i dag. Den europeiska toppmatchen i fotboll kombinerat med ett intensivt resande inför helgen gör att ett nytt rekord i antalet resenärer är att vänta.
Läs mer om Arlanda.