Obamacare

Trump: Låt Obamacare krascha och brinna

USA:s president Donald Trump föreslog i ett twitterinlägg på måndagen att det kan vara dags att låta president Barack Obamas sjukvårdsförsäkring, ofta kallad Obamacare, krascha och brinna. Samtidigt visar en ny rapport att 22 miljoner amerikaner kan komma att förlora sin försäkring om Republikanerna får sin vilja igenom.

Nytt förslag om att skrota Obamacare

Efter veckor av förhandlingar bakom stängda dörrar har nu senatens republikanska ledning lagt fram kammarens förslag till ny sjukförsäkringslag. Beskedet fick aktierna för sjukvårdsföretagen på börsen i New York att rusa, rapporterar Reuters.
Läs mer om New York och Obamacare.
Republikansk stat vinnare på Obamacare – nu växer oron
Genom att döpa om Obamas sjukvårdsreform lyckades hälsogrupper få människor i djupt republikanska Kentucky att teckna en hälsoförsäkring. Få delstater har haft så stor nytta av Obamacare som Kentucky. Nu vet ingen vad Trumpcare kommer innebära.
Läs mer om Kentucky, Obamacare och Trumpcare.
Martin Gelin: Republikanerna på väg att upphäva Obamacare
Medan president Trumps senaste skandaler får all uppmärksamhet håller senatens republikaner i hemlighet på att upphäva Barack Obamas sjukvårdsreform. Republikanerna vägrar offentliggöra innehållet i det nya reformförslaget och möter hård kritik från demokraterna och sjukvårdsindustrin.
Läs mer om Obamacare.

Obama vädjar: Stoppa Trumps vårdreform

Donald Trump sa att Obamacare är dött efter att representanthuset röstat igenom en ny sjukvårdsreform. Nu vädjar den förra presidenten Barack Obama till senaten som kan stoppa reformen. – Jag hoppas att de förstår att mod inte bara innebär att göra det som är politiskt ändamålsenligt, utan att göra vad vi vet i våra hjärtan är rätt, säger han enligt Politico.
Läs mer om Barack Obama, Obamacare och Politico.
Sanders kritik mot sjukvårdsreformen
Nu fördömer den forne presidentkandidaten Bernie Sanders att det amerikanska representanthuset röstade bort Obamacare. – Om räkningen skulle komma i dag skulle tusentals amerikaner dö för att de inte längre skulle ha tillgång till vård, sa han till CNN:s reporter Anderson Cooper.
Läs mer om Anderson Cooper och Obamacare.
Trump firar delseger över Obamacare
Donald Trump höll segertal i Vita huset med alla republikanerna i representanthuset sedan kammaren röstat ja till att ersätta expresident Barack Obamas signaturreform. Förslaget ska nu behandlas av senaten där motståndet väntas bli hårdare.
Läs mer om Obamacare och Vita.
Obamacare – det här är vad som har hänt
Den förre amerikanske presidenten Barack Obamas sjukvårdsreform Obamacare kan skrotas – och ersättas med nya Trumpcare.Representanthuset har sagt sitt. Och nu ska förslaget till senaten.Men vad innebär egentligen Obamacare?Här är vad som har hänt.
Är bara startskottet på nedmonteringen
LONDON. Så fick då president Donald Trump sin framgång i kongressen. Men det är bara startskottet på nedmonteringen av Obamacare vi just hört. Målgången är en osäkrare historia.
Läs mer om Donald Trump och Obamacare.
Obamacare röstas ner av representanthuset
Under torsdagen röstade representathuset ner sjukvårdsreformen Obamacare.Den kan nu komma att ersättas med republikanernas alternativ. Det här anses vara en stor seger för Donald Trump.
Läs mer om Donald Trump och Obamacare.Den.
Trump ett steg närmare att ersätta Obamacare
USA:s representanthus röstade på torsdagen ja till Republikanernas lagförslag för att ersätta Obamacare. Resultatet är en stor prestigevinst för president Donald Trump.
Läs mer om Donald Trump och Obamacare.
Republikaner säkra på att förslaget går igenom
Washington. Ett första steg till att riva upp Obamacare närmar sig. Ett nytt förslag tycks kunna få tillräckligt stöd i representanthuset på torsdagskvällen. Men det politiska slaget om systemet för hälsovårdsförsäkring i USA är långt ifrån över.
Läs mer om Obamacare och USA.
Ny ödesdag för Obamacare
Representanthuset kommer under torsdagen att rösta om det reformförslag som är tänkt att riva upp och ersätta expresident Barack Obamas sjukförsäkringslag.
Läs mer om Obamacare.
Ny ödesdag för Obamacare
Representanthuset kommer under torsdagen att rösta om det reformförslag som är tänkt att riva upp och ersätta expresident Barack Obamas sjukförsäkringslag.
Läs mer om Obamacare.
Kongressen ska avgöra Obamacares öde i dag
Kongressen i USA kommer att rösta om Obamacare. Under torsdagen ska representanthuset bestämma sig: Ska den nuvarande sjukreformen skrotas och ersättas med ett nytt förslag eller inte? Republikanerna tror nu att de har samlat nog med röster.
Läs mer om Obamacare och USA.
Trump slår tillbaka mot Barack Obama
Barack Obama ska ha påpekat att hans sjukvårdsreform är mer populär än den nuvarande presidenten. Nu slår Donald Trump tillbaka: Det går inte att jämföra någonting med Obamacare för Obamacare är död
Obama: Obamacare populärare än Trump
USA:s förre president Barack Obama hyllar den politiska motståndskraften i den sjukvårdsreform han var med att driva i genom. – Den är mer populär än den nuvarande presidenten, säger han enligt en CNN-källa som återger vad Obama sa vid en privat tillställning i torsdags.
Läs mer om Barack Obama, Obama och Trump.
Framgång för Trumps vårdreform
Donald Trump har lyckats övertyga kongressens konservativa ledamöter om en ny sjukvårdsreform. Men för att helt byta ut så kallade Obamacare krävs också att att han får med sig representanthusets mer liberala republikaner.
Läs mer om Obamacare.
Gallup: Majoritet gillar Obamacare
55 procent av den amerikanska befolkningen säger att de stöder Obamacare. Det är första gången sedan frågan ställdes av opinionsinstitutet Gallup 2012 som en majoritet är positiva till sjukvårdsförsäkringen.
Läs mer om Gallup och Obamacare.
Nya försök med USA:s sjukförsäkring
USA:s vicepresident Mike Pence och presidentens stabschef Reince Priebus har träffat arbetsgruppen Freedom Caucus, en grupp konservativa medlemmar i representanthuset, om att gå vidare med att upphäva och ersätta Obamacare.
Läs mer om Mike Pence och Obamacare.
Nya försök med USA:s sjukförsäkring
USA:s vicepresident Mike Pence och Trumps stabschef Reince Priebus har träffat arbetsgruppen Freedom Caucus, en grupp konservativa medlemmar i representanthuset, om att gå vidare med att upphäva och ersätta Obamacare.
Läs mer om Mike Pence och Obamacare.
Nya försök med USA:s sjukförsäkring
USA:s vicepresident Mike Pence och Trumps stabschef Reince Priebus har träffat arbetsgruppen Freedom Caucus, en grupp konservativa medlemmar i representanthuset, om att gå vidare med att upphäva och ersätta Obamacare.
Läs mer om Mike Pence och Obamacare.
Trump pressades att göra en fiendelista
Stephen Bannon försökte pressa Donald Trump till att kräva en öppen omröstning om Obamacare – för att kunna registrera vilka som röstade mot hans förslag, skriver New York Times. Chefsstrategen ska ha försökt sätta upp en fiendelista för att stoppa splittringen i Republikanerna.
Efter nederlaget: Trump ger sig på skattereform
Efter det svidande nederlaget i kongressen om att avveckla Obamacare satsar nu USA:s president Donald Trump på skattereform som nästa stora fråga.
Läs mer om Donald Trump och Obamacare.
Trumps nästa projekt: Stor skattereform
Donald Trump led ett tufft nederlag när hans nya förslag till sjukvårdsreform fick nobben. Nu väntas en ännu tuffare uppgift, att få igenom sin nya skattereform, utan de pengar som en upprivning av Obamacare skulle ha gett honom. – Ja, det här gör arbetet med skattereformen svårare. Men det gör den inte på något sätt omöjlig, säger Paul Ryan, representanthus talman, enligt CNBC.
Läs mer om Obamacare och Paul Ryan.