Obamacare

Obamacare lever och har hälsan

Trots Vita husets och president Trumps attacker mot sjukförsäkringen Obamacare fortsätter det amerikanska folket att teckna försäkringar. Det visar nya siffror som publicerades på onsdagen.
Läs mer om Obamacare.

Obamacare och IS – så har det gått för Trumps vallöften

Donald Trump lovade att riva upp vårdreformen Obamacare, få Mexiko att betala en gränsmur och utreda Hillary Clinton. Istället är det Trumps kampanjmedarbetare som utreds. Men andra vallöften har presidenten levererat på. SvD granskar vad som hänt med elva högprofilerade trumpska vallöften ett år efter valet.
Läs mer om Hillary Clinton, Mexiko och Obamacare.
Så gick det med Trumps ekonomiska löften
Obamacare ska bort, skatten sänkas, en mur mot Mexiko byggas och fler jobb än någonsin skapas. Det var några av de ekonomiska löften som Donald Trump gav i presidentvalskampanjen. DN har gått igenom hur löftena har uppfyllts ett år efter valet.
Läs mer om Donald Trump och Mexiko.
Gunnar Jonsson: Trump förgiftar Obamacare
Pjäsen var klassisk Donald Trump. Med mycket skryt men dimmiga detaljer förkunnade presidenten att han nu på egen hand satt i gång nedmonteringen av Obamas sjukförsäkringsreform.
Läs mer om Donald Trump och Obamacare.

Donald Trumps nya slakt av Obamacare

USA:s president Donald Trump fortsätter sina försök att slakta Obamacare.I natt meddelade Vita huset att man stoppar utbetalningar som hjälper låginkomsttagare med sjukförsäkringen.
Trump skriver under sjukförsäkringsdekret: Kostar ingenting
Trump har skrivit på ett nytt presidentdekret – med nya regler kring den omdebatterade sjukförsäkringslagen Obamacare. – Jag skriver bara under det här för att det inte kostar någonting, säger presidenten, enligt nyhetsbyrån Reuters.
Läs mer om Obamacare.
Trump skriver under dekret – vill få bort Obamacare
Trots flera försök har Republikanerna inte lyckats riva upp sjukförsäkringslagen Obamacare. Nu har Donald Trump skrivit under ett presidentdekret som ska bana i väg för nya försäkringar.
Det fanns onekligen goda skäl att avskeda Tom Price
Hälsoministern Tom Price fick sparken efter att ha tagit privatflyg för nästan en halv miljon dollar på skattebetalarnas nota. Men det är mer sannolikt att Trump avskedade honom för att hitta ännu en syndabock för de misslyckade försöken att riva upp Obamacare.
Läs mer om Obamacare, Tom Price och Trump.
Ännu en republikan emot Trumps sjukreform
Nu ser det omöjligt ut för USA:s president Donald Trump att få igenom det senaste sjukvårdsförslaget, tänkt att ersätta Obamacare. Ännu en republikan är emot den omarbetade versionen.
Läs mer om Donald Trump och Obamacare.
Trumps nya försök att ersätta Obamacare ser att att misslyckas
Donald Trump har försökt ersätta Obamacare flera gånger, men misslyckats.Nu verkar presidenten misslyckas ännu en gång.Den republikanska senatorn Susan Collins meddelar på måndagen att hon kommer rösta nej – vilket innebär att Trumps nya förslag skulle falla i en omröstning, rapporterar CNN. Därtill kommer demokraterna kunna förhala införandet av en ny sjukvårdsförsäkringsreform från och med nästa vecka.
Läs mer om CNN och Obamacare.
Tungt bakslag för sjukvårdsreform i USA
Republikanernas stora optimism att äntligen kunna återkalla Obamacare i senaten slocknade på fredagen. Än en gång var det senatorn John McCain som blev tungan på vågen i den extremt prestigefyllda frågan.
Läs mer om John McCain, Obamacare och USA.
Donald Trump går till attack mot John McCain
Den amerikanske senatorn John McCain ställer sig emot republikanernas senaste drag för att skrota Obamacare.Inför publiken i Alabama gick Donald Trump till attack och kallade senatorns beslut för helt fruktansvärt.Med McCain's nej-röst ser det återigen mörkt ut för Trump att få igenom sitt vallöfte.
Fler utnyttjar Obamacare – och vill ändå stoppa den
Covington. Republikanernas försök att upphäva Barack Obamas sjukvårdsreform stoppades i senaten förra veckan. Nu arbetar partiet på ett nytt reformförslag. I Kentucky har antalet utan sjukförsäkring halverats de senaste åren, men de flesta här röstar på Trump. Delstatens invånare beskriver ett sjukvårdsystem som fortfarande lämnar mycket kvar att önska.
Läs mer om Obamacare och Trump.
Trump vill strypa utbetalningar för Obamacare
USA:s president antyder att de statliga utbetalningarna till försäkringsbolag inom ramen för sjukförsäkringssystemet Obamacare avbryts om inte senaten enas om att ersätta det med ett nytt.
Läs mer om Obamacare.
Trumpcares bakslag – därför skrotas inte Obamacare
Hur kunde Republikanerna ägna sju år åt att lova skrotning av president Obamas sjukvårdsreform – och sedan spendera ett halvår på att misslyckas när partiet väl fick chansen? Hur äventyret att riva upp Obamacare slutar vet ingen. Men det finns flera historiska orsaker till USA:s vårdhärva, som nu kulminerar framför tv-kamerorna.
Läs mer om Obamacare och Republikanerna.
Obamacare överlever – republikanerna nedröstade i senaten
Trump och hans republikanska partikollegor led ett nederlag tidigt på fredagsmorgonen då de förlorade en omröstning om sjukvårdsreform i senaten.
Senaten röstar ner försök att avskaffa Obamacare
Republikanernas försök att riva upp och ersätta Barack Obamas sjukförsäkringssystem stöter på ständigt nya hinder. Det senaste förslaget har röstats ned i senaten.
Läs mer om Obamacare.
Republikanerna lyckades inte rösta bort Obamacare
Tre republikanska senatorer röstade i natt nej till att avveckla sjukförsäkringssystemet Obamacare. Ett hårt slag mot partiet, rapporterar CNN.
Läs mer om CNN och Obamacare.
Senaten röstade inte igenom förslag att skrota Obamacare
Den amerikanska senaten röstade inte igenom förslaget om att skrota Obamacare.Det krävdes 50 röster för att Donald Trump skulle kunna driva igenom sitt vallöfte – men onsdagens resultat blev 45–55.Sju republikanska senatorer röstade emot förslaget.
Sjuk McCain ryter till om sjukvårdsreform
John McCain gjorde sin plikt mot partiet och röstade för att öppna debatten om Obamacare. Men sedan levererade den cancersjuke senatorn nästa klara besked: att rösta mot Republikanernas förslag till ny sjukförsäkring.
Läs mer om Obamacare.
Senaten öppnar debatt om Obamacare
Med vicepresident Pences utslagsröst lyckades republikanerna med minsta möjliga marginal öppna en senatsdebatt om att avskaffa Obamacare. Framför sig har senaten nu en maratondebatt, där ett stort antal ändringsförslag ska debatteras.
Läs mer om Obamacare.
Delseger för Trump – fortsatt debatt att rösta bort Obamacare
Nu har senaten tagit ytterligare ett steg mot att ersätta Obamacare.Genom vicepresidenten Mike Pence röst ska senatorerna nu debattera förslag om hur Obamacare kan ersättas.