Obamacare

Fler utnyttjar Obamacare – och vill ändå stoppa den

Covington. Republikanernas försök att upphäva Barack Obamas sjukvårdsreform stoppades i senaten förra veckan. Nu arbetar partiet på ett nytt reformförslag. I Kentucky har antalet utan sjukförsäkring halverats de senaste åren, men de flesta här röstar på Trump. Delstatens invånare beskriver ett sjukvårdsystem som fortfarande lämnar mycket kvar att önska.
Läs mer om Obamacare och Trump.

Trump vill strypa utbetalningar för Obamacare

USA:s president antyder att de statliga utbetalningarna till försäkringsbolag inom ramen för sjukförsäkringssystemet Obamacare avbryts om inte senaten enas om att ersätta det med ett nytt.
Läs mer om Obamacare.
Trumpcares bakslag – därför skrotas inte Obamacare
Hur kunde Republikanerna ägna sju år åt att lova skrotning av president Obamas sjukvårdsreform – och sedan spendera ett halvår på att misslyckas när partiet väl fick chansen? Hur äventyret att riva upp Obamacare slutar vet ingen. Men det finns flera historiska orsaker till USA:s vårdhärva, som nu kulminerar framför tv-kamerorna.
Läs mer om Obamacare och Republikanerna.

Obamacare överlever – republikanerna nedröstade i senaten

Trump och hans republikanska partikollegor led ett nederlag tidigt på fredagsmorgonen då de förlorade en omröstning om sjukvårdsreform i senaten.
Senaten röstar ner försök att avskaffa Obamacare
Republikanernas försök att riva upp och ersätta Barack Obamas sjukförsäkringssystem stöter på ständigt nya hinder. Det senaste förslaget har röstats ned i senaten.
Läs mer om Obamacare.
Republikanerna lyckades inte rösta bort Obamacare
Tre republikanska senatorer röstade i natt nej till att avveckla sjukförsäkringssystemet Obamacare. Ett hårt slag mot partiet, rapporterar CNN.
Läs mer om CNN och Obamacare.
Senaten röstade inte igenom förslag att skrota Obamacare
Den amerikanska senaten röstade inte igenom förslaget om att skrota Obamacare.Det krävdes 50 röster för att Donald Trump skulle kunna driva igenom sitt vallöfte – men onsdagens resultat blev 45–55.Sju republikanska senatorer röstade emot förslaget.
Sjuk McCain ryter till om sjukvårdsreform
John McCain gjorde sin plikt mot partiet och röstade för att öppna debatten om Obamacare. Men sedan levererade den cancersjuke senatorn nästa klara besked: att rösta mot Republikanernas förslag till ny sjukförsäkring.
Läs mer om Obamacare.
Senaten öppnar debatt om Obamacare
Med vicepresident Pences utslagsröst lyckades republikanerna med minsta möjliga marginal öppna en senatsdebatt om att avskaffa Obamacare. Framför sig har senaten nu en maratondebatt, där ett stort antal ändringsförslag ska debatteras.
Läs mer om Obamacare.
Delseger för Trump – fortsatt debatt att rösta bort Obamacare
Nu har senaten tagit ytterligare ett steg mot att ersätta Obamacare.Genom vicepresidenten Mike Pence röst ska senatorerna nu debattera förslag om hur Obamacare kan ersättas.
Senaten röstar ja till debatt om att ersätta Obamacare
Den amerikanska senaten röstar ja till att fortsätta debatten om Donald Trumps vårdreform som ska ersätta förre presidenten Obamas Affordable care act eller Obamacare, som den kallas. Ställningen blev 50-50 vilket ger vicepresidenten Mike Pence utslagsröst. Han röstade som väntat ja.
Läs mer om Mike Pence och Obamacare.
Senaten röstar ja till att avskaffa Obamacare
Den amerikanska senaten röstar ja till Donald Trumps vårdreform som ska ersätta förre presidenten Obamas Affordable care act eller Obamacare, som den kallas. Ställningen blev 50-50 vilket ger vicepresident utslagsröst.
Läs mer om Obamacare.
Senaten röstar om att avskaffa Obamacare
Nu röstar den amerikanska senaten om Donald Trumps vårdreform som ska ersätta förre presidenten Obamas Affordable care act eller Obamacare, som den kallas. Ett nej till en fortsatt debatt skulle vara en stor motgång för Trump.
Läs mer om Obamacare och Trump.
Cancersjuke John McCain flygs in för att rädda Trump
I dag röstar den amerikanska senaten om att skrota Obamacare.Det krävs 50 röster för att Donald Trump kan driva igenom sitt vallöfte.Nu flygs den svårt cancersjuke senatorn John McCain till Washington för att driva igenom Donald Trumps vallöfte.
Martin Gelin: Republikanerna gör sista försök att upphäva Obamacare
Republikanerna gör nu ett sista försök att upphäva Barack Obamas sjukvårdsreform. Sent på måndagskvällen lyckades republikanerna i senaten övertyga senatorn John McCain att lämna sjukhuset där han behandlas för hjärncancer så att han kan lägga den avgörande rösten i Washington.
Läs mer om John McCain, Obamacare och Washington.
Trump uppmanar republikaner att skrota Obamacare
På tisdagen förväntas senaten rösta om huruvida man ska skrota hälso- och sjukvårdsreformen Obamacare, trots att det ännu inte finns ett färdigt förslag på en ny reform.
Läs mer om Obamacare.
Senatorer pressas hårt av Trump om sjukvårdsreformen
Donald Trump kallade 49 republikanska senatorer till Vita huset på onsdagen för att övertyga dem om att skrota sjukförsäkringen Obamacare före kongressens sommaruppehåll. Vi måste stanna här, vi borde inte lämna staden, vi måste reda ut detta, sade presidenten.
Läs mer om Obamacare, Trump och Vita.
Fler republikaner öppnar för hälsovårdssamarbete över blockgränsen
De amerikanska republikanska senatorerna kan tvingas göra det oväntade – nämligen söka stöd hos demokraterna för att få igenom den omdebatterade hälsovårdsreformen efter Obamacare, skriver nyhetsbyrån Reuters.
Läs mer om Obamacare.
Martin Liby Alonso: Sjuk vårdreform i kritiskt tillstånd
Donald Trumps försök att byta ut Obamacare är på väg att misslyckas. Och det vore bäst så.
Läs mer om Obamacare.
Sjuk vårdreform i kritiskt tillstånd
Donald Trumps försök att byta ut Obamacare är på väg att misslyckas. Och det vore bäst så.
Läs mer om Obamacare.
Osäkert stöd för Trumpcare
Att ersätta Obamacare med en ny sjukförsäkringslag var ett av president Donald Trumps viktigaste vallöften. Hittills har det inte gått lika smidigt som presidenten hoppats på.
Läs mer om Obamacare och Trumpcare.
Ny sjukvårdsplan behåller delar av Obamacare
En ny version av det kontroversiella förslaget till ny sjukförsäkring i USA väntas lägga fram i dag. Och den reviderade planen kommer att behålla två av de skatter som bidrog till finansieringen av Obamacare, uppger en senatskälla med insyn i förslaget.
Läs mer om Obamacare och USA.