Obamacare

Trump pressades att göra en fiendelista

Stephen Bannon försökte pressa Donald Trump till att kräva en öppen omröstning om Obamacare – för att kunna registrera vilka som röstade mot hans förslag, skriver New York Times. Chefsstrategen ska ha försökt sätta upp en fiendelista för att stoppa splittringen i Republikanerna.

Efter nederlaget: Trump ger sig på skattereform

Efter det svidande nederlaget i kongressen om att avveckla Obamacare satsar nu USA:s president Donald Trump på skattereform som nästa stora fråga.
Läs mer om Donald Trump och Obamacare.
Trumps nästa projekt: Stor skattereform
Donald Trump led ett tufft nederlag när hans nya förslag till sjukvårdsreform fick nobben. Nu väntas en ännu tuffare uppgift, att få igenom sin nya skattereform, utan de pengar som en upprivning av Obamacare skulle ha gett honom. – Ja, det här gör arbetet med skattereformen svårare. Men det gör den inte på något sätt omöjlig, säger Paul Ryan, representanthus talman, enligt CNBC.
Läs mer om Obamacare och Paul Ryan.
Mytomspunna bröderna bakom Trumps nederlag
Donald Trumps storslagna plan om att ersätta Obamacare blev ett politiskt drama och ett svårt nederlag för presidenten. Bakom kulisserna: Två stenrika bröder med rötterna i Wichita, Kansas, och med kraftspråk som når djupt in i republikanernas maktmaskineri.
Läs mer om Obamacare och Wichita.

Intern splittring bakom Trumps bakslag

Republikanerna fick inte ihop tillräckligt stöd av sina egna och tvingades dra tillbaka ett av Donald Trumps viktigaste vallöften: Att riva upp och ersätta Obamacare. Sjukförsäkringsförslaget läggs nu på is på obestämd tid. Vi var väldigt nära, kommenterar den amerikanske presidenten nederlaget.
Läs mer om Obamacare.
Clinton: En seger för alla
I dag var en seger för alla amerikaner twittrade den tidigare presidentkandidaten Hillary Clinton. Och hon fick medhåll av andra Demokrater. Men många vill se Obamacare förändrad och förbättrad.
Trump: Obamacare kommer att explodera
USA:s president Donald Trump skyllde nederlaget på demokraterna efter att hans sjukvårdsreform inte fått tillräckligt många röster i representanthuset.
Läs mer om Donald Trump.
Små rörelser på Wall Street
USA-börserna stängde blandat på fredagen efter en handelsdag med skakig handel i väntan på omröstningen i USA:s kongress om att riva upp USA:s sjukförsäkringssystem, Obamacare.
Läs mer om Obamacare och Wall Street.
Ödestimmar för Trumps vårdreform
USA:s president Donald Trump håller på att genomföra ett alternativ till Obamacare – American Health Care Act. Men för Trump ser det tungt ut. En källa inom republikanerna uppger för CNN att röster saknas för att genomföra reformen.
Källor: Trump har inte stöd för att skrota Obamacare
Donald Trump skulle riva upp Obamacare på torsdagen – men efter ett internt uppror sköts omröstningen upp till på fredagen.Nu verkar Trump inte ha stöd nog för att stoppa Obamacare, enligt CNN.
Läs mer om CNN, Obamacare och Trump.
CNN: Trump har inte nog med röster för sin nya sjukförsäkring
President Donald Trump kan komma att drabbas av en stor motgång när Representanthuset röstar om den nya sjukförsäkring som ska ersätta Obamacare på fredagen. Just nu befinner sig talmannen Paul Ryan hos presidenten för att leverera dåliga nyheter, uppger bland andra CNN.
Nedåt på börsen inför kongressbeslut
Börsen sjönk på fredagen inför omröstningen i USA:s kongress om att riva upp USA:s sjukförsäkringssystem, Obamacare. Vid stängning hade OMXS-index backat 0,2 procent vilket innebär en nedgång med 0,6 procent för hela börsveckan.
Läs mer om Obamacare.
Experten om Trumps sjukvårdsreform: Det blir en urvattnad kompromiss
Att reformera sjukvården och riva upp Obamacare har varit en av de viktigaste frågorna för det republikanska partiet. Men efter strandade förhandlingar är det oklart vad som kommer att hända. – Sjukvårdsreformer är en av de svåraste frågorna i amerikansk politik. Det var naivt av Trump att tro att det skulle gå snabbt att göra om detta, säger Frida Stranne, universitetslektor i statsvetenskap.
Läs mer om Frida Stranne, Obamacare och Trump.
Trump gör nytt försök – annars blir Obamacare kvar
USA:s president Donald Trump ger republikanerna i representanthuset ett ultimatum. Om de inte röstar igenom den nya sjukförsäkringsreformen, kommer Obamacare att bli kvar.
Läs mer om Donald Trump och Obamacare.
Trump ställer ultimatum inför omröstningen
USA:s president Donald Trump ger republikanerna i representanthuset ett ultimatum. Om de inte röstar igenom den nya sjukförsäkringsreformen, kommer Obamacare att bli kvar.
Läs mer om Donald Trump och Obamacare.
Små rörelser på Wall Street
USA-börserna kretsade kring nollstrecket under torsdagen i väntan på att representanthuset skulle rösta om sjukförsäkringsreformen som ska ersätta Obamacare. På kvällen kom beskedet att omröstningen skjuts upp till fredagen.
Läs mer om Obamacare och Wall Street.
Små rörelser på Wall Street
USA-börserna steg svagt på torsdagen. Investerarna följer med spänning president Donald Trumps försök att få igenom en ny sjukförsäkringsreform i representanthuset som ska ersätta Obamacare.
Läs mer om Obamacare och Wall Street.
Republikanerna putsar på sjukvårdsreformen
Republikanerna i USA:s kongress putsar på den sjukvårdsreform som ska ersätta Obamacare, i hopp om att tillfredsställa kritikerna.
Läs mer om Obamacare.
Donald Trump möter amerikanska folket
Donald Trump möter det amerikanska folket i Kentucky på måndagskvällen, för ett kampanjliknande tal. Han väntas prata om det sjukvårdsprogram som ska ersätta Obamacare. Det nya förslaget har fått starkt motstånd i kongressen – och kan bli en stridsfråga.
Läs mer om Kentucky och Obamacare.
Barry Eichengreen: Trump ställs inför en hemskt komplicerad historia
KOLUMNEN. Barry Eichengreen är ekonomiprofessor vid Berkeleyuniversitetet och en av världens ledande experter på finanskriser. Det kommer att bli med den ekonomiska politiken som med Obamacare: Trump kommer att få lära sig hur svårt det är att genomföra reformer. Risken är att vreden då riktas mot en massa verkliga och inbillade fiender.
Trumps väljarbas största förlorarna på Trumpcare
SvD i New York | I sin valkampanj har Donald Trump målat upp sin företrädares hälsoreform, Obamacare, som en katastrof för hela landet. När förslaget på ett ersättningsprogram nu ligger på bordet riskerar Trumps viktiga väljargrupper att bli de största förlorarna.
Republikaner debatterade Obamacare-ersättare
Republikanerna debatterade på onsdagen innehållet i det förslag som ska ersätta sjukförsäkringsreformen Obamacare.
Sanna Torn Björling: Slopad Obamacare slår mot miljoner
Washington. Republikanerna har som väntat stora problem med att ta fram ett alternativ till Barack Obamas sjukvårdsförsäkringsreform. Med deras förslag skulle 24 miljoner amerikaner förlora sitt försäkringsskydd på tio års sikt. Men den politiska striden är långt ifrån över.