Obduktion

Rysk affärsman misstänks ha mördats

Den ryske affärsmannen Nikolaj Glusjkovs död utreds som ett mord. En obduktion har visat att han hade skador på nacken, som om han blivit strypt.

Södertörnsvargen skjuten tidigare

En obduktion av den nyligen avlivade Södertörnsvargen har visat att den hade en sedan tidigare läkt skottskada. Ärendet har polisanmälts, men förundersökningen har redan lagts ned.
Läs mer om Södertörnsvargen.
Obduktion kan förklara mordtragedin i Bjärred
Polisen har fortfarande inga tydliga svar om vad som egentligen hände när en hel familj hittades död i Bjärred.– Det ska göras en rättsmedicinsk utredning för att fastställa dödsorsak, och kriminaltekniker behöver fortsätta arbeta i villan även under torsdagen, säger Ewa-Gun Westford vid polisregion syd.
Läs mer om Bjärred och Ewa-Gun Westford.

Utebliven obduktion – mordanhållen släppt

En man som suttit anhållen i Kristianstad misstänkt för mord eller dråp släpps på fri fot igen, eftersom någon obduktion inte genomförts. Polis och åklagare vet inte om den döda person som hittades på julafton har blivit mördad.
Läs mer om Kristianstad.
Försvunne aktivisten dog av drunkning
28-årige Santiago Maldonados försvinnande i södra Argentina har ännu inte fått någon säker förklaring. En obduktion av aktivistens kropp visar nu att han dog av drunkning och nedkylning.
Läs mer om Argentina.
Man begärs häktad för mord på 80-årig kvinna
Nu begärs en man i 20-årsåldern häktad misstänkt för att ha mördat en 80-årig kvinna i centrala Norsjö i Västerbotten, uppger åklagarmyndigheten. Utifrån rättsmedicinsk obduktion kan det konstateras att kvinnan blivit mördad kort tid innan hon anträffades, säger kammaråklagare Petra Lundberg.
Man i bagageutrymmet i Nacka dog sannolikt i olycka
Den 38-årige man som avled efter att ha hittats svårt skadad i bagageutrymmet på en bil i Nacka avled sannolikt på grund av en olyckshändelse. Det slås fast i det preliminära rättsintyg som polis och åklagare fått in efter att en utvidgad obduktion genomförts.
Läs mer om Nacka.
OS-medaljören mystiskt död – blev endast 35 år
På söndagsmorgonen dog den bulgariska tyngdlyftaren Velitsjko Tsjolakov plötsligt enligt Reuters.Hans familj säger att Tsjolakov länge har lidit av hjärtproblem, men läkarna säger att det kommer krävas en obduktion för att fastställa dödsorsaken.Tsjolakov blev 35 år gammal.
Polisen utreder björnattacken
Nu går polis och åklagare till botten med vad som hände när en 18-åring dödades av en brunbjörn i ett hägn inne på Orsa Rovdjurspark.– Både björnen och beslagtagna kläder ska undersökas och kommer att skickas i väg på analys. Sedan väntar obduktion av den avlidne, säger Johan Wallenius, vakthavande befäl på polisen, till Dalarnas tidningar.
Läs mer om Orsa Rovdjurspark.
Ingen obduktion för Warmbier
Otto Warmbier ska inte genomgå obduktion, enligt familjens önskemål. Därmed skulle den officiella dödsorsaken förbli oklar för den amerikanska studenten som hamnade i koma i nordkoreanskt fängelse.
Läs mer om Warmbier.
Carrie Fisher hade flera droger i sin kropp när hon dog
Star Wars-stjärnan Carrie Fisher hade en blandning av bland annat kokain, heroin och ecstasy i sin kropp – när hon fick en hjärtattack på ett flygplan och dog kort senare.Det visar dokumenten från skådespelerskans obduktion.
Skrämmande död för avrättad 38-åring i Arkansas
En federal domare i USA har beordrat myndigheterna i delstaten Arkansas att genomföra obduktion av kroppen efter en nyligen avrättad dödsdömd fånge. Den avrättades advokat beskriver mannens död som skrämmande – det ska ha ryckt i kroppen och kramper följde på den dödliga injektionen, rapporterar nyhetsbyrån AFP.
Läs mer om AFP och USA.
Syrienattacken: Obduktion pekar på sarin
Obduktioner av offer för attacken i Khan Sheikhun i nordvästra Syrien pekar på att de exponerats för stridsgasen sarin, enligt turkiska regeringen. Ett 30-tal av de skadade i attacken i Idlibprovinsen i tisdags fördes till Turkiet för vård och tre av dem har avlidit. Obduktioner pekar på att det kemiska stridsmedlet sarin har använts, enligt Turkiets hälsodepartement. Resultaten av obduktionerna kommer att skickas till Haag i Nederländerna.
Syrienattacken: Obduktion pekar på sarin
Experter från världshälsoorganisationen WHO har deltagit i obduktioner i Adana i Turkiet av offer för den misstänkta kemvapenattacken i Syrien.
Läs mer om Adana, Syrien, Turkiet och WHO.
39-åringen var knarkpåverkad när han anföll soldat på Orly
Den 39-årige man som sköts av soldater på Orly-flygplatsen utanför Paris i lördags sedan han tagit en soldat som mänsklig sköld var påverkat av flera narkotiska prepart samt alkohol. Det visar en obduktion av kroppen.
Läs mer om Orly-flygplatsen och Orly.
Obduktion bekräftar giftmord på Kim Jong-Nam
Obduktionen av Kim Jong-Nam visar att ett kemiskt gift orsakade en mycket allvarlig förlamning som snabbt dödade honom, säger Malaysias hälsominister.
Läs mer om Kim Jong-Nam.
Mystiska svaret i Michaels obduktion
LONDON. George Michaels dödsorsak är ännu inte känd. Polisen har inte fått tillräckligt bra svar på obduktionsrapporten.Den är ofullständig - och fler tester krävs enligt BBC.
Läs mer om BBC.
Arboga: Svar från obduktion dröjer
Polisen hoppas på ytterligare en pusselbit i den mycket omfattande utredning som rör mordet i en...
Svensk misstänks ha mördats i Oslo
En 33-årig svensk man hittades på måndagsmorgonen död under en hög med pappkartonger invid en sopstation på en bakgård i Oslo. Polisen misstänker att mannen mördats, vilket styrks av den obduktion som gjorts, skriver Oslopolisen i ett pressmeddelande.
Läs mer om Oslo och Oslopolisen.
Svensk misstänks ha mördats i Oslo
En 33-årig svensk man hittades på måndagsmorgonen död under en hög med pappkartonger invid en sopstation på en bakgård i Oslo. Polisen misstänker att mannen mördats, vilket styrks av den obduktion som gjorts, skriver Oslopolisen i ett pressmeddelande.
Läs mer om Oslo och Oslopolisen.
Kvinna hittades död – obduktion genomförd
En död kvinna hittades utomhus på en gård i Falkenberg under onsdagen. Polisen inledde en förundersökning om mord- alternativt dråp. Nu har en utvidgad rättsmedicinsk obduktion av kroppen genomförts.
Läs mer om Falkenberg.