Obduktion

Försvunne aktivisten dog av drunkning

28-årige Santiago Maldonados försvinnande i södra Argentina har ännu inte fått någon säker förklaring. En obduktion av aktivistens kropp visar nu att han dog av drunkning och nedkylning.
Läs mer om Argentina.

Man begärs häktad för mord på 80-årig kvinna

Nu begärs en man i 20-årsåldern häktad misstänkt för att ha mördat en 80-årig kvinna i centrala Norsjö i Västerbotten, uppger åklagarmyndigheten. Utifrån rättsmedicinsk obduktion kan det konstateras att kvinnan blivit mördad kort tid innan hon anträffades, säger kammaråklagare Petra Lundberg.
Man i bagageutrymmet i Nacka dog sannolikt i olycka
Den 38-årige man som avled efter att ha hittats svårt skadad i bagageutrymmet på en bil i Nacka avled sannolikt på grund av en olyckshändelse. Det slås fast i det preliminära rättsintyg som polis och åklagare fått in efter att en utvidgad obduktion genomförts.
Läs mer om Nacka.
OS-medaljören mystiskt död – blev endast 35 år
På söndagsmorgonen dog den bulgariska tyngdlyftaren Velitsjko Tsjolakov plötsligt enligt Reuters.Hans familj säger att Tsjolakov länge har lidit av hjärtproblem, men läkarna säger att det kommer krävas en obduktion för att fastställa dödsorsaken.Tsjolakov blev 35 år gammal.

Polisen utreder björnattacken

Nu går polis och åklagare till botten med vad som hände när en 18-åring dödades av en brunbjörn i ett hägn inne på Orsa Rovdjurspark.– Både björnen och beslagtagna kläder ska undersökas och kommer att skickas i väg på analys. Sedan väntar obduktion av den avlidne, säger Johan Wallenius, vakthavande befäl på polisen, till Dalarnas tidningar.
Läs mer om Orsa Rovdjurspark.
Ingen obduktion för Warmbier
Otto Warmbier ska inte genomgå obduktion, enligt familjens önskemål. Därmed skulle den officiella dödsorsaken förbli oklar för den amerikanska studenten som hamnade i koma i nordkoreanskt fängelse.
Läs mer om Warmbier.
Carrie Fisher hade flera droger i sin kropp när hon dog
Star Wars-stjärnan Carrie Fisher hade en blandning av bland annat kokain, heroin och ecstasy i sin kropp – när hon fick en hjärtattack på ett flygplan och dog kort senare.Det visar dokumenten från skådespelerskans obduktion.
Skrämmande död för avrättad 38-åring i Arkansas
En federal domare i USA har beordrat myndigheterna i delstaten Arkansas att genomföra obduktion av kroppen efter en nyligen avrättad dödsdömd fånge. Den avrättades advokat beskriver mannens död som skrämmande – det ska ha ryckt i kroppen och kramper följde på den dödliga injektionen, rapporterar nyhetsbyrån AFP.
Läs mer om AFP och USA.
Syrienattacken: Obduktion pekar på sarin
Obduktioner av offer för attacken i Khan Sheikhun i nordvästra Syrien pekar på att de exponerats för stridsgasen sarin, enligt turkiska regeringen. Ett 30-tal av de skadade i attacken i Idlibprovinsen i tisdags fördes till Turkiet för vård och tre av dem har avlidit. Obduktioner pekar på att det kemiska stridsmedlet sarin har använts, enligt Turkiets hälsodepartement. Resultaten av obduktionerna kommer att skickas till Haag i Nederländerna.
Syrienattacken: Obduktion pekar på sarin
Experter från världshälsoorganisationen WHO har deltagit i obduktioner i Adana i Turkiet av offer för den misstänkta kemvapenattacken i Syrien.
Läs mer om Adana, Syrien, Turkiet och WHO.
39-åringen var knarkpåverkad när han anföll soldat på Orly
Den 39-årige man som sköts av soldater på Orly-flygplatsen utanför Paris i lördags sedan han tagit en soldat som mänsklig sköld var påverkat av flera narkotiska prepart samt alkohol. Det visar en obduktion av kroppen.
Läs mer om Orly-flygplatsen och Orly.
Obduktion bekräftar giftmord på Kim Jong-Nam
Obduktionen av Kim Jong-Nam visar att ett kemiskt gift orsakade en mycket allvarlig förlamning som snabbt dödade honom, säger Malaysias hälsominister.
Läs mer om Kim Jong-Nam.
Mystiska svaret i Michaels obduktion
LONDON. George Michaels dödsorsak är ännu inte känd. Polisen har inte fått tillräckligt bra svar på obduktionsrapporten.Den är ofullständig - och fler tester krävs enligt BBC.
Läs mer om BBC.
Arboga: Svar från obduktion dröjer
Polisen hoppas på ytterligare en pusselbit i den mycket omfattande utredning som rör mordet i en...
Svensk misstänks ha mördats i Oslo
En 33-årig svensk man hittades på måndagsmorgonen död under en hög med pappkartonger invid en sopstation på en bakgård i Oslo. Polisen misstänker att mannen mördats, vilket styrks av den obduktion som gjorts, skriver Oslopolisen i ett pressmeddelande.
Läs mer om Oslo och Oslopolisen.
Svensk misstänks ha mördats i Oslo
En 33-årig svensk man hittades på måndagsmorgonen död under en hög med pappkartonger invid en sopstation på en bakgård i Oslo. Polisen misstänker att mannen mördats, vilket styrks av den obduktion som gjorts, skriver Oslopolisen i ett pressmeddelande.
Läs mer om Oslo och Oslopolisen.
Kvinna hittades död – obduktion genomförd
En död kvinna hittades utomhus på en gård i Falkenberg under onsdagen. Polisen inledde en förundersökning om mord- alternativt dråp. Nu har en utvidgad rättsmedicinsk obduktion av kroppen genomförts.
Läs mer om Falkenberg.
GW: Mannens grav kommer att öppnas
Drunkningsdödsfallet i Arboga förra året tas upp igen - efter att åklagare inlett förundersökning om mord. Nu kommer mannens grav att öppnas, tror Leif GW Persson. – Med automatik kommer det här beslutet leda till en gravöppning plus en omtagen obduktion, säger han.
Läs mer om Arboga och Leif GW Persson.
Åklagarens nya svar om Madelenes död
Trots en omfattande obduktion – det är fortfarande ett mysterium för polisen hur den 29-åriga småbarnsmamman Madelene, som hittades död och ingjuten i ett betongblock, avlidit. – Har det varit ett brott – eller inte? Det finns ett problem där, medger kammaråklagare Ewa Tvengström. Samtidigt avslöjas ny information om den pistol som hittades hemma hos den misstänkta kvinnan.
Läs mer om Ewa Tvengström och Madelene.
Efter dödsbranden – nu obduceras han
Efter dödsbranden – i dag påbörjas obduktionen av Lars-Inge Svartenbrandts kvarlevor. Nu ska det redas ut hur Sveriges farligast man miste livet. – Obduktion är ren rutin vid sådana här händelser, säger kriminalinspektör Peter Springare vid Örebropolisen.
Obduktion ska visa om kvinna mördats
Allt talar för att det var en kvinna som hittats mystiskt död i Fyrisån i Uppsala. Men kroppen har befunnit sig i vattnet länge och är därför svår att identifiera. Nu ska obduktionen visa om hon mördats. – Vi får se vad en tandundersökning kan ge, säger Christer Nordström vid polisen i Uppsala.
SVT visade obduktion av delfin: Satte kaffet i halsen
Starka reaktioner efter inslaget