Obduktion

Syrienattacken: Obduktion pekar på sarin

Obduktioner av offer för attacken i Khan Sheikhun i nordvästra Syrien pekar på att de exponerats för stridsgasen sarin, enligt turkiska regeringen. Ett 30-tal av de skadade i attacken i Idlibprovinsen i tisdags fördes till Turkiet för vård och tre av dem har avlidit. Obduktioner pekar på att det kemiska stridsmedlet sarin har använts, enligt Turkiets hälsodepartement. Resultaten av obduktionerna kommer att skickas till Haag i Nederländerna.

Syrienattacken: Obduktion pekar på sarin

Experter från världshälsoorganisationen WHO har deltagit i obduktioner i Adana i Turkiet av offer för den misstänkta kemvapenattacken i Syrien.
Läs mer om Adana, Syrien, Turkiet och WHO.
39-åringen var knarkpåverkad när han anföll soldat på Orly
Den 39-årige man som sköts av soldater på Orly-flygplatsen utanför Paris i lördags sedan han tagit en soldat som mänsklig sköld var påverkat av flera narkotiska prepart samt alkohol. Det visar en obduktion av kroppen.
Läs mer om Orly-flygplatsen och Orly.

Obduktion bekräftar giftmord på Kim Jong-Nam

Obduktionen av Kim Jong-Nam visar att ett kemiskt gift orsakade en mycket allvarlig förlamning som snabbt dödade honom, säger Malaysias hälsominister.
Läs mer om Kim Jong-Nam.
Mystiska svaret i Michaels obduktion
LONDON. George Michaels dödsorsak är ännu inte känd. Polisen har inte fått tillräckligt bra svar på obduktionsrapporten.Den är ofullständig - och fler tester krävs enligt BBC.
Läs mer om BBC.
Arboga: Svar från obduktion dröjer
Polisen hoppas på ytterligare en pusselbit i den mycket omfattande utredning som rör mordet i en...
Svensk misstänks ha mördats i Oslo
En 33-årig svensk man hittades på måndagsmorgonen död under en hög med pappkartonger invid en sopstation på en bakgård i Oslo. Polisen misstänker att mannen mördats, vilket styrks av den obduktion som gjorts, skriver Oslopolisen i ett pressmeddelande.
Läs mer om Oslo och Oslopolisen.
Svensk misstänks ha mördats i Oslo
En 33-årig svensk man hittades på måndagsmorgonen död under en hög med pappkartonger invid en sopstation på en bakgård i Oslo. Polisen misstänker att mannen mördats, vilket styrks av den obduktion som gjorts, skriver Oslopolisen i ett pressmeddelande.
Läs mer om Oslo och Oslopolisen.
Kvinna hittades död – obduktion genomförd
En död kvinna hittades utomhus på en gård i Falkenberg under onsdagen. Polisen inledde en förundersökning om mord- alternativt dråp. Nu har en utvidgad rättsmedicinsk obduktion av kroppen genomförts.
Läs mer om Falkenberg.
GW: Mannens grav kommer att öppnas
Drunkningsdödsfallet i Arboga förra året tas upp igen - efter att åklagare inlett förundersökning om mord. Nu kommer mannens grav att öppnas, tror Leif GW Persson. – Med automatik kommer det här beslutet leda till en gravöppning plus en omtagen obduktion, säger han.
Läs mer om Arboga och Leif GW Persson.
Åklagarens nya svar om Madelenes död
Trots en omfattande obduktion – det är fortfarande ett mysterium för polisen hur den 29-åriga småbarnsmamman Madelene, som hittades död och ingjuten i ett betongblock, avlidit. – Har det varit ett brott – eller inte? Det finns ett problem där, medger kammaråklagare Ewa Tvengström. Samtidigt avslöjas ny information om den pistol som hittades hemma hos den misstänkta kvinnan.
Läs mer om Ewa Tvengström och Madelene.
Efter dödsbranden – nu obduceras han
Efter dödsbranden – i dag påbörjas obduktionen av Lars-Inge Svartenbrandts kvarlevor. Nu ska det redas ut hur Sveriges farligast man miste livet. – Obduktion är ren rutin vid sådana här händelser, säger kriminalinspektör Peter Springare vid Örebropolisen.
Obduktion ska visa om kvinna mördats
Allt talar för att det var en kvinna som hittats mystiskt död i Fyrisån i Uppsala. Men kroppen har befunnit sig i vattnet länge och är därför svår att identifiera. Nu ska obduktionen visa om hon mördats. – Vi får se vad en tandundersökning kan ge, säger Christer Nordström vid polisen i Uppsala.
SVT visade obduktion av delfin: Satte kaffet i halsen
Starka reaktioner efter inslaget
MMA-fajter bantade sig själv till döds
Den 11 december avled MMA-fajtern Yang Jian Bing efter att ha försökt nå viktgränsen. Nu visar en obduktion att han avled till följd av en hjärtattack.
Kallblodet Perle Odin dog – mitt på banan
Treårige kallblodshästen Perle Odin avled under fredagskvällens tävlingar på Bergsåker. Kusken Gunnar Melander var snabbt uppe för att hjälpa hästen men det gick inte att göra något. – Hästen dog på banan och kommer att transporteras till Uppsala för obduktion, säger Bergsåkertravets sportchef B-O Månsson.
Läs mer om Bergsåker, Perle Odin och Uppsala.
Delfin på Öland svalt ihjäl visar obduktion
Delfinen som hittades på norra Öland förra veckan dog troligen av svält, skriver Statens veterinärmedicinska anstalt (SVA) i ett pressmeddelande. Den var mager och hade ingen mat i mag- och tarmkanalen.
Läs mer om Öland.
preliminär obduktion färdig i fallet Lisa Holm
Nu kan åklagaren ha svaret på hur Lisa Holm mördades. Den preliminära obduktionsrapporten är nämligen färdig. – Ja, jag kan bekräfta att den är här nu, säger vice chefsåklagare Lars-Göran Wennerholm.
Victoria Siegels obduktion klar
Drottningen av Versailles-arvtagaren Victoria Siegel hittades livlös under lördagen. Nu rapporterar lokaltidningen Orlando Sentinel att obduktionen där klar. Men dödsorsaken har fortfarande inte släppts.
Brasse Brännströms dog naturlig död
Skådespelarens obduktion är klar
Kvinna bets ihjäl av hundflock
En kvinna som dog i ett indianreservat i USA i veckan överfölls och dödades av en flock hundar. Det visar en obduktion av 40-åringen på måndagen.
Läs mer om USA.
Mordhäktade efter obduktionsrapport
När den 53-årige mannen i tisdags förra veckan påträffades död i sin lägenhet på Hisingen i Göteborg betecknades det först som ett naturligt dödsfall. Men den obduktion som genomfördes i veckan resulterade i att två män nu häktats misstänkta för mord, skriver gp.se.
Läs mer om Göteborg och Hisingen.
Mordhäktade efter obduktionsrapport
När den 53-årige mannen i tisdags förra veckan påträffades död i sin lägenhet på Hisingen i Göteborg betecknades det först som ett naturligt dödsfall. Men den obduktion som genomfördes i veckan resulterade i att två män nu häktats misstänkta för mord, skriver gp.se. Enligt tidningen hittade rättsläkarna spår av vasst våld på den döde 53-åringens kropp.
Läs mer om Göteborg och Hisingen.