Offside

Lindelöf skällde ut David De Gea

Manchester United tappade poäng hemma mot Southampton. Men United kunde ha vunnit. Paul Pogba blev avvinkad för offside när han snodde Matics avslut - som var på väg in i mål.
Läs mer om David De Gea och Southampton.

Han känner sig billig och uthängd

Frölunda reducerade till 4-1 mot Malmö – men målet dömdes bort för offside.Detta trots att offsidesituationer inte får granskas i efterhand.Nu förklarar huvuddomaren Mikael Nord beslutet och linjedomarens känslor efter matchen.–Han känner sig billig och uthängd, säger Nord i C More.
Läs mer om C More, Malmö, Mikael Nord och Nord.
Domarnas tabbe – innan reduceringen
Skellefteå reducerade mot Malmö i slutet av den första perioden.Men det är tveksamt om målet borde ha gällts.Reprisbilderna visade att domarna borde ha blåst av för offside.
Läs mer om Malmö.
Stort kaos när United släppte in mål hemma
Manchester United ligger under mot CSKA Moskva –efter ett mycket märkligt ledningsmål.Unitedbackarna ropade efter offside – men domarna godkände målet trots protesterna från hemmalaget.
Läs mer om United.
Hansson förklarar ilskan i toppmötet
Pär Hansson tyckte Dalkurds 2–1-mål var offside – och gestikulerade vilt mot domarna.Efter det dramatiska 2–2-mötet berättar han att det var en chansning.– Det är ett sätt att sätta press på domarna också och de var osäkra, säger Pär Hansson.
Läs mer om Pär Hansson.
Aligools och Jafars långa nervösa väntan
Under 2015 kom över 50 ensamkommande flyktingbarn till Öckerö.De flesta har anpassat sig till Sverige genom fotbollen och tillsammans byggt ett liv.Offside har gjort ett stort reportage om Aligool och Jafars ovissa tillvaro på ön – där utvisning har blivit en fråga om liv och död.
Läs mer om Aligool, Sverige och Öckerö.De.
Arsenal föll – efter bortdömda målet
Stoke skrällde och vann mot Arsenal.Detta efter en omdiskuterad situation där Alexandre Lacazette såg ut att ha kvitterat för Londonlaget.Men domaren vinkade för offside.– Oerhört små marginaler, säger kommentatorn Pelle Bäckman i Viasat.
Kontroversiell straff gav poäng
Jönköpings Södra fick två mål bortdömda för offside hemma mot Elfsborg i allsvenskan – men kvitterade på en kontroversiell straff med matchens sista spark. Robert Gojani räddade en poäng efter att J-Södra hämtat upp 0–2 till 2–2.
Läs mer om Elfsborg och J-Södra.
Just nu är jag så jävla förbannad
Samuel Holmn gjorde sitt första mål i Elfsborg sedan comebacken till allsvenskan.Jönköpings Södra försökte svara - men fick två mål bortdömda för offside.– Just nu är jag så jävla förbannad, säger Tommy Thelin till C More.
Läs mer om C More, Elfsborg och Tommy Thelin.
Offside-missen i AIK:s kvalmatch
AIK imponerade mot portugisiska Braga och kunde mycket väl ha vunnit. Nicolas Stefanelli pangade in 2-1 i andra halvlek - trodde alla - men argentinaren vinkades av för offside.Argentinaren snodde nämligen bollen framför fötterna på en onside-stående Kristoffer Olsson som laddade för skott. I stället fick AIK nöja sig med 1-1.– Som en helhet gör vi en klart godkänd insats, säger Rikard Norling till Viasat.
DN gratulerar: Tobias Regnell
Han startade succmagasinen Offside och Filter. I dag fyller Tobias Regnell femtio år och upplever en renässans för de långa och välskrivna berättelserna i de stora dagstidningarna.
Läs mer om Filter och Offside.
Målet som lurade alla tv-tittare – och spelare
TV-tittarna blev spelade ett spratt under Sveriges möte med Mexiko.När Lotta Schelin placerade in bollen i nättrodde TV4:s kommentatorer, producenterna – och de svenska spelarna – att hon hade gjort 2-0.Men målet dömdes bort för offside.
Läs mer om Mexiko.När.
Bråket: Han har aldrig varit smart
Offside!Dani Alves hävdar att Real Madrids segermål i Champions League-finalen 1998 inte skulle ha godkänts.Det får hjälten Predrag Mijatovic att se rött.- Dani Alves har aldrig varit speciellt smart med sina uttalanden, säger Peda till radiokanalen Cadena SER.SE MÅLET I SPELAREN OVAN!
Vilka är pojkarna på Gothia Cup-bilden?
Sommaren 1990 fångade fotografen Peter Widing tre känslofyllda pojkar på en grusplan i Göteborg med sin kamera.Två av dem sträcker upp händerna i en till synes synkroniserad segergest. Den tredje gråter av besvikelse.För Offsides chefredaktör Anders Bengtsson blev ögonblicket mer än en bild.I flera år gäckades han av frågan: Vilka är pojkarna? Vad har hänt dem?Han bestämde sig för att söka svar.GT har fått tillåtelse att publicera ett utdrag ur Bengtssons text, som publiceras i senaste numret av Offside.
Linnr: Fick ingen förklaring
Oscar Linnr fick ett gult kort i den 78:e minuten av huvuddomaren Kaspar Sjöberg.Enligt Linnr var direktiven från domaren otydliga - vilket ledde till ett missförstånd.– Jag fattade först inte vilket domslut han hade tagit, om det var inspark, frispark eller offside, säger Linnr efter matchen.Sjöberg själv ville inte kommentera matchen i mixade zonen.– Jag har inga kommentarer, säger Sjöberg innan han lämnade Friends arenas katakomber.
Monacos 1-0 borde inte ha blivit godkänt
Monaco har tagit ledningen mot Borussia Dortmund. Trots att Mbapp var offside när han bollen slogs så godkändes målet. Detta strax efter att Monaco missade en straff. Matchen pågår.
Läs mer om Borussia Dortmund, Mbapp och Monaco.
Experterna är säkra: Det är en klar offside
AIK fick inte glädjas över sitt ledningsmål särskilt länge. Per Frick kvitterade för Elfsborg – men målet föregicks av en misstänkt offside på Simon Lundevall. – Det är offside på både vänsterfoten och överkroppen, säger C More:s expert Hasse Backe.
Zlatan fick ett mål bortdömt för offside
Zlatan Ibrahimovic såg ut att ha frälst Manchester United i sin återkomst. Men svensken var offside - men minsta möjliga marginal. – Han är ett par centimeter på fel sida, säger Viasats expert Glenn Strömberg.
Det ser ut som att det kan ha varit offside
IFK Göteborg fick en drömstart mot Malmö FF. Men i upprinnelsen till hörnan som ledde fram till Mikael Bomans 1-0-mål så var Boman i ett misstänkt offsideläge. – Det ser ut som att det kan ha varit offside, säger C More:s expert Anders Andersson.
Läs mer om Boman och Malmö FF.
Filip Forsbergs succ bara fortsätter i NHL
LOS ANGELES. Firma Forsberg Arvidsson går inte att stoppa. Svenskduon låg bakom en ny vinst när Nashville besegrade Edmonton med ett kontroversiellt mål i natt. För innan Viktor Arvidssons segermål till 5-4 efter en dryg minut av den tredje perioden blev godkänt ägnade domarna och videokontrollanterna i Toronto en lång stund för att granska om svensken var offside när han tog sig in över den offensiva blå linjen.
Läs mer om Edmonton, NHL, Nashville och Toronto.
Zlatan Ibrahimovics ilska – blåstes på mål
Zlatan Ibrahimovic har öst in mål mot Saint Etienne, men blåstes på ytterligare ett i dagens match. Svensken blåstes felaktig av för offside, men Manchester United vann ändå och är klara för åttondelsfinal i Europa League.
Trump avblåst för offside
DN 11/2 2017. En amerikansk president har stor makt, men är inte enväldig. Domstolarna har just berättat det för den nye i Vita huset.
Läs mer om Vita.
Atletico rånades på ett mål mot FC Barcelona
FC Barcelona är klart för final i Copa del Rey efter totalt 3-2 mot Atletico Madrid. Men de hade tur. I tisdagens kaosmatch fick Atletico Madrid ett mål felaktigt bortdömt för offside.
Läs mer om Atletico Madrid, Copa och Rey.
Arsenal vann efter kaosminuter (tv)
Arsenal vann kaosmatchen mot Burnley. Granit Xhaka blev utvisad, Arsene Wenger knuffade domaren och Alexis Sanchez avgjorde från straffpunkten på tilläggsstid. – Det är ju offside innan straffen. Kan domaren se att det är en spark måste han se att spelaren är offside, säger Bojan Djordjic i Viasat. Se situationerna i spelaren ovan.