Offside

Storseger för Häcken – körde över nykomlingen

Häcken krossade Dalkurd i lördagens allsvenska möte hemma på Rambergsvallen. Besökarna var nära att reducera i den 85:e minuten – men målet blev bortdömt för offside, vilket innebar att Häcken kunde vinna enkelt med 3-0.
Läs mer om Dalkurd, Häcken och Rambergsvallen.

JUST NU - PÅ FD: Trots stormatchen mot AIK - känner en saknad i MFF

FOTBOLLDIREKT I SAMARBETE MED SVENSKA FANS Sex och Jävligt offside. SVENSKA FANS Malmö-redaktion har satt ihop veckans viktigaste MFF-inslag: "Attityd, kärlek och saknad".
Läs mer om AIK, Jävligt och MFF.
JUST NU: Jämförelsen inte många vågar - MFF-talangen rankas som Jonas Thern
SVENSKA FANS har en ny lista om MFF ute. "Sex och Jävligt offside" är Malmöredaktionens egen ranking om dagsaktuellt. Veckans mest intressanta får här en genomgång - Mattias Svanberg jämförs nu på absolut toppnivå. Malmö FF premiärvann.
Läs mer om Jävligt och MFF.
Sanningen om Zlatans mål – efter stora ilskan
Efter Zlatan Ibrahimovic avgörande 4-3-mål i derbyt var det många som rasade och menade att det borde ha dömts bort för offside.Men målet kan ha varit regelrätt.I en bild som Fox fotbollsexpert Stuart Holden har fått tag på ser svensken ut att vara onside.
Läs mer om Fox och Stuart Holden.

Kritiken mot Zlatans mål: Borde inte ha godkänts

Zlatan Ibrahimovic nick i slutminuterna innebar en 4-3-seger för Los Angeles Galaxy mot Los Angeles FC.Men nu rasar många mot att målet godkändes - då svensken var misstänkt offside.Det där är brottsligt, skriver Kevin Egan, fotbollsexpert på BeIN Sports USA på Twitter.
Läs mer om Kevin Egan och Twitter.
BERLIN CALLING: Gammalt och nytt påskgodis - dags att upptäcka Klas Qvist
Dags för lite påskgodis i form av fem nya och fem gamla. Sammanlagt tio oumbärliga skivpärlor i en tid då våren sakteliga börjar tränga sig på och då strömmad musik är mer offside än vinyl och cd. Det är bara så.
JUST NU: Lyxproblemet med MFF:s supertalanger - "Mitten-rollen mäktig"
FOTBOLLDIREKT I SAMARBETE MED SVENSKA FANS Nya Malmö FF-listan "Sex och jävligt offside" har kommit från SVENSKA FANS. Den här gången namn som Binaku och switchen till Svanberg.
Läs mer om Binaku, Mitten-rollen och Svanberg.
Serie A-klubbens krav på Kalmar FF – 120 miljoner
Kalmar FF stämdes på tolv miljoner euro av italienska Chievo efter Etrit Berishas övergång.Det kunde försatt klubben i konkurs.– Först greps man av lite panik, berättar KFF:s tidigare klubbchef Svante Samuelsson i Offside.
Den italienska klubben kunde ha försatt KFF i konkurs
Kalmar FF stämdes på 12 miljoner euro av italienska Chievo. Det skriver Svante Samuelsson i det kommande numret av Offside. - Först greps man av lite panik, säger Svante Samuelsson.
Läs mer om Chievo, KFF, Offside och Svante Samuelsson.
Häckens besvikelse: Är synd om det är offside
STOCKHOLM. Det såg länge ut att gå mot 0-0 och förlängning - trots Daleho Irandust stolpe. Men i den andra halvleken avgjorde Tino Kadewere för Djurgården.Efter matchen hade flera röster från Häcken-lägret anmärkningar på målet.– Synd om det ska vara offside, säger Rasmus Lindgren.
JUST NU: Mattias Svanbergs driv Sverige-bäst? - "Vilken förmåga, farten"
FOTBOLLDIREKT I SAMARBETE MED SVENSKA FANS "Sex och Jävligt offside". Ny lista. Från SVENSKA FANS. Malmö FF-redaktionen skriver den här gången upp Mattias Svanberg som senast kan ha gjort sin bästa match i år.
Läs mer om Jävligt och Sverige-bäst.
JUST NU: "Omöjliga" situationen för MP - och tredje yngst någonsin i MFF
FOTBOLLDIREKT I SAMARBETE MED SVENSKA FANS Sex och Jävligt offside är en MFF-lista från SVENSKA FANS. I dag ännu en och med Alexander Jeremejeff högt upp.
JUST NU: MFF-stjärnans stora PR-värde - "Alla omfamnar och beundrar honom"
FOTBOLLDIREKT I SAMARBETE MED SVENSKA FANS Sex och Jävligt offside. Veckans MFF-lista på SVENSKA FANS och den här gången handlar den betydande om Carlos Strandberg som uppenbart imponerar på allt och alla.
Läs mer om Alla, Jävligt och PR-värde.
Lindelöf skällde ut David De Gea
Manchester United tappade poäng hemma mot Southampton. Men United kunde ha vunnit. Paul Pogba blev avvinkad för offside när han snodde Matics avslut - som var på väg in i mål.
Läs mer om David De Gea och Southampton.
Han känner sig billig och uthängd
Frölunda reducerade till 4-1 mot Malmö – men målet dömdes bort för offside.Detta trots att offsidesituationer inte får granskas i efterhand.Nu förklarar huvuddomaren Mikael Nord beslutet och linjedomarens känslor efter matchen.–Han känner sig billig och uthängd, säger Nord i C More.
Läs mer om C More, Malmö, Mikael Nord och Nord.
Domarnas tabbe – innan reduceringen
Skellefteå reducerade mot Malmö i slutet av den första perioden.Men det är tveksamt om målet borde ha gällts.Reprisbilderna visade att domarna borde ha blåst av för offside.
Läs mer om Malmö.
Stort kaos när United släppte in mål hemma
Manchester United ligger under mot CSKA Moskva –efter ett mycket märkligt ledningsmål.Unitedbackarna ropade efter offside – men domarna godkände målet trots protesterna från hemmalaget.
Läs mer om United.
Hansson förklarar ilskan i toppmötet
Pär Hansson tyckte Dalkurds 2–1-mål var offside – och gestikulerade vilt mot domarna.Efter det dramatiska 2–2-mötet berättar han att det var en chansning.– Det är ett sätt att sätta press på domarna också och de var osäkra, säger Pär Hansson.
Läs mer om Pär Hansson.
Aligools och Jafars långa nervösa väntan
Under 2015 kom över 50 ensamkommande flyktingbarn till Öckerö.De flesta har anpassat sig till Sverige genom fotbollen och tillsammans byggt ett liv.Offside har gjort ett stort reportage om Aligool och Jafars ovissa tillvaro på ön – där utvisning har blivit en fråga om liv och död.
Läs mer om Aligool, Sverige och Öckerö.De.
Arsenal föll – efter bortdömda målet
Stoke skrällde och vann mot Arsenal.Detta efter en omdiskuterad situation där Alexandre Lacazette såg ut att ha kvitterat för Londonlaget.Men domaren vinkade för offside.– Oerhört små marginaler, säger kommentatorn Pelle Bäckman i Viasat.
Kontroversiell straff gav poäng
Jönköpings Södra fick två mål bortdömda för offside hemma mot Elfsborg i allsvenskan – men kvitterade på en kontroversiell straff med matchens sista spark. Robert Gojani räddade en poäng efter att J-Södra hämtat upp 0–2 till 2–2.
Läs mer om Elfsborg och J-Södra.
Just nu är jag så jävla förbannad
Samuel Holmn gjorde sitt första mål i Elfsborg sedan comebacken till allsvenskan.Jönköpings Södra försökte svara - men fick två mål bortdömda för offside.– Just nu är jag så jävla förbannad, säger Tommy Thelin till C More.
Läs mer om C More, Elfsborg och Tommy Thelin.
Offside-missen i AIK:s kvalmatch
AIK imponerade mot portugisiska Braga och kunde mycket väl ha vunnit. Nicolas Stefanelli pangade in 2-1 i andra halvlek - trodde alla - men argentinaren vinkades av för offside.Argentinaren snodde nämligen bollen framför fötterna på en onside-stående Kristoffer Olsson som laddade för skott. I stället fick AIK nöja sig med 1-1.– Som en helhet gör vi en klart godkänd insats, säger Rikard Norling till Viasat.
DN gratulerar: Tobias Regnell
Han startade succmagasinen Offside och Filter. I dag fyller Tobias Regnell femtio år och upplever en renässans för de långa och välskrivna berättelserna i de stora dagstidningarna.
Läs mer om Filter och Offside.