Oktober

Onsdag 18 oktober

Onsdag 18 oktober
Bättre stämning bland amerikanska husbyggare
Stämningsläget bland amerikanska husbyggare förbättrades i oktober jämfört med månaden före.

VM i V75 – allt du behöver veta

Lördagen den 21 oktober drar VM i V75 i gång.Här är en guide med allt du behöver veta – och länkar till alla SportExpressens tips så fort de finns tillgängliga.Så – håll till godo!
Läs mer om V75.
Fingerprintsensor i Huaweis nya flaggskeppstelefoner
Fingerprint är leverantör av sensorer till Huaweis nya flaggskeppstelefoner Mate 10, Mate 10 Pro och Mate 10 Porsche Design, som lanserades den 16 oktober.
Läs mer om Mate, Porsche Design och Pro.
Tyskt Zew-index stiger
Zew-index över tyska investerares och analytikers förväntningar på ekonomin steg i oktober.
DN gratulerar: Karin Swärd, journalist
Den 23 november 2017 är ett betydligt viktigare datum för journalisten Karin Swärd än den 17 oktober. I november visas nämligen hennes tv-dokumentär om hemstaden Kramfors.
Läs mer om Karin Swärd.
Microsoft lugnar sina användare efter Wifi-hotet Krack
Säger att attackerna inte ska kunna påverka Windows-datorer som uppdaterats efter tionde oktober.
Microsoft lugnar sina användare efter Wifi-hotet Krack
Säger att attackerna inte ska kunna påverka Windows-datorer som uppdaterats efter tionde oktober.
Tisdag 17 oktober
Tisdag 17 oktober
Mats Almegård: Intervjuerna med Günter Grass säger lika mycket som en vetenskaplig biografi
KOMMENTAR. Günter Grass skulle ha fyllt 90 år den 16 oktober. Hade han varit i livet i dag hade han nog i vanlig ordning haft mycket att säga, både om litteratur och de tyska Socialdemokraternas misslyckade valresultat. Grass var ju inte enbart en virtuos epiker – utan också en engagerad samhällsdebattör och övertygad socialdemokrat.
JUST NU: Fyra begärs häktade för butikskapning
De fyra män som misstänks för att ha kapat en livsmedelsbutik i centrala Malmö har nu begärts häktade vid Malmö tingsrätt.Samtliga personer anklagas för grov utpressning gemensamt och i samförstånd med andra under tiden den 18 september till den 13 oktober i år.
Läs mer om Malmö.
Något ökad framtidstro bland handlarna
Handlarnas framtidstro förbättrades marginellt i oktober. Framtidsindikatorn, som väger samman förväntningar kring försäljning, antal anställda och lönsamhet, steg till 101,9 i oktober jämfört med 101,8 i september.
Måndag 16 oktober
Måndag 16 oktober
Det här är bra att veta inför högskoleprovet
Den 21 oktober är det dags. Då tar runt 17 000 personer plats i provlokaler runt om i Stockholm för att skriva högskoleprovet. DN Sthlm har svar på var provlokalerna ligger, hur du bäst förbereder dig och vad som är bra att ha med sig.
Läs mer om Stockholm.
Toronto bröt tunga sviten – efter fyra år
LOS ANGELES. Toronto hade 14 raka förluster mot Montreal och hade inte vunnit i Bell Centre sedan den 1 oktober 2013 när lagen drabbade samman där i natt, svensk tid.Avgörandet dröjde till förlängningen och det var ingen överraskning att det var radarparet Auston Matthews och William Nylander, som fixade segermålet, 4-3.– Jag är så van att han hittar mig med den där perfekta passningen, så det gäller bara att vara redo, sa Matthews till Toronto Star när han hyllade Nylander efteråt.
Söndag 15 oktober
Söndag 15 oktober
Sju rollfigurer att hålla koll på i andra säsongen av Jordskott
Jordskott är äntligen tillbaka.Seriens andra säsong har premiär 15 oktober i SVT.Här är allt du behöver veta om de nya avsnitten och sju rollfigurer det gäller att ha extra koll på.
Läs mer om Jordskott.
SD rasar i SvD/Sifo – ner till nivåer före flyktingkrisen
Sverigedemokraterna backar i oktober månads Sifomätning. Moderaterna ligger still i förhållande till föregående månad – men visar en signifikant uppgång jämfört med augusti. Skandaler inom SD samt byte av M-ledare och M-politik är några av statsvetarnas förklaringar.
Läs mer om M-ledare, M-politik och Sifomätning.