Ola toivonen

Toivonen: Då ligger Malmö FF närmast

Ola Toivonen öppnar för en comeback i Malmö FF.I en intervju med Sportbladet berättar landslagsanfallaren om situationen.– Jag har spelat där och vet hur den klubben funkar, säger Toivonen.

Sportchefens besked om Toivonen-ryktet

Ryktena om Ola Toivonen till Djurgården har gått varma under vintern.Nu kommenterar Djurgårdens sportchef ryktena.– Det har jag svårt att se, säger han i podcasten Studio Allsvenskan.
Planen som ska ta Sverige till Ryssland
Ola Toivonen sänkte Leandro Bonucci redan efter tio sekunder i första mötet mot Italien.Svensken skickade också en hälsning till mittbacken inför avgörandet på San Siro.– Det var ett handslag, vi ses på måndag, säger Toivonen med ett skratt.Samtidigt vill han att Sverige kopierar taktiken i 1-2-förlusten mot Frankrike borta.– Ett superbra exempel på hur vi vill spela mot Italien, säger han.
Veteranerna visar vägen för Sverige
Milano. Ola Toivonen fanns inte med i EM–truppen sommaren 2016. Sebastian Larsson försvann ur landslagsbilden under nio månader efter EM, efter en knäoperation. Nu är de båda veteranerna tillbaka och har kraftigt bidragit till att Sverige är snubblande nära ett VM–slutspel i Ryssland nästa sommar.

Pånyttfödda veteraner överraskade mest

Tanken var att guldgänget från U21-EM 2015 skulle ta plats när Janne Andersson tog över som förbundskapten för drygt ett år sedan. I stället är det pånyttfödda veteraner som överraskar mest. Som Ola Toivonen.
Läs mer om Janne Andersson.
Sverige hoppas på Zlatan i returmötet
Zlatan Ibrahimovic fick se Sverige vinna mot Italien.Nu hoppas landslaget på att få se Ibra på San Siro.– Det klart man hoppas på det, säger Jakob Johansson.– Han är ett stort fan av Sverige, säger Ola Toivonen.
Förklaringen efter märkliga bilderna
Hela det svenska laget firade Jakob Johanssons mål mot Italien i en ring.Alla utom Ola Toivonen.När lagkamraterna omfamnade varandra satt Toivonen kvar i straffområdet.Nu förklara Toivonen sitt firande.
Ilskan i natt: Han skulle visats ut
Flera tuffa dueller utspelades under matchen mellan Sverige och Italien.Redan efter några sekunder armbågade Ola Toivonen Leonardo Bonucci.Nu menar den italienska stjärnan att han brutit näsan.–Välkommen till Sverige, säger Toivonen.
Stjärnorna i bråk - efter en knapp minut
Matchen mellan Sverige och Italien hade bara pågått i ett fåtal sekunder - sen smällde det.Ola Toivonen brakade in i Leonardo Bonucci, bråk uppstod och Marcus Berg fick en varning.Berg fick senare ett slag i ansiktet av Daniele De Rossi.
Italienska utspelet – efter Zlatans avsked
Åtta mål fler gjorda än Frankrike.Men det italienska försvaret darrar inte när de tänker på de svenska anfallarna Marcus Berg och Ola Toivonen.– Utan Zlatan är Sverige inte lika läskigt, säger Alessandro Florenzi till Gazzetta dello Sport.
Polarna som ska till Ryssland i sommar
Tonårskompisarna från Värmland försvann tidigt åt olika håll, ut till karriärer som nuddat vid såväl topp som botten. Nu leder de landslaget offensivt – och stormtrivs tillsammans. – Ja, vi är tajta, säger Marcus Berg. – Vi vet var vi har varandra, säger Ola Toivonen.
Läs mer om Ola Toivonen, Ryssland och Värmland.
Vore dumt att han ljuger i medierna
Arjen Robben tror inte att Nederländerna kan vinna med 7-0 mot Sverige.Nu svarar Ola Toivonen:– Han pratar väl ärligt. Det vore dumt att han ljuger i medierna, säger Ola Toivonen.– Jag tror att det är en psykning, säger Ludwig Augustinsson.
Tunga avbräcket i svenska startelvan
Här är Sveriges startelva mot Luxemburg.När spelarna fick startelvan på spelarmötet under fredagskvällen tog som väntat Viktor Claesson platsen till höger på mittfältet och Marcus Berg och Ola Toivonen bildade anfallspar.Men Albin Ekdal ser inte ut att komma till spel - utan det blir i stället Sebastian Larsson som går in på mittfältet, enligt SportExpressens uppgifter.
Toivonen om Djurgården: Har kontakt med Bosse
I våras ryktades Ola Toivonen till Djurgården.Men någon flytt är inte aktuell än på ett tag - även om han har tät kontakt med sportchefen Bosse Andersson.- Jag har kontakt med Bosse hela tiden. Han är alltid på spelarhotellet, säger Toivonen.
Två ändringar i svenska startelvan mot Belarus
Det blir två förändringar i den svenska startelvan jämfört med förlustmatchen mot Bulgarien. Dels får Sebastian Larsson förtroendet på mittfältet istället för skadade Albin Ekdal. Dels spelar Christoffer Nyman på topp och ersätter avstängde Ola Toivonen.
Kiese Thelin ersätter Toivonen
Avstängde Ola Toivonen ersätts av Isaac Kiese Thelin i VM-kvalmatchen mot Belarus på söndag.
Han ersätter Ola Toivonen i VM-kvalet
Janne Andersson tvingas blixtinkalla en ersättare till avstängde Ola Toivonen.Det blir Belgienproffset Isaac Kiese Thelin, rapporterar Aftonbladet.
Toivonen tog chansen – Hiljemark offrades
SOFIA. Ola Toivonen är spelaren som greppade chansen och som gjort den lyckosamma comebacken i det pågående VM–kvalet. Oscar Hiljemark är spelaren som offrades när Sverige nu går in i skarpt läge i kvalet, med matcher mot Bulgarien och Belarus på bortaplan.
Läs mer om Bulgarien, Hiljemark, Sverige och VMkvalet.
Toivonen: Vi har skapat oss ett bra självförtroende
SOFIA. För drygt två månader sedan svarade Ola Toivonen för det sensationella segermålet (2–1) mot Frankrike hemma på Friends Arena. Ett mål som tog Sverige ett steg närmare drömmen om ett VM–slutspel. Men också ett mål som skapade förväntningar.
Bisarra Toivonen- utspelet: Neymar?
Kopplingen mellan Ola Toivonen och Neymar? Den tycks svår att göra.Men precis den parallellen har Kamil Glik precis dragit.
Läs mer om Kamil Glik, Neymar och Ola Toivonen.
Jag har pratat med Toivonen
Ola Toivonen har ryktats vara aktuell för Djurgården.Nu kommenterar Dif:s sportchef Bosse Andersson uppgifterna - och bekräftar att man haft kontakt med anfallaren.–Men han trivs bra i Toulouse och är inte redo för att komma tillbaka till allsvenskan, säger Andersson till FotbollDirekt.
Det bästa sedan Zlatan lämnade
Med sitt avgörande mål mot Frankrike fick Ola Toivonen hela Friends arena att koka.Och det lär varit livat i tv-sofforna runtom i Sverige också, då hela en och en halv miljon tittare såg andra halvlek.–Den bästa siffran sedan Zlatan lämnade landslaget, säger Discovery Networks presschef Dan Panas till Dagens Media.
De klarade av att kopiera Toivonen
Kan Ola Toivonen kan så klart fler!Här är målgörarna som utan problem kopierar supermålet.– Jag tränade lite innan så det gick bra, säger Leonard Mehmeti-Johansson, 14.
Janne Andersson om vinsten mot Frankrike: En overklig känsla
Till och med dagen efter har förbundskapten Janne Andersson svårt att förstå hur det gick till när Ola Toivonen avgjorde mot Frankrike. - Jag ville inte att dagen skulle ta slut, säger han.
Hollywoodstjärnans fest med hjältarna
Sverige slog Frankrike efter ett makalöst segermål av Ola Toivonen.Efteråt firade laget både på hotellet och gamla Riksarkivet på Riddarholmen – tillsammans med flera kändisar.– Loreen var där. Det var bra, säger hjälten Ola Toivionen.