Oliver bohm

Doldisens målskytt när Växjö imponerade

En nyare stjärna mot en svensk klassiker i första slutspelsmötet någonsin lagen emellan. Brynäs satte stopp för många av Växjös vana målskyttar men missade när sjundebacken Oliver Bohm hittade läget och satte ett av målen när Växjö vann kvartsfinalens inledande match med 4–1.
Läs mer om Oliver Bohm och Växjö.

Skadedrabbat Brynäs krigade - men föll i första kvartsfinalen mot Växjö: "Orkar inte tänka på det"

Först bommade Växjö en straff - sedan avgjorde man tack var en annan Bohm. Oliver Bohm som pricksköt in 3-1-pucken. Sedan orkade inte Brynäs resa sig.
Läs mer om Bohm och Växjö.
Doldisens målskytt när Växjö imponerade
En nyare stjärna mot en svensk klassiker i första slutspelsmötet någonsin lagen emellan. Brynäs satte stopp för många av Växjös vana målskyttar men missade när sjundebacken Oliver Bohm hittade läget och satte ett av målen när Växjö vann kvartsfinalens inledande match med 4–1.
Läs mer om Oliver Bohm och Växjö.
Klart: Bohm lämnar Frölunda för Malmö
På onsdagskvällen kom uppgifter om att Frölundas Oliver Bohm var på väg till Malmö Redhawks. Nu har klubben bekräftat övergången. – Han kommer till oss från ett topplag och tar med sig vinnarkulturen därifrån. Det här kan inte bli bättre för oss i den skadesituation som vi befinner oss i, säger sportchefen Patrik Sylvegård i ett pressmeddelande.

Uppgifter: Redhawks värvar Frölundaback

Enligt uppgifter till GP bryter Frölundabacken Oliver Bohm sitt kontrakt – och går till bottenlaget Malmö.
Oliver Bohm lånas ut till allsvenska klubben
GÖTEBORG. Med nio backar i truppen väljer Frölunda att återigen låna ut en spelare. Den här gången är det Oliver Bohm, 23, som lämnar för Bik Karlskoga.
Frölundas dilemma inför heta dubbelmötet
GÖTEBORG. Med Oliver Lauridsen och Oliver Bohm tillbaka i träning har Frölunda nu nio friska backar. Problem? – En ynnest att ha det så här, säger tränaren Roger Rönnberg. Men räkna med utlån på någon snart.
Fälth: Får ta bort lite av sin egen stolthet...
Med Oliver Bohm tillbaka i full träning hårdnar konkurrensen ytterligare. Något som Frölundaspelarna enbart prisar inför matchen mot nykomlingen Karlskrona i kväll. – När laget går för guld får man ta bort lite av sin egen stolthet, säger backen Elias Fälth till GT.
Läs mer om Frölundaspelarna och Karlskrona.
Frölundabacken har slängt gipset
ANGERED. Frölundabacken Oliver Bohm har slängt gipset och är på g igen. På torsdagen tränar värmlänningen för fullt med laget igen. – Detta var en bra uppladdning inför i morgon, säger 23-åringen när GT träffar honom i Angereds ishall.
Roger Rönnberg: De har säkert gjort rätt...
Luleås storstjärna Bill Sweatt stängs av tre matcher för en slashing på Frölundas Oliver Bohm i lördagens möte. – Disciplinnämnden gör ett fantastiskt och gediget jobb. De har säkert gjort rätt, säger göteborgarnas tränare Roger Rönnberg. – Det ska definitivt inte vara mer, tycker Bohm.
Läs mer om Bill Sweatt, Bohm och Roger Rönnberg.
Sweatts ilska efter straffet: Ett skämt
STOCKHOLM/LULEÅ. Luleås Bill Sweatt fick game penalty, efter en slashing på Oliver Bohm. Straffet kan dock leda till att han blir avstängd nästa match - något som Sweatt ställer sig extremt frågande till. – Om jag blir avstängd nästa match är det ett skämt, säger han. Under kvällen bekräftades det att Sweatt blir avstängd.
Läs mer om Oliver Bohm och Sweatt.
Tretton spelare – som gjort förbjudna bytet
13 spelare har representerat både Frölunda och Färjestad – två av SHL:s största ärkerivaler. Se och läs om dem alla i bildspecialen här ovanför. En av dem är FHC-backen Oliver Bohm. Fostrad i Färjestadtröjan – men i Karlstad 19.00 har han indianloggan på bröstet. – Det vore skönt om vi kunde knäppa dem på näsan på deras hemmaplan, säger Oliver Bohm.
Glädjebeskedet – inför Frölundas toppmatch
Frölunda har tre raka segrar i SHL inför matchen mot Växjö på lördagen. Nu kommer nästa glädjebesked: Backen Oliver Bohm är tillbaka från sin knäskada. – Jag är redo, säger han efter Frölundas träning i Scandinavium.
Läs mer om SHL, Scandinavium och Växjö.
Får ledas av isen efter mindre än en minut
Matchen mellan Frölunda och Leksand hade knappt hunnit börja när hemmalagets Oliver Bohm föll ihop i ena sarghörnet. Bohm fick hjälpas av isen och försvann ut i omklädningsrummet.
Läs mer om Frölunda, Leksand och Oliver Bohm.
Det är bara att ringa, är så inkonsekvent
Oliver Bohm gjorde 2-1 när Frölunda mötte Linköping. Men målet kom att bli omdiskuterat. På reprisbilderna sågs Frölundas Max Görtz glida in med skridskon i målburen. – I mina ögon ska det vara ett bortdömt mål, säger Niklas Wikegård i C More.
Läs mer om C More, Frölunda och Linköping.
Leman: Norsk klass och kvalitet avgjorde
GÖTEBORG. För tredje gången i rad tappade Frölunda ledningen. För tredje gången på fyra matcher avgjorde Mats Rosseli Olsen. Själv var jag glad för att Oliver Bohm var med i det avgörande 2–1-målet. Han gjorde en av sina absolut bästa insatser.
Läs mer om Frölunda och Oliver Bohm.
Målvaktstavlan: Det ser väldigt billigt ut
Frölunda tog ledningen med 1–0 – redan efter 1.12 borta mot Linköping. Oliver Bohm lyfte in pucken mot mål där målvakten David Rautio släppte in den. – Det ser väldigt billigt ut, säger C More-kommentatorn Anders Fredriksson. När Frölunda gjorde ett mål till sex minuter senare fick Rautio ge plats åt Marcus Högberg.
Läs mer om David Rautio, Linköping och Rautio.
Därför spelar han inte den avgörande returen
Frölunda ska säkra CHL-kvartsfinalplatsen. Men får göra det utan lagkaptenen Joel Lundqvist samt backarna Mikael Wikstrand och Oliver Bohm. – Ett beslut som fattades i samråd med tränarna, säger Lundqvist till GT-bloggen Snacka med Leman.
Oliver Bohmar inte slutfajten: Sugen
Hemma i Göteborg blev det seger 5-2. Inför dagens returmöte mot österrikiska Villach går Frölunda för seger både i matchen och i gruppen. Och man gör det med en välkommen comeback på isen. - Jag är väldigt sugen. Det har varit frustrerande att sitta och titta på, säger Oliver Bohm.
Frölundas backkris – tre missar CHL-mötet
GÖTEBORG. Frölunda står med backkris inför CHL-mötet med Briancon. Oliver Bohm, Christian Bäckman och Mikael Wikstrand missar matchen mot fransmännen. – Det tillhör vår vardag att det är skador så det är inget konstigt, säger tränare Roger Rönnberg om situationen.
Målskytten tvingades avbryta SHL-matchen
GÖTEBORG. Tredje SHL-målet i karriären tryckte Oliver Bohm, 22, in med en riktig kanon. Men i den andra perioden tog matchen slut för honom. – Jag vred foten när jag landade, säger han. Därmed fick Frölunda ännu en backskada.
Läs mer om Frölunda och Oliver Bohm.
Frölundas matchhjälte Fälth tog revansch
GÖTEBORG. Det andra målet gjorde Elias Fälth själv. Det första passade han till. Men när Oliver Bohm dundrade in 1–0 satt Fälth redan i båset. – Det var jag som bytte med Bohm, förklarar han det ovanliga förspelet.
Läs mer om Bohm, Fälth och Oliver Bohm.
188 utvisningsminuter när Görtz sänkte Leksand
Oliver Bohm och Robin Jacobsson. Foto: Bildbyrån/Michael Erichsen Sex matchstraff, åtta mål och en matchvinnare i Max Görtz. Det var händelserikt när Frölunda slog Leksand med 5-3 hemma
Frölundas succback förlänger sitt kontrakt
Frölunda fortsätter bygga för framtiden. I dag förlängde man kontraktet med backen Oliver Bohm, 21, i ytterligare två säsonger. – Vi ser stora möjligheter för Olivers utveckling, säger tränare Roger Rönnberg till klubbens hemsida.
Läs mer om Oliver Bohm och Roger Rönnberg.
Kahnbergs drömmål hyllas: Zlatan-klass
GÖTEBORG. Här jublar Magnus Kahnberg efter att ha sänkt Luleå - med ryggen mot mål. 33-åringen hyllades av lagkamraterna efter delikatessen. - Han ser ung ut, utbrister Oliver Bohm.
Läs mer om Luleå och Oliver Bohm.