Olle jönsson

Pengasmällen som hotar Lasse Stefanz

Dansbandskungen Olle Jönsson, 60, ultimatum ledde till att Lasse Sigfridsson, 63, sparkades ur Lasse Stefanz. Förlikningsförsöket misslyckades – och i går rullade rättegången vidare i Kristianstads tingsrätt. På papperet gäller striden en aktieutdelning på 170 000 kronor – men förlorarna kan vänta sig rättegångskostnader på över en halv miljon kronor.

Olle Jönsson i rätten: Inte värt att stanna

Det brast för dansbandskungen Olle Jönsson i rätten. För första gången avslöjade han offentligt den bittra osämja som splittrade Lasse Stefanz för fyra år sedan. – Antingen fick Lasse gå eller så gick jag. Det var inte värt att stanna, utbrast Olle Jönsson, 60. Iskylan mellan honom och sparkade bandmedlemmen Lasse Sigfridsson, 63, var påtaglig.
Bandet stoppade TV4 innan doumentären
TV4 ville komma hem till Lasse Stefanz. Men då satte Olle Jönsson och Christer Ericsson stopp. – Det sade vi nej till, säger Olle Jönsson till Norra Skåne.
Lasse Stefanz-tvist i tingsrätten skjuts upp
Lasse Stefanz-tvisten skjuts upp. Sångaren Olle Jönsson skulle möta tidigare bandmedlemmen Lasse Sigfridsson i rätten i dag, men så blir det inte. – Det är jobbigt. Jag vill att det ska vara över. Nu hade man ju ställt in sig på det, säger Olle Jönsson, bandets sångare.

Nu får Olle Jönsson äntligen fira sin dag

MALMÖ. Terrorattentatet i Paris satte stopp för Lasse Stefanz-stjärnan Olle Jönssons 60-årsfirande. Men i dag firar han i alla fall på Tivoli i Köpenhamn med den närmaste familjen. - Rätt vad det är, är man 80. Det slutar väl med att jag står på scen med rullator, säger han.
Läs mer om Köpenhamn, Olle Jönsson och Tivoli.
Olle Jönssons plan: Bli en Kenny Rogers
Dansbandståget Lasse Stefanz ångar på med oförminskad fart. Och frontmannen Olle Jönsson ser ingen anledning till att dra i bromsen. – Förra gången vi var i Nashville var vi ju och tittade på Kenny Rogers och han är väl närmare de 80 nu. Funkar det för honom så ska det väl funka för oss också några år till.
Läs mer om Nashville och Olle Jönsson.
Miljonbråket i Lasse Stefanz trappas upp
Konflikten mellan de barndomsvännerna i Lasse Stefanz har trappats upp. Den sparkade basisten och sångaren Lasse Sigfridsson hävdar att han har blivit förd bakom ljuset och den tredje december drar han Olle Jönsson och Christer Ericsson inför domstol. Nu talar han ut om det smärtsamma uppbrottet och sveken i Lasse Stefanz. – Det är svårt att veta hur de kunde utesluta mig utan anledning, jag skulle aldrig ha gjort så mot någon. Bitterheten för det kommer alltid att finnas kvar säger Lasse Sigfridsson.
Hemma hos Skånes egna countrystjärna
KÅGERÖD. Hon fick 2 000 kronor för duetten med Olle Jönsson - låten som gjorde Christina Lindberg till stjärna. Men hon har onekligen klarat sig bra efter framgångarna med svensktoppsklassikern De sista ljuva åren. - Nej det där med pengarna tänker jag inte på, Lasse Stefanz gav mig en fantastisk nystart i karriären, säger Christina Lindberg när hon tar emot Kvällsposten på infarten till huset i skånska Kågeröd.
Olle Jönsson laddar inför 60-årsdagen
För ett par år sedan tänkte han hoppa av hela dansbandscirkusen. Senare i höst fyller Olle Jönsson 60 och har bestämt sig för att köra fullt ut. – Nästa mål är att ta bandet till Nashville och spela in ett nytt album där, säger han.
Läs mer om Nashville och Olle Jönsson.
Jag skulle inte klara mig utan djuren
Olle Jönsson är Sveriges mesta countyrysångare. Klart att han bor på en gård ute på landet och lever nära sina djur – hästar, hundar, katter, får och papegojor. – Jag skulle inte klara mig utan djuren, säger Olle Jönsson till Kvällsposten.
Läs mer om Kvällsposten och Olle Jönsson.
Olle Jönsson ristar på lyssnarens och sitt eget hjärta
Det är ett helvete varje gång vi spelar in en ny platta, men det blir ännu en bra sång om livet som vi inte kan fatta. Så kan inledningsversen lyda när Olle Jönsson i sitt sommarprogram ödmjukt berättar om livet med Lasse Stefanz och med sig själv.
Läs mer om Lasse Stefanz och Olle Jönsson.
Olle Jönsson ristar på lyssnarens och sitt eget hjärta
Det är ett helvete varje gång vi spelar in en ny platta, men det blir ännu en bra sång om livet som vi inte kan fatta. Så kan inledningsversen lyda när Olle Jönsson i sitt sommarprogram ödmjukt berättar om livet med Lasse Stefanz och med sig själv.
Läs mer om Lasse Stefanz och Olle Jönsson.
Jönsson slår tillbaka i Lasse Stefanz-bråket
Det infekterade dansbandsbråket kring Lasse Stefanz fortsätter. Nu bojkottar sparkade medlemmen Lasse Sigfridsson frontmannen Olle Jönssons sommarprat. Samtidigt slår Olle Jönsson tillbaka i Sommar i P1 och hävdar att Sigfridsson lämnade bandet självmant. – Han vet själv varför han slutade, säger Jönsson.
Wiehe om otänkbara Jönsson-samarbetet
MALMÖ. Den ene är dansbandskung, den andra protestsångare. Trots att båda är skåningar med livslånga karriärer bakom sig har deras vägar aldrig korsats – fram till nu. – Jag tänkte mig dig Olle Jönsson som en lite vild kille och tyckte att låten skulle passa in på dig, berättar Mikael Wiehe om nya låten och det minst sagt udda musikaliska mötet mellan legendarerna.
Olle Jönsson sörjer vännen som dog
Olle Jönsson sörjer sin vän, Abba-basisten Rutger Gunnarsson. – Jag blev väldigt ledsen när jag nåddes av beskedet, säger Lasse Stefanz-sångaren.
Wiehe och Jönsson gör en oväntad duett
Olle Jönsson och Mikael Wiehe. Ett mer omaka par får man leta efter. Men nu gör de gemensam sak av musiken. – Men det behövdes ingen speciell övertalning för att få Wiehe att ställa upp och sjunga med Jönsson, säger Jakob Ekendahl på skivbolaget Warner.
De är klara för årets Så mycket bättre
Lisa Nilsson var första namnet ut som TV4 själva släppte. Nu kan Expressen berätta att även Niklas Strömstedt är klar för Så mycket bättre - och förhandlingarna med Olle Jönsson från Lasse Stefanz ska vara långt gångna. Här är de fem första namnen till årets upplaga av succprogrammet.
Partaj driver med feminismen
Här kan du se parodin på Olle Jönsson från Lasse Stefanz i Partaj. Lagom till internationella kvinnodagen kommer han nämligen ut med skivan Olle Jönssons feministpärlor.
Olle Jönssons ilska mot musikjuryn
Robyn, Carola och Yngwie Malmsteen är tre av de svenska artister som under torsdagen valdes in i Swedish Music Hall of Fame. Men bland de utvalda finns inte en enda dansbandsartist – något som upprör Lasse Stefanz sångare och frontfigur Olle Jönsson. – Jag har hållit på i 48 år. Det är tråkigt och själva fan att man ska behöva dö först, säger han till Kristianstadsbladet.
Så har det gått för de största dansbanden
Sven-Ingvars har återförenats men det är inte säkert att de får spela ute i vår. För Olle Jönsson i Lasse Stefanz gäller det att hitta en ny basist efter att den förre hoppat av för att köra lastbil och dränera diken. Våra klassiska svenska dansband kämpar vidare - det här gör dom i dag.
Läs mer om Lasse Stefanz.
Lasse Stefanz tuffar på
Lasse Stefanz är aktuella med en ny samlingsbox och spelar på lördag i Härnösand. Olle Jönsson menar att dansbandsmusiken fått ett uppsving, men vill se dansband i "Så mycket bättre". - Det skulle vara ett erkännande.
Läs mer om Härnösand.
Jag fattade inte vad jag gett mig in på
BJÄREHALVÖN. Hasse Kvinnaböske Andersson, 66, debuterar visserligen sent i Melodifestivalen. Men han kan inte ha en bättre coach än hustrun Monica Forsberg. - Hon skrev ju texten till Carolas Främling och körade bakom stjärnan när hon vann i Brighton, säger den folkkäre artisten som direkt efter tillkännagivandet fick grattishälsningar från vännen Olle Jönsson i Lasse Stefanz.
Olle Jönsson vill se dansband i "Så mycket bättre"
Han är en av landets största artister med en karriär som spänner över snart 50 år. Blott tolv år gammal var Olle Jönsson med och startade Lasse Stefanz och bandet har en häpnadsväckande meritlista.
Läs mer om Lasse Stefanz och Olle Jönsson.
Så mycket bättre behöver nytt blod
Olle Jönsson vill vara med och leka, och inte mig emot. Så mycket bättre behöver nytt blod, och nya influenser.
Olle Jönssons attack mot TV4: Är snobbiga
Så mycket bättre har tappat en miljon tittare sedan premiären. Nu höjer Lasse Stefanz-stjärnan Olle Jönsson rösten och ifrågasätter TV4:s val av artister – och att dansband inte är välkomna i programmet. – Tyvärr tror jag det handlar om snobbism, säger han.