Olle jönsson

Lasse Stefanz vädjar: Köp inte ut åt unga

Fyll gärna dansgolvet –inte ungdomarna.Det är det nyktra budskapet från dansbandet Lasse Stefanz i en ny kampanj.– Det är jävligt dumt att köpa ut till unga, de förstår ju inte konsekvenserna, säger frontmannen Olle Jönsson.
Läs mer om Lasse Stefanz och Olle Jönsson.

Tvungen att göra något radikalt för att överleva

Beskedet fick Olle Jönsson tidigare i höst, mitt under Lasse Stefanz 50-årsjubileuem.– Min diabetes hade nått ett så allvarligt stadie att jag var tvungen att göra något radikalt för att överleva, säger Olle Jönsson.
Läs mer om Lasse Stefanz och Olle Jönsson.
Olle Jönsson hotar bojkotta Guldklaven
Lasse Stefanz är Sveriges mest framgångsrika dansband - men förlorade kategorin Årets dansband på galan Guldklaven i söndags.Nu rasar sångaren Olle Jönsson - och lovar bojkotta nästa års gala.– Vi vill inte ha med det där att göra. Vi ska hålla oss ifrån det där, säger han om ceremonin.
Läs mer om Guldklaven och Olle Jönsson.
Dansbandsprofilerna i storbråk: Pissråtta
Bråk mellan Lasse Stefanz och Sannex på Dansbandsveckan i Malung.På en ljudupptagning hör man artisterna gräla och förolämpa varandra.Vad är det för jävla pissråtta du har med dig?!?, säger Olle Jönsson på inspelningen.

Olle Jönsson om Niklas Strömstedts kärlekslåt

Snart släpps Lasse Stefanz nya album.En av överraskningarna är en duett med Niklas Strömstedt.– Jag lyssnar sällan på mig själv, men med den här låten har jag gjort det. För det är så bra, säger sångaren Olle Jönsson.
Läs mer om Lasse Stefanz och Olle Jönsson.
Lasse Stefanz tog hem Dansbandspriset – igen
För andra året i rad vann Lasse Stefanz på måndagen Dansbandspriset.Bandet som leds av Olle Jönsson fick flest röster av allmänheten som röstat på nätet.
Olle Jönssons ilska – efter hårda påhoppet
Nu svarar Lasse Stefanz Olle Jönsson på angreppet från bandets tidigare bassist Lasse Sigfridsson - som anklagat sångaren för att trakassera honom. Frontmannen i dansbandet kallar utspelet för rena lögner och slår tillbaka: – Jag tycker att det är nere på sandlådenivå om jag inte kan önska en nygammal arbetskamrat lycka till utan att han ska spy på mig. Då har det gått för långt, säger Olle Jönsson.
Trakasseri-bråket: Jag blir spyfärdig
I ett upprört inlägg på Facebook hävdar Lasse Sigfridsson att Olle Jönsson gör allt för att stoppa sin tidigare Lasse Stefanz-kollega – genom trakasserier.Samtidigt slår Lasse Stefanz skivbolag tillbaka.– Det finns ingen substans i hans inlägg. Lasse Stefanz trakasserar absolut inte arrangörer, musiker och producenter, säger Jakob Ekendahl på Warner.
Stjärnan injicerade tupp- kammar – efter tuffa tiden
Lasse Stefanz-sångaren Olle Jönsson led av dåliga knän och kunde knappt stå upp.Han fick kortison – men det hjälpte inte alls.Då började han injicera tuppkammar – och det gav resultat.– Jag hade aldrig trott på sånt. Men jag köpte dem på apoteket för 2700 kronor, säger han till magasinet Filter.
Läs mer om Filter.
Stjärnan injicerade tupp- kammar – efter tuffa tiden
Lasse Stefanz-sångaren Olle Jönsson led av dåliga knän och kunde knappt stå upp. Han fick kortison – men det hjälpte inte alls. Då började han injicera tuppkammar – och det gav resultat. – Jag hade aldrig trott på sånt. Men jag köpte dem på apoteket för 2700 kronor, säger han till magasinet Filter.
Läs mer om Filter.
Jönsson tvingades till ingrepp för 100 000 kr
Lasse Stefanz-sångaren Olle Jönsson har drabbats av både hjärtinfarkt och diabetes - och tandlossning.Nu har han bytt ut sina tänder för över 100 000 kronor, och försöker ta hand om hälsan.– Jag tar ju hellre en hjärtinfarkt till än den här diabetesen som jag blir påmind om varje dag, säger Olle Jönsson till Aftonbladet.
Läs mer om Aftonbladet och Olle Jönsson.
Här begravs Sven-Erik Magnusson
I dag förs den älskade dansbandsmusikern Sven-Erik Magnusson till sin sista vila.Ceremonin startade klockan 13.00 och bland de drygt 300 besökarna syntes Vikingarna-profilen Christer Sjögren och Lasse Stefanz-sångaren Olle Jönsson.Sven-Erik Magnussons son Oscar Magnusson sjöng Så många mil, så många år för att hedra sin pappa.– Jag tror att många kommer känna att det blir en ljus gudstjänst, säger Micael Stenkvist på Widns begravningsbyrå.
Stora ilskan mot Abba-Bennys kryphål
När dansbanden spelar för danspublik är momsen 25 procent. När Benny Anderssons Orkester, BAO, spelar och har med sig egen dansbana är momsen bara sex procent. Nu rasar Sveriges dansband över särbehandlingen. - Det är orättvist. BAO som har egen dansbana med sig kommer undan, säger Olle Jönsson, sångare i Lasse Stefanz.
Läs mer om BAO, Lasse Stefanz och Olle Jönsson.
Fullt hus på Lasse Stefanz 50-årsfest
När man fyller 50 har man så klart en fest. En riktigt stor tillställning.Dansbandet Lasse Stefanz gjorde som alla andra jubilarer, hyrde lokal och beställde käk – och 2700 gäster tackade ja.– Vem kunde tro detta för 50 år sedan när vi startade i hönshuset hemma i Gärds Köpinge? säger bandets frontman Olle Jönsson.
Läs mer om Lasse Stefanz och Olle Jönsson.
Stjärnornas festkläder – så firar de nyårsafton
Olle Jönsson siktar på plankstek och chokladfondant medan VM-boxaren Klara Svensson kommer att skåla i bubbelvatten.Så firar några av de sydsvenska stjärnorna årets nyårsafton.– Det blir en lugn nyårsafton hemma i Röetved, inga bomber med tanke på att vi har så mycket djur, säger Olle Jönsson från Lasse Stefanz.
Amason, First Aid Kit, Sabina Ddumba, Olle Jönsson, Jonas Lundqvist på Dramaten, Stockholm
Två av Amasons finaste låtar heter Ålen och Älgen. Anledningen är inte uppenbar, inget av djuren syns i texten, däremot fladdrar en duva förbi i Ålen. Dessutom är Älgen på engelska, förvirrande nog.
Här trotsar de Olle Jönsson i sändning
Lasse Sigfridsson och Christina Lindberg trotsade Olle Jönsson i direktsändning. I Bingolotto framförde de duetten som fick Lasse Stefanzs frontman att ilskna till i somras. – Vi bryr oss inte om det i afton, säger programledaren Ingvar Oldsberg om konflikten mellan artisterna.
Fördjupar konflikt – gör klassisk låt ihop
Olle Jönsson: Får konstig smak i munnen
Bråket fortsätter: Vill inte prata med mig
Lasse Stefanz-sångaren Olle Jönsson vägrade sjunga De sista ljuva åren med Christina Lindberg efter att hon samarbetet med forna bandmedlemmen Lasse Sigfridsson. Nu åker Lindberg och Sigrfridsson på turn tillsammans - och sjunger den förbjudna låten. – Jag har inte pratat med Olle sedan dess, han vill inte prata med mig, säger Christina Lindberg.
Slut på De sista ljuva åren efter storbråk
Olle Jönsson vägrar stå på scen med Christina Lindberg, vilket Skånska Dagbladet först skrev om. Detta för att hon samarbetat med Lasse Stefanz sparkade medlem Lasse Sigfridsson – efter konflikten med frontmannen Olle Jönsson, hävdar Lindberg. – Jag är jätteledsen, det tog mig hårt. Ledsen och lite arg till och med, säger hon.
Dansbandsstjärnan om sin tuffa sjukdom
Olle Jönsson fick föras akut till sjukhus efter en tv-inspelning – han hade drabbats av diabetes. Nu berättar han om de förändringar han tvingats genomgå. – Jag har gått igenom en hjärtinfarkt, men det var mycket lindrigare, säger han i Nyhetsmorgon.
Läs mer om Nyhetsmorgon.
Olle Jönsson: 'Då ska alla kort upp på bordet'
Olle Jönsson möter oss i en sprillans ny ormskinnskavaj i 50–talsmodell som han just fått uppsydd i Malung. Han ser gladare och piggare ut än på mycket länge så här timmarna innan Lasse Stefanz åter ska ge sig ut på äventyr med nya cd:n Roadtrip i bagaget. – Mina två hjärtinfarkter har jag inga problem med i dag, nu har jag bara min diabetes att kämpa med, men jag sköter mig, kroppen mår betydligt bättre nu, säger Olle och korkar upp en burk med Loka Crush Jordgubb.
Lasse Stefanz bojkott: Har tagit avstånd
Olle Jönsson tar avstånd från dansbandspriset Guldklaven, efter att ha snuvats på en nominering. Lasse Stefanz-sångaren menar att det saknas insyn i juryprocessen och ifrågasätter hur röstningen går till. –Vi har tagit avstånd från Guldklaven och kommer göra det framöver, säger Olle Jönsson.
Läs mer om Guldklaven och Olle Jönsson.
Pengasmällen som hotar Lasse Stefanz
Dansbandskungen Olle Jönsson, 60, ultimatum ledde till att Lasse Sigfridsson, 63, sparkades ur Lasse Stefanz. Förlikningsförsöket misslyckades – och i går rullade rättegången vidare i Kristianstads tingsrätt. På papperet gäller striden en aktieutdelning på 170 000 kronor – men förlorarna kan vänta sig rättegångskostnader på över en halv miljon kronor.