Olle jönsson

Här begravs Sven-Erik Magnusson

I dag förs den älskade dansbandsmusikern Sven-Erik Magnusson till sin sista vila.Ceremonin startade klockan 13.00 och bland de drygt 300 besökarna syntes Vikingarna-profilen Christer Sjögren och Lasse Stefanz-sångaren Olle Jönsson.Sven-Erik Magnussons son Oscar Magnusson sjöng Så många mil, så många år för att hedra sin pappa.– Jag tror att många kommer känna att det blir en ljus gudstjänst, säger Micael Stenkvist på Widns begravningsbyrå.

Stora ilskan mot Abba-Bennys kryphål

När dansbanden spelar för danspublik är momsen 25 procent. När Benny Anderssons Orkester, BAO, spelar och har med sig egen dansbana är momsen bara sex procent. Nu rasar Sveriges dansband över särbehandlingen. - Det är orättvist. BAO som har egen dansbana med sig kommer undan, säger Olle Jönsson, sångare i Lasse Stefanz.
Läs mer om BAO, Lasse Stefanz och Olle Jönsson.
Fullt hus på Lasse Stefanz 50-årsfest
När man fyller 50 har man så klart en fest. En riktigt stor tillställning.Dansbandet Lasse Stefanz gjorde som alla andra jubilarer, hyrde lokal och beställde käk – och 2700 gäster tackade ja.– Vem kunde tro detta för 50 år sedan när vi startade i hönshuset hemma i Gärds Köpinge? säger bandets frontman Olle Jönsson.
Läs mer om Lasse Stefanz och Olle Jönsson.
Stjärnornas festkläder – så firar de nyårsafton
Olle Jönsson siktar på plankstek och chokladfondant medan VM-boxaren Klara Svensson kommer att skåla i bubbelvatten.Så firar några av de sydsvenska stjärnorna årets nyårsafton.– Det blir en lugn nyårsafton hemma i Röetved, inga bomber med tanke på att vi har så mycket djur, säger Olle Jönsson från Lasse Stefanz.

Amason, First Aid Kit, Sabina Ddumba, Olle Jönsson, Jonas Lundqvist på Dramaten, Stockholm

Två av Amasons finaste låtar heter Ålen och Älgen. Anledningen är inte uppenbar, inget av djuren syns i texten, däremot fladdrar en duva förbi i Ålen. Dessutom är Älgen på engelska, förvirrande nog.
Här trotsar de Olle Jönsson i sändning
Lasse Sigfridsson och Christina Lindberg trotsade Olle Jönsson i direktsändning. I Bingolotto framförde de duetten som fick Lasse Stefanzs frontman att ilskna till i somras. – Vi bryr oss inte om det i afton, säger programledaren Ingvar Oldsberg om konflikten mellan artisterna.
Fördjupar konflikt – gör klassisk låt ihop
Olle Jönsson: Får konstig smak i munnen
Bråket fortsätter: Vill inte prata med mig
Lasse Stefanz-sångaren Olle Jönsson vägrade sjunga De sista ljuva åren med Christina Lindberg efter att hon samarbetet med forna bandmedlemmen Lasse Sigfridsson. Nu åker Lindberg och Sigrfridsson på turn tillsammans - och sjunger den förbjudna låten. – Jag har inte pratat med Olle sedan dess, han vill inte prata med mig, säger Christina Lindberg.
Slut på De sista ljuva åren efter storbråk
Olle Jönsson vägrar stå på scen med Christina Lindberg, vilket Skånska Dagbladet först skrev om. Detta för att hon samarbetat med Lasse Stefanz sparkade medlem Lasse Sigfridsson – efter konflikten med frontmannen Olle Jönsson, hävdar Lindberg. – Jag är jätteledsen, det tog mig hårt. Ledsen och lite arg till och med, säger hon.
Dansbandsstjärnan om sin tuffa sjukdom
Olle Jönsson fick föras akut till sjukhus efter en tv-inspelning – han hade drabbats av diabetes. Nu berättar han om de förändringar han tvingats genomgå. – Jag har gått igenom en hjärtinfarkt, men det var mycket lindrigare, säger han i Nyhetsmorgon.
Läs mer om Nyhetsmorgon.
Olle Jönsson: 'Då ska alla kort upp på bordet'
Olle Jönsson möter oss i en sprillans ny ormskinnskavaj i 50–talsmodell som han just fått uppsydd i Malung. Han ser gladare och piggare ut än på mycket länge så här timmarna innan Lasse Stefanz åter ska ge sig ut på äventyr med nya cd:n Roadtrip i bagaget. – Mina två hjärtinfarkter har jag inga problem med i dag, nu har jag bara min diabetes att kämpa med, men jag sköter mig, kroppen mår betydligt bättre nu, säger Olle och korkar upp en burk med Loka Crush Jordgubb.
Lasse Stefanz bojkott: Har tagit avstånd
Olle Jönsson tar avstånd från dansbandspriset Guldklaven, efter att ha snuvats på en nominering. Lasse Stefanz-sångaren menar att det saknas insyn i juryprocessen och ifrågasätter hur röstningen går till. –Vi har tagit avstånd från Guldklaven och kommer göra det framöver, säger Olle Jönsson.
Läs mer om Guldklaven och Olle Jönsson.
Pengasmällen som hotar Lasse Stefanz
Dansbandskungen Olle Jönsson, 60, ultimatum ledde till att Lasse Sigfridsson, 63, sparkades ur Lasse Stefanz. Förlikningsförsöket misslyckades – och i går rullade rättegången vidare i Kristianstads tingsrätt. På papperet gäller striden en aktieutdelning på 170 000 kronor – men förlorarna kan vänta sig rättegångskostnader på över en halv miljon kronor.
Olle Jönsson i rätten: Inte värt att stanna
Det brast för dansbandskungen Olle Jönsson i rätten. För första gången avslöjade han offentligt den bittra osämja som splittrade Lasse Stefanz för fyra år sedan. – Antingen fick Lasse gå eller så gick jag. Det var inte värt att stanna, utbrast Olle Jönsson, 60. Iskylan mellan honom och sparkade bandmedlemmen Lasse Sigfridsson, 63, var påtaglig.
Bandet stoppade TV4 innan doumentären
TV4 ville komma hem till Lasse Stefanz. Men då satte Olle Jönsson och Christer Ericsson stopp. – Det sade vi nej till, säger Olle Jönsson till Norra Skåne.
Lasse Stefanz-tvist i tingsrätten skjuts upp
Lasse Stefanz-tvisten skjuts upp. Sångaren Olle Jönsson skulle möta tidigare bandmedlemmen Lasse Sigfridsson i rätten i dag, men så blir det inte. – Det är jobbigt. Jag vill att det ska vara över. Nu hade man ju ställt in sig på det, säger Olle Jönsson, bandets sångare.
Nu får Olle Jönsson äntligen fira sin dag
MALMÖ. Terrorattentatet i Paris satte stopp för Lasse Stefanz-stjärnan Olle Jönssons 60-årsfirande. Men i dag firar han i alla fall på Tivoli i Köpenhamn med den närmaste familjen. - Rätt vad det är, är man 80. Det slutar väl med att jag står på scen med rullator, säger han.
Läs mer om Köpenhamn, Olle Jönsson och Tivoli.
Olle Jönssons plan: Bli en Kenny Rogers
Dansbandståget Lasse Stefanz ångar på med oförminskad fart. Och frontmannen Olle Jönsson ser ingen anledning till att dra i bromsen. – Förra gången vi var i Nashville var vi ju och tittade på Kenny Rogers och han är väl närmare de 80 nu. Funkar det för honom så ska det väl funka för oss också några år till.
Läs mer om Nashville och Olle Jönsson.
Miljonbråket i Lasse Stefanz trappas upp
Konflikten mellan de barndomsvännerna i Lasse Stefanz har trappats upp. Den sparkade basisten och sångaren Lasse Sigfridsson hävdar att han har blivit förd bakom ljuset och den tredje december drar han Olle Jönsson och Christer Ericsson inför domstol. Nu talar han ut om det smärtsamma uppbrottet och sveken i Lasse Stefanz. – Det är svårt att veta hur de kunde utesluta mig utan anledning, jag skulle aldrig ha gjort så mot någon. Bitterheten för det kommer alltid att finnas kvar säger Lasse Sigfridsson.
Hemma hos Skånes egna countrystjärna
KÅGERÖD. Hon fick 2 000 kronor för duetten med Olle Jönsson - låten som gjorde Christina Lindberg till stjärna. Men hon har onekligen klarat sig bra efter framgångarna med svensktoppsklassikern De sista ljuva åren. - Nej det där med pengarna tänker jag inte på, Lasse Stefanz gav mig en fantastisk nystart i karriären, säger Christina Lindberg när hon tar emot Kvällsposten på infarten till huset i skånska Kågeröd.
Olle Jönsson laddar inför 60-årsdagen
För ett par år sedan tänkte han hoppa av hela dansbandscirkusen. Senare i höst fyller Olle Jönsson 60 och har bestämt sig för att köra fullt ut. – Nästa mål är att ta bandet till Nashville och spela in ett nytt album där, säger han.
Läs mer om Nashville och Olle Jönsson.
Jag skulle inte klara mig utan djuren
Olle Jönsson är Sveriges mesta countyrysångare. Klart att han bor på en gård ute på landet och lever nära sina djur – hästar, hundar, katter, får och papegojor. – Jag skulle inte klara mig utan djuren, säger Olle Jönsson till Kvällsposten.
Läs mer om Kvällsposten och Olle Jönsson.
Olle Jönsson ristar på lyssnarens och sitt eget hjärta
Det är ett helvete varje gång vi spelar in en ny platta, men det blir ännu en bra sång om livet som vi inte kan fatta. Så kan inledningsversen lyda när Olle Jönsson i sitt sommarprogram ödmjukt berättar om livet med Lasse Stefanz och med sig själv.
Läs mer om Lasse Stefanz och Olle Jönsson.
Olle Jönsson ristar på lyssnarens och sitt eget hjärta
Det är ett helvete varje gång vi spelar in en ny platta, men det blir ännu en bra sång om livet som vi inte kan fatta. Så kan inledningsversen lyda när Olle Jönsson i sitt sommarprogram ödmjukt berättar om livet med Lasse Stefanz och med sig själv.
Läs mer om Lasse Stefanz och Olle Jönsson.
Jönsson slår tillbaka i Lasse Stefanz-bråket
Det infekterade dansbandsbråket kring Lasse Stefanz fortsätter. Nu bojkottar sparkade medlemmen Lasse Sigfridsson frontmannen Olle Jönssons sommarprat. Samtidigt slår Olle Jönsson tillbaka i Sommar i P1 och hävdar att Sigfridsson lämnade bandet självmant. – Han vet själv varför han slutade, säger Jönsson.